t324911 11.01.06, 07:57 Biedne komuszki boja sie ze ich swoi scigac nie beda . Straszne . Trzeba bedzie beknac . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ant07 Agora o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 09:12 "Wszelkie komisje specjalne i specjalne organy prowadzą do nadużycia władzy. Od opryczniny Iwana Groźnego przez jakobiński Komitet Ocalenia Publicznego i bolszewicką czerezwyczajkę po komisję Mac Carthy'ego - wszystkie specjalne organa wcześniej czy później się wyradzają, a z czasem stają się tak silne, że zaczynają zagrażać władzy, która ich ustanowiła". (cyt. z komentarza Heleny Łuczywo na pierwszej stronie GW do tekstu o CBA) Podobnie jak złodzieje nie znoszą policji tak i aferzyści nie pokochają CBA, to jasne. Dlatego nie dziwi, że SLD dostaje piany na ustach na myśl o Kamińskim i jego urzędzie. Co jednak w tym podejrzanym towarzystwie robi Agora SA, Bóg raczy wiedzieć. Kuriozalna argumentacja wymyślona przez Helenkę, gdyby ją traktować poważnie, skłaniałaby do natychmiastowej likwidacji wszystkiego co jest "specjalne", służby specjalne przede wszystkim, a pewnie także policję i urzędy finansowe. Nie sądzę aby to było standardem w UE, która parę lat temu powołała OLAF - służbę antykorupcyjną, w porównaniu z innymi brukselskimi agendami niewątpliwie specjalną. Rozumiem, depresja powyborcza, brak perspektywy wsparcia pałacu prezydenckiego w najbliższym dziesięcioleciu, niejasna przyszłość naszej gazety, itd. ale jednak jakieś standardy argumentacji w publicystyce należy zachowywać. Chyba że zaczynamy publicystykę Helenki traktować poważnie i po komuniźmie, demokracji powoli, bez paniki zmierzamy w kierunku republiki oligarchicznej. Kiedy jakikolwiek państwowy urząd będzie za słaby aby sprawdzić czy Kulczyk płaci podatki, wtedy już będzie jasne - to jest właśnie ustrój oligarchiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Agora o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 09:29 Szykuja nastepnego biurokratycznego olbrzyma, ktory bedzie pilnowal interesow "Partii". Juz to bylo przerabiane. Lenin & Co. ta spolka robila podwaliny, nastepnie Stalin udoskonalil i doprowadzil do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jarosław Kaczyński to ukraiński Kuczma i tyle 11.01.06, 11:02 ale skoro zmierzamy do socjalizmu to wszysko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Jarosław Kaczyński to ukraiński Kuczma i tyle 11.01.06, 11:40 Kula leci, mija płot i trafia w kolano. Twoje. Gdyby J.Kaczyński był Kuczmą to by pijał z Kwasniewskim. A nie pijał jak wiadomo. Kaczyński jest umiarkowanie trunkowy, czasem tylko pija dobre wina, z Dornem. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Jarosław Kaczyński to ukraiński Kuczma i tyle 11.01.06, 13:22 A drugim Piłsudkim był Jaskiernia dopóki wąsów nie zgolił? Odpowiedz Link Zgłoś
mleon Re: Jarosław Kaczyński to ukraiński Kuczma i tyle 11.01.06, 14:06 ant07 napisał: > Kula leci, mija płot i trafia w kolano. Twoje. Gdyby J.Kaczyński był Kuczmą to > by pijał z Kwasniewskim. A nie pijał jak wiadomo. Kaczyński jest umiarkowanie > trunkowy, czasem tylko pija dobre wina, z Dornem. a potem razem do sypialni, pij pij bedziesz latwiejszy moj ludwiczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Jakas forma Urzedu Antykorupcyjnego jest wymogiem 11.01.06, 12:34 unijnym; takim wymogiem sa tez regulacje prawne zwalczajace korupcje, a wiec ta nagla antyunijnosc Agory jest naprawde ciezka do zrozumienia... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Marszczenie brwi czy skóry na pupie? 11.01.06, 10:14 Koniec machlojek panowie różowoczerwoni! Sprawiedliwość zawitała nareszcie do Rzeczpospolitej Polskiej! Koniec "lewych" (od lewicy czy od Lwów?) interesików i spokojnego bezkarnego życia doczesnego! Kamiński sprawi wam lanie, jakiego dawno nie dostaliście! Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Marszczenie brwi czy skóry na pupie? 11.01.06, 10:47 Jeżeli pani łuczywo porównóje urżąd antykorupcyjny do morderców z CZEKA , to chyba znaczy że sprawy idą w dobrym kierunku.Zawsze będę twierdził że im bardziej GazetaWyborcza atakuje rząd Marcinkiewicza,to będzie to sygnał że ich działania są skuteczne .Ale to porównanie redaktorki gazety wyborczej tego urzędu do czeki , która ma na sumieniu śmierć tysięcy rosjan świadczy tylko o tym jakim celnym strzałem ,w samo serce układu, politycznego reprezentowanego przez Michnika Prezia ,Urbana itzw święte krowy polskiego kapitalizmu. A może czas się przyjrżeć wydawnictwu Agory i ich powiązaniu z tzw układem? A paniom łuczywo , Rapaczyńskiej czy nawet redaktorowi Michnikowi, jeżeli tak się boją tego urzędu jak najszybszą emigrację do kraju słynącego ,z braku korupcji jakim jrst Izrael [dla pani Rapaczyńskiej nie będzie to pierwsza emigracja do tego kraju]Noi znowu wyjdę na antysemite. SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
omikron22 Re: Marszczenie brwi czy skóry na pupie? 11.01.06, 17:24 antys.bk napisała: >znowu wyjdę na antysemite. SZKODA Rzeczywiscie, szkoda. Szkoda, ze naprawde nie wyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kamiński - Dzierżyński rozprawi się z tymi... 11.01.06, 10:57 którzy nie lubią PiS a niekoniecznie nakradli. Przeciwnicy PiS nie będą na żadnych kierowniczych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Kamiński - Dzierżyński rozprawi się z tymi... 11.01.06, 13:21 O, znowu dyżurny przygłup Chris 12? Cześć! I jak zwykle znowu tak radykalnie czerwonoróżowo? Oj, zmień drużynę, póki czas! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Marszczenie brwi czy skóry na pupie? 11.01.06, 13:24 to teraz będą tylko prawe i sprawiedliwe machlojki? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Menda Kamiński wyglada jak UB-ek i tak gada... 11.01.06, 10:25 Korupcja jest jak rak i powinna byc efektywnie i skutecznie eliminowana. Kamiński wypożyczony z Gestapo czy NKWD nie budzi zaufania w tym względzie a podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Szanowny chris 12 ! Uprzejmie przypomiam ze twoja. 11.01.06, 11:13 wypowiedz w sprawie Kamińskiego -funkcjonariusza publicznego -dokładnie wyczerpuje znamiona Art 226 KK z którym radze się zapoznać (ściganie z urzedu).Można wiele powiedzieć i napisać bez znieważania danej osoby bowiem nasz język jest bardzo bogaty i nie trzeba sięgac po arumenty które wystawiaja panu złe swiadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Szanowny chris 12 ! Uprzejmie przypomiam ze t 11.01.06, 13:27 Nie zauważyłeś ironii? Przecież nikt nie twierdzi, że Kamińki był w Gestapo. Chodzi tylko o to, że ma totalitarną mentalność. Ciekawe czy ścigasz tych, którzy znieważali o ile wyższych funkcjonariuszy państwowych, jakimi byli Kwaśniewski i Miller, a jest np. Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Kaminski to wyglada jak Himmler: sa podobni 11.01.06, 13:27 fizyvcznie Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kamiński albo Her Flick from Gestapo budzi odrazę 11.01.06, 10:30 ...swoim podejściem do urzędu. A przecież walka z korupcją jest priorytetem w uporządkowaniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Kamiński z CBA 11.01.06, 11:02 > .. swoim podejściem do urzędu. A przecież walka z korupcją jest priorytetem w > uporządkowaniu państwa. Nie słyszałem aby ktoś rzucił pomysł powołania CBA zanim zrobił to PiS. Twoje zaklęcia (owszem, jest potrzebny, ale Kamiński niedobry) brzmią zupełnie niewiarygodnie. Gadanie, że mamy tyle służb - niech walczą z korupcją, to dezinformacyjny żart. Te służby istniały sobie, żyły swoim życiem, a korupcja swoim. Oznacza to, że nie są w stanie robić tego co wyspecjalizowana instytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Kamiński albo .... 11.01.06, 11:44 > A przecież walka z korupcją jest priorytetem w > uporządkowaniu państwa. Dobrze powiedziane, ale kiedy na to wpadłeś? Za pierwszych rządów SLD czy za drugich? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Złodziej to złodziej 11.01.06, 10:51 A ty widocznie chcesz być okradany przez Polaka-katolika? M. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Złodziej to złodziej 11.01.06, 11:09 Jeśli katolik kradnie to przynajmniej ma poczucie grzechu, które może go doprowadzić do rachunku sumienia, poprawy i zadośćuczynienia za wyrządzone zło. Gorzej z tymi, którzy nie mają poczucia, że kradnąc robią coś złego. Skoro Boga nie ma to przedież wszystko wolno - prawo to tylko umowa między ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Złodziej to złodziej 11.01.06, 11:10 Jak powiedział Pawlak ,,wróg ale swój''tak samo wole żeby mnie okradali swoi a nie obcy .Niech jadą okradać swoich[ ciekawie czy by na to pozwolili jak my] Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Proletariusze Kamińskiego, brać Kulczyka i innych 11.01.06, 10:53 Wieszać, majątek rozgrabić. Cześć wodzu Jarosławie, prowadź swoich wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Wprowadzamy nomenklaturę, uczciwy tylko z PiS 11.01.06, 10:59 i tylko taki będzie mógł ubiegać się o urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
indris REWELACJA czy przejęzyczenie ? 11.01.06, 11:01 "ludzie, którzy dopuścili się zdrady państwa, obywateli albo SWOICH FORMACJI POLITYCZNYCH, mają trafić do więzienia" - powiedział Mariusz Kamiński. Jeżeli nie było to przejęzyczenie, to jak zdefiniować pojęcie "zdrady swojej formacji politycznej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Chyba nie przejęzyczenie.... 11.01.06, 11:04 Korupcja - nie ale metody Kaczyńskich też - nie Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Dokładnie słuchałem pana Kamińskiego i nie 11.01.06, 11:08 podzielam pogladów GW.Jasno było powiedziane wymieniając te nazwiska ze kolekcjonowanie w swoich interesach jako pracowników byłych polityków,których kwalifikacje dla konkretnych działań sa wątpliwe, sugeruje że pracodawca liczy na ich dawne "układy".I tu z cała pewnością nastapi radykalna zmiana i nie bede juz słuchał informacji że jakiś bogaty rodak będzie "przy okazji" wpadał do gabinetu premiera i o czymś tam decydował czy był informowany. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Dokładnie słuchałem pana Kamińskiego i nie 11.01.06, 12:27 > I tu z cała pewnością nastapi radykalna zmiana i nie bede > juz słuchał informacji że jakiś bogaty rodak będzie "przy okazji" wpadał do > gabinetu premiera i o czymś tam decydował czy był informowany. Nieee, do premiera nie, bo premier to cienki bolek. Będzie wpadał do gabinetu Jarka. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Dokładnie słuchałem pana Kamińskiego i nie 11.01.06, 12:39 > > I tu z cała pewnością nastapi radykalna zmiana i nie bede > > juz słuchał informacji że jakiś bogaty rodak będzie "przy okazji" wpadał > do > > gabinetu premiera i o czymś tam decydował czy był informowany. > > Nieee, do premiera nie, bo premier to cienki bolek. Będzie wpadał do gabinetu > Jarka. Po bogatych doświadczeniach III RP, a zwłaszcza dworu Kwaśniewskiego, będzie stamtąd regularnie wykopywany, albo i zrzucany ze schodów. Tak na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 11:11 "Będzie kontrolowała nie stare sprawy, ale rząd i administrację dnia dzisiejszego - zapewniał wczoraj Marcinkiewicz". To ja nie wiedziałam,że Kulczyk i Gudzowaty są w rządzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 11:28 > "Będzie kontrolowała nie stare sprawy, ale rząd i administrację dnia > dzisiejszego - zapewniał wczoraj Marcinkiewicz". To ja nie wiedziałam,że > Kulczyk i Gudzowaty są w rządzie? To kwestia wyobraźni. Zatrudniasz byłych ministrów za niezłe pieniądze, ale chodzi ci nie tyle o ludzi, których wyniosła na te stanowiska taka czy inna biurokracja partyjna, tylko o informacje jakie oni mieć mogą i kontakty jakie mogli zdobyć. Przez kilka lat ma to dużą wartość. W tym sensie Kulczyk i Gudzowaty zatrudniając coraz to nowych ministrów, wiceministrów, a też innych urzędników szczebla centralnego, praktycznie tak jakby byli w rządzie. Kłania się zatrudnienie Shroedera przez Gazprom. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 11:43 To ja przepraszam ,że spytam kto może zatrudnić byłych ministrów? A może oni już powinni dożywotnio być bezrobotni? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 11:53 > To ja przepraszam ,że spytam kto może zatrudnić byłych ministrów? A może oni > już powinni dożywotnio być bezrobotni? Nie powinni iść do sektora prywatnego w branży którą zajmowali się jako wysocy urzędnicy państwowi, przynajmniej prez kilka lat. To są dobre obyczaje egzekwowane zwyczajowo w krajach cywilizowanych. Jeśli były urzędnik je łamie to daje dobry powód aby przyjrzały mu sie służby zajmujące się zwalczniem korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 11:57 > Nie powinni iść do sektora prywatnego w branży którą zajmowali się jako wysocy > urzędnicy państwowi, przynajmniej prez kilka lat. To są dobre obyczaje > egzekwowane zwyczajowo w krajach cywilizowanych. Tak, na przyklad w Niemczech, patrz Schroeder ;) Lepiej, żeby był jednak zatrudniony i żebyśmy wiedzieli u kogo, niż żeby pieniążki szły na konto w Szwajcarii, o czym się nie dowiemy. Obyczajów nie zmienia się ustawami. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 12:10 > Obyczajów nie zmienia się ustawami. Obyczaje zmienia cywilizacja Odpowiedz Link Zgłoś
jola_iza Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 11:59 Byłemu urzędnikowi a nie temu co go zatrudnia.Kamiński groził prywatnym przedsiębiorcom a nie byłym urzędnikom.Czy Kurskiego i jego zakup leśniczówki też pan Kamiński prześwietli czy to się mieści w standartach? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Kulczyk i Gudzowaty - jak w rządzie 11.01.06, 12:18 > Byłemu urzędnikowi a nie temu co go zatrudnia.Kamiński groził prywatnym > przedsiębiorcom a nie byłym urzędnikom.Czy Kurskiego i jego zakup leśniczówki > też pan Kamiński prześwietli czy to się mieści w standartach? Ja myślę, że ciekawszym przpadkiem jest pałacyk Rywina w Konstancinie niż całkiem legalnie kupiona przez Kurskiego za jakieś grosze ruina leśniczówki, gdzieś tam na prowincji. Jak rozumiem urząd antykorupcyjny nadzorowany przez SLD zająłby się leśniczówką, Konstancin byłby poza jego zasięgiem i zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Oraz Walendziaka przez Krauzego: PO CO szukasz 11.01.06, 13:41 az tak daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
vigla bezkarność lżenia przez GW 11.01.06, 11:26 W pełni się trzeba zgodzić z komentarzem Heleny Łuczywo serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3107239.html 'Niezależnie od tego, jak się ocenia tych ludzi, to jak wszyscy inni mają prawo do tego, by nie być bezkarnie lżeni.' Problem w tym, że zdaje się także Pani Łuczywo tego wlasnego słusznego poglądu do końca nie podziela www.nfa.pl/articles.php?id=42 www.nfa.pl/news.php?id=46 Jest to dowod także na słusznośc twierdzenia: 'wszystkie specjalne organa wcześniej czy później się wyradzają, a z czasem stają się tak silne, że zaczynają zagrażać władzy, która ich ustanowiła' Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 11:35 > 'wszystkie specjalne organa wcześniej czy później się wyradzają, a z czasem > stają się tak silne, że zaczynają zagrażać władzy, która ich ustanowiła' CBA nie będzie żadną inkwizycją finansowo-polityczną, a ani inną komisją nadzwyczajną, tylko normalnym urzędem odpowiedzialnym przed premierem. Rozumiem odruchową niechęć przestępców do policji, ale przecież uczestnicy tego forum nie są przstępcami. Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 12:38 Wczoraj porównanie Piłsudzki- Szaron, dzisiaj urząd antykorupcyjny- CZEKA a jutro Rzeczpospolita Polska-Trzecia Rzesza? Poziom nienawiści Gazety Wyborczeji pogardy do Polski przekroczył u nich próg krytyczny.Czy Wy zwolennicy GW nie widzicie tego , jak można pluć wam w twarz , a Wy udajiecie że deszcz pada,. Nie chodzi mi nawet o wasze przekonania polityczne . lecz o to że oni nawet nie udają w jakimj pogardzie mają Polaków.Czy jesteście ślepi? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 12:41 > Wczoraj porównanie Piłsudzki- Szaron, dzisiaj urząd antykorupcyjny- CZEKA a > jutro Rzeczpospolita Polska-Trzecia Rzesza? Poziom nienawiści Gazety > Wyborczeji pogardy do Polski przekroczył u nich próg krytyczny.Czy Wy zwolennic > y > GW nie widzicie tego , Widzimy to i bolejemy nad tym, że coś się stało strasznego z naszą gazetą. Odpowiedz Link Zgłoś
bykk Re: ajwaj!!! 11.01.06, 13:00 Czemu to tak GieWu boi się IPN,lustracji, dekomunizacji, a teraz CBA? No czemu? Czyżby... hej! Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 14:27 Muszę przyznać ze wstydem że blisko 10 lat poierałem to co pisze gazeta , ty wiesz jak ja nienawidziłem tych Macierewiczy , Kaczyńskich a o łysiaku nawet nie wspomne , nie miałem za złe że Michnik ,łuczywo ,Rapaczyńska czy blisko połowa redaktorów gazety jrst pochodzenia żydowskiego ,wkorzałem się jak ktoś pisał o niej jako o gazecie ,,koszernej;''myślałam że w końcu faktycznie Polacy i żydzi mogą w końcu razem bUdować Polskę . O moja naiwności , że historia nie nauczyła mnie .ze kiedy żydzi w danym kraju poczują się pewnie to zaraz zaczynają okazywać pogarde swojemu gospodarzowi, czy tak nie było już poprzednio? Dlaczego oni robiaą że człowieka kiedyś nie podejrzewającego się o rasizm , nagle odkrywa w sobie antysemite? Jak można pić wódkę przez uważającego siebie za człowieka będącego głownym przedstawicielem opozycji , red. Michnika z taką postacia jak Urban? To .co teraz Gazeta ma być takim ;;NIE'' dla inteligencji.Najgorsza jest zawiedziona miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 13:53 Abstrahujac nieco od tematu - nie mam nic do Pilsudskiego, ale sprawdz, w jaki sposob traktowal osoby, ktore nie do konca sie zgadzaly z jego pogladami, ze nie wspomne o przeciwnikach politycznych. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
antys.bk Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 15:53 Nie chodzi ,oto czy Piłsudzki był samym ideałem , bo każdy z polityków ma swoję ciemne strony, lecz o to że dla Polaków ma on historyczne znaczenie ,jako twórca państwa poskiego , mineło zresztą ponad 70 lat od jego śmierci , a więc mamy perspektywę tego czy dobrze lub żlę postępował , Jego już oceniła historia. A szaron jeszcze żyje , a więc ostatateczny wynik jego polityki nie jest znany . Czy za 60 lat będą Zydzi stawiać mu pomniki , czy też przeklinać jest sprawą otwartą .Tak więc stawianie za życia przez redaktora wyborczej znaku równości dokonań Piłsudzkiego a Szarona jest żałosnym wybiegiem. Przypomne Ci że francuzi też po 1 wojnie śwatowej stawiali pomniki Petainowi, lecz do historii przeszedł, jako zdrajca Francji w 2 wojnie światowej. Tak go oceniła historia , a nie jakiś redaktorek z Wyborczej. Nawet w samym Izraelu ,Szaron jest postacią niejednoznaczną tak więc Warszawski nie ma prawa Szaronowi pomniki za życia a tym barziej porównywać go z Piłsudzkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Bezkarność lżenia przez GW? 11.01.06, 13:51 Poczytaj sobie, na jakich zasadach dzialaja urzedy antykorupcyjne w innych krajach i czym sie to rozni od planow naszych politykow odnosnie tego urzedu. nie istnieje taki kraj demokratyczny, w ktorym tego typu instytucje sa uzaleznione od premiera, ze nie wspomne o innych roznicach - patrz kraje, w ktorych korupcja jest najmniejsza np. dania, holandia). Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Kolejny idiota... 11.01.06, 11:50 Na podstawie jakiego przepisu prawa ten człowiek zamierza ograniczyć przedsiębiorcom prawo do swobody zatrudniania niektórych obywateli polskich? Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 [...] 11.01.06, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 11:56 To taka choroba kazdej władzy. Najlepiej ją wyleczyć pisząc anonimy na samego siebie. Ta nowa elita policyjna wywoła wrogość i podziały w tym aparacie przymusu. Konsekwencje bedą takie, jak obwołanie przez PiS Rydzyka jedynym miarodajnym przedstawicielem kościoła katolickiego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 12:23 No cóż, Jacek Kurski miał rację - jak widać z większości komentarzy, głupi naród kupi brednie PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 12:35 > No cóż, Jacek Kurski miał rację - jak widać z większości komentarzy, głupi > naród kupi brednie PiSu. W systemie demokratycznym nie ma znaczenia, czy - jak piszesz - naród jest głupi, czy tez może to ty jesteś inteligentny inaczej. Naród wykazuje zbiorową mądrość poprzez rozkład sympatii. Dzis to juz połowa Sejmu, jak pokazują ostatnie sondaże. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 13:44 W systemie demokratycznym partie wybrane postepuja zgodnie z zasadami demokracji i je szanuja. jak widac demokracji to my sie jeszcze musimy dlugo uczyc. A narod to wykarze zbiorowa madrosc, jak zacznie uczestniczyc w wyborach - bo poki co, to PIS (i inne partie wybrane do obecnego parlamentu rowniez) zdaje sie zapominac ze de facto zaglosowalo na nich okolo 10% Polakow posiadajacych takie uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 13:45 wykaze oczywiscie, sorry za ort Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 12.01.06, 16:13 > Naród wykazuje zbiorową > mądrość poprzez rozkład sympatii. Dzis to juz połowa Sejmu, jak pokazują > ostatnie sondaże. To że jest to już połowa sejmu, nie oznacza jeszcze że naród jest mądry. Dla wyjaśnienia: nie uważam że naród jest głupi. Naród jest różny, tak jak ty i ja i jeszcze inni. Uważam natomiast, że naród trochę niedojrzale (znowu żeby nie używać epitetu "dziecinnie") odreagowuje poprzednią kadencję kiedy rządziło SLD. Wahadło bujnęło się dla odmiany mocno w prawą stronę. A ja uważam, że ten kraj można efektywnie budować wtedy, kiedy rchy wahadła będa nieznaczne w prawo i lewo. Umiar, spokój i pewna stałość czy ciągłość jest nam potrzebna. Podczas rewolucji niezbyt dobrze się cokolwiek buduje, chyba że baraki dla niepokornych. Gdyby kierować się tylko Twoją argumentacją, to można powiedzieć że wszystko było OK kiedy naród niemiecki dokonywał wyboru w 19933 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
ada1979 Wypowiedz Kaminskiego dosadnie pokazuje, 11.01.06, 13:39 co w Polsce znaczy prawo i sprawiedliwosc i jak politycy tej partii czuja sie bezkarni. Na miejscu Kulczyka, Gudzowatego i Krauzego zaskarzylabym go do sadu za bezpodstawne szkalowanie ich opinii i umyslne przedstawianie ich jako zlodziei oraz wypowiedzi mogace szkodzic ich interesom. Nie zamierzam wypowiadac sie na temat interesow tych panow, ale o ile dobrze pamietam, to zaden z nich o nic nie jest oskarzony poki co, i o ile dobrze pamietam, to najpierw trzeba udowodnic wine. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Łuczywo o zwalczaniu korupcji 11.01.06, 13:56 Czego ona się przestraszyła? Czyżby też miała lewe pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
m_dubel Wygląda to na instytucję, która ma zabezpieczyć 11.01.06, 14:00 system, przed możliwościami dojścia do prawdy. Szef nowo powstającej "Służby Bezpieczeństwa" sam stwierdził, że nie zamierza wracać do przeszłości i będzie się zajmował obecnym układem. A to przecież nie oto chodzi, już przecież nie ma co "sprywatyzować" bo wszystkie najlepiej prosperujace firmy i przynoszące dochód Skarbowi Państwa zostały zagrabione. Dlaczego więc nie zapytać kto jest właścicielem akcji ORLENU, PZU, Telekomunikacji ,Zakładów Energetycznych, Dróg Krajowych (czytaj autostrad) itd. Ci którzy tworzą takową formację mogą spać spokojnie, bo podobnie jak w sprawie Ungiera akta, nawet gdy się znajdą poleżą spokojnie w szufladach i po 10 latach się przedawnią. Zresztą którz się będzie chciał pytać o CARGO MODLIN, TELEGRAF, czy jakieś fundacje. A każdego dnia zyski i dywidendy ze spółek akcyjnych, które do 1997 roku były państwowe zasilą konta nie właścicieli do których prawnie należą, ale złodzieji, którzy tworząc prawo te spółki zawłaszczyli. Padło stwierdzenie, że ta nowo powstała instytucja będzie miała wgląd w konta bankowe HA ! HA ! HA! Panowie który bank w Szwajcarji, czy Luksemburgu, albo na Kajmanach ujawni wam jakie kolwiek dane. Powiem krótko O DUPĘ POTŁUC TEN WASZ POMYSŁ !!! Z poważaniem Maciej Dubel Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Czy warto interpretować tę mendę Kamińskiego 11.01.06, 15:23 on stoi na straży idei partii PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze PiS chce stworzyć nową SB-cję 11.01.06, 14:04 Po to żeby walczyć z opozycją (oczywiście nielaglnymi metodami) oraz roztoczyć parasol ochronny nad aferzystami powiązanymi z PiSem Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Sejm o antykorupcyjnym pomyśle PiS 11.01.06, 14:04 najwięcej racji ma pawlak, co to za sciganie korupcji w rządzie jezeli urząd jest zależny od premiera? i po co NIK w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Kamiński wtargnął w nocy do ministra Ziobro 11.01.06, 15:20 mówił, że ćwiczył tylko inwigilację antykorupcyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Marzę o rewolucji na kształt październikowej... 11.01.06, 15:26 Wszystko upaństwowić, zlikwidować prywatny biznes. Chciałbym zostać jednym z komisarzy Kamińskiego, gdybym się nadał. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Domagam się rozstrzelania 10 najbogatszych III RP 11.01.06, 15:29 Czas zacząć IV RP od czystek ideowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Korupcje nalezy zwalczac najpierw u siebie 11.01.06, 15:44 co nie oznacza, ze jestem przeciwny pomyslowi oczyszczenia tego bagienka. Najpierw lub choc rownolegle, musza rzadzacy pozbywac sie korupcji na wlasnym podworku - we wlasnych umyslach. Konkurowanie PiS z PO o wzgledy i poparcie kleru, za pieniadze podatnika, to jedna z tych najbardziej wstretnych korupcji. Rozdawanie i przyjmowanie(!) cudzego przez prawodawcow jest natomiast szczytem korupcji. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34703056&a=34764999 Odpowiedz Link Zgłoś
palnick W korupcji przed Polską tylko Afryka :( 11.01.06, 21:36 Nie tak dawno Polska zajmowala 46 pozycje na swiatowej liscie państw o największym zakresie korupcji. Aktualnie jest to 67 miejsce. Ciekawe skąd się to bierze w kraju o tak znaczącym wpływie społecznej nauki kościoła na obyczajowość obywateli :) ? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2347882.html Trzeba robić wszystko, żeby zmienić tę sytuację. PiS ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś