Dodaj do ulubionych

Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem PiS!

02.11.05, 10:01
Poczytajcie gazety, posłuchajcie TV, a nawet poczytajcie to forum.

Nie w gospodarce problem wylewania pomyj na PiS!

Problem w rozliczeniu złodzieji naszego majatku.
Ta grupa jest na tle silna i bogata, ze media piszą za jej pieniądze, a ta
grupa zwyczajnie BOI SIĘ PRAWDY I ROZLICZENIA ZŁODZIEJSTWA.

Zwykli przesteopcy, złodziejaszki, wlamywacze, gotowi są niejednokrotnie
zabić, żeby nie pójść siedzieć.

Czy przestepcy w bialych kołnierzykach maja inną mentalność??
NIE i stąd ta nagonka na PiS.

A dlaczego chcą PO?
Bo mają tam swoich przedstawicieli, bo dogadali się z PO w sprawie 'GRUBEJ
KRECHY" dla malwersantów.
Obserwuj wątek
    • goldenwomen Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:05
      ale mało kto wie o czym piszesz :)
      • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:13
        albo udaje, ze nie wie.

Popatrz ile artykułów walących w Ziobro, Wassermana, Dorna.
        Ba ile watków na forum.

A o gospodarce cichutko
        • goldenwomen Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:23
          bo tak jest wygodnie dla niektórych :) i zobacz jak daleko sięga nienawiśc
          Polaków po wyborach
    • loppe Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:07
      giełda plus 4% w dwa dni od ukonstytuowania się rządu premiera Marcinkiewicza...
    • pralinka.pralinka Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:13
      pan.nikt napisał:

> Poczytajcie gazety, posłuchajcie TV, a nawet poczytajcie to forum.
      > Nie w gospodarce problem wylewania pomyj na PiS!
      > Problem w rozliczeniu złodzieji naszego majatku.
      > Ta grupa jest na tle silna i bogata, ze media piszą za jej pieniądze, a ta
      > grupa zwyczajnie BOI SIĘ PRAWDY I ROZLICZENIA ZŁODZIEJSTWA.
      > Zwykli przesteopcy, złodziejaszki, wlamywacze, gotowi są niejednokrotnie
      > zabić, żeby nie pójść siedzieć.
      > Czy przestepcy w bialych kołnierzykach maja inną mentalność??
      > NIE i stąd ta nagonka na PiS.
      > A dlaczego chcą PO?
      > Bo mają tam swoich przedstawicieli, bo dogadali się z PO w sprawie 'GRUBEJ
      > KRECHY" dla malwersantów.

Ale wybory pokazały, że Polacy zaczynają samodzielnie myśleć. Jest więc
      nadzieja, że im bardziej media oczerniają, tym mniej są skuteczne w swojej
      propagandzie.
      • kubala11 Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:16
        pralinka.pralinka napisała:
        >
        > Ale wybory pokazały, że Polacy zaczynają samodzielnie myśleć. Jest więc
        > nadzieja, że im bardziej media oczerniają, tym mniej są skuteczne w swojej
        > propagandzie.

A M E N.
        • mela46 Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:00
          Słusznie! Wszyscy myślą, że naród kieruje się opiniami mediów, ale to błąd! Polacy potrafią myśleć i patrzeć!
          • lynxu Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:12
            > Polacy potrafią myśleć i patrzeć!

Dyskutowałbym. Przeciętny Polak nabrał się na reklamę ze znikającym jedzeniem z
            lodówki i tacy są Polacy.
    • prof_dr_hab W pełni się zgadzam. 02.11.05, 10:31
      Moje gratulacje i wsparcie :)
    • kacosk Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:32
      zgadzam się
      • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 10:52
        niestety, choć to przykre.
    • szpikulec1 zgadzam sie calkowicie 02.11.05, 10:58
      • menea Re: zgadzam sie calkowicie 02.11.05, 12:36
        Oto chodzi, czaruja nas programami,strasza Lepperem
        a tak naprawde to idze o rozliczenie ukladu.
        Jest w Polsce wielu wplywowych ludzi ktorzy maja
        czego sie bac.

- Dzisiaj wśród obrońców Trzeciej RP w jednym szeregu znajduję Józefa Oleksego, Leszka Millera oraz Tadeusza Mazowieckiego i Władysława Frasyniuka. Nie mam pojęcia, co w tym towarzystwie robi Mazowiecki i Frasyniuk. Jestem przekonany, że ten tężejący szereg obrońców Trzeciej RP to legion tych, którzy chcą bronić resztek PRL.

Donald Tusk
    • nurni abolicja dla Leppera albo dla PO. 02.11.05, 11:00
      PIS ma w tej chwili do rozwiazania b powazny problem.

Czy zgodzic sie na warunki Tuska abolicji dla pulkownikow i biznesmenow
      platformy czy spelnic zadania Leppera.
      Jesli Lepper zada jakiegos paliwa czy emerytur dla rolnikow nie bedzie to na
      pewno zaprzeczenie istoty progrmamu i oczekiwan wobec PIS. Uklad z biznesem i
      przyjaciolmi ktorzy specjalizowali sie w tworzeniu instrukcji zwalczajacych
      opozycje bylby zabojczy. Niech PIS nie probuje splacac cudzych rachunkow.

• andrzejg Re: abolicja dla Leppera albo dla PO. 02.11.05, 11:09
        sądze,ze rozliczy najpierw PO, a potem weźmie się za nowego koalicjanta

A.
      • lynxu Re: abolicja dla Leppera albo dla PO. 02.11.05, 14:16
        Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nowi polityczni sojusznicy PiSu (nie
        pamietam czy Samoobrona czy LPR) stawiają za warunek poparcia podniesienie płacy
        minimalnej. Oznacza to jeszcze większe bezrobocie. Jestem ciekaw co PiS na to. W
        ten sposób PiS pokaże nam czy jest cokolwiek warte czy też nie, ale to przyszłość...
    • bloczek4 A tu ostatnia nadzieja białych dostała w d... 02.11.05, 11:03
      Co za przykra niespodzianka. Nie wypalił Frasyniuk, Cimoszko pokazał tyły, ale
      jeszcze jest szansa: Tusk może skutecznie blokować wszelką działalność tego
      rządu w parlamencie... I na to grają...
      • lynxu Re: A tu ostatnia nadzieja białych dostała w d... 02.11.05, 14:10
        Tusk nie może skutecznie nic blokować, bo nie ma większości.
    • kropekuk BUHAHAHA! KONSPIRA! Zamiast mowic szeptem o 02.11.05, 11:11
      owej strasznej masonskiej "grupie" wymienilbys choc pare nazwisk i podal pare
      dowodow, panie WIELKIE NIC.
      • pan.nikt Re: BUHAHAHA! KONSPIRA! Zamiast mowic szeptem o 02.11.05, 11:16
        Poczekaj.
        Już niedługo nazwiska i dowody poda prokuratura i sądy
    • karlin Im więcej "Niecnej Zmiany" w wykonaniu PO 02.11.05, 11:11
      w mediach, tym lepiej dla PIS.

Tylko jedna uwaga - nie przekarmić ścierwojada, bo on zawsze będzie się chciał
      do gardła rzucić. W koalicji czy poza nią.
      • lynxu Re: Im więcej "Niecnej Zmiany" w wykonaniu PO 02.11.05, 13:26
        > Tylko jedna uwaga - nie przekarmić ścierwojada,
        > bo on zawsze będzie się chciał
        > do gardła rzucić

Popieram. Ścierwojad jak glonojad... usuwa nieczystości. PiS byłby w stanie go
        przekarmić.
    • a.adas Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:13
      > A dlaczego chcą PO?

Kto, PiS? Tez tego nie rozumiem... PiS tak bardzo kocha PO, ze nawet rząd
      mniejszościowy realizuje program liberałów:)

Ludzie, PiS nie jest umoczona w afery i układy??? Dokładnie jak PO:)))
      Ale ludzie, ludzie winni!
      Kaczyńscy:
      - pili z komunistami wódkę w Magdalence
      - byli akuszerami przynajmniej dwóch rządów, jednego z Balcerowiczem, jednego z
      Macierewiczem:)

Połowa PiSu szła już w ministry za Olszewskiego czy Buzka, a tu same
      niewiniątka, ludzie których nawet na dżakuzzzzzzzi nie stać:)
      • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:18
        Ty nawet gazet nie umiesz czytać.
        Tak zwyczajnie, literalnie.
        • a.adas Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:22
          Na tyle umiem, zeby stwierdzić głupotę hasła "w gospodarce nie problem".
          Przecież to Wódz, w Trójcy Jedyny, twierdził że polska gospodarka to jedna
          wielka sbecka mafia i dlatego w Zarządzie Orlenu muszę byc "jego ludzie"... A
          Ty twierdzisz, że "nie ma problemu"???
          "Nie w gospodarce problem" dyskwalifikuje legendarny program gospodarczy
          PiSu... Ten solidarny:)
          • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:28
            Ty naprawdę, nie umiesz czytać.
            Media, nie zajmują się gospodarką, ale służbanmi. Walą w Dorna, Wassermana,
            Ziobro.
            Nie widzisz tego?

Tak, gospodarka,jest najważniejsza, ale nie dla PO i "układu".
            Dla nich liczy się nowa gruba krecha dla złodzieji i kontynuacja krechy dla
            służb.
            • lynxu Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:35
              Ja Tobie powiem jak teraz będzie. Panowie z PiSu będą wykorzystywać służby żeby
              załatwiać swoje prywatne porachunki. Nie wiem co o tym media piszą, ale tak uważam.
            • a.adas Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 18:17
              > Media, nie zajmują się gospodarką, ale służbanmi. Walą w Dorna, Wassermana,
              > Ziobro.
              Wiesz dlaczego? Bo to jedynyni w tym rządzie ministrowie-nie-zderzaki. A to
              moze świadczyć o bardzo niebezpiecznej tendencji ekipy Kaczynskiego: "walka z
              salonem" (czytaj: budowanie swojego WŁASNEGO salonu) moze przesłonić wszystko
              inne, takie głupoty jak choćby stabilna sytuacja w stosunkach międzynarodowych
              czy wzrost gospodarzczy. Ok, układy rozrosły się w Polsce niebezpiecznie (bo
              układy to nie tylko polska specjalność), ale w "walce" z nimi łatwo wylać
              dziecko z kąpielą, a i Kaczynscy mają skłonnosć do budowania nieformalnych
              układów polityczno-partyjno-prawnych. Świat dzielą na naszych i onych. A to nie
              takie proste.

A Trojaczki Bliźniaków sami prowokowali (i nadal prowokują) media swoim
              zachowaniem i niektórymi wypowiedziami, czy to w kampanii wyborczej czy juz
              teraz.

I posłuchaj swego premiera, który już teraz nie ocenia WSI aż tak jednoznacznie
              źle.

> Nie widzisz tego?
              Każdy widzi to co chce...
    • lucyperek2 Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 11:43
      nieudaczniczej nienawiści.
      Kiedyś zadałem wyznawcom kaczowodza ogólne pytanie : dlaczego tak organicznie
      nienawidzicie wszystkich ludzi sukcesu zamiast spróbować stac się nimi samemu ?
      Zostałem za to odsądzony od czci i wiary, masowo opluty i zgnojony. Przeciez
      elektorat pisowy to zbiorowisko szlachetnych jednostek bez skazy, a tu takie
      chamskie pomówienia o niskie i podłe uczucia zawiści.
      Przeglądając jednakowoż ostatnio wpisy na tym forum widzę, iż moje pytanie nie
      było bezzasadne. Tak ok. 80% postów dość prostackim językiem zapowiada rychły
      koniec marzeń o tzw. klasie średniej, rozprawie z każdym, kto wybił się ponad
      przeciętną, konfiskacie majątków. Dowiaduję się więc np. iż każdy, kto osiągnął
      nieco większy majątek z pewnością uczynił to nielegalnie, a więc pałą w łeb
      (domiary, wysokie podatki, parapodatki, kary pieniężne). Każdy, kto zechce
      wyłamać się z polskiego piekiełka zostanie szybko powstrzymany juz na starcie.
      Można rzec, ładna perspektywa.
      Powiedzcie mi więc wyborcy pisu, czy wy na prawdę sądzicie, że wasz los poprawi
      się z chwilą zlikwidowania tzw. nierówności, czyli pozabieraniu np. wszystkich
      lepszych aut ich właścicielom ? Jeśli uważacie że poprawi się wam samopoczucie
      (nic tak nie cieszy gnojarza jak cudze nieszczęście), miejcie na uwadze, iż w
      ślad za tym pogorszy się wam poziom życia. Nie będzie bowiem juz tych, którzy
      teraz na was łożą.
      Tylko proszę tym razem nie wyzywać mnie od towarzyszy czy lewaków.
      • pan.nikt Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 11:57
        Jakiej nienawiści??
        Kupuj drogie samochody, buduj drogie luksusowe wille, ale nie z kradzieży.
        NIE KRADNIJ, NIE OKRADAJ PANSTWA I OBYWATELI.

Hasło KLD: "Pierwszy milion trzeba ukraść" musi pójść do lmusa, a wyzanawcy,
        któe je realizowali muszą zostać ukarani.
        • lucyperek2 Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 13:01
          > Jakiej nienawiści??
          > Kupuj drogie samochody, buduj drogie luksusowe wille, ale nie z kradzieży.

A jak ja to udowodnię ? Przecież desygnowana na ministra finansów baba
          powiedziała, że wysoki drugi próg podatkowy musi byc bo on jest sprawiedliwy w
          sytuacji gdy WIADOMO, że wysokie zarobki pochodzą z przestepstwa. Szykujace sie
          nam państwo bolszewickie, z góry zakłada, iż każdy kto ma przy sobie więcej niz
          dwa pudełka zapałek drugie uzyskał w drodze przestępstwa. To taki widowiskowy
          sposób zajęcia dla maluczkich : każdego majętnego nazwać złodziejem.
          Hasło o pierwszym milionie to stary dowcip i przyklejanie tego z uporem godnym
          lepszej sprawy do KLD jest już jakąś jaskółka o nadciagającej bolszewii.
          Mam nadzieję że skończycie jak bolszewicy.
        • lynxu Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 13:39
          > Hasło KLD: "Pierwszy milion trzeba ukraść" musi pójść do lmusa, a wyzanawcy,
          > któe je realizowali muszą zostać ukarani.

Mam pytanie, bo jestem stosunkowo młody i nie pamiętam. KLD na prawde głosiło to
          hasło czy "tworzysz fakt" na swój własny użytek?
          • pan.nikt Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 13:50
            Niestety naprawdę.
            I dawało tego przykłady, niestety ciągle nie wyjaśnione.
            • lucyperek2 Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:08
              > Niestety naprawdę.
              > I dawało tego przykłady, niestety ciągle nie wyjaśnione.

Kiedy KLD oficjalnie i urzędowo powiedziało coś o kradzeniu miliona ?
              Jakie konkretnie przykłady wielkiego złodziejstwa KLD możesz przytoczyć ?
              A ja mam wiedzę że Jareczek jest pedziem. Że fakty mówią inaczej ? Tym gorzej
              dla faktów.
              • pan.nikt Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:15
                TTTTTTTTTTTtaaaaaaaa, miało ogłosic na piśmie w dzienniku urzędowym.

Nie rób sobie żartów.

Pierwsze przekrety prywatyzacyjne są już w Krakowskim sądzie, niestety Pan L,
                ciagle ma immunitet.
                Przed dobraniem się do kolejnych przekretów PO właśnie się broni (Kwidzyn,
                górażdże, to najbardziej znane). I dlatego mi napisałem, że nie chodzi o
                gospodarkę.
                • lynxu Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:28
                  W takim razie mam pytanie. Skoro Ty masz taką wiedzę o przekrętach ludzi z PO
                  czy też KLD to rozumiem, że jest to wiedza ogólnie dostępna. Pytam więc:
                  1. jakim cudem jakiś człowiek z PiSu tego nie wyciągnął? ktoś pokroju Kurskiego
                  (a takich w PiS wiele) już dawno powinien był to zrobić, wtedy wygraliby wybory
                  dużo większą przewagą,
                  2. dlaczego PiS chce takich ludzi do koalicji skoro znane są takie fakty?
                  przeciez PiS są bardzo praworządni i w życiu nie brataliby się z oszustami.
                  • pan.nikt Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:34
                    Bo nie wystarczy tego wyciągnąć. To już było wyciągane.
                    Żeby coś z tym zrobić trzeba to solidnie udowodnić.

Poczekaj
                    • lynxu Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:45
                      Ale gdyby PO weszłoby do koalicji to przecież nie podkopywali by własnego
                      koalicjanta. Więc po co chcą koalicji?
          • inna57 Re: Nie w gospodarce problem. Problem w waszej 02.11.05, 14:54
            to hasełko jest bardzo stare i KLD wcale go nie głosiło, ale najłatwiej jest
            wmówić coś motłochowi, łatwowierny jest i tyle, a już niedługo przekonacie się
            o co tak naprawdę chodzi panom K i ich drużynie, dorwać się do władzy nic
            więcej. szkoda tylko że ludzie ich pokroju tak naprawdę nie więdzą co z nią
            dalej zrobić i władują nas w bagno na ładnych parę lat.
    • kataryna.kataryna Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:43
      Oczywiście, że nie w gospodarce.

Zabawne bo dzisiaj już Tusk ogłosił coś o czym dopiero jutro miała zdecydować
      Rada Krajowa. Teraz tylko patrzeć jaki będzie scenariusz obalania rządu, bo na
      pewno jakiś będzie. Jeśli PO tak bardzo się boi, że woli zerwać koalicję to nie
      po to, żeby pozwolić kaczystom porządzić służbami i prokuraturą.
      • nurni Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 11:48
        kataryna.kataryna napisała:

> Oczywiście, że nie w gospodarce.
        >
        > Zabawne bo dzisiaj już Tusk ogłosił coś o czym dopiero jutro miała zdecydować
        > Rada Krajowa. Teraz tylko patrzeć jaki będzie scenariusz obalania rządu, bo
        na
        > pewno jakiś będzie. Jeśli PO tak bardzo się boi, że woli zerwać koalicję to
        nie
        >
        > po to, żeby pozwolić kaczystom porządzić służbami i prokuraturą.

To pokazuje jedynie ze rozmiar uwilkania PO w system Rywinlandu byl wiekszy niz
        wrozyli najwieksi pesymisci.

Opor przed koalicja jest dzis bardziej zrozumialy niz kiedykolwiek. PO nie moze
        wejsc do rzadu bez zabezpieczenia swoich najbardziej zywotnych interesow. Te
        tkwia w sluzbach specjalnych i w biznesie.
        • palnick Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:04
          nurni napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > Oczywiście, że nie w gospodarce.
          > >
          > > Zabawne bo dzisiaj już Tusk ogłosił coś o czym dopiero jutro miała
          zdecydować Rada Krajowa. Teraz tylko patrzeć jaki będzie scenariusz obalania
          rządu, bo na pewno jakiś będzie. Jeśli PO tak bardzo się boi, że woli zerwać
          koalicję to nie po to, żeby pozwolić kaczystom porządzić służbami i
          prokuraturą.
          To pokazuje jedynie ze rozmiar uwilkania PO w system Rywinlandu byl wiekszy niz
          wrozyli najwieksi pesymisci.
          -------
          > Opor przed koalicja jest dzis bardziej zrozumialy niz kiedykolwiek. PO nie
          moze wejsc do rzadu bez zabezpieczenia swoich najbardziej zywotnych interesow.
          Te tkwia w sluzbach specjalnych i w biznesie.
          --------
          Piszę tu od dawna, że PO reprezentuje GTW. Teraz chyba widać to wyraźnie.
          • nurni Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:35
            palnick napisał:

> Piszę tu od dawna,

Mnie nie interesuje co towarzysz pisze - nawet jesli przydarza sie towarzyszowi
            pisac to samo co ja.
            • palnick Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 16:25
              nurni napisał:

> palnick napisał:
              >
              > > Piszę tu od dawna,
              >
              > Mnie nie interesuje co towarzysz pisze - nawet jesli przydarza sie
              towarzyszowi
              --------
              Łżesz jak pies durni. Nie dość, że czytasz to jeszcze coś tam bełkoczesz
              w "odpowiedzi" :)
              >
              > pisac to samo co ja.
      • mamablues Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:22

> Zabawne bo dzisiaj już Tusk ogłosił coś o czym dopiero jutro miała zdecydować
        > Rada Krajowa.

I to, mam nadzieję, zwiększa szanse na wkurzenie się członków RK i odwołanie
        histeryka.
        • kataryna.kataryna Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:25
          mamablues napisała:

>
          > > Zabawne bo dzisiaj już Tusk ogłosił coś o czym dopiero jutro miała zdecyd
          > ować
          > > Rada Krajowa.
          >
          > I to, mam nadzieję, zwiększa szanse na wkurzenie się członków RK i odwołanie
          > histeryka.

Ale kto zamiast niego? Schetyna? Komorowski? Waltz? Różnica żadna. A Rokita
          jest osamotniony.
          • nurni wrozac z fusow zauwazam ze 02.11.05, 12:28
            Rokita jest dziwnie znikniety ostatnio, a wyjechal ze spotkania u Goclowskiego
            samochodem Jarka Kaczynskiego. Tego samego JK od ktorego ledwie 2 dni wczesniej
            domagal sie przeprsin - za....niestety nie zapamietalem za co.

Zobaczymy....

> Ale kto zamiast niego? Schetyna? Komorowski? Waltz? Różnica żadna. A Rokita
            > jest osamotniony.
            • kataryna.kataryna Re: wrozac z fusow zauwazam ze 02.11.05, 12:32
              nurni napisał:

> Rokita jest dziwnie znikniety ostatnio, a wyjechal ze spotkania u
              Goclowskiego
              > samochodem Jarka Kaczynskiego. Tego samego JK od ktorego ledwie 2 dni
              wczesniej
              >
              > domagal sie przeprsin - za....niestety nie zapamietalem za co.
              >
              > Zobaczymy....

Ano zobaczymy. Sytuacja Rokity jest niewesoła, koledzy mu przegrali dwa lata
              jego ciężkiej pracy a drugiej szansy nie będzie. Chyba, że nastąpi jakieś
              dramatyczne przełamanie. Dzisiaj dużo dobrych samochodów pod jego domem, może
              ma gości i się naradzają.
              • strajker Re: wrozac z fusow zauwazam ze 02.11.05, 13:20

> Ano zobaczymy. Sytuacja Rokity jest niewesoła, koledzy mu przegrali dwa lata
                > jego ciężkiej pracy a drugiej szansy nie będzie. Chyba, że nastąpi jakieś
                > dramatyczne przełamanie. Dzisiaj dużo dobrych samochodów pod jego domem

Skąd wiesz?
        • elfhelm eee tam 02.11.05, 13:04
          eRKa Platformy to głównie posłowie i senatorowie.
      • zalogowany.franek Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:12

> Jeśli PO tak bardzo się boi, że woli zerwać koalicję to nie
        >
        > po to, żeby pozwolić kaczystom porządzić służbami i prokuraturą.

Uff. Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz? Możesz objaśnić, czego PO miałaby
        się tak bać? Są w "układzie", dobrze zrozumiałem?
        • kataryna.kataryna Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:30
          zalogowany.franek napisał:

>
          > > Jeśli PO tak bardzo się boi, że woli zerwać koalicję to nie
          > >
          > > po to, żeby pozwolić kaczystom porządzić służbami i prokuraturą.
          >
          > Uff. Ty naprawdę wierzysz w to, co piszesz? Możesz objaśnić, czego PO miałaby
          > się tak bać? Są w "układzie", dobrze zrozumiałem?

Nie.
          • zalogowany.franek Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:33

> Nie.

A możesz wyjaśnić, o co Ci chodziło?
            • kataryna.kataryna Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:45

>
              > > Nie.
              >
              > A możesz wyjaśnić, o co Ci chodziło?

Ale co jest niezrozumiałego w tym co napisałam?
              Mam wrażenie, że kilka osób w PO się boi prześwietlenia swoich spraw, o jednej
              z takich osób - bardzo wpływowej w PO - pisał niedawno Newsweek i nie tylko. I
              przez to, że kilka osób się boi, rozmowy koalicyjne rozbiły się o MSWiA i
              gwarancje bezpieczeństwa. Szkoda mi Platformy bo marnuje swoją niepowtarzalną
              szansę przez kilka osób.
              • zalogowany.franek Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:56

> Ale co jest niezrozumiałego w tym co napisałam?
                > Mam wrażenie, że kilka osób w PO się boi prześwietlenia swoich spraw, o
                jednej
                > z takich osób - bardzo wpływowej w PO - pisał niedawno Newsweek i nie tylko.
                I
                > przez to, że kilka osób się boi, rozmowy koalicyjne rozbiły się o MSWiA i
                > gwarancje bezpieczeństwa. Szkoda mi Platformy bo marnuje swoją niepowtarzalną
                > szansę przez kilka osób.

Aha. A czy o szachrajstwach tych "kilku osób" wie cały klub i niecnie je
                ukrywa, czy też są to ludzie na tyle wpływowi, że narzucają partii swoje
                decyzje? Pytam bez złośliwości, po prostu nie rozumiem.

Przecież rozmowy koalicyjne rozbiły się nie tylko, nawet chyba nie przede
                wszystkim o MSWiA. I jakie "gwarancje bezpieczeństwa"? Czy PO żądała jakichś
                gwarancji bezpieczeńśtwa?
                • kataryna.kataryna Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 16:13

> Aha. A czy o szachrajstwach tych "kilku osób" wie cały klub i niecnie je
                  > ukrywa, czy też są to ludzie na tyle wpływowi, że narzucają partii swoje
                  > decyzje?

Tego nie wiem. Wiem za to, że wszyscy którzy trafili na listy PO zawdzięczają
                  to Tuskowi i Schetynie więc można przyjąć, że są to osoby mało skłonne do buntu
                  przeciwko liderom, zwłaszcza, że zapewne święcie wierzą, że poszło tylko i
                  wyłącznie o sprawy merytoryczne.

> Przecież rozmowy koalicyjne rozbiły się nie tylko, nawet chyba nie przede
                  > wszystkim o MSWiA.

Właśnie MSWiA było punktem zapalnym. Wystarczy przeanalizować kalendarium
                  sporu. I przeczytać wywiad z Komorowskim w TOKu:

Jacek Żakowski: dziś w "Super Ekspressie", życzliwym PiSowi, tekst o tym że
                  prokuratura zbada, czy Grzegorz Schetyna, w zamian za wypłaty i tak dalej, to
                  chyba nie jest zbieg okoliczności?

Bronisław Komorowski: Nie, nie ma, okoliczności są oczywiste, toczy się batalia
                  polityczna...

Jak widać zarówno Żakowski jak i Komorowski są przekonani, że za informacją w
                  SE, a więc także za śledztwem w prokuraturze stoi PiS. Ani Schetyna ani jego
                  partia nie widzą żadnego powodu wytłumaczyć się opinii publicznej z publicznie
                  postawionych zarzutów, po prostu wszystkim steruje PiS i sprzyjające mu media
                  (śmiech na sali z tym propisowskim SE).

I jakie "gwarancje bezpieczeństwa"? Czy PO żądała jakichś
                  > gwarancji bezpieczeńśtwa?

Tak można rozumieć atak Rokity na Marcinkiewicza u Olejnik. A Kaczyński i
                  Marcinkiewicz twierdzą, że takie sugestie się pojawiały.
                  • zalogowany.franek Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 17:19

> Tego nie wiem. Wiem za to, że wszyscy którzy trafili na listy PO zawdzięczają
                    > to Tuskowi i Schetynie więc można przyjąć, że są to osoby mało skłonne do
                    buntu
                    >
                    > przeciwko liderom, zwłaszcza, że zapewne święcie wierzą, że poszło tylko i
                    > wyłącznie o sprawy merytoryczne.

Aha. Są i inni, zupełnie nie naiwni, którzy święcie wierzą, że poszło o
                    możliwość wynajdywania na siebie haków. Trochę nie wiem co odpowiedzieć, nie
                    spodziewałem się opcji aż tak skrajnej. "MSWiA było punktem zapalnym". A
                    przegłosowanie PO przy pomocy Samoobrony? A Lepper? A łamanie publicznie
                    złożonych obietnic? A poniżanie Niesiołowskiego? A kupczenie sejmowymi
                    stanowiskami? A wskazywanie kandydatów na marszałków w PO? Lista nazwisk, które
                    Kaczyński jest skłonny zaakceptować?

Pisałem kiedyś o fetyszyzowaniu roli służb. Mogę tylko to przypomnieć. Trudno,
                    zostaniemy przy swoich zdaniach.
    • bush_w_wodzie Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:27
      pan.nikt napisał:

>
      >

o tyle o ile. o tyle nie ze postanowili realizowac okrojony program po. o tyle
      tak ze ich zapowiedzi przedwyborcze w tej kwestii diametralnie sie roznia od
      planow rzadu autorskiego. to sie nazywa cyniczne oszustwo prawda?

>
      >
      >

moge mowic tylko na siebie i to co napisales to jest dla mnie oczywista bzdura.

>
      > A dlaczego chcą PO?
      > Bo mają tam swoich przedstawicieli, bo dogadali się z PO w sprawie
      > 'GRUBEJ KRECHY" dla malwersantów.

retoryka jakby znajoma
      • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:31
        > > Nie w gospodarce problem wylewania pomyj na PiS!
        > >
        >
        >
        > o tyle o ile. o tyle nie ze postanowili realizowac okrojony program po.

A PO MIAŁ JAKIŚ PROGRAM??

>
        > moge mowic tylko na siebie i to co napisales to jest dla mnie oczywista
        bzdura.

tn co?
        Jesteś złodziejem w białym kołnierzyku i masz inną mentalność??

Chyba nie o to Ci chodziło??

> > A dlaczego chcą PO?
        > > Bo mają tam swoich przedstawicieli, bo dogadali się z PO w sprawie
        > > 'GRUBEJ KRECHY" dla malwersantów.
        >
        > retoryka jakby znajoma
        >
        Jasne powołuj się na retoryke. Tak samo robili PZPR-owscy propagandziści.
    • alcane Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:39
      Dobrze pamietam lata 70, w ktorych roilo sie od rozmaitych naprawiaczy
      ustroju socjalistycznego PRL. Pomstowali na niegospodarnosc, nieudolnosc,
      marnotrastwo, a winni wszystkiemu byli jesli juz nie wrogowie klasowi, to
      'niebieskie ptaki' i 'nieroby'. Pozniej wszystkiemu winne byly strajki,
      potem zas sankcje Reagana, zas dzisiejsza zmora tych ludzi sa 'teczki'. I
      niekoniecznie dlatego, aby byli w nich umaczani. Jest to po prostu pewien
      odsetek umyslowego lenistwa, ktory w normalnym kraju bynajmniej nie jest
      szkodliwy (a nawet pozadany!). Lecz u nas jest to idealny material dla
      budowania wspolnoty strachu przez swiat przestepczy i agenture.
      Dlatego poki mamy ta wojne musimy budzic wszystkich do prawdy. Nie jest to
      rzecz wdzieczna, ale na dzisiaj konieczna. __

• melisa-bb Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 12:59
      Wystarczy sledzic uwaznie rozmowy w roznych stacjach i widac to jak na dloni.
      Dziwie sie niektorym madralom,ze tak sobie daja oczka zamydlac przez PO.
    • elfhelm Problemem jest NIEKOMPETENCJA 02.11.05, 13:02
      dwóch ministrów Wassermanna i Ziobry.
      • pc_maniac Re: Problemem jest NIEKOMPETENCJA 02.11.05, 13:06
        Problem w tym, ze jakoś nie potrafię sobie wyobrazić Wasermana Dorna i Ziobrę,
        rzucających pracę w ministerstwie i biegających po sądach w roli prokuratorów.

Mało tego, ja nie widzę nawet różnicy pomiędzy możliwościami obecnego rządu, a
        okresem gdy Kaczyński był Prokuratorem Generalnym.
        Przecież w tamtym okresie również mógł pogonić prokuraturę do roboty. Ale nie
        robił tego.
        Czemu?
        • pan.nikt Re: Problemem jest NIEKOMPETENCJA 02.11.05, 13:25
          Zrobił. A, że był krótko, zrobił ile mógł.
          • elfhelm G.... zrobił 02.11.05, 13:33
            Rok zmarnowany na autopromocji - skutecznej, w końcu udało się zbudować nowe PC.

Kaczyński nie przeprowadził prac nad kodeksami (za wyjątkiem nieudolnego nowego
            kodeksu karnego, który był nikomu niepotrzebny).

Co do prokuratury - to wypromował w niej takich ludzi jak Wodnik. Albo Ziobro,
            który w życiu nie skalał się pracą w zawodzie.

A prokuratury (te na samym dole) sobie radzą/radziłyby sobie sprawniej z dwóch
            przyczyn:
            - usprawnienie procedur (nowelizacja kpk 2003 - przy czym powinna iść jeszcze
            dalej, ale PiS nic o tym nie wspomina)
            - rozdział MS i PG. Naciski za LK były żenujące, zwłaszcza w zakresie
            stosowania tymcz. aresztowania. I są tego skutki w postaci odszkodowań za
            niesłuszne aresztowanie.
            • pan.nikt Re: G.... zrobił 02.11.05, 13:34
              Przeczysz faktom??
              • elfhelm No to powiedz co zrobił? 02.11.05, 13:35
                KONKRET
                • elfhelm Czekam... 02.11.05, 13:51
            • wanda43 Re: G.... zrobił 02.11.05, 15:04
              > - rozdział MS i PG. Naciski za LK były żenujące, zwłaszcza w zakresie
              > stosowania tymcz. aresztowania. I są tego skutki w postaci odszkodowań za
              > niesłuszne aresztowanie.

Tu sie zgadzam w 100%.Wiele spraw z tamtego okresu nadal sie toczy,bo
              najtrudniej w tym kraju udowodnic, ze sie nie jest i nigdy nie bylo ani
              wielblądem,ani wielorybem.A udowodnienie falszowania protokolow policyjnych,
              graniczy z cudem.
              Jest tak,ze prokuratura klepie wszystko,co jej podetknie policja, a sądy niemal
              tasmowo stosują areszty, nie patrząc, czy delikwent choc troche odpowiada
              rysopisowi sprawcy i nie sprawdzając,czy poszkodowany jest faktycznie
              poszkodowany,czy tylko jest podstawionym policyjnym kapusiem.
              Konsekwencje takiej radosnej pracy aparatu wladzy i ucisku są dla
              normalnego,uczciwego czlowieka tragiczne.
    • idiotyzmy-kacze A ja słyszałem, że połowa PiSu to agenci SB 02.11.05, 13:09
      i WSI w dodatku zamieszani w różne przekręty. Sporo jest tam też pedofilów i to na samej górze.
    • tadeuszx Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:18
      pan.nikt napisał:

>
      >
      >
      >
      >
      > A dlaczego chcą PO?
      > Bo mają tam swoich przedstawicieli, bo dogadali się z PO w sprawie 'GRUBEJ
      > KRECHY" dla malwersantów.
      To chyba mi się tylko zdawało, że PiS od pół roku gwarantował PO /i
      społeczeństwu/ koalicję rządową? PO i nikt inny!!!
      • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:28
        PiS chce współpracy z PO i chce uczciwości.
        PO chce, żeby PiS ewentualnie legitymizował ich grubą krechę.
        • idiotyzmy-kacze Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:39
          Czy odwołanie Leppera z wicemarszałka sejmu to wg ciebie "gruba krecha" ? To jest jedyny warunek rozpoczęcia negocjacji. Skoro Pisuar woli Leppera to wyłącznie jego wybór.
          • pan.nikt Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:49
            i znów Lepper.
            Złośni jesteście PeOwiacy
            • lynxu Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:03
              Hm. Czyli teraz nie dyskutujemy z argumentami tylko je ośmieszamy? Zapamiętam.
            • idiotyzmy-kacze Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:07
              trzeba było się z nim nie zadawać.
          • palnick idiotyzmy-kacze to apogeum zdurnienia :) 02.11.05, 14:40
            idiotyzmy-kacze napisał:

> Czy odwołanie Leppera z wicemarszałka sejmu to wg ciebie "gruba krecha" ? To
            jest jedyny warunek rozpoczęcia negocjacji. Skoro Pisuar woli Leppera to
            wyłącznie jego wybór.
            ---------
            Czy ty idiotyźmie kaczy nie widzisz, że Tusk chce pozbawić J.K możliwości
            tworzenia jakiegokolwiek rządu?
            Chce, żeby PiS spalił sobie mosty i czekał na to co zechce zrobić PO. Tusk nie
            gwarantując niczego, chce sparaliżować J.K i uzależnić od swoich kaprysów.
            • idiotyzmy-kacze TW "Palnick" ściśle wykonuje instrukcje z centrali 02.11.05, 14:42
              Zostało mu to jeszcze z czasów gdy donosił na SB.
        • lynxu Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 13:43
          Ja to widzę tak:
          PIS chce władzy i kozła ofiarnego
          PO chce rządu, w którym by miała coś do powiedzenia
    • superkulfon symbolem zlodzieji jest samoobrona i lepper 02.11.05, 13:20
      poki leper, beger lyzwinscy i im podobni nie zostana rozliczeni za przestepstwa
      to nie mamy co mowic o uczciwym panstwie. Byla szansa ale PiS wolal sie ulozyc
      z przestepcami by miec cala wladze niz reformowac kraj
      • palnick Symbolem zlodzieji jest Samoobrona - kradnie PO :) 02.11.05, 13:23
        superkulfon napisał:

> poki leper, beger lyzwinscy i im podobni nie zostana rozliczeni za
        przestepstwa to nie mamy co mowic o uczciwym panstwie. Byla szansa ale PiS
        wolal sie ulozyc z przestepcami by miec cala wladze niz reformowac kraj
        --------
        Ty też dałeś sobie zrobić z mózgu melasę ?
        • idiotyzmy-kacze Re: Symbolem zlodzieji jest Samoobrona - kradnie 02.11.05, 13:28
          TW "Palnick" się uaktywnił
    • wanda43 Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:16
      Mam nadzieje,ze po ciebie nie przyjdą.Mam nadzieje,ze ciebie z domu nie wywloką
      i nie zamkną pod fałszywym zarzutem i na podstawie spreparowanych
      papierow.Pisalam o tym wielokrotnie,powtarzac sie nie bede.Mnie ta ekipa
      przeraża, bo ja juz jej dzialania doswiadczylam w 2000r niemal na wlasnej
      skorze. Dla nich nie jest wazne,czy ktos winien,czy niewinien,byle statystyka
      pieknie wyglądała.
      • elfhelm Pani Wando... 02.11.05, 14:18
        Czy pracuje Pani w wymiarze sprawiedliwości?
        • wanda43 Re: Pani Wando... 02.11.05, 14:35
          Nie,doswiadczylam "twórczej pracy" policji i prokuratury na wlasnej niemal skorze.
    • g_oska01 Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:46
      Durne te PO. Zamiast od razu wchodzić w koalicję,cicho siedzieć i trzymać rękę
      na pulsie, chociażby po to aby ostrzegać aferałów, to nie chce. Przecież
      kolegom z rządu, ministerstwa nie robi się nieprzyjemności. A tak nawet nie
      będą mieli szpiega na radzie ministrów, chyba,że koń trojański-Religa.
      Osobiście dziewię się panom z PiS,że w ogóle chcą mieć do czynienia z aferałami
      z KLD itp. A PO powinno być w odwrocie.Pan Kaczyński wyraźnie przemówił,że boją
      się rozliczeń czyli straszy. Lepiej ulec, sankcje mogą być mniejsze,coś się
      zawsze wytarguje. Podobnież pokorne ciele dwie matki ssie. A te łobuzy jeszcze
      się stawiają. Kamikadze czy cóś.
      • idiotyzmy-kacze Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:51
        No właśnie - najwyraźniej idą jak barany na rzeź. Albo wiedzą, że nie ma nic co Kaczor mógłby wykorzystać przeciwko nim.
      • lynxu Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 15:04
        bardzo mądrze napisane

pozdrawiam
      • palnick Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 19:36
        Oj durne to PO:)
    • trevik Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:52
      Spiskowa teoria dziejow c.d.,

T.
    • nurni Re: Poczytajcie gazety. Nie w gospodarce problem 02.11.05, 14:54
      pan.nikt napisał:

>

Dzisiejszy Ziemkiewicz w tej kwestii:

fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=681847
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka