Dodaj do ulubionych

W szkolach tez nienawidza innosci

03.12.05, 13:12
Dwie dziewczyny biły ją pięściami po głowie. Inne stały i
krzyczały: "Dowalcie tej starej k...". Pobita szesnastolatka trafiła na pięć
dni do szpitala. A wszystko dlatego, że miała dobre stopnie, nie chciała
wagarować i palić papierosów. Do pobicia doszło na szkolnym boisku, po
lekcjach, pod oknem szkolnej pedagog. Nastolatka zgłosiła pobicie na policję.
Teraz wszyscy - nauczyciele i koleżanki z Technikum Budowlanego w Chełmie -
mają jej to za złe. - Różnię się od moich koleżanek z klasy. Dlatego mnie
nienawidzą - mówi 16-letnia Monika Piędel. - Chcę zdać maturę i zostać
biologiem. Dlatego wybrałam klasę o profilu technika ochrony środowiska. Moi
koledzy przyszli tu dlatego, że nie było egzaminów
www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=40&news_id=82700&scroll_article_id=82700&layout=1&p
age=text&list_position=1
Co na to ksiadz katecheta ?
Obserwuj wątek
    • kropek_oxford W UK zarabali siekiera: malo, ze byl dobrym i 03.12.05, 13:18
      grzecznym uczniem, to jeszcze do tego byl i czarny:
      uk.news.yahoo.com/02122005/140/anthony-s-racist-killers-jailed-life.html
      Problem jest daleko szerszy, nizli Polska, i nie tylko katechete za to winic.
      • gorby Re: W UK zarabali siekiera: malo, ze byl dobrym i 03.12.05, 13:32
        Napewno nie zrobiliby tego gdyby byl bialy.Nie obwiniam katechety lecz obciazam
        go duuza czescia odpowiedzialnosci za oplakane rezultaty wychowawcze tej
        szkoly. Przeciez llekcje religii maja chyba sluzyc nie tylko przekazywaniu
        bajeczek o Panu Bozi. Jezeli wg ciebie tylko po to nie wiem za co placa
        podatnicy bajarzom.
    • elfhelm pewnie ma jakąś nawiedzoną katechetkę 03.12.05, 13:21
      najdziwniejszy zawód świata ;)
      • gorby Re: pewnie ma jakąś nawiedzoną katechetkę 03.12.05, 13:34
        Katechetke stara panne albo ksiedza nie majacych pojecia o wychowaniu
        mlodziezy..Od tych ludzi panstwo nie wymaga zadnych kwalifikacji pedagogicznych.
        • wrobel_jeden elfhem i gorby- nawiedzone katechetki 03.12.05, 14:27
          gorby napisał:
          > Katechetke stara panne albo ksiedza nie majacych pojecia o wychowaniu
          > mlodziezy..Od tych ludzi panstwo nie wymaga zadnych kwalifikacji pedagogicznych
          > .
          Do Waszych mózgownic tylko jedno dociera? A może są to skutki Waszych
          "programów wychowawczych" (bezstresowe wychowanie?)?
    • asienka32 A to jest wina PiS czy nauk koscioła? 03.12.05, 14:21
      • gorby zlego wychowania w Pomrocznej 03.12.05, 14:26
        Polski katolicyzm to parodia nauk chrzescijanskich.O najwazniejszym katolickim
        przykazaniu czyli "kochaj blizniego" polski katolik rzadko slyszal lub rownie
        rzadko rozumie o co w nim chodzi.
        • asienka32 Re: zlego wychowania w Pomrocznej 03.12.05, 14:31
          Jesteś katolikiem, że tak ochoczo pouczasz co to znaczy bc prawdziwym
          katolikiem?
          Bandytyzm w szkołach z wiarą nie ma nic wspólnego, chyba, że uważasz, ze jeśli
          ktoś jest ochrzczony to do końca życia powinien być oceniany jako katolik.
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:35
            ale czy Ty asienka jesteś z SLD że tak ich krytykujesz?
            • asienka32 Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:38
              nie jestem z SLD - dobrze wiesz, że towarzysze nie są z mojej bajki.
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:41
                To dlaczego krytykujesz SLD?
                • asienka32 Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:42
                  Od dawna tego nie robię.
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:47
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=32934992&a=32945039
                    • asienka32 Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:48
                      To była odpowiedz na zarzut, że w NFZ rządza oszołomy.
                      Wszak SLD to nie oszołomy, więc można nawet powiedzieć, ze stanęłam w ich
                      obronie :)
                      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:52
                        Toś prawdziwa chrześcijanka. Stajesz w obronie uciskanego.
                        • asienka32 Re: Sorry że się włączę, 03.12.05, 14:54
                          Ha ha ha dobre.
          • gorby Re: zlego wychowania w Pomrocznej 03.12.05, 14:40
            W Polsce jest 95% katolikow wiec trzeba byc wyjatkowo zaklamanym lub
            bezrozumnym palantem aby zwalac wine na kogos innego i nie na katolickie
            wychowanie. Nie zapominej tez,ze lekcje religii sa juz od 15 bodajze lat w
            szkolach. Katecheci i KK nie moga wiec umywac rak od oplakanych rezultatow ich
            dzialalnosci wychowawczej. W czasach PRLu gdy nie bylo religii w szkolach nie
            dzialy sie podobne rzeczy.
            • asienka32 Re: zlego wychowania w Pomrocznej 03.12.05, 14:43
              W Polsce jest 95 procent ludzi ochczonych w kościele katolickim. Głównie
              hipokrytów takich jak ty gorby a nie katolików.
              • gorby Re: zlego wychowania w Pomrocznej 03.12.05, 14:56
                Hipokrytka to jestes ty jak wszystkie polskie wymozdzone oszolomy. Ja mialem
                szczescie miec madrych rodzicow,ktorzy nauczyli mnie szacunku zarowno dla
                wiedzy jak i cudzej innosci.Moj ojciec byl i jest ateista. Ja stalem sie nim
                gdy przejrzalem na oczy mimo,ze aby zrobic przyjemnosc matce chodzilem na
                lekcje religii.
        • wrobel_jeden Wasz system "wartości" to parodia zdrowego umysłu 03.12.05, 14:33
          gorby napisał:
          > Polski katolicyzm to parodia nauk chrzescijanskich.O najwazniejszym katolickim
          > przykazaniu czyli "kochaj blizniego" polski katolik rzadko slyszal lub rownie
          > rzadko rozumie o co w nim chodzi.

Wrzeszczycie tak histerycznie, że trochę gorzej słychać ale i tak nie wypaczycie
          sensu zwykłych ludzkich wartości.
    • pafnucy33 "Tolerancyjne" 03.12.05, 14:35
      bydlo pobilo, bo czulo sie gorsze. Zakladam, ze pobita byla rowniez wierząca, a
      zbydlecone bijące byly w gatunku znaczne czesci obecnych tu przeciwnikow KK.
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: "Tolerancyjne" 03.12.05, 14:37
        Skąd. To były po polsku wychowane patriotki które cechują się tym że blisko im
        do ludów pierwotnych i wynikających z tego zachwytów błyskotkami.
        • pafnucy33 Nie 03.12.05, 14:44
          To bylo ateistyczne bydlo (choc nie rozumiejące nawet tego slowa), ktore
          nienawidzi kazdego, kto jest od nich lepszy. Popatrz sobie na szkoly katolickie
          i na mlodziez tam chodząca - ma sie ona czesto do tej ze zwyklych szkol
          (zwlaszcza zawodowych) jak panna z dobrego domu do tej spod latarni,
          odpowiednio. Poczytaj sobie posty przeciwników KK tu na FK i zobaczysz, ze ci
          ludzie to degeneraci zdolni do rzeczy o wiele gorszych niz te, ktore zrobiono
          tej dziewczynie.
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Nie 03.12.05, 14:49
            Do szkół zawodowych to chodzą obrońcy "normalności" z "pedały do gazu" na
            ustach-prawdziwi polscy patrioci.
            • asienka32 Re: Nie 03.12.05, 14:53
              Głupoty pleciesz. Do szkół zawodowych czy liceów chodzi różna młodzież, zarówno
              lewacka, jak i skrajnie prawicowa.
              Chamstwo i bandytyzm niestey nie dotyczy jednej grupy społecznej, bo wtedy
              stosunkowo łatwo byłoby ją zwalczyć.
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Nie 03.12.05, 15:09
                Chamstwo i bandytyzm dotyczy jednak przede wszystkim szkół zawodowych (podobnie
                jak w tym przypadku). W takich placówkach rządzi idiotycznie rozumiana
                lojalność względem grupy kretynów. Tam lewacy czy też odmieńcy nie mają co
                szukać.
              • pandada wśród bandytów przeważają ludzie o poglądach 01.04.06, 02:22
                skrajnie prawicowych.
      • gorby racja -im wiecej KK w zyciu tym wiecej jego wrogow 03.12.05, 14:46
        ale niestety tym bardziej tez obludne spoleczenstwo.KK spelnia role PZPR w
        Pomrocznej. Przynaleznosc do niego nalezy wykazywac glosno i otwarcie dla
        zrobienia zyciowej kariery i szmalu.
        • pafnucy33 Kim jesteś 03.12.05, 14:58
          i co piszesz/wyznajesz - przyczyn tego szukaj w domu (przykro mi, ze to pisze,a
          ale moze to Ci pomoze). Moim skromnym zdaniem tam ma miejsce patologia -
          oczywiscie patologia nie musi oznaczać picia i bicia. Sa rozne jej przejawy.
          Wyraźnie dowodzisz jej istnienia rodzajem swojej aktywnosci tu na forum.
          Zakladam, ze jestes facet, wiec przyjrzyj sie dobrze bliskiej osobie (wiesz
          komu), a zrozumiesz moze dlaczego jestes jaki jestes. Wiecej nie pisze, bo nie
          chce ci sprawiac przykrosci.
        • wrobel_jeden Kiedy czerwoni złodzieje należeli do KK? 03.12.05, 14:58
          gorby napisał:
          > ale niestety tym bardziej tez obludne spoleczenstwo.KK spelnia role PZPR w
          > Pomrocznej. Przynaleznosc do niego nalezy wykazywac glosno i otwarcie dla
          > zrobienia zyciowej kariery i szmalu.

W ostatnich latach karierę i szmal robili czerwoni.
          Odjęło Wam rozum, bo tak przekręcacie fakty (ujmując b. skrótowo):
          -najpierw w Polsce było dużo KK
          -potem ograniczano rolę KK i rządzili złodzieje z PZPR
          -po 89 roku ci sami złodzieje i ich wychowankowie zmienili tożsamość i dalej
          kradli, próbując dalej walczyć z KK
          -teraz przywracamy normalność
          To co krytykujecie sami sprowokowaliście.
          • gorby [...] 03.12.05, 15:06
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • melisa-bb Re: racja -im wiecej KK w zyciu tym wiecej jego w 03.12.05, 15:05
          Nie wiem czy wiesz ale za jasnie pomrocznej czerwonej,wysokie urzędasy z KC
          trzymali swoje pociechy w szkole prowadzonej przez siostry zakonne w
          Pobiedziskach koło Poznania. Dzieki temu ta szkoła przetrwała do dziś.
          • melisa-bb Re: racja -im wiecej KK w zyciu tym wiecej jego w 03.12.05, 15:10
            W Wadowicach,Łodzi są słynne szkoły salezjańskie o starych tradycjach., o
            profilu technicznym , gdzie było sie bardzo trudno dostać, a absolewnci tych
            szkół byli świetnymi fachowcami i wspaniałymi ludżmi.W Anglii 50 % dzieci
            uczęszcza do szkól prowadzonych przez kościół i nie wydaje sie ,żeby był to zły
            wpływ na ich wychowanie.
            • pandada Re: racja -im wiecej KK w zyciu tym wiecej jego w 01.04.06, 02:24
              ale Anglicy to mają ten postępowy Kościół
          • sosek_s Re: racja -im wiecej KK w zyciu tym wiecej jego w 01.04.06, 01:46
            > Nie wiem czy wiesz ale za jasnie pomrocznej czerwonej,wysokie urzędasy z KC
            > trzymali swoje pociechy w szkole prowadzonej przez siostry zakonne w
            > Pobiedziskach koło Poznania. Dzieki temu ta szkoła przetrwała do dziś.

a moze bys jakies szczegoly podala :P

bo ja do tej szkoly chodzilem i nic mi o czyms takim nie wiadomo

ale ciekawe to bardzo....
            (rzecznik praw dziecka ta z LPRu jest z mojej szkoly ale tym to sie nie ma
            akurat co chwalic :P)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka