leszab 18.12.05, 00:50 Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacjach europejskich. Znowu akcje PISu pójdą w górę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcus_crassus ogromne. Polska reprezentacja przegrala 18.12.05, 00:52 tylko 2:0 a moglismy 10:0 taka mala kleska toz to sukces Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Nie masz racji 18.12.05, 01:12 Polska wygrała prawie 60 miliardów euro. Jeśli uważasz, że to mało to co sądzisz o dokonaniach towarzyszy z SLD ? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Nie masz racji 18.12.05, 04:45 Pół roku wcześniej UE proponowała (przed angolami) o 2 mld więcej. Nie wiem co do tego ma SLD, ale jeśli dostaję 2 mld mniej to nie jest zwycięstwo (najwyżej wymęczony remis) Odpowiedz Link Zgłoś
hopp Czy wyciągnięcie wiecej cudzej forsy to sukces? 18.12.05, 16:04 Moim zdaniem sukcesem będzie dopiero takie jej spożytkowanie, że ludzie nie będą musieli wyjeżdżać z Polski żeby móc normalnie żyć. Czy - wtedy gdy staniemy się stabilnym i zamożnym krajem- będziemy potrafili pomagać innym tak jak pomagają nam teraz kraje Zachodu? Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Masz rację.To by był obciach.Tak napieprzaliśmy 18.12.05, 21:22 Masz rację.Tak napieprzaliśmy o tą kasę i jej nie przerobić to by był obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer A ile to będzie na łba 19.12.05, 08:32 wacek44 napisał: W porównaniu z innymi krajami dziesiątki? :-) Yes, Yes, Yes! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 18.12.05, 00:53 Czy napewno?? Mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 18.12.05, 00:54 Tzn w przymusie, jaki pozostał po poprzednikach, to niezły wynik, ale czy Polska nie mogłą osiągnąć wiecej?? Odpowiedz Link Zgłoś
oxforder [...] 18.12.05, 00:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o oxforder? Też prośba: 18.12.05, 00:59 mógłyś mi powiedzieć, co rozumiesz pod okresleniem 'polaczek' (przez małe 'p') zresztą), hę ? Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o do leszaba prośba: 18.12.05, 00:57 Nie uprawiaj 'propagandy sukcesu' :) Żadne wielkie zwycięstwo, ale jest ok, a mogło być cieniutko, oj mogło...I tu Kazio dał radę, gratulacje... Ważne byśmy ta kasę potrafili od-wirtualizować i 2 mln w te czy 4 wewte - nie ma znaczenia. Zacznijmy od własnego podwórka, a tu w urzędach i agendach burdello, ze się tak wyrażę... Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Zgadzam się.To była prowokacja z mojej strony. 18.12.05, 01:13 Chciałem zbulwersować PO-wców. Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: Zgadzam się.To była prowokacja z mojej strony 18.12.05, 03:06 leszab napisał: > Chciałem zbulwersować PO-wców. Zbulwersowałeś okropnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Najlepiej przeprowadzone negocjacje to takie, 18.12.05, 15:47 Najlepiej przeprowadzone negocjacje to takie, z których każda ze stron jest zadowolona z powodu, że zostały spełnione ich ukryte cele. Każdy, co sprzedaje zawsze podaje większą cenę niż ta, którą spodziewa się otrzymać i vice versa. Jeżeli któraś ze stron czuje się mocno pokrzywdzona wynikami negocjacji to zawsze będzie szukać okazji, aby się zemścić i to nie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 18.12.05, 00:58 wielkie zwycięstwo - najpierw powiedzial publicznie, ze ustapimy 1 mld to jest ostatnie slowo Polski, ajak nie to veto, a potem ustapił 2 mld i to wielki sukces? To raczej dowód ze co powie to za dzień okazuje sie kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Poczytaj sobie coś o sztuce negocjacji. 18.12.05, 01:17 Nie odkrywa się do samego końca swoich celów. Tym bardziej w mediach. Początowe propozycje Brytyjczyków napewno nie były dla nich optymistyczne. Takie sa podstawowe zasady targowania się inaczej negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
projagi Re: Poczytaj sobie coś o sztuce negocjacji. 18.12.05, 03:02 leszab napisał: > Nie odkrywa się do samego końca swoich celów. > Tym bardziej w mediach. > Początowe propozycje Brytyjczyków napewno nie były dla nich optymistyczne. > Takie sa podstawowe zasady targowania się inaczej negocjacji. A czemu ni ma nic o PO w Twoim poście?? Czyżbyś był zmęczony?? Odpowiedz Link Zgłoś
leszab PO coraz mniej mnie obchodzi.Nie liczy się dzisiaj 18.12.05, 15:38 PO coraz mniej mnie obchodzi.Nie liczy się dzisiaj u mnie. Cicho siedzą z ogonami podkulonymi więc niech sobie tak siedzą. Taka powinna być ich naturalna pozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: PO coraz mniej mnie obchodzi.Nie liczy się dz 18.12.05, 15:46 Zbulwersowalem sie okropni.Sadzilem ze Ty taki przecietny a tu nagle sie okazuje sie ze glab.To strasznie bulwersujace. Gratuluje sukcesu.Udalo sie! Zbulwersowales jednak kogos. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Badzo się cieszę.Dzięki. 18.12.05, 15:51 Nie będzie odpowiedzi typu. Argumentum ad personam. Tyko jedna rzecz. Nie myśl tyle bo może być z tobą z tego powodu tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
przysuski Ja takze lubilem optymizm propagandy sukcesu :)))) 18.12.05, 04:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=33651770&a=33663837 Tylko czy to rzeczywiscie jest sukces...? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Ja takze lubilem optymizm propagandy sukcesu 18.12.05, 15:59 Tow. agitatorze Leszab , czy wytrwacie do konca przy PIS , ktore skonczy jak AWS i SLD ( co do tego nie ma najmniejszych watpliwosci ) ???? Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Nie jestem twoim towarzyszem.Spadaj.Pogadaj sobie 18.12.05, 16:03 Nie jestem twoim towarzyszem.Spadaj.Pogadaj sobie lepiej z Czarzastym. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Nie jestem twoim towarzyszem.Spadaj.Pogadaj s 18.12.05, 16:24 leszab napisał: > Nie jestem twoim towarzyszem.Spadaj.Pogadaj sobie lepiej z Czarzastym. Na pewno jestes Tow partyjnym PIS , ktory wykazuje duze podobienstwo do SLD po wygranych prze nich wyborach , slowo socjalizm zastapiono solidaryzm ... Socjalizm w wersji tych wierzacych Odpowiedz Link Zgłoś
hopp Re: Nie jestem twoim towarzyszem.Spadaj.Pogadaj s 18.12.05, 16:31 > Na pewno jestes Tow partyjnym PIS , ktory wykazuje duze podobienstwo do SLD po > > wygranych prze nich wyborach , slowo socjalizm zastapiono solidaryzm ... > Socjalizm w wersji tych wierzacych Do czego to doszło, CAŁA Europa Zachodnia zaludniona towarzyszami. Przy polskich ZDROWO MYŚLĄCYCH najwięksi konserwatyści zachodni to zwykli bolszewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Do towarzysza się mówi tylko towarzyszu. 18.12.05, 21:26 A jak bym w jakiś sposób został twoim towarzyszem to z całą pewnością non stop bym wymiotował. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Ja takze lubilem optymizm propagandy sukcesu 18.12.05, 22:50 Ten "sukces" daje sie tez okreslic zdaniem: "jak na garbatego to nawet prosty". No cos tam dostal. Kiepsko mialo sie jednak to"cos" do oczekiwan. Ale zachwala to jak pewien Zyd chuda jak szczapa, na wpol zdechla krowe. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Marcinkiewicz odniósł duzy sukces ! 18.12.05, 15:59 Premier Kazimierz Marcinkiewicz jechał do Brukseli bronić z determinacją najkorzystniejszej dla nas wersji budżetu unijnego na lata 2007 - 2013, zarazem jednak z wolą osiągnięcia porozumienia. Ta strategia przynosi rezultaty. W trudnych negocjacjach z każdą godziną malała różnica między tym, co gotowi byli zapisać Brytyjczycy, a tym, czego bronili szefowie nowych krajów Unii, w tym zwłaszcza premier Marcinkiewicz. Były obawy, czy nowy, nie do końca jeszcze otrzaskany w międzynarodowych bojach rząd PiS da sobie radę z tym zadaniem. Okazało się, że potrafi skutecznie sięgnąć po dyplomatyczny oręż. Do wzmocnienia naszej pozycji walnie przyczyniło się zmontowanie zaskakującego sojuszu z Francją. W piątek zyskał on wsparcie innych ważnych krajów Unii. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051217/publicystyka/publicystyka_a_1.html Europa przypomniała sobie o solidarności Pat w negocjacjach nad unijnym budżetem przerwany. Wielka Brytania jest gotowa ponieść koszty poszerzenia Wspólnoty, a Francja rozważyć ograniczenie dopłat rolnych. Gdy zamykaliśmy około 2 w nocy to wydanie gazety, ostatnia brytyjska propozycja unijnego budżetu - 862,5 mld euro - wydawała się być możliwa do przyjęcia dla wszystkich. Polski premier na szczycie przywódców "25" w Brukseli walczył do końca. Chwilę po północy Tony Blair obiecał Polsce blisko 60 mld euro na rozwój biednych regionów, zdecydowanie najwięcej ze wszystkich państw Europy. Mimo to Kazimierz Marcinkiewicz wstrzymywał porozumienie w sprawie wspólnego budżetu na lata 2007 - 2013, aby przywieźć do kraju kilkaset milionów euro więcej. ... Dzięki ustępstwom brytyjskiego premiera pierwszy raz od miesięcy budżet Unii znalazł się w zasięgu ręki. Blair zgodził się na zwiększenie go o ponad 13 mld euro. Zapowiedział też, że jego kraj pokryje z tego 2,5 mld euro, rezygnując z części historycznego rabatu. Przełom przyniosły kilkakrotne spotkania brytyjskiego premiera z prezydentem Francji. Porozumieniu pomogła też debiutująca na unijnym szczycie niemiecka kanclerz. Zaskoczyła wszystkich propozycją zwiększenia unijnego budżetu z 849 do 862 mld euro. Niemcy gotowe są zapłacić za część tej podwyżki. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051217/ekonomia/ekonomia_a_1.html - Jest porozumienie w sprawie zwiększenia wydatków Unii - oświadczył po południu dziesiątkom zagranicznych dziennikarzy premier Kazimierz Marcinkiewicz. - Teraz trzeba zadbać o solidarny podział środków - dodał. I wyjaśnił polską logikę. Skoro 21 procent kwoty wydatków obciętych z poprzedniej, opracowanej przez Luksemburg w czerwcu propozycji zabrano z polskiej koperty, to teraz taka sama proporcja dodatkowych środków powinna przypaść nam. A więc jeśli Brytyjczycy dodają w sumie 13 mld euro, to 2,7 mld euro powinno przypaść Polsce. O północy mieliśmy 2,2 mld euro. Dyplomaci mieli nadzieję, że Polska nie zawetuje historycznego porozumienia z powodu 70 mln euro rocznie. ... W Brukseli pojawiły się sygnały, że grożąca wetem Polska może zostać przez Brytyjczyków odizolowana. - Długo w nocy zastanawialiśmy się, czy przedstawiać własną propozycję - opowiadał minister Ryszard Schnepf, doradca premiera ds. polityki zagranicznej. Ostatecznie polska delegacja uznała, że nie wystarczy już mówić o zasadach, ale trzeba powiedzieć o liczbach, którymi jesteśmy zainteresowani. W naszym dokumencie znalazła się kwota około 60 mld euro - nieco niższa niż proponowane nam przez Luksemburg 61,6 mld euro, ale wyższa niż 57,3 mld euro pochodzące z brytyjskiej propozycji przedstawionej przed szczytem. Marcinkiewicz rozmawiał na ten temat z prezydentem Francji i kanclerzem Niemiec. Powiedział im, że Polska musi mieć sukces w sprawie budżetowej. - To jest gwarancją dobrej współpracy Polski, Niemiec i Francji - miał powiedzieć premier swoim europejskim partnerom. .... Konkretny wyraz "solidarności" francusko-niemieckiego tandemu z Polską padł koło południa. Angela Merkel wystąpiła o zwiększenie unijnego budżetu o 13 mld euro, do 862 mld euro, czyli 1,045 proc. unijnego PKB. To już bardzo blisko tego, co chciał polski premier. Co ważniejsze, mniej niż połowę tych kosztów mieliby pokryć Brytyjczycy. Niemcy też byli gotowi otworzyć portfel. Pozostało tylko podtrzymywanie postulatu o sprawiedliwy podział środków. Polski premier robił to za pośrednictwem mediów. Po południu był jedynym politykiem, który wyszedł do dziennikarzy i powiedział, że porozumienie jest bliskie. Ale przypomniał o zasadzie solidarności. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051217/ekonomia/ekonomia_a_4.html Odpowiedz Link Zgłoś
hopp "Europa przypomniała sobie o solidarności" 18.12.05, 16:37 Jakim prawem państwo, które nie zapewnia własnym bezrobotnym obywatelom środków na zaspokojenie podstawowych potrzeb biologicznych, wyciera sobie gębę słowem "solidarność"? Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: "Europa przypomniała sobie o solidarności" 18.12.05, 18:17 hopp napisał: > Jakim prawem państwo, które nie zapewnia własnym bezrobotnym obywatelom > środków na zaspokojenie podstawowych potrzeb biologicznych, > wyciera sobie gębę słowem "solidarność"? ------ Dobre pytanie. To państwo dbało dotąd o komfort globalnych korporacji. Obywatel jest NIP (Not Important Person) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Wielkie ..leszajb'stwo ???...hehe.. 18.12.05, 16:13 leszab napisał: > Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacjach europejskich. > Znowu akcje wPiS'du pójdą .. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Wielkie ..leszajb'stwo ???...hehe..:D 18.12.05, 16:33 ..to mnie dodaj leszajb'ko w swoim forum do nieprzyjaciół twych! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszab No powiedziałeś to.A co przez to chciałeś osiągnąć 18.12.05, 21:37 No powiedziałeś to.A co przez to chciałeś osiągnąć? Po co to powiedziałeś? Powiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Czym sie podniecamy ?Tego nie wiecie,ze 18.12.05, 16:39 Polska na dzien dzisiejszy wykorzystala 3-4 % srodkow finansowych z UE. Hiszpania w pierwszych pietnastu latach wykorzystala az ca. 42 % naleznych jej srodkow finansowych z UE. Kto kogo tu robi w konia czym sie my Polacy podniecamy . Czy musimy kupowac kazde g.... ,ktore nam sprzedaja politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Czym sie podniecamy ?Tego nie wiecie,ze 18.12.05, 16:41 Jak powiedzial Goebels PIS Kurski narod jest ciemny ..... i akuratnie w tej kwestii ma racje . Odpowiedz Link Zgłoś
leszab No ja już Lisowi uwierzęMusiałbym być pie..ięty 18.12.05, 21:34 A ty czasem nie pomyliłeś wątków? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 18.12.05, 21:40 Zdaje się, że szampan mocno trzyma. Prawdziwym wygranym jest pani Merkel, która zawstydziła małostkowych Angoli. Nie bardzo wiem, co sadzić o tej jałmużnie niemieckiej. PiS przed wyborami okropnie o Niemcach się wyrazał. Po tych 100mln nagle zmienił zdanie. Tani ci faceci są. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Ty "haen1950" jesteś bardzo honorny ale rozumiesz 18.12.05, 22:08 Ty "haen1950" jesteś bardzo honorny ale rozumiesz nie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
liberus Hehehe 18.12.05, 21:41 leszab napisał: > Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacjach europejskich. > Znowu akcje PISu pójdą w górę. Hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Hehehe 18.12.05, 21:53 liberus napisał: > Hehehehehe leszajb'ka napisał: > Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacjach europejskich. > Znowu akcje wPiS'du pójdą .. Hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Co jakiegoś wstrząsu powyborowego dostałeś? 18.12.05, 22:14 Co jakiegoś wstrząsu powyborowego dostałeś? Dopiero teraz? Co masz refleks szachisty korespondencyjnego? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e leszab obiecałam sobie nie wpisywac 18.12.05, 21:52 sie więcej w twoje wątki ale zrobie wyjątek. Cobys sobie Platformą gęby nie wycierał, jako jej zwolenniczka, chciałam pogratulować panu premierowi i zyczyć umięjetnego wykorzystania tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Dzięki "piaf.e"za te słowa. 18.12.05, 22:17 Alleluja i do przodu... Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Chciałem Ci jeszcze powiedzieć ,że ja nie atakuję 18.12.05, 22:20 Chciałem Ci jeszcze powiedzieć ,że ja nie atakuję PO.Ja się tylko bronię. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log On Ci P.p chciał powiedzieć , że czasem nie gryzie 18.12.05, 22:26 ino mu szajbka non stop odbija! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Etatowy spaner-to brzmi dumnie. 19.12.05, 08:49 Jeżeli to jest spam to, dlaczego ciągle się pałętasz po moich wątkach Heniek? Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.po admini bronią premiera! 18.12.05, 22:40 skasowano mi i heniowi logowi wpisy mówiące o premierze per Moherkiewicz czy Moherowicz... Odpowiedz Link Zgłoś
joli_cyc Re: admini bronią premiera! 19.12.05, 08:29 Taki z ciebie aferal jak z koziej dupy trabka Tow. Pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Trzeba przyznac,że jak na premiera 19.12.05, 06:02 bez doświadczenia europejskiego bardzo dobrze mu poszło- rzekła gazeta wybiórcza. Hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Trzeba przyznac,że jak na premiera 19.12.05, 07:19 Super. Bardzo się cieszę, że Kazio nie pogubił sie na salonach jak tu większość braci forumowej wieszczyła, złośliwie zresztą. Teraz maja kwasne miny. Bo jest bardzo dobrze. Ale do pełni szczęścia brakuje jeszcze... O, bardzo dużo. Nalezy elegancko zastawić stół do tej konsumpcji, przykryć go obrusem i przygotować nakrycia. ...i to ekspresowo. Natychmiast trzeba kodyfikować i weryfikować przepisy regulujące proces inwestycyjny. Ustawa o planowaniu przestrzennym musi być kompatybilna z ustawami o ochronie środowiska. Procedury uzyskania pozwolenia na budowę nie mogą się przeciągać w czasie często dłużej niż czas samej budowy. Nie ma planów zagospodarowania. Trzeba stworzyć przepis pozwalający w szybkim tempie przekształcenie studiów zagospodarowania w prawo miejscowe o takiej samej randze jak plan zagospodarowania. Jesli tego nie zrobimy to pozostana nam dziury w drogach i odległy zapach pieniędzy. Wielkich pieniędzy, które nam przechodzą koło nosa. Ale myslę, że premier o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Trzeba przyznac,że jak na premiera 20.12.05, 00:42 sawa.com napisała: > Super. Bardzo się cieszę, że Kazio nie pogubił sie na salonach jak tu większość > > braci forumowej wieszczyła, złośliwie zresztą. Teraz maja kwasne miny. Bo jest > bardzo dobrze. Ale do pełni szczęścia brakuje jeszcze... O, bardzo dużo. > Nalezy elegancko zastawić stół do tej konsumpcji, przykryć go obrusem i > przygotować nakrycia. ...i to ekspresowo. Natychmiast trzeba kodyfikować i > weryfikować przepisy regulujące proces inwestycyjny. Ustawa o planowaniu > przestrzennym musi być kompatybilna z ustawami o ochronie środowiska. Procedury > > uzyskania pozwolenia na budowę nie mogą się przeciągać w czasie często dłużej > niż czas samej budowy. > Nie ma planów zagospodarowania. Trzeba stworzyć przepis pozwalający w szybkim > tempie przekształcenie studiów zagospodarowania w prawo miejscowe o takiej > samej randze jak plan zagospodarowania. > > Jesli tego nie zrobimy to pozostana nam dziury w drogach i odległy zapach > pieniędzy. Wielkich pieniędzy, które nam przechodzą koło nosa. > > Ale myslę, że premier o tym wie. -------- Wie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
normalny.normals Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 19.12.05, 09:42 leszab napisał: > Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacjach europejskich. Faktycznie Premier spisał się całkiem dobrze. > Znowu akcje PISu pójdą w górę. Pożyjemy, zobaczymy... nie sądzę żeby był to aż tak oszałamiający sukces żeby dzięki niemu PiS większył grono swoich zwolenników. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wielkie zwycięstwo Marcinkiewicza w negocjacj 19.12.05, 11:48 Brzydki Niemiec : -chce wybudowac centrum -buduje rure z ruskim -domaga sie zwrotu ziem zach. Polak dostaje smieszne 100 mln i brzydki Niemiec jest dobrym Niemcem Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 [...] 20.12.05, 00:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś