Dodaj do ulubionych

Będą wybory !

14.01.06, 14:45
Ciągły PR prowadzony przez PiSków , daje dużo do myślenia.
Inną przesłanką jest ciągłe podkreślanie,że chcą zmienić konstytucję.
Tego wiadomo, bez 2/3 nie mogą zrobić.Ja obstawiam jednak wybory
Bo po co to wszystko?
Obserwuj wątek
    • devegas Re: Będą wybory ! 14.01.06, 14:49
      A ja myślę, że nie będzie wyborów a wszystko zakończy się w końcu koalicją PIS_PO.
      Jeżeli dojdzie do nowych wyborów to znaczy że mamy najgłupszą w Europie elitę polityczną.
      • kropek_oxford Bedzie koalicja gdy jako koalicja pojda do wyborow 14.01.06, 14:54
        Byc moze Jarek juz sie tak zakalapuckal, ze innego wyjscia nie widzi - Walesa
        ma racje: gdy ten rzad sie zblazni (a zblazni sie tym bardziej im dluzej
        sobie "porzadzi" w dotychczasowym ukladzie), to bedzie koniec Kaczorow raz na
        zawsze - sa juz za starzy i zbyt zdziadziali, by miec luksus kolejnej szansy.
        • haen1950 Re: Bedzie koalicja gdy jako koalicja pojda do wy 14.01.06, 15:55
          kropek_oxford napisał:

> Byc moze Jarek juz sie tak zakalapuckal, ze innego wyjscia nie widzi - Walesa
          > ma racje: gdy ten rzad sie zblazni (a zblazni sie tym bardziej im dluzej
          > sobie "porzadzi" w dotychczasowym ukladzie), to bedzie koniec Kaczorow raz na
          > zawsze - sa juz za starzy i zbyt zdziadziali, by miec luksus kolejnej szansy.

Kaczory bluesa czują. Dlatego chcą wyborów.Glupie te kaczki nie są.
          • devegas Re: Bedzie koalicja gdy jako koalicja pojda do wy 14.01.06, 15:59
            Głupie nie są? A co dalej ? Wybory zrobią, jaki będzie wynik? Nikt nie wie, ale Pis większości nie będzie miał to bank!. Potem dwa miesiące porządzi i znowu wybory!
            A potem? To już Kaczora nie interesuje bo on na emeryturę się wybiera.
    • aksamitny.kapelusz Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:03
      bebe3 napisała:

> Ciągły PR prowadzony przez PiSków , daje dużo do myślenia.
      > Inną przesłanką jest ciągłe podkreślanie,że chcą zmienić konstytucję.
      > Tego wiadomo, bez 2/3 nie mogą zrobić.Ja obstawiam jednak wybory

Mam nadzieję, że będą nowe wybory.
      • 9111951u Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:04
        a bydą jak Jarek zechce.
        • kropek_oxford Czy ty naprawde nie mozesz zyc bez Fuhrera czy 14.01.06, 15:05
          innego "kultu jednostki"? Biedaczek...
          • 9111951u Re: Czy ty naprawde nie mozesz zyc bez Fuhrera cz 14.01.06, 15:09
            a co może nieprawda ? a prawda boli, oj boli.
            • kropek_oxford Jarek peknie jak banka mydlana. Ktora zreszta z 14.01.06, 15:10
              Blizniakiem ludzaco przypomina:)))
              • 9111951u Re: Jarek peknie jak banka mydlana. Ktora zreszta 14.01.06, 15:12
                brakuje argumentu, przechodzimy ad personam, oj biedny ty , biedny.
              • zwykly2 [...] 14.01.06, 15:22
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • kropek_oxford [...] 14.01.06, 15:48
                • kropek_oxford PS: Jakbys zgadl: Cameron wlasnie o rady pyta:) 14.01.06, 15:51
                  Gdybys znal jezyki obce, to sam bys sie o tym przekonal - o tutaj:
                  www.conservatives.com/tile.do?def=challenge.detail.page&area=1
                  I tutaj:
                  www.conservatives.com/tile.do?def=challenge.detail.page&area=5
                  I jeszcze w paru innych punktach :))))
                  • zwykly2 Re: PS: poradził bym sobie, mam tłumacza, 14.01.06, 15:54
                    ale się boje, boś mi już raz trojana podesłał.
                    • devegas Re: PS: poradził bym sobie, mam tłumacza, 14.01.06, 15:56
                      Z angielskiego na polskie? czy z polskiego na Twoje też masz?
                      • zwykly2 Re: PS: poradził bym sobie, mam tłumacza, 14.01.06, 15:57
                        Też!
                    • kropek_oxford Mowilem, gdybys jezyki znal, to bys wiedzial, ze 14.01.06, 16:04
                      ten trojan to REKLAMA SPYWARE:)))
    • maaac Ile procent poparcia ma naprawdę PiS? 14.01.06, 15:10
      Takie pytanko na inteligencje:
      Jeżeli w czasie poprzednich wyborów agencje badania opinii kłamały to czy teraz
      nie mogą tego robić? Czy PiS się nie boi, że ta "usłużna banda" teraz im
      wyników nie zawyża?
    • basia.basia Przygotowania trwają... 14.01.06, 15:11
      wiadomosci.onet.pl/1229744,11,item.html
      "Chcemy spytać prezydenta o rzecz następującą: czy prawdą jest, że dysponuje
      ekspertyzami wybitnych prawników, wykonanymi na jego zlecenie, które wskazują na
      możliwość skrócenia kadencji Sejmu nie 18 lutego, ale 1 lutego ze względu na
      przyjęcie zasady niedyskontynuacji ustawy budżetowej" - powiedział Rokita na
      sobotnim briefingu prasowym.

Tusk dodał, że są "takie znaki", które wskazują, że nie tylko zdecydowano już,
      że będą wcześniejsze wybory, ale że ich data jest już wyznaczona i nie szuka się
      już drogi dojścia do tych wyborów, ale "dobrej argumentacji" dla nich.
      • 9111951u Re: Przygotowania trwają... 14.01.06, 15:20
        cuś takiego a dopiero co marudził o sojuzu PiSu z SO na złość PO. To naprawdę
        wielki intelektualista.
      • aksamitny.kapelusz Re: Przygotowania trwają... 14.01.06, 15:25
        basia.basia napisała:

> wiadomosci.onet.pl/1229744,11,item.html
        > "Chcemy spytać prezydenta o rzecz następującą: czy prawdą jest, że dysponuje
        > ekspertyzami wybitnych prawników, wykonanymi na jego zlecenie, które wskazują
        n
        > a
        > możliwość skrócenia kadencji Sejmu nie 18 lutego, ale 1 lutego ze względu na
        > przyjęcie zasady niedyskontynuacji ustawy budżetowej" - powiedział Rokita na
        > sobotnim briefingu prasowym.
        >
        > Tusk dodał, że są "takie znaki", które wskazują, że nie tylko zdecydowano już,
        > że będą wcześniejsze wybory, ale że ich data jest już wyznaczona i nie szuka
        si
        > ę
        > już drogi dojścia do tych wyborów, ale "dobrej argumentacji" dla nich.

Co prawda Rokicie nie ma co wierzyć na słowo ale gdyby to była prawda to byłaby
        to świetna wiadomość. Nowe wybory to jedyne sensowne wyjście.
    • stpaul Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:31
      No i świetnie, niech będą. Pójdzie na nie dwadzieścia procent uprawnionych,
      czyli ok. 6 mln ludzi. To i tak dużo. Chyba jeszcze za dużo żeby ci pajace się
      opamiętali. Krótko mówiąc, na razie nie będzie lepiej.
      • andrzej.sawa Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:37
        A co za różnica ile pójdzie.Dość już mamienia frekfencją.Ci co zechcą będą
        decydować o przyszłości Polski,a inni niech potem nie narzekają.To jest demokracja
        • stpaul Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:38
          Dwudziestoprocentowa demokracja.
          • niezapowiedziany Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:40
            nie - reszta po prostu zgadza sie na wybor jakiego dokonano. proste.
            • stpaul Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:47
              To nie jest dla mnie proste. Wytłumacz, dlaczego nie jest ważne ilu obywateli
              idzie do wyborów?
              • p.s.j Re: Będą wybory ! 14.01.06, 15:57
                stpaul napisał:

> To nie jest dla mnie proste. Wytłumacz, dlaczego nie jest ważne ilu obywateli
                > idzie do wyborów?

historycznie: po prostu zawsze była warstwa rządząca ("obywatele") i rzadzona,
                czyli plebs, któremu wystarczy zazwyczaj rzucać ochłapy, by się nie burzył.
                Najedzony = szczęśliwy, nic mu więcej od życia nie potrzeba. Historycznie plebs
                zawsze był liczniejszy od "obywateli", więc czemu nie miałby stanowić 80%
                społeczeństwa?
              • andrzej.sawa Re: Będą wybory ! 14.01.06, 16:00
                stpaul,a dlaczego miałoby być ważne.Wybory są dobrowolne,a poza tym z niewolnika
                nie będzie nigdy świadomego obywatela
                • stpaul Re: Będą wybory ! 14.01.06, 16:04
                  Jeśli na wybory idzie dwadzieścia procent uprawnionych, to nie widzę powodu aby
                  zawracać sobie głowę demokracją. Kosztuje, a na wybory idą rodziny kandydatów,
                  towarzysze partyjni i sufrażystki z komitetów wyborczych.
                  • niezapowiedziany Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:46
                    jesli reszta nie idzie, to znaczy, ze zgadza sie ze zrzeka sie wyrazenia swojej opinii, co oznacza, ze zgadza sie, zeby za nich te opinie wyrazili inni. oddaja swoj glos innym. potem pozostaje tylko zaakceptowac rezultat. i ewentualnie zmienic podejscie do sprawy.
      • 2berber Prawdziwy problem :-(. 14.01.06, 15:45
        stpaul napisał:

> No i świetnie, niech będą. Pójdzie na nie dwadzieścia procent uprawnionych,
        > czyli ok. 6 mln ludzi. To i tak dużo.
        To nie jest świetnie - to jest wypaczanie demokracji.
        Nowoczesne techniki, informatyzacja ułatwiają wprowadzanie
        demokracji bezpośredniej. W Polsce mówienie o demokracji przy
        frekwencjach wyborczych i referendalnych poniżej 50% jest nadużyciem.
        Życzyć należy by przyszłe wybory parlamentarne miały frekwencję
        powyżej 50% uprawnionych. Można to osiągnąć przez stosowanie rozwiązań
        sprawdzonych w innych krajach. Przede wszystkim głosowanie pocztą.
        Z czasem należy wprowadzić też inne ułatwienia np głosowanie przez
        telefon, internet.
        Wprowadzanie rozwiązań technicznych umożliwiających udział
        w akcie wyborczym wszystkim uprawnionym to jest dążenie do
        demokracji - prawdziwej, starej demokracji bezpośredniej.
        • stpaul Re: Prawdziwy problem :-(. 14.01.06, 15:50
          To nie jest prawdziwy problem. Niska frekwencja nie wynika z trudności w
          dotarciu do lokalu wyborczego. Wynika ze zniechęcenia do głosowania na bandę,
          która nazywa siebie "politykami" a często także "państwowcami".
          • 2berber Re: Prawdziwy problem :-(. 14.01.06, 16:33
            Przyczyn odmowy udziału w akcie wyborczym jest wiele.
            Każdy kto nie bierze udziału w wyborach znajduje
            uzasadnienie dla swojej absencji. Innymi słowy
            każdy ma swoje indywidualne uzasadnienie absencji.
            Banda, politycy, (anty)państwowcy to określenia które
            zauważ stosuje każdy do innych ludzi nigdy do siebie.
            Nie uważam że ułatwienia w głosowaniu to jedyne
            lekarstwo na niską frekwencję - uważam że te ułatwienia
            a raczej nowe rozwiązania umożliwiające głosowanie
            wszystkim mogą się przyczynić do zwiększenia frekwencji
            bardziej niż jakaś nowa partia, nowy "doskonały" idol.
            Możliwość głosowania, wszelkie ułatwienia w głosowaniu
            to autentyczne pomaganie demokracji.
    • wladyslaw.studnicki Można na to popatrzeć tak. Zyta w rządzie to ukłon 14.01.06, 16:06
      w stroną elektoratu PO- patrzcie, też jesteśmy trochę liberalni a jednak
      uczciwsi, negocjacje z Lepperem i komplementy pod jego adresem, to ukłon w
      drugą strone- patrzcie, dbamy o ubogich niegorzej niz Samoobrona, a jesteśmy o
      niebo uczciwsi od niej. Z PSl jest tak samo, a paliwa rolnicze dadzą wielu
      zwolenników na wsi.
      Zatem kluczowe będą pierwsze sondaże po obecnej awanturze, jeśli PIS-owi nie
      spadnie, ale jeszcze nawet wzrośnie, chyba będą nowe wybory.
      Chyba, że jeszcze jest taka możliwość, żeby maksymalnie sponiewierać PO, i po
      ukazaniu jej jaką słabą ma pozycję, zaproponować jej koalicję na warunkach PIS.
      To by była nauczka dla PO, która w jesieni mogła wejść do rządu z połową tek.
      • devegas Re: Można na to popatrzeć tak. Zyta w rządzie to 14.01.06, 16:11
        Jeżeli PIS liczy że wybory rozwiążą jego nieudolność do współpracy to się grubo myli. Nie wierzę że PIS może osiągnąć lepsze wyniki wyborów niż w ostatnich wyborach, co więcej myślę że wygrałaby Platforma.
        • paseo Re: Można na to popatrzeć tak. Zyta w rządzie to 14.01.06, 16:28
          PiS realizuje teraz: budzet Belki,program PO /a gdzie obietnice
          przedwyborcze??/ i rzuca ochlapy /naszym kosztem/ LPR i Samoob. dla zlapania
          oddechu,Tak mozna jeszcze b. dlugo,a jesli gospodarczo im sie uda,po PO nie
          zostanie nawet slad.I bedzie jak za Gierka:niezle na co dzien,pod warunkiem ze
          nawet nie pisniesz przeciw blizniakom.Lukaszenko bedzie przyjezdzal po nauke.
        • vvojtek29 Re: Można na to popatrzeć tak. Zyta w rządzie to 14.01.06, 16:28
          Platforma też myslała, że ma premiera z Krakowa i prezydenta Tuska i co.......
          • cimoszenka [...] 14.01.06, 16:39
      • hihiro Czy ty przeczytałes to co napisałeś ? 14.01.06, 16:39
        Nie ?
        To zrób to teraz.

W twoim poście jest obłuda, intryganctwo i nienawiść.

Bez ogródek piszesz, że cały ten cyrk (Gilowska, budżet, rozmowy z SO i PO) jest
        po to aby fałszywie omamic elektorat. A na końcu stwierdzasz, ze chodzi też o
        "sponiewieranie PO, żeby dac im nauczke".

Gdzie tu uczciwość ?
        Gdzie tu działanie dla dobra kraju ?

W tym właśnie rzecz.
        PiS nie wzbrania sie przed żadną nikczemnością, szwindlem czy intrygą, która
        mogłaby im przydac władzy. Zieje przy tym czystą ledwie skrywaną nienawiością -
        nie tylko do SDL (do nich ostatnio jakby mniej bo już nie stoją im na drodze do
        waaaadzy - za słabi) ale głównie do PO.

PiS gardzi słabymi (LPR, SLD) i nienawidzi silnych (PO).
        A jednych i drugich chce zniszczyć (w tym rzecz - nie przekonać - zniszczyc i
        wyeliminowac).

Do władzy dorwała sie banda zwyrodniałych potworów przy których Machiavelli to
        pensjonarka z przyklasztornej szkoły.

Jestem w 100% pewny, że PiS skończy tak samo jak SLD.
        To tylko kwestia czasu :(
        • wladyslaw.studnicki Daję jeden z możliwych opisów sytuacji, nic 14.01.06, 16:47
          więcej. Mniej emocji i obelg, a więcej trzeżwej oceny- to są moje rady dla
          ciebie.
          • hihiro Re: Daję jeden z możliwych opisów sytuacji, nic 14.01.06, 19:46
            wladyslaw.studnicki napisał:

> więcej. Mniej emocji i obelg, a więcej trzeżwej oceny- to są moje rady dla
            > ciebie.

A ja opisuje postepowanie PiS (Kaczyńskich), a nie twoje - ty jesteś tylko ich
            sympatykiem. Mniej emocji i obelg, a więcej trzeżwej oceny- to są z kolei moje
            rady dla ciebie :)
      • kropek_oxford Wyniki sondazy znow moga byc zawyzone :))) 14.01.06, 16:45
        A jest to calkowicie mozliwe...
        • cimoszenka W/g towarzysza Kamińskiego 14.01.06, 16:50
          Z tego co pamiętam to pewien bolszewik niejaki towarzysz Kamiński stwierdzil
          publicznie, że sondaże są dla frajerów. Czy to oznacza, że PiS to partia
          frajerów? Nie mnie to oceniać ale frajerem zapewne jest ten z Prawa i Syfilisu,
          który korzysta z takiego dobrodziejstwa
          www.ojciec-dyrektor.de/grz5.htm
          ps. Oczywiscie hołota z Prawa i Syfilisu będzie bełkotać, że to nieprawda. Dla
          hołoty z Prawa i Syfilisu jedyna prawda to taka którą tatulo z toruńskiej sekty
          radiowej przedstawia.
    • bebe3 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:38
      Z godziny na godzinę utwierdzam się w tym coraz bardziej:)
      • devegas Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:42
        Nie bój się to takie jazdy Kaczora. W końcu się zgodzi na koalicję z PO.
        • bebe3 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:47
          Zakładamy sie? Ja mówie,że NIE Ten obecny raban jest tylko po to by w czasie
          wyborów krzyczeć; "chcieliśmy wam zrobić dobrze i dobrze rządzić a oni nam nie dali!
          • devegas Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:49
            Zakład stoi!. O co?
            Ja mówię, że wyborów nie będzie, będzie koalicja z PO.
            • bebe3 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:54
              Jak będą wybory kajasz się tu na forum kraj, jak bedzie koalicja z PO zrobię to
              ja. Łacznie z epitetami na własny temat i posypywniem głowy popiołem:)
              • devegas Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:55
                OK.
                • bebe3 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 20:00
                  Ok:)
        • haen1950 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 19:58
          devegas napisał:

> Nie bój się to takie jazdy Kaczora. W końcu się zgodzi na koalicję z PO.

Nie będzie żadnej koalicji z kaczorami. PO wyswiadczy im uprzejmość, jak zgodzi
          się na przedterminowe wybory. Bez tego gestu kaczorki mogą sobie o wyborach
          tylko pomarzyć.
          • bebe3 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 20:01
            Po nie musi się zgadzać na wybory. Nie wiesz ,że prezydent może rozwiązać
            parlament? Lechu bratu nie odmówi
    • piotr7777 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 20:20
      To niestety mogą być ostatnie demokratyczne wybory w RP.
      Ale społeczeństwo w naszym kraju jest w większości masochistyczne więc jak ich
      partia bliźniaków mocno chwyci za mrody nie powinni narzekać. Inna sprawa, że
      oni nawet tego (tzn. chwycić za mordy) do końca nie potrafią.
      Z pełną świadomością mogę powtórzyć, że wybory w pół roku po poprzednich są dla
      demokracji zabójcze.
      • andrzej.sawa Re: Będą wybory ! 14.01.06, 20:28
        piotr - samobójcze są obecne głupoty z rozmaitymi leperami
        • piotr7777 Re: Będą wybory ! 14.01.06, 20:36
          andrzej.sawa napisał:

> piotr - samobójcze są obecne głupoty z rozmaitymi leperami
          Samobójcze dla PiS, nie dla Polski - oznaczają wygraną PO za cztery lata (albo
          i wcześniej) i ostateczną kompromitację idei IV RP.
    • bebe3 Re: Będą wybory ! 17.01.06, 21:27
      I miałam rację!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka