galba 01.02.06, 08:02 Prywatyzacja "służby zdrowia" i ubezpieczeń społęcznych - to jedyne środki zaradcze na korupcję w tych dziedzinach. Akcje policji mogą co najwyżej rozgonić to towarzystwo na parę miesięcy a potem wszystko wróci do złej normy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paragraf222 Nareszcie! 01.02.06, 08:05 Okazuje się, że jednak sie da, mimo że tylu nawiedzonych mędrków twierdziło że jak psychiatra wydaje gangsterowi lewe zaświadczenia o chorobie to nic się nie da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Wszędzie jest tak samo!!! Policja do roboty!!! 01.02.06, 08:37 Rozgonić to towarzystwo... Kolejne branże korupcyjne to: 1) stacje kontroli pojazdów 2) nauczyciele w wieczorówkach 3) ochroniarze pozwalający kraść z pilnowanych obiektów 4) ...i w końcu sama policja (żerowanie na przyłapanych na jeździe pijakach) www.gazeta-bawarska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Wszędzie jest tak samo!!! Policja do roboty!! 01.02.06, 09:24 Zapominasz w tej wyliczance o najważniejszym: ZAWODOWA SŁUŻBA WOJSKOWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew No i co? System działa! 01.02.06, 10:10 Jak na złość obecnym władzom system działa!!! Policja łapie łapówkarzy i kieruje wnioski do prokuratury, wszystko jest tak, jak powinno wyglądać! Po cholere więc te pomysły z super-prokuraturo-policjo-służbospecjano-sądem, zwanym agencją antkorupcyjną?! Chyba tylko po to, żeby fabrykować dowody przeciw opozycji - bo skoro obecne służby są sprawne, to jak inaczej wytłumaczyć tą pazerność na władzę?! Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: No i co? System działa! 01.02.06, 10:34 centrolew napisał: > Jak na złość obecnym władzom system działa!!! > > Policja łapie łapówkarzy i kieruje wnioski do prokuratury, wszystko jest tak, > jak powinno wyglądać! Po cholere więc te pomysły z > super-prokuraturo-policjo-służbospecjano-sądem, zwanym agencją antkorupcyjną?! System zaczyna dopiero teraz dzialac, przez ostatnie 15 lat praktycznie nie dzialal. Po prostu jest wiadomo, ze bedzie urzad antykorupcyjny... To jest tak, jakbys powiedzial, zobaczcie, jak dobre jest zaopatrzenie sklepow... przeciez zmiana systemu wogole nie byla potrzebna... wszystko jest.. Prawdopodobnie jestes tak mlody, ze nie masz pojecia jak bylo przedtem, ale bylo tak.. jak w Polsce z wykrywaniem korupcji... znanym towarem u rzeznika byly "nagie haki".. byl kiedys taki dowcip. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: No i co? System działa! 01.02.06, 10:45 fritz.fritz napisał: > System zaczyna dopiero teraz dzialac, przez ostatnie 15 lat praktycznie nie > dzialal. > Po prostu jest wiadomo, ze bedzie urzad antykorupcyjny... Weź przestań. Argumentacja jak u Jacka Kurskiego. Przecież w tym przypadku nie ma żadnej zasługi PIS czy też "urzedu antykorupcyjnego". To sledztwo trwało długie miesiące lub nawet lata. A urząd antykupcyjny nic nie zmieni. Jedyna recepta na korpucje to mniej urzędników a nie nowe urzędy. Odpowiedz Link Zgłoś
mbishop Właśnie. To pokazuje bezsensowność działań PiSu 01.02.06, 20:07 Policja i prokuratura ma WSZYSTKIE narzędzia, które są potrzebne. Musi tylko z nich chcieć skorzystać. CUA NIC w tej materii nie zmieni! Należy podjąć działania mobilizujące policję i prokuratorów, a nie topić miliony w kolejnym biurokratycznym molochu! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: No i co? System działa! 01.02.06, 11:09 centrolew napisał: > Jak na złość obecnym władzom system działa!!! > > Policja łapie łapówkarzy i kieruje wnioski do prokuratury, wszystko jest tak, > jak powinno wyglądać! Po cholere więc te pomysły z > super-prokuraturo-policjo-służbospecjano-sądem, zwanym agencją antkorupcyjną?! ****************************************** No bo obecna władza równiez chce odcisnać kupony z tego systemu. Tak więc działania naprawcze sprowadzają się do pokrzykiwania i tworzenia następnych instytucji napędzających korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 OBRAZ RENTALNEJ POLSKI 01.02.06, 08:05 To nie tylko Szczecin.Oficjalnie podawane jest,że w kraju funkcjonuje JEDEN MILION DWIEŚCIE TYSIĘCY LEWYCH RENT!!!Tak drogi podatniku,aż tyle.Dlaczego żaden z rządzących do tej pory nie ruszył problemu?Bo wybory i elektorat!!!Tak to wygląda.Jednocześnie niejakiej Wolińskiej odbiera się rentę czy emeryturę /może i słusznie?/i trąbi o tym na cały świat.Dzieci głodne w szkołach a rząd szuka miliardów! Tu są miliardy i nie tylko tu.Cały ten kraj patologią stoi.Ilość lewych rent jest wręcz porażająca a my podatnicy utrzymujemy to badziewie w wiekszości z zarobków 600-700 złotych.Ostatnioi były sygnały,że kaczorząd chce grzebać przy emeryturach mundurowych,tak to jest najłatwiejsze.Mam propozycję:kaczorządzie pogrzeb przy RENTACH mundurowych!!!! Na każdych 10 mundurowych uciekających w rentę /tak! uciekających!/50% ma lewe renty od psychiatrów-daje to 15% dodatku do renty.Jeśli nie mam racji to należy sprawdzić ilu taki rencistów posiada zezwolenia na broń,ile pracuje w firmach ochroniarskich?Jeżeli sa psychicznie chorzy to kto ich zatrudnil,wydał licencje i pozwolenia na broń?PSYCHICZNIE CHORYM?To albo są psychiczni,albo mają lewe renty,a takich są tysiące.TAK TO WYGLĄDA FRAJERZE PODATNIKU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: OBRAZ RENTALNEJ POLSKI 01.02.06, 08:16 Małe sprostowanie!!! 15% do wysługi daje renta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kitizz Re: OBRAZ RENTALNEJ POLSKI 01.02.06, 10:28 I co z tymi rencistami zrobić. Z renty na zasiłek-żadne rozwiązanie. Często zasiłek jest wyższy od renty. No i popsuta statystyka bezrobocia. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: OBRAZ RENTALNEJ POLSKI 01.02.06, 13:25 przecież większość z tych ręcistów pracuje legalnie. problem z tymi na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
gladia Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:06 Nowe odkrycie Ameryki?! Toż to prawda powszechnie znana i akceptowana. To chyba 90% naszego kraju muszą aresztować. Bo prawie każdy robi jakiś mały przekręt żeby przeżyć. Lepiej by pozamykali tych naprawdę dużych złodziei, którzy kradną miliardy i chodzą na wolności, a nie zwykłych ludzi którzy dają groszowe lewe łapówki, bo to już zostało uznane za regułę szczególnie w świecie świadczeń i medycyny. A kto niechce dać jest traktowany jak wariat i społecznie nieprzystosowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:35 gladia jesteś może...lewą rencistką? Odpowiedz Link Zgłoś
hub123 Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:38 Smutne, co piszesz. Że to już taka norma, że nie warto nawet z tym walczyć :-( A ja chciałem pogratulować policji i prokuraturze. Bo korupcja jest ZŁEM. Nie powinno być przyzwolenia. Najgorsze jest to, że - jak napisano - to sąsiedzi, znajomi... Tych policjantów też. Ilu swoich znajomych trzeba będzie przesłuchać, ilu aresztować o piątej rano, o ilu dowiedzieć się naprawdę nieprzyzwoitych rzeczy. Ale warto! Trzymam kciuki za sukces akcji - by nie skończyła się niczym, jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 [...] 01.02.06, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocim Re: Sprawdzić proszę Renty w SOSNOWCU I BĘDZINIE 01.02.06, 08:19 Tam też są przekręty znam jedna co ma rentę na gardło a prowadzi zespół folklorystyczny dziwne nie. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda.bar.1 Re: Sprawdzić proszę Renty w SOSNOWCU I BĘDZINIE 01.02.06, 08:24 No nie wiem czy to to się da zrobić w całej Polsce.Jestem pewna że w całym naszym kraju takich rentowych przekretów jest bardzo dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Sanacja, Nareszcie 01.02.06, 08:22 Cóż można powiedzieć - nareszcie się czyści. Przeciez nienalezne renty to gigantyczne złodziejstwo Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:24 Pięknie! Mamy już winnych całego draństwa i głupoty dotychczasowej egzystencji. Wyustarczy zamknąć tych wymienionych po inincjałach lekarzy i tych NN(ciekawe dlaczwego?)wojskowych i wszystko będzie cacy. Pozdrawienia wierzącym! Odpowiedz Link Zgłoś
z.edberg Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:31 Nareszcie!!! Dlaczego nie można tak zrobić w całej Polsce !! Należy w końcu oczyscić społeczeństwo z chwastów często uważających się za elitę.Przez wiele lat pracujac w słuzbie zdrowia ,sam byłem swiadkiem tego procederu w centralnej Polsce.Jako szary pracownik nic nie moglem zrobić , choc mialem cywilna odwage mowic o tym glosno, a lapowkarzom ktorzy dzieki swoim koneksją czuli sie bezkarni ,po prostu nie podawałem reki. Pozdrowienia ze Szwecji Odpowiedz Link Zgłoś
knurszczur Usunięcie chwastów nic nie da bo wyrosną nowe 01.02.06, 12:07 Niech sobie aresztują, przesłuchują, weryfikują. I co z tego? Czy to usuwa źródła takich patologii? Może ktoś zada w końcu pytanie dlaczego tak jest, co? Ja wiem. Mądre przysłowie mówi "okazja czyni złodzieja", tudzież biorącego łapówy. Jeżeli cały system przyznawania rent jest do kitu, jeżeli prawo pracy jest do kitu, jeżeli warunki prowadzenia biznesu są do kitu, to nie ma się czemu dziwić że ludzie uciekają na renty i emeryturki zapewniając sobie tym samym, może niskie, ale pewne źródło dochodów po wsze czasy. I zawsze znajdą się lekarze, którzy za odpowiednią stawkę odpowiedni papier wystawią. Mogą zamykać łapówkarzy tysiącami. Ale i tak przyjdą nowi, którzy skorzystają na sytuacji, a wizja nowego domu z lewej kasy ich zaślepi. Usuwać przyczyny należy a nie skutki. Do likwidacji korupcji w Polsce potrzebny jest nie urząd antykorupcyjny, tylko zespół porządnych specjalistów. Zespół, który przetrzepie prawo, znajdzie luki, uprości je, zaproponuje zmiany i przekona rządzących do ich wprowadzenia. Ale kto w Polsce rozumie takie rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-2005 Prywatne, obowiazkowe polisy dla młodych ludzi 01.02.06, 08:39 ZE starszym pokoleniem, niewiele mozna zrobić (niestetym, im sie wszystko nalezy, bo do tego przyzwyczaił ich system), mówiac brutalnie musimy poczekac, aż powymieraja, dla ludzi dopwirow wchodzących na rynek pracy i wszytkich, którzy chcą, powinno byc prawnie nakazane posiadanie prywatnych poliss rentowych, emerytalnych (obowiazkowy III filar), zdrowotnych - kwoty wpłacane w ramach tych polis byłby obiczane z podatku i ta oto metodą w ciagu 25 lat (tyle pewnie trwałby proces naturalnej selekcji), instytucja zus miałaby szansę życ i pracować w marmurach i być wyrocznia dla ludzi. Sama instytucja,jest "chora", a mozliwości znalezienia pracy i zatrudniania ludzi (przy obecnych kosztach wspomnianej pracy) nikle, stąd te wszystkie lewe renty. Ja od 1wszeggo dnia pracy posiadam prywatne ubezpieczenia i dzieki temu zus i poxniejsze wypłaty z niego traktuje w kategoriach zla koniecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 Re: Prywatne, obowiazkowe polisy dla młodych ludz 01.02.06, 08:44 > (..) powinno byc prawnie nakazane posiadanie prywatnych poliss > rentowych, emerytalnych (obowiazkowy III filar), zdrowotnych (..) Przeciez wlasnie to jest teraz. Masz prawny obowiazek odprowadzac skladki. Po drugie, dlaczego ma to byc przymus? Proste, jestem rozsadny i place, bo wiem, ze moze byc niedobrze. Nie chce - nie place, ale w zamian nie moge liczyc na pomoc tzw publicznej sluzby zdrowia. W koncu moge oszczedzac na lekarzy i emeryture do skarpetki, albo samemu inwestowac swoje pieniadze, nieprawdaz? Socjalistyczne myslenie, kazac komus cos robic bo jest glupi i na pewno sam na to nie wpadnie.. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-2005 Re: Prywatne, obowiazkowe polisy dla młodych II 01.02.06, 08:59 Nie zapominaj drogi przedmówco, że zyjesz w Polsce, jak w tym dziwnym kraju sie czegość nie nakarze i poźniej tego nie egzekwuje, to 80% społeczeństwa tego nie zrobi po po co (patrz odśwnieżanie dachów - rzecz oczywista) Po wtóre czy aby na peno jesteś przekonamy, że to co placisz do Zusu jest inwestowane ???? Zapewniam CIe, że jest przejadane, a gdy brakuje w/w instytucji idzie z wyciagnięta reką po pieniądze publiczne (budżetowe) Prywatnie jak inwestujesz masz wplyw na to co sie dzieje z pieniędzmi, a w molochu t. ZUS co najwyżej możesz byc biernym obserwatorem. A płacić musisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 masz racje 01.02.06, 09:11 Widzisz, zabawa polega na tym, ze ja sie z Toba zgadzam. Nie podoba mi sie instytucja ZUS'u, nie podoba mi sie publiczna sluzba zdrowia (unikam jak ognia). Natomiast w Twojej wypowiedzi zakwestionowalem tylko jedno: przymus. Wprowadz obowiazek - rodzisz korupcje. Wprowadz przywilej - rodzisz biznes. Mowisz ze jak sie czegos nie kaze, to ludzie nie zrobia. Ok, na pewno. Ale po pierwszej wizycie w szpitalu, po ktorej dostana rachunek do zaplacenia, na pewno zaczna oddawac troche co miesiac. Wiem, to brutalne myslenie. Nic na to nie poradze, kto ma pieniadze zawsze bedzie mial lepiej, prawo rynku. A co do argumentu o nieodsniezaniu to dwie sprawy: 1) nie mieszaj tragedii do dyskusji, to niemerytoryczne; 2) nie kwestionuje przepisow bezpieczenstwa, natomiast placenie na sluzbe zdrowia i ZUS nie nalezy do nich. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-2005 Re: masz racje II 01.02.06, 09:34 To miło, że sie ze mna zgadzasz. Z całym szacunkiem, ale jestem zmeczona całą tą sytuacją w Katowicach - stało się to ponieważ nie było w konsekwencji w przestrzeganiu przepisów. ten przykład miał jedynie poslużeć jako jaskrawy przykład metalność Polaków. Zdaje sobie sprawę z tego, że obowiązki rodzą korupcję - ale w naszym "kaczogrodzie-ciemnogrodzie" to zwykła koniecznośc. Gdyby ciemny ludek miał swiadomość tego, że nie jest skazany na państwową słuzbe zdrowia, a może pójść w ramach posiadanego ubezpieczenia idzie tam gdzie, ma bliżej, lepiej i szybciej, a do tego mógłby odliczyć od podatku wpłaty na polisy to zacząłby płacic. Ale w naszym narodzie prwady oczywiste sa nie rozumiane. Dlaczeago w stanach i angli, gdzie mieszkalam wiele lat, system ten sie sprawdza, a u nas nie - bo tam ludzie maja inna mentalność, taką która w Polsce ogół społeczeństwa osiagnie za 300 lat Te i inne powody sprawiaja, że wkurza mnie, ze mam placić ogromne Zusy, to brak mozliwość wpływu na to co sie dzieje z pieniedzmi i luki prawne, jak równiez cała sytuacja w kaczogrodzie sprawai, że każdy orze jak może, w myśl zasady, ze okazja czyni zlodziejem Dlaczego osoby posiadajace prywatne policy, zadziej chorują, a do lekarza chodzą kiedy muszą i nie naciagaja firm ubezpieczeniowych (pomijam PZU, tam sa cały czas zasady z PRL), bo im się to nie opłaca, a w ZUSie gdzie sa pieniądze wszystkich, to juz nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
rysbel Re: masz racje II 01.02.06, 14:44 > Dlaczeago w stanach i angli, gdzie mieszkalam wiele lat, system ten sie > sprawdza, a u nas nie - bo tam ludzie maja inna mentalność, taką która w Polsce > > ogół społeczeństwa osiagnie za 300 lat Ten system się sprawdza, bo jest dobrowolny. Czy myślisz, że wszyscy imigranci giną, albo myślą o wyjeździe przez 300 lat z dziada pradziada. Jeżeli system jest dobrowolny, to zarządca stara się być najlepszy, abyś go wybrał. Jeżeli ty musisz wpłacić kasę, to zarządca weźmie jak najwięcej dla siebie. RysieK Odpowiedz Link Zgłoś
a12531003 Re: Prywatne, obowiazkowe polisy dla młodych II 01.02.06, 11:20 W Kielcach na pewno jest inwestowane w ........ następną siedzibę ZUS. Jedna marmurowa już jest za mało.Nastepna będzie jeszcze bardziej okazała Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 do Galby 01.02.06, 08:40 Witaj! To chyba Twoj pierwszy i jedyny post, z ktorym moge sie zgodzic. Dziwie sie tylko, ze slysze go z ust oredownika PiS, ktore jak wiadomo glosi: prywatyzacja jest niedobra, nie oddamy Wlochom BPH oraz oczywiscie postuluje powrot w sluzbie zdrowia do starego systemu (sprzed kas chorych). Zdecyduj sie. Chyba ze jestes rozdarty, podobnie jak rozdarty jest PiS. Prawicowa ideologia + lewicowy program. Taaaa.. to sie nazywa narodowy socjalizm. Wydaje mi sie jednak, ze Ty na sile chcesz zobaczyc w PiS tylko to, co Ci sie w nim podoba. Z Twoich postow i strony wnioskuje, ze jestes raczej prawicowym konserwatysta. Rozczarujesz sie.. nie przez PiS Twoja droga.. Zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: do Galby 01.02.06, 10:30 nobody000 napisał: > To chyba Twoj pierwszy i jedyny post, z ktorym moge sie zgodzic. Dziwie sie > tylko, ze slysze go z ust oredownika PiS Hehehe, też od pewnego czasu czytam blog Galby i jakoś zdążyłam się zorientować, że to liberał i zwolennik raczej UPR niż PiS:) Tyle że, tak się śmiesznie składa, więcej ma dziś wspólnego z liberalizmem PiS niż PO:) Pozdrawiam:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nobody000 mamablues 01.02.06, 16:29 Tak, Prawy Prosty Galby.. Jak dla mnie to jest lewy sierpowy. W dodatku czesto wymierzony w proznie. Ale to dobrze, przytaczajac luzno z Pratchetta: "Lord Vetinari byl zamieszany w wiekszosc spiskow zmierzajacych do jego obalenia. W koncu byly dobre, dowodzily zaangazowania i inicjatywy spolecznej". Ja tam lubie czytac Galbe, nawet jesli tylko sporadycznie zbliza sie do prawdy. Z teza, ze PiS jest bardziej liberalny od Platformy jeszcze dlugo sie nie zgodze. Moze jakies argumenty? Dzialania? Odpowiedz Link Zgłoś
anthony.zhureck a jest jakaś partia w parlamencie, która 01.02.06, 16:34 jest za prywatyzacją służby zdrowia? bo chyba coś przeoczyłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
szalaty Czy tylko w slużbie zdrowia? 01.02.06, 08:42 Każda transformacja ustrojowa kosztuje. Nasze pokolenie musi ją przeżyć. Dobrze, że młodzi zaczynają myśleć i zaczną wszystko prostować. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:43 galba napisał: > Prywatyzacja "służby zdrowia" i ubezpieczeń społęcznych - to jedyne środki > zaradcze na korupcję w tych dziedzinach. Oczywiście !! Wtedy normalny człowiek będzie mógł legalnie kupić za uczciwe pieniądze taką "historię choroby" jaką będzie potrzebował. A i lekarz będzie mógł nareszcie od tej "usługi" zapłacić państwu podatek. Nie ma to jak prywatyzacja ..... Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 11:44 citisus napisał: > galba napisał: > > > Prywatyzacja "służby zdrowia" i ubezpieczeń społęcznych - to jedyne środk > i > > zaradcze na korupcję w tych dziedzinach. > > Oczywiście !! Wtedy normalny człowiek będzie mógł legalnie kupić za uczciwe > pieniądze taką "historię choroby" jaką będzie potrzebował. A i lekarz będzie > mógł nareszcie od tej "usługi" zapłacić państwu podatek. > Nie ma to jak prywatyzacja ..... Potrzebowal do czego? do powieszenia sobie na scianie? ZERO RENT PANSTWOWYCH = ZERO RENT LEWYCH Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz007 Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:45 Pieknie - nie mozna na to patrzec bo statystycznie jestesmy najbardziej schorowanym spoleczenstwem europy. Dlaczego np. w takich Czachach jest trzykrotnie mniej recistow na 1000 mieszkancow. Jestem pewnien ze nie jest to tylko zasluga konserwujacych wlasciwosci czeskiego piwa. Moze jakby sie wziac za tych lewych recistow i skorumpowanych lekarzy to okaze sie ze nie musimy wcale rok w rok walczyc z wielkim deficytem budzetowym. Obawiem sie niestety ze wtedy pieniadze te zostana przeznaczone na dalsze umacnianie tak niezbednego "paktu stabilizacyjnego" wiec wtedy obecni lewi rencisci przejda do puli "osob nie mogacych znalezc pracy ze swojej winy + zasilak" i tak wyjdzie na zero a politycy beda mogli sie wykazac niebywala dbaloscia o nasze panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Teraz widzicie dlaczego tak boją się PIS ? 01.02.06, 08:48 Wreszcie na złodzieji w tym kraju padł blady strach ! Zaczynam wierzyć, że jednak będzie w Polsce normalnie. Patrząc na chłystków z PO lub "uczciwych inaczej" spod sierpa i młota przekonuje się coraz bardziej, iż tylko PIS (patrz J. Kaczyński) są w stanie tego dokonać. I mam w d... to, że zaraz kilku przygłupów będzie na mnie lub PIS szczekać. I wiem dobrze, takie jak ja zdanie ma większość uczciwych Polaków. Na nic propaganda tzw. "niezależnych mediów" obwiniających za wszystko zło na tym świecie PIS (już nawet tragedię na Śląsku do tego odważyły się te hieny wykorzystać). Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Losers 01.02.06, 08:57 tkm333 napisał: > [...] I mam w d... to, że zaraz kilku > przygłupów będzie na mnie lub PIS szczekać. I wiem dobrze, takie jak ja zdanie > ma większość uczciwych Polaków. Uczciwy Polak? Pewnie jak zwykle biedny Polak pracujący za 900 złotych. Dlaczego w Polsce panuje przekonanie, że pracujący za 900 jest uczciwy, a bogaty Polak nie jest? Nie wiem jak wy, ale dla mnie człowiek bogaty jest więcej warty od marudzącego kandydata na rentę. Przegrany nie robi na mnie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ostrowski Re: Losers 01.02.06, 12:22 Rzadko zabieram głos na forum,bo szkoda nerwów i zdrowia!!! Napisałeś cyt."Przegrany nie robi na mnie wrażenia."koniec cytatu. Trudno nie zareagować,to cynizm?,ironia?,pycha,buta???etc.etc. A co zrobisz jak np.ulegniesz wypadkowi,nie z Twojej winy!?...,też tak będziesz komentował?!!!Ameryki nie odkrywasz,wszak powszechnie wiadomym jest,iż lepiej iżby ci zazdroszczono,niżby się nad toba litowano...Tylko do jasnej cholery tu jest potrzebna zmiana całego systemu,w Państwie,które nierządem stoi!!!Nie od dziś wiadomo,że w mętnej wodzie najlepiej się ryby łowi...!!!Za realnego socjalizmu całe województwa szły na tzw.renty,no bo jak by to wyglądało,że 10 potęga świata!!:)),a ludzie,w śmietnikach grzebią..:)))Były przymusowe nakazy pracy!!!Swoim "bogactwem"się nie chwal,bo nie wmówisz mi,że w Polsce uczciwą pracą można było dojść do majątków na miarę tych wypracowanych przez całe pokolenia!!!Za długo żyję i pamięć mam dobrą!:)... Temat ZUS to temat rzeka!Dziwi mnie tylko jedno dlaczego Prezes ZUS p.Aleksandra Wiktorow/doskonale znająca temat/nic przez lata swojej prezesury nie zmieniła,w tym "chorym systemie",któremu na imię ZUS!Zresztą gdzie nie spojrzeć wszędzie to samo!np.PFRON!!!itd.itp.,a biada tym którzy to napiętnują i chcą reformować!!!,wszak chodzi o to żeby tak robić,żeby nic się nie zmieniło! i tą smutna konstatacją kończę,bo nóż się w kieszeni otwiera,a to i tak głos wołającego na puszczy!Ty zapewne z tych co to im wsio rawno,czy "TKM",czy"BMW",co za różnica?!,byle by pełna-zawsze była- Twoja Piwnica!OSTRY107 Odpowiedz Link Zgłoś
markerek1 Re: Teraz widzicie dlaczego tak boją się PIS ? 01.02.06, 10:18 Jeżeli ktokolwiek myśli że śledztwo w sprawie szczecińskiej to zasługa kaczorów to ma źle w głowie. To musi trwać przynajmniej z rok, tylko wcześniej władza się tym nie chwaliła. O ile sobie przypominam, to weryfikacja rent była już w programie jednego ministra zdrowia. Nazywał się on bodaj Łapiński???. Ale może się mylę. Czy ktoś pamięta??? Potem, wszystkie media stwierdziły że On jest be Ciekawe dlaczego?? Odpowiedz Link Zgłoś
eles55 Re: Teraz widzicie dlaczego tak boją się PIS ? 01.02.06, 12:15 > O ile sobie przypominam, to weryfikacja rent była już w programie jednego > ministra zdrowia. Nazywał się on bodaj Łapiński???. Ale może się mylę. Czy ktoś > pamięta??? Niestety pamiętasz niedokładnie, to było w programie Hausnera i właściwie nikt tego nie bronił, nawet będąca u władzy SLD (a moźe nawet przede wszystkim) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Więcej akcji policjantów w cywilu 01.02.06, 08:52 Dopóki biorący nie boją się tzw. "zwykłych obywateli", będą brali. Strach, że ten pan w średnim wieku może być tajniakiem ograniczy proceder do 1/10 obecnej formy. Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 Nawet niewidomi dawali łapówki! 01.02.06, 08:53 "Mamy przypadki pacjentów, którzy nawet nie widzieli swoich lekarzy." Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadomski Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 08:57 kiedy doczekamy się z walką prekupnych prezesów sp.mieszkaniowych.to plaga nie do udowodnienia?.z każdego miliona 10 procent.to są pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:00 Bardzo dobrze Pani prokurator Popielarska i Panowie Policjanci trzeba rozbic i to dotkliwie tych cwaniakow ,naciagaczy badzcie bezwzgledni ,niszczcie te mafie zyjaca na koszt Panstwa i nie tylko w Szczecinie ale w innych miastach Polski.Panie Ministrze Zobro niech Pan swoim autorytetem i bezwzglednoscia pomoze prokuratorom i polcji. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_sob Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:16 Gdyby tak ten autobus uzyskał zezwolenie na wszystkie trasy krajowe, to tego typu działania zyskałyby rangę ogólnopolskiej naprawy PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:30 Wiadomo dlaczego ciezko chorzy przyszli rencisci nie wykupuja lekarstw im przypisywanych oraz dlaczego po otrzymaniu decyzji przyznania renty doznaja naglego cudownego uzdrowienia; nie potrzebuja sie leczyc i natychmiast sa zdolni i chetni do podjecia pracy - na kzdym stanowisku/bole kregoslupa, nadpobudliwosc, parcie na pecherz, bole serca etc opuszcza ich na zawsze/ Odpowiedz Link Zgłoś
gulaga7 Nareszcie!!! 01.02.06, 09:31 mam nadzieje ze skonczy sie era lewych rencistow -okradajacych uczciwie placacych podatki ludzi.Mamy 4,5 krotnie wiecej rencistow na 100 tys mieszkancow niz Niemcy!!!Jak kraj po wojnie nuklearnej.Dobrze ze biora sie za nieuczciwych lekarzy-jednak nic nie zastapi stworzenia SYSTEMU niesprzyjajacego patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:39 galba napisał: > Prywatyzacja "służby zdrowia" i ubezpieczeń społęcznych - to jedyne środki > zaradcze na korupcję w tych dziedzinach. Akcje policji mogą co najwyżej > rozgonić to towarzystwo na parę miesięcy a potem wszystko wróci do złej normy. > Co ty bajdurzysz! Przeciez przedwyborczy program PiSu zakladal calkowite finansowanie sluzby zdrowia z budzetu (czyli powrot do PRLu). Teraz ich troche rzeczywistosc dogonila, ale juz widze jak PiS sprywatyzuje sluzbe zdrowia - pospołu z samoobroną i lprem... Osobiscie tez jestem za prywatyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Gigantyczne korupcyjne śledztwo w Szczecinie 01.02.06, 09:45 Powtorze to jeszcze raz: nareszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś