Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłonięta

18.11.05, 10:00
program wczorajszy utwierdził mnie tylko w przekonaniu,że najbardziej
T.Lisowi"wychodziły" relacje z NEW YORK...to co nam stara sie pokazać w tym
programie powinnonazywać się tak; "Co z tą PO"/,dalej nie kończyć.
Lis nie panuje nad dyskusją,owszem podgrzewa ją ,ale wychodzi z tego bełkot.
T.Lis ma fantastyczny dorobek mieszaniesię do polityki zniweczy to.
Pozatym miał szansę(?)na WIELKĄ politykę,a wysługuje się innym,nie rozumiem!
Prof.Śpiewak....zagubiony w rzeczywistości,mówiłem już kiedyś,nieżyjący
śp.prof.Jankowski, z tego samego wydziału UW, a rozmawiałem znim pod koniec
jego życia/w szpitalu/powiedział..... Śpiewk /a już go było wtedy pełno w
mediach/ no ten to byłby dobry na scenie opery,wypowiedź dotyczyła udzielania
się tego ostatniego w tzw.mediach,że szkoda jego dorobku dodał na koniec
rozmowy.Przyznaję rację prof.Jankowskiemu.
Obserwuj wątek
    • karlin Tomasz Lis - przyłbica odsłonięta - 18.11.05, 10:07
      - wicher w pustym hełmie świszcze.

Tu nie chodzi tylko o dawną, dziennikarską agenturę.

Teraz ważniejsza jest sztafeta pokoleń.
      • alina1 Re: Tomasz Lis - przyłbica odsłonięta - 18.11.05, 10:10
        Czy jest powtórka tego programu? Bo zapomniałam wczoraj a bardzo bym chciała
        obejrzeć.
      • kropekuk Sztafeta pokolen...Keller wierny uczen ETYKA PRL-u 18.11.05, 10:32
        Bo chyba o tego prof.Jankowskiego mu chodzi?
        • kropekuk Oooo...Link mi sie zgubil, do ETYKA PRL-u:))) 18.11.05, 10:45
          pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Jankowski_(filozof)
    • gapulek Lis, to ... 18.11.05, 10:24
      Ogladalam wczoraj jego program i nie moglam oprzec sie wrazeniu ,ze to totalna
      tuba PO.Gdy do glosu dochodzil Spiewak,Lis nigdy mu nie
      przerywal ,matomiast ,gdy do glosu dochodzili goscie z PIS ,Lis nie pozwolil im
      na wyrazenie ich przemyslen.Szczytem bylo zaserwowanie "wywodow"
      Niesiolowskiego ,ten jego irytujacy i srasznie meczacy glos .Jego bezczelnosc
      widocznie sterylnemu panu Lisowi nie przeszkadza.Generelanie jest to program
      coraz gorszy ,gdyz Lis zaangazowal sie w popieranie PO ( ma chyba nadzieje na
      cos wiecej, moze prezydenture)Potem na scene wkroczyl Kurski i tu nie wytrzymal
      Lis z okazywaniem swojej niecheci do zaproszonego goscia.Wlasciwie byl to boks
      Lisa z Kurskim.Jakies chyba osobiste urazy a moze zazdrosc Lisa ,ze Kurski to
      niepodwazalny potencjal inteligencji ,natomiast Lis , no coz ...ladne ma
      bransoletki i nieskazitelna fryzure .
      • olany_klient Re: Obrażalski Kamiński 18.11.05, 10:30
        Czy ten facet nie umie powiedzieć nic innego jak tylko "Pan nas obraża"? to
        chyba jakaś fobia u tego gościa! doprawdy był przezabawny gdy prawie każde
        zdanie rozpoczynał od tego obrażania - smieszny facecik :-)))
        • echo_o Re: Obrażalski Kamiński 18.11.05, 10:44
          Chyba zatrzymałeś sobie ten moment, w którym Kamiński (rzeczywiście) powiedział
          do Śpiewaka 'Pan nas obraża' i... resztę programu 'oglądałeś' na Review :)
          • olany_klient Re: Obrażalski Kamiński 18.11.05, 10:49
            echo_o napisała:

> Chyba zatrzymałeś sobie ten moment, w którym Kamiński (rzeczywiście) powiedział
            >
            > do Śpiewaka 'Pan nas obraża' i... resztę programu 'oglądałeś' na Review :)

Tak się skółąda że nie jeden raz to powiedział, przespałeś resztę programu? ;-)
    • kropekuk Profesor Jankowski? Wydz.Filozofii i Socjologii ? 18.11.05, 10:30
      Wielki etyk PRL-u? Czlonek PZPR w latach 1949-90? O nim tu mowa?
      Przychodzi pogratulowac AUTORYTETOW :))))
    • pro.filutek1 Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 10:33
      Co z tą PO?
      :))))))
      • karlin Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 10:35
        pro.filutek1 napisał:

> Co z tą PO?
        ---------------------------------

Do zadania sensownego pytania musi istnieć jakiś obiekt badawczy.

:)
      • kropekuk Mnie bardziej dreczy CO Z PISIAKAMI? Skoro 18.11.05, 10:35
        etatowy etyk PRL-u i stanu wojennego, H. Jankowski, robi u was za MORALNY
        AUTORYTET:)))
    • bladatwarz Moze myla mu sie programy 18.11.05, 10:35
      z ,,Rozmowami w tloku''?
      Zamiast politycznego porzadnego programu robi magiel.
      Cale szczesci, ze ludzie dostrzegaja wreszcie niestosowne zachowania Lisa. Z
      drugiej jednak strony kazdy ma wlasne poglady i Wildstien, Olejnik, Kolenda-
      Zaleska, ze przywolam tu jeszcze dwie wyjatkowe osoby, ktore kiedys uchodzily za
      tuzy dziennikarstwa: Paradowska i Zakowski
      • kropekuk Jak Kellerowi ks.Jankowski z prof.Jankowskim? 18.11.05, 10:36

• bladatwarz Glupie!!!!!!!!!!!! 18.11.05, 10:55

• kropekuk Zaczynam pojmowac skad "dwojnaja moral" PiSu: 18.11.05, 11:00
            od etatowego etyka PRL-u, prof. Jankowskiego. Bo tez byl KURDUPEL:)))
            • bladatwarz Cos Ci sie miesza! 18.11.05, 11:04
              Pisz na temat!
              Z laski swojej.
              • kropekuk NIC mi sie nie miesza - polemizuje z kellerem:) 18.11.05, 11:11
                To nie ja zaczalem ten watek od cytowania ETATOWEGO ETYKA PRL-u, nieprawdaz?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32152158
                • keller1 Re: NIC mi sie nie miesza - polemizuje z kellerem 18.11.05, 12:17
                  ja z tobą skończyłem polemizować,na zakończenie wywołanej przez ciebie dość
                  wyszukanej polemiki,powiem ci,po pierwsze;
                  nie mów źle o zmarłych!był człowiekiem,wspaniałym człowiekim.
                  prof.Jankowski jak wielu wykształcony /i nie bezimienny,jak ty/ w PRL-u
                  zresztą 3/4 UW ma wykształcenie osiągnięte w tamtych czasach.Ale nie o to
                  chodzi,ty każdemu coś przypinasz,na każdego "coś" masz.Nawet na zmarłych.
                  Nie wywołuj mnie więcej do tablicy!Nie będę ci odpowiadał.

"...napisałem kiedyś, nie znoszę robactwa!"

• kropekuk Wielki Etyk i TELEWIZYJNA MALPA JARUZELA 18.11.05, 17:21
                    Nie podkrecaj kota ogonem - ani prace profesora wielkie, ani nie nalezy do
                    postaci swietlanych - ponoc studenci mu sie protestacyjnie w swoim czasie nie
                    klaniali jak UW dlugie i szerokie. Nie mow, ze "cierpial za miliony". Inna
                    rzecz, ze dzieki tobie wiem, skad bierze sie DWOJNAJA MORAL PiSuaru - to
                    typowa "etyka" SPRZEDAJNYCH POLAKOW.

PS: A propos zmarlych - czy to znaczy, ze mam zaczac mowic dobrze o JOZEFIE
                    STALINIE? Bo niewatpliwie jest od dawna trupem.
                • bladatwarz Kropekuk, skoncz z tym odwracaniem kota ogonem 18.11.05, 15:05
                  To zaczyna byc nudne.
                  Jak chcesz probuj to na swiezych forumowiczach, ktorzy nie wiedza, ze tu robisz
                  za kase i podbijaja Ci watki reagujac na bzdurne wypowiedzi.
                  Piszesz nie na temat.
                  Bez sensu.
                  Robisz z siebie idiote.
                  EOT
                  • kropekuk Nie. Tylko INFORMUJE kim byl idol kellera:))) 18.11.05, 17:39

• kataryna.kataryna Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 10:52
      A ja jestem ciekawa jak to naprawdę było z tą wypowiedzią Kurskiego. Bo wtedy
      kiedy Lis o tym po raz pierwszy wspomniał ani Władyka, ani Wołek nie odezwali
      się słowem a Kolenda wydusiła z siebie coś co wcale nie brzmiało jak
      potwierdzenie. Tak to zapamiętałam. A od pamiętnego programu ze zignorowanym
      dementi Chojeckiego, którego Lis nie tylko nie raczył podać do wiadomości ale
      na drugi dzień powtórzył w Wydarzeniach już sprostowane kłamstwa, straciłam do
      niego zaufanie. I z każdym programem tracę coraz bardziej, zwłaszcza, że Lis
      zmienia swój program w coś na kształt politycznego Jerry Springer Show.
      Zaprasza możliwie najbardziej awanturniczych gości z dwóch stron z nadzieją, że
      się zaczną naparzać. Tak jak wczoraj, kiedy Lis zupełnie nie zapanował nad tym
      co się dzieje. Ale chyba mu się spodobało skoro zostawił sobie Niesiołowskiego
      do rozmowy z Kurskim.
      • kropekuk Ale CZEMU etyk PRL-u jest waszym idolem? Tego 18.11.05, 10:54
        to u PiSiakow naprawde nie rozumiem :(((
      • bladatwarz Szkoda, ze nie ogladalam 18.11.05, 10:59
        1.Nie pierwszy raz u Lisa brak jakiejkolwiek dyskuzji i rozmowy na temat.
        2.Dwa czy trzy tygodnie temu z Romaszewskim robil mniej wiecej to samo
        (przerywal wati, wtracal sie w ostatniej chwili, gdy mialo pasc podsumowanie
        ypowiedzi)
        3.Lis to dla mnie dzryzga w spodniach prowadzi program byleby sie krecilo i zeby
        mnie pokazywali jako najinteligentniejszego w grupie.
        • polonic Poszukaj na Polsacie 2, puszczają powtorki 18.11.05, 11:11
          kilka razy tej "dyskisji" :))
      • karlin Pamiętam, była to chyba pierwsza połowa 18.11.05, 11:00
        lat 90-tych. Olejnik z Lisem w jakimś wywiadzie w TVP. Na pytanie o największe
        marzenie - Lis odpowiada, że chętnie by się zajął Jarosławem Kaczyńskim, zrobił
        mu odpowiedni marketing i przysposobił go do bycia politykiem pełną gębą. Zdjął
        z niego odium oszołomstwa.

Myślę, że ten wywiad gdzieś w archiwach TVP (a może PR?) jeszcze jest.
      • ypsilon.ypsi Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 11:10
        Wszystko jasne, skoro raz Lis nie puścił dementi Chojeckiego, to w sprawie
        Kurskiego też może być nieuczciwy. Tylko co w takim razie w Wołkiem i Władyką?
        Zebrała się grupa perfidnych kłamców, która chce zniszczyć biednego Kurskiego.
        A co właściwe złego zrobił ten Kurski? przecież jedyną jego winą było to, że
        przez swoją wypowiedź o dziadku Tuska mógł zniweczyć szanse Lecha na prezydenturę.
        • kataryna.kataryna Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 11:17
          ypsilon.ypsi napisał:

> Wszystko jasne, skoro raz Lis nie puścił dementi Chojeckiego, to w sprawie
          > Kurskiego też może być nieuczciwy.

Nie chodzi o to, że nie puścił dementi tylko o zwyczajną nieuczciwość wobec
          widza.

> Tylko co w takim razie w Wołkiem i Władyką?

No właśnie, co z nimi? Gdzie można przeczytać ich wypowiedzi na ten temat? Poza
          tym Lis mówił, że ma czterech świadków, gdzie są pozostali dwaj?

> Zebrała się grupa perfidnych kłamców, która chce zniszczyć biednego
          Kurskiego.
          > A co właściwe złego zrobił ten Kurski?

To co Kurski zrobił nie ma żadnego znaczenia dla oceny tego czy i co powiedział
          Lisowi.
          • ypsilon.ypsi Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 11:29
            kataryna.kataryna napisała:

> ypsilon.ypsi napisał:
            >
            > > Wszystko jasne, skoro raz Lis nie puścił dementi Chojeckiego, to w sprawi
            > e
            > > Kurskiego też może być nieuczciwy.
            >
            >
            >
            > Nie chodzi o to, że nie puścił dementi tylko o zwyczajną nieuczciwość wobec
            > widza.

Właśnie o tym pisałem, skoro w sprawie Chojnowskiego zachował się nieuczciwie
            wobec widzów, to w sprawie Kurskiego też jest podejrzany.

> > Tylko co w takim razie w Wołkiem i Władyką?
            >
            >
            >
            > No właśnie, co z nimi? Gdzie można przeczytać ich wypowiedzi na ten temat? Poza
            >
            > tym Lis mówił, że ma czterech świadków, gdzie są pozostali dwaj?

Można posłuchać na stronie Tok fm
            serwisy.gazeta.pl/tokfm/0,63306.html

> > Zebrała się grupa perfidnych kłamców, która chce zniszczyć biednego
            > Kurskiego.
            > > A co właściwe złego zrobił ten Kurski?
            >
            >
            To co Kurski zrobił nie ma żadnego znaczenia dla oceny tego czy i co powiedział
            > Lisowi.

Niezupełnie, to co Kurski zrobił ściśle wiąże się z tym, co powiedział Lisowi i
            pozostałym dziennikarzom obecnym w studio.
          • echo_o Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 11:29

> Tylko co w takim razie w Wołkiem i Władyką?
            > No właśnie, co z nimi? Gdzie można przeczytać ich wypowiedzi na ten temat?
            Poza tym Lis mówił, że ma czterech świadków, gdzie są pozostali dwaj?
            >
            >
            ````

Dziś w poranku w TOKu, jak co piątek zresztą Żakowski gościł i Lisa i Władykę i
            Wołka...Władyka i Wołek potwierdzili wersję Lisa. Podobno rano rozmawiali też
            telefonicznie z Klendą-Zalewską, która (jak zrelacjonowali tę rozmowę w/w) nie
            potwierdziła wczorajszych słów Kurskiego. Tym czwartym świadkiem jest sam Lis :)

• bladatwarz Kataryno co wiesz o o.Ziebie, ktorym sie podpiera 18.11.05, 15:33
            LIS znakomity?
            Czy tato Zieby zwial do Izraela?
            Oczywiscie to nie ma zwiaku ze psrawa i jak zwykle jest to pytanie niewlasciwe!
          • dyl.sowizdrzal Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 17:38

> Poza
            >
            > tym Lis mówił, że ma czterech świadków, gdzie są pozostali dwaj?

1. Tomasz Lis
            2. Tomasz Wołek
            3. Wiesław Władyka
            4. Katarzyna Kolenda-Zaleska

Jeśli dla Ciebie bardziej wiarygodny od pierwszej trójki (Kolenda publicznie
            się nie wypowiadała, jej słowa relacjonuje bądź Kurski, bądź reszta) jest
            Kurski - to nie ma o czym gadać.
      • rekontra mylisz się 18.11.05, 11:21

> Tak jak wczoraj, kiedy Lis zupełnie nie zapanował nad tym
        > co się dzieje.

tak ma właśnie być, a Lis jest stroną w poelmice. Zobacz jak siedzieli, usłysz
        jak bez przerwy przerywał Kaminskiemu i Urbańskiegmu, gdy Ci łapali wątek.
        ps. Ciekawe czy w wydaniu netowym będzie jego uwaga o nadpremierze.
      • haen1950 Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 15:40

> A ja jestem ciekawa jak to naprawdę było z tą wypowiedzią Kurskiego. Bo wtedy
        > kiedy Lis o tym po raz pierwszy wspomniał ani Władyka, ani Wołek nie odezwali
        > się słowem a Kolenda wydusiła z siebie coś co wcale nie brzmiało jak
        > potwierdzenie. Tak to zapamiętałam. A od pamiętnego programu ze zignorowanym
        > dementi Chojeckiego, którego Lis nie tylko nie raczył podać do wiadomości ale
        > na drugi dzień powtórzył w Wydarzeniach już sprostowane kłamstwa, straciłam
        do
        > niego zaufanie. I z każdym programem tracę coraz bardziej, zwłaszcza, że Lis
        > zmienia swój program w coś na kształt politycznego Jerry Springer Show.
        > Zaprasza możliwie najbardziej awanturniczych gości z dwóch stron z nadzieją,
        że
        >
        > się zaczną naparzać. Tak jak wczoraj, kiedy Lis zupełnie nie zapanował nad
        tym
        > co się dzieje. Ale chyba mu się spodobało skoro zostawił sobie
        Niesiołowskiego
        > do rozmowy z Kurskim

Może tak przestaniesz pieprzyć obiektywnie Kataryno na tym forum i poprosisz
        swoich mocodawców o przynajmniej łapanie przestepców.
        Szkoda Twojego Nicka.
        Już nie kupujemy Twojego kitu o głębi myślowej Kaczorów.
    • ypsilon.ypsi Re: Kurski się skompromitował.... 18.11.05, 10:54
      ... zresztą nie pierwszy raz. Te jego śmieszne tłumaczenia... Niesiłowski
      doskonale obnażył głupotę bulteriera Kaczyńskich. A swoja drogą skoro taka
      miernota jest w PiSie bulterierem, to co można powiedzieć o pozostałych? kundelki?
      • kropekuk Reszta jak Keller - fani ETATOWEGO ETYKA PRL-u :) 18.11.05, 10:56
        • aron2004 Re: Reszta jak Keller - fani ETATOWEGO ETYKA PRL- 18.11.05, 11:02
          ale kropku przecież twoim idolem jest peerelowiec Cimoszewicz to co się
          czepiasz innych?
          • kropekuk [...] 18.11.05, 11:04
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • bladatwarz Argument na temat? Uspokoj sie! 18.11.05, 11:05

• echo_o Re: Kurski się skompromitował.... 18.11.05, 11:34
        ypsilon.ypsi napisał:

> ... zresztą nie pierwszy raz. Te jego śmieszne tłumaczenia... Niesiłowski
        > doskonale obnażył głupotę bulteriera Kaczyńskich. A swoja drogą skoro taka
        > miernota jest w PiSie bulterierem, to co można powiedzieć o pozostałych?
        kundel
        > ki?
        ````

Mylisz się. Niesiołowski przy Kurskim to intelektualna mizeria. Nieudolny
        sensat. Kurski jest piekielnie inteligentnym propagancistą.
        Dlatego jest taki groźny...
        • echo_o PropaganDZistą miało być, oczywiście :) 18.11.05, 11:34
          • kropekuk Tak dobrym, jak idol kellera, prof. Jankowski? 18.11.05, 11:39
            Czolowy etyk PRL-u, pokazywany ludowi Bozemu w TVP?
        • ypsilon.ypsi Re: Kurski się skompromitował.... 18.11.05, 11:43
          echo_o napisała:

> ypsilon.ypsi napisał:
          >
          > > ... zresztą nie pierwszy raz. Te jego śmieszne tłumaczenia... Niesiłowski
          > > doskonale obnażył głupotę bulteriera Kaczyńskich. A swoja drogą skoro tak
          > a
          > > miernota jest w PiSie bulterierem, to co można powiedzieć o pozostałych?
          > kundel
          > > ki?
          > ````
          >
          > Mylisz się. Niesiołowski przy Kurskim to intelektualna mizeria. Nieudolny
          > sensat.

Ale ten "sensat" skutecznie ośmieszył tłumaczenia małego bulterierka.

>Kurski jest piekielnie inteligentnym propagancistą.

"Propanancistą" to może i on jest, tylko nie bardzo wiem czym się zajmuje
          propagancista w sejmie, to jakaś nowa funkcja?

> Dlatego jest taki groźny...

Groźny? ciekawe dla kogo... widzę że fani Kurskiego już zapomniejli jak to z
          Kurskim w LPR było. Tego "piekielnie inteligentntnego" i groźnego polityka
          wygryzł z LPRu taki mały facecik R. Strąk! :-)))))
    • elta6 Żałosne!! Dno!!! 18.11.05, 11:02
      Wczorajszy program żałosny. Dno dna!!! Najkoszmarniejszy był sam prowadzący,
      pieniacy sie i jazgoczący jak w maglu! Jednym słowem, nie będę już tego
      ogladać.
      • bladatwarz Przeciez kazdy dziennikarz ma poglady. Obiektywizm 18.11.05, 11:09
        prasdy to bajkka.
        Smiesz mnie zawsze watki na temat Pospieszalskiego, ale przeciez Olejnik,
        Gawryluk, Paradowska, Wolek i reszta maja poglady. I to scisle okreslone.
        To Lis ma ich nie miec? Zawsze cholubic rozowa nomenklature, ktorago wyniosla na
        salony!
        Sa prawicowe pampersy i rozowe twarze (glownie z TVN).
        Tez mi cos!
        Lis zawsze sie tak zachowywal, niczego u siebie nie zmienil, tylko teraz widac,
        ze dziala po drugiej stronie. Jak udawal ze dziala przeciwko SLD, to bylo ok.
    • polonic Ja sie zaprasza dwóch POwskich demagogow 18.11.05, 11:09
      to nie ma sie co dziwic ze z dyskusji robi sie magiel i wrzask. Lis dwa razy sie
      zastanowi zanim zaprosi Niesiolowskiego.
      • kataryna.kataryna Re: Ja sie zaprasza dwóch POwskich demagogow 18.11.05, 11:13
        polonic napisał:

> to nie ma sie co dziwic ze z dyskusji robi sie magiel i wrzask. Lis dwa razy
        si
        > e
        > zastanowi zanim zaprosi Niesiolowskiego.

Przecież nie zaprosił go przez pomyłkę. Niesiołowski jest stałym gościem u Lisa.
    • rekontra Śpiewak 18.11.05, 11:19

napisał świetną książkę, "Pamięć po komunizmie" i w dalszym ciągu ma u mnie
      duży kredyt zaufania.
      ps.
      Faktem jest, że duet profesorski Śpiewak-Niesiołowski bladziutko wypadł na tle
      Urbańskiego i Kaminskiego. Mniej więcej tak bladziutko, jak wypada PO w
      zderzeniu z PiSem. Natomiast w TVN24, gdy prowadzi rozmowę ktoś bez nazwiska i
      wtórują Śpiewakowi dwie osoby tak samo myślące, radzi sobie.
      • karlin Znaczy 18.11.05, 11:21
        rekontra napisał:

> Natomiast w TVN24, gdy prowadzi rozmowę ktoś bez nazwiska i wtórują
        Śpiewakowi dwie osoby tak samo myślące, radzi sobie.
        ---------------------------------------------------------------

że Śpiewak to jakaś 1/3 Profesora?

• rekontra pozostałe dwie trzecie - sąsiad prostytutki i 18.11.05, 11:27
          karlin napisał:

> rekontra napisał:
          >
          > > Natomiast w TVN24, gdy prowadzi rozmowę ktoś bez nazwiska i wtórują
          > Śpiewakowi dwie osoby tak samo myślące, radzi sobie.
          > ---------------------------------------------------------------
          >
          > że Śpiewak to jakaś 1/3 Profesora?

pozostałe 2/3 - ie to byuli koleżanka Śpiewaka Staniszkis (do której mam
          słabość, jedna z najinteligentniejszych kobiet w Polsce) i sąsiad prostytutki
          Komorowski.
          • karlin Hmmm 18.11.05, 11:42
            Moja słabość do Pani Staniszkis już dawno minęła. Na jej nieszczęście.

Współczuję prostytutce.
            • ypsilon.ypsi Re: Hmmm 18.11.05, 11:45
              karlin napisał:

> Moja słabość do Pani Staniszkis już dawno minęła. Na jej nieszczęście.
              >

Bo raz skrytykowała poczynania Kaczorów? ech, łaska PiSuarów na pstrym koniu
              jeździ...
      • kropekuk Ale nie jest tak dobry w TV jak ETYK PRL-u, 18.11.05, 11:22
        prof. Henryk Jablonski:))))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32152158
        • kropekuk Tfuuu...prof. Henryk JANKOWSKI. Tym razem o tego 18.11.05, 11:23
          ETATOWEGO INTELEKTUALISTE PRL chodzi:)
        • bladatwarz Michnikowszczyzna ma profesorow z PRL na peczki 18.11.05, 11:33
          I co z tego?
          Podpieranie sie rzekomymia autorytetami ma cos ze zwolnienia z myslenia.
          Mysl ,,kropkuuk''.
          NIe idz na latwizne, za kazdy wpis na FK!
          • kropekuk A KTORY z nich robil za ETATOWEGO ETYKA za PRL 18.11.05, 12:16
            Nie wstydz sie, rzuc pare nazwisk tych Michnikowych "malp telewizyjnych" za
            komuny ze stanem wojennym na czele:))))
      • olany_klient Re: Śpiewak 18.11.05, 11:35
        Duet Kamiński i Urbański - nadpobudliwy nadwrażliwiec i atakujący gbur.

P.S. Co Urbańskiemu odbiło z tą Unią Wolności i Niesiołowskim? Wykuł kilka
        tekstów na pamięć i stosuje je do wszystkich bez względnu na to z km rozmawia?
        Żałosna postać...
        • echo_o Re: Śpiewak 18.11.05, 11:46
          Bez względu na sympatie polityczne powinno się zachować choć minimum
          obiektywizmu, to naprawdę jest wykonalne, uwierz :)
          • olany_klient Re: Śpiewak 18.11.05, 12:06
            echo_o napisała:

> Bez względu na sympatie polityczne powinno się zachować choć minimum
            > obiektywizmu, to naprawdę jest wykonalne, uwierz :)

To dlaczego masz z tym problem?

• echo_o Nie wmawiaj w zdrowego swojej choroby :) 18.11.05, 12:16
    • 22091960u Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 12:29
      Gdyby Tomasz Lis został: prezydentem, posłem lub senatorem - program zostałby
      zdjęty z anteny i nie byłoby problemu "Co z tą Polską"!!!!
    • solaris_ Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 12:35
      po pierwsze racja
      po drugie racja dla wszystkich wątków "Co z tą POlską"
      po trzacie racja
      po czwarte gratuluję! ciekawych spostrzeżeń,czytałem też inne twoje wątki
      piszesz czasami zawile ale myślę o tym pozytywnie,pozdr:-))))))
    • idiotyzmy-kacze Brawo Tomasz Lis !!! 18.11.05, 12:46
      Program był bardzo dobry a jak wam pisuary się nie podoba to mam dla was 3 rozwiązania
      1. nie oglądajcie
      2. powieście się
      3. zdjęcie tego programu z ramówki umieśćcie na liście swoich żądań jak już wdrapiecie się z obrzynem na wieżę, frustraci
      • solaris_ Re: Brawo Tomasz Lis !!! 18.11.05, 12:59
        brvo, w konkursie na idiotyzmy. nie tylko kacze, wygrał pan śliczny różowy
        beret moherowy,prosimy podać adres,nagrodę wyślemy pocztą!
        • idiotyzmy-kacze [...] 18.11.05, 13:08
      • keller1 [...] 18.11.05, 13:02
        • typiak Re: Brawo Tomasz Lis !!! 18.11.05, 13:13
          Keller ty jestes za PiS,tak ?
          • melisa-bb Re: Brawo Tomasz Lis !!! 18.11.05, 13:24
            Nie głosowałam na PO, ale sadziłam ,że są w niej odpowiedzialni,zrównoważeni
            ludzie. A tymczasem obserwujac w mediach czołowych polityków PO jestem
            rozczarowana i cieszę sie ,że jednak :Tusk obrażający społeczeństwo ,nie jest
            prezydentem,Niesiołowski-jadowity staruszek nie jest marszałkiem.Prof, Spiewak
            tez jakis niezorientowany.
            • normalny.normals Re: Ważna kwestia 18.11.05, 13:42
              Wczoraj w programie Lis poruszył bardzo ważną sprawę – ważna przynajmniej dla
              mnie. Sprawa z dziadkiem Tuska była zaplanowaną akcją sztabu Kaczyńskiego i
              bliźniacy doskonale wiedzieli w co się bawią cyt.:
              „TL- Wie pan dlaczego? Nie zrobił pan tego, ponieważ to, co pan powiedział albo
              sugerował fantastycznie wpisywało się w rozpisany na kilka głosów scenariusz.
              Lech Kaczyński mówił, że zaskakująco proberlinocentryczne są poglądy Tuska, to
              samo mówili inni członkowie sztabu PiS-u. W Radiu Maryja mówili wprost Niemiec,
              Wehrmacht, szwab, nie chcemy takiego prezydenta. Pan do tego jeszcze dorzuca
              insynuacje. I właśnie dlatego Lech Kaczyński, Zbigniew Ziobro i ktoś jeszcze z
              czołówki PiS-u nie odciął się od tego rano, ale dopiero wieczorem, jak wybuchła
              burza przepraszał.
              TL- Najpierw puściliście te rzeczy w świat, a potem zbieraliście plon.
              JK - Nie rzucałem żadnego oszczerstwa wprost.
              TL- Wprost nie.”
              Do tego jeszcze dorzucę wypowiedź Karnowskiego z Newsweeka, który komentując w
              Radiu TokFm przyjęcie Kurskiego do partii wyraźnie powiedział, że ma informacje
              iż cała akcja pt: Wehrmacht została rozpoczęta za przyzwoleniem Kaczyńskich.
              Oczywiście ci, co glosowali na PiS pewnie stwierdzą, że to nie ma żadnego
              znaczenia, dla nich pewnie nie, ale dla mnie ma. Te późniejsze fałszywe
              przeprosiny Lecha, ten cyrk wyrzuceniem Kurskiego z partii, to wszystko
              potwierdza tylko że motto Kurskiego i jego kolegów partyjnych: „(...)jedziemy w
              to, bo ciemny lud to kupi” jest niezwykle skuteczne w budowaniu IV RP i
              doskonale obrazuje odnowę moralną, jakiej jesteśmy świadkami.

Przy tej okazji pozdrawiam „ciemny lud” który uwierzył w PiS ;)
              • keller1 Re: Ważna kwestia 18.11.05, 14:17
                wszystko,ok ale wątek dotyczy programu i prowadzeniu go w sposób rzeteny,
                po dziennikarsku a nie jak powiedziałbym przeciętny polityk!
                • normalny.normals Re: Ważna kwestia 18.11.05, 14:22
                  keller1 napisał:

> wszystko,ok

Nic nie jest ok.

>ale wątek dotyczy programu i prowadzeniu go w sposób rzeteny,
                  > po dziennikarsku a nie jak powiedziałbym przeciętny polityk!

"Po dziennikarsku" czyli zgodnie z linią partii PiS?
                  Prywatna telewizja, autorski program, dziennikarz który robi go według swojej
                  subiektywnej wizji świata - widzisz gdzieś tu problem?
                  • solaris_ Re: Ważna kwestia 18.11.05, 15:42
                    spojrzenia nasze na sprawę się różnią ,nic na to nie poradzę!
              • mamablues Re: Ważna kwestia 18.11.05, 14:37
                normalny.normals napisał:

> iż cała akcja pt: Wehrmacht została rozpoczęta za przyzwoleniem Kaczyńskich.

Chyba oglądaliśmy rózne programy. Temat wypłynął 2 tygodnie wcześniej za sprawą
                Najsztuba. Zresztą już pisano na ten temat na FK.

> „(...)jedz
                > iemy w to, bo ciemny lud to kupi”

To na razie wersja Lisa. Kolenda jej ponoć nie potwierdza. Jest 2 (Kurski
                Kolenda) na 3 (Lis, Wołek i jeszcze jeden gość). Niewykluczone, że sprawę
                rozstrzynie sąd.

> Przy tej okazji pozdrawiam „ciemny lud” który uwierzył w PiS ;)

To pozdrowienia dla profesora Krasnodębskiego?:)
                • normalny.normals Re: Ważna kwestia 18.11.05, 15:27
                  mamablues napisała:

> normalny.normals napisał:
                  >
                  > > iż cała akcja pt: Wehrmacht została rozpoczęta za przyzwoleniem Kaczyński
                  > ch.
                  >
                  > Chyba oglądaliśmy rózne programy. Temat wypłynął 2 tygodnie wcześniej za sprawą
                  >
                  > Najsztuba.

I Najsztub też twierdził że Tusk jest proniemiecki?

> > „(...)jedz
                  > > iemy w to, bo ciemny lud to kupi”
                  >
                  > To na razie wersja Lisa. Kolenda jej ponoć nie potwierdza. Jest 2 (Kurski
                  > Kolenda) na 3 (Lis, Wołek i jeszcze jeden gość). Niewykluczone, że sprawę
                  > rozstrzynie sąd.
                  >

Pudło. Gdybyś słuchał dzisiejszego Poranku w Tok Fm, to nie powtarzałbyś po
                  Kurskim głupot o Kolendzie-Zaleskiej.

> > Przy tej okazji pozdrawiam „ciemny lud” który uwierzył w PiS
                  > ;)
                  >
                  > To pozdrowienia dla profesora Krasnodębskiego?:)

Jego również :)
                  • mamablues Re: Ważna kwestia 19.11.05, 01:32
                    normalny.normals napisał:

> I Najsztub też twierdził że Tusk jest proniemiecki?

Mowa była o wypłynięciu tematu i przyzwoleniu.

> Pudło. Gdybyś słuchał dzisiejszego Poranku w Tok Fm, to nie powtarzałbyś po
                    > Kurskim głupot o Kolendzie-Zaleskiej.

SłuchałA.
                    Ale nie słuchałam.
                    A co powiedziała Kolenda? Zdecydowanie bardziej interesuje mnie jej zdanie niż
                    zdanie Kolendy zaprezentowane przez Kurskiego.
    • pauline.kaczanow Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 14:06
      Wiesz po pierwsze nie mam telewizora.Ale czytam, co wyprawia PIS.
      Gdyby ta sytuacja faktycznie miala miejsce w New York City, kazdy dziennikarz
      rzucilby sie na Kaczynskich z duza wieksza zajadloscia i gwarancja
      amerykanskiej konstytucji, ze bedzie mogl pytac nawet o to, jaki Kaczynski ma
      bumer buta, i dlaczego jego kot jada Whiskasa.

Mialby wtedy na konferencji prasowej koszulki z napisem "Nie lej w gatki przed
      PISuarem", "Kwa Ching", Ein volk, IV Reich, Zwei Katschorem"..."Solo Kaczor,Duo
      Kaczor" I moglby pozywac do sadu Marsjan.....A u nas ponoc pozwal mlodych
      chlopakow za stronke na swoj temat.
      • normalny.normals Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 14:10
        pauline.kaczanow napisała:

>
        > Kaczor" I moglby pozywac do sadu Marsjan.....A u nas ponoc pozwal mlodych
        > chlopakow za stronke na swoj temat.

To akurat ma swoją dobrą stronę - scena kabaretowa w Polsce zacznie dynamicznie
        się rozwijać ;)
        • pauline.kaczanow Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 15:22
          Mysle,ze jak tak dalej pojdzie kawaly bedziemy drukowac na bibulach :)
    • b.krakus ten program był do d…. 18.11.05, 14:07
      szczegolnie w drugiej części, magiel, jazgot, nagonka „dwóch na jednego”,
      prowadzący w roli prokuratora, strony i sędziego…, ale najlepsze było na
      końcu, chodzi o wynik sms-owego sondażu, same procenty, bez podania ogólnej
      liczby głosów!!! (a nawet wtedy to jeszcze o niczym nie świadczy) - jeżeli to
      ma być dziennikarstwo i rzetelna informacja, to ja jestem pisowiec!
      • madzia_buczek Szmata Ku..ki 18.11.05, 14:17
        Pomijając fakt, że nadal PiS ustami swojego prominentnego działacza Ku..kiego,
        uważa że Tusk jest odpowiedzialny za czyny swojego dziadka, to:

Ten oślizgły typek sugerował niedwuznacznie, że droga jaką trfił z obozu do
        polskiego podziemia wskazuje na to, że dziadek Tuska był niemieckim konfidentem
        w szeregach polskiego podziemia. Jak to możlwe, że to bydle Ku..ki jeszcze nie
        ma zmasakrowanego ryja? Jedyną metodą polemiki z takimi szmatami jak on jest
        bowiem brutalna i gwałtowna przemoc fizyczna.

Jeśli ktoś dzisiaj słuchał Wołka, Władyki i Lisa rano, to wie że wszyscy
        potwierdzają wypowiedź Ku..kiego w TokFM, przytoczoną przez Lisa. Co więcej
        Zalewska także potwierdza ją a zaprzecza błotu płynącemu z ust czołowego
        członaka PiS, niejakiego Ku..kiego.

I tyle.

Odnowa Moralna i IV Rzeszpospolita. Tako rzecze Król Kaczyński.
        • madzia_buczek Szmata K. (uzupełnienie) 18.11.05, 14:20
          Tam gdzie autocenzor wisał "Ku..ki/ego/iemu" powinno być:

K*U_R*W_S*K_I to dobre nazwisko dla niego. I dla dużej części działaczy PiS.
    • leszab Tomasz Lis na kurs do TV Puls 18.11.05, 14:18
      Moim zdaniem Lis powinien zapisać się na kurs prowadzenia programów
      publicystycznych (i zresztą nie tylko on) do Telewizji PULS. Tam od
      poniedziałku do piątku jest pokazywany program pt.”Puls Dnia” od godz. 19.45 do
      około 20.15.
      Tam w sposób bardzo łagodny nie dopuszcza się do nie merytorycznej dyskusji ani
      do przerywań czy ostrej wymiany zdań. A spektrum polityczne dopuszcza tam się
      do programu całe. Od SLD,PO……………………………. itd.
      Jeśli chodzi o publicystów to też całe:od Trybuny, Gazety Wyborczej…………………
      Gazety Polskiej itd.

Tam chciałem wychwycić, jakie preferencje polityczne mają osoby, które prowadzą
      ten program i nigdy mi się to nie udało.
      A przecież na pewno jak każdy dziennikarz je mają.
      W ostatnim programie, „Co z tą Polską „ Lis nie wytrzymał i odkrył się
      całkowicie, odkrywając to, o co go od dawna podejrzewałem.

Dlatego dobrze mu życząc namawiam go na ten kurs.
      A jeżeli nie będzie miał czasu to niech sobie przynajmniej przez dwa miesiące
      poogląda ten program.
      • kataryna.kataryna Re: Tomasz Lis na kurs do TV Puls 18.11.05, 14:29
        leszab napisał:

> Moim zdaniem Lis powinien zapisać się na kurs prowadzenia programów
        > publicystycznych (i zresztą nie tylko on) do Telewizji PULS. Tam od
        > poniedziałku do piątku jest pokazywany program pt.”Puls Dnia” od go
        > dz. 19.45 do
        > około 20.15.
        > Tam w sposób bardzo łagodny nie dopuszcza się do nie merytorycznej dyskusji
        ani
        >
        > do przerywań czy ostrej wymiany zdań. A spektrum polityczne dopuszcza tam się
        > do programu całe. Od SLD,PO…………………
        > 230;………. itd.
        > Jeśli chodzi o publicystów to też całe:od Trybuny, Gazety Wyborczej…̷
        > 0;……………
        > Gazety Polskiej itd.

To prawda. Puls Wieczoru to chyba obecnie najlepszy program publicystyczny z
        tych codziennych. Lis się nie umywa do Sobali.
        • typiak Re: Tomasz Lis na kurs do TV Puls 18.11.05, 14:30
          Co do Pulsu,zgoda.
          Jednak Keller ma problem z uporzadkowaniem sobie Kurskiego we wlasnym sumieniu
          i dlatego najezdza na Lisa :)
          • keller1 Re: Tomasz Lis na kurs do TV Puls 18.11.05, 15:51
            mam problem poważniejszy bo zastanawiam się dlaczego taki facet jak T.Lis
            zamiata nie swoje!
    • promyk.rosy Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 14:36
      Największą podłością w tej zorganizowanej akcji Kurskiego i PiS-u było
      sugerowanie, że Tusk nie jest patriotą i właściwą osobą na stanowisko prezydenta
      kraju, ponieważ jego dziadek-Kaszub służył w Wehrmachcie. Przy okazji wmówiono
      „ciemnemu ludowi” że każdy z nas ponosi odpowiedzialność za czyny swoich
      bliższych i dalszych przodków, jest nimi genetycznie obciążony na całe życie, a
      jeśli przyjdzie do głowy takiemu Tuskowi pomysł by kandydować na najwyższy urząd
      w państwie, to okazuje się, że jest on zbyt mało polski niż inni prawdziwi
      Polacy jak np.: Jacek Kurski.
    • bladatwarz Wyslali go czerwoni do USA 18.11.05, 15:09
      wrocil do TVN, ktorego zwiazki z FOZZ coraz czesciej pojawiaja sie jako watek
      polityczny w prasie. Przygarnal go Walter, ktory jeszcze w stanie wojjennym
      pracowal dla rezimowej telewizji i jakims cudem wypromowal firme ITI w czasach
      glebokiego komunizmu! Teraz przezszedl do Solorza jako ,,wygananie''. Czego wy
      oczekujecie od Lisa. To marionetka! O zwiazkach z o.Zeba nie wspominam, bo znow
      musialabym wejsc na temat tatusia, ktory zwial do Izraela i zrobila by sie
      wypowiedz na tematy semickie (nie mylic z antysemickimi, bo takie nie istnieja!
      • keller1 Re: Wyslali go czerwoni do USA 18.11.05, 15:54
        ?
    • ypsilon.ypsi Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 18.11.05, 21:04
      Kurski w dzisiejszych Wydarzeniach został zdemaskowany, widać że mocno zaszedł
      za skórę Lisowi, zapowiada się ciekawa kadencja sejmu ;-)
      • keller1 Re: Tomasz Lis."Co z tą Polską" przyłbica odsłoni 19.11.05, 15:04
        co ma Kurski do całości programu,nie zrozumiałeś WĄTKU?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka