dzieciatko_o_dyrektora 28.12.05, 07:32 jeszcze niech wprowadza POP w zakladach pracy powyzej pieciu pracownikow . PIS zaczyna plagiatowac PZPR . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carlitos35 Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 08:06 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > jeszcze niech wprowadza POP w zakladach pracy powyzej pieciu pracownikow . > PIS zaczyna plagiatowac PZPR . Co pamiętam osobiście. I - niestety mam podobne skojarzenia. Jakkolwiek czerwoną chorągiewkę moze zastapić kropielnica albo nawet konfesjonał, tzw. portable. I konterfekt Ojca Opiekuna.- Odpowiedz Link Zgłoś
wissenwertes Alle luja, alle luja! 28.12.05, 08:23 "Nad rzeczka opodal krzaczka, mieszkala kaczka dziwaczka." Kaczynski wiecznie zywy (jak i jego zona) Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Jak zauważył tow. Stalin.... 28.12.05, 09:19 ....włądza nad aparatem, to władza nad partią. I dzięki władzy nad aparatem przejął pełnię władzy w byłym ZSRR. Czyli teraz należy się przyglądać kto będzie de facto szefem PiSowskiego aparatu. Czy Jareczek? Czy może - nieboże - dopuści do tej kluczowej funkcji kogoś innego, i w ten sposób stworzy sobie wewnątrzpartyjnego kandydata na prezesa za parę lat..... I jeszcze zadziwiająco szczere przyznanie się PiS gdzie jest poszukiwany przez nich "dodatkowy" elektorat (ponad moherki z antenkami): "Będziemy też otwierali biura (..), a także tam, gdzie są wielkie zakłady pracy lub duże bezrobocie". Ciekawym, czy bezrobotni oraz robotni, ale za psie pieniądze, przy najbliższych wyborach dadzą się znowu złapać na lep fantastycznych obietnic..... W wyborach samorządowych ludzie trochę bardziej wiedzą z kim mają do czynienia, ale czy to wystarczy, aby przejrzeli na oczy?..... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 10:09 ... ani żadnej innej parti. Do czego to doszło, że publika GW wszędzie doszukuje się spisku. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 10:10 lwaw napisał: > ... ani żadnej innej parti. Do czego to doszło, że publika GW wszędzie doszukuj > e > się spisku. ... a raczej sPISku... Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 10:45 > > Do czego to doszło, że publika GW wszędzie do szukuje się spisku. Ja nic o spisku nie piszę. Przeczytaj może z raz ze zrozumieniem to, co komentujesz...... Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 14:21 rosenkrantz666 napisał: > > > Do czego to doszło, że publika GW wszędzie do szukuje się spisku. > > Ja nic o spisku nie piszę. Przeczytaj może z raz ze zrozumieniem to, co > komentujesz...... Przeczytaj może raz ze zrozumieniem to co wypisjesz... Wszędzie widzisz "spiskowca" "Jareczka", czarnego luda, potwora jakiegoś. Nie żywię wielkiej nadziei co do Ciebie, bo przejrzałem Twoje różne posty z których wionie buta, pogarda i nienawiść, która niestety zaślepia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 16:25 > pogarda i nienawiść, która niestety zaślepia :-( I kto to mówi.... Nie odnoszę się tu osobiście do Ciebie, ale raczej do całej "formacji ideologicznej", której - nie zaprzeczysz - jesteś reprezentantem. Wymienione przez Ciebie przywary to wręcz jej znaki rozpoznawcze. A "publika GW" nie doszukuje się spisku - raczej pomstuje (nieraz na wyrost) na realne zjawiska, dawno opisane krótkim powiedzeniem: "każda władza deprawuje". Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 16:44 > > > > Do czego to doszło, że publika GW wszędzie do szukuje się spisku. > > > > Ja nic o spisku nie piszę. Przeczytaj może z raz ze zrozumieniem to, co > > komentujesz...... > > Przeczytaj może raz ze zrozumieniem to co wypisjesz... Wszędzie widzisz > "spiskowca" "Jareczka", czarnego luda, potwora jakiegoś. A jednak konfabulujesz. Nie ma spiskowca, ile razy byś nie czytał. Chyba, że między wierszami widzisz coś, czego inni nie są w stanie.... Jareczek, owszem, jest. Nie bez powodu. Przeczytaj artykuł. Może zobaczysz związek. > przejrzałem Twoje różne posty z których wionie buta, > pogarda i nienawiść, która niestety zaślepia :-( Inwektyw nie komentuję. Z twoich postów w tym wątku (innych nie chce mi się szukać) wynika, że nawet czytanie ze zrozumieniem ci nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 13:07 lwaw napisał: > lwaw napisał: > > > ... ani żadnej innej parti. Do czego to doszło, że publika GW wszędzie do > szukuj > > e > > się spisku. O rany, jakie fajne! Normalnie szczyt paranoi- oskarżać bezpodstawnie o paranoję :D Może zastanów się chwilkę, masz tak negatywne nastawienie do GW, że przykładasz każdemu artykułowi intencje wrogie Twoim. Otrząśnij się, spójrz na świat realnie, od podstaw, nie daj się zaślepić... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_1234 Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 28.12.05, 11:03 Dlaczego od razu spisek. Czy ty od razu to co pisze GW musisz nazywać spiskiem ? U ciebie pewnie są tylko dwa kolory czerwoly i czarny ? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl ten michnik jest cudowny! chyba gej czy co? 28.12.05, 16:28 lubicie michnika i gieremka? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: ten michnik jest cudowny! chyba gej czy co? 28.12.05, 22:26 a co to jest 'gieremek'? czy pochodzi z tej samej rodziny co 'gięś'? - jak tak, to nie lubię. :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: ten michnik jest cudowny! chyba gej czy co? 29.12.05, 07:57 obrazoburca napisał: > a co to jest 'gieremek'? czy pochodzi z tej samej rodziny co 'gięś'? > - jak tak, to nie lubię. > :D:D:D:D Proponuję przejrzeć książkę telefoniczną i zadzwonić do pierwszego psychiatry, którego znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
jot10 Re: A mi biura PIS-u nie przeszkadzają... 29.12.05, 07:49 Mnie - misiu, mnie. Mi występuje w gamie do-re-mi...Jaś Fasola ! Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Proponuję założenie ich przy Kołach Rodziny 28.12.05, 09:04 Radia Maryja!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 12:12 carlitos35 napisał: Co pamiętam osobiście. I - niestety mam podobne skojarzenia. > Jakkolwiek czerwoną chorągiewkę moze zastapić kropielnica albo nawet > konfesjonał, tzw. portable. > I konterfekt Ojca Opiekuna.- Tak zrobią. W pierwszym kroku pójda do proboszcza. Tylko, że nie ma powodu do kpin. Platforma powinna ich naśladować, inaczej odpłynie pionowo. Formułę tylko inną przyjąć trzeba, otwartą, dla młodych i nie tylko. Lokalna polityka w dzień, wieczorem luz co tam kto uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczonyryj To w ramach programu oszczędnościowego adm. 28.12.05, 08:18 Jaki PiS zapowiadał w kampani wyborczej. Mieszkania nie wypaliły, to cos trzeba spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Niedlugo ten cyrk zacznie sie z hukiem zwijac 28.12.05, 11:47 ale bedzie uciecha !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Tanie panstwo, za to totalitarne 28.12.05, 08:42 a komitety blokowe tez beda? Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw Towarzyszu, zazdrość przez Was przemawia ;-) 28.12.05, 10:11 nicram112 napisał: > a komitety blokowe tez beda? Towarzyszu, zazdrość przez Was przemawia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 09:07 to dlatego odnowe moralną zaczeli od wladzy na IPN ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 *************I BARDZO DOBRZE !!!!!!!!! 28.12.05, 09:37 Każda partia powinna mieć swoje przedstawicielstwa - dotacje państwowe powinni przeznaczyć na biura a w nich radcy prawni - i powinni doradzć ludziom - a ludzie zamiast głosować wg spotów zagłosują wg czynów partyjnych komórek !!!!!!!!!! ZAWSZE I WSZĘDZIE PJKM!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtecky Re: *************I BARDZO DOBRZE !!!!!!!!! 28.12.05, 09:44 BUAHAHAHA! Będą osoby "doradzające" jak to dobrze być z PiS, a jak niedobrze z kimś innym, czyli przeciw PiS, a takze jak wesprzeć jedyną słuszną partię finansowo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: *************I BARDZO DOBRZE !!!!!!!!! 28.12.05, 09:56 wojtecky napisał: > BUAHAHAHA! > > Będą osoby "doradzające" jak to dobrze być z PiS, a jak niedobrze z kimś innym, > > czyli przeciw PiS, a takze jak wesprzeć jedyną słuszną partię finansowo :))) A Ty myslisz że ludzie głosowali na Pis bowszyszy RM szłuchają!!! Myślisz że naród jest durny i bedzie kasę dawał!!! Haha może niektórzy dają BO czyją się zobowiązanie (WINNI a ten lub inny sposób)... Mam nadzieję że się coś zmieni a nie milionerzy będą pchać się do władzy - oni mają kapitał niech dziłają lokalnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan211 Re: *************I BARDZO DOBRZE !!!!!!!!! 28.12.05, 09:56 wojtecky napisał: > BUAHAHAHA! > > Będą osoby "doradzające" jak to dobrze być z PiS, a jak niedobrze z kimś innym, > > czyli przeciw PiS, a takze jak wesprzeć jedyną słuszną partię finansowo :))) A Ty myslisz że ludzie głosowali na Pis bowszyszy RM szłuchają!!! Myślisz że naród jest durny i bedzie kasę dawał!!! Haha może niektórzy dają BO czyją się zobowiązanie (WINNI a ten lub inny sposób)... Mam nadzieję że się coś zmieni a nie milionerzy będą pchać się do władzy - oni mają kapitał niech dziłają lokalnie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Stefciu, paluszek sie omsknal 28.12.05, 16:48 stefan211 napisał: > wojtecky napisał: > > > BUAHAHAHA! > > > > Będą osoby "doradzające" jak to dobrze być z PiS, a jak niedobrze z kimś > innym, > > > > czyli przeciw PiS, a takze jak wesprzeć jedyną słuszną partię finansowo : > ))) > > A Ty myslisz że ludzie głosowali na Pis bowszyszy RM szłuchają!!! Myślisz że > naród jest durny i bedzie kasę dawał!!! Haha może niektórzy dają BO czyją się > zobowiązanie (WINNI a ten lub inny sposób)... Mam nadzieję że się coś zmieni a > nie milionerzy będą pchać się do władzy - oni mają kapitał niech dziłają > lokalnie!!!!!!! milionerzy nie potrzebuja wladzy, ale kasy Odpowiedz Link Zgłoś
leszab Powinno powstać przynajmniej 3000.PO wpada w 28.12.05, 09:41 Powinno powstać przynajmniej 3000.PO wpada w panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Dziekujemy, to juz przerabialismy: NSDAP / PZPR, 28.12.05, 10:01 jedyna sluszna partia, jedyny wodz itd. Gratuluje ;-) Proponuje rozliczac: Kaczynskich za Telegraf i Solidarnosc Dolnoslaska rozbita dzieki ich wspolpracy z Bezpieka (gadulstwo tez jest forma wspolpracy), Rydzyka za zdefraudowane miliony na stocznie i wspolprace z NKWD, Jankowskiego za pedofilie, caly ten kryminalny LPR za ich przekrety finansowe i lamanie prawa. Pracy starczy na dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2221 ha,ha już wy ludzie Kaczyniaka polityki uczyć nie 28.12.05, 10:25 będziecie ... bo to tak jak uczyć ojca dzieci robić Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: ha,ha już wy ludzie Kaczyniaka polityki uczyć 28.12.05, 13:25 Zaraz, zaraz...Jarek, dzieci. O kocie słyszałem tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 10:42 dzieciatko_o_dyrektora napisała: > jeszcze niech wprowadza POP w zakladach pracy powyzej pieciu pracownikow . > PIS zaczyna plagiatowac PZPR . Naucz sie liczyc dziubasku - jedno biuro na 72 000 mieszkancow to duzo? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Aj, waj, koszerna podnosi larum, 500 biur w kraju 28.12.05, 16:46 avin napisał: > dzieciatko_o_dyrektora napisała: > > > jeszcze niech wprowadza POP w zakladach pracy powyzej pieciu pracownikow > . > > PIS zaczyna plagiatowac PZPR . > Naucz sie liczyc dziubasku - jedno biuro na 72 000 mieszkancow to duzo? Taz te kaczki to oni by nam nasz ten caly kraj zabiurowali Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos I bardzo dobrze, nie narzekajmy 28.12.05, 10:43 Bardzo dobrze, że powstaje sieć biur partii rządzącej. Trochę ludzi znajdzie tam zatrudnienie i będzie można przyjść tam i porozmawiać o lokalnych oraz osobistych sprawach. Oby to zadziałało i oby biura pomagały też "zwykłym" ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: I bardzo dobrze, nie narzekajmy 28.12.05, 10:58 marabutos napisała: > Bardzo dobrze, że powstaje sieć biur partii rządzącej. Trochę ludzi znajdzie > tam zatrudnienie i będzie można przyjść tam i porozmawiać o lokalnych oraz > osobistych sprawach. Oby to zadziałało i oby biura pomagały też "zwykłym" > ludziom. W stosunku do ilosci mieszkancow naszego kraju otrzymamy srednio jedno biuro na 72 tysiace mieszkancowo o czym pismak GW zapewne nie wie bo porazila go astronomiczna liczba 500. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Jeszcze nie odwykles od LATANIA NA SKARGE DO 28.12.05, 13:45 KOMITETU PARTII? Buhahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: I bardzo dobrze, nie narzekajmy 28.12.05, 22:34 marabutos napisała: > Bardzo dobrze, że powstaje sieć biur partii rządzącej. Trochę ludzi znajdzie > tam zatrudnienie i będzie można przyjść tam i porozmawiać o lokalnych oraz > osobistych sprawach. Kiedyś sie o takich mówiło konfident albo ubek, i ściga sie ich do tej pory. Znaczy, że problem nie tkwi w tym, że sie donosi, a jedynie w tym, że komu innemu niz jest aktualnie u koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Do dzieciatko_o_dyrektora RE: 28.12.05, 10:47 A dlaczego nie? Jeśli zwiazki zawodowe są za mało skuteczne, może partia będzie skuteczniejsza w obronie pracownika i utrzymaniu zdrowej równowagi pracodawca- pracownik? Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Do dzieciatko_o_dyrektora RE: 28.12.05, 11:01 marabutos napisała: > A dlaczego nie? Jeśli zwiazki zawodowe są za mało skuteczne, może partia będzie > skuteczniejsza w obronie pracownika i utrzymaniu zdrowej równowagi pracodawca- > pracownik? ***** I jeszcze niech otworzą komitety partii - i wszystko mamy po staremu od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Do ewazh 28.12.05, 11:05 A dlaczego nie? Każde szanujace się organizacje mają swoje siedziby. Oby tylko starały się nie krzywdzić nikogo i wspierać słabszych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewazh Re: Do marabutos 28.12.05, 16:32 marabutos napisała: > A dlaczego nie? Każde szanujace się organizacje mają swoje siedziby. Oby tylko > starały się nie krzywdzić nikogo i wspierać słabszych. ***** Chyba nie wierzysz w to, że PiS działa zgodnie z tym co oficjalnie głosi. Jak do tej pory to tylko stołki, kasa, władza. Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Re: Do marabutos 28.12.05, 17:17 ewazh napisała: > marabutos napisała: > > > A dlaczego nie? Każde szanujace się organizacje mają swoje siedziby. Oby > tylko > > starały się nie krzywdzić nikogo i wspierać słabszych. > ***** > Chyba nie wierzysz w to, że PiS działa zgodnie z tym co oficjalnie głosi. > Jak do tej pory to tylko stołki, kasa, władza. ??????? Naprawdę? Przecież każda nowa ekipa rządząca pragnie mieć swoich ludzi na ważnych stanowiskach. Przecież nonsensem byłoby, gdyby chcieli stołki przyznawać swoim przeciwnikom. Czy nie? Poza tym, chcąc zmienić świat, trzeba zacząć od siebie - tak jest przyjemniej, zdrowiej i skuteczniej. Więc przede wszystkim nie szkodzić (innym i sobie). Bądź optymistką, albo nie odzywaj się jeśli masz krakać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Do dzieciatko_o_dyrektora RE: 28.12.05, 11:44 marabutos napisała: A dlaczego nie? Jeśli zwiazki zawodowe są za mało skuteczne, może partia będzie skuteczniejsza w obronie pracownika i utrzymaniu zdrowej równowagi pracodawca- pracownik? oj naiwny naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Do joanna 2909 Re: 28.12.05, 12:23 joanna2909 napisała: > marabutos napisała: A dlaczego nie? Jeśli zwiazki zawodowe są za mało > skuteczne, może partia będzie > skuteczniejsza w obronie pracownika i utrzymaniu zdrowej równowagi pracodawca- > pracownik? > oj naiwny naiwny W coś warto wierzyć, nie? A poza tym trzeba być optymistą, mniej narzekać a wiecej pomagać innym i opanować swoje wielkie ego :) Odkąd pamietam, w naszym kraju ciagle psioczymy na każdą władzę. Dajmy wreszcie komuś szansę, bo jeśli jesteśmy przekonani, że zawsze będzie gorzej, to jaki sens ma nasze życie? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Do joanna 2909 Re: 28.12.05, 12:41 W coś warto wierzyć, nie? No cóż jestem sceptykiem w nic i nikomu bezgranicznie wierzyć nie będę ale nie uważam żeby sens mojemu życiu nadawała wiara jakiejkolwiek formacji politycznej Robię to co lubię i kocham swoją rodzinę to mój sens istnienia Osobiście uważam że są dwie rzeczy najważniejsze Nauka i zdrowie Ponieważ głupie i chore społeczeństwo niczego nie wymyśli Jak się pojawi taka formacja która to zrozumie i w tym duchu zacznie działać to może nawet się zapisze Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Do joanna 2909 Re: 28.12.05, 12:57 Jasne. Najważniejszy jest samorozwój duchowy)można to rozumieć jako dbanie o zdrowie i nieustanne uczenie się na popełnianych błędach - to właśnie jest nauka). Chcąc zmienić świat, zacznijmy od siebie. Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził, zwłaszcza polityk. Wiec bądźmy optymistami i nie dokładajmy goryczy do i tak smutkiem przepełnionych serc większości ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Miło sie choć troszke rozumieć 28.12.05, 13:34 Miło, że się prawie zrozumieliśmy Choć nie duchowy rozwój mi chodziło, ale właśnie o umysłowy raczej Nauka, szkolnictwo Ale cóż poprzedni system nauczył ludzi czytać i pisać wykształcił jako tako społeczeństwo można by rzec, że sobie żmije na własnej piersi wyhodował, bo to wykształcone pokolenie w dowód wdzięczności urządziło rewolucje. To podejrzewam, że obecne elity będą mądrzejsze i niech się kształci ten, kto ma możliwości A jakie są możliwości to każdy wie Co do zdrowia istnieje takie zapomniane w tym kraju słowo PROFILAKTYKA? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Miło sie choć troszke rozumieć 28.12.05, 13:34 Miło, że się prawie zrozumieliśmy Choć nie duchowy rozwój mi chodziło, ale właśnie o umysłowy raczej Nauka, szkolnictwo Ale cóż poprzedni system nauczył ludzi czytać i pisać wykształcił jako tako społeczeństwo można by rzec, że sobie żmije na własnej piersi wyhodował, bo to wykształcone pokolenie w dowód wdzięczności urządziło rewolucje. To podejrzewam, że obecne elity będą mądrzejsze i niech się kształci ten, kto ma możliwości A jakie są możliwości to każdy wie Co do zdrowia istnieje takie zapomniane w tym kraju słowo PROFILAKTYKA? Odpowiedz Link Zgłoś
marabutos Re: Miło sie choć troszke rozumieć 28.12.05, 14:58 Dlaczego jesteś taką pesymistką? A może to tylko Twoja maska? Pomyśl nad tym. Najlepszą profilaktyka na codzienne trudy jest uzyskanie wewnetrznego spokoju i wyrobienie w sobie pozytywnego nastawienia do innych. Dasz radę to zrobić? Jeśli kiedyś to osiągniesz, będziesz mogła spróbować naprawiać świat, dopiero wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Miło sie choć troszke rozumieć 28.12.05, 16:35 no i się doczekałam dlatego iż uważam że społeczne pieniądze należy przeznaczyć na naukę szkolnictwo i ochronę zdrowia a nie na umacnianie struktur władzy zostałam pesymistką z rozbujałym ego Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Do joanna 2909 Re: 28.12.05, 16:36 marabutos,a niby dlaczego mamy dawac szanse PiSowi, ktore doszło do władzy dzieki Rydzykowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Do joanna 2909 Re: Dzieki Rydzykowi??? 28.12.05, 16:41 joannabarska napisała: > marabutos,a niby dlaczego mamy dawac szanse PiSowi, ktore doszło do władzy > dzieki Rydzykowi??? PIS doszedl do wladzy dzieki wyborcom, joasiu! Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 10:51 "...Zgodnie z nią ci, którzy urodzili się przed majem 1972 roku, muszą złożyć w IPN wniosek o przyznanie statusu pokrzywdzonego." No! To ja tez jestem pokrzywdzona w takim badz razie! Bo czekoada byla na kartki i moj ojciec mogl tylko jedna flache kupic.. Co za bzdura... "przed 1972"... Odpowiedz Link Zgłoś
poltek1 Status pokrzywdzonego dla wszystkich emerytów 28.12.05, 10:53 Zgodnie z postanowieniem PiS: ...ci, którzy urodzili się przed majem 1972 roku, muszą złożyć w IPN wniosek o przyznanie statusu pokrzywdzonego.... I słusznie! Ludzie w Polsce powyżej 32 roku życia na pewno są pokrzywdzeni, a szczególnie emeryci y głodową emeryturą. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Status pokrzywdzonego dla wszystkich emerytów 28.12.05, 12:05 A JAK NIE ZŁOŻE TO CO ??? DOSTANE KARE JA TAM SIĘ NIE CZUJE POKRZYWDZONA nie żebym od razu krzyczała komuno wróć Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Status pokrzywdzonego dla bylych komunistów 28.12.05, 16:34 joanna2909 napisała: > A JAK NIE ZŁOŻE TO CO ??? > DOSTANE KARE > JA TAM SIĘ NIE CZUJE POKRZYWDZONA nie żebym od razu krzyczała komuno wróć > Tyle, ze milo by ci bylo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Status pokrzywdzonego 28.12.05, 17:08 tarura napisała: > Tyle, ze milo by ci bylo, prawda? muszę cię rozczarować nie czuje sie pokrzywdzona i nikt mi wmawiał nie będzie że powinnam się tak czuć ani to dobre czasy były a i te lepsze nie są Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: Status pokrzywdzonego dla wszystkich 28.12.05, 15:42 szefie, szefie... ;o) Mnie tam do emerytury jeszcze daleko. O status "pokrzywdzonego" powinna sie ubiegac wiekszosc spoleczenstwa, zwlaszcza ta co zyje na skraju nedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Ile biur miała partia Millera i Kwaśniewskiego? 28.12.05, 10:58 500, 1500, 2500, 25000, 2500000? Adaś zapomniał sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 nowa komunistyczna partia KACZOMUNA.... 28.12.05, 11:02 wraca czerwone w nowym upierzeniu....jeszcze trojki rodzicielksie na ulicach i oddzialy pisormo... Odpowiedz Link Zgłoś
krrogulec Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 11:03 "Będziemy też otwierali biura w mniejszych miastach, gdzie jest szansa na powołanie lokalnych komitetów wyborczych, a także tam, gdzie są wielkie zakłady pracy lub duże bezrobocie" - target zdefiniowany przez Jacka Kurskiego jako "ciemny lud". Dziadek Jarosław i Lech i Wujek Jacek będą dalej bajeczki maluczkim opowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
jastill Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 11:22 Warto przypomnieć, że zawiedziony lud zazwyczaj palił komitety. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura zawiedziony lud zazwyczaj palił komitety 28.12.05, 16:32 jastill napisał: > Warto przypomnieć, że zawiedziony lud zazwyczaj palił komitety. Zawiedziony ludek poplecznikow pol-Tuska gubi sie w ujadaniu i juz nie wie jak pluc Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:Do dzieciatko.....wariata!! 28.12.05, 11:29 Mieszkasz w Niemczech a glupoty wypisujesz,zacznij sie leczyc psycholu!!!Moze pomyliles kraje,moze musisz wracac do moskali!! Odpowiedz Link Zgłoś
vorto Do toberson Re:Do dzieciatko.....wariata!! 28.12.05, 12:32 Ale jesteś niegrzeczny. Tacy jak Ty powinni być izolowani od społeczeństwa. taki jak Ty nigdy nie jest dobry dla innych i dla siebie nawet. Więc po co się wypowiadasz publicznie, jeśli nie umiesz dyskutować? po co robisz hałas? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 11:35 Jeszcze niech wprowadzą POP w zakładach pracy powyżej pięciu pracowników. PIS zaczyna plagiatowa PZPR. A co raz się sprawdziło i funkcjonowało Nie ma jak dobre sprawdzone przykłady po co daleko szukać Odpowiedz Link Zgłoś
marych Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 11:48 to się nazywa "tanie państwo"... Odpowiedz Link Zgłoś
mielis to się nazywa "tanie państwo" 28.12.05, 12:15 Nie wspomniano o najmłodszych. Zamiast Młodzieży Wszechpolskiej dać jeszcze alternatywny związek "Młodzi Prawi" Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Tak to sie nazywa 28.12.05, 16:28 mielis napisał: > Nie wspomniano o najmłodszych. Zamiast Młodzieży Wszechpolskiej dać > jeszcze alternatywny związek "Młodzi Prawi" Młodzi Prawie Sprawiedliwi Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Tak to sie nazywa 28.12.05, 23:43 tarura napisała: > Młodzi Prawie Sprawiedliwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Mozna zrozumieć wsciekłość "grubokreskowców" 28.12.05, 11:51 czyli "starowierców przodującej doktryny"- nagle odcinani od koryta( patrz KRTiTV) lustrowani,sprawdzani majątkowo itd - to istotnie można wpaść w psychozę!! Ale czerwona i rózowawa ferajno - czas ochronny na was sie skończył i polowanie rusza !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Mozna zrozumieć wsciekłość "grubokreskowców" 28.12.05, 12:19 rsrh napisał: > czyli "starowierców przodującej doktryny"- nagle odcinani od koryta( patrz KRTi > TV) > lustrowani,sprawdzani majątkowo itd - to istotnie można wpaść w psychozę!! > Ale czerwona i rózowawa ferajno - czas ochronny na was sie skończył i polowanie > rusza !!!! przypominam że było już coś takiego jak ŚWIĘTA INKWIZYCJA to dopiero była zabawa JEDENA WIARA JEDNA PARTIA RESZTA NA STOSY Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Re: Mozna zrozumieć wsciekłość "grubokreskowców" 28.12.05, 16:25 RESZTA NA STOS - TAK JEST! Odpowiedz Link Zgłoś
linda2005 Re: Mozna zrozumieć wsciekłość "grubokreskowców" 28.12.05, 18:15 tarura, kto ty jestes? rura? Kanalizacyjna? I ty uwierzyles ze jestes rura? a nie wolisz byc np Napoleon? Nic sensowniejszego nie podpowiedzial ci pan doktor od psychiatrii? Masz obsesje na ponkcie rur - bo zbyt dlugo je czysciles - moze czyscisz je nadal za granica albo w kiciu? Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Mozna zrozumieć wsciekłość "grubokreskowców" 28.12.05, 23:45 Na stos, rzucilismy swój życia los na stos, na stos Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 11:52 Takiej sprawy jeszcze w Polsce nie było - dziewięciu duchownym katolickim prokuratura zarzuca udział w zorganizowanej grupie przestępczej, która wyłudziła z banku ponad 400 mln zł. Dziś wrocławska prokuratura okręgowa zakończy śledztwo w sprawie afery z Salezjańską Fundacją Pomocy Młodzieży im. św. Jana Bosco. W ciągu kilku tygodni do sądu trafi akt oskarżenia. Prokuratura postawi zarzuty 13 osobom, w tym dziesięciu księżom. Główny podejrzany to ksiądz Ryszard M. - zakonnik, który kilka lat temu pracował w parafii w Lubinie, duszpasterz młodzieży, prezes Fundacji. Zdaniem prokuratury wspólnie z innymi księżmi i grupą wiernych zorganizował i przeprowadził gigantyczną operację wyłudzania kredytów. Zaczęła się w 1999 roku, została ujawniona dwa lata później. Posługując się fałszywymi dokumentami, Fundacja zaciągnęła ponad 400 milionów złotych kredytów. Do dziś banki nie odzyskały 130 mln. Kilkanaście milionów wzięli naiwni parafianie namówieni przez swoich duszpasterzy. Wierni przedstawiali przygotowane przez duchownych fałszywe dokumenty - na przykład zaświadczenia o zarobkach. Pieniądze pożyczali im zaprzyjaźnieni z księżmi bankowcy. Teraz 120 parafian ma odpowiadać przed sądem za oszustwo. Dwie kilkunastoosobowe grupy już zostały oskarżone. Choć parafianie pożyczone pieniądze przekazali zakonnikom, to przysłany przez bank komornik zaczął już licytować ich majątek. Wielu rodzinom groziła utrata życiowego dorobku. W końcu salezjanie oddali kilkanaście milionów, ale dopiero gdy parafianie poskarżyli się do Watykanu. Co się stało z pożyczonymi przez zakonników pieniędzmi? Część przeznaczona została na dokończenie budowy kościoła w Lubinie. Ale księża kupowali też nieruchomości na postawione osoby albo na siebie. Część pieniędzy ksiądz M. przekazał znajomemu maklerowi z Krakowa, który inwestował je na giełdzie. Ksiądz Ryszard tłumaczył w śledztwie, że finansowo- kredytowa machina załamała się w wyniku giełdowego krachu po ataku na World Trade Centre 11 września 2001. Inaczej - jak zapewniał - bank odzyskałby wszystkie pieniądze, a wierni nie mieliby problemów. oczywiscie nikogo nie skaza w polsce czarni sa bezkarni na czele z szefem rzadu z torunia chociaz ta afera jest ogromna przy tym dochnale czy rywony to nic buehehehehhehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
brynk GW tez ma sieć sprzedaży- kilka tysiący kiosków 28.12.05, 12:28 ...Ruchu i innych i nikt się nie czepia . U siebie niewidać ala u kogoś odwrotnie . Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: GW tez ma sieć sprzedaży- kilka tysiący kio 28.12.05, 13:13 brynk napisał: > ...Ruchu i innych i nikt się nie czepia . U siebie niewidać ala u kogoś > odwrotnie . ********************************** GW jest przedsiębiorstwem na które możesz, ale nie musisz wydawać pieniedzy. Na PiS będziesz musiał. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: GW tez ma sieć sprzedaży- kilka tysiący kio 28.12.05, 13:18 na sld tez wydawałem , na PO tezA co robi ? - Pieniadze jej przynalezne wzieła , i co ty na to? - maruda Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: GW tez ma sieć sprzedaży- kilka tysiący kio 28.12.05, 14:04 > na sld tez wydawałem , na PO tezA co robi ? - Pieniadze jej przynalezne wzieła > , i co ty na to? - maruda Póki co PO jest jedyną partią, która chce zniesienia finansowania partii z budżetu (ma to w programie od dawna). Ale póki takie finansowanie jest, musieliby się z rozumem minąć, by nie brać dofinansowania, podczas gdzy ich konkurenci je wezmą i wydadzą na kolejne kampanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura PO jest przeciw, a nawet za - czy to juz bylo? 28.12.05, 16:21 rosenkrantz666 napisał: > > na sld tez wydawałem , na PO tezA co robi ? - Pieniadze jej przynalezne w > zieła > > , i co ty na to? - maruda > > Póki co PO jest jedyną partią, która chce zniesienia finansowania partii z > budżetu (ma to w programie od dawna). Ale póki takie finansowanie jest, > musieliby się z rozumem minąć, by nie brać dofinansowania, podczas gdzy ich > konkurenci je wezmą i wydadzą na kolejne kampanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aras88 Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 12:31 kaczory do obory!!najlepiej do torunia włazić w dupe rydzykowi dalej!! Odpowiedz Link Zgłoś
obrazoburca Re: Powstaje sieć 500 biur partii Kaczyńskich. Pi 28.12.05, 23:47 alleluja i do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aras88 Beda przsladowania!!! 28.12.05, 12:33 kazdy komentarz jaki tu zostanie napisany zostanie wysledzony!!Bojcie sie bojowkarzy radia maryja i czarnego maybacha!! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna2909 Re: Beda przsladowania!!! 28.12.05, 12:51 aras88 napisała: > kazdy komentarz jaki tu zostanie napisany zostanie wysledzony!!Bojcie sie > bojowkarzy radia maryja i czarnego maybacha!! W końcu jestem Joanna to powinnam wiedziec co mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Na stos, Na stos! 28.12.05, 16:19 joanna2909 napisała: > aras88 napisała: > > > kazdy komentarz jaki tu zostanie napisany zostanie wysledzony!!Bojcie sie > > > bojowkarzy radia maryja i czarnego maybacha!! > > W końcu jestem Joanna to powinnam wiedziec co mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś