Dodaj do ulubionych

Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentny

01.11.05, 19:58
rzad w Polsce od rzadu Grabskiego. Zaczynajac od najbardziej fachowych
ministrow MSZ and MON Polska kiedykolwiek miala a na ministrze sportu konczac
Obserwuj wątek
    • idiotyzmy-kacze Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 19:59
      buahahahahahahaha
    • czarna_rozpacz po prostu rzad przelomu... 01.11.05, 20:00
      a przelom jak to mowil kiedys urban,
      bedzie trwal tak tak dlugo,
      ze az sie wszyscy ze szczescia zarzygamy na smierc:(
    • loquin.phd Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 20:00
      buahahahaha
      • manny_ramirez A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:01
        to Was stac wogole?
        • nocna_zmiana_blusa Re: A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:03
          manny_ramirez napisał:

> to Was stac wogole?

Kto by sie rozpisywal nad tym kawalem, tzn. kanalem.
        • miss.take Re: A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:47
          manny_ramirez napisał:

> to Was stac wogole?

A ty powaznie tak myslisz?
          Bo jak ja przeczytalem twoj watek, to sobie pomyslalem, ze nastepny forumowicz
          kpi z PiS i rzadu i mi sie nawet troche zal Marcinkiewicza zrobilo.
          Ale skoro ty powaznie, to ja....

Buhahahahahaha
    • mmkkll Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 20:05
      Nie wydaje się zły.
      Ale zobaczymy po efektach(sytuacja w parlamencie, która zmniejsza jego możliwości).
      • manny_ramirez Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:07
        to tragedia bedzie jesli nie otrzyma wotum zaufania
        • mmkkll Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:08
          Problem jest wg mnie inny: za co?
          Jak wiesz, szczególnie w polityce nie ma osób bezinteresownych.
          • nocna_zmiana_blusa Jak Samabrona dostanie teke ministra nt 01.11.05, 20:09
          • manny_ramirez Re: Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:09
            jesli otrzyma to przede wszystkim za gwarancje ze nie bedzie przyspieszonych
            wyborow
          • jola_iza Re: Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:11
            Nie za co tylko po co?
            • manny_ramirez Re: Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:17
              Zeby wreszcie kraj rusyzl do przodu po dekadzie korupcji i niekompetencji
        • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:09
          Ależ otrzyma przecież: od swoich naturalnych sojuszników, czyli Samoobrona,
          PSL, PiS i Agora.
          • manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:10
            loquin.phd napisał:

Agora.======================:))))))))))))))))))))))))))))))

ale kawal, Czy ty czytujesz wogole prase?
            • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:11
              Jaki kawał? Agora już dostała MON, MSZ i MSWiA. Rząd ma ich pełne poparcie.
              Może czytasz za dużo GW?
              • manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:13
                CZyli Meller, Sikorski i Dorn to Agora??

Twoim sposobem buahahahahahahhaahahha
                • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:15
                  A któż innego? Meller, Sikorski/Applebaum, Dorn
                  • manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:16
                    hahahahahahahahahahahahahah

Sikorski tak lubi Agore jak ja komunistow a Ty Zydow:))
                    • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:18
                      Przecież mówię, że za dużo czytasz GW. Sikorski nie musi lubić Agory,
                      wystarczy, że Agora lubi tę jego Zydówkę Applebaum. Za to Sikorski lubi
                      Kissingera, a to wystarczy Agorze.
                  • mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:17
                    Trochę jednak zbyt skryptowe podejście ;).
                    Nie sądzę by Koszer Cajtung reprezentował wszystkich wybranych w Polsce :).
                    • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:20
                      Koszere Cajtung reprezentuje swoje interesy. Nikt nigdy nie powiedział, że
                      reprezentuje wszystkich.
                      • manny_ramirez Jego zona to niezwykla osoba 01.11.05, 20:24
                        a jego zydowskosc to akurat malo ma z tym wspolnego
                        • manny_ramirez oczywiscie mialo byc 01.11.05, 20:25
                          jej zydowskosc
                          • loquin.phd Re: oczywiscie mialo byc 01.11.05, 20:26
                            No, no, takie błędy są dość wymowne wg Freuda... :)
                        • loquin.phd Re: Jego zona to niezwykla osoba 01.11.05, 20:26
                          Nudna szczekaczka antyrosyjska i antyeuropejska.
                          • manny_ramirez akurat dla mnie to niezwykle 01.11.05, 20:29
                            istotne kwalifikacje
                            • mmkkll Zapomniałeś tylko przy tym dopisać, gdzie 01.11.05, 20:33
                              rezydujesz . Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :).
                              • manny_ramirez oczywiscie:)) nt 01.11.05, 20:34

• mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:27
                        W kwestii Mellera warto sprawdzić jaką linię prezentują jego publikacje(jest historykiem). Wtedy można będzie ocenić tezę, jaką postawiłeś.
                        A co do nazwiska to są naprawdę różne. Akurat z takiego nie musi wiele wynikać.
                        • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:30
                          Jest jedną z typowych ofiar Marca '68, które przygranął do siebie prezio
                          wszystkich Polaków Kwaczor I.
                          • mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:32
                            Ciekawe. Masz może jakiś link do jego życiorysu? Bo rok urodzenia(chyba 1942) by się zgadzał.

> wszystkich Polaków Kwaczor I.

Jak już to Jarosław. Partia kieruje, rząd rządzi.
                            • loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:35
                              Meller to zaufany człowiek Olka Kwaczora I, Lech Kwaczor II chętnie go
                              przejmuje. Meller = Rotfeld.
                    • kropekuk Kosher Zeitung NIGDY nie wspomnial o Pulitzerze 01.11.05, 20:28
                      Anny, a - teoretycznie - powinien:)))
                      • mmkkll Pewnie i coś w tym jest. 01.11.05, 20:30
                        Bo o śmieciu pt. "Maus" trąbili.
          • mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:11
            Trochę to za skomplikowane, by wpisywać stałe wytłumaczenie.
            Osobiście nie mam ochoty na "odnowione" SLD(które chyba lubisz), więc niech ten
            rząd rządzi tyle ile może.
    • kropekuk Nie wiem, zobaczymy w praniu, bo zdolnosci 01.11.05, 20:11
      managerskie nie zawsze ida w parze z najlepsza wiedza zawodowa. Tylko z
      Sikorskim jest dokladnie na odwrot: wojsko widzial z bliska tyle u Talibow, a z
      daleka u Sowietow, niemniej ma bardzo rzetelne, oxfordzkie wyksztalcenie we
      wlasciwym kierunku:)))
      • manny_ramirez Re: Nie wiem, zobaczymy w praniu, bo zdolnosci 01.11.05, 20:13
        Znam go. Spotkalem pare razy w najrozniejszych okolicznosciach. Jego dzieci
        chodizly z moja corka razem do polskiej szkoly tutaj. Jesli chodzi o mnie
        niezwykle komptentny gosc a jego zona dopiero:))
        • kropekuk Jestem admiratorem pani Anny. Pulitzer i uroda! 01.11.05, 20:14

• dr.krisk No to faktycznie sie nadaje... 01.11.05, 20:20
          Jak ty go znasz, i twoja corka chodzila razem z jego dziecmi do tej samej
          szkoly, to rzeczywiscie - kwalifikacje ma niezwykle!!!
          • manny_ramirez O jego kwalifikacjach 01.11.05, 20:24
            Napisalem wiecej tutaj

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23984&w=31274297&a=31299213
          • kropekuk Nie lekcewaz Radka: mimo mojej niecheci dla PiS 01.11.05, 20:26
            i Kaczek musze przyznac, ze sa tam osoby, ktore (takze i dzieki kontaktom
            prywatnym) zawsze szanowalem za mozg i nieszablonowosc: wlasnie Sikorski i -
            wyobraz sobie - narwaniec Dorn, a z tych, co sie jeszcze nie pojawili to chocby
            Bartek Sienkiewicz czy Czaputowicz, ktorzy - de facto - powinni zastapic
            Wassermanna. Ale te czerwona ropuche z jakuzi najwyraznie chce narod (albo
            czerwona ropucha ma haki a wierchuszke PiS), skoro ropuche wystawiono.
            • manny_ramirez Sienkiewicz to idiota 01.11.05, 20:27
              o pro-ruskich sklonnosciach
              • kropekuk Ktory? Kuba czy Bartek? 01.11.05, 20:29

• manny_ramirez Bartek nt:) 01.11.05, 20:29

• kropekuk PS: I SKAD ci sie ich "pro-ruskosc" urodzila? 01.11.05, 20:30
                  Bo dobrze jezyk wroga znaja? Gdybys ty widzial analizy Bartka, dostarczane na
                  zamowienie naszej MI :)))
                  • manny_ramirez Re: PS: I SKAD ci sie ich "pro-ruskosc" urodzila? 01.11.05, 20:31
                    Ja czytalem co pisal na temat Ukrainy jak byl w Osrodku Studiow Wschodnich i mi
                    wystarczy
                    • kropekuk I mial, kurcze, racje. Poczytaj BIEZACA prase:))) 01.11.05, 20:34

• manny_ramirez czytam ,czytam 01.11.05, 20:35
                        Nie zmienia to faktu ze jego teorie o potrzebie oddania Ukrainy w rosyjskie
                        rece sa dla polskiej racji stanu idiotyczne
                        • kropekuk Ba, nie wiem, czy sa. Rewolucja pro-sorosowska 01.11.05, 20:38
                          robiona polskimi lapami moze tylko Polsce dostarczyc zwiekszona
                          liczbe "rezunow":(((
                          • manny_ramirez Ty tez z tym Sorosem 01.11.05, 20:40
                            wyjezdzasz?
                            • kropekuk Po puszczeniu przez Sorosa funta z torbami 01.11.05, 22:50
                              wole na zimne dmuchac i innym dmuchac radze:)))
    • elfhelm Ramirez - to prowokacja czy żart? 01.11.05, 20:14
      Minister sportu Lipiec - był m. in. 2 lata za doping zdyskwalifikowany, jest
      też bliskim współpracownikiem Szewińskiej, szefowej słabo zarządzanego PZLA.

Minister sprawiedliwości Ziobro - cierpi na analfabetyzm prawny. Facet nie ma
      żadnego zawodowego doświadczenia w tworzeniu prawa i nie potrafi się do tego
      przyznać. O przykładach (konkretnych) np. w związku z nowelizacją kodeksu
      karnego pisałem kilkakrotnie.

Wassermanna pozostawiam bez komentarza.
      • manny_ramirez stwierdzenie faktu 01.11.05, 20:15

• elfhelm no to jest rząd oksymoronów 01.11.05, 20:21
          "wierny Dorn"
          "prawnik Ziobro"
      • nocna_zmiana_blusa Re: Ramirez - to prowokacja czy żart? 01.11.05, 20:16
        elfhelm napisał:

> Minister sportu Lipiec - był m. in. 2 lata za doping zdyskwalifikowany, jest
        > też bliskim współpracownikiem Szewińskiej, szefowej słabo zarządzanego PZLA.

Ale za to lubi dluuugie spacery :)))

> Minister sprawiedliwości Ziobro - cierpi na analfabetyzm prawny. Facet nie ma
        > żadnego zawodowego doświadczenia w tworzeniu prawa i nie potrafi się do tego
        > przyznać. O przykładach (konkretnych) np. w związku z nowelizacją kodeksu
        > karnego pisałem kilkakrotnie.
        >
        > Wassermanna pozostawiam bez komentarza.
      • kropekuk Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:20
        istotnie siedza w tym rzadzie jak Pilat w Credo: jeden telewizyjny blazen,
        drugi - PRLowski prokurator. Dorna przelkne bez mrugniecia okiem, bo wiem z
        empirii jak szalenie bystry jest to czlowiek, a jego niewyparzona geba wskazuje
        na niewatpliwa odwage cywilna - powinien sie sprawdzic, bo (wbrew zyczeniom
        PiSiakowych fanow) stac go na rozsadek i sprawiedliwosc. Sikorskiego uwazam za
        dobry wybor, choc wolalbym go widziec w MSZ, reszta obleci na tyle, ze nalezy
        dac im szanse.
        Nieprawdaz? Mam bardzo inne zdanie od holoty, ktora zaatakowala Dorna
        za "jakobinstwo", a Sikorskiego za malzenstwo z Anna Appelbaum i - byc moze -
        podwojne obywatelstwo...
        • elfhelm Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:23
          Zgadzam się z jednym wyjątkiem. Sikorski nie nadaje się chyba do MSZ. Jest zbyt
          proamerykański. To może być dobre w MONie i kwestiach nowych technologii w
          wojsku (w rezultacie rozwoju nauki).
          Do MSZ - zwłaszcza gdy doda się UKIE - potrzebny jest technokrata negocjator
          znający realia europejskie.
          Meller - może i dobry. Aczkolwiek jego kadencja w Moskwie niezbyt udana.
          • manny_ramirez Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:33
            a kto by mial tam udana kadencje powiedz mi? I tak zachowywal sie lepiej niz
            Ciosek
            • elfhelm Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:36
              Irena Lipowicz. Była poseł UW wyjechała na placówkę do Austrii w trudnym
              okresie - Austrią rządził Haider no i były negocjacje z UE, gdzie Austriacy
              byli najmniej przychylni naszej obecności w UE.

Przemysław Grudziński - b. ambasador w USA.

Kadencja mogła być lepsza, ale wina leży i tak głównie nie po stronie Mellera -
              a po stronie rosyjskich a także polskich władz krajowych. Oczywiście w różnych
              stopniu.
        • mmkkll Podwójne obywatelstwo... 01.11.05, 20:24
          Ta informacja była tylko w jednym piśmie polonijnym.
          Gdzieś na forum ktoś wspominał, że posiada tylko prawo stałego pobytu.
          Warto wyjaśnić.
          • manny_ramirez To nie ma znaczenia w dzisiejszym swiecie 01.11.05, 20:26
            Prezydenci Litwy i Lotwy tez sa podwojnymi obywatelami. Glownodowodzacy
            litewskiej armii takze. Sonia Ghandi takze przychodzi zaraz na mysl...
          • kropekuk Ja to mowilem.Zrzekl sie "poddanstwa" brytyjskiego 01.11.05, 20:33
            A jako maz swojej zony automatycznie uzyskal prawo stalego pobytu w US (zadne
            tam uklady - moga wykazac, ze maja z czego zyc); na uzyskanie obywatelstwa tam
            sie czeka jak i w UK, nie ma de facto przypadkow "skracania kwarantanny".
        • krzyyy Re: rząd bardzo kompetentnych i uczciwych ludzi 01.11.05, 20:29
          Nie wiem kto wybierał ale są świetni. To najlepszy zestaw ministrów i myśle, że
          jeśli tylko nikt i nic nie bedzie im przeszkadzać to może to być wielki sukces
          Polski.
          • kropekuk Poza Ziobro, bo niekompetentny (za mlody, nie mial 01.11.05, 20:40
            fizycznie czasu wielu rzeczy sie nauczyc) i poza Wassermannem, bo chamska,
            nadeta czerwona ropucha, co teraz w jakuzi ropuche biala udaje:))))
            • manny_ramirez kropekuk czy Ty jakies powiazania z Ubekistanem 01.11.05, 20:42
              masz ze Wassermanna tak nie lubisz?
              • elfhelm A widziałeś jak się W. do Popiełuszki porównał? 01.11.05, 20:45
                To była żałosne. Bardziej od wanny.
                • kropekuk Pekne ze smiechu gdy Dorn papiory na Czerwona 01.11.05, 22:57
                  Ropuche z Jakuzi znajdzie...Chyba Wassermanna trzeba bedzie w tym jakuzi po
                  cichu kopnac i kropnac (jak komuchy Sekule), by partii wstydu oszczedzic:))))
              • kropekuk Nie lubie jego komustynicznej przeszlosci i 01.11.05, 22:54
                komunistycznej mordy - a znasz ty prokuratora za Gomulki co czlonkiem PZPRa nie
                byl? Ludzie sie nie zmieniaja nagle po...60-tce czy, niech czerwonej ropusze
                bedzie, po 50-tce.:))))
                Nb. sciganiem bedzie sie zajmowala nie czerwona ropucha, ale Lutek Dorn. A tego
                lubie - pamietasz "Harende" i jej studenckich bywalcow przed remontem?
                • pro.filutek1 Re: Nie lubie jego komustynicznej przeszlosci i 01.11.05, 23:32
                  to jest wszystko spisek!
                  • kropekuk Nie, to tylko CZERWONA ROPUCHA W JAKUZI :) n/t 01.11.05, 23:33

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka