manny_ramirez 01.11.05, 19:58 rzad w Polsce od rzadu Grabskiego. Zaczynajac od najbardziej fachowych ministrow MSZ and MON Polska kiedykolwiek miala a na ministrze sportu konczac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idiotyzmy-kacze Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 19:59 buahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz po prostu rzad przelomu... 01.11.05, 20:00 a przelom jak to mowil kiedys urban, bedzie trwal tak tak dlugo, ze az sie wszyscy ze szczescia zarzygamy na smierc:( Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 20:00 buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:01 to Was stac wogole? Odpowiedz Link Zgłoś
nocna_zmiana_blusa Re: A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:03 manny_ramirez napisał: > to Was stac wogole? Kto by sie rozpisywal nad tym kawalem, tzn. kanalem. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: A na jakas merytoryczna dyskusje 01.11.05, 20:47 manny_ramirez napisał: > to Was stac wogole? A ty powaznie tak myslisz? Bo jak ja przeczytalem twoj watek, to sobie pomyslalem, ze nastepny forumowicz kpi z PiS i rzadu i mi sie nawet troche zal Marcinkiewicza zrobilo. Ale skoro ty powaznie, to ja.... Buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Rzad Marcinkiewicza to najbardziej kompetentn 01.11.05, 20:05 Nie wydaje się zły. Ale zobaczymy po efektach(sytuacja w parlamencie, która zmniejsza jego możliwości). Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:07 to tragedia bedzie jesli nie otrzyma wotum zaufania Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:08 Problem jest wg mnie inny: za co? Jak wiesz, szczególnie w polityce nie ma osób bezinteresownych. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:09 jesli otrzyma to przede wszystkim za gwarancje ze nie bedzie przyspieszonych wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Myślę, że otrzyma. 01.11.05, 20:17 Zeby wreszcie kraj rusyzl do przodu po dekadzie korupcji i niekompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:09 Ależ otrzyma przecież: od swoich naturalnych sojuszników, czyli Samoobrona, PSL, PiS i Agora. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:10 loquin.phd napisał: Agora.======================:)))))))))))))))))))))))))))))) ale kawal, Czy ty czytujesz wogole prase? Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:11 Jaki kawał? Agora już dostała MON, MSZ i MSWiA. Rząd ma ich pełne poparcie. Może czytasz za dużo GW? Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:13 CZyli Meller, Sikorski i Dorn to Agora?? Twoim sposobem buahahahahahahhaahahha Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:15 A któż innego? Meller, Sikorski/Applebaum, Dorn Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:16 hahahahahahahahahahahahahah Sikorski tak lubi Agore jak ja komunistow a Ty Zydow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:18 Przecież mówię, że za dużo czytasz GW. Sikorski nie musi lubić Agory, wystarczy, że Agora lubi tę jego Zydówkę Applebaum. Za to Sikorski lubi Kissingera, a to wystarczy Agorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:17 Trochę jednak zbyt skryptowe podejście ;). Nie sądzę by Koszer Cajtung reprezentował wszystkich wybranych w Polsce :). Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:20 Koszere Cajtung reprezentuje swoje interesy. Nikt nigdy nie powiedział, że reprezentuje wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Jego zona to niezwykla osoba 01.11.05, 20:24 a jego zydowskosc to akurat malo ma z tym wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: oczywiscie mialo byc 01.11.05, 20:26 No, no, takie błędy są dość wymowne wg Freuda... :) Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jego zona to niezwykla osoba 01.11.05, 20:26 Nudna szczekaczka antyrosyjska i antyeuropejska. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Zapomniałeś tylko przy tym dopisać, gdzie 01.11.05, 20:33 rezydujesz . Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :). Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:27 W kwestii Mellera warto sprawdzić jaką linię prezentują jego publikacje(jest historykiem). Wtedy można będzie ocenić tezę, jaką postawiłeś. A co do nazwiska to są naprawdę różne. Akurat z takiego nie musi wiele wynikać. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:30 Jest jedną z typowych ofiar Marca '68, które przygranął do siebie prezio wszystkich Polaków Kwaczor I. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:32 Ciekawe. Masz może jakiś link do jego życiorysu? Bo rok urodzenia(chyba 1942) by się zgadzał. > wszystkich Polaków Kwaczor I. Jak już to Jarosław. Partia kieruje, rząd rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:35 Meller to zaufany człowiek Olka Kwaczora I, Lech Kwaczor II chętnie go przejmuje. Meller = Rotfeld. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Kosher Zeitung NIGDY nie wspomnial o Pulitzerze 01.11.05, 20:28 Anny, a - teoretycznie - powinien:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Pewnie i coś w tym jest. 01.11.05, 20:30 Bo o śmieciu pt. "Maus" trąbili. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: Jesli chodzi o mnie 01.11.05, 20:11 Trochę to za skomplikowane, by wpisywać stałe wytłumaczenie. Osobiście nie mam ochoty na "odnowione" SLD(które chyba lubisz), więc niech ten rząd rządzi tyle ile może. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie wiem, zobaczymy w praniu, bo zdolnosci 01.11.05, 20:11 managerskie nie zawsze ida w parze z najlepsza wiedza zawodowa. Tylko z Sikorskim jest dokladnie na odwrot: wojsko widzial z bliska tyle u Talibow, a z daleka u Sowietow, niemniej ma bardzo rzetelne, oxfordzkie wyksztalcenie we wlasciwym kierunku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Nie wiem, zobaczymy w praniu, bo zdolnosci 01.11.05, 20:13 Znam go. Spotkalem pare razy w najrozniejszych okolicznosciach. Jego dzieci chodizly z moja corka razem do polskiej szkoly tutaj. Jesli chodzi o mnie niezwykle komptentny gosc a jego zona dopiero:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk No to faktycznie sie nadaje... 01.11.05, 20:20 Jak ty go znasz, i twoja corka chodzila razem z jego dziecmi do tej samej szkoly, to rzeczywiscie - kwalifikacje ma niezwykle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez O jego kwalifikacjach 01.11.05, 20:24 Napisalem wiecej tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23984&w=31274297&a=31299213 Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie lekcewaz Radka: mimo mojej niecheci dla PiS 01.11.05, 20:26 i Kaczek musze przyznac, ze sa tam osoby, ktore (takze i dzieki kontaktom prywatnym) zawsze szanowalem za mozg i nieszablonowosc: wlasnie Sikorski i - wyobraz sobie - narwaniec Dorn, a z tych, co sie jeszcze nie pojawili to chocby Bartek Sienkiewicz czy Czaputowicz, ktorzy - de facto - powinni zastapic Wassermanna. Ale te czerwona ropuche z jakuzi najwyraznie chce narod (albo czerwona ropucha ma haki a wierchuszke PiS), skoro ropuche wystawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk PS: I SKAD ci sie ich "pro-ruskosc" urodzila? 01.11.05, 20:30 Bo dobrze jezyk wroga znaja? Gdybys ty widzial analizy Bartka, dostarczane na zamowienie naszej MI :))) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: PS: I SKAD ci sie ich "pro-ruskosc" urodzila? 01.11.05, 20:31 Ja czytalem co pisal na temat Ukrainy jak byl w Osrodku Studiow Wschodnich i mi wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez czytam ,czytam 01.11.05, 20:35 Nie zmienia to faktu ze jego teorie o potrzebie oddania Ukrainy w rosyjskie rece sa dla polskiej racji stanu idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ba, nie wiem, czy sa. Rewolucja pro-sorosowska 01.11.05, 20:38 robiona polskimi lapami moze tylko Polsce dostarczyc zwiekszona liczbe "rezunow":((( Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Po puszczeniu przez Sorosa funta z torbami 01.11.05, 22:50 wole na zimne dmuchac i innym dmuchac radze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Ramirez - to prowokacja czy żart? 01.11.05, 20:14 Minister sportu Lipiec - był m. in. 2 lata za doping zdyskwalifikowany, jest też bliskim współpracownikiem Szewińskiej, szefowej słabo zarządzanego PZLA. Minister sprawiedliwości Ziobro - cierpi na analfabetyzm prawny. Facet nie ma żadnego zawodowego doświadczenia w tworzeniu prawa i nie potrafi się do tego przyznać. O przykładach (konkretnych) np. w związku z nowelizacją kodeksu karnego pisałem kilkakrotnie. Wassermanna pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm no to jest rząd oksymoronów 01.11.05, 20:21 "wierny Dorn" "prawnik Ziobro" Odpowiedz Link Zgłoś
nocna_zmiana_blusa Re: Ramirez - to prowokacja czy żart? 01.11.05, 20:16 elfhelm napisał: > Minister sportu Lipiec - był m. in. 2 lata za doping zdyskwalifikowany, jest > też bliskim współpracownikiem Szewińskiej, szefowej słabo zarządzanego PZLA. Ale za to lubi dluuugie spacery :))) > Minister sprawiedliwości Ziobro - cierpi na analfabetyzm prawny. Facet nie ma > żadnego zawodowego doświadczenia w tworzeniu prawa i nie potrafi się do tego > przyznać. O przykładach (konkretnych) np. w związku z nowelizacją kodeksu > karnego pisałem kilkakrotnie. > > Wassermanna pozostawiam bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:20 istotnie siedza w tym rzadzie jak Pilat w Credo: jeden telewizyjny blazen, drugi - PRLowski prokurator. Dorna przelkne bez mrugniecia okiem, bo wiem z empirii jak szalenie bystry jest to czlowiek, a jego niewyparzona geba wskazuje na niewatpliwa odwage cywilna - powinien sie sprawdzic, bo (wbrew zyczeniom PiSiakowych fanow) stac go na rozsadek i sprawiedliwosc. Sikorskiego uwazam za dobry wybor, choc wolalbym go widziec w MSZ, reszta obleci na tyle, ze nalezy dac im szanse. Nieprawdaz? Mam bardzo inne zdanie od holoty, ktora zaatakowala Dorna za "jakobinstwo", a Sikorskiego za malzenstwo z Anna Appelbaum i - byc moze - podwojne obywatelstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:23 Zgadzam się z jednym wyjątkiem. Sikorski nie nadaje się chyba do MSZ. Jest zbyt proamerykański. To może być dobre w MONie i kwestiach nowych technologii w wojsku (w rezultacie rozwoju nauki). Do MSZ - zwłaszcza gdy doda się UKIE - potrzebny jest technokrata negocjator znający realia europejskie. Meller - może i dobry. Aczkolwiek jego kadencja w Moskwie niezbyt udana. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:33 a kto by mial tam udana kadencje powiedz mi? I tak zachowywal sie lepiej niz Ciosek Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Lipca bym oszczedzil. Ale Ziobro i Wassermann 01.11.05, 20:36 Irena Lipowicz. Była poseł UW wyjechała na placówkę do Austrii w trudnym okresie - Austrią rządził Haider no i były negocjacje z UE, gdzie Austriacy byli najmniej przychylni naszej obecności w UE. Przemysław Grudziński - b. ambasador w USA. Kadencja mogła być lepsza, ale wina leży i tak głównie nie po stronie Mellera - a po stronie rosyjskich a także polskich władz krajowych. Oczywiście w różnych stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Podwójne obywatelstwo... 01.11.05, 20:24 Ta informacja była tylko w jednym piśmie polonijnym. Gdzieś na forum ktoś wspominał, że posiada tylko prawo stałego pobytu. Warto wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez To nie ma znaczenia w dzisiejszym swiecie 01.11.05, 20:26 Prezydenci Litwy i Lotwy tez sa podwojnymi obywatelami. Glownodowodzacy litewskiej armii takze. Sonia Ghandi takze przychodzi zaraz na mysl... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Ja to mowilem.Zrzekl sie "poddanstwa" brytyjskiego 01.11.05, 20:33 A jako maz swojej zony automatycznie uzyskal prawo stalego pobytu w US (zadne tam uklady - moga wykazac, ze maja z czego zyc); na uzyskanie obywatelstwa tam sie czeka jak i w UK, nie ma de facto przypadkow "skracania kwarantanny". Odpowiedz Link Zgłoś
krzyyy Re: rząd bardzo kompetentnych i uczciwych ludzi 01.11.05, 20:29 Nie wiem kto wybierał ale są świetni. To najlepszy zestaw ministrów i myśle, że jeśli tylko nikt i nic nie bedzie im przeszkadzać to może to być wielki sukces Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Poza Ziobro, bo niekompetentny (za mlody, nie mial 01.11.05, 20:40 fizycznie czasu wielu rzeczy sie nauczyc) i poza Wassermannem, bo chamska, nadeta czerwona ropucha, co teraz w jakuzi ropuche biala udaje:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
manny_ramirez kropekuk czy Ty jakies powiazania z Ubekistanem 01.11.05, 20:42 masz ze Wassermanna tak nie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A widziałeś jak się W. do Popiełuszki porównał? 01.11.05, 20:45 To była żałosne. Bardziej od wanny. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Pekne ze smiechu gdy Dorn papiory na Czerwona 01.11.05, 22:57 Ropuche z Jakuzi znajdzie...Chyba Wassermanna trzeba bedzie w tym jakuzi po cichu kopnac i kropnac (jak komuchy Sekule), by partii wstydu oszczedzic:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie lubie jego komustynicznej przeszlosci i 01.11.05, 22:54 komunistycznej mordy - a znasz ty prokuratora za Gomulki co czlonkiem PZPRa nie byl? Ludzie sie nie zmieniaja nagle po...60-tce czy, niech czerwonej ropusze bedzie, po 50-tce.:)))) Nb. sciganiem bedzie sie zajmowala nie czerwona ropucha, ale Lutek Dorn. A tego lubie - pamietasz "Harende" i jej studenckich bywalcow przed remontem? Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Nie lubie jego komustynicznej przeszlosci i 01.11.05, 23:32 to jest wszystko spisek! Odpowiedz Link Zgłoś