Gość: cubryna IP: *.acn.waw.pl 18.10.02, 09:47 Oglądając relacje z Sejmu zastanawiam się niezmiennie nad tym: -jak uczyć dzieci szacunku do władzy tj.aktualnie rządzacych???? Nie wspomnę już o autorytecie Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doro6 ...dla polityków-katolików ... 18.10.02, 09:54 To dość egzotyczna wypowiedź. Czy oznacza, że Premier jest teraz ekspertem od katolików ?? Odpowiedz Link Zgłoś
hirvi1 Re: ...dla polityków-katolików ... 18.10.02, 10:22 A to nowość, że Wódz jest ekspertem od wszystkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
doro6 ...dla polityków-katolików ... 18.10.02, 09:54 To dość egzotyczna wypowiedź. Czy oznacza, że Premier jest teraz ekspertem od katolików ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: ...dla polityków-katolików ... IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.02, 10:05 Nie trzeba byc ekspertem by rozpoznac psychicznego. Golym okiem widac , ze Giertych, Lepper i Janowski maja cos nie po koleji w glowach. Kazdy z nich swiruje na swoj sposob. Co do kasiarza Tadzia R. z Torunia to chyba tez juz jest jasne. Nawet chyba niektorym babinom rozancowym cos sie przejasnilo...R. Odpowiedz Link Zgłoś
starykot Do Ryszarda 18.10.02, 10:13 Ryszardzie, wreszcie spotykam kogoś kto ma poglądy zbliżone do moich i ponawiam wczorajszą wypowiedź: należy rozpędzić na czetry wiatry Giertycha i jego świętojebliwych, Leppera i jego zgraję pieniaczy oraz zamknąć w cholerę jasną rydzykową rozgłośnię - niech nie mącą ludziom w głowach. Skandal!!! Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Do Ryszarda IP: 62.154.220.* 18.10.02, 10:28 Brawo, brawo, brawo! Z warcholstwem inaczej nie mozna. Kazdy burak musi znac swoje miejsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¤¤ Re: Do Ryszarda IP: *.ipt.aol.com 18.10.02, 10:59 Utrzymanie rozglosni rydzyka w takim stanie w jakim jest lezy w interesie finansowym KK. Kto inny potrafilby robic taki szmal dla jezuitow jak rydzyk? Nie liczcie na to, ze zostanie on zdjety ze stolka i odsuniety od polityki.Szmal i dominacja w dziedzinie spoleczno-politycznej to przeciez odwieczne cele KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbek Re: Do Ryszarda IP: *.toya.net.pl / 217.113.230.* 18.10.02, 11:55 Gość portalu: ¤¤ napisał(a): > Utrzymanie rozglosni rydzyka w takim stanie w jakim jest lezy w > interesie finansowym KK. Kto inny potrafilby robic taki szmal > dla jezuitow jak rydzyk? Nie liczcie na to, ze zostanie on > zdjety ze stolka i odsuniety od polityki.Szmal i dominacja w > dziedzinie spoleczno-politycznej to przeciez odwieczne cele KK. Po pierwsze człeku nie Jezuitów, a Redemptorystów. Po drugie Kościół Katolicki to także ja, a ja mam prawo uczestniczyć w życiu politycznym, więc zamknij jadaczkę i pozwól na to samo każdemu. To nie ty jesteś od wyznaczania celów Kościołowi. Wyznacz je lepiej swojemu przydupasowi Leszkowi M. Ta chołota to dopiero zestaw cnót obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawidek Re: Do Ryszarda IP: proxy / *.va.shawcable.net 19.10.02, 00:44 Wywalić ten cały polski sejmo-knesset na śmietnik i rozpędzić tę całą sforę KGB-eckich esbeków, włączając rzezanego nożem Lizuta, który za przyzwoleniem Adasia, babrze się w tym szmonceskim huspiarstwie. Jak to się już stanie (pewnie kilka przysłowiowych latarni i gałęzi zostanie obciążonych)zacznie nastawać normalność. Ale zanim tak będzie, sytuacja jeszcze trochę musi napęcznieć. Potem, żadne tam komuszo interpretowane lustracje, tylko tak jak kiedyś z obcymi polskiej racji stanu to bywało, wprowadzi się dla nich test na wymawianie np. wyrazu "soczewica". Tym razem może to być np. wygłoszona z pamięci inwokacja z Pana Tadeusza + recytacja dekalogu i OBOWIĄZKOWO podanie kilku (3) wiarygodnych i weryfikowalnych referencji. Weryfikatorami będą POLACY o nieskazitelnej przeszłosci kalibru np. prof. Tomasza Strzembosza lub prof. Mieczysława Krąpca, ew. ludzie przez tych autorytetów osobiście wskazani. Proste? Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marceli Re: "Ciemność widzę, widzę ciemność" IP: *.polbox.pl / *.office.polbox.pl 18.10.02, 09:54 Rację ma Pan Nowak Jeziorański, że największym zgrożeniem dla Polski nie są żydzi czy masoni a tak zwani "prawdziwi polacy". Zacytuje za Panem Paradysem "ciemność widzę, widze ciemność". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.ch.pw.edu.pl 18.10.02, 09:55 Nie przepadam za Millerem ze względu na opcję polityczna, jaką reprezentuje, ale tu przyznaję mu całkowicie rację, zresztą podobnie, jak Borowskiemu... Większość osób z LPR i Samoobrony nie powinna nigdy zobaczyć mandatów poselskich, szczególnie Lepper i Janowski. Uważam, że tym ostatnim już od dawna powinien zająć się psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaszany bebenek Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.ath.gr.prserv.net 18.10.02, 09:56 Zle sie dzieje, mam juz serdecznie dosyc tych hitlerjugend z LPR. Ich retoryka i metody dzialania sprawiaja za uprawiany przez nich narodowy katolicyzm jest podobny do narodowego socjalizmu uprawianego onegdaj przez sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Usunąć LPR i Samoobronę z naszego życia politycznego IP: *.expocentres.pl 18.10.02, 09:56 Takich jak Janowski i Lepper powinni rozstrzelać a jak nie to przynajmniej pozbawić poselstwa, jak to się dzieję że takie gamonie zostają posłami, jeden chory psychicznie i na dragach, drugi granatem od pługa i bimbru oderwany. Nie wspomnę o Giertychu, któremy nie wyszła koszykarska kariera w Widłach Leoncin. Zostawić Borowskiego. jakby Tusk czy Nałęcz byli na jego miejscu zachowaliby sie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Ale jak usunąć LPR i Leppera nie niszcząc demokracji? IP: 62.233.139.* 18.10.02, 12:02 Usunąć Samoobronę i LPR? Bardzo chętnie - ale jak to zrobić w zgodzie z konstytucją i standardami cywilizowanego świata??? Nie tylko my mamy ten problem. W Austrii jest Haider, ludzie Pim Fortuyna w Holandii, Le Pen we Francji - psychole i chamy atakują demokrację na całym świecie i nie bardzo wiadomo, co z tym fantem zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnota Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: proxy / *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 09:57 Już dawno wiedziałem,że SLD powinno poszukać innych współkoalicjantów.PSL jest partią antyeuropejską-zakamuflowaną tylko ze względu na stołki.SLD jeżli chce byc wiarygodne- proeuropejksie powinno dogadac się z PO i...PiS-em,warunek Kaczyński na v-ce marszałka sejmu.Naturalnie PiS też musi skończyć ze swoim antykomunizmem bo to do niczego już dziś nie prowadzi-patrz los Krzaklewskiego i AWS.Polsce potrzeny jest front polityków zdrowego rozsądku-póki jeszcze jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.expocentres.pl 18.10.02, 09:59 masz zupełną rację ale może niekonicznie PiS tylko PO. Odpowiedz Link Zgłoś
hirvi1 Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso 18.10.02, 10:27 To o czym mówisz to idealizm. Spotkałem kilku działaczy PiS niższego sczebla. Dla nich już sojusz z PO to była zdrada narodowa. Wyobrażasz sobie co by było, gdyby Kaczyński chciał porozumieć się z SLD? Zresztą, dopóki tym ostatnim rządzi Wódz takie rozmowy nie są w ogóle możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris P. Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.wmmv.put.poznan.pl 18.10.02, 09:58 Oczywiście PSL-osy będą głosowali przeciwko odwołaniu Borowskiego. Oni nigdy nie zrezygnują z tej koalicji, bo im zależy na stołkach i na niczym innym. Dla nich liczy się tylko dojście do koryta, więc cokolwiek by się nie działo PSL-osy zawsze będą za SLD, bo nikt inny im na razie dojścia do koryta nie zapewni. A pan Pęk na czas głosowania przecież może się rozchorować. Panowie z SLD możecie PSL-osom napluć na twarz a oni za wami do piekła za rączkę pójdą tak długo jak długo będzie nadzieja na stołki i władzę i kasę. To jest istota PSL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.tele2.pl 18.10.02, 10:09 Gość portalu: Kris P. napisał(a): > Oczywiście PSL-osy będą głosowali przeciwko odwołaniu > Borowskiego. Oni nigdy nie zrezygnują z tej koalicji, bo im > zależy na stołkach i na niczym innym. Dla nich liczy się tylko > dojście do koryta, więc cokolwiek by się nie działo PSL-osy > zawsze będą za SLD, bo nikt inny im na razie dojścia do koryta > nie zapewni. A pan Pęk na czas głosowania przecież może się > rozchorować. Panowie z SLD możecie PSL-osom napluć na twarz a > oni za wami do piekła za rączkę pójdą tak długo jak długo będzie > nadzieja na stołki i władzę i kasę. To jest istota PSL-u. Masz rację! Twierdzę od 10 lat, ze każda dziwka spod latarni jest lepsza od PSL-u, bo przynajmniej uczciwie odpracowuje to, za co jej zapłacono. Po ostatniej paranoi - proszę, niech ktoś zaprzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matthias Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.dialo.tiscali.de 18.10.02, 10:00 Ta cala Polska wcale nie jest chrzecianska. Tam panuje widocznie zabobon i ciemnota. Wobec tego wszystkiego mozna sie tylko cieszyc, ze tak malo ludzi na Zachodzie interesuje sie tym krajem ... Matthias Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Sejm to soczewka spoleczenstwa ... IP: *.matic.com.pl 18.10.02, 10:10 ... takie jest polskie spoleczenstwo, z oszolomami i cwaniakami, a demokracja pozwala na to, zeby dostawali mandaty poselskie.Ta sama demokracja pozwala, by byli zmarginalizowani, ale zawsze moga miec te swoje <<piec minut>>, choc czasem te <<piec minut>> moze trwac bardzo dlugo. Oby w tym przypadku bylo szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
starykot Hm, tylko co oni mają wspólnego z katolicyzmem??? 18.10.02, 10:19 Co Giertych, Janowski, Stryjewski, Rydzyk i inni cholerni pieniacze i wichrzyciele mają wspólnego z katolicyzmem? To że szargają katolickie hasła, że włóczą różańce, że modlą się w świetle jupiterów??? Wstyd i hańba!!! Niech katolicy zabiorą głos - czy uważacie ich za swoich reprezentantów? JA NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manu chaoo narod ma taki parlament na jaki zasluguje IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 10:20 Nie rozumiem oburzenia opiniii publicznej zaistniałymi wypadkami w Sejmie RP. Przeciez to nie kto inny (terrorysci, partyzanci mjejscy, zwiazkowcy, anarchisci, nihilisci, komunisci, faszysci, bojowki trockistowskie, neonazistowskie chordy), a ludzie wybrani w powszechnych, wolnych, tajnych bezposrednich i rownych wyborach z zachowaniem najwyzszych standardow swiatowych przyjetych na arenie miedzynarodowej norm, TO PRZEDSTAWICIELE NARODU POLSKIEGO, a wiec ludzie reprezentujacy jego interesy, wole i wypowiadajacy sie w jego imieniu. Scenki prezentowane wczoraj we wszystkich newsach przypominaly zywcem wyjete z parlamentu tureckiego, jednak tam mozna to wytlumaczyc temperatura, temperamentem. Czas na pointe: to ze ludzie pokroju Janowskiego, Leperra, Giertycha znalezli sie w parlamencie to wynik: zniechecenia polityka, powszechnym brakiem zaufania do władzy i wreszcie kryzysem struktur panstwowych, jezeli frekfencja w wyborach 27 pazdziernika bedzie przypominala ta z przed roku to jest wielce prawdopodobne ze szczebel samorzadowy bedzie zdominowany przez jeszcze wieksza liczbe kompetentnych samozwanczych ''trybunow ludowych'' gotowych przerywac wszystko: porody niepolskich matek w polskich szpitalach, emisje niepolskich audycji na polskich czestotliwosciach, kolportaz niepolskich pism na polskiej ziemi, uprawe niepolskich warzyw (sałata, pomidory, ziemniaki) i zapewne ostatnim i najwiekszym przedsiewzieciem bedzie zatrzymanie wyzow znad skandynawii i jesiennego odlotu polskich bocianow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Zemsta za grobu? IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 10:51 > to ze ludzie pokroju Janowskiego, Leperra, Giertycha > znalezli sie w parlamencie to wynik: zniechecenia polityka, > powszechnym brakiem zaufania do władzy i wreszcie kryzysem > struktur panstwowych Moim zdaniem nasz kraj mieści się w europejskich normach. Każde społeczeństwo składa się z ekstremistów różnej maści i obywateli "myślących inaczej". Dla zminimalizowania ich wpływu na politykę w większości państw obowiązuje ordynacja większościowa. Mamy już pewne doswiadczenia parlamentarne i wiadomo, że taka ordynacja sprawdziła się w Polsce lepiej. Obecny kabaret sejmowy zawdzięczamy UW i AWS. Tak bardzo zależało im na zasiadaniu w sejmie, że poświęcili dobro państwa, przegłosowując zmiany w ordynacji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: narod ma taki parlament na jaki zasluguje IP: 217.11.133.* 18.10.02, 17:59 Niestety z przykrościa muszę stwierdzić, że masz rację. Często sama zastanawiam się jak to możliwe, że w kraju, w ktorym jest tylu światłych ludzi mamy tak zenująco niski poziom kultury wśród posłów i polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormacja ŻAL IP: *.crowley.pl 18.10.02, 10:21 W całej tej historii bardzo zawiodłem się na popieranej dotąd przeze mnie centroprawicy. Panu Płażyńskiemu chciałem powiedzieć, że są wartości ważniejsze niż gra polityczna, a zasada "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta" nie zawsze sie sprawdza. Wiem, że centroprawica chce zrewanżować się za bezmyslną opozycję SLD w poprzedniej kadencji, ale nie tego oczekuje się od dorosłych, inteligentnych ludzi. Nieładnie. A żal jest mi przede wszystkim dlatego, że naprawdę wierzyłem w Platformę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: espe Re: ŻAL IP: *.telia.com 18.10.02, 12:22 Rowniez czuje zal i niesmak postawa opozycji,ktora ustawila sie w jednym szeregu z warcholstwem typu lepper janowski.Glosowanie nad Borowskim????A dlaczego nie sadzenie lajdakow? Czy nie ma na nich sposobu?Ludzie!!! Nie dajcie sie zwariowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.access.uk.tiscali.com 18.10.02, 10:43 A niektórzy dziwili się dlaczego papież nie popierał podczas pielgrzymki wejścia Polski do Unii. Ano dlatego, żeby właśnie w takiej sytuacji jakiś Miller nie musiał go wciągać w bagienko. Kwach jednak namówił Papę w Krakowie, aby przy pożegnaniu Coś o tej Unii wspomniał - no i prosze - Komuchy już to wykorzystują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:44 widze ze miller dal polecenie nizszym urzednikom pisanie tu opinii!!!!!wszystkie są podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swansea Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.astro.uni.torun.pl 18.10.02, 10:51 od paru lat w polsce jest kampania polegajaca na zatrzymaniu mlodych naukowcow w Polsce... i mnie przekonali.. jednak teraz po tym co sie dzieje w parlamencie tylko mi wstyd.. i tak sobie mysle teraz co sie stanie, jak beda nowe wybory i jak do sejmu dostanie sie jeszcze wiecej Lpr-u i Samoobrony i zablokuja wejscie do UE. nastapi masowy exodus mlodej inteligencji na zachod z jednego tylko powodu.. aby w koncu normalnie zyc.. wszyscy moi znajomi potwierdzaja taki scenariusz.. no i zostaniemy czarna dziura Europy... zal mi dusze sciska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Brzeziński Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: proxy / *.netia.pl 18.10.02, 11:23 Gość portalu: swansea napisał(a): > od paru lat w polsce jest kampania polegajaca na zatrzymaniu > mlodych naukowcow w Polsce... i mnie przekonali.. jednak teraz > po tym co sie dzieje w parlamencie tylko mi wstyd.. i tak sobie > mysle teraz co sie stanie, jak beda nowe wybory i jak do sejmu > dostanie sie jeszcze wiecej Lpr-u i Samoobrony i zablokuja > wejscie do UE. nastapi masowy exodus mlodej inteligencji na > zachod z jednego tylko powodu.. aby w koncu normalnie zyc.. > wszyscy moi znajomi potwierdzaja taki scenariusz.. no i > zostaniemy czarna dziura Europy... zal mi dusze sciska... Witam, Nikomu Pan/Pani łaski nie robi że mieszka w Polsce. Normalnie można żyć wszędzie, nawet w Korei Północnej, to jest bardziej kwestia tego co się ma w głowie. Dla mnie tak otwarte deklaracje przynależności do "inteligencji" wynikające z tego żale i pretensje niewiele z prawdziwą inteligencją mają wspólnego, a raczej z zarozumialstwem ( nie chcę Pana/Pani obrazić i zgóry przepraszam jeżeli tak wyszło - tak po prostu myślę ). Jeżeli chodzi o powagę Sejmu, to uważam że najbardziej patologiczne jest wrażenie normalności w sytuacji gdy towarzysze z SLD i PSLu wydzierają sobie stołki w imię uzdrowienia państwa ( czy ktoś w takie bzdury naprawdę wierzy ? ) przy ogólnym poparciu prawie połowy narodu, a w porównaniu do tego to co prezentują Lepper i s-ka to jest mniej szkodliwe. Nie ma co się tym za bardzo emocjonować. Obecny Sejm traci na wiarygodności, ale nie przez LPR. POZDRAWIAM Marcin Brzeziński Odpowiedz Link Zgłoś
swansea Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso 18.10.02, 11:41 Gość portalu: Marcin Brzeziński napisał(a): > pretensje niewiele z prawdziwą inteligencją mają wspólnego, a > raczej z zarozumialstwem ( nie chcę Pana/Pani obrazić i zgóry > przepraszam jeżeli tak wyszło - tak po prostu myślę ). sam do tzw mlodej inteligencji sie nie zaliczam i moze uzylem niefortunnego sformulowania... chodzilo mi jedynie o to, ze mlodzi naukowcy (nie mysle tu o sobie) beda albo rezygnowali z pracy naukowej, poniewaz roznica warunkow pracy bedzie zbyt duza aby zrobic cos sensownego, albo beda wyjezdzac na zachod aby spelniac swoje powolanie badacza.. i na prawde nie ma to nic wspolnego z patriotyzmem czy cos w tym stylu.. zwykla rzeczywistosc.. i nie jestem euro-optymista.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: 195.27.163.* 18.10.02, 11:31 Gość portalu: swansea napisał(a): > od paru lat w polsce jest kampania polegajaca na zatrzymaniu > mlodych naukowcow w Polsce... i mnie przekonali.. jednak teraz > po tym co sie dzieje w parlamencie tylko mi wstyd.. i tak sobie > mysle teraz co sie stanie, jak beda nowe wybory i jak do sejmu > dostanie sie jeszcze wiecej Lpr-u i Samoobrony i zablokuja > wejscie do UE. nastapi masowy exodus mlodej inteligencji na > zachod z jednego tylko powodu.. aby w koncu normalnie zyc.. > wszyscy moi znajomi potwierdzaja taki scenariusz.. no i > zostaniemy czarna dziura Europy... zal mi dusze sciska... ... wyjechalem z Polski ponad 10 lat temu. Uciekalem wtedy przed rosnacymi wplywami proletariatu miast i wsi. Juz wtedy nie mialem zadnych zludzen z jakim kierunku rozwinie sie demokracja w Polsce. Ostatnie bijatyki w Sejmie potwierdzaja moje obawy. Te miliony chlopo-roboli sa prawdziwym zagrozeniem dla dalszego rozwoju demokracji w Polsce. Uklad sil w Sejmie jest tylko odzwierciedleniem przekroju polskiego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:46 skąd w was komuniści i pseudo-liberałowie tyle pędu do europy!!! dlaczego nie ciągniecie na kubę lub do korei pln???bo jestescie fszawymi łajdakami i potraficie sie zawsze przebarwiac na potrzeby chwili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 10:47 lepper i janowski są odbiciem naszej władzy!!!!! przytak głupiej nie mogą sie normalnie zachowywać bo ich miller i reszta nie zrozumie!!!muszą nadawać na tej samej fali!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swansea Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.astro.uni.torun.pl 18.10.02, 10:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 11:36 ciekawa w tym zamieszaniu jest również postawa Platformy - ostoi praworządności i palamentaryzmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swansea Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.astro.uni.torun.pl 18.10.02, 10:56 moget tylko dodac: Bismarck wielkim politykiem byl i jego slowa sa caly czas aktualne. mam nadzieje, ze kiedys poranna modlitwa wystarczy Ci zamiast porannego posilku i glodu nie bedziesz cierpial.... Odpowiedz Link Zgłoś
whitepony Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso 18.10.02, 12:02 Dla mnie w całej sytuacji najbardziej przerażające jest to,że do chóru populistycznego oszołomstwa z wyraźnymi cechami psychopatycznymi (Janowski,"jak ja chcę być Mussolinim"Giertych,Lepper,Pęk itd.) dołączyła pani Gilowska.Jej wczorajsze wystąpienie jak i zresztą cała postawa Platformy Obywatelskiej w kwestii blokowania obrad sejmu budzi co najmniej zażenowanie.Nadmieniam iż, mimo że nie jestem politycznym poplecznikiem PO zawsze umiejscowiałem tą partię w szerszym wachlarzu klasy politycznej, któa wyróżnia się przestrzeganiem zwykłych norm kulturowych.Wczorajsze wydarzenia skłaniają mnie do porównania pani Gilowskiej do pani Hojarskiej.Jak widać nie tylko wykształcenie determinuje postępowanie.Czekam na głosowanie.Dlatego,że jest to głosowanie o przyszłości parlamentaryzmu a wręcz demokracji w Polsce.Czy niektóre siły (liczę na PO i PiS) mogą zrezygnować ze swoich partykularnych interesów, przestać kierować się irracjonalnymi antypatiami? Czy też chętnie zalegitymizują żenujące incydenty pod przykrywką jakiś niewiele znaczących frazesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.ssmb.com 18.10.02, 12:43 Dlatego,że jest to głosowanie o przyszłości > parlamentaryzmu a wręcz demokracji w Polsce.Czy niektóre siły > (liczę na PO i PiS) mogą zrezygnować ze swoich partykularnych > interesów, przestać kierować się irracjonalnymi antypatiami? Czy > też chętnie zalegitymizują żenujące incydenty pod przykrywką > jakiś niewiele znaczących frazesów. Problem polega na tym, ze pani Gilowska ZAWSZE mowi NIE gdy chodzi o SLD.. Czasami wydaje mi sie, ze gdyby Premier chcial zrobic cos co ona wymyslila to tez uslyszelibysmy NIE.. tak z przyzwyczajenia. Jak dlugo bedzie sie myslalo w kategoriach z czasow PRLu to nic sie nie zmieni.. Nie ma juz komunistow, nie ma tez wojujacej, podziemnej opozycji.. Sa partie polityczne i ich poglady i programy. PO i PiS jakos nie widza tych zmian i tego, ze sposoby "walki" z lat 70/80 nie maja racji bytu w dzisiejszych czasach a juz nie wilno robic "na zlosc" innej opcji i dla samego faktu sprzeciwu, dzialac na szkode kraju.. Borowski wspaniale powiedzial wczoraj "nie jestem panem, lecz sluga sejmu".. mysle, ze inni politycy tez powinni tak postrzegac swoje miejsce w kraju.. Zycze im tego i nam wszystkim tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: 195.205.148.* 18.10.02, 11:57 jak słyszę takie wypowiedzi że tych to trzeba pozamykać bo to świry a tych drógich pognać pałą bo to oszołomy,od razu wiem z kim mam do czynienia. Panowie sami się przebadajcie bo śmierdzi od was z daleka. Jeżeli Polak nie potrafi uszanować drógiego Polaka to znaczy że wszyscy jesteśmy chorzy i za pużno już na jakie kolwiek badania trzeba NAS WSZYSTKICH odizolować od reszty świata i zlikwidować po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: *.let.rug.nl 18.10.02, 12:02 Ludzie obudzcie sie!!! Jestem za. Jedzieciena politykow,ktorzy sie kloca,asami nie zachowujecie sie lepiej. Polska "racja stanu", a co to jest?! Tak naprawde to teraz reprezentuje ja moze tylko kilka osob. Niestety to co robia odbywa sie za zamknietymi drzwiamii niewiele o tym slychac. Moze to zreszta dobrze, przynajmniej roznego pokroju oszolomy nie maja o czym wrzeszczec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny poziom dyskutantów = poziom ich wybrańców IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 18.10.02, 12:49 Gość portalu: zaniepokojony napisał(a): > drógich > drógiego > pużno > jakie kolwiek "zaniepokojony" - nie pisz już więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: A poziom Sejmu - pochodna poziomu wyborcow IP: 205.210.222.* 18.10.02, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Miller: udział PSL w koalicji zależy od głoso IP: 217.153.121.* 18.10.02, 16:25 A ja przynajmniej mam czyste sumienie. Partii na którą głosowałam nie ma w polskim Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer Wehikul czasu IP: proxy / 206.99.201.* 18.10.02, 18:38 "...że projekt prywatyzacji tej firmy ma poparcie zarządu i jej załogi." powiedzial wynalazca wehikulu czasu (ale tylko do podrozowania wstecz) tow. Miller. Mowa-trawa nie przymierzajac jakby sprzed 20 lat. Usmialem sie po pachy, a 30% wyborcow lyka to bez mydla... Homo-sovieticus ciagle zywy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re:Marszałek Borowski:Nie wszystko stracone. IP: *.chello.pl / *.chello.pl 18.10.02, 20:53 100% poparcia dla marszałka Borowskiego!!!Anarchii tolerować nie można. Mam 18 lat i postępowania POPiS-u,wydawałoby się demokratycznych ugrupowań, nie rozumię. Niedawno zastanawiałem się jak głosować-teraz dużego wyboru już nie mam. Pozostaje tylko UW i SLD-UP. Dlaczego politykom tak trudno przychodzi właściwe postępowanie? Mimo wszystko do wyborów pójdę, przecież siedzenie z założonymi rękami niczego nie zmieni. Ciągle WIERZĘ w DEMOKRACJĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Czas wyjeżdżać IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 14:36 Nawet czerwoni nie dają rady opanować (bez terroru) polskiego bezhołowia, anarchii i sobiepaństwa. Wreszcie zrozumiałem, jak to było możliwe, że sąsiedzi nas rozpierdzielili w XVIII wieku. Przecież ta historia już się zaczęła powtarzać. Dobrze, że jakimś cudem jesteśmy w NATO i nie mogą się dzięki temu powtórzyć rozbiory. Jestem zawiedziony zwłaszcza postawą PO i PIS. Liczyłem na coś więcej a nie tylko na zwykłe partyjniactwo. Oni również dobro narodu mają tam, gdzie inne buroki z LPR i Samoobrony. Kiedy prokuratura wreszcie weźmie za dupę Giertycha i innych złodziei, którzy w białych rękawiczkach obrobili jakiś tam wielkopolski bank rolny? Kiedy sądy zaczną wsadzać a nie bać się Leppera i innych "magnatów" z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś