Gość: f Plazynski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:51 Jak to mozliwe, ze ktos, kto sam byl marszalkiem, moze popierac odwolanie Borowskiego w takiej sytuacji, gdy Samoobrona i kilku psychopatow z LPR probuje zniszczyc polski Sejm? Chyba w PO sa jednak debile, ktorych interesuje tylko krotkowzroczna gra przed wyborami samorzadowymi - Plazynski tak wlasnie postepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Plazynski IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 10:24 Sądząc po większości opinii prezetowanych na forum ta gra może im przynieść skutki odwrotne do zamierzonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.205-4-62.powered-by.skynet.be 17.10.02, 22:52 Jak długo jeszcze będą odstawiać takie "jasełka" za moje pieniądze?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornick Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: 213.17.198.* 17.10.02, 22:53 Nie wiem czy czasami niedlugo nie okaze sie ze janowski bedzie znowu gadal ze dostal glupawki bo jakies spec sluzby mu czegos dosypaly do zarcia i stad to jego idiotyczne zachowanie. Natomiast tym w bialo-czerwonych krawatach nie trzeba nic dosypywac bo glupawke maja wrodzona. Poza tym mysle ze kary za takie zachowanie w sejmie nie wzruszaja zbytnio naszych pseudo-parlamentarzystow i nalezaloby je troche podkrecic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga16 Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.netburg.pl 17.10.02, 23:26 Ludzie..!!!Ciemnosc widze...!Widze ciemnosc. Czarne Orki i Gnomy wciagaja nas w swoje czelusci. Gdzie jestes Europo..? Czy kiedys jeszcze CIE zobacze...? Gdzie podzialy sie nasze korzenie , nasze marzenia .Wzywam Was - DUSZE POLEGLE ZA SPRAWIEDLIWOSC I WOLNOSC DLA POLSKI...stancie do APELU !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ado@wp.pl Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.osiedle.net.pl 17.10.02, 23:15 fajną mają robotę tylko czy ta przerwa nie powinna odbić się im na kieszeni? Poza tym niezła wizytówka polskiej polityki w europie. Chociaż tam tez jest podobnie:( Ale idzie do lepszego Lepper prezydentem!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFAL Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 23:30 sądzę że idziemy w złym kierunku.Anarchia dominuje w opozycji a buta i zarozumialstwo w koalicji.Jak nie patrzeć to w kraju nie za dobrze a w sejmie... jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w 17.10.02, 23:43 To co wyprawia pan Janowski jest śmieszne i godne pożałowania. To nie pierwszy taki występek tego gościa. Marszałek Borowski postąpił słusznie i ma moje poparcie. Nie tolerujmy warcholstwa w sejmie. A co do pani posłanki żekomo "poturbowanej" przez straż marszałkowską to co ona tam robiła "a to taka slaba płeć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.pai.net.pl 17.10.02, 23:51 Bardzo dziękuje platformie i pisowi za to k........o. To juz nie mieści sie w głowie. Nie ufałem do końca Tuskowi, miałem fajna skłonność do p. Gilowskiej. PiS, choc pełno we mnie niezgody, uważałem za partię z jakimś smakiem, kulturą lub niewykraczającą przynajmniej poza pewne, potrzebne standarty. Teraz Panowie i Panie z Platformy i PiS-u - możecie mnie pocałować w d...ę za wasz żenujący koniunkturalizm i faryzejstwo. Gratuluję nowych kumpli, pewnie na moment, bo akurat przez moment warto. Dobranoc Państwu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 23:54 dokladnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwew Górą Tymochowicz IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 23:54 Spektakualme widowiska medialne w wykonaniu samoobrony to popis ,ostatnio bardzo mocno współpracującego z politykami, Piotra Tymochowicza który przez telefon komórkowy sterował całym zajściem przy okuowaniu mównicy, zadaniem jednego z posłów samoobrony było szybkie informowanie Leppera o wskazówkach Tymochowicza jak robisz Show!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia PO IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 00:02 Jestem gleboko zawiedziony postawa Platformy. Razem z LPR i Samoobrona skladac wniosek o odwolanie marszalka Borowskiego. Za co?! Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.02, 00:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Przysługa IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 18.10.02, 00:18 A ja myślę, że Lepper, chcąc nie chcąc, zrobił Borowskiemu przysługę. Dzięki jego występowi następne posiedzenie odbędzie się po wyborach, a do tego czasu przejdzie wszystkim zapał do odwołania marszałka. A było "poważne niebezpieczeństwo". Lepper i reszta zachowali się delikatnie mówiąc niestosownie. Ale każdy postępuje tak, jak się to spodoba jego wyborcom. Wypowiedzi Millera (mężczyznę poznaje się...) są równie niestosowne, ale bardziej wyrafinowane. Nie oszukujmy się. Polityka polega na zdobyciu i utrzymaniu władzy. Każde słowo i każdy czyn jest obliczony na zyskanie poparcia społecznego. Można by się sprzeczać, czy te wydarzenia mają coś wspólnego z polityką. Sądzę, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Hołota wybrała hołotę i oto skutki. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 00:24 Hołota z PSL w obawie o stołki odpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: Hołota wybrała hołotę i oto skutki. IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 18.10.02, 00:57 I to wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk0 co tu sie dziwić... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 01:09 Gdzie są autorytety?Dlaczego wszyscy jakby pogodzili sie z faktem,że polityka w Polsce cuchnie i zajmują się nią tylko awanturnicy i dorobkiewicze,ludzie mali i podli?Dlaczego Polska w tym wszystkim znaczy najmniej,a punkty poparcia przesłoniły ludziom decydującym o losach kraju oczy?Dlaczego nie zabierają głosu ludzie,którym jeszcze się ufa(nie wierzę,ze takich nie ma!).Dlaczego dochodzą do głosu ludzie,którym do zupy wpada biało-czerwony krawat a oni bez żenady wyciągają go i oblizują mlaskając i bekając?Dlaczego to "widowisko" jeszcze trwa i ma ponure perspektywy?Bądzmy rozsadni i nie pozwalajmy więcej na taki pokaz.Starczy.Wiemy,jak to zrobić-skorzystajmy z tego przy okazji następnych(jakichkolwiek)wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koozmin Nie ruszać Marszałka! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.10.02, 00:59 Boję się, że to nie tylko "kampania przedwyborcza". To także coś więcej, niż populistyczne zagrywki, których człowiek na pewnym poziomie nie powinien nawet komentować. To demagogia i populizm w najgorszym stylu, w stylu abrdzo niebezpiecznym, który poprą proste umysły z gatunku tych blokujących drogi. I nie do pomyślenia w państwie stającym się demokracją europejską. Nie chcę czynić żadnych porównań, ale podobnymi efektami wygrywali już groźni populiści, choćby w Niemczech w latach 30. W tym kontekście marszałkowi Borowskiemu należy się pełne uznanie. A posła Janowskiego należało usunąć z sali już wcześniej, kiedy zaczął na trybunie polskiego parlamentu wcinać swój obiadek. I oni mienią się patriotami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mientus Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: 212.127.78.* 18.10.02, 01:33 Oglądając dzisiejsze wydarzenia niedowierzałem. Jak ludzie reprezentujący część społeczeństwa moga nieszanować najważniejszej instytucji w kraju. Jest mi wstyd, że ktoś tych ludzi musiał wybrać. Ludzie opamiętajcie w pore, nie chce żeby mój kraj kojarzył się na zachodzie z Leperem i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Czy to nie prawidłowość? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 02:08 Czy to nie prawidłowość, że właśnie komitety wyborcze LPR, Samogwałtu i PSL miały niejasne sprawozdania finansowe z wyborów i Komisja Wyborcza je odrzuciła? Trzy najbardziej destrukcyjne siły i niejasne finansowanie!! A może właśnie jasne? Dawniej takich nazywano jurgieltnikami i brano na szable. Dziś wystarczy mocna pała i kaftan bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Czy to nie prawidłowość? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 02:08 Czy to nie prawidłowość, że właśnie komitety wyborcze LPR, Samogwałtu i PSL miały niejasne sprawozdania finansowe z wyborów i Komisja Wyborcza je odrzuciła? Trzy najbardziej destrukcyjne siły i niejasne finansowanie!! A może właśnie jasne? Dawniej takich nazywano jurgieltnikami i brano na szable. Dziś wystarczy mocna pała i kaftan bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Re: W zwiazku z PO... IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 18.10.02, 02:15 Postawa PO rozczarowala mnie, tym bardziej, ze jest to partia na ktora glosuje. Nie wiem jakie sa ich motywacje, moze zrobili to z zupelnie innych powodow niz LPR i Samoobrona. Moze chcieliby kogos jeszcze bardziej stanowczego...Lecz wyszlo to bardzo nieladnie. Glosowac chce jednak dalej, a lepszego kandydata nie widze, zastanawiam sie wiec co robic. Mam nadzieje, ze poslowie PO poczytaja gazety i wyciagna jakies wnioski. Komentarze sa raczej dla nich nieprzychylne. Sprawdzilam czy na ich stronie (www.poslowie.platforma.org/) jest mozliwosc zostawienia jakiegos komentarza. W zasadzie nie ale jest rubryka "zapytaj posla" gdzie mozna taki komentarz wpisac. Z tego co tu widze jest wielu sympatykow PO ktorzy sa postawa tej partii rozczarowani. Moze by ich delikatnie "powiadomic" o naszych nastrojach? Jezeli nie pomoze to przynajmniej nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: A JA OSOBISCIE TYCH... IP: *.proxy.aol.com 18.10.02, 02:43 ....i was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.interklub.pl 18.10.02, 06:14 Straciłem szacunek do PO. Jeżeli zagłosuja za odwołaniem Marszałka już nigdy nikogo z nich nie skreślę na karcie wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: proxy / *.lublin.mm.pl 18.10.02, 07:10 brawo marszałek Borowski,jestem więcej niż daleki od popierania SLD ale w tym wypadku Borowski zrobił to co trzeba było zrobić już dużo wcześniej.Ciekawe jak to wszystko dalej się potoczy.Kiedy patrzę na to społeczeństwo chce mi się żygać,to co się dzieje w sejmie, ma bezposrednie przełożenie na zachowania na ulicy.Chamy znowu dostały wiatr w żagle,kto głośniej krzyczy tego racja.Honor i klasa to w tym społeczeństwie sprawy trzeciorzędne.Żałuję ,że zostałem w polsce .Ludzie którzy dopchali się do koryta dla kasy i popularności zepchneli na bok ideowców.Wszędzie do okoła złodziejstwo,łapówkarstwo i agresja.Nowak - Jezioranski miał rację mówiąc o naszej opozycji niezaleznie od konfiguracji w sejmie.Według mnie platforma zrobiła coś wyjątkowo niewłaściwego popierająć ułomnych umysłowo posłów z LPR.Nawet się nie spodziewałem parę lat temu ,że Kwaśniewski będzie takim dobrym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: 213.192.80.* 18.10.02, 07:13 nie jestem zwolennikiem SLD, ale co do naszej prawicowej opozycji ( mam na myśli PO i PiS czyli POPiS) miałem wyrobione zdanie już od dawna a poparcie wniosku o odwołanie to następny POPIS ich nieudolności. Niestety ze smutkiem muszę stwierdzić, ze przy takiej opozycji przyjdzie nam parę lat spędzić pod rządami przemalowanych na różowo komuszków. A wczorajszy Lepper-show to nic innego jak tylko obrona Borowskiego przed odwołaniem ze stanowiska. Znowu Sojusz Lewych Demagogów wykorzystał swe konekscje z samoobroną. Mimo swych prawicowych przekonań mam szacunek dla obecnego marszałka Sejmu za to co zrobił z posłem Archaniołem Gabrielem. A tak w ogóle reansumując wczorajsze widowiska w naszym parlamencie przypominam , że w międzywojniu Dziadek Piłsudski nie zawahał się wezwać policji by zrobiła porządek na sali sejmowej . Pozdro dla kumatych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator wybiórczej Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.piwet.pulawy.pl / 192.168.1.* 18.10.02, 07:08 Zagotowała się w was żółć - państwo z polskojęzycznej gazety. Widzicie bowiem kres złodziejstwa w Polsce któremu od lat patronujecie. Drugi raz z Janowskiego wariata nie zrobicie. Ludzie zrozumieli kto rzeczywiście martwi się o Polskę, a kto o wzgórza Golan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.vline.pl 18.10.02, 07:58 Gość portalu: Obserwator wybiórczej napisał(a): > Zagotowała się w was żółć - państwo z polskojęzycznej gazety. Widzicie bowiem k > res złodziejstwa w Polsce któremu od lat > patronujecie. Drugi raz z Janowskiego wariata nie zrobicie. Ludzie zrozumieli k > to rzeczywiście martwi się o Polskę, a kto o wzgórza > Golan. Z niego nie trzeba robić wariata on już nim jest Odpowiedz Link Zgłoś
asc1 Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w 18.10.02, 11:36 Gość portalu: Obserwator wybiórczej napisał(a): > Zagotowała się w was żółć - państwo z polskojęzycznej gazety. Widzicie bowiem k > res złodziejstwa w Polsce któremu od lat > patronujecie. Drugi raz z Janowskiego wariata nie zrobicie. Ludzie zrozumieli k > to rzeczywiście martwi się o Polskę, a kto o wzgórza > Golan. Czytałem to już wczoraj i prosiłem Pana o napisanie tego w idisz bo nic nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ART Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.teleton.pl 18.10.02, 08:02 Jak się patrzę na niektóre stwory w sejmie to narzuca się refleksja,że dwa miliony lat ewulucji poszły w kibel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.10.02, 08:07 Niestety ciemnota znowu gora. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Brawo Jankowski i Lepper IP: 195.205.76.* 18.10.02, 08:06 Mam nadzieję, że LPR i Samoobronie starczy siły i determinacji aby przeciwstawić się tej złodziejskiej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASC Re: Brawo Jankowski i Lepper IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 10:19 Towarzyszu Wiesław "z pustego i Salamon nie naleje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arki Re: Brawo Jankowski i Lepper IP: DREZSVR* / 213.17.198.* 18.10.02, 14:55 Wiesiu - spokojnie! tabletki, środki nasenne - co chcesz, tylko nie odzywaj się więcej, bo pusty jesteś. Chcesz oborę robić - to u siebie. Takich "patriotów" jak LPR i Lepper sp.z o.o. trzeba zamykać, bo wstyd mi, że mam polski paszport. IDIOTO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Brawo Jankowski i Lepper IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 16:38 > Mam nadzieję, że LPR i Samoobronie starczy siły i determinacji > aby przeciwstawić się tej złodziejskiej prywatyzacji. no to pokaz nam gdzie (dokladnie) ktos cos ukradl a nie wygadujesz takie rzeczy bez argumentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marszalek Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: proxy / 193.173.18.* 18.10.02, 08:32 LPR i Samoobrona - banda jelopow, klamcow i blaznow. Z powodu pajaca Jankowskiego powstala debata nad Borowskim. Giertych, ten zalosny populista pieprzy o poszkodowanych poslach w szpitalu ...? Szkoda ze jemu sie nie oberwalo. Mam nadzieje ze przy nastepnych wyborach nikt nie bedzie glosowal wiecej na bande polglowych, zalosnych tepakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kedzior Re: Awantury w Sejmie. Odroczone posiedzenie po w IP: 217.11.133.* 18.10.02, 08:35 Brawo panie Pacewicz za dzisiejszy komentarz!!!! Dotychczas wydawalo mi sie ze PO sklada sie z w miare rozsadnych ludzi, ale jednak musze przyznac ze Pan Borowski zachowal sie o wiele bardziej godnie i odpowiedzialnie niz cala "konstruktywna" opozycja. Parlament to nie stodola, przynajmniej taka zawsze mialem nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona RE:Wstyd jak nic... IP: *.commodore.co.kr / 192.168.10.* 18.10.02, 08:37 Jaki wstyd! Pokazywano dzisiaj w telewizji francuskiej ten polski "incydent "sejmowy..gdybyscie tylko widzieli jak sie z nas wysmiewaja Francuzi...wstyd cholera jak nic...i jak my chcemy wejsc do Unii... Odpowiedz Link Zgłoś