Dodaj do ulubionych

A mnie szkoda Buzka

IP: 10.40.130.* 26.09.01, 21:15
Uwazam go za uczciwego czlowieka i prawego obywatela.
Premier firmowal AWS, to on stal do konca na tonacym okrecie, z ktorego wszyscy uciekli. Wielu z tych, ktorzy
spowodowali kleske tej formacji swietuja dzis nowe 4 lata w sejmie.
Gdzie byl Manis, gdzie Rokita, Walendziak, ktorzy ksztaltowali obraz AWSu? Buzek zostal wierny sobie, byl
premierem wbrew inkstynktowi politycznemu, wbrew najnowszym trendom.
Dla wielu jest posmiewiskiem, jak latwo go teraz obrzucac wszystkim co zle. To wstyd i hanba nie dla niego, ale
dla tych co rzucaja na niego kalumnie i jednoczesnie sam iodpowiadaja za zlo jakie AWS ma na sumieniu. A
odpowiedzialni sa nie tylko ci tchorze i koninkturalisci, ktorzu pouciekali na nowe posady ale i Ci, ktorzy na nich
dzis oddali glosy w nowych matecznikach dostatniego zycia.
Drodzy wyborcy, gdzie jest wasza odpowiedzialnosc w powierzaniu rzadow krajem ludziom zmieniajacym
barwy w zaleznosci od najnowszej mody!
Chcialbym podziekowac Jerzemu Buzkowi za te 4 lata, za godnosc z jaka sprawowal swoj urzad choc nie
jestem wobec tych lat bezkrytyczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Widman Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 21:30
      Tak dziekuje mu za to ze jusz odszedl ............
      • Gość: jolka Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 21:41
        Ładnie to ująłeś Adamie - nic dodać nic ując.
        "Tak dzieje się w historii - reformatorzy świadomie otwierający drogę do nowego
        ładu prędko stają się niepotrzebni.
        ... Głębokie i dotkliwe w swych skutkach reformy ekonomiczne bez masowego
        poparcia (lub akceptacji) społeczeństwa byłyby skazane na niepowodzenie."
        To słowa Mieczysława Rakowskiego z ksiązki pt. "Jak to się stało" opatrzonej
        mottem : " Nie można rządzić i być bez winy" Saint- Just.

Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: jajacek Re: Buzek -mistrz polski IP: *.kabel.telenet.be 30.09.01, 00:32
          Wydaje sie ze Buzek chcial jedynie pobic rekord kadecji.
          W pierszej fazie swojego premierowstwa byl przekaznikiem Marjana.
          W drugiej dowjodl ze jak najszybciej powinien zajmowac sie chemia i Ludgarda.
          Ale byla inna przyczna -nikt z AWS nie chcial sie ubabrac w blocie ktorego
          narobili.
          Przecenili sily niestety .
          Teraz cale spoleczenstwo odczuwa to na wlasnej d... !
          Zadnego z tych panow nie dotknie ich glupota ,dostana odprawy po kilkadziesiat
          lub kilkaset tysiecy zlotych.
          Nawet zadnego z nich nie stac na to zeby powiedzial przepraszam,rezygnuje z
          odprawy bo zle wykonalem swoja prace.
          Do ostatniej chwil prowadza swoje gierki np.min.Srodowiska.
          Jeszcze te pare dni wykorzystac ustawic sie na przyszlosc ,zgarnac co sie da !
          Glosno krzyczec to nie my to komuna to kryzys to Matka Boska sie pogniewala !
          Ciekawe ile lat jeszcze komuna bedzie winna za kazdy nie udany ruch pseudo
          prawicy.
          W Polsce trzeba sie powaznie zastanowic czy nie leprzy bylby model Francuski
          lub Amerykanski z silna wladza prezydeta .
          Niestety w dobie przemian ustrojowych i ekonomicznych potrzeba silnej reki i
          personalizacji odpowiedzialnosci za kraj.
          Te rozmydlenie win i argumety rzadu ze to opozycja jest odpowiedzialna za
          powstala sytuacje sa zenojace.
          Wszyscy procz slepych i fanatykow mogla personalnie wskazac winnych.
          Tylko ci wini to niewini o brudnych rekach
          • Gość: Bezrobot Re: czy ktos widział biednego posła LSD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 01:34
            Skoro te reformy były takie tragiczne to czemu opozycja i prezydent do nich
            dopuścili czy dali sie nabrac czy moze nie wygladały tak zle a moze nie sa
            doskonałe bo ktoś je spier...ł poprzez poprawki i prace w komisjach a moze
            posłowie z sld mimo ze otrzymali 27% byli niedopuszczani do prac nad tymi
            ustawami ilub umkneły one ich uwadze ....
            Mi tez jest cieżko a panu premierowi dziekuje za to że robił co mógł dla
            kraju
          • Gość: Antylewy Re: Buzek -mistrz polski IP: *.houston-10rh15rt.tx.dial-access.att.net 30.09.01, 03:01
            Jajacek, naprawde nie wyleczyles sie z zarazy czerwonej, to ze ty tak myslisz i
            ze tak mysli wiekszosc naprawde swiadczy o tym ze niedorosliscie do Europy,
            awiata i wolnego rynku. Nie wiem o ca tobie chodzi? Wiadomo ze socjalizm nie
            produkuje nie zywi, nie ma odpowiedniej medycyny, nawet czerwoni sekretarzyki
            obawiali sie zawalow ale nie wiedzieli co je powoduje i zarli tlusto myslac ze
            to przywilej. Znowu myslisz jajacku ze dorwiecie sie do koryta, a kto bedzie
            produkowal. Hasla i bzdury niczego nie wyprodukuja, to musza zrobic zdolni.
            Caly problem w Polsce polega na tym ze wszyscy maja zbyt wiele do gadania
            zamiast zaczac pracowac. Bedziecie mieli teraz komunistyczny RAJ. Gratuluje.
            Tylko komu zabierzecie, lewuski komu? Jeszcze nie slyszalem a zyskownym
            socjalistycznym przedsiebiorstwie w Polsce? Kto ma tych nie robow nie mowiacych
            obcymi jezykami utrzymuwac, liczenie do 10 po rusku to nie jest wyksztalcenie.
            • Gość: jajacek Re: Buzek -mistrz polski i Antylewy tez mistrz ! IP: *.kabel.telenet.be 30.09.01, 09:18
              Antylewy ty chociacz przeczytales to co ja napisalem?
              Ty to jak katarynka z jedna melodja,grasz non-stop ten sam tekst .
              Jesli chcesz zeby traktowac cie powaznie to zacznij pisac na temat.
    • Gość: Krzysiek Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.toya.net.pl 30.09.01, 10:46
      Nie przypisuje Buzkowi nieuczciwosci, nieprawosci czy glupoty. Sadze jednak, ze
      sie na ta funkcje nie nadawal. Sa ludzie, ktorzy sa dobrzy w jednym , ale nie
      koniecznie w drugim. Faktem jest, ze potrafil pieknie mowic, czasmi nawet o tym
      o czym nie mial pojecia.
    • Gość: krotki Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.torun.mm.pl 30.09.01, 12:37
      a mnie nie nikt go wołami tam nie ciągnął - a że głupi jest solidnie to
      najlepiej wynika z faktu, że 26 wrzęsnia 2001 zobowiązał sie w czasie
      wystapienia w TVN do "dochowania sojszniczych zobowiązań wobec Układu
      Warszawskiego" - on jest wychowany w PRLu i klepie jak katarynaka nie zauważył
      ze Ukladu nie ma .

Zatem niech idzie - a odprawę przekaże na dom dziecka!!
    • Gość: AndrzejG A MNIE SZKODA LATA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 20:55
    • Gość: J23 A mnie szkoda 4 lat zmarnowanych przez niejakiego Buzka IP: *.chello.pl 30.09.01, 22:46
      Nic dodać nic ująć, a posadzić go trudno!
    • Gość: Ja Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.acn.waw.pl 30.09.01, 23:13
      A ja dziekuje pobierajacemu pensje premiera buzkowi, ze juz sobie poszedl i
      przez cztery piekne lata nie bede widzial tej jego glupiej mordy
    • Gość: MENEL Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 23:23
      buzek - był w tym co zrobił dobry - jako agent UB dobrze przysłużył sie SLD.
      teraz to wszyscy rozumieć. na szczescie drzwi do sejmu zostały niedomknięte i
      wslizgnęła sie tam również MOJA KOCHANA SAMOOBRONA!. wiwat 10% miejszość
      mądrych POLAKÓW. PROROK
    • Gość: Zenek Re: A mnie szkoda Lo - Buzka IP: *.sanjose-03-04rs16rt.ca.dial-access.att.net 01.10.01, 06:08
      Ta sama mafia jak zawsze
    • Gość: robas Re: A mnie nie szkoda Buzka IP: *.focal-chi.corecomm.net 01.10.01, 06:45
      Kiedys tez tak myslalem:
      Buzek to chyba porzadny czlowiek, tylko taka fajtlapa. Krzak go zrobil
      premierem, kazal mu robic to czy tamto, wiec biedak musial.
      Ale z drugiej strony, Polska chyba zasluguje na cos wiecej niz premiera-
      niedolege. Taki niczego porzadnie nie zrobi.
      W dodatku, kiedy juz Buzek wyzwolil sie od Krzaklewskiego, w niczym sie nie
      poprawil. W dalszym ciagu, gdy jakas afera sie wydarzyla - powolywal komisje
      do zamydlenia sprawy, a rzutki i bezkompromisowy okazal sie tuz przed wyborami
      i tylko w stosunku do czlonkow rzadu, ktorzy zmienili oboz polityczny.
      Dzieki niemu mamy kupe nikomu niepotrzebnych urzednikow, balagan w
      administracji, gospodarce, sluzbie zdrowia i szkolnictwie i perspektywe
      niedostatku w spadku.
    • Gość: marta Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.HiG.SE 01.10.01, 16:13
      Mnie tez. Od 4 lat. Powinien byl facet siedziec na tej
      swojej uczelni i dalej pracowac jako chemik. A tak
      zblaznil sie tylko. Ze swoim kretynskim usmiechem
      oznajmial nam przez cztery lata, ze wszystko jest cacy,
      ze reformy udaly sie wspaniale. I jak na protestanta
      przystalo swietnie bawil sie w towarzystwie katabasow.
      Bardzo zalosnie wypadl w roli premiera, bardzo.
      • Gość: Adam Re: A mnie szkoda Buzka ale... IP: 10.40.130.* 01.10.01, 16:26
        Zaczynajac ten watek nie tyle chcialem wystawiac pomnik odchdzacemu premierowi co podjac dyskusje o
        ludziach, ktorzy odpowiadaja za kleske AWSu, za kleske wizji Polski reformowanej.
        W Buzka dzis rzuca sie pomidorami ale on tylko i az, stal na szczycie piramidy wladzy. Boli mnie, ze Walendziak i
        inni ustawili sie i nadal beda bezkarnie tworzyc tzw polityke, boli mnie ze latwo jest teraz mowic niczym obelge:
        "Buzek" i jednoczenie bezkarnie traktowac reszte, powiedzmy obozu AWS.
        Mnie tez Buzek denerwuje i zastanawi szeregiem dezycji ale prosze dajcie mu swiety spokoj i dociekajcie winy
        troche glebiej niz to widac w TV.
        • Gość: awt Re: A mnie szkoda Buzka ale... IP: *.*.*.* 01.10.01, 16:34
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Zaczynajac ten watek nie tyle chcialem wystawiac pomnik odchdzacemu premierowi
          > co podjac dyskusje o
          > ludziach, ktorzy odpowiadaja za kleske AWSu, za kleske wizji Polski reformowane
          > j.
          > W Buzka dzis rzuca sie pomidorami ale on tylko i az, stal na szczycie piramidy
          > wladzy. Boli mnie, ze Walendziak i
          > inni ustawili sie i nadal beda bezkarnie tworzyc tzw polityke, boli mnie ze lat
          > wo jest teraz mowic niczym obelge:
          > "Buzek" i jednoczenie bezkarnie traktowac reszte, powiedzmy obozu AWS.

Sam sobie jest winien. Dal sie podpuscic Maniusiowi i zostal premierem Dlaczego
          kazdemu kto (byc moze jest dobrym inzynierem, matematykiem czy innym specjalista)
          wydaje sie ze moze byc dobrym premierem? Bez zaplecza politycznego z gory musial
          wiedziec, ze bedzie tanczyl tak jak mu zagraja. I na dodatek nie mial odwagi
          powiedziec nie w momencie, gdy zorientowal sie, ze jest tylko marionetka i podac
          sie do dymisji.
          • Gość: Alberto Kler i bydlo IP: 217.126.231.* 01.10.01, 18:53
            Jak to bywa w polskiej tradycjii
            W Polsce znowu u wladzy kler i bydlo
            czyli czerwone i czarne (Poprzednio jak pisal Giedroyc byly
            chamy i zydy), jak widac innej alternatywy
            byc nie moze. Cos mi sie zdaje ze ci co teraz sraja na Buzka
            i AWS, beda musieli niedlugo te gowna wziasc do geby z glodu
          • Gość: Leszek S Re: Mnie tez szkoda Buzka... IP: 66.95.1.* 01.10.01, 20:39
            Byc moze Buzek sam sobie winien ale nie o to w gruncie rzeczy chodzi.
            Zdecydowanie sympatyzuje z pogladami Adama, ze przyczyny kleski wyborczej AWS, a
            co wazniejsze, percepcja przygnebiajacej sytuacji ekonomicznej tkwia o wiele
            glebiej niz (rzekoma) nieudolnosc Buzka czy jego "glupkowaty" usmiech.

Upatrywanie calego zla (lub dobra w latach tlustych) w osobie jednego polityka,
            czy to bedzie Buzek, czy Balcerowicz, nie wznosi sie o jote ponad poziom
            (intelektualny) nieczytatego chlopa panszczyznianego, wiejskiego "odmienca".
            Szukanie chlopca do bicia to plytki chwyt. Jesli czteroletnie rzady AWS w sojuszu
            z UW spalily na panewce to stalo sie tak przede wszystkim za sprawa niemoznosci
            wypracowania spojnego programu ktorego realizacji rzeczywiscie pragnelaby cala
            koalicja. Tymczasem zwiazki zawodowe jedno, poszczegolne partie AWS drugie,
            trzecie, czwarte itp. a biedna Unia jeszcze co innego.

Nic dziwnego, ze wyborcow diabli wzieli. Ale nie wiem, kto w tych warunkach
            moglby byc dobra alternatywa dla Buzka. Pilsudski co rozpirzyl cale bractwo na
            cztery wiatry? Watpie. Rzady tzw. "silnej reki", jak uczy historia, nie sa zadnym
            panaceum na tego typu dolegliwosci. Obawiam sie, ze dopoki spoleczenstwo nie
            nauczy sie patrzyc prawdzie w oczy, nie podksztalci w twardych realiach ekonomii,
            a politycy nie podniosa nieco wlasnych standartow etycznych (nie mowiac o
            fachowosci), tego typu karuzela polityczna bedzie w Polsce trwala w wysmienitej
            kondycji wiele nastepnych lat.

Z czego wynika, ze za cztery lata pojawi sie nowy Krzaklewski zjednoczyciel
            centro-prawicy, ktory wysle SLD - po kadencji zabiegow kosmetycznych w gospodarce
            i udoskonalonej formalnie acz pustej retoryki, ktorej wszyscy beda juz mieli
            wyzej uszu - na polityczny urlop (z lub bez UP).
            • Gość: Alberto Re: Mnie tez szkoda Buzka... IP: 217.126.231.* 01.10.01, 21:06
              Gość portalu: Leszek S napisał(a):

> Byc moze Buzek sam sobie winien ale nie o to w gruncie rzeczy chodzi.
              > Zdecydowanie sympatyzuje z pogladami Adama, ze przyczyny kleski wyborczej AWS,
              > a
              > co wazniejsze, percepcja przygnebiajacej sytuacji ekonomicznej tkwia o wiele
              > glebiej niz (rzekoma) nieudolnosc Buzka czy jego "glupkowaty" usmiech.
              >
              > Upatrywanie calego zla (lub dobra w latach tlustych) w osobie jednego polityka,
              >
              > czy to bedzie Buzek, czy Balcerowicz, nie wznosi sie o jote ponad poziom
              > (intelektualny) nieczytatego chlopa panszczyznianego, wiejskiego "odmienca".
              > Szukanie chlopca do bicia to plytki chwyt. Jesli czteroletnie rzady AWS w sojus
              > zu
              > z UW spalily na panewce to stalo sie tak przede wszystkim za sprawa niemoznosci
              >
              > wypracowania spojnego programu ktorego realizacji rzeczywiscie pragnelaby cala
              > koalicja. Tymczasem zwiazki zawodowe jedno, poszczegolne partie AWS drugie,
              > trzecie, czwarte itp. a biedna Unia jeszcze co innego.
              >
              > Nic dziwnego, ze wyborcow diabli wzieli. Ale nie wiem, kto w tych warunkach
              > moglby byc dobra alternatywa dla Buzka. Pilsudski co rozpirzyl cale bractwo na
              > cztery wiatry? Watpie. Rzady tzw. "silnej reki", jak uczy historia, nie sa zadn
              > ym
              > panaceum na tego typu dolegliwosci. Obawiam sie, ze dopoki spoleczenstwo nie
              > nauczy sie patrzyc prawdzie w oczy, nie podksztalci w twardych realiach ekonomi
              > i,
              > a politycy nie podniosa nieco wlasnych standartow etycznych (nie mowiac o
              > fachowosci), tego typu karuzela polityczna bedzie w Polsce trwala w wysmienitej
              >
              > kondycji wiele nastepnych lat.
              >
              > Z czego wynika, ze za cztery lata pojawi sie nowy Krzaklewski zjednoczyciel
              > centro-prawicy, ktory wysle SLD - po kadencji zabiegow kosmetycznych w gospodar
              > ce
              > i udoskonalonej formalnie acz pustej retoryki, ktorej wszyscy beda juz mieli
              > wyzej uszu - na polityczny urlop (z lub bez UP).

BRAWO !!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Leszek S Re: szkoda Buzka... IP: 66.95.1.* 01.10.01, 21:36
                Gość portalu: Alberto napisał(a):

> BRAWO !!!!!!!!!!!!!
                =====================

Stokrotne dzieki!
                Choc w kwestii "prawdy obiektywnej" niewiele to zmienia, zawszec to milo sie
                dowiedziec, ze w swoich pogladach nie jest sie calkowicie odosobnionym.
                :-)
    • Gość: Indris A mnie NIE szkoda Buzka IP: *.ibspan.waw.pl 01.10.01, 19:54
      P. Buzek faktycznie trwał do końca, a nawet dłużej. Ale co to za powód do chwały ? To trwanie nie dało
      nic dobrego ani krajowi, ani nawet jego formacji. Była to po prostu głupota z KAŻDEGO punktu
      widzenia. A nikt go do tego nie zmuszał. Mogę żałować człowieka, który wbrew sobie został
      postawiony w sytuacji przymusowej, ale p. Buzek w sytuacji przymusowej NIE był. Z mojego punktu
      widzenia robił wprawdzie dobrze, bo dorżnął ugrupowanie, któremu się to należało, ale nie
      przypuszczam, żeby tego chciał. Mnie jest raczej szkoda tych Polaków, których jego premierowanie tak
      urządziło. A oni odprawy ie dostaną...
      • Gość: Alberto Re: A mnie NIE szkoda Buzka IP: 217.126.231.* 01.10.01, 20:22
        Gość portalu: Indris napisał(a):

> P. Buzek faktycznie trwał do końca, a nawet dłużej. Ale co to za powód do chwał
        > y ? To trwanie nie dało
        > nic dobrego ani krajowi, ani nawet jego formacji. Była to po prostu głupota z K
        > AŻDEGO punktu
        > widzenia. A nikt go do tego nie zmuszał. Mogę żałować człowieka, który wbrew so
        > bie został
        > postawiony w sytuacji przymusowej, ale p. Buzek w sytuacji przymusowej NIE był.
        > Z mojego punktu
        > widzenia robił wprawdzie dobrze, bo dorżnął ugrupowanie, któremu się to należał
        > o, ale nie
        > przypuszczam, żeby tego chciał. Mnie jest raczej szkoda tych Polaków, których j
        > ego premierowanie tak
        > urządziło. A oni odprawy ie dostaną...

To jest chyba przemowienie Rakowskiego w Stoczni Gdanskiej z 1983 roku ?
        Tyle ze tam byla mowa o Walesie
    • Gość: Piast Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 22:15
      W pełni popieram wypowiedź Adama. Premier Buzek miał odwagę przyjąć pełną
      odpowiedzialność za reformy, niezbędne by wyprowadzić nas z kołchozu i zadupia
      PRL, kontynuowanego przez rządy postkomuchów i PSL. Niestety nie miał dość sił,
      by przeciwstawić się wielu różnym skorumpowanym i niekompetentnym dupkom
      forsowanym na wysokie stołki przez partyjki tworzące AWS. Choć były w tym
      rządzie też osoby godne swoich stanowisk jak Stainhoff, Biernacki - to niestety
      zbyt mało. Nie można jednak winić premiera za złe przygotowanie reform, bo tych
      wszystkich pułapek tkwiących często w szczegółowych rozwiązaniach nie można
      było przewidzieć. Jednak zbyt długo trwało naprawianie błędów, i tak np.
      jawność kontraktów zawieranych przez kasy chorych została wprowadzona dopiero
      na koniec tej kadencji sejmu - to skandal. Pomyśleć, że pierwsza, prawdziwa
      Solidarność walczyła o jawność w życiu publicznym, a obecnie mamy
      powszechne "ściemnianie", w majestacie prawa zresztą, bo ustawy o ochronie
      danych osobowych.
      • Gość: awt Re: A mnie nie szkoda Buzka IP: *.*.*.* 02.10.01, 14:01
        Gość portalu: Piast napisał(a):

> W pełni popieram wypowiedź Adama. Premier Buzek miał odwagę przyjąć pełną
        > odpowiedzialność za reformy, niezbędne by wyprowadzić nas z kołchozu i zadupia
        > PRL, kontynuowanego przez rządy postkomuchów i PSL.

Chyba zartujesz nazywajac kroki samobojcze odwaga. Nie kto inny tylko wicepremier
        i minister finansow w rzadzie Buzka - Balcerowicz podczas debaty sejmowej nad
        budzetem na 1998 ostrzegal przed wprowadzaniem na raz czterech reform. Wyraznie
        mowil ze nas na to NIE STAC (podkreslenie moje awt). I co? Wprowadzono zle
        przygotowane reformy, na czesc z nich po prostu zabraklo pieniedzy
        (patrz 'nieodzalowany' minister edukacji narodowej Handke, ktoremu siostra
        musiala tlumaczyc, ze zabraknie ok. 800 mln na reform oswiaty, bo tlumaczen
        innych osob oraz organizacji ten minister nie przyjmowal do wiadomosci). Buzek to
        wszystko firmowal swoja osoba, a nam tj. spoleczenstwu przyjdzie za to wszystko
        zaplacic.
    • Gość: ljkel2 A mnie NIE jest szkoda Buzka IP: *.arts.monash.edu.au 02.10.01, 01:26
      To jest czlowiek bez honoru. Trzymal sie zloba do ostatniej chwili.
      • Gość: edirokis Re: A mnie NIE jest szkoda Buzka IP: 212.244.68.* 02.10.01, 08:10
        I mnie nie szkoda Buzka,bo swoim nieudacznictwem doprowadził
        do tego że teraz będą rządy lewicy.Dawał się wypuszczać Maryjanowi.
        A że niema honoru tożto było widoczne od dawna. Istnieje potrzeba
        znalezienia po prawej stronie polityka z autorytetem, który potrafiłby
        wziąsć mocno w ryzy harcowników i zacząć gadać ludzkim głosem do narodu.
        E.
        • Gość: bykk Re: A mnie jest szkoda Buzka IP: *.chello.pl 02.10.01, 15:02
          Ktoś na tym wątku napisał,że jeśli jest się dobrym matematykiem,chemikiem itp.
          to nie znaczy,że będzie dobrym premierem!
          Zgadzam się,ale może mi "ktoś" wyjaśnić na jakiej to "uczelni" czy zawodówce
          "studiował" przyszły premier niejaki LM?
          Czy tam gdzie się szkolił nauczyli go jak być dobrym premierem?
          Poczekajmy, obadamy!
          "Głupia morda" prof.Buzka?Człowieku z marmuru,nie ośmieszaj się!
          Popatrz na obecne gęby w parlamencie!
          pozdrawiam
          • Gość: ljkel2 Re: A mnie jest szkoda Buzka IP: *.arts.monash.edu.au 03.10.01, 01:58
            Gość portalu: bykk napisał(a):

> Ktoś na tym wątku napisał,że jeśli jest się dobrym matematykiem,chemikiem itp.
            > to nie znaczy,że będzie dobrym premierem!

LK: Przed wojna mielismy za prezydenta p. Ignacego Moscickiego, ktory byl (w odroznieniu od naukowej
            miernoty Buzka czy Krzaklewskiego) PRAWDZIWYM uczonym swiatowej slawy, autorem rozlicznych
            wynalazkow i patentow z dziedziny chemii, prawdziwym (przedwojennym) profesorem.
            Ale jako prezydent byl gorzej niz zerem, mial tylko prezencje i ladna, mloda zone, ktora go zapewne
            zdradzala, jak to zawyczaj bywa z ladnymi mlodymi zonami staruszkow...

• Gość: dingo Re: A mnie szkoda Buzka IP: 192.168.1.* / 144.137.11.* 02.10.01, 15:11
      Gość portalu: Adam napisał(a):

> Uwazam go za uczciwego czlowieka i prawego obywatela.
      > Premier firmowal AWS, to on stal do konca na tonacym okrecie, z ktorego wszyscy
      > uciekli. Wielu z tych, ktorzy
      > spowodowali kleske tej formacji swietuja dzis nowe 4 lata w sejmie.
      > Gdzie byl Manis, gdzie Rokita, Walendziak, ktorzy ksztaltowali obraz AWSu? Buz
      > ek zostal wierny sobie, byl
      > premierem wbrew inkstynktowi politycznemu, wbrew najnowszym trendom.

...

Brakowalo zeby Buzek sie do Samoobrony zapisal. Instynkt polityczny go zawiodl...

• Gość: ljkel2 Re: A mnie szkoda Buzka IP: *.arts.monash.edu.au 04.10.01, 01:22
        Gość portalu: dingo napisał(a):

> Gość portalu: Adam napisał(a):
        >
        > > Uwazam go za uczciwego czlowieka i prawego obywatela.
        > > Premier firmowal AWS, to on stal do konca na tonacym okrecie, z ktorego ws
        > zyscy
        > > uciekli. Wielu z tych, ktorzy
        > > spowodowali kleske tej formacji swietuja dzis nowe 4 lata w sejmie.
        > > Gdzie byl Manis, gdzie Rokita, Walendziak, ktorzy ksztaltowali obraz AWSu
        > ? Buz
        > > ek zostal wierny sobie, byl
        > > premierem wbrew inkstynktowi politycznemu, wbrew najnowszym trendom.
        >
        > ...
        >
        > Brakowalo zeby Buzek sie do Samoobrony zapisal. Instynkt polityczny go zawiodl.
        > ..

LK: O ile wiem, to chcial sie tam zapisac, ale Lepper go nie chcial. Nie chcieli tez Buzka w "Placformie",
        ani "PISIE", ani "ELPEERZE", wiec musial startowac z przegranej pozycji w skompromitowanych barwach
        "solidarnosci" (teraz przez male "s")....

• Gość: Kagan A mnie NIE jest szkoda Buzka... IP: *.arts.monash.edu.au 05.10.01, 01:49
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka