sclavus Andrzejki 29.11.05, 18:06 Rząd urządził sobie Andrzejki przed czasem i mu wyszło z wosku, ze przy zwiększonych wydatkach budzetowych, zaoszczedzi 2,5 mld. złotych.... A może tylko cyganka Kaziowi tak wywróżyła??... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Andrzejki 29.11.05, 20:04 sclavus napisał: > A może tylko cyganka Kaziowi tak wywróżyła??... Raczej pod Figurą dostał olśnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs A mi kto k....a pojdzie na reke? 29.11.05, 18:23 prowadze mala firme, daje prace kilkunastu ludziom, place podatki jakie gornikom sie nawet nie snia, a panstwo polskie mnie tylko okrada, rzuca klody pod nogi i nic nie daje w zamian.....i z jakiej racji ja mam ciagle dokladac gornikom, matkom, rolnikom i calej armii innych, ktorzy tylko potrafia ciagle narzekac i wyc jak im zle i ze wszystko im sie za darmo nalezy...a mi kto k...a doplaci do interesu? gornicy? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: A mi kto k....a pojdzie na reke? 29.11.05, 18:44 Ludzi przedsiebiorczych w Polsce jest zdecydowanie mniej, co pokazaly ostatnie wybory. W zwiazku z tym, poniewaz sa mniejszoscia, a maja wiecej kasy, to im sie te kase zabierze, bo przeciez rzad tyle naobiecywal. I w koncu w Polsce bedzie tak jak przed rokiem 89. Wszyscy beda miec po rowno, a robotnicy beda uprzywilejowani. No ale przeciez wiekszosc Polakow tak chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm A podatki pewnie płacisz o minimalnej krajowej ??? 29.11.05, 18:57 Jak to czyni większość naszych właścicieli firm. I rzeczywiście taka patologia nie śni się górnikom. Nie jestem górnikiem, ale widzę na codzień tych ludzi. I nigdy nie słyszałem, żeby mówili, że im się coś należy. Oni chcą tylko normalnych pieniędzy za tę ciężką robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: A podatki pewnie płacisz o minimalnej krajowe 29.11.05, 18:59 Im nizsze podatki, tym wieksze mozliwosci inwestycyjne oraz mozliwosc zatrudniania wiekszej liczby osob, a co a tym idzie m. in. wzrost gospodarczy. Zeby bylo lepiej, trzeba ludziom dac prace, a nie zasilki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariotrs Re: A podatki pewnie płacisz o minimalnej krajowe 29.11.05, 19:11 jak 50,000 zlotych odpraw, ktore potem w wiekszosci przepili? powiem ci cos na temat podatkow i kosztow dzialalnosci w polsce - jak bym mial wszystko zaplacic zgodnie z prawem, to zadna dzialalnosc gospodarcza nie maialby najmniejszego sensu, bo nie dosc ze nie mialbym szans nic zarobic, to jeszcze musialbym niezle do tego dokladac - wiec krew mnie zalewa, jak codzien tylko slysze komu to pan premier jeszcze zamierza doplacic i dolozyc - dzis matkom i gornikom, jutro rolnikom do paliwa bedzie doplacal i kolejarzom do emerytur, rencistom i emerytom, pijakom do taniego wina tez bedzie dokladal (a to juz przeciez przeszlo - za 1000 zlotych becikowego sporo wodki mozna kupic)? jak do tej pory jednego tylko nie slysze - skad pan premier wezme na to wszystko pieniadze? z mojej kieszeni oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
aners Re: A mi kto k....a pojdzie na reke? 29.11.05, 19:42 Ciekawe, dokładasz do matek…, ale czy pomyślałeś, że dziecko, które właśnie wychowuję przez kolejne lata będzie dla kraju zyskiem? (vide podatki w towarach które będę musiała dla niego kupić), że kiedyś będzie ono pracowało na podatki? Owszem, jeżeli chodzi o becikowe to mam je w nosie (zresztą i tak mi nie przysługuje), ale jak pomyślę, że małego, który jeszcze ma pełne prawo do żywienia wyłącznie piersią musiałabym odstawić to mnie cholera bierze… dzięki losowi, że mogę iść na wychowawczy!!! Bo te 113 dni macierzyńskiego to naprawdę jest b. mało!!! Natomiast odnośnie górników i co do reszty wypowiedzi zgadzam się... Odpowiedz Link Zgłoś
muftiwachocka Re: A mi kto k....a pojdzie na reke? 29.11.05, 22:17 Będzie, albo nie będzie. Może wyjedzie za granicę? Może będzie bezrobotne, obciążając w ten sposób dodatkowo budzet? To nie jest niestety dobra argumentacja. Chociaż oczywiście życzę wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Rząd poszedł na rękę przyszłym mamą i górniko 29.11.05, 18:23 Rozdawnictwo cudzego dorobku to najlatwiejszy sposob rzadzenia p.Marcinkiewicz.Tylko kto za to zaplaci?Nie bylem gornikiem i nie bylem mama,wiec dlaczego mam im za to placic?Dzisiaj jakis "uczony" polityk powiedzial,ze nastepne pokolenia pracuja na poprzednie.Ja sie pytam;gdzie sa pieniadze,ktore wypracowalem przez cale zycie,gdzie jest moje 100 milionow panie Walesa?Dlaczego ja mam byc zebrakiem,bo innym nie chce sie pracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk • Znaleziono zwłoki w likwidowanych biurach SLD » 29.11.05, 18:50 Dlaczego nie mozna wyrazic opini w w/w temacie? - Odpowiedz jest jasna : bo złodzieje z sld to przyjaciele Michnika i GW. A teraz juz nie tylko złodzieje , ale i podejrzani o morderstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: • Znaleziono zwłoki w likwidowanych biu 29.11.05, 18:51 to dlaczego GW o tym napisala??? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: • Znaleziono zwłoki w likwidowanych biu 29.11.05, 18:58 brynk napisał: > > Dlaczego nie mozna wyrazic opini w w/w temacie? - Odpowiedz jest jasna : bo > złodzieje z sld to przyjaciele Michnika i GW. A teraz juz nie tylko złodzieje , > ale i podejrzani o morderstwo ...brynk!!.., brynk!!..., grynk!! nie wiesz co to jest?? Ja też nie.... ale oto i drugi... brynk!!..., brynk!!..., brynk!!... Odpowiedz Link Zgłoś
punter [...] 29.11.05, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm Oj, gdyby tak w Warszawie były kopalnie..... 29.11.05, 19:00 ........z pewnością jedna ze zwrotek naszego Hymnu byłaby poświęcona górnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
u_bolt 504 zł na osobę 29.11.05, 19:03 504 zł na osobę, to jeżeli mąż i żona pracują i zarabiają po 750 zł oraz mają jedno dziecko to nie dostaną zasiłku. Tak więc dla kogo ten zasiłek, pytam???? To skandal, ten rząd chyba jaja sobie robi ze swoich obywateli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tm Dlaczego nie pozwolono Trybunałowi zbadać sprawy? 29.11.05, 19:04 Czyżby nasz "wspaniały" rząd obawiał się, że ustawa może być niezgodna z konstytucją? Rozumiem, że skoro ją wycofują, to mają powody by przypuszczać, że ustawa jest niezgodna z konstytucją czyli tym samym pozwalają na to, by taka ustawa sobie "żyła". Odpowiedz Link Zgłoś
zen_sztacheciarz Re: Dlaczego nie pozwolono Trybunałowi zbadać spr 29.11.05, 19:52 tm napisał: > Czyżby nasz "wspaniały" rząd obawiał się, że ustawa może być niezgodna z > konstytucją? > > Rozumiem, że skoro ją wycofują, to mają powody by przypuszczać, że ustawa jest > niezgodna z konstytucją czyli tym samym pozwalają na to, by taka ustawa sobie > "żyła". ustawa bedzie sobie "zyla" bo jest wiecej ustaw emerytalnych niezgodnych z konstytucja o KRUSie nie wspomne bo naraze sie na lincz ale prawo do wczesniejszych emerytur maja rowniez sluzby mundurowe wiecie ze prokuratorzy i sedziowie moga odchodzic na emeryture w wieku 55lat? tak samo jak sluzby" mundurowe" od policji i wojska na borze i uopie konczac co wiecej, mundurowi nie placa skladek na ubezpieczenie "bo tak" ale biora najwyzsze uposazenia(srednio ok 2,2 tys) ciekawe czym sobie zasluzyli? 340 tys "mundurowych "emerytow odprowadza z kasy rocznie ok 14 mld zlotych dla porownania 1,1mln rolnikow-emerytow kosztuje 16 mld zlotych pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Dlaczego nie pozwolono Trybunałowi zbadać spr 29.11.05, 20:30 Jest coś takiego jak "skarga obywatelska" i lada dzień skorzysta z tego Konfederacja Pracodawców Prywatnych. Ustawa zapewne padnie, a wtedy rząd upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu - pokaże że winni byli "krwiozerczy i nieludzcy kapitaliści" a zarazem trochę poprawi budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 19:44 bedzie witany jako gospodarz Polski i Slaska, noszony na rekach gornikow podczas obchoddow Barborki. Pan Premier osobiscie odwiedzi Katowice i Slask, witany bedzie juz przez nowego wojewode katowickiego, ktory pochodzac ze Slaska, zajmie we wladzach nalezyte miejsce, reprezentujac takze interesy Slazakow. Swoja decyzja rzad dotrzymal obietnicy wyborczej i zdobyl na zawsze serca gornikow i Slazakow, ktorzy oddanie patriotycznym w Powstaniach, udowodnili ze sa sola czarnej ziemii Slaskiej. Brawoi Panie Premierze, tak zdobywa sie zaufanie matek Polek i ciezko pracujacych ludzi pod ziemia. Gornicy i Matki Polki z rzadem IV RP!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 21:07 po prostu wdupowlaz . Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 21:25 zygfryd okrutny cierpi na rozchwianie emocjonalne piekne strofy napisal, w peerlu to by dopiero umial sie pokazac no ale jeszcze nic straconego Odpowiedz Link Zgłoś
antyped [...] 29.11.05, 23:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 21:20 Toc to drugi Gierek !!! Tylko kredytow z zachodu brak , na emerytury ryli zrzuca sie wszyscy pracujacy polacy ... Czy Tow Kazimierzu Krzywousty, ktos ich pytal czy sie zgadzaja na ten haracz .... Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 22:09 jacekm22 napisał: > Toc to drugi Gierek !!! > Tylko kredytow z zachodu brak , na emerytury ryli zrzuca sie wszyscy pracujacy > > polacy ... Czy Tow Kazimierzu Krzywousty, ktos ich pytal czy sie zgadzaja na > ten haracz .... Dlaczego piszesz, że kredytów brak? Przecież Marcinkiewicz powiedział dzisiaj, że jako wzrost dochodów w budżecie zalicza większe wykorzystanie dotacji z UE. To przecież jeszcze lepsze jak kredyty. Gorzej jak się ci w UE zorientują, że pieniądze podatników polskich pójdą na rozdawnictwo socjalne, a drogi i domy rząd budował będzie za unijne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Premier Marcinkiewicz z gornikami 29.11.05, 22:13 > pieniądze podatników polskich pójdą na rozdawnictwo socjalne, a drogi i domy > rząd budował będzie za unijne pieniądze. Oni chyba wiedzą że to na to pójdzie. W końcu są fundusze strukturalne(?) na rozbudowę infrastruktury, m.in. dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Polska jest potega energetyczna Europy 29.11.05, 23:09 gdy postkomnisci sprzedawlai i zamykali kopalnie, gdy na bruk i nedze wyrzucanao cale miasta i tysiace ludzi, w tym momencie zadano cios smiertelny, egzystencji calego narodu. Wegiel, odwieczny poslski skarb narodowy, dostarczyciel energii i zycia, zostal wyeliminowany z glownych priorytetow gospodarki Polski. Cel byl jeden, dalsze uzaleznienie od Rosji i mafi paliwowo-energetycznej, ktora ogarnela swoimi mackami, caly organizm kraju, jak sycylijska Cosa-nostra. Wegiel kupujemy w Rosji, bo u nas sie wydobycie nie oplaca, to kolejny eksperyment neoliberalow, powsinogow-komuny, ktorzy dobro calego narodu, podporzadkowali swojej kieszeni. Z wegla mozna wytworzy koks, mozna wytworzyc setki lekarstw, mozna wytowrzyc benzyne. Przykladow na swiecie jest dosc, wystarczy spojrzec na RPA, gdzie przetworstwo wegla pokrywa ogromny stopien zapotrzebowania na paliwa., spojrzmy na Austrie, ktora z jastrzebskiego weglaprodukuje gaz i oleje. Cala Polska siedzi na wysokokalorycznym weglu, ale poowe kopaln juz zasypano, oddano wrece prywatne. Ale madrosc nowego rzadu kaze siegnac znowu po to bogactwo naturalne, nadac mu odpowiednia wage i range, wykorzystac to co rdzennie polskie dla Polski i dla wspolnego dobrobytu Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Polska jest potega energetyczna Europy 29.11.05, 23:12 > Cala Polska siedzi na wysokokalorycznym weglu, Zygfrydzie pooglądaj sobie jakąś mapę geologiczną Polski, a potem się produkuj na forum (jeśli już musisz...). Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Re: Polska jest potega energetyczna Europy 29.11.05, 23:46 ty sobie pogladej mapy satelitarne, gdzie wyraznie mozna stwierdzic jakie sa poklady zloz naturalnych w Polsce, ale te mapy maja tylko niektorzy, wlasnie ci co sie szykowali na wielki skok na surowce materialne naszego kraju. Jak widac Marcinkiewicz byl szybszy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Rząd poszedł na rękę przyszłym mamą i górnikom 29.11.05, 20:23 Analfabeci w "GW"! Ha, ha, ha! Co to za analfabeta pisał ten tytuł? Buahahahahahahahaha!!! :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
w_dz No to do roboty 29.11.05, 21:00 Zamiast tyle debatować może niech się wezmą do roboty? Panowie gadu gadu, a żony w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
edico Rząd rozdawnictwem przywilejów będzie ubiegał się 29.11.05, 21:27 o wsparcie troszcząc się o własne doczesne interesy a nie problemy kraju czekające od lat na konkretne rozwiązania a nie kolejne obietnice. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Zabrakło duchowej mocy studia Radia Maryja ! 29.11.05, 21:28 Która naszego Premiera, jak juz był wyznał, tak uskrzydla. Mówił i wyglądał jak by go wyjęli z formaliny. Jeśli tak miałaby wyglądac realizacja programu jak jego dzisiejsza prezentacja, to mam szczere obawy o jej skuteczność. - Wyraźnie zabrakło uskrzydlającej mocy Ojca T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_pacynka KAWAL CHU** i tyle!! Moje pieniadze kur** wydaje 29.11.05, 21:29 ! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Jak to większość Polaków chce utrzymywać .. 29.11.05, 21:30 cwaniaków i święte krowy ???????? Może by tak zrobić referendum w sprawie darmozjadó ze Śląska i zapytać ludzi czy mają ochotę tyrać po 45 lat aby święte krowy mogły byczyć się po 25 latach i brać astronomiczne emerytury ?! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz.slawinski Nie czyny, a EFEKTY. 29.11.05, 21:45 Oczywiście, że chce być rozliczany z czynów. Tyle, czy nas obywateli obchodzą czyny premiera mochercinkiewicza, czy efekty jego rządów. Dla społeczeństwa liczą się EFEKTY, a nie czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Rząd nie ma nic do chcenia 29.11.05, 21:50 i tak zostanie rozliczony i to juz wkrótce im dalej Pisuar brnie w księżycową ekonomie tym bliżej jego bolesny upadek Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 Z czynów? nie da rady, oni nic nie robią! 29.11.05, 21:57 Nie licząc nudzącej paplaniny premiera, obficie gruszkami owocujacych wierzb, i epileptycznego politykierstwa Wassermana i Dorna. Buraczane łby i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kuznica24 Re: Rząd nie ma nic do chcenia 29.11.05, 21:58 samentu napisał: > i tak zostanie rozliczony i to juz wkrótce > im dalej Pisuar brnie w księżycową ekonomie tym bliżej jego bolesny upadek E tam zaraz padnie, Panie Tym czekamy na misia II, a jesli nie miś, to chociaż kaczorek I Prezes naszej parti. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei A co z zaniechaniami? 29.11.05, 21:55 Co z 3 milionami mieszkan i najwieksza migracja ludnosci w historii Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Migracja trwa. 29.11.05, 22:05 I będzie wzrastać w miarę otwierania rynków przez kolejne kraje UE. Ten rząd nie ma na to wpływu, chyba że wystpąi z UE. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 'Rzad chce byc rozliczny z czynow' 29.11.05, 22:10 Panie premierze, dlaczego nie uwzglednil pan w swoim programie prorodzinnym ~ homoseksualnych malzenstw. Mam pewien niedosyt! Znowu zaczna sie marsze 'rownosci' ;)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 30.11.05, 00:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny [...] 30.11.05, 07:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: A co z zaniechaniami? 29.11.05, 22:06 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Co z 3 milionami mieszkan i najwieksza migracja ludnosci w historii Polski Masz pretensje, ze w ciagu niecalych 2 m-cy jeszcze nie wybudowali, zas w tym samym czasie nastapila najwieksza migracja ludnosci w historii Polski. Wiesz co, ty zamiast glowy, masz nocnik wypelniony po brzegi, stad to bulgotanie :))))))))Yeah Odpowiedz Link Zgłoś
philips8 [...] 29.11.05, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: A co z zaniechaniami? 30.11.05, 07:16 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Co z 3 milionami mieszkan i najwieksza migracja ludnosci w historii Polski? Dzieki naszemu premierowi mam nadzieje ze emigracja bedzie sie zwiekszac a ilosc mieszkan zmniejszac Czas do Ameryki Polakow jest juz okolo 10 milionow a zydow tylko 11 mln Odpowiedz Link Zgłoś
isa_stern obiecanki-cacanki 29.11.05, 22:27 jak mówi ludowe przysłowie .. a głupiemu radość. Mogę obiecać Marcinkiewiczowi, że ja na pewno rozliczę go z czynów w następnych wyborach, pierwsze - samorządowe. Są już obiecanki-cacanki, teraz pora na czary-mary, bo nie widzę innej możliwości na zrealizowanie rozdawniczych postulatów. Ciekawe, skąd rząd weźmie kasę choćby dla rencistów i emerytów i jeszcze zmniejszy deficyt?! Zasadnym jest pytanie, kto za to zapłaci, bo na pewno nie tzw. klasa rządząca i inni uprzywilejowani obywatele (vide: posłowie, ministrowie, wojewodowie...) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Czy ~ obiecanki-cacanki? 29.11.05, 22:35 isa_stern napisała: Ciekawe, skąd rząd > weźmie kasę choćby dla rencistów i emerytów i jeszcze zmniejszy deficyt?! > Zasadnym jest pytanie, kto za to zapłaci, Gdybym ja, wzorem pana Tuska zapisala sie do 'twardej opozycji', to napewno bym zadala to pytanie premierowi. Od odpowiedzi ~ uzaleznilabym swoje glosowanie /za,przeciw/. Gdybym byla dziennikarka, to o odpowiedzi premiara powiadomiabym czytelnikow. Prorokowanie, zostaw prorokom. Mysz_polna5 "pouczajaca" Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 8G...? 29.11.05, 22:30 Ale minę na zdjęciu Pan Premier ma taką... Myslami jest pewnie w rozpędzonym F-16 (lot nurkowy, 8G - wtedy się tak wygląda;). A może chciałby pocałować na mapie Monako, szczęśliwy kraj, w którym nie ma ani jednej kopalni...? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 29.11.05, 22:39 sothis666 napisał: > Ale minę na zdjęciu Pan Premier ma taką... > Myslami jest pewnie w rozpędzonym F-16 (lot nurkowy, 8G - wtedy się tak wygląda > ;). A może chciałby pocałować na mapie Monako, szczęśliwy kraj, w którym nie ma > ani jednej kopalni...? Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: 8G...? 29.11.05, 23:00 mysz_polna5 napisała: > Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie > skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi :))) zaiste piękno jest grzeszne;) a przy takich deklaracjach Rządu lepiej grzesznym nie być. albowiem jedno jest tylko wyjście: "...a ósmego dnia spełnił Pan obietnice Premiera RP":) ps. "...i zobaczył Pan, że były dobre". pps. eee... pardon. w 'ps' to chyba przegiąłem... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 29.11.05, 23:12 sothis666 napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie > > skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi > > :))) > zaiste piękno jest grzeszne;) > a przy takich deklaracjach Rządu lepiej grzesznym nie być. > albowiem jedno jest tylko wyjście: > "...a ósmego dnia spełnił Pan obietnice Premiera RP":) > > ps. "...i zobaczył Pan, że były dobre". > > pps. eee... pardon. w 'ps' to chyba przegiąłem... > Piekno jest piekne, brzydota to tez piekno, ale jakos inaczej;))))))))))) Pantwo 'preziostwo' mialo podobno nadwornego fotografikaka, specjaliste od kreowani ich image. Tak gdzies to wyczytalam. Mnie sie Marcinkiewicz podoba. Wysoki, szczuply, twarz inteligentna ~ a przede wszystkim podoba mnie sie jego spokoj. Choc nie jestem zawodowym fotografikiem, moge ci zrobic zdjecie, gdzie bedziesz wygladal jak skonczony przystojniak i jak skonczony ciec, lub przyglup tez /masz do wyboru/. To zdjecie jest tez forma manipulacji. Nawet za pomoca zdjecia, Wybiorcza usiluje obrzydzic premiera. "Rzad chce byc rozliczny z czynow" ~ nie na zapas, a zaczelo sie to jeszcze przed ukonstytuowaniem sie gabinetu! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: 8G...? 29.11.05, 23:26 > "Rzad chce byc rozliczny z czynow" ~ nie na zapas, a zaczelo sie to jeszcze > przed ukonstytuowaniem sie gabinetu! ja na każdym wychodzę fatalnie ;) jakby mu sie udało to oczywiście super. ale nie udawajmy że nie widzimy z kim p.Premier pracuje. z gliny odrzutowca się nie zrobi. chyba ze drogą Cudu nad Wisłą. ale ten, mimo to, zawsze mile widziany. zatem - niech sie stanie:) ps. a poważnie - pierwsze "czyny" fajne - wszyscy zadowoleni, prawda? a co potem?:) "...w przeciwnym przypadku naliczone zostana karne odsetki w wysokości..." Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 29.11.05, 23:39 sothis666 napisał: > > "Rzad chce byc rozliczny z czynow" ~ nie na zapas, a zaczelo sie to jeszc > ze > > przed ukonstytuowaniem sie gabinetu! > > ja na każdym wychodzę fatalnie ;) > > jakby mu sie udało to oczywiście super. > ale nie udawajmy że nie widzimy z kim p.Premier pracuje. > z gliny odrzutowca się nie zrobi. > chyba ze drogą Cudu nad Wisłą. > ale ten, mimo to, zawsze mile widziany. > zatem - niech sie stanie:) > > ps. a poważnie - pierwsze "czyny" fajne - wszyscy zadowoleni, prawda? > a co potem?:) > "...w przeciwnym przypadku naliczone zostana karne odsetki w wysokości..." Mam oczy szeroko otwarte. I co z tego? Nie lubie wybiegac przed orkiestre. Coz, juz taki mam charakter. Ty tez nie udawaj, ze nie widzisz zlego nastawienia mediow do PiS i jego rzadu! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: 8G...? 29.11.05, 23:42 Biedny PiS i biedna mysz...co za utrapienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 29.11.05, 23:45 bikej5 napisała: > Biedny PiS i biedna mysz...co za utrapienie.... To ty tak uwazasz. Odpowiadam tylko za siebie. Jestem szczesliwa, wesola i na brak 'kasy' NIE narzekam! Czego i tobie zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Grunt ze bikej bogata; w koncu PO to 30.11.05, 00:08 milionerzy bikej5 napisała: > Biedny PiS i biedna mysz...co za utrapienie.... Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: 8G...? 30.11.05, 07:37 bikej5 napisała: > Biedny PiS i biedna mysz...co za utrapienie.... Jednakowo ubodzy ale na duchu , ale pocieszam ich maja pierwszenstwo w krulestwie niebieskim Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: 8G...? 30.11.05, 00:00 > Ty tez nie udawaj, ze nie widzisz zlego nastawienia mediow do PiS i jego rzadu! i vice versa, żeby byc obiektywnym:) (a miłość do Rydzyka? to jest dopiero numer...) no ale czy to ma jakieś znaczenie, dla myslącego czytelnika gazet? rząd własnie wrzucił dziesiatki mld w kopalnie. coś tam obiecywał (w kampanii) o stawkach podatkowych. ale to już nieaktualne, kto by pamiętał. komentarz dziennikarza niewiele tu zmieni. jak coś im się naprawdę uda, nastawienie sie zmieni. ale... niech sie uda:) 3maj sie Mysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 30.11.05, 00:11 sothis666 napisał: > > Ty tez nie udawaj, ze nie widzisz zlego nastawienia mediow do PiS i jego > rzadu! > > i vice versa, żeby byc obiektywnym:) > (a miłość do Rydzyka? to jest dopiero numer...) > no ale czy to ma jakieś znaczenie, dla myslącego czytelnika gazet? > rząd własnie wrzucił dziesiatki mld w kopalnie. > coś tam obiecywał (w kampanii) o stawkach podatkowych. > ale to już nieaktualne, kto by pamiętał. > komentarz dziennikarza niewiele tu zmieni. > jak coś im się naprawdę uda, nastawienie sie zmieni. > ale... niech sie uda:) > > 3maj sie Mysz:) Chyba nie podejrzewasz, ze milosci powinni obdarzyc Gazete Wyborcza :))))))))))))/ sorry, ale musze sie rozesmiac/. Masz dobra pamiec, ale cos jakby krotka;) To stary sejmi w tym i PiS uchwalili ten dokument, ale to przeciez 'prezio' podpisal go i wreczyl do rak wlasnych Cimoszewicza. Tez zas wrzuci bieg 5 ;))) i osobiscie zawiozl go na Slask. Nie pomoglo, Wlodzimierz Cimoszewicz padl! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: 8G...? 30.11.05, 00:38 > Masz dobra pamiec, ale cos jakby krotka;) To stary sejmi w tym i PiS uchwalili > ten dokument, ale to przeciez 'prezio' podpisal go i wreczyl do rak wlasnych > Cimoszewicza. Tez zas wrzuci bieg 5 ;))) i osobiscie zawiozl go na Slask. Nie > pomoglo, Wlodzimierz Cimoszewicz padl! > no taktak:) ale co teraz? cimoszewicz łowi żubry, prezio wybiera domek letniskowy a nasz premier? zmienił coś? wycofał? nic a nic:) boimy się górnika z bejsbolem. potem nauczyciela. rolnika. a to pieniążki. dasz komuś cudze, musisz komus zabrać. to kosztuje. będa rachunki. pierwszy bedzie ode mnie- jak sie stad wyniose i zaczne płacić rządowi królestwa szwecji, który juz raz mnie na rok zaprosił. przynajmniej wiedziałem że moj podatek sie nie marnuje. a doplaty do gorniczych emeryturek sa warte tyle ile siec autostrad, ktorych nie odroznisz od niemieckiej. ps. tak, GW nie powinni obdarzać, yes. pan red.adam potrafi wyprodukowac taki text ze mnie tez mdli. ale -z drugiej strony- ojca r. obdarzyli. fuj. naprawde fuj:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 30.11.05, 00:53 sothis666 napisał: > > Masz dobra pamiec, ale cos jakby krotka;) To stary sejmi w tym i PiS uchw > alili > > ten dokument, ale to przeciez 'prezio' podpisal go i wreczyl do rak wlasn > ych > > Cimoszewicza. Tez zas wrzuci bieg 5 ;))) i osobiscie zawiozl go na Slask. > Nie > > pomoglo, Wlodzimierz Cimoszewicz padl! > > > > no taktak:) ale co teraz? cimoszewicz łowi żubry, prezio wybiera domek letnisko > wy a nasz premier? zmienił coś? wycofał? nic a nic:) > boimy się górnika z bejsbolem. > potem nauczyciela. > rolnika. > a to pieniążki. dasz komuś cudze, musisz komus zabrać. > to kosztuje. > będa rachunki. > pierwszy bedzie ode mnie- jak sie stad wyniose i zaczne płacić rządowi królestw > a szwecji, który juz raz mnie na rok zaprosił. przynajmniej wiedziałem że moj p > odatek sie nie marnuje. a doplaty do gorniczych emeryturek sa warte tyle ile si > ec autostrad, ktorych nie odroznisz od niemieckiej. > > ps. tak, GW nie powinni obdarzać, yes. pan red.adam potrafi wyprodukowac taki t > ext ze mnie tez mdli. ale -z drugiej strony- ojca r. obdarzyli. fuj. naprawde f > uj:) Nie mam technicznych mozliwosci, zeby sluchac o Rydzyka. Natomiast pana Michnika ~ tak. Proponuje /z mojej strony/, zakonczyc te dyskusje. Nie jestem w stanie odpowiedziec, jak sobie nowy rzad poradzi i czy poradzi sobie. Zaistniala szansa na uporzadkowanie wielu dziedzin zycia w Polsce. Na PiS zaglosowalam w ostatniej chwili. Moim kandydatem bylo PO. Na zmiane mojej decyzji nie wplynely 'rewelacje' Jacka Kurskiego. PO, postawilo na zlego, 'czarnego' konia ~ ktorym jest Donalda Tusk. To tak przy okazji odchylam lekko rabek mojej prywatnosci. 3-maj sie! Mysz_polna_mysz_wolna_mysz_waleczna:)))) Hops! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 :) 30.11.05, 01:19 Si, kończymy:) niech się dzieje! oby dobrze. pozdrówki:) ps. ja głosowałem tak jak Ty, z tym że bez tej 'ostatniej chwili':) -make love not war:) wszak mozna było głosować o wiele bardziej egzotycznie;) pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: 8G...? 30.11.05, 01:21 mysz_polna5 napisała: > PO, postawilo na zlego, 'czarnego' konia ~ ktorym jest Donalda Tusk. Jest w języku polskim taki zwrot - moim zdaniem. Znasz go? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 30.11.05, 01:32 bio.mum napisała: > > mysz_polna5 napisała: > > > PO, postawilo na zlego, 'czarnego' konia ~ ktorym jest Donalda Tusk. > > Jest w języku polskim taki zwrot - moim zdaniem. Znasz go? Niech ci bedzie. Moim zdaniem i pozostalej wiekszosci elektoratu PiS:)))))! Tu oszczedze sobie wymienienie chocby kilku przymiotnikow jakimi ten elektorat jest okreslany, przez uzytkownikow ~ chocby tego Forum. Teraz to juz czas na mnie. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dlaczego obrazacie moj gust estetyczny? 30.11.05, 00:07 piekna Jolka? piekny Kwach? a kysz!!! mysz_polna5 napisała: > sothis666 napisał: > > > Ale minę na zdjęciu Pan Premier ma taką... > > Myslami jest pewnie w rozpędzonym F-16 (lot nurkowy, 8G - wtedy się tak > wygląda > > ;). A może chciałby pocałować na mapie Monako, szczęśliwy kraj, w którym > nie > ma > > ani jednej kopalni...? > > > > Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie > skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 [...] 30.11.05, 00:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: Silesius Polny i Mysz Monachijska- a kysz ,a 30.11.05, 00:18 Vide:Philips8-na dobranoc -to o szczurze..mial racje... Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum [...] 30.11.05, 00:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
john_jasny Re: 8G...? 30.11.05, 07:32 mysz_polna5 napisała: > sothis666 napisał: > > > Ale minę na zdjęciu Pan Premier ma taką... > > Myslami jest pewnie w rozpędzonym F-16 (lot nurkowy, 8G - wtedy się tak > wygląda > > ;). A może chciałby pocałować na mapie Monako, szczęśliwy kraj, w którym > nie > ma > > ani jednej kopalni...? > > > > Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie > skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi Co mala szczurko, zazdrosci sie Jolancie Kwasniewskiej urody? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: 8G...? 30.11.05, 22:29 john_jasny napisał: > mysz_polna5 napisała: > > > sothis666 napisał: > > > > > Ale minę na zdjęciu Pan Premier ma taką... > > > Myslami jest pewnie w rozpędzonym F-16 (lot nurkowy, 8G - wtedy się > tak > > wygląda > > > ;). A może chciałby pocałować na mapie Monako, szczęśliwy kraj, w k > tórym > > nie > > ma > > > ani jednej kopalni...? > > > > > > > > Ta mina pana premiera, to tez jest forma manipulacji. Parada gwiazd sie > > skonczyla, czyli czasy pieknej Jolki i pieknego Olka! Hihihihihi > > Co mala szczurko, zazdrosci sie Jolancie Kwasniewskiej urody? Nie osadzaj mnie wlasna miara. I zadna ze mnie szurka, ale mysz_polna na 5 /piatke/Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
twardokesek A rozliczamy, na www.myopolsce.vc.pl 29.11.05, 22:58 My o Polsce - skomentujemy kazda ustawe i decyzje rzadowo-parlamentarna, jaka znajdziemy. Na www.myopolsce.vc.pl nie ma podzialu na prawice, lewice, socjalizm czy liberalizm. Jest tylko komentarz biezacych wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś