bebe3 25.11.05, 17:39 na mapach wojennych Układu Warszawskiego. Ciekawe jaka jest na mapach NATO z tego samego okresu? Myślicie ,że Amerykanie zakreślili czerwona kredką "tu nie będziemy zrzucali bomb, bo tu Polacy mieszkają"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p.smerf Re: Polska terenem skażonym 25.11.05, 17:41 Oczywiście. Przecież obiecali to Kuklińskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford JAKA "Polska"? W terminologii NATO istnialy tylko 25.11.05, 20:17 RED FORCES. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: JAKA "Polska"? W terminologii NATO istnialy t 25.11.05, 20:20 To czym się dziś Kieres przeraził? Obie strony traktowały nas tak samo. Ktoś kiedys powiedział mądre zdanie -W polityce nie ma takich pojęć jak wdzięczność i przyjaźń. Jest interes narodowy Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Ja tez nie wiem: NATO wski podzial swiata to 25.11.05, 20:23 bylismy my, Zachod, BLUE FORCES, oraz wy, "sily zla", RED FORCES. I kazdemu kadetowi to od 17 roku zycia do glowy wbijano:))) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie wiem, czy NATO planowalo inwazje na kraje 25.11.05, 23:04 bloku sowieckiego. Jednak wiem, ze UW traktowal Polske jako swego rodzaju tylko i wylacznie trase do przejazdu inwazyjnych wojsk radzieckich. Wystarczy spojrzec na uklad linii kolejowych w Polsce. Z zachodu na wschod az gesto, z polnocy na poludnie chyba tylko 3 linie. Z tego powodu Polska byla z gory skazana na straty w planach inwazji na kraje NATO i miala z pewnoscia "przydzielonych" wiele Pershingow. Odpowiedz Link Zgłoś