9111951u 05.12.05, 16:11 mi osobiście to W(I)SI , ale sondaże miały być, a nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bladatwarz Re: A co tam panie słuchać u Jaruckiej i pułkowni 05.12.05, 16:12 Ona jakas ksiazke wydala. Kupili pewnie pulkownicy i teraz czytaja. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A co tam panie słuchać u Jaruckiej i pułkowni 05.12.05, 16:15 ależ to funkcjonalni, czytać , czytają ale nic z tego czytania nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:21 Tak z czystej ciekawości: masz chociaż 6 klas szkoły podstawowej ? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:25 e tam , ja jak ja ,ale ty to wuml kończyłeś, co widać po postach : Prokuratura Okręgowa w Warszawie zbada, czy mogło dojść do przestępstwa korupcji przy ułaskawianiu w 1999 r. przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego Petera Vogla, skazanego w latach 70. na 25 lat więzienia za mord na staruszce. O skierowaniu sprawy przez Prokuraturę Krajową do tej właśnie prokuratury poinformowała w poniedziałek PAP rzeczniczka Prokuratury Krajowej Julita Sobczyk. Według "Życia Warszawy", pracujący dziś w szwajcarskim banku Vogel w 1971 r., który miał wtedy 17 lat i posługiwał się nazwiskiem Filipowski vel Flipczyński, zabił 75-letnią kobietę. Skazano go na 25 lat więzienia. W 1979 r. dostał przerwę w karze i wyjechał do Szwajcarii. W 1998 r. Vogla zatrzymano w Szwajcarii i przekazano Polsce dla odbycia reszty kary. W 1999 r. został jednak ułaskawiony, po czym wrócił do Szwajcarii.REKLAMA Czytaj dalej Vogel - nazywany przez "ŻW" "kasjerem lewicy" - miał w swym banku obsługiwać konta osób związanych z podejrzanym o korupcję lobbystą Markiem D. "My z tym bankiem, w którym pracuje ten pan (Vogel - PAP), mamy kontakty procesowe, bowiem chcemy ustalić pewne konta, które niektórzy - jak mamy informacje - politycy mogą mieć w tym banku" - powiedział Radiu Zet Prokurator Krajowy Janusz Kaczmarek. Nie ujawnił nazwisk ani opcji politycznych. Same panie niewinne jako ta lilija. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:27 Dowodem na to, że skończyłem wuml ma być wklejona przez ciebie informacja PAP ? Coś takiego mógł wymyśleć tylko debil. Nie dziwię się, że nie masz nawet sześciu klas podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:28 e tam, zaraz dowodem , to tylko dowód na to że ci wyprano, a jak wiadomo na wumlu nier takie rzeczy piorą. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:30 co mi wyprano, spodnie ? Sam sobie piorę, a w zasadzie pralka. To takie buczące coś gdzie się wkłada brudne rzeczy a wyjmuje czyste - to na wypadek jakbyś nie wiedział, pastuchu. Ty pewnie nadal na tarze pierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:31 widzę, mże kolega po studiach wumlowskich wie,że nawet spodnie się pierze. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:38 kolegą możesz nazywać swoich brudnych, zapijaczonych kamratów spod sklepu spożywczego a nie mnie, pastuchu. Poza tym cieszę się, że uświadomiłem ci, że należy prać spodnie. Może już nie będziesz ciągnął za sobą takiej smugi. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: A co u ciebie, analfabeto? 05.12.05, 16:39 łaskawco, jak Ty mogłeś się zniżyć do mojego podle niskiego poziomu, czyżbyś chciał tak jak I po wumlu mi okazać łaskę ? Odpowiedz Link Zgłoś
22091960u Re:Pułkownicy powołali PO 06.12.05, 07:41 Dlaczego PO po wyborach nie jest w koalicji z PiS-em? Jakie były rzeczywiste intencje liderów PO: – może takie jak w książce autorstwa Pawła Śpiewaka pt. ”Pamięć po komunizmie”, czy może koalicja na rzecz utrwalenia III RP w sojuszu z SLD i PD? Geneza powstania (czytaj powołania) Platformy udziela na te pytania czytelnej odpowiedzi? Kto tworzył PO? Tworzyli ją: - Donald Tusk jeden z koordynatorów zamachu przeciwko Janowi Olszewskiemu z 4 VI 1992 roku, - Andrzej Olechowski (KO Departament I ps. „Must”) figuruje w archiwum Zarządu Wywiadu , zarejestrowany 4 XI 1972 r, - oficer prowadzący A. Olechowskiego - Gromosław Czempiński (Departament I -wywiad), - Sławomir Petelicki były rezydent Departamentu I w Szwecji, - Jacek Merkel- (kandydat na TW, nr rejestracyjny 4077-89445 Wydział XI Departamentu I) - I inni TW, KO Takiej sytuacji jaka tu jest nie było nawet w UW!!!!! W Platformie jest wielu prawdziwych patriotów, którzy mogą nie zdawać sobie sprawy z roli przywódców. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re:Pułkownicy powołali PO 06.12.05, 08:13 Piszesz pan jak potącony .Nie ma koalicjiz prostej przyczyny:tylko na tle posłów Samoobrony i LPR rząd Marcinkiewicza jawi się jako kompetentny.Przy koalicji z PO już po miesiącu okazałoby się ,że PIS to banda nieudaczników.Jarek doskonale sobie ztego zdawał sprawę,że ci mądrzejsi szybko uciekliby mu do PO i po PISie!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re:Pułkownicy powołali PO 06.12.05, 08:19 Jola na dodatek Iza jak każda funkcjonalna nie rozumie tego co czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re:Pułkownicy powołali PO 06.12.05, 08:29 No to piszcie mądrze a nie po kaczemu. Odpowiedz Link Zgłoś
22091960u Re:Pułkownicy w kancelariach 06.12.05, 11:20 Kancelarie***** prezydentów –rezydentów Zarówno u TW „Bolka” jak i TW „Alka” pracowało wielu „chłopaków” ze menażerii bezpieczeństwa, rodem z PRL-u powiązanych z rosyjskimi służbami specjalnymi. Menażeria TW „Alka” to: - TW Departament III (Jerzy Jan Milewski „Franciszek” – sekretarz stanu, szef BBN; Janusz Kaczurba - członek Zespołu Doradców Ekonomicznych Prezydenta RP; Maciej Górski – doradca prezydenta RP ds. problemów międzynarodowych i UE), - WSI (mjr Marek Ungier – szef gabinetu, nieformalnie łącznik WSI; gen. Marek Dukaczewski- podsekretarz stanu, zastępca szefa BBN) - Departament I KO ( Andrzej Makowski – podsekretarz stanu nadzorujący problematykę międzynarodową; Jan Truszczyński podsekretarz stanu kierujący Biurem Integracji Europejskiej; Marek Belka „Belch” – szef Zespołu Doradców Ekonomicznych; Andrzej Byrt – podsekretarz stanu) Menażeria TW „Bolka” to: - KO Departament I (Janusz Aleksander Ziółkowski – sekretarz stanu; Andrzej Marian Olechowski „Must” - doradca prezydenta do spraw gospodarczych), - TW Departament III ( Tomasz Kwiatkowski – szef Kancelarii; Lech Falandysz „Wiktor” – podsekretarz stanu,; Jerzy Jan Milewski „Franciszek” - szef BBN, sekretarz stanu; ks. Franciszek Cebula „Franko”- kapelan prezydenta) - Oficer WSW/SB Mieczysław W. - szara eminencja ( I kapciowy III RP czytaj PRL-bis). Menażeria TW „Wolskiego” to: - etatowi z KGB i GRU o SZMIERSZU nie wspomnę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re:Pułkownicy w kancelariach 07.12.05, 18:36 teraz pilnie słuchają co mówi ojciec dyrektor abu donieść , gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś