Dodaj do ulubionych

Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego

• Gość: Abst Jeszcze Polska nie zginęła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 21:52
      póki ktoś ma odwagę mówić.
    • Gość: prawdziwek Promocji niezadowolenia stop! IP: *.aster.pl 11.12.05, 21:56
      To skandal! Malkontenci próbują narzucić zdrowemu katolickiemu społeczeństwu
      swoje niezadowolenie. A przecież wiadomo, że nic tak nie szkodzi szczęśliwości
      społeczeństwa jak grupka malkontentów-krzykaczy, która swą kwaśną miną psuje
      piękny obrazek szczęśliwej polskiej, katolickiej owczarni. Takie łachudry to
      same się proszą by... zgodnie z zaleceniem Ojca Naszego Toruńskiego, obdarować
      ich naszą chrześcijańską radością... I pomyśleć, że wybrany w demokratycznych
      wyborach przezydent Najjaśniejszej IV Rzeczypospolitej na to pozwala, zamiast
      wysłać paru rozradowanych (po katolicku) funkcjonariuszy prewencji, by
      przywrócili powszechną szczęśliwość.

No i ten Michnik z razem z Urbanem! Jak oni śmią tak ciągle podburzać?! Przecież
      wiadomo nie od dziś, że najlepszą metodą na niezadowolenie społeczne jest
      skwitować je pobłażliwym milczeniem. Ale zawsze znajdą się podżegacze, gotowi
      korzystać z każdej okazji, by tylko sabotować działania Zawsze-Dziewiczej i
      Niepokalanie Poczętej Koalicji Przenajświętszej.
      • hrabina.moher Re: Promocji niezadowolenia stop! 11.12.05, 22:14
        Prawdziweczku, nie denerwuj się tak. Postaraj się choć trochę polubić
        Kaczyńskich i ich Prawo i Sprawiedliwość. Braciszkowie są przecież bardzo
        sympatyczni, prawi i uczciwi, moralni, a poza tym są za dekomunizacją - za
        rozliczeniem dawnej agentury z jej win i naprawieniem dawnych krzywd
        wyrządzonych ludziom "Solidarności" przez tychże komuchów-agentów. Chyba
        poszkodowani przez agentów SB mają prawo do sprawiedliowści, podobnie jak całe
        państwo polskie do rozliczenia złodziei! A Michnik to czy nie czuje się
        poszkodowany i upokorzony przez "grupę trzymającą władzę"(wg raportu Ziobry),
        która perfidnie wysłała do niego Rywina z prośbą o łapówkę?
        • Gość: prawdziwek Konteksty i preteksty IP: *.aster.pl 11.12.05, 22:40
          Ludzie! Przejrzyjcie na oczy! Przecież opuszczenie ratusza przez naszego
          umiłowanego Prezydenta Elekta Najjaśniejszej IV RP to tylko pretekst dla
          niewielkiej rozruby, zapowiadającej nadciągający Armagedon. Tylko patrzeć, jak
          zaraz zaleją nas przygotowujące się teraz za naszą zachodnią granicą do natarcia
          tabuny Starozakonnych, Masonów, libertynów, hipisów i innych wrogów Wiary Ojców!
          Musimy już teraz zewrzeć szeregi, by móc ich obdarować zaraz na powitanie naszą
          radością!

Oczywiście, obrona naszego kochanego Prezydenta Elekta i naszej umiłowanej
          Koalicji Przenajświętszej przed zaplutymi karłami liberalizmu jest sprawą
          doniosłą. Ale stokroć ważniejsze od tego jest nasze posłannictwo naszego narodu
          - ochrona Wiary Ojców i chrześcijańskich wartości wyrażonych w Prawie Naturalnym
          przed zagrożeniami ze strony zgniłego zachodu. Każdy Polak świadom zaszczytnej
          misji swojego narodu winnien jest poświęcić swe życie, dobrobyt, polską
          gospodarkę, edukację narodową itd. na ołtarzu historii.
          • hrabina.moher Re: Konteksty i preteksty 11.12.05, 23:07
            Panie redaktorze, po co pan tak złośliwie nami manipuluje i prowokuje? Ja nie
            mam nic przeciwko Starozakonnym (w końcu mam bardzo stare korzonki) i
            niektórych nawet kiedyś znałam i cenię, a że Radio Maryja za nimi podobno nie
            przepada - to nic na to nie poradzę - ale czy to prawda,czy to tylko plotki, bo
            ja Radia Maryja nie słucham. Czasem tylko pooglądam TV Trwam. Głosowałam na
            PiS, nie dlatego, że ojciec Rydzyk mnie do tego namówił :-)
            • Gość: prawdziwek Re: Konteksty i preteksty IP: *.aster.pl 11.12.05, 23:29
              Cóż na to poradzę, że polska arystokracja od wieku zajmuje się wyłącznie
              prywatą. Jeśli tak mało interesuje Panią Hrabinę posłannictwo Narodu Polskiego,
              to dlaczego odpowiada Pani Hrabina na posty dotyczące tych właśnie
              najżywotniejszych spraw dla polskich mas i to w dodatku mimo tego, iż autor
              postu daje wyraźnie do zrozumienia, że salonowe rozgrywki są dlań akurat rzeczą
              drugorzędną i wcale nie to go tak na prawdę interesuje?

Najwyższy czas zrozumieć, że wersal się skończył! Teraz głos mają masy. Niestety
              wielu ludzi z różnych względów nie potrafi w sposób spójny artykułować swoich
              poglądów ich argumentacja jest niespójna, raz mówią jedno innym razem co innego.
              Musimy więc pomóc im przekuć słuszne argumenty, które padały z ich ust przy
              okazji innych dyskusji, w uniwersalne rozumowania, które znajdą zastosowanie we
              wszystkich możliwych sytuacjach i które będą mogły dzięki temu stanowić
              skuteczny oręż w walce z liberałami, socjalistami, masonami i innymi wrogami
              Najświętszej Wiary.
        • sclavus Re: Promocji niezadowolenia stop! 11.12.05, 23:02
          to co piszesz, to może i prawda, ale ... tylko dlatego , że oni maja po 156
          cm....
          czy jesteś w stanie wyobrazić sobie tych dwóch po 185 cm?? jak nic tylko łyse
          pały i kije baseballowe w łapach by im pasowały.... i byłyby i prawo i
          sprawiedliwość... inaczej, chyba...
        • Gość: strasna_zaba Re: Promocji niezadowolenia stop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:29
          Droga Hrabino,
          Otóż i problem polskiej polityki:
          Ja też jestem za rozliczeniem agentów, złodziei, aferzystów, komunistycznych zbrodniarzy i.t.p.
          Też nie czułem się najlepiej pod rządami ekskomunistów z Kwaśniewskim na czele.
          Ale to nie znaczy, że muszę popierać PiS, Rydzyka i schludnych chłopców z Młodzieży W.
          Można być jednocześnie antykomunistą i zwolennikiem praw mniejszości. Patriotą i Europejczykiem.
          Katolikiem i antyrasistą. Można jednocześnie opowiadać się za liberalną gospodarką rynkową i prawami
          kobiet.
          Myślę że duża część Polaków ma właśnie takie poglądy.
          Ja do Kaczyńskich nie mam pretensji o to, że mają takie przekonania polityczne, jakie prezentują. Mam
          pretensje że nie dopuszczają myśli, że może są w błędzie. Ja jestem otwarty na argumenty, zmieniałem
          już parę razy w życiu pogląd na jakąś sprawę pod wpływem dyskusji z osobą o odmiennych
          przekonaniach.
          Formacja Kaczyńskich w ogóle nie dopuszcza do takich dyskusji. Swoim adwersarzom stara się
          zamykać usta, bądź wyklucza ich poza społeczny nawias (jak to się stało choćby z walczącymi o swoje
          prawa gejami).
          Tymczasem poglądy prezentowane przez przeciwników Kaczyńskich wcale nie są ekstremalne według
          współczesnych standartów europejskich. To, co przez tę formację nazywane jest pogardliwie
          "lewactwem" (kompletnie niesłusznie zresztą - nie ma to nic wspólnego z mentalnością bolszewicką) i
          spychane na margines, stanowi obecnie mainstream polityki europejskiej.
          Kultura europejska zmienia się, odchodząc od państwa patriarchalnego w stronę społeczeństwa
          otwartego, stawiającego na pierwszym miejscu prawa jednostki.
          Tworzy się przez to nowy rodzaj tożsamości: człowiek staje się coraz mniej zależny od
          (przypadkowego przecież) miejsca urodzenia, a coraz bardziej - od własnych, świadomych decyzji.
          Ten model okazuje się dużo lepszy od starego, gdyż redukuje obszary konfliktu, napięcia, czy
          społecznego tabu.
          To raczej formacja Kaczyńskich, ze swoimi obsesjami szukania wrogów i budowania przy ich pomocy
          identyfikacji plemiennej (źli Niemcy, Rosjanie, zepsuty Zachód...) prezentuje mentalność kompletnie
          archaiczną, pochodzącą z czasów zaborów i wojen. Można oczywiście mieć konserwatywne poglądy i
          czuć sprzeciw czy lęk wobec przemian społecznych, ale nie wolno ich dezawuować z poczuciem
          wyższości i pogardy.
          Człowiek, który jest tak pewny swojej racji, że jest w stanie oświadczyć publicznie że do końca życia
          będzie prawdziwym katolikiem, budzi we mnie poważny niepokój.
      • Gość: Atut Re: Promocji niezadowolenia stop! IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 12.12.05, 06:08
        Prawdziwku, pomodle sie za ciebie bo widze ze Pan Bog cie pokaral i odebral
        ci rozum....a moze nigdy nie miales go?
        • Gość: prawdziwek Siła modlitwy IP: *.aster.pl 12.12.05, 12:27
          Dzięki! W naszej walce potrzebujemy wsparcia duchowego. Niestety wiele naszych
          modlitw pozostaje niezauważonych (jak np. ta, by Pan Bóg wreszcie obdarzył
          Michnika z Urbanem chrześcijańską radością). Sądzę, że wszystko dlatego, że
          wielu wiernych wciąż modli się do Żyda. Należy to jak najszybciej zmienić.
          Podaję zatem nową formułę:

"W imię Ojca Rydzyka, Rektora, Dyrektora, który mówił przez proroków, amen."

Niech będzie pochwalony Ojciec Nasz Toruński, w Trójcy jedyny.
    • Gość: fortis Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:12
      To w Warszawie są takie durnoty? Niech idą do domu. Przecież nikt im nie
      bedzie zaglądał.... Sami stwarzają sobie wirtualne zagrożenie.
      • Gość: cieniasy Mało "gramotni" są ci szechterowcy - jacy IP: *.chello.pl 11.12.05, 22:14
        "Warszawiacy" - po polsku pisze się - "warszawiacy".

I oni chcą rządzić światem?
        • bikej5 [...] 11.12.05, 22:18
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ..... Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:16
      Do Karol Kubus; zajebisty tekst no ale to w końcu poziom Wybiórczej która w
      swoim sublogo pisze, że jej "nie jest wszystko jedno".Co do mostu Północnego:
      Karolku poczytaj sonie trochęo ustawie o zamówieniach publicznych, może
      coćsłyszałeś na ten temat. Zapytałbyśmoże lepiej baranie dlaczego Michnik przez
      rok zwlekał z ujawnieniem rozmowy z Rywinem i dlaczego do końca bronił Millera
      (nawet jak jużcała Polska wiedziała, ze siedzi w tym po uszy)? Dlaczego bronił
      Kwaśniewskiego, bez którego wiedzy nic SLD nie zrobiła. I dlaczego wszyscy oni
      przez rok nie zgłosili przestępstwa mimo iżkazdy z nich wiedział ale nie
      powiedział (a na każdym obywatelu spoczywa taki obowiązek pod grożbą kary). A
      może Michnik jakiśmały interesik miał z nimi?
      • sclavus Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 11.12.05, 23:11

• Gość: hhh Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:17
      Gdy moherowy wkładam berecik,
      Zaraz mi jaśniej słoneczko świeci.
      Od razu troska i kłopot znika
      I wszędzie widzę Ojca Rydzyka.
      II.
      Wczoraj kupiłem kolejny beret
      Taki konkretny - już bez usterek.
      Choć te poprzednie miały swe wdzięki
      To brakowało im wciąż "antenki".
      III.
      Teraz odbieram fale radiowe,
      Naszpikowaną mam ciągle głowę
      Wiadomościami z Radia Maryja
      I tak mi życie spokojnie mija.
      IV.
      I choć brakuje mi kasy do 1-go,
      Choć w domu głodno i brak wszystkiego;
      Dzieci buszują już po śmietnikach -
      Włączam "radyjko" i troska znika!
      V.
      Ojciec dyrektor wyprał mą "dynię",
      Ale mu wierzę, że z nim nie zginę.
      Czekam na pensję jak na zbawienie
      Żeby zapełnić jego kieszenie.
      VI.
      O Ty Narodzie, Ty polski Ludzie
      Weź się otrząśnij - nie daj się złudzie,
      Że Ojciec Rydzyk coś nam pomoże,
      Wyleczy Polskę, rozświetli zorzę!
    • szowinita Klub Le madamme to oaza pederastów 11.12.05, 22:43
      • soulworm mrrrrau! :) wiesz cos o tym, pieseczku :) 11.12.05, 23:22
        nastepnym razem sie domyj.
    • Gość: . Wszystko było by fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:47
      Gdyby nie byli to geje i lesbijki
      • Gość: strasna_zaba ale nie byli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 02:13
        to nie była manifestacja gejowska.
        nie tylko gejom nie podobają się rządy Kaczora w Warszawie i w Polsce.
        • silesius.monachijski Re: ale nie byli 12.12.05, 02:18
          50 osob sie do kupy zebralo, i zrobili sobie spoznione Mikolajki; a Ty to
          manifestacja nazywasz

Gość portalu: strasna_zaba napisał(a):

> to nie była manifestacja gejowska.
          > nie tylko gejom nie podobają się rządy Kaczora w Warszawie i w Polsce.
          • Gość: strasna_zaba Re: ale nie byli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 12:43
            Przeczytaj uważnie mój post.
            > > to nie była manifestacja gejowska.
            Czy to znaczy że to BYŁA manifestacja?
            To była pikietka, ale bardzo wesoła. Wszyscy świetnie się bawili. Na pewno byli tam jacyś geje (zgodnie
            z prawem statystyki), ale nie przeważali ani nie nadawali tej imprezie "gejowskiego" charakteru. Dlatego
            napisałem że to nie była manifestacja gejowska.

Przypomniał mi się dowcip:
            "- Halo, czy to instytut jądrowy?
            - Co? Dwa jądra i już instytut??"
    • polacco2 [...] 11.12.05, 22:48
    • theworst a teraz Kaczki z nowej paczki rządzą państwem 11.12.05, 22:50
      już wolałbym, żeby ograniczyli się do Wawy.
      • Gość: seiendes Re: a teraz Kaczki z nowej paczki rządzą państwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:56
        Jeszcze nam z łezką przyjdzie wspominać warszawskie czasy bufonady i
        nicnierobienia Mniejszego Brata. Na wszelki wypadek niech już teraz wszystkie
        dziady (jakże pojemna definicja, taki everyman)pójdą za elokwentną radą pana
        Prezydenta.
    • kozaczek3 Ta pielęgniarka, to ta co ją Kaczor wylał na bruk? 11.12.05, 22:53
      Co na to Religia, minister od zdrowia?
      Amen.
    • polacco2 [...] 11.12.05, 22:54
    • keran4 Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 11.12.05, 23:00
      a już się cieszyłam, że kopnął w kalendarz
      • lavojtek Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 11.12.05, 23:03
        przedwczesna twoja radosc i prozne zale.
        • sclavus Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 11.12.05, 23:14
          A ja ciągle nie wiem co byłoby lepsze: czy gdybyś był plamą, czy bluzką... na
          ten proszek się nie nadajesz...
      • silesius.monachijski Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 11.12.05, 23:14
        jak tak mozesz o adasiu? zaraz wytna!

keran4 napisał:

> a już się cieszyłam, że kopnął w kalendarz
    • silesius.monachijski A ile dziennikarze placili statystom "od lebka"" 11.12.05, 23:06
      Moze natsepnym razem - jak bede w Warszawie - to tez sie na taka "demonstracje"
      zalapie? tylko: musza sie zwrocic conajmniej koszty podrozy
      • soulworm nie dziennikarze lecz odwetowcy i wiadome kola :) 11.12.05, 23:11

• silesius.monachijski Re: nie dziennikarze lecz odwetowcy i wiadome kol 11.12.05, 23:18
          tzn. kto placi? gdzie mam sie zglosic po kase?

soulworm napisał:

>
          >
          • soulworm sprzedaj sie na eksperymenty naukowe :) 11.12.05, 23:20
            lub na organy. stawki sa chyba "godne" =)
            • silesius.monachijski Re: sprzedaj sie na eksperymenty naukowe :) 11.12.05, 23:22
              gw i stawki godne? kawal roku!!!

soulworm napisał:

> lub na organy. stawki sa chyba "godne" =)
              >
              • soulworm Re: sprzedaj sie na eksperymenty naukowe :) 11.12.05, 23:23
                przeczytaj dobrze post. inny adres wskazalem.
                • silesius.monachijski Re: sprzedaj sie na eksperymenty naukowe :) 11.12.05, 23:31
                  ale kase i tak agora trzyma

soulworm napisał:

> przeczytaj dobrze post. inny adres wskazalem.
      • Gość: prawdziwek 30 srebrników IP: *.aster.pl 12.12.05, 00:05
        30 srebrników zapewne. Wiadomo bowiem czemu takie demonstracje służą: Chodzi o
        to, by jak najbardziej szkodzić Narodowi Polskiemu w spełnianiu jego dziejowej
        misji, jaką jest obrona chrześcijaństwa przed niewiernymi. Tak jak Sobieski pod
        Wiedniem bronił chrześcijański Zachód przed Turkami, tak samo my winniśmy dziś
        bronić wschodu przed różnymi szkodliwymi społecznie zachodnimi nowinkami, jak
        aborcja, eutanazja, antykoncepcja, zapłodnienie in vitro, homoseksualizm, wolna
        miłość itd. Słusznie mawiano, że Polska jest Mesjaszem Narodów! A za ile kupuje
        się zdrajców Mesjasza? Też wiadomo! Wiadomo też, kto za to zapłacił...
    • Gość: Krzysztof Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.crowley.pl 11.12.05, 23:08
      A ja żałuję że ten mały, sympatyczny kaczorek nie jest już prezydentem Warszawy. Teraz będzie się przypier... do całego kraju. Co za hańba co za smutek.
    • soulworm moje prawdziwe 11.12.05, 23:13
      to Zuckermensch (vel. Candyman :)
      • Gość: strasna_zaba Re: moje prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 02:04
        A nie Seelenwurm? Też ładne...

A polacczkowi na okrasę:
        Mój dziadek jest na tej liście - zresztą słusznie, bo był Żydem.
        Mój drugi dziadek był Ukraińcem.
        Brat mojej babki służył w Wehrmachcie.
        Mam też w rodzinie jednego Sprawiedliwego wśród Narodów Świata - to taka nagroda od Żydów, za to
        że niektórzy spośród nich mieli szanse przeżyć...
        A ja jestem Polakiem, czy to ci się podoba, czy nie.
    • jerber ŻEGNAM PANA PREZYDENTA JEGO WŁASNYMI SŁOWAMI 11.12.05, 23:13
      JAKIE SKIEROWAŁ NA PRADZE DO CZŁOWIEKA. W Warszawie miał władzę prawie absolutną
      i czym się wykazał ? Już tu inni napisali. Całe szczęście, że teraz tej władzy
      nie będzie miał wiele.
      • lavojtek Re: ŻEGNAM PANA PREZYDENTA JEGO WŁASNYMI SŁOWAMI 11.12.05, 23:16
        Temu staremu oprocz dobrego slowa nalezal sie jeszcze zdrowy kopw d. :)
        • soulworm [...] 11.12.05, 23:19
      • silesius.monachijski Re: ŻEGNAM PANA PREZYDENTA JEGO WŁASNYMI SŁOWAMI 11.12.05, 23:20
        my ciebie tez - rownie "serdecznie" - zegnamy

jerber napisał:

> JAKIE SKIEROWAŁ NA PRADZE DO CZŁOWIEKA. W Warszawie miał władzę prawie
        absolutn
        > ą
        > i czym się wykazał ? Już tu inni napisali. Całe szczęście, że teraz tej władzy
        > nie będzie miał wiele.
      • abyss Człowieka na Pradze? Tam tylko żule są... 12.12.05, 00:57
    • Gość: spieprzajdziadu spieprzajdziadu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 23:13
      • silesius.monachijski Re: spieprzajdziadu 11.12.05, 23:34
        Jak tak mozesz bez szacunku dla adasia! admin! spisz czy co?
    • Gość: Krzysztof K. Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 11.12.05, 23:28
      Weźcie Majchrowskiego z Krakowa na prezydenta miasta. To dopiero fajny gość!
    • xx23 Wypowiedz 11.12.05, 23:37
      "Chcemy pokazać, że są w Polsce ludzie, którym nie jest obojętne, czy któregoś
      dnia ktoś nie przyjdzie do ich domów mówić im, jak mają żyć"

Wlasnie , geje-gw-sld chca narzucic nam normalnym swoja "norme" , kurde.
      • Gość: yarek Spieprzaj Dziadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:38
        • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 11.12.05, 23:43
          nic dodać, nic ująć....
          Tak jak we Francjisłynną dewiza jest: Liberte, EgaLITE, Fraternite.... Tak
          najnowsza polska, to: Spieprzać Dziady.... nawet z podtekstem... hmmm...
          politycznym...
          • lavojtek Re: Spieprzaj Dziadu 11.12.05, 23:45
            W imie lberte, egalite i fraternite spieprzaj sclavusie! Ty dziadu! Bez urazy :P
            • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:02
              lavojtek napisał:

> W imie lberte, egalite i fraternite spieprzaj sclavusie! Ty dziadu! Bez
              urazy :
              > P

zapomniałes dodać preludium: w imię boga wszechmogącego.. itd, itp...
              lavojtek... Wolałbyś zjeść la volaille czy la kotlet??
              • lavojtek Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:06
                Jasnowidz? de "la volaille'a" mialem dzisiaj na obiad. W imie boga
                wszechmogacego itd, itp, - pieprzaj dzadu! :)
          • silesius.monachijski Re: Spieprzaj Dziadu 11.12.05, 23:53
            Ale sie usmialem: Francja? Liberte? chyba dla absolwentow ENA; Egalite? Tak,
            tym absolwentom ENA jest wszystko "egal" (obojetnie czy sa po stronie Chiraca
            czy PS czy nawet komunistow); Fraternite? widzialem niedawno na przedmiesciach
            Paryza (i nie tylko); Francja naprawde nie ma zadnego powodu (nie mowiac juz o
            prawie), zeby Polske pouczac; nie chce siegac do Vichy, bo po co az tak sie
            zaglebiac

sclavus napisał:

> nic dodać, nic ująć....
            > Tak jak we Francjisłynną dewiza jest: Liberte, EgaLITE, Fraternite.... Tak
            > najnowsza polska, to: Spieprzać Dziady.... nawet z podtekstem... hmmm...
            > politycznym...
            • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:00
              Czy ja napisałem, że TAM JEST liberte, egalite, fraternite czy też pisałem o
              dewizie... ejże silesiusu.....
              Skoro jednak zostałem sprowokowany, to tak wyswiechtanym sloganem (już tylko)
              jak bóg, honor i ojczyzna nawet gęby nie ma co sobie wycierać bo jeszcze by se
              człek ubródził... teraz tylko: Spieprzać Dziady...
              • silesius.monachijski Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:12
                ale dlaczego nazywasz mnie dziadem? mlody jeszcze (stosunkowo) jestem? Francje
                znam - jestem tam bardzo czesto (i nawet Niemcy wyzywaja mnie od frankofilow),
                wiec staralem sie cos na ten temat powiedziec; mieszkasz tam? gdzie? ja jestem
                czesto w Bretanii i Paryzu

sclavus napisał:

> Czy ja napisałem, że TAM JEST liberte, egalite, fraternite czy też pisałem o
                > dewizie... ejże silesiusu.....
                > Skoro jednak zostałem sprowokowany, to tak wyswiechtanym sloganem (już tylko)
                > jak bóg, honor i ojczyzna nawet gęby nie ma co sobie wycierać bo jeszcze by
                se
                > człek ubródził... teraz tylko: Spieprzać Dziady...
                • Gość: strasna_zaba Re: Spieprzaj Dziadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 02:09
                  > wiec staralem sie cos na ten temat powiedziec; mieszkasz tam? gdzie? ja jestem
                  > czesto w Bretanii i Paryzu
                  A gdzie w Bretanii, jeśli można wiedzieć?
                  • silesius.monachijski Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 02:14
                    A bywam i w Rennes, bywam i w Ancenis (na granicy z Andegawenia) -> tam sa
                    przepyszne wina: raz to czerwone: "Coteux de Ancenis" a przede wszystkim
                    Muscadet w Pays Nantais; bywalem tez i w Brescie i w Plougastel Daoulas, oraz w
                    Mauron, Quimper, Loriant, Nantes, St. Malo, Dinan, etc; jako, ze moi
                    przyjaciele mieszkaja teraz w oklolicach Fougeres, to stamtad czesto zagladamy
                    na Mt. Saint Michel (choc to oficjalnie Normandia); eh, pierwszy raz tam
                    pojechalem w 1985 roku, i do dzisiaj nie moge sie od tej pieknej
                    krainy "odczepic"; pozdrawiam

Gość portalu: strasna_zaba napisał(a):

> > wiec staralem sie cos na ten temat powiedziec; mieszkasz tam? gdzie? ja j
                    > estem
                    > > czesto w Bretanii i Paryzu
                    > A gdzie w Bretanii, jeśli można wiedzieć?
                    • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 15:34
                      Gratuluję znajomości geografii Francji....
                • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 15:31
                  ocewniałem na "wyżej" twoją inteligencję.... w którym miejscu użyłem w stosunku
                  do ciebie "spieprzaj dziadu"??
                  Uznałem za stosowne powiadomić - kto tylko zechce wiedzieć - że zdarła się i
                  wyświechtała stara polska dewiza: bóg, honor i ojczyzna.... zastąpiła ją nowa i
                  skuteczna od pierwszego razu: Spieprzać Dziady - autor: Prezydent Kandydat,
                  teraz już Ellekt, a niebawem krótko: Prezydent, p L. Kaczyński.....
                  Nadużyłes mnie....
            • sclavus Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:05
              i tym miłym akcentem kończę mój dzisiejszy tutaj pobyt... oddam się za chwilę
              Morfeuszowi.... a za chwilę będę okrzyknięty gejem a wypowiedź ta będzie
              najlepszym tego dowodem.....
              odpłacam tylko pięknym za nadobne.. i tym podobne.... (moje)
              • silesius.monachijski Re: Spieprzaj Dziadu 12.12.05, 00:13
                Bonne nuit!

sclavus napisał:

> i tym miłym akcentem kończę mój dzisiejszy tutaj pobyt... oddam się za chwilę
                > Morfeuszowi.... a za chwilę będę okrzyknięty gejem a wypowiedź ta będzie
                > najlepszym tego dowodem.....
                > odpłacam tylko pięknym za nadobne.. i tym podobne.... (moje)
                • Gość: warszawiak Monachium to piękne miasto, kolebka nazizmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:06
                  tam w bier stubach dolfek ćwiczył swe mowy. On nie był silesius tylku
                  osterreicher, ale i sam sie wybił, i wielu Polaków wybił
                  • silesius.monachijski Re: Monachium to piękne miasto, kolebka nazizmu 12.12.05, 01:14
                    taki z ciebie warszawiak, jak ze mnie murzyn

Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> tam w bier stubach dolfek ćwiczył swe mowy. On nie był silesius tylku
                    > osterreicher, ale i sam sie wybił, i wielu Polaków wybił
                  • sclavus Re: Monachium to piękne miasto, kolebka nazizmu 12.12.05, 15:36
                    No to musi miałes cholerne szczęście.... chyba żeś nie Polak...
              • Gość: ryś Re: Spieprzaj Dziadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:09
                jesteś bardzo żałosnym zawistnikiem, argumenty z poziomu dulszczyzny,
                ograniczenie widoczne na pierwszy rzut oka, taki gnojek z ciebie
        • Gość: obserwator Re:To lewactwo IP: *.chello.pl 11.12.05, 23:53
          zachowało się jak po lewatywie którą sobie wzajemnie wykonywali jedną gruszką.
    • Gość: alfredkujot Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.pools.arcor-ip.net 12.12.05, 00:08
      Straszna zabo ty biedulko z przepranym mozgiem, kto i kiedy ci to zrobil ?Kto
      ci nakladl do glowy ten stek bzdur kto ciebie tak zindoktrynowal ?
      Toz to "internacjonalizm" i utopia najpodlejsza.

Tworzy się przez to nowy rodzaj tożsamości: człowiek staje się coraz mniej
      zależny od
      (przypadkowego przecież) miejsca urodzenia,

No tak , jestes przypadkiem , jezyk ktorym sie poslugujesz jest przypadkowy
      i miejsce takze gdzie zyjesz jest przypadkowe. Nie istnieja zadne
      przyzwyczajenia i zadne emocjonalne zwiazki. Czlowiek wolny jest nieemocjonalny
      Emocjonalnosc jest nieracjonalna. Tobie sie wydaje ze osiagnelas
      nowy rodzaj tozasamosci - tozsamosc uniwersalna ktora jest tozsamosci brakiem.
      Brak tozsamosci ma byc cecha charakterystyczna dla tej nowej ktora ma ci zycie
      ulatwic i pozwolic ci byc obywatelem swiata.....

a coraz bardziej - od własnych, świadomych decyzji.

Bez tozasamosci tzn z nowa tozsamoscia ktora zadna nie jest bedziesz
      swiadoma wlasnych decyzji ? Nie nie bedziesz niczego swiadoma, a wczesniej czy
      pozniej pozbawiona gruntu pod nogami.

Ten model okazuje się dużo lepszy od starego, gdyż redukuje obszary konfliktu,
      napięcia, czy
      społecznego tabu.

Czlowiek bezideowy ma byc bezkonfliktowy?

To raczej formacja Kaczyńskich, ze swoimi obsesjami szukania wrogów i budowania
      przy ich pomocy
      identyfikacji plemiennej (źli Niemcy, Rosjanie, zepsuty Zachód...) prezentuje
      mentalność kompletnie
      archaiczną, pochodzącą z czasów zaborów i wojen.

No ale od tamtej pory swiat sie zmienil , zachod juz osiagnal dawno
      nowa tozsamosc , nie ma podzialu na panstwa, wszyscy sa bezkonfliktowi i
      bezideowi. W kazdej chwili mozesz jechac na zachod i bedziesz sie czula
      jak u siebie - znajdziesz sie odrazu bo przeciez masz nowa mentalnosc
      niearchaiczna , nowa ktora uczynila ciebie czlowiekiem wolnym tylko przypadkowo
      urodzonym w Polsce.

Można oczywiście mieć konserwatywne poglądy i
      czuć sprzeciw czy lęk wobec przemian społecznych, ale nie wolno ich dezawuować
      z poczuciem
      wyższości i pogardy.

Pogarde i poczucie wyzyszosci masz ty - dla przypadkowego miejsca urodzenia.
      "nowy czlowieku"

Człowiek, który jest tak pewny swojej racji, że jest w stanie oświadczyć
      publicznie że do końca życia
      będzie prawdziwym katolikiem, budzi we mnie poważny niepokój.

A moj niepokoj budza zoltodzioby z wypranymi mozgami.
      Czy tobie zrobili pranie na miejscu - w Polsce ?
      Czy pytalas swoich ideologow czy probowali szczescia sami
      z nowa tozsamoscia ? Jak to wyglada w praktyce ?
      Czy w Europie wiedza juz o tym nowym czlowieku z Polski z nowa
      tozsamoscia ? Czlowieku tylko przypadkowo w Polsce urodzonemu ?
      Bez anachronicznej tozsamosci.....dziecko kto ci takie badziewie
      nawkladal do lba .
    • Gość: g Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:38
      zawsze może być gorzej
    • Gość: rem Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.12.05, 00:40
      Zawsze mogli zachować się jeszcze głupiej...
    • formozus1 Dziady z SLD płaciły za samolot rządowy 12.12.05, 00:50
      Nie dziady z PiS nie muszą.
      Amen
      • Gość: kaczka elektorska A co? Państwo kaczorostwo z tych nielotów raczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 01:13
        Wygoda jest wygoda, nawet świadczona przez SLD-upków. Potem się sie
        Kwaśniewskiego oskarży o niegospodarność...
    • Gość: warszawiak Szwaby sie boją, ze w Polsce powstana autostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:57
      i wtedy stracą na tranzycie Skandynawia-południe Europy
      • silesius.monachijski Re: Szwaby sie boją, ze w Polsce powstana autostr 12.12.05, 01:17
        ales mnie przestraszyl

Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> i wtedy stracą na tranzycie Skandynawia-południe Europy
    • Gość: Staszek Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego IP: 69.158.122.* 12.12.05, 04:06
      Uwazam ze nie masz racji. Kaczynski wyczyscil administracje z kurpcji jaka
      panowala za czasow poprzednikow. Miejmy nadzieje ze nastepca bedzie prowadzil
      podobna polityke. Ci co zorganizowali to przedstawienie to ci sami co
      zorganizowali "Parade Rownosci". Ciekawe dlaczego Wyborcza tak to naglasnia?
      • andrzej.zbigniew.lepper Re: Młodzi warszawiacy "pożegnali" Kaczyńskiego 12.12.05, 09:53
        Gość portalu: Staszek napisał(a):

> Uwazam ze nie masz racji. Kaczynski wyczyscil administracje z kurpcji jaka
        > panowala za czasow poprzednikow. Miejmy nadzieje ze nastepca bedzie prowadzil
        > podobna polityke.

To ty chyba dawno w żadnym warszawskim urzędzie nie byłeś! To, ze Kaczyński
        głośno krzyczał o wyplenieniu korupcji to jeszcze nie załatwia sprawy. Efekt
        jest taki, że ci urzędnicy, którzy nie brali boją się podjąć jakiejkolwiek
        decyzji (szczególnie na korzyść obywatela) z obawy przed posądzeniem o
        przyjęcie łapówki. Ci co brali podnieśli "stawkę" (bo niby ryzyko wzrosło) i
        mają się jak pączki w maśle - częściowo są chronieni jeszcze przez stare układy
        (tak, tak -to mafia urzędnicza) a częściowo przez nowe. Dla przecietnego
        obywatela jest gorzej niż było kiedykolwiek - wystarczy przypomnieć wredny
        numer Kaczyńskiego ze zwrotami nieruchomości.
        Kaczyński dał kupra w Warszawie aż pierze poleciało!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka