hamlet1111 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:21 No proszę PiS czerpie pełnymi garściami z tradycji innych dyktatur: Feliks Dzierżyński (Cze-Ka) i Henrich Himmler (Gestapo). Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:25 hamlet1111 napisał: > No proszę PiS czerpie pełnymi garściami z tradycji innych dyktatur: Feliks > Dzierżyński (Cze-Ka) i Henrich Himmler (Gestapo). ciekawe czemu tak zajadle atakuja komuchy i liberalowie z po i gazety,uczciwi ludzie ciesza sie tym pomyslem zwalczania zlodziejstwa,zlodzieje wyja ze wscieklosci,wasze ujadania nic nie dadza -karawana ruszyla Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:30 cieszą sie, cieszą. bo nic tak nie zadowala ludu jak igrzyska(marcinkiewic właśnie kombinuje do spółki z samoobroną i lpr jak rozdac "chleb"). Dowalac bedą politykom i bogaczom, lud to lubi. PiSiory to cwana partia, o wszystkim myślą. mogą teraz nic nie robic. wystarczy im komentowanie w mediach, na bierząco wszczętych, śledstw (kaczyński jako ministr to praktykował) i to wszystko. po jakimś czasie o 3 mln. mieszkań się zapomni itd. a tam może i kolejne wygrane wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 12:27 > ciekawe czemu tak zajadle atakuja komuchy i liberalowie z po i gazety, Nie wiem czy jestem wg ciebie liberałem, czy komuchem. Najwyraźniej PiSia propaganda jest skuteczna, skoro w tępych rozumkach niektórych już się jedno z drugim pomieszało (mimo, że to przeciwieństwa). > uczciwi ludzie ciesza sie tym pomyslem zwalczania zlodziejstwa, Wielkie mi halo - pomysł zwalczania złodziejstwa. Po pierwsze pamiętam więcej pomysłów zwalczania złodziejstwa, niż premierów. Po drugie ten pomysł może mieć na szyldzie napisane, że dotyczy złodziejstwa, ale sposób realizacji daje gwarancję, że nic z tego, co na szyldzie, nie wyjdzie. Będzie kolejny, nikomu niepotrzebny urząd (jakby policji, ABW, kontroli skarbowej i CBŚ nie było). Będą nowe stołki dla kolesiów z TKM PiS. Będą lata całe zawieruchy kadrowej w Policji i Nowym Centralnym Urzędzie, przez które ani Policja nic nie będzie robić, ani Nowy Centralny Urząd. Bo się będą zajmowali sobą, stołkami, pensjami, premiami i tym kto kogo wygryzie. I dodam dla wyjaśnienia, to już było wiele razy, i zawsze efekt sumaryczny był nie zerowy, tylko ujemny. Przypomnij sobie ile nowych urzędów pod hasłem uzdrawiania starych i ścigania afer utworzono po 1989..... Trzeba mieć galopującego Alzheimera, żeby nie skojarzyć tych faktów z przeszłości z tym, co PiS robi. > zlodzieje wyja ze > wscieklosci,wasze ujadania nic nie dadza -karawana ruszyla Złodzieje będą się mieli lepiej, niż dotąd, bo ci, co ich ścigali będą się teraz mieli lepiej, gdyż już nikt się nimi nie będzie interesował. Za dużo zajęć przy szukaniu roboty w nowych urzędach.... Odpowiedz Link Zgłoś
tibnor Kaczki ściągają z Leppera ! 09.11.05, 09:28 Chyba w ubiegłym roku w Polsce wisiały wielkie plakaty "Zadzwoń do CIA !", gdzie CIA= Centrum Informacji Aferalnej, pomysłu uznanego specjalisty od machloj wszelkiej maści, czyli Andrzeja L. CIA andrzejowe zmarło, ale odżyło CUA z wanny rodem. Brawo !! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Znając mentalność polityków PiS wiadomo jak to sie 09.11.05, 09:29 skończy...to bedzie "jazda" wieksza niz w komisji ds Orlenu.....Może jednak szefa CUA pownien powoływać Sejm...PiS opanował juz większość urzedów w Polsce a monopol jenej partii na wszystko jakoś dziwnie przypomina mi PRL Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 09.11.05, 09:37 super idea zwlaszcza podsluchy i prowokacja super brak kontroli spolecznej nad specbanda z drugiej strony widac jak kosciol katolicki oglosil swe bankructwo ideologiczne twierdzac ; Im wiecej Boga i kosciola tym lepsze spoleczenstwo ! hahahahaha teraz rydzyki nie majac efektow uzdrawiania moralnosci spolecznej powoluja do zycia ssspectajniakow .Polaka trzymac za morde tajniacy pis i kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 09.11.05, 10:00 Jako ksiądz przyznaję, że jest to porażka Kościoł, ale z drugiej strony, to nie zgadzam się, że to Kościół przyczynił się do afer. Niestety moralność społeczeństwa (w tym ludzi Kościoła) została zniszczona przez były system. Brak wolności niszczy odpowiedzialność i całą moralność. Niestety Kościół (a raczej hierarchia) też nasiąkła komuną. I to wychodzi. Homo sovieticus tkwi w każdym mieszkającym tutaj Polaku. Odpowiedz Link Zgłoś
aktualne Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 09.11.05, 10:12 jastrzab27 napisa?: > Jako ksia˛dz przyznaje˛, z˙e jest to poraz˙ka Kos´cio?, ale z drugiej strony, to nie > > zgadzam sie˛, z˙e to Kos´ció? przyczyni? sie˛ do afer. Niestety moralnos´c´ > spo?eczen´stwa (w tym ludzi Kos´cio?a) zosta?a zniszczona przez by?y system. Brak > > wolnos´ci niszczy odpowiedzialnos´c´ i ca?a˛ moralnos´c´. Niestety Kos´ció? (a raczej > hierarchia) tez˙ nasia˛k?a komuna˛. I to wychodzi. Homo sovieticus tkwi w kaz˙dym > mieszkaja˛cym tutaj Polaku. Drogi ojcze, znam wiele osob, w ktorych nie ma ani sladu homo sovieticus, pomimo tego, ze spedzily wiekszosc zycia pod komunistycznym regimem. Z tego co pan pisze, wynika, ze tylko kosciol jest zdrowy i przy zdrowych zmyslach. To sie nazywa ... wywyzszanie sie - a to chyba niezbyt chrzescijanskie? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 09.11.05, 11:18 Oj zbyt latwe usprawiedliwienie, drogi ksieze, oj zbyt latwe. Najlatwiej jest teraz wszystko zwalac na trupa czyli komune. A przeciez Bog wyposazyl nas (Ksiadz powinien to wiedziec) w rozum i sumienie, aby byly busola w oceanie, po ktorym sie poruszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 09.11.05, 14:25 jastrzab27 napisał: > Jako ksiądz przyznaję, że jest to porażka Kościoł, ale z drugiej strony, to nie > > zgadzam się, że to Kościół przyczynił się do afer. Niestety moralność > społeczeństwa (w tym ludzi Kościoła) została zniszczona przez były system. Jak długo winien bedzie system.... ?? a może to zbyt długa historia Kościoła , który dawno juz zarzucił idee Chrystusa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 Re: ssspectajniaki ,pis i kosciol 10.11.05, 09:51 Wasze słowa brzmią twardo, ale widzę, że jest to jeszcze jedna porażka Kościoła nauczającego. Oczywiście, że wszyscy mamy rozum i sumienie, ale tak z ręką na sercu: czy piszący te słowa nic nie mają sobie do zarzucenia? Przecież homo sovieticus nie przejawia się tylko w tym że nie popełniamy wielkich świństw, ale w tym że bardzo często bierzemy udział w popełnianiu drobnych, w nieprzestrzeganiu prawa. Wystarczy popatrzeć na to co dzieje się na drogach. A w szkole, kto na przykład spowiada się ze ściągania. A ikle razy przymykamy oko na "drobne" świństewka innych. Ja wiem, że to samo dzieje się też w innych krajach o ugruntowanej demokracji. Ale przecież wiadomo, że nie dzieje się to tak nagminnie. Cieszę się, że jest wielu ludzi nie skażonych systemem, ale przecież ogół społeczeństwa jednak jest zepsuty i skażony. To wcale nie znosi odpowiedzialności, ani nie usprawiedliwia, ale niektóre rzeczy wyjaśnia po to aby zmobilizować do przezwyciężnia tego fatum. Co do KOścioła to myślę, że jego przesiąknięcie komunizmem w warstwie instytucjonalnej jest większe niż reszty społeczeństwa. Kościół instytucjonalny walcząc z komuną sam uległ komunizacji. Widać to po RM i niektórych, albo nawet znakomitej większości biskupów. Dlatego wcale nie usprawiedliwiam Kościła i widzę te zakusy ludzi Kościoła aby wykorzystywać Boga instrumentalnie do tzw. rządu dusz. Ale nie można za całe zło obarczą katolików i Kościoła jako wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Znając mentalność polityków PiS wiadomo jak t 09.11.05, 09:54 mangold napisał: > skończy...to bedzie "jazda" wieksza niz w komisji ds Orlenu.....Może jednak > szefa CUA pownien powoływać Sejm...PiS opanował juz większość urzedów w Polsce > a > monopol jenej partii na wszystko jakoś dziwnie przypomina mi PRL szefa cua powinien powolac obecnie panujacy prezio(to tak dla równowagi) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Metoda śledcza: kąpiel w jaccuzi Wassermana 09.11.05, 09:31 Teraz widać, że oskarżenia Wassermana pod adresem ekipy budowlanej to był tylko kamuflaż, a wannę źle izolowano od prądu celowo i za wiedzą dzisiejszego kierownictwa służb jawnych, tajnych i dwupłciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe uczciwość kosztuje 09.11.05, 09:32 ale nieuczciwość kosztuje jeszcze więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: uczciwość kosztuje 09.11.05, 09:55 zależy kogo nieuczciwość kosztuje, bo nie wszystkich a wielu połaca, dlatego trzęsa portkami i pluuuuuuuuuuuuuuują Odpowiedz Link Zgłoś
shaibooze Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:32 "Powstaje Centralny Urząd Antykorupcyjny - nowa elitarna tajna służba o uprawnieniach takich jak policja i ABW. " To po co jeszcze policja i ABW? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Powstaje pytanie... 09.11.05, 09:36 Kto będzie śledził korupcję w Centralnym Urzędzie Antykorupcyjnym? Należałoby chyba powołać jakiś meta-urząd drugiego poziomu do nadzorowania tego pierwszego. I tak już można ad infinitum... Jedyne, czego spodziewam się po nowym urzędzie, to wzrost kosztów działalności gospodarczej na styku polityki i biznesu (Kulczyk, Krauze, Gudzowaty et consortes). Trzeba będzie doliczyć wziątkę dla kolejnej służby. Ale nie panikujmy - ten rachunek i tak pokryją solidarnie obywatele... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Radio Maryja ?? 09.11.05, 14:26 kotek.filemon napisał: > Kto będzie śledził korupcję w Centralnym Urzędzie Antykorupcyjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
belial.666 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:36 Polecam porównainie zdjęcia dołączonego do artykułu ze zdjęcieem pod adresem: www.pupress.princeton.edu/images/k5279.gif W pierwszej chwili myślałem, że ten plakat, co w artykule z jest reklamą książki o Ł P B, dopiero po przyjżeniu się... Prawda, że na tych 2 zdjęciach podobni? I profesja ta sama, z czasem zobaczym pewnie więcej podobieństw... Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:52 Czyzbys prorokowal. iz nasz specszef skonczy jak tamten z kula w potylicy w piwnicy na Lubiance? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 12:31 > Czyzbys prorokowal. iz nasz specszef skonczy jak tamten z kula w potylicy w > piwnicy na Lubiance? Myślę, że nie na Łubiance. Ale reszta może się zdażyć. Podobieństwo zaiste wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
ryckus Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:37 Wypisz, wymaluj SD,SS i Kripo razem wzięte , brak jeszcze lokalizacji obozów "wychowawczych"!! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Drzyjcie rycyki 09.11.05, 09:40 Rycyki,jankowskie ,bracia z jasnej gory maja pelne gacie wyjda na jaw ich matactwa Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Drzyjcie rycyki 09.11.05, 09:41 karbat napisał: > Rycyki,jankowskie ,bracia z jasnej gory maja pelne gacie > wyjda na jaw ich matactwa A co to za orzel intelektu i ortografii? Brat wertera? Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:40 Świetnie - może jednak ta spec policja ( coś w rodzaju SS ?) zacznie od sprawdzenia p Szajsmana , wyjwśni skąd ma lukusową wilę hydromasaże itp . Pana Lubinskiego okradającego ze środków na dzaiałalność naukową młodzego kolegę też - koniecznie trzeba prześwietlić . Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 [...] 09.11.05, 09:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan I wszystko jasne... 09.11.05, 10:00 Cały program PiS to po prostu skok na publiczną/państwową kasę, po to żeby dać pracę lojalnym działaczom, w większości miernotom, które nie załapały się ani na prawnicze aplikacje, ani do biznesu(bo nie mają kapitału), ani dotąd nie potrafiły niczego konstruktywnego zrobić dla kraju oprócz opluwania wszystkiego wokół i siania defetyzmu. Kolejny urząd do spraw jakiś tam, byle obsadzić go swoimi, a dobrych aktywistów wyborczych trzeba wynagrodzić. Coś jak Ministerstwo Głupich Kroków. Pytanko do pana Kamińskiego:czy w ramach działań antykorupcyjnych PiS będzie sprawdzał zakupy papieru toaletowego do prokuratur(ustawa o zamówieniach publicznych)i czy przy okazji sprawdzi zakup i dystrybucję cegiełek na ratowanie Stoczni Gdańskiej, wynajmowanie sal katechetycznych na działalność gospodarczą, sprowadzanie sprzętu i aut na plebanie i do kurii, zakup ziemii przez Kościół? To tak w ramach czystości życia publicznego i obrotu gospodarczego Ławrientyj B. rzeczywiście podobny do I czekisty IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:46 Czy pierwszą sprawą jaką zajmie się superpolicja będzie wyjaśnienie poparcia dla rządu za stanowisko v-ce marszałka dla KRYMINALISTY z solarium. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:51 snajper21 napisał: > Czy pierwszą sprawą jaką zajmie się superpolicja będzie wyjaśnienie poparcia dl > a > rządu za stanowisko v-ce marszałka dla KRYMINALISTY z solarium. alez nie ,pierwsza i ostatnia bedzie tropienie komuchów,wszystkimi pozostalymi tez,zaraze trzeba tepic wszelkimi mozliwymi sposobami Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:56 m15 napisał: > snajper21 napisał: > > > Czy pierwszą sprawą jaką zajmie się superpolicja będzie wyjaśnienie popar > cia > dl > > a > > rządu za stanowisko v-ce marszałka dla KRYMINALISTY z solarium. > alez nie ,pierwsza i ostatnia bedzie tropienie komuchów,wszystkimi pozostalymi > tez,zaraze trzeba tepic wszelkimi mozliwymi sposobami A jednak polowanie na czarownice. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:59 snajper21 napisał: > m15 napisał: > > > snajper21 napisał: > > > > > Czy pierwszą sprawą jaką zajmie się superpolicja będzie wyjaśnienie > popar > > cia > > dl > > > a > > > rządu za stanowisko v-ce marszałka dla KRYMINALISTY z solarium. > > alez nie ,pierwsza i ostatnia bedzie tropienie komuchów,wszystkimi pozost > alymi > > tez,zaraze trzeba tepic wszelkimi mozliwymi sposobami > A jednak polowanie na czarownice. najwiecej pretensji do pisu za nominacje p.kryze maja przeciez komuchy i"wybiórcza"-to jest szczyt cynizmu Odpowiedz Link Zgłoś
maw77 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 09:54 Głosowałem na PO. Po wyborach czytałem m.in. w "GW", że wyborcy PO, to w głównej mierze ludzie wykształceni. Nie powiem , poczułem się dowartościowany. Teraz jednak,kiedy czytam wasze wypowiedzi, pełne obelg pod adresem Kaczyńskich i ich wyborców, czuję się zażenowany i dochodzę do wniosku, że wykształcenie często nie idzie w parze z kulturą osobistą. A swoją drogą, co ci Kaczyńscy nam do tej pory takiego złego zrobili, że ich tak opluwacie? Odpowiedz Link Zgłoś
sei0 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:00 Nie ma znaczenia czy to Kaczyńscy czy ktoś inny, chodzi o fakty. Jak narazie zamiast superpaństwa mamy superlipę i trudno się dziwić niezadowoleniu.A to dopiero początek... Odpowiedz Link Zgłoś
alcane Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 11:09 maw77 napisał: > Głosowałem na PO. Po wyborach czytałem m.in. w "GW", że wyborcy PO, to w > głównej mierze ludzie wykształceni. Nie powiem , poczułem się dowartościowany. > Teraz jednak,kiedy czytam wasze wypowiedzi, pełne obelg pod adresem Kaczyńskich > > i ich wyborców, czuję się zażenowany i dochodzę do wniosku, że wykształcenie > często nie idzie w parze z kulturą osobistą. > A swoją drogą, co ci Kaczyńscy nam do tej pory takiego złego zrobili, że ich > tak opluwacie E tam ,to kolejny mit sondazowy,ze elektorat PO to "wyksztalceni Ynteligenci". Odpowiedz Link Zgłoś
signal Będą o 5 rano aresztować ? 09.11.05, 09:54 coś mi tu pachnie "państwem policyjnym" Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Będą o 5 rano aresztować ? 09.11.05, 09:55 signal napisał: > coś mi tu pachnie "państwem policyjnym" O 5:30 Odpowiedz Link Zgłoś
maggisterr Re: Będą o 5 rano aresztować ? 09.11.05, 11:23 pamin1 napisał: > signal napisał: > > > coś mi tu pachnie "państwem policyjnym" > O 5:30 O 4:30. Wszyscy się nastawiają na 5:00 i o 4:50 uciekną. Odpowiedz Link Zgłoś
korekt PiS chce utworzyć superspecpolicję 09.11.05, 09:56 ja bym tak do końca nie ufał superpolicji.Proponuję utworzyć trzy nadkomisje do nadzoru superglin. A coś do kontroli nadkomisji powołamy na wszelki wypadek. Naturalnie większe uprawnienia i dużo,dużo broni wszelkiej. Brudny Hary Odpowiedz Link Zgłoś
ewswr Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:05 dodaj jeszcze: na polityków z innych opcji, przecierz stworzy go PiS, dobierze kadry równierz PiS. nic dobrego z tego nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:08 ewswr napisał: > dodaj jeszcze: na polityków z innych opcji, przecierz stworzy go PiS, dobierze > kadry równierz PiS. nic dobrego z tego nie będzie. alez nie ,dla równowagi i powagi i merytorycznej pracy dobierze bylych agentów - 100%komuchów :) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Jak sie nie ma pomyslu na gospodarke 09.11.05, 10:14 to trzeba przynajmniej latac z odbezpieczonym pistoletem. Likwidowac afery warte 1000 zl kosztem 5000 zl. Jeszcze sady dorazne, sankcje prokuratorskie, cenzura na nieprawomyslnosc. Tylko, ze jakos ta gospodarka nie chce ruszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Jak sie nie ma pomyslu na gospodarke 09.11.05, 10:17 piwi77 napisał: > to trzeba przynajmniej latac z odbezpieczonym pistoletem. Likwidowac afery > warte 1000 zl kosztem 5000 zl. Jeszcze sady dorazne, sankcje prokuratorskie, > cenzura na nieprawomyslnosc. Tylko, ze jakos ta gospodarka nie chce ruszyc... gospodarka nie chce ruszyc-zanim powolano rzad -nalezy go odwolac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Jak sie nie ma pomyslu na gospodarke 09.11.05, 10:50 m15 napisał: > gospodarka nie chce ruszyc-zanim powolano rzad -nalezy go odwolac:)) To bylby blad! Trzeba dac porzadzic PiSowi z rok. To bedzie najlepsza antykampania wyborcza PiSu. Rezultat wyborow za rok: SLD 35% (frustraci z PiSu wracaja) PO 24% (staly elektorat) LPR 12% (wchlonal czesc PiSu) SO 10% plankton ?% Przewiduje koalicje SLD-PO Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Jak sie nie ma pomyslu na gospodarke 09.11.05, 12:41 > Tylko, ze jakos ta gospodarka nie chce ruszyc... Wczoraj słyszałem jakiegoś polityka PiS, który karkołomnie dowodził, że likwidacja afer, ściganie, śledzenie itp. przyspieszy wzrost gospodarczy. Pomyślałem "głupi czy prowokator"? Panowie z PiS chyba nigdy nie zrozumieją, że im mniej państwo ingeruje w gospodarkę, tym lepiej się ona miewa. I wzrost gospodarczy z powodu ścigania można mieć tylko w sektorze urządzeń do podsłuchu, kajdanek i budownictwie więziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:15 OK. Byle sami nie wpadli w proceder korupcjogennej działalności oraz nie przyszła im do głowy myśl ścigania tych, co obrazili ich uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:18 Stąd to już tylko krok do inkwizycji. Wszelkie dublowania organów istniejących tylko rozmywają kompetencje i do niczego dobrego nie prowadzą. A biorąc pod uwagę skąd wywydzić się będą zarządzajacy tą instytucją (z polityki) to mam prawo twierdzić że będzie to tajna policja polityczna.... z wszelkimi kosekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
sei0 SUPER IV RP 09.11.05, 10:21 To już nawet nie bedzie Folwark Zwierzęcy , a rok 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
mzbig2 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:22 Zniknął bez śladu mój post, w którym napisałem co myślę na temat wypowiedzi pewnego nawiedzonego wielbiciela Michnika. Cenzurka działa u was sprawnie droga Gazeto. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:23 Tanie państwo by Pięść i Samowola. Macie, czego chcieliście. I tylko Polski szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
golum4 Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:28 Kolejne nieporozumienie to ze słuzba jest tajna to nie znaczy ze specjalna, to kolejna policja o profilu finansowym , niamajaca nic wspólnego ze słuzbami specjalnymi, zresztą ABW tez nie ma nic wspólnego ze słuzbami specjalnymi, wszystko są to parapolicej dochodzeniowo-sledcze, zapłaczemy nad prakiem służb specjalnych po pierwszych atakach terrorystycznych. Myslicie ze słuzby tworzy się w ciagu 5 minut ?????? dzieci we mgle lub małpa z brzytwą sa dla nas bezpieczniejsze niz ci nowi janczarowie. od lat istnieje policja skarbowa która ma te same uprawnienia. Jakieś sukcesy??? osiagniecia????/ no hyba aresztowanie kluski " " . W normalnym kraju działaja normalne instytucje a my jak nie Cze-Ka to Bezpieka Jak nie dzierżynski to Kaczyński. Zapamietajcie sobie jedno ta nowa policja nic nie zrobi przestepcom. bo to niebezpieczne Rewolucja juz niedługo zacznie pozerać swoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
glicea Re: Rząd PiS tworzy superpolicję na polityków 09.11.05, 10:31 Prawdziwy "Folwark zwierzęcy" Doczekaliśmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Przecież dotąd rządziły "czerwone świnie" 09.11.05, 17:23 glicea napisała: > Prawdziwy "Folwark zwierzęcy" Doczekaliśmy się. Żyłeś na tym folwarku 15 lat i nie zauważyłeś tego? Ryj był za długi? Odpowiedz Link Zgłoś