Dodaj do ulubionych

Kagan byłym działaczem Solidarności!

IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 12:38
A tu mnie zaintrygowałeś. Rzeczywiście byłeś działaczem "S"? I jakiej to "S"
skoro piszesz, że "oryginalniej? Która "S" była oryginalna, a która nie? I
kto cię w końcu prześladował w roku 1981? Komuniści? Bo ja cały czas
myślałem, że katole.
Obserwuj wątek
    • laik Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 08.11.02, 13:15
      Gość portalu: hip napisał(a):

> A tu mnie zaintrygowałeś. Rzeczywiście byłeś działaczem "S"? I jakiej to "S"
      > skoro piszesz, że "oryginalniej? Która "S" była oryginalna, a która nie? I
      > kto cię w końcu prześladował w roku 1981? Komuniści? Bo ja cały czas
      > myślałem, że katole.

Oj, Hip, jakiś ty niedomyślny! W firmie, w której przebywał Kagan w 1981 były 2
      organizacje o nazwie Solidarność. Pierwszą założyli lekarze i sanitariusze a
      drugą pacjenci Szpitala Dla Nerwowo i Psychicznie Chorych we Wronkach. Jak
      można łatwo zgadnąć, Kagan aktywnie działał właśnie w tej drugiej. Jako
      jednostka wybijająca się na tle pospolitych jołopów, został jej
      przewodniczącym. Jego zastępcą był Iwan Groźny, a sekretarzem Napoleon.
      Ponieważ obie organizacje nie uznawały się, Kagan jest do dzisiaj święcie
      przekonany, że był prześladowany politycznie...
      Szkoda, że tego Kagana tak przytłumili politycznie. Żeby jeszcze przeskoczył
      przez płot lub był elektrykiem to miałby szansę zajść wysoko. A tak to jest
      tym, kim jest - niedoleczonym świrusem...

• Gość: Kagan Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.vic.bigpond.net.au 08.11.02, 13:21
        A tu mnie zaintrygowałeś. Rzeczywiście byłeś działaczem "S"? I jakiej to
        "S" skoro piszesz, że "oryginalniej? Która "S" była oryginalna, a która nie? I
        kto cię w końcu prześladował w roku 1981? Komuniści? Bo ja cały czas
        myślałem, że katole.

Laik: Oj, Hip, jakiś ty niedomyślny! W firmie, w której przebywał Kagan w 1981
        były 2 organizacje o nazwie Solidarność. Pierwszą założyli lekarze i
        sanitariusze a drugą pacjenci Szpitala Dla Nerwowo i Psychicznie Chorych we
        Wronkach. Jak można łatwo zgadnąć, Kagan aktywnie działał właśnie w tej
        drugiej. Jako jednostka wybijająca się na tle pospolitych jołopów, został jej
        przewodniczącym. Jego zastępcą był Iwan Groźny, a sekretarzem Napoleon.
        Ponieważ obie organizacje nie uznawały się, Kagan jest do dzisiaj święcie
        przekonany, że był prześladowany politycznie...
        K: Oto poziom argumetacji religiantow.
        Jerzykowi pomaga albo kompletny glupek "kolargol", albo "laik",
        co przynajmniej nie pisze ciagle o wydalaniu... :(

> Szkoda, że tego Kagana tak przytłumili politycznie. Żeby jeszcze przeskoczył
        > przez płot lub był elektrykiem to miałby szansę zajść wysoko. A tak to jest
        > tym, kim jest - niedoleczonym świrusem...
        >
        • Gość: hip Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 13:27
          Gość portalu: Kagan napisał(a):

hip: Solidarnośc to była organizacja w jakimś stopniu związana z KK w Polsce.
          Więc jakim sposobem zaciekli ateiści ninawidzący Papieża-Polaka i Kościoła
          mogli w niej aktywnie działać. Piąta kolumna? Hipokryzja?
    • Gość: Kagan Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.vic.bigpond.net.au 08.11.02, 13:23

> A tu mnie zaintrygowałeś. Rzeczywiście byłeś działaczem "S"? I jakiej to "S"
      > skoro piszesz, że "oryginalniej? Która "S" była oryginalna, a która nie? I
      > kto cię w końcu prześladował w roku 1981? Komuniści? Bo ja cały czas
      > myślałem, że katole.
      K: Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...
      A komunisci byli b. podobni do katolikow: oni tez znali
      "jedyna prawde" i nie cierpieli dysydentow...:(
      • laik Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 08.11.02, 13:29

> Oto poziom argumetacji religiantow

Dobrze znasz mój stosunek do ciemnego katolstwa; niewiele się różni od twojego.
        Ale jedno nas różni dość mocno: ty zachowujesz się jak świrus - ja nie...
      • Gość: hip Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 13:33

> K: Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...
        > A komunisci byli b. podobni do katolikow: oni tez znali
        > "jedyna prawde" i nie cierpieli dysydentow...:(

hip: Solidarność szczyciła się 10 milionami członków. To byli w zdecydowanej
        większości katolicy, a władze solidarności podkreślały swoją bliskość z
        Kościołem. Czyli wstąpiłeś do organizacji, której nienawidziłeś, i której
        członkowie cię prześladowali. A może jeszcze wtedy katole nie prześladowali cię
        i dopiero później cię dopadli co spowodowało twoją nienawiść do Kościoła?. Może
        mieli powód żeby cię nie lubić?
        • Gość: Kagan Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.vic.bigpond.net.au 08.11.02, 13:45

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
          >
          > > K: Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...
          > > A komunisci byli b. podobni do katolikow: oni tez znali
          > > "jedyna prawde" i nie cierpieli dysydentow...:(
          >
          > hip: Solidarność szczyciła się 10 milionami członków. To byli w zdecydowanej
          > większości katolicy, a władze solidarności podkreślały swoją bliskość z
          > Kościołem. Czyli wstąpiłeś do organizacji, której nienawidziłeś, i której
          > członkowie cię prześladowali. A może jeszcze wtedy katole nie prześladowali
          cię i dopiero później cię dopadli co spowodowało twoją nienawiść do Kościoła?.
          Może mieli powód żeby cię nie lubić?
          K: Na poczatku istnienia "S" nie poslugiwala sie ona, przynajmniej w Warszawie,
          symbolami religijnymi. Stad nie bylo przeszkod, abym tam dzialal.
          A co bylo pozniej? Tylko stopniowy upadek tej organizacji. Ale mnie wtedy juz
          tam nie bylo, i dobrze!
          • Gość: hip Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 13:53

> K: Na poczatku istnienia "S" nie poslugiwala sie ona, przynajmniej w
            Warszawie,
            >
            > symbolami religijnymi. Stad nie bylo przeszkod, abym tam dzialal.
            > A co bylo pozniej? Tylko stopniowy upadek tej organizacji. Ale mnie wtedy juz
            > tam nie bylo, i dobrze!

hip: Ja również miałem trochę wspólnego z solidarnością i NZS. I zawsze było
            wiadomo, że jej członkowie współpracują z Kościołem. Dlatego twój związek z tą
            organizacją jest dla mnie nielogiczny. No chyba, że zaczniemy wdawać się w
            różne spekulacje.
            • Gość: Kagan Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.vic.bigpond.net.au 08.11.02, 14:04
              Na poczatku istnienia "S" nie poslugiwala sie ona, przynajmniej w
              Warszawie, symbolami religijnymi. Stad nie bylo przeszkod, abym tam dzialal.
              A co bylo pozniej? Tylko stopniowy upadek tej organizacji. Ale mnie wtedy
              juz tam nie bylo, i dobrze!

hip: Ja również miałem trochę wspólnego z solidarnością i NZS. I zawsze było
              wiadomo, że jej członkowie współpracują z Kościołem. Dlatego twój związek z tą
              organizacją jest dla mnie nielogiczny. No chyba, że zaczniemy wdawać się w
              różne spekulacje.
              K: Czemu ograniczasz "S" tylko do religiantow, a dokladniej katolikow
              rzymskich? Juz ci pisalem, ze na poczatku nalezeli do niej rozni ludzie, i jak
              wstepowalem, nikt mnie nie pytal o wyznanie!
              A spekuklacje zostaw lepiej Jerzemu, i nie zapomnij o Ksiedze Wyjscia:
              Rozdzial 20 Werset 16!
              Kagan
              • Gość: hip Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.pgi.waw.pl 08.11.02, 14:33

> K: Czemu ograniczasz "S" tylko do religiantow, a dokladniej katolikow
                > rzymskich?

hip: Wcale nie ograniczam. Wiem tylko, że solidarność współpracowała z
                Kościołem (niekiedy była to ścisła współpraca z parafiami), który ty zawzięcie
                i bezpardonowo zwalczasz. I to jest dla mnie nielogiczne.

Juz ci pisalem, ze na poczatku nalezeli do niej rozni ludzie, i jak
                > wstepowalem, nikt mnie nie pytal o wyznanie!

hip: pewnie, że nie pytał. To było wtedy najmniej istotne.

> A spekuklacje zostaw lepiej Jerzemu, i nie zapomnij o Ksiedze Wyjscia:
                > Rozdzial 20 Werset 16!

hip: I'm very sorry. Nie znam tak dobrze biblii!

• Gość: pamietajacy Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: proxy / 202.9.136.* 08.11.02, 18:57

> "S" Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...

...oglupionych klerykalnym jadem. Tak prawdziwa jak dolce za ktore zyła od
        Reagana i papieza.
    • Gość: waw Re: To prawda Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 13:58
      W końcu nie od dzisiaj mówi sie, że ktoś tę organizacje rowalił od środka, że
      wysycenie kapusiami było chyba najwyższe w organizacjach społecznych od czasów
      stalinizmu. A że Kagan musiał spieprzeć z kraju z przyczyn politycznych? To
      proste, chłopcy z "S" połapali sie kto zacz i chcieli spuscic mu manto, więc
      dał dyla maładiec.
      • Gość: PULS Re: To prawda Kagan byłym działaczem Solidarności IP: *.27.81.120.Dial1.Chicago1.Level3.net 08.11.02, 16:41
        Gość portalu: waw napisał(a):

> W końcu nie od dzisiaj mówi sie, że ktoś tę organizacje rowalił od środka, że
        > wysycenie kapusiami było chyba najwyższe w organizacjach społecznych od
        czasów
        > stalinizmu. A że Kagan musiał spieprzeć z kraju z przyczyn politycznych? To
        > proste, chłopcy z "S" połapali sie kto zacz i chcieli spuscic mu manto, więc
        > dał dyla maładiec.
        P.Piszecie byle pisac tak jakby z braku zajecia lub jakiegos hobby.
        Ani sensu ani logiki w tym pomowieniu nie widze.Czasami dobra chucpa ma jedno
        albo drugie.Sam do "S" nie nalezalem ale ja sledzilem dokladnie.Kosciol
        Katolski uprowadzil te organizacje w Gdansku i po tygodniu strajku w stoczni
        Pralat Jankowski juz odprawial egzorcyzmy wsrod glodujacych.Dopiero "BOLEK"
        spopularyzowal te organizacje po katolsku noszac zydowke w klapie a bylo to juz
        prawie przed internowaniem -czyli ok.roku.Czyli "BOLEK"dal patent nastepcom
        okraglego stolu,patent dzialajacy do dzisiaj czyli wepnij w klape obrazek a
        kariere polityczna w Polsce zrobisz-bo narod religijny i jak panienke zobaczy
        to mieknie i wierzy od razu w cuda.
        Kagan mogl nalezec do "S"jak pisze oryginalnej i to piszac prawdopodobnie nie
        zdawal sobie sprawy(tak zreszta jak i ja)ze organizacja to zostanie uprowadzona
        dla korzysci bonzow chrzescijanskich i ze popisza w koncu cyrograf z komuchami.
        • Gość: Ania RePytanko IP: *.upc.chello.be 08.11.02, 17:03
          Kagan a gdzie wtedy pracowales?
          • Gość: Kagan Re: RePytanko IP: *.vic.bigpond.net.au 09.11.02, 09:47
            Gość portalu: Ania napisał(a):

> Kagan a gdzie wtedy pracowales?
            Pisalem juz! Jako kierownik dzialu EPD (komputery) w jednej z wiekszych
            warszawskich central handlu zagranicznego!
            Ja nie Jerzyk, nie mam wiec nic do ukrycia!
            • Gość: waw Re: RePytanko IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.02, 16:50

> Gość portalu: Ania napisał(a):
              >
              > > Kagan a gdzie wtedy pracowales?
              > Pisalem juz! Jako kierownik dzialu EPD (komputery) w jednej z wiekszych
              > warszawskich central handlu zagranicznego!
              > Ja nie Jerzyk, nie mam wiec nic do ukrycia!
              -------------
              Mam takiego dalekiego krewnego, ktory robił w takiej centrali> Boże co ten
              chłop opowiadał!!! Toż to gniazdo ubecji i wszelkich szpionów, ilość nie
              zwięzanych z Firmą była mniejsza niż kaganowa miłość do KK. Oj, coś mi tu
              zalatuje PZPR-em i lojalką wobec służb specjalnych.
              • Gość: Kagan Re: RePytanko IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 11.11.02, 05:11

>
                > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                > >
                > > > Kagan a gdzie wtedy pracowales?
                > > Pisalem juz! Jako kierownik dzialu EPD (komputery) w jednej z wiekszych
                > > warszawskich central handlu zagranicznego!
                > > Ja nie Jerzyk, nie mam wiec nic do ukrycia!
                > -------------
                > Mam takiego dalekiego krewnego, ktory robił w takiej centrali> Boże co ten
                > chłop opowiadał!!! Toż to gniazdo ubecji i wszelkich szpionów, ilość nie
                > zwięzanych z Firmą była mniejsza niż kaganowa miłość do KK. Oj, coś mi tu
                > zalatuje PZPR-em i lojalką wobec służb specjalnych.
                K: Pamietaj, ze w takiej centrali potrzebowano tez fachowcow od handlu
                (trzeba bylo do tego znac jezyki) czy od komputerow...
                Popelniasz, jak kazdy oszolek, tzw. falalcy of composition,
                czyli oceniasz calosc (caly HZ za PRLu) na podstawie (dosc licznej, ale
                zawsze mniejszosci) pewnej ilosci agentow SB tam zatrudnionych.
                A prawda byla taka, ze % agentow byl tam podobny do tego na wyzszych
                uczelniach i mniejszy niz w wojsku czy policji a nawet wiekszosci urzedow... :(
                Kagan
                • kolargol Re: RePytanko 11.11.02, 05:12

> Gość portalu: waw napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: Kagan napisał(a):
                  > >
                  > > > Gość portalu: Ania napisał(a):
                  > > >
                  > > > > Kagan a gdzie wtedy pracowales?
                  > > > Pisalem juz! Jako kierownik dzialu EPD (komputery) w jednej z wiekszy
                  > ch
                  > > > warszawskich central handlu zagranicznego!
                  > > > Ja nie Jerzyk, nie mam wiec nic do ukrycia!
                  > > -------------
                  > > Mam takiego dalekiego krewnego, ktory robił w takiej centrali> Boże co
                  > ten
                  > > chłop opowiadał!!! Toż to gniazdo ubecji i wszelkich szpionów, ilość nie
                  > > zwięzanych z Firmą była mniejsza niż kaganowa miłość do KK. Oj, coś mi tu
                  > > zalatuje PZPR-em i lojalką wobec służb specjalnych.
                  > K: Pamietaj, ze w takiej centrali potrzebowano tez fachowcow od handlu
                  > (trzeba bylo do tego znac jezyki) czy od komputerow...
                  > Popelniasz, jak kazdy oszolek, tzw. falalcy of composition,
                  > czyli oceniasz calosc (caly HZ za PRLu) na podstawie (dosc licznej, ale
                  > zawsze mniejszosci) pewnej ilosci agentow SB tam zatrudnionych.
                  > A prawda byla taka, ze % agentow byl tam podobny do tego na wyzszych
                  > uczelniach i mniejszy niz w wojsku czy policji a nawet wiekszosci urzedow... :
                  (
                  > Kagan

Ale kto cie przesladowal i dlaczego?
    • douglasmclloyd Kagan solidaryzował się z linią partii (n/t) 08.11.02, 17:11
    • Gość: J.K. KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... IP: *.de / 192.120.171.* 08.11.02, 17:34
      Jak Ci juz wspominalem, bylem w roku 1981 przewodniczacym "S"
      w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
      Z radoscia wiec dowiem sie cos wiecej, gdzie, jako kto i w jakim charakterze
      dzialales...?
      Moze sie gdzies spotkalismy...?
      Np. w marcu, w Teatrze Wielkim...?

Wbrem pozorom nie rusza mnie Twoja nienawisc do KK, poniewaz w zasadzie
      nie jestem zadnym "Katolem", a tylko chrzescijaninem...
      Jednakze zauwazam w Tobie nienawisc do tej instytucji,
      a nie widze AFIRMACJI do czegokolwiek...
      Ja przynajmniej "walczylem" o wolnosc i demokracje i to mamy...
      I ciesze sie... chociaz ubolewam nad ogromnym bezrobociem mlodych ludzi...

A Ty, o co walczyles...?
      • Gość: Kagan Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... IP: *.vic.bigpond.net.au 09.11.02, 09:43
        Gość portalu: J.K. napisał(a):
        Jak Ci juz wspominalem, bylem w roku 1981 przewodniczacym "S"
        w jednym z warszawskich zakladow przemyslowych.
        K: Ja bylem czlonkiem zarzadu "S" w jednej z warszawskich central HZ.
        W takim miejscu trzeba bylo nieco wiecej odwagi. aby sie zapisac do opozycji
        niz np. w fabryce...

JK: Z radoscia wiec dowiem sie cos wiecej, gdzie, jako kto i w jakim
        charakterze dzialales...?
        K: Juz napisalem!

JK: Moze sie gdzies spotkalismy...?
        Np. w marcu, w Teatrze Wielkim...?
        K: Nie uczeszczalem na zloty itp. Dzialalem raczej wsrod szeregowych czlonkow!

JK: Wbrem pozorom nie rusza mnie Twoja nienawisc do KK, poniewaz w zasadzie
        nie jestem zadnym "Katolem", a tylko chrzescijaninem...
        K: A gdzie widzisz u mnie owa nienawisc? Czy ja np. nawoluje do palenia zywcem
        "czarnych"? Odroznij ostra krytyke i satyre od szerzenia nienawisci!

JK: Jednakze zauwazam w Tobie nienawisc do tej instytucji,
        a nie widze AFIRMACJI do czegokolwiek...
        K: Nie widzisz u mnie AFIRMACJI ideologii racjonalnej i humanistycznej,
        opartej nie na strachu przed zlosliwym a poteznym bostwem, a na wolnym i
        swiadomym wyborze?

JK: Ja przynajmniej "walczylem" o wolnosc i demokracje i to mamy...
        I ciesze sie... chociaz ubolewam nad ogromnym bezrobociem mlodych ludzi...
        K: Tylko mlodych? A starszych ci nie zal np. tych w b. PGRach?
        Dziekuje za taka "wolnosc" o glodzie i chlodzie i za taka parodie demokracji,
        jaka mamy znow w Polsce... :(

JK: A Ty, o co walczyles...?
        K: O reforme, i to gruntowna ustroju PRL (w tym za rozwiazaniem PZPR), ale NIE
        o powrot do kapitalizmu, czli przejscie z deszczu pod rynne... :(
        • kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 10.11.02, 01:40
          Wyglada mi na to ze na tym watku Kagan tez wyjdziesz na durnia. No czekam
          niecierpliwie na twoje wyjasnienie kto cie przesladowal i dlaczego musiales
          wyjechac?
          • Gość: waw Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 18:38
            Misiu, cos mi się wydaje, że to był dozorca-informator SB, któremu Kagan
            spuścił powietrze z roweru.
            • kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 11.11.02, 05:05

> Misiu, cos mi się wydaje, że to był dozorca-informator SB, któremu Kagan
              > spuścił powietrze z roweru.

Mysle ze i na to nie bylo go stac. Teraz bedzie probowal przeczekac i nie
              bedzie odpowiadal. Tak samo bylo na watku o Bialorusi.
            • Gość: Kagan Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 11.11.02, 05:05
              > Misiu, cos mi się wydaje, że to był dozorca-informator SB, któremu Kagan
              > spuścił powietrze z roweru.
              K: Jako czlek spokojny, nie spuszczalem powietrza z opon, nawet donosicielom... ;)
          • Gość: Kagan Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... IP: *.its.monash.edu.au / *.arts.monash.edu.au 11.11.02, 05:06
            kolargol napisał:
            > Wyglada mi na to ze na tym watku Kagan tez wyjdziesz na durnia. No czekam
            > niecierpliwie na twoje wyjasnienie kto cie przesladowal i dlaczego musiales
            > wyjechac?
            K: Na durnia to wychodzisz zawsze ty... :(
            I nie tobie sie bede tlumaczyc!

• kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 11.11.02, 05:08

> kolargol napisał:
              > > Wyglada mi na to ze na tym watku Kagan tez wyjdziesz na durnia. No czekam
              >
              > > niecierpliwie na twoje wyjasnienie kto cie przesladowal i dlaczego musiale
              > s
              > > wyjechac?
              > K: Na durnia to wychodzisz zawsze ty... :(
              > I nie tobie sie bede tlumaczyc!
              >

No pewnie ze nie bedziesz sie tlumaczyl bo nie wiessz jak. Znow wyszedles na
              durnia .
              • kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 11.11.02, 05:19
                Kagan, nie wymigasz sie od odpowiedzi. Kto cie przesladowal i w jak straszny
                sposob ze musiales uciekac za granice. Uciekles noca przez zielona granice czy
                SB wydalo ci legalny
                paszport?

• kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 11.11.02, 05:41
                  KOLEJNA KLESKA KAGANA!!!!!!!!!
                  • kolargol Re: KAGAN, jesli mozna pare szczegolow... 11.11.02, 14:17
                    kolargol napisał:

> KOLEJNA KLESKA KAGANA!!!!!!!!!

No i co Kagan. Wciaz milczysz. Zbaraniales do reszty.
    • douglasmclloyd SB Kagana prześladowała! 11.11.02, 15:14
      Nie chciała mu dać ani awansu, ani podwyżki.
      • Gość: Kagan Re: SB Kagana prześladowała! IP: *.vic.bigpond.net.au 11.11.02, 15:16
        douglasmclloyd napisał: Nie chciała mu dać ani awansu, ani podwyżki.
        Wszystkie pieniadze wydala bowiem na awanse dla mnie, douglasmclloyd'a...
        • kolargol Re: SB Kagana prześladowała! 11.11.02, 15:22

> douglasmclloyd napisał: Nie chciała mu dać ani awansu, ani podwyżki.
          > Wszystkie pieniadze wydala bowiem na awanse dla mnie, douglasmclloyd'a...

A Kagan wciaz w stanie szoku po tym jak wyszedl na durnia nie wie co napisac i
          miota sie coraz bardziej.
        • douglasmclloyd Re: SB Kagana prześladowała! 11.11.02, 15:23

> douglasmclloyd napisał: Nie chciała mu dać ani awansu, ani podwyżki.
          > Wszystkie pieniadze wydala bowiem na awanse dla mnie, douglasmclloyd'a...

Nie potrafisz wyrażać się jaśniej? Umysł już nie ten, co? Nic dziwnego, że cię
          z SB wypieprzyli. Nikt nie był w stanie zrozumieć twoich donosicielskich
          raportów.
          • Gość: Kagan Re: SB Kagana prześladowała! IP: *.vic.bigpond.net.au 11.11.02, 15:26
            douglasmclloyd napisał:
            Nie chciała mu dać ani awansu, ani podwyżki.
            Wszystkie pieniadze wydala bowiem na awanse dla mnie, douglasmclloyd'a...
            K: Ktory teraz udaje prawiczka...;)
            Razem z Ania vel "kolargol"...;(
            • kolargol Re: SB Kagana prześladowała! 11.11.02, 15:32
              A Kagan wciaz w szoku.
              • Gość: Kagan Re: SB Kagana prześladowała! IP: *.vic.bigpond.net.au 11.11.02, 15:35
                kolargol napisał:

> A Kagan wciaz w szoku.
                K: Aniu! Jerzyk ciebie na gwalt potrzebuje! ;)
                • kolargol Re: SB Kagana prześladowała! 12.11.02, 13:15
                  No Kagan wciaz wszyscy czekamy na wyjasnienia. Mowiles przeciez ze nie masz nic
                  do ukrywania.
                  • Gość: hip Re: Kagan - solidarnościowiec! IP: *.pgi.waw.pl 12.11.02, 14:06

> "S" Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...

...oglupionych klerykalnym jadem. Tak prawdziwa jak dolce za ktore zyła od
                    Reagana i papieza - dopisał pamiętający, też pewnie agnostyk (ateista?).

hip: No właśnie. Kagan wstąpił do przesyconej jadem klerykalnym solidarności.
                    Organizacji, którą finansował papież i Reagan. I z jej pomocą chciał
                    refeormować PRL, ale bronić zarazem ten PRL przed kapitalizmem aby nie wpadł on
                    z deszczu pod rynnę. Po czym szybko musiał emigrować (z powodu prześladowań) i
                    wylądował w Australii. Dlaczego nie np. w KRLD? Czy Australia jest krajem
                    kapitalistycznym, czy komunistycznym? Czy Australii bliżej do PRL-u, czy do np.
                    USA? I gdzie w tym wszystkim logika?
                    pozdr

• kolargol Re: Kagan - solidarnościowiec! 12.11.02, 23:45
                      Facet z fantazja
                      Autor: rita5@NOSPAM.gazeta.pl
                      Data: 10-04-2002 05:13 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

-----------------------------------------------------------
                      ---------------------
                      Zadbal pan kiedys, aby nie byc postacia anonimowa, po co
                      wiec ta fantazja i
                      mania wyzszosci i to na Forum ?
                      mywebpage.netscape.com/ljkel2/
                      Kazdy mezczyzna po studiach w Polsce, doskonale wie
                      jak wygladalo wojsko. Pana nawet nie objely pozniejsze
                      zmiany skoro technikum

elektryczne konczyl pan w 1968 roku.
                      Niestety ,nie zrobil pan w kraju zadnego doktoratu, a
                      szkoda, bo nie mialby pan
                      problemu ze znalezieniem pracy na uniwersytecie
                      amerykanskim a tym samym bylby
                      pan mniej zgorzknialy, mniej zawistny i moze nie
                      wypisywalby pan strasznych,
                      ale to naprawde strasznych glupstw na temat USA.
                      Pierwszy i jedyny doktorat staral sie pan zrobic na Monash
                      z Lema,(po 2000r) i
                      i jesli sie to panu udalo to szczerze gratuluje , bo na
                      doktoraty nigdy nie za
                      pozno, a pan dopiero po piecdziesiatce.
                      Nigdy nie staralam sie byc zlosliwa w stosunku do
                      przyzwoitych ludzi. Ale
                      poniewaz nie liczy sie pan z nikim ,plugawiac wszystko i
                      wszystkich, jescze raz
                      tylko przypomne panu, wielokrotne wyrzucanie z pracy (w
                      Australii rowniez) z
                      powodu awanturnictwa, niekompetencji i szkalowania
                      postronnych osob.
                      To wszystko

• kolargol Re: Kagan - solidarnościowiec! 12.11.02, 23:47

>
                      > > "S" Oryginalna to byla ta z lat 1980-1981, co miala miliony czlonkow...
                      >
                      > ...oglupionych klerykalnym jadem. Tak prawdziwa jak dolce za ktore zyła od
                      > Reagana i papieza - dopisał pamiętający, też pewnie agnostyk (ateista?).
                      >
                      > hip: No właśnie. Kagan wstąpił do przesyconej jadem klerykalnym solidarności.
                      > Organizacji, którą finansował papież i Reagan. I z jej pomocą chciał
                      > refeormować PRL, ale bronić zarazem ten PRL przed kapitalizmem aby nie wpadł
                      on
                      >
                      > z deszczu pod rynnę. Po czym szybko musiał emigrować (z powodu prześladowań)
                      i
                      > wylądował w Australii. Dlaczego nie np. w KRLD? Czy Australia jest krajem
                      > kapitalistycznym, czy komunistycznym? Czy Australii bliżej do PRL-u, czy do
                      np.
                      >
                      > USA? I gdzie w tym wszystkim logika?
                      > pozdr

Logiki tu nie ma bo Kagan to wariat a trudno doszukiwac sie logiki w
                      postepowaniu wariata.
    • antykagan Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 13.11.02, 00:06
      Szanowni Panstwo!

Bardzo mnie martwicie, ddyskutując z Kaganem (Lechem Kellerem) merytorycznie. Wystarczy poczytac
      troche jego watkow - to chory psychicznie facet, zakompleksiony, pelen nienawisci do wszystkich i
      wszystkiego, megaloman, konfabulista, ktory moze nawet czasem wierzy w to, co pisze. Kilka miesiecy
      temu wyrazilem sugestie, ze Kagan byl tajnym wspolpracownikiem SB (mialem od kogos taki sygnal).
      Poza tym ta swolocz (nie bede pisal biedak, bo jego schorzenie umyslowe zrobilo z niego obrzydliwa
      kanalie) chce byc w centrum uwagi i zaklada kretynskie watki, w ktorych dyskutuje sam z soba pod
      roznymi nickami. Nie wiem, jak taki debil moglby robic doktorat. Ten nieudacznik wyobraza sobie, ze caly
      swiat sie sprzysiagl przeciw niemu (niewpuszczenie do USA i Kanady, kolejne wyrzucanie z pracy itd.).
      Poza tym - byl wszedzie w �Solidarnosci� (jezeli tak, to jako szpicel, to mozliwe), studiowal w jednej grupie
      studenckiej razem z Kolodka (oglosil to, jak ten zostal ministrem finansow). Szkoda o Kaganie pisac,
      wystarczyc poczytac jego ekskrementy. Psychol opanowany nienawiscia do wszystkiego rekompensuje
      sobie marna wegetacje za granica (bez rodziny, przyjaciol, podejrzewam, ze klepie biede). Pozdrawiam
      wszystkich normalnych.
    • Gość: ja Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! IP: proxy / 216.191.214.* 13.11.02, 00:10
      tak byl
      • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 13.11.02, 05:55
        Kagan, nie wymigasz sie od odpowiedzi. Kto cie przesladowal i w jak straszny
        sposob ze musiales uciekac za granice. Uciekles noca
        przez zielona granice czy
        SB wydalo ci legalny
        paszport?

Byles bity do nieprzytomnosci przez zomowca Krakena?
        • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 15.11.02, 06:48
          Kagan, powiedz co jest, bo tak nie moze byc. Dlaczego nie chcesz wyjasnic kto
          cie przesladowal i w jaki sposob uciekles? Czyzbys klamal?
          • Gość: kolargol Moje zdjecie: IP: *.vic.bigpond.net.au 16.11.02, 14:28
            us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20021112/i/1037098508.3422666845.jpg
            • kolargol Re: Moje zdjecie: 17.11.02, 01:50
              Gość portalu: kolargol napisał(a):

> <a
              href="us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20021112/i/1037098508.3422
              >
              666845.jpg"target="_blank">us.news1.yimg.com/us.yimg.com/p/rids/20021112/i/1037
              > 098508.3422666845.jpg</a>

Nic ci Kagan nie pomoze, poniosles na tym watku totalna kleske. Moje
              kondolencje.

Robiacy z ciebe ciagle durnia Kolargol
          • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 18.11.02, 05:02
            kolargol napisał:

> Kagan, powiedz co jest, bo tak nie moze byc. Dlaczego nie chcesz wyjasnic kto
            > cie przesladowal i w jaki sposob uciekles? Czyzbys klamal?

Wychodzi na to ze klamales.
            • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 20.11.02, 23:15
              kolargol napisał:

> kolargol napisał:
              >
              > > Kagan, powiedz co jest, bo tak nie moze byc. Dlaczego nie chcesz wyjasnic
              > kto
              > > cie przesladowal i w jaki sposob uciekles? Czyzbys klamal?
              >
              > Wychodzi na to ze klamales.

Tak na pewno klamales!
              • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 27.11.02, 05:44
                No kto cie w koncu przesladowal?
                • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 29.11.02, 06:14
                  kolargol napisał:

> No kto cie w koncu przesladowal?

A moze to byl "kontrwywiad" jak w przypadku Krakena?
                  • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 07.02.03, 19:04
                    kolargol napisał:

> kolargol napisał:
                    >
                    > > No kto cie w koncu przesladowal?
                    >
                    >
                    > A moze to byl "kontrwywiad" jak w przypadku Krakena?

Chyba tak!
                    • kolargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 11.02.03, 01:17
                      kolargol napisał:

> kolargol napisał:
                      >
                      > > kolargol napisał:
                      > >
                      > > > No kto cie w koncu przesladowal?
                      > >
                      > >
                      > > A moze to byl "kontrwywiad" jak w przypadku Krakena?
                      >
                      >
                      > Chyba tak!

Na pewno tak!
                      • kollargol Re: Kagan byłym działaczem Solidarności! 11.02.03, 04:08
                        kolargol napisał:
                        No kto cie w koncu przesladowal, skurwielu?
                        A moze to byl "kontrwywiad" jak w przypadku tego chuja
                        Krakena?
                        Chyba tak!
                        Na pewno tak!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka