lowcadebili 03.02.06, 18:24 ujawnil....a gdzie te nazwiska mozna poznac?ciekawi mnie to bo jestem troche z branzy-nie myslcie zle-nie z "tej" branzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyingjunior Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:26 No ale gdzie te nazwiska. A co oni teraz robia, nadal w resorcie czy ciepla kombatancka emeryturka. Kiedy wreszczie zaczna sie procesy tych donosicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Sa czlonkami PiSuaru... Rokita nie chce wygladac 03.02.06, 18:31 na opluwacza swego politycznego konkurenta. Poczekajcie - wszystkiego sie dowiecie, choc nie tak zaraz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a co zostało platformie ? 03.02.06, 18:51 każde ich głosownanie będzie na nie ? ale cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek moze sie pobawia w teczki 03.02.06, 19:19 i bedzie tu uderzenie z lewej teczka od kaczora i potem z prawej od rokita Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: moze sie pobawia w teczki 03.02.06, 19:37 Który Kaczor dostał swoją teczkę i jej nie ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
rbrbr Re: moze sie pobawia w teczki 03.02.06, 19:49 Kaczor Jarek nie ujawnił? Czyżby bał się przyznać, że prowadzona była przeciw niemu akcja "Hiacynt"? A Wyborcza jak zwykle broni kapusiów... Odpowiedz Link Zgłoś
puba Jan Maria Kaczyński 03.02.06, 20:57 Rokita ma identyczne poglądy i charakter o Kaczory - dlatego oficjalnie (pod publiczkę) sie nie lubią.. i idiotą jest ten co kochając Kaczorów pluje na Rokitę - trzeciego brata bliźniaka:P Odpowiedz Link Zgłoś
kahlil Re: Sa czlonkami PiSuaru... Rokita nie chce wygla 03.02.06, 18:52 jak już wiesz to napisz mi e-maila,co?plis? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Nie wiem. Ale wiem, ze MUSI wycieknac - po to 03.02.06, 19:51 sie takie dane daje dziennikorzom "w tajemnicy" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
erneste Może coś więcej o panu Maleszce? 03.02.06, 20:34 > Dodał, że nie są to osoby "szeroko znane", a w Niezależnym Zrzeszeniu > Studentów oraz Ruchu Wolność i Pokój nie zajmowały ważnych stanowisk. Jedyną > znaną jest Lesław Maleszka. Gwoli dziennikarskiej rzetelności należałoby napisać: Jedyną znaną osobą jest Lesław Maleszka, od wielu lat zatrudniony w "Gazecie Wyborczej", jeden z głównych propagatorów antylustracyjnej linii tego dziennika. Fragmenty artykułów pana redaktora Maleszki z "Gazety Wyborczej": www.naszawitryna.pl/jedwabne_619.html Działalność pana Maleszki: www.niniwa2.cba.pl/prawdziwa_twarz_maleszki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Poczekajcie - wszystkiego się dowiecie - tu się 03.02.06, 23:32 zgadzamy. Teraz już można się dowiedzieć m.in. np. dzis.dziennik.krakow.pl/public/?Kraj/001/001.html Kraj 03-02-2006 Czesław T. Niemczyński O nie! panowie z "Wyborczej" Nie będziemy kończyć naszej polemiki tylko dlatego, że wam się tak podoba. Mogliśmy ją odłożyć ze zrozumiałych względów - na czas żałoby narodowej po katowickiej tragedii. Nie możemy zakończyć, dopóki nie przeprosicie za insynuacje i pomówienia, których dopuściliście się wobec "Dziennika Polskiego" i jego wydawcy - Zarządu Wydawnictwa Jagiellonia SA w tekstach: "Bezwstydni lustratorzy z Dziennika Polskiego", "Dziennik Polski lustruje dziennikarzy", "Autolustracja w Dzienniku Polskim". Nawet w sobotniej rejteradzie z pola walki pt. "Nie warto polemizować" pomawiacie nadal, pisząc o nas jako "współodpowiedzialnych za propagandę stanu wojennego". Wiem, że brak argumentów, ale "insynuacji, kalumnii, inwektyw i pomówień" zawsze ci u was był dostatek. Rzucanych na lewo i na prawo od lat pod adresem wielu uczciwych, ale niewygodnych wam ludzi z wielu środowisk. Nie jesteśmy pierwsi - i pewnie nie ostatni. ... Pierwsza - że to ja kłamię. ... Jest jednak i możliwość druga. Taka mianowicie, że to właśnie wy, panowie z "Wyborczej"... mijacie się z prawdą. Tak jak często macie zwyczaj to czynić - bez pobieżnego bodaj sprawdzenia - przyjęliście z góry tezę (każdy, kto przed 1989 rokiem pracował w dziennikarskim zawodzie, musiał być świnią, czyli "wychwalać stan wojenny, partię i jej zbrojne ramię"), a potem do tej tezy zaczęliście szukać uzasadniających ją rzekomo "faktów". A jak faktów nie było - to półprawd. A jak i ćwierćprawd zabrakło, to... postanowiliście zakończyć polemikę. ... I jeszcze jedno - jeżeli jest tak, że to wy kłamiecie, nie ja - to będziecie to kłamstwo odwoływać nie tylko w dodatku krakowskim waszej gazety. ... Także tam, dokąd "Dziennik Polski" - przynajmniej na razie - jeszcze nie dociera ze słowami prawdy. Przeprosicie więc wszędzie tam, gdzie skłamaliście. CZESŁAW T. NIEMCZYŃSKI Rzeczpospolita 30.01.2006 Prawda o "Ketmanie" i "Monice" Lesław Maleszka i Henryk Karkosza byli przez wiele lat gorliwymi i "kreatywnymi" agentami SB. I brali za to bardzo duże pieniądze ... Identyfikacja agentów bezpieki jest możliwa, nawet gdy SB zniszczyła lub przetrzebiła ich teczki. Jest to możliwe, i to przy dochowaniu rygorów, jakie Trybunał Konstytucyjny oraz Sąd Najwyższy nałożyły na sąd lustracyjny. ... w najnowszym numerze czasopisma IPN "Aparat represji w Polsce Ludowej 1944 - 1956" historycy z krakowskiego oddziału IPN, Ewa Goleń-Zając i Henryk Głębocki, opublikowali setkę dokumentów wytworzonych przez SB na podstawie informacji od "Ketmana" (występującego też pod trzema innymi pseudonimami) i "Moniki".... Maleszka przez 13, a Karkosza przez 10 lat byli gorliwymi tajnymi współpracownikami SB. Nie tylko donosili na najbliższych kolegów, ale i podpowiadali bezpiece, gdzie uderzyć, uczestniczyli w grach operacyjnych przeciwko opozycji, a nawet je inicjowali i współreżyserowali. Brali za to pieniądze, i to jedne z najwyższych wynagrodzeń SB dla agentów, Maleszka jeszcze w ostatnim kwartale 1989 r., kiedy funkcjonował już rząd Tadeusza Mazowieckiego. ... NIE MA POMYŁKI CO DO "MONIKI" ... Koronnym dowodem jest jednak to (czego agenci oczywiście nie wiedzieli), że każdej osobie, którą zainteresowała się SB-czy to jako "figurantem", czy jako kandydatem na tajnego współpracownika, czy też zwerbowanym już agentem, również wtedy, gdy ta sama osoba była najpierw "figurantem", potem współpracownikiem (albo odwrotnie) - nadawano ten sam numer rejestracyjny. W aktach sprawy operacyjnego rozpracowania "KOS" figurant Henryk Karkosza ma ten sam numer, co w późniejszym dokumencie o jego internowaniu w stanie wojennym i we wszystkich donosach TW "Monika", ... Otóż numer rejestracyjny (lub "ewidencyjny") w archiwach SB pełnił taką samą rolę jak nadawany każdemu obywatelowi raz na zawsze numer PESEL. .... Istnieje np. dokument, według którego Karkosza ofiarował się z własnej inicjatywy wydać w ręce SB dawnych kolegów z SKS, którzy postanowili uruchomić samodzielne wydawnictwo.... "KETMAN", "RETURN", "TOMEK", "ZBYSZEK" Te cztery pseudonimy nosił ten sam agent, Lesław Maleszka. Nie przyznał się do tego w swojej słynnej "spowiedzi" "Byłem Ketmanem". Skłamał, pisząc, że współpracował do 1984 r., a później stawiał się co prawda na coraz rzadsze wezwania, ale nie był już użyteczny. Pracował za czterech aż do 1989 r.! Był rzadkim przykładem agenta, który wykazywał więcej inicjatywy niż prowadzący go oficerowie SB. ...sam aktywnie współtworzył i często inicjował działania SB". W swej "spowiedzi" Maleszka przyznał się tylko do tego, co już zostało ujawnione. Zataił znacznie więcej, raczej zaciemniając, niż odsłaniając, prawdę.... ANDRZEJ KACZYŃSKI, Publicysta "Rzeczpospolitej" Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Od KUZYNKA KACZYNSKIEGO? 04.02.06, 01:16 Nb. az sie facecik oplul... "Lud ciemny to uwierzy!" Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar BRAWO ROKITA ! BRAWO ROKITA !! 04.02.06, 00:09 Mimo że ostatnio z Panem się zupełnie nie zgadzam, szczerze gratuluję. Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:44 ...kiedy te procesy ? gdzie Ty masz leb? to co juz donosic nie wolno? Na jakiej podstawie chcesz ich skazac? A na 'premiera' Krakowa (nie Z Krakowa) sam bym donosil bo GLUPEK Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:02 ojej - ty naprawdę jesteś donosicielem i kapusiem? wsypał byś kogoś kto walczył o wolność również twoją? tamci donosiciele to najgorszy sort człowieka - zniszczyli życie wielu ludziom, chcesz się z nimi utożsamiać? - taki z ciebie kozak? (no przecież możesz sobie pisać na tym forum... ciekawe kogo to zasługa) Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:41 gwoli scislosci: mam powyzej 50-tki, nigdy na nikogo nie donosilem, wyjechalem z Polski w '88, taki Rokita nigdy za moja wolnosc nie walczyl (nie to forum aby tematy polityczne rozwijac) , z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze jestes b.mlodym czlowiekiem, ktoremu w szkole wbijaja teraz do glowy rowne glupstwa, ja (osobiscie) zawsze mowilem to co mysle. W PRL-u za mowienie nic nikomu nie zrobili (z malymi wyjatkami); wsadzali glownie za czyny. Summa Summarum - ja mimo szczerych checi nie widze tzw. POPRAWY w kraju w porownaniu z czasem 'komuny' , a wiele rzeczy znacznie sie pogorszylo. Na koniec: postaraj sie wyobrazic sobie ludzi , ktorzy wierzyli w idee socjalizmu (lub komunizmu - jak wolisz) i (jak to nazywasz) 'donosili' dlatego bo po prostu uwazali, ze tak bedzie lepiej dla dobra kraju i swiata. Moze slowa gornolotne, lecz tacy ludzie sa i dzisiaj - za pare (-nascie, -dziesiat) lat sytuacja sie moze zmienic i wtedy tez beda wszyscy jezdzic jak po lysej kobyle po obecnych 'donosicielach' Zycze swietlanej przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 To ja Ci powiem, że w niesprawiedliwie skrzywdzony 03.02.06, 21:53 i upokorzony w traktacie wersalskim Wielki Naród Niemiecki też wierzyło sporo Niemców. Oni musieli tylko zlikwidować wrogów Narodu. Komuniści dla szczęścia klasy robotniczej musieli tylko zlikwidować klasy wyzyskujące i kontrrewolucjonistów. A jak wiadomo walka klasowa zaostrzała się w miarę jak postępował POSTĘP. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Masz racje: Kaczki to TOTALITARYZM. A w jakim 04.02.06, 01:20 toto kolorze: brunatnym czy czerwonym, to sie dopiero okaze:) Odpowiedz Link Zgłoś
zibiwrocek Człowieku ljblues1 - PRL to nie był wolny kraj 03.02.06, 23:25 i kto w nim współpracował z reżimem sam sobvie wystawiał świadectwo. A kiedy wolo było mówić co się chciało? Jak w ogólniaku powiedziałem, że nie pójdę na czyn partyjny bo PZPRu nie popieram to wychowawczyni malo się nie posrała ze stachu o mie. Zatrzymała "idealistów" na przerwie i uświadomiła im jak trudnego przedmiotu uczy. A i tak dyro wytargał mi uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan Idee komunizmu 04.02.06, 00:02 Najwyżej oceniam fragment "postaraj sie wyobrazic sobie ludzi , ktorzy wierzyli w idee socjalizmu (lub komunizmu - jak wolisz) i (jak to nazywasz) 'donosili' dlatego bo po prostu uwazali, ze tak bedzie lepiej dla dobra kraju i swiata". Byli też tacy, którzy w imię komunizmu torturowali, wsadzali do więzień, zabijali. Ich też cenisz? Ciekawe, do jakiego kraju wyjechałeś w '88, kiedy rozpad polskiego "socjalizmu" był już przesądzony? Koreańska RLD? Kuba? Tam pracujesz "dla dobra kraju i świata"? Bezdenne wyżyny głupoty są osiągane każdego dnia przez przedstawicieli ludzkiego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 21:03 Walczył, walczył jeden jedyny wlazł na rusztowanie zeby rozwiesić transparent i koledzy musieli mu pomagać zejść bo okazało się ,że bojownik jak piszesz o moją wolność ma lęk wysokości.I na tym się walki zakończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
kantyjan Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:00 flyingjunior napisał: > No ale gdzie te nazwiska. A co oni teraz robia, nadal w resorcie czy ciepla > kombatancka emeryturka. Kiedy wreszczie zaczna sie procesy tych donosicieli. Jeśli byli w NZS-ie w latach 1980-81 to jeszcze są za młodzi na emerytury. I to nawet mundurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbertt Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:27 Czy ktoś zna te nazwiska ? Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:38 chetnie kupie taka liste ale na ktorej jest kler prosze kierowac oferty na moja poczte cena do uzgodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ljblues1 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:46 no wlasnie - co z tym Hejnalem?? Odpowiedz Link Zgłoś
turb Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 04.02.06, 00:01 A co gazet nie czytasz? Prawdziwy komunista czytac nie musi "umic" wazne byli pisal wedlug norm komuszych? Przeciez towarzyszu i tak wicie rozumicie, to co glupio zgnila reakcje zaczepiacie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:43 Rokita po przegranej w sejmie musi być dalej w mediach. Doskonały moment na ujawnienie kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:44 Ależ Rokita jest cały czas w mediach. Znowu to niskie ocenianie...ludzie jacyś niedopieszczeni jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:50 kasia20055 napisała: > Rokita po przegranej w sejmie musi być dalej w mediach. Doskonały moment na > ujawnienie kapusiów. Podobno każdy moment jest dobry. Byle tylko ujawniać. Czy coś się zmieniło ostatnio w poglądzie PiS na ujawnianie kapusiow? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:52 widze że Ty też z tych niezliczonych pie... na punkcie wszystko co się dzieje to PiS contra Po i Po contra PiS i wypowiedź jakiejś Kasi to dla Ciebie deklaracja propisowska Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:56 loppe napisał: > widze że Ty też z tych niezliczonych pie... na punkcie wszystko co się dzieje > to PiS contra Po i Po contra PiS i wypowiedź jakiejś Kasi to dla Ciebie > deklaracja propisowska Oooo... to wiesz o mnie znacznie więcej niż ja sama. I o Kasi zdaje się również. O tym czy była to deklaracja propisowska będę mogła wnioskowac dopiero gdy sama zechce odpowiedzieć na mój post. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:58 chodzi o szerszy problem, przecież nie o ciebie - Kasia coś krytycznie o Rokicie - na to ty cos krytycznie o....PiSie (troche śmieszne) Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:56 loppe napisał: > chodzi o szerszy problem, przecież nie o ciebie - Kasia coś krytycznie o > Rokicie - na to ty cos krytycznie o....PiSie (troche śmieszne) Nie napisałam NIC krytycznie o PiSie. Napisałam raczej, że jeśli chodzi o ujawnianie kapusiów, to Rokita nigdy nie róznił się drastycznie w tej opinii z PiS. Dlaczego więc dziś oceniać to jego zachowanie jak coś, co ma słuzyć reklamie medialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:20 abe.abe napisała: > loppe napisał: > > > chodzi o szerszy problem, przecież nie o ciebie - Kasia coś krytycznie o > > Rokicie - na to ty cos krytycznie o....PiSie (troche śmieszne) > > > Nie napisałam NIC krytycznie o PiSie. > Napisałam raczej, że jeśli chodzi o ujawnianie kapusiów, to > Rokita nigdy nie róznił się drastycznie w tej opinii z PiS. Nigdy??? Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:25 kataryna.kataryna napisała: > abe.abe napisała: > > Napisałam raczej, że jeśli chodzi o ujawnianie kapusiów, to > > Rokita nigdy nie róznił się drastycznie w tej opinii z PiS. > > > > > Nigdy??? Takie mam wrażenie. A jakie drastyczne różnice Ty dostrzegłaś? Może określenie "drastyczny" ma dla nas inny wymiar? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:37 abe.abe napisała: > kataryna.kataryna napisała: > > > abe.abe napisała: > > > > Napisałam raczej, że jeśli chodzi o ujawnianie kapusiów, to > > > Rokita nigdy nie róznił się drastycznie w tej opinii z PiS. > > > > > > > > > > Nigdy??? > > > Takie mam wrażenie. A jakie drastyczne różnice Ty dostrzegłaś? > Może określenie "drastyczny" ma dla nas inny wymiar? A moze okreslenie "nigdy" ma dla nas inny wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:49 kataryna.kataryna napisała: > abe.abe napisała: > > > > Nigdy??? > > > > > > Takie mam wrażenie. A jakie drastyczne różnice Ty dostrzegłaś? > > Może określenie "drastyczny" ma dla nas inny wymiar? > > > > > A moze okreslenie "nigdy" ma dla nas inny wymiar. Masz rację :) Zorientowałam się po poście kogoś innego, że to słowo w kontekście, ktorego użyłam, było bardzo mylące. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:23 > Napisałam raczej, że jeśli chodzi o ujawnianie kapusiów, to > Rokita nigdy nie róznił się drastycznie w tej opinii z PiS. To niestety niewiele na ten temat wiesz. Rokita był ZAJADŁYM wrogiem lustracji. Poczytaj, pooglądaj prasę z lat kiedy obalano rząd Olszewskiego - jedynego, który chciał przeprowadzenia lustracji i został w nocy obalony głosami m.in. Rokity. A sprawę PiS pomińmy milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:27 444a napisał: > To niestety niewiele na ten temat wiesz. Rokita był ZAJADŁYM wrogiem lustracji. > Poczytaj, pooglądaj prasę z lat kiedy obalano rząd Olszewskiego - jedynego, > który chciał przeprowadzenia lustracji i został w nocy obalony głosami m.in. Ro > kity. > A sprawę PiS pomińmy milczeniem. Ok. Wycofuję słowo "nigdy", bo wprowadza w błąd. Chodziło mi wyłącznie o relacje PiS-Rokita, a nie o jego wcześniejsze poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:38 abe.abe napisała: > loppe napisał: > > > widze że Ty też z tych niezliczonych pie... na punkcie wszystko co się dz > ieje > > to PiS contra Po i Po contra PiS i wypowiedź jakiejś Kasi to dla Ciebie > > deklaracja propisowska > > Oooo... to wiesz o mnie znacznie więcej niż ja sama. > I o Kasi zdaje się również. > O tym czy była to deklaracja propisowska będę mogła wnioskowac dopiero gdy sama > zechce odpowiedzieć na mój post. Skomentowałaś jakbyś już wywnioskowała. Odpowiedz Link Zgłoś
abe.abe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:58 kataryna.kataryna napisała: > > Skomentowałaś jakbyś już wywnioskowała. To z kolei wyłącznie wynik Twojego wnioskowania z mojego komentarza, ktory wszak wcale nie był dosłowny. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 23.04.06, 03:31 ?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:28 interesujące Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:30 tak...mam nadzieje ze keos podrzuci linka...boje sie ze paru kumpli z dawnych lat sie powstydzi-jak nie powiesi... Odpowiedz Link Zgłoś
wnuk.nerona Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:47 Rokita, by utrzymać się na fali, ujawniłby i własną teściową. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:50 wnuk.nerona napisała: > Rokita, by utrzymać się na fali, ujawniłby i własną teściową. Ktora? Pierwsza czy druga? - Czy tez obie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maro133 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 18:53 Tu nie chodzi o ujawnienie czegokolwiek. Tu chodzi o "istnienie w mediach. Rozpaczliwe bronienie sie przed zapomnieniem, przed śmiercią polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot I co z tego? 03.02.06, 19:01 Co nam z wiedzy o TW się przyda, co z tą wiedzą zamierza zrobić Rokita, czy są to osoby, które zawarły jakieś potajemne układy z komunistami i dziś stereją wszystkim w Polsce? Rokita, bąknij coś na ten temat, twierdziłeś, że agenci popsuli i rozkradli Polskę, że trzeba nasz kraj oczyścić i przewietrzyć, zburzyć pookrągłostołowy układ i zbudować IV RP. Może Janku dałbyś jakieś płatne ogłoszenia z nazwiskami i zdjęciami tych ludzi byśmy się mogli pastwić do woli nad tymi sprzedawczykami i wierzyć w to, że IV RP jest tuż tuż, a stanie się cud gdy rządzić będzisz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
idiotyzmy-kacze Skąd taka nerwowa reakcja na tę odrobinę 03.02.06, 21:15 prawdy więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Tylko siedmiu na niego donosiło? To jaki z Rokity 03.02.06, 23:28 opozycjonista? Chyba malowany jak "malowany ptak" Kosińskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
felietonista.pl Rokita ujawnił... 03.02.06, 19:10 ...ale i tak lustracyjnych pisowskich jastrzębi nie przelicytuje. Więc nie ma czym się ekscytować. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: Rokita ujawnił... 03.02.06, 19:21 No i jest ta lista czy Rokita bredzi jak maly Kazio przy duzym piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Tak - to ten sam Jan Maria Rokita! 03.02.06, 19:33 Ktory 29 maja 1992r. zlozyl wniosek o usuniecie premiera Jana Olszewskiego. To taki bardzo szlachetny czlowiek przesladowany na lewo i prawo. Wspolczuje mu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:35 jakim cudem Rokita miał wgląd w teczkę pracy agenta??? Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:39 przestraszylas sie ? kataryna? Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Ilu z nich jest w PiS ?! 03.02.06, 19:40 wet-co ty tu robisz?juz cie pytalem...bang Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:47 Świetne pytanie ale obawiam się, że pozostanie bez odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam cuda sie zdarzaja 03.02.06, 19:55 pamietasz taka jedna komisje zlozona z michnika , holzera , krola... buszujaca po archiwach esbeckich dzieki ponadstandartowwej zgodzie owczesnego ministra edukacji ( sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
teapot Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:43 Polityk Platformy Obywatelskiej podał że, agentami byli: Lesław Maleszka "Zbyszek" (ur. 15 XI. 1952, imię ojca Edmund), Andrzej Grzywacz "Grzegorz" (ur. 10.XI. 1956, imię ojca Aleksander), Piotr Mężyk "Wojtek" (ur. 28. I. 1960, imię ojca Jan), Marek Płaszewski "Marco" (ur. 12.VII.1960, imię ojca Mieczysław), Marek Kucia "Alex" (ur.16.II. 1957, imię ojca Edmund), Robert Pasieka "Velasquez" (ur. 16.VI.1963, imię ojca Stanisława) i Eugeniusz Koch "Biały" (ur.5.I.1951, imię ojca Józef). A tu macie linka wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8176574&rfbawp=1138991919.906 Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:45 taaaa...na onecie tez jest...swoja droga ciekawe co oni teraz robia...o paru chyba co s wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
antoni.goczal Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 19:52 lowcadebili napisał: > taaaa...na onecie tez jest...swoja droga ciekawe co oni teraz robia...o paru > chyba co s wiem... Ty też nadawałeś na kolesi ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos JA TAM CZEKAM NA AKTA INWIGILACJI PRAWICY 03.02.06, 19:59 w ktorych nazwisko Rokity zapene pojawi sie ponownie. Sprawa sie opoznia, w zwiazku z nadziejami na zawarcie koalicji z PO. Teraz, gdy utworzono pakt, sprawa napewno wroci predzej czy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 20:05 Z jednej strony, chciałoby się skrytykować za bezduszność wobec biednych kapusiów. Z drugiej - Rokita to prominentna postać partii ostatnio bardzo promowanej. Wot, kłopot, i dlatego mamy okazję czytać doniesienie starannie napisane w formie tak neutralnej, że aż dziw (i śmiech) bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 20:26 Rokita jest s-ynem, w jakim celu podaje nazwiska agentow komunistycznych wladz. nie chyba w celu ich wynagrodzenia, komu to teraz pomoze, czyzby ci teraz przy korycie, tzw 'czysci'chca ich zniszczyc, unicestwic, dlaczego nie rozstrzelano do tej pory wszystkich ktorzy byli w komunistycznej wladzy, ba! dlaczego ci co byli w komunistycznej partii do tej pory nie zostali pozbawieni stanowisk.Czy wiadomo jakie byly motywy dzialania tych 'agentow'. nie bylem agentem nie bylem sbekiemnie bylem w PZPR ale wiem cos na ten temat, mialem duze ambicje , wyksztalcenie i sie nie zalapalem na ww sprawy ktore gwarantowalytzw kariere i lepsza prace , bardzo wiele ludzi to robilo nie z pobudek zniszcenia czlowieka tylko zmieniena swojego losu. TAKIE BYLY CZASY. TAk sie potworzyly dzisiejsze fortuny wlasnie prze bycie w PZPR, bycie agentem etc. Rokita zapomnial o tym . Ja wyjechalem z Polski 15 lat temu Drugi sprawiedliwy Ziobro chce odebrac renty Sbekom, czyli zabiera je ich rodzinom,w KAZDEJ FORMACJI SPOLECZNEJ ISTNIEJE APARAT KTORY PRACUJE DLA WLADZY, nie byliby ci byliby inni. W Polsce zaczelo sie polowanie na czarownice, a to jest najgorsze co mogli wymyslic domorosli politycy Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 20:33 mniklas5 napisał: > wiadomo jakie byly motywy dzialania tych 'agentow'. nie bylem agentem nie bylem > sbekiemnie bylem w PZPR ale wiem cos na ten temat, mialem duze ambicje , > wyksztalcenie i sie nie zalapalem na ww sprawy ktore gwarantowalytzw kariere i > lepsza prace , bardzo wiele ludzi to robilo nie z pobudek zniszcenia czlowieka > tylko zmieniena swojego losu. TAKIE BYLY CZASY. TAk sie potworzyly dzisiejsze A jakie motywy mieli esesmani w obozach koncentracyjnych w stosownych czasach? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 20:35 mniklas5 napisał: > Rokita jest s-ynem, w jakim celu podaje nazwiska agentow komunistycznych wladz. Elementarna sprawiedliwość i pamięć o własnej przeszłości. > nie chyba w celu ich wynagrodzenia, komu to teraz pomoze, czyzby ci teraz przy > korycie, tzw 'czysci'chca ich zniszczyc, unicestwic, dlaczego nie rozstrzelano > do tej pory wszystkich ktorzy byli w komunistycznej wladzy, ba! dlaczego ci co > byli w komunistycznej partii do tej pory nie zostali pozbawieni stanowisk. No właśnie, dlaczego nie zostali pozbawieni stanowisk? Dlaczego ciągle coś znaczą w państwie, polityce, gospodarce? Dlaczego Anna Walentynowicz nie ma na leki a esbecy biorą 5 tys. emerytury? Czy > wiadomo jakie byly motywy dzialania tych 'agentow'. nie bylem agentem nie bylem > sbekiemnie bylem w PZPR ale wiem cos na ten temat, mialem duze ambicje , > wyksztalcenie i sie nie zalapalem na ww sprawy ktore gwarantowalytzw kariere i > lepsza prace , bardzo wiele ludzi to robilo nie z pobudek zniszcenia czlowieka > tylko zmieniena swojego losu. TAKIE BYLY CZASY. Zadne czasy nie zmuszaly nikogo do bycia szmata. To dzieki takim esbekom jak Maleszka i inni tacy jak Pyjas juz nie zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 23:24 TAKIE BYLY CZASY - powiadasz. Co daje GW asumpt do obrony takich czasów i takich ludzi? dzis.dziennik.krakow.pl/public/?Kraj/001/001.html Kraj 03-02-2006 Czesław T. Niemczyński O nie! panowie z "Wyborczej" Nie będziemy kończyć naszej polemiki tylko dlatego, że wam się tak podoba. Mogliśmy ją odłożyć ze zrozumiałych względów - na czas żałoby narodowej po katowickiej tragedii. Nie możemy zakończyć, dopóki nie przeprosicie za insynuacje i pomówienia, których dopuściliście się wobec "Dziennika Polskiego" i jego wydawcy - Zarządu Wydawnictwa Jagiellonia SA w tekstach: "Bezwstydni lustratorzy z Dziennika Polskiego", "Dziennik Polski lustruje dziennikarzy", "Autolustracja w Dzienniku Polskim". Nawet w sobotniej rejteradzie z pola walki pt. "Nie warto polemizować" pomawiacie nadal, pisząc o nas jako "współodpowiedzialnych za propagandę stanu wojennego". Wiem, że brak argumentów, ale "insynuacji, kalumnii, inwektyw i pomówień" zawsze ci u was był dostatek. Rzucanych na lewo i na prawo od lat pod adresem wielu uczciwych, ale niewygodnych wam ludzi z wielu środowisk. Nie jesteśmy pierwsi - i pewnie nie ostatni. ... Pierwsza - że to ja kłamię. ... Jest jednak i możliwość druga. Taka mianowicie, że to właśnie wy, panowie z "Wyborczej"... mijacie się z prawdą. Tak jak często macie zwyczaj to czynić - bez pobieżnego bodaj sprawdzenia - przyjęliście z góry tezę (każdy, kto przed 1989 rokiem pracował w dziennikarskim zawodzie, musiał być świnią, czyli "wychwalać stan wojenny, partię i jej zbrojne ramię"), a potem do tej tezy zaczęliście szukać uzasadniających ją rzekomo "faktów". A jak faktów nie było - to półprawd. A jak i ćwierćprawd zabrakło, to... postanowiliście zakończyć polemikę. ... I jeszcze jedno - jeżeli jest tak, że to wy kłamiecie, nie ja - to będziecie to kłamstwo odwoływać nie tylko w dodatku krakowskim waszej gazety. ... Także tam, dokąd "Dziennik Polski" - przynajmniej na razie - jeszcze nie dociera ze słowami prawdy. Przeprosicie więc wszędzie tam, gdzie skłamaliście. CZESŁAW T. NIEMCZYŃSKI Rzeczpospolita 30.01.2006 Prawda o "Ketmanie" i "Monice" Lesław Maleszka i Henryk Karkosza byli przez wiele lat gorliwymi i "kreatywnymi" agentami SB. I brali za to bardzo duże pieniądze ... Identyfikacja agentów bezpieki jest możliwa, nawet gdy SB zniszczyła lub przetrzebiła ich teczki. Jest to możliwe, i to przy dochowaniu rygorów, jakie Trybunał Konstytucyjny oraz Sąd Najwyższy nałożyły na sąd lustracyjny. ... w najnowszym numerze czasopisma IPN "Aparat represji w Polsce Ludowej 1944 - 1956" historycy z krakowskiego oddziału IPN, Ewa Goleń-Zając i Henryk Głębocki, opublikowali setkę dokumentów wytworzonych przez SB na podstawie informacji od "Ketmana" (występującego też pod trzema innymi pseudonimami) i "Moniki".... Maleszka przez 13, a Karkosza przez 10 lat byli gorliwymi tajnymi współpracownikami SB. Nie tylko donosili na najbliższych kolegów, ale i podpowiadali bezpiece, gdzie uderzyć, uczestniczyli w grach operacyjnych przeciwko opozycji, a nawet je inicjowali i współreżyserowali. Brali za to pieniądze, i to jedne z najwyższych wynagrodzeń SB dla agentów, Maleszka jeszcze w ostatnim kwartale 1989 r., kiedy funkcjonował już rząd Tadeusza Mazowieckiego. ... NIE MA POMYŁKI CO DO "MONIKI" ... Koronnym dowodem jest jednak to (czego agenci oczywiście nie wiedzieli), że każdej osobie, którą zainteresowała się SB-czy to jako "figurantem", czy jako kandydatem na tajnego współpracownika, czy też zwerbowanym już agentem, również wtedy, gdy ta sama osoba była najpierw "figurantem", potem współpracownikiem (albo odwrotnie) - nadawano ten sam numer rejestracyjny. W aktach sprawy operacyjnego rozpracowania "KOS" figurant Henryk Karkosza ma ten sam numer, co w późniejszym dokumencie o jego internowaniu w stanie wojennym i we wszystkich donosach TW "Monika", ... Otóż numer rejestracyjny (lub "ewidencyjny") w archiwach SB pełnił taką samą rolę jak nadawany każdemu obywatelowi raz na zawsze numer PESEL. .... Istnieje np. dokument, według którego Karkosza ofiarował się z własnej inicjatywy wydać w ręce SB dawnych kolegów z SKS, którzy postanowili uruchomić samodzielne wydawnictwo.... "KETMAN", "RETURN", "TOMEK", "ZBYSZEK" Te cztery pseudonimy nosił ten sam agent, Lesław Maleszka. Nie przyznał się do tego w swojej słynnej "spowiedzi" "Byłem Ketmanem". Skłamał, pisząc, że współpracował do 1984 r., a później stawiał się co prawda na coraz rzadsze wezwania, ale nie był już użyteczny. Pracował za czterech aż do 1989 r.! Był rzadkim przykładem agenta, który wykazywał więcej inicjatywy niż prowadzący go oficerowie SB. ...sam aktywnie współtworzył i często inicjował działania SB". W swej "spowiedzi" Maleszka przyznał się tylko do tego, co już zostało ujawnione. Zataił znacznie więcej, raczej zaciemniając, niż odsłaniając, prawdę.... ANDRZEJ KACZYŃSKI, Publicysta "Rzeczpospolitej" Odpowiedz Link Zgłoś
mk159156 Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 21:09 Tym bardziej, że Maleszka przez wiele lat pracował dla GW, co prawda "pokazowo" zdegradowany w 2001 roku kiedy to się przyznał do współpracy. Być może nadal pracuje? tajemniczy_don_pedro napisał: > Z jednej strony, chciałoby się skrytykować za bezduszność wobec biednych > kapusiów. Z drugiej - Rokita to prominentna postać partii ostatnio bardzo > promowanej. Wot, kłopot, i dlatego mamy okazję czytać doniesienie starannie > napisane w formie tak neutralnej, że aż dziw (i śmiech) bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
michalo8 Re: Duży kłopot "Wyborczej" 03.02.06, 21:49 Agora twierdzi ze adjustuje teksty GW, ale kto wie co robi naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Duży kłopot "Wyborczej" 04.02.06, 01:08 mk159156 napisał: > Tym bardziej, że Maleszka przez wiele lat pracował dla GW, co prawda "pokazowo" > zdegradowany w 2001 roku kiedy to się przyznał do współpracy. Ale w swoim liście nakłamał. Mówi o tym w najnowszym "Ozonie" Ewa Zając z krakowskiego oddziału IPN: "Najpoważniejszym przemilczeniem było to, że oprócz pseudonimu Ketman miał jeszcze trzy inne: Return, Tomek i na koniec Zbyszek. Skłamał też, pisząc w GW, że był TW do 1984 r., a tymczasem kolaborował jeszcze w ostatnim kwartale 1989 r., kiedy funkcjonował już rząd Tadeusza Mazowieckiego." !!! I jeszcze jeden fragment: "Zarówno on, jak i Henryk Karkosza ps. Monika wręcz podpowiadali bezpiece, gdzie uderzyć, uczestniczyli w grach operacyjnych przeciwko opozycji, inicjowali je i współreżyserowali." Odpowiedz Link Zgłoś
wysokiktos TO PIERWSZA DECYZJA GABINETU CIENI :)))) 03.02.06, 21:15 brawoooo :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andrze_n JMR sam byl - ze wzgl na swoja osobowosc -celem 03.02.06, 20:08 JMR sam byl - ze wzgl na swoja cyniczna osobowosc? - typowany na dobrego TW....i sadze, gdyby - temu mitomanowi - to w koncu zaproponowano, ale na dobrych warukach, to z pewnoscia zostalby "wzorowym" TW (w tym np. agentem wplywu). Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:12 Ucieczka do przodu ? Mam nadzieję, że tym razem ten manewr się nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:20 antoni goczal-wyslalem ci mejla-mam nadzieje ze odpowiesz... smyku jeden...z paszczy ci wypadaja slowa ktore twarza w twarz by cie zatkaly... wygoda anonimowosci internetowego forum spuszcza ze smyczy morelnej kundli... Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 04.02.06, 01:09 echo_o napisała: > Ucieczka do przodu ? > > Mam nadzieję, że tym razem ten manewr się nie uda... Że niby Niezabitowska bis?:) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Ten facet juz nawet nie jest smieszny... 03.02.06, 20:14 Obalal w 1991 rzad ktory realizowal uchwale Sejmu (zgloszona przez janusza Korwin Mikke) by ujawnic agentow. Potem bedac szefem KRM w rzadzie Suchockiej-inwigilowal prawice ...teraz znowu jakas wolta Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon.ypsi Re: Kiedy zobaczymy teczkę Jarosława Kaczyńskiego? 03.02.06, 20:17 Ciągle IPN nie chce mu jej wydać? czy Kaczor ma cos na sumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:22 dobrze że maria r. ujawniła to przed wyjazdem na cuba gdzie udaje się wraz z wałęsą z wykładami dla opozycji o spaniu na styropiania. harra Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:53 mannaznieba4 napisała: > dobrze że maria r. ujawniła to przed wyjazdem na cuba gdzie udaje się wraz z > wałęsą z wykładami dla opozycji o spaniu na styropiania. > > harra Mam nadziej, ze Castro ich tam odpowiednio "wycastruje". Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 04.02.06, 01:17 mannaznieba4 napisała: > dobrze że maria r. ujawniła to przed wyjazdem na cuba gdzie udaje się wraz z > wałęsą z wykładami dla opozycji o spaniu na styropiania. > Anna Walentynowicz w swojej autobiografii "Cień przyszłości" prostuje legendę styropianu - kto jak kto, ale Wałęsa na pewno na styropianie nie sypiał:) Odpowiedz Link Zgłoś
starymason Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:22 skopiujcie szybko i nie pytajcie sie o nic forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36165222 Odpowiedz Link Zgłoś
audir Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:24 szkoda tylko, że dziennikarze nie udostępnili nam pełnej listy, w końcu jeśli juz powiedziało się A trzeba konsekwentnie powiedzieć resztę zwłaszcza , że 7-m to nie 7-m tysięcy czy milionów ... To jakiś absurd ... politycy, którzy promują się nie poprzez szereg dzialań, a przez bzdetne osobiste informacje ... Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:29 stary masonie-ty filucie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 04.02.06, 01:24 audir napisała: > szkoda tylko, że dziennikarze nie udostępnili nam pełnej listy, w końcu jeśli > juz powiedziało się A trzeba konsekwentnie powiedzieć resztę PAP podała, notkę z nazwiskami można przeczytać np. tutaj: wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=180960 Odpowiedz Link Zgłoś
worgules Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:38 Kto ujawni listę agentów CIA,KGB, bo większość tych którzy nas "oswobodzili" pewnie ma w tych firmach swoje teczki. Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 20:50 Janku, chociaż się nie znamy się osobiście, po tej decyzji o ujawnieniu agentów z twojego otoczenia, jestem przekonany, że jesteście jedyną prawicową partią w tym śmiesznym Kraju. Czekam na koniec krótkiego, mam nadzieję, epizodu kaczyzmu, który dusi sie już we własnych paroksysmach. Pora na prawdziwą rewolucję konserwatywno-liberalną, na którą wszyscy czekamy od wielu, wielu lat. Na marginesie takie pytanie - co się dzieje z Premierem z Gorzowa? Może Kata wie? Pozdrowienia z Helsinek:) Odpowiedz Link Zgłoś
bih يدوه كشورها 03.02.06, 21:40 يد گروه كشورهاى غير مشديد گروه كشورهاى غير مشديد Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 to perski czy hebrajski ? kszaczki podobne... 03.02.06, 21:57 a może tu jest napisane że allach jest wielki ? mahomet z lontem jest gites... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No, no ciekawe GW i reszta merdiow z piana w pysku 03.02.06, 21:55 wisiala Wildsteinowi u szyi a tu tylko taka sucha notatka ? ;) Czyzby wedlug linii GW jedni mogli prowadzic "dzika" lustracje i byc "chorzy z nienawisci" (Rokita) a inni nie (Wildstein) ? ;) Oczywiscie dla wyjasnienia malym mozdzkom jestem jak najbardziej za tym co zrobil Rokita. Ciekawi mnie tylko dwojmyslenie GW i merdiow :) Okazuje sie, ze jak jest sie z partii akurat popieranej prez GW i tzw. Salon to czego sie nie zrobi to jest cacy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 21:58 Janek podaj te nazwiska do publicznej wiadomosci ,niech sie wstydza za nich rodzinny wsolpracownikow SB,jak bedziemy milczeli to dalej bedzie balagan,wyprzedz choc raz PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 04.02.06, 01:25 1309alek napisał: > Janek podaj te nazwiska do publicznej wiadomosci Janek podał, to GW nie podała:) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Macie tu linka i nie marudzcie. Widac w holdingu 03.02.06, 22:06 tvn komus oslabila sie czujnosc cenzorska jeski poszlo to na onecie. I radze szybko czytac bo zaraz moga zdjac ;) wiadomosci.onet.pl/1254420,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Macie tu linka i nie marudzcie. Widac w holdi 03.02.06, 22:40 To Maleszka nie tylko na Wildsteina donosił. Ale Wildsteina "GW" bardziej nie lubi niż Rokity. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Coz sa wg GW sa ludzie chorzy z nienawisci i sa 03.02.06, 22:44 ludzie chorzy z nienawisci inaczej ;) t-800 napisał: > To Maleszka nie tylko na Wildsteina donosił. Ale Wildsteina "GW" bardziej nie > lubi niż Rokity. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk1924 Re: Rokita ujawnił tajnych współpracowników SB 03.02.06, 23:22 Panie pośle dziękujemy-tak trzeba! Pracownicy SB to nie tylko zakładający kartoteki,lecz w dużym stopniu mordercy najleprzych synów naszego narodu. Dziś ci mordercy[czytałem że ktoś martwi się o ich rodiny] z wysokimi emeryturami żyją dostatnio,a mordowani[też mają rodziny]i żyją w nędzy.Że wspomnę o zamordowanych[też pozostawili rodziny]Sprawa jednak leży odłogiem, ponieważ rząd i cały sejm łapią wiernych do paktu nieagresji. Rydzyk pomógł i złapali.Mam nadzieję że teraz zaczną się dobierać oprawcom,wszak mówili że to jest ich głównym postulatem. Zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś