Dodaj do ulubionych

Co jest bardziej obraźliwe?

04.12.05, 11:16
"spieprzaj dziadu!" czy "moherowa koalicja"?
Mam poważne watpliwości.
Obserwuj wątek
    • elfhelm moherowe berety tak naprawdę obraża PiS 04.12.05, 11:19
      a moherowa koalicja dotyczyło nie wyborców a polityków nowej koalicji.

Przykład obłudy PiS:
      Jacek Kurski z PiS o Gertrudzie Szumskiej:
      "Klasyczny "moherowy beret". Starsza pani, była nauczycielka w technikum,
      nadaje się najlepiej do robienia pierogów, a nie do zajęć tak wyczerpujących
      intelektualnie jak polityka."

• ratatatam moherowy juras 04.12.05, 11:25
        tak naprawde to owsiak wykreowal moherowy beret jako symbol wszystkiego co
        wsteczne i odrazajace tak w estetycznym jak i etycznym aspekcie, lada moment
        cwany Jurek zechce sie sadzic o honorara z tytulu praw autorskich :DDDD
      • polimerr Re: moherowe berety tak naprawdę obraża PiS 04.12.05, 11:37
        Miał 100% racji. Pamiętam tą panią z rozmów o zasadności uczestniczenia w
        wyborach do Europarlamentu. Tak zatwardziałej i agresywnej postawy nie
        reprezentował żaden z rozmówców. Prawdziwy moherowy beton, hiperoszołomstwo
    • melisa-bb Re: Co jest bardziej obraźliwe? 04.12.05, 11:35
      "Spieprzaj dziadu" tyczyło sie jednego namolnego faceta, być może wielu
      powiedziałoby wulgarniej,moherowe berety to usiłowanie skompromitowania
      wyborców PIS i to są dwie zupełnie różne sprawy.
      • 01082005ww Re: Co jest bardziej obraźliwe? 04.12.05, 11:42
        nie wiem czy własnie dotyczyło to jednego faceta. Tak to było przedstawione w
        mediach ale tak naprawdę to Kaczyński po prostu zakończył w ten sposób dyskusję
        ze wszystkimi "namolnymi" w tym kraju. Zapewniam Cie, że jest ich więcej niż
        ten facet z Pragi.
        "Moherowa Koalicja" dotyczyła wyraźnie polityków PiS, LPR, Samo i politykierów
        od Rydzyka. Nie ma mowy o obrazie wyborców tylko jest to trafna konkluzja tego
        co w/w zmajstrowali.
    • travel_wawa Skąd pochodzi Moher? Z Irlandii? 04.12.05, 11:41

• bebe255 Re: Co jest bardziej obraźliwe? 04.12.05, 11:45
      A co jest zlego w powiedzeniu "moherowy beret"?
    • klarek_i I jedno i drugie. Co prawda, nie wiem jak byś 04.12.05, 11:46
      zareagował jakby nagle jakiś menel przylepił się do ciebie. Pewnie byś nie użył
      słów: "Szanowny Panie, czy będzie Pan tak łaskaw i weźmie rękę ?" Dla mnie to
      drugie jest bardziej obraźliwe, bo nie tylko odnosi się do pseudo koalicji S-
      PiS jak chce partia braci Tusk i Rokita, ale ma bezpośrednie przełożenie na
      słuchaczy pewnego radia, którego mało kto słucha, a wszyscy są jego znawcami.
      Dotyczy ono ich wieku, wykształcenia, poziomu itp jak wielokrotnie można było
      słyszeć i czytać.
      • hujencjusz Re: I jedno i drugie. Co prawda, nie wiem jak byś 04.12.05, 12:00
        klarek_i napisał:

> zareagował jakby nagle jakiś menel przylepił się do ciebie. Pewnie byś nie użył
        >
        > słów: "Szanowny Panie, czy będzie Pan tak łaskaw i weźmie rękę ?"

Czemu nie? To nie był żaden menel, normalny facet, ktory przyszedl porozmawiac z
        politykiem swojego kraju.

Dla mnie to
        > drugie jest bardziej obraźliwe, bo nie tylko odnosi się do pseudo koalicji S-
        > PiS jak chce partia braci Tusk i Rokita, ale ma bezpośrednie przełożenie na
        > słuchaczy pewnego radia, którego mało kto słucha, a wszyscy są jego znawcami.
        > Dotyczy ono ich wieku, wykształcenia, poziomu itp jak wielokrotnie można było
        > słyszeć i czytać.

Ale co jest obrazliwego w okresleniu "moherowe berety"? skoro dotyczy ludzi w
        pewnym wieku i o pewnym wyksztalceniu, rozumiem ze jest cos obrazliwego w tym
        wieku i wyksztalceniu?
        • klarek_i Jaki tam normalny facet, dowiedz się lepiej. 04.12.05, 12:22
          Co do drugiego, to udajesz głupca czy nim jesteś ?
    • hujencjusz Re: Co jest bardziej obraźliwe? 04.12.05, 12:12
      Tusk zreszta nie uzyl zadnego epitetu wobec "moherowych beretow", powiedzial
      tylko ze nie godzi sie na taka koalicje. Niech poslowie prawicowi sami sie
      wytlumacza, dlaczego uznali to za obrazliwe okreslenie. Czyzby sami wstydzili
      sie swojego elektoratu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka