Dodaj do ulubionych

Co z tą Polską????

03.02.06, 20:10
Nigdy nie myślałem o tym by opóścić mój kraj , ale po tym co wczoraj
zobaczyłem w sejmie Rzeczpospolitej Polskiej ( chodzi mi o dopuszczenie mediów
Rydzyka do parafowania aktu stabilizacji)to już sam nie wiem co ja jeszcze
robię w tym ku..dołku jakim staje sie nasza ojczyzna za rządów kaczyniaków
lepperów i giertychów( napisane z małej litery gdyz są to moim zdaniem ludzie
o niskim morale i chaniebnych, wstydliwych dla mnie jako obywatela Polski
poczynaniach). Chce poznac opinie was internautów na temat tego co stało sie
wczoraj w polskim parlamencie.Czy wy też macie już tego dość? Jeśli mnie
popieracie to pamiętajcie że można to zmienić w najbliższych wyborach, tylko
czy będzie można głosować na inną niż jedynie słuszną partię jaką może stać
sie PiS( bo nie mam wątpliwości że zarówno samoobrona jak i LPR zostaną przez
PiS wchłonięte i to bardzo szybko).Czekam na wasze opinie. Rafał.
Obserwuj wątek
    • 0lin Nalezy zorganizować paradę gejów w kazdej gminie. 03.02.06, 20:22
      Niech społeczeństwo zobaczy, że większość potrafi poprzeć mniejszość, tak jak
      to ma miejsce w całej tolerancyjnej Europie. Mamy zapewnione poparcie gazety i
      innych postępowych mediów, oraz zboczeńców z całego świata. Zacznijmy juz jutro!
    • skin.polski [...] 03.02.06, 20:24
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wiewiorzasta Re: nad czym ty się jeszce zastanawiasz? 03.02.06, 20:25
        Ciekawe kto będzie utrzymaywał to całe warcholstwo i menelstwo, jak wszyscy
        normalni i pracujący wyjadą? Skąd weźmiesz na bełta?
      • malalenka Re: nad czym ty się jeszce zastanawiasz? 04.02.06, 10:58
        Tak właśnie się zachowujecie i odzywacie do społeczeństa ,typowe prostackie
        zachowanie!!! GRATULUJE!!!
        • katschy.qper [...] 04.02.06, 13:26
    • po.sld.to.dno Re: Co z tą Polską???? 03.02.06, 20:25
      obiecujecie obiecujecie
      mieliscie wyjechac
      jak wygrał PiS
      jak wygrał Lech Kaczyński

wyjazd i krzyz na droge
    • wiewiorzasta Re: Co z tą Polską???? 03.02.06, 20:27
      Są dwie opcje:
      1. albo wyjechać natychmiast, bo może dojść do tego, że zabiorą paszporty, a
      ostatni normalny zgasi światło i nastanie ciemnogród,
      2. albo coś robić, żeby tych warchołów od żłoba oderwać. To nie jest takie
      trudne znowu - mamy doświadczenie :)

I coś na pocieszenie:
      wiadomosci.wp.pl/gid,88875,kat,40322,galeriazdjecie.html?G%5Bpage%5D=1
      Polecam również:
      Zdrówko!

I pozdrawiam :))
      • margala Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 11:57
        wiewiorzasta napisała:

> Są dwie opcje:
        > 1. albo wyjechać natychmiast, bo może dojść do tego, że zabiorą paszporty, a
        > ostatni normalny zgasi światło i nastanie ciemnogród,

Wiewiórzasta, nie musisz się spieszyć. nikt paszportów w Polsce nie będzie
        zabierał. mogę się założyć o 100 zł. jeśli do końca roku 2006 rozpocznie się
        akcja zabierania paszportów przekażę Ci 100 zł, jeśli do niczego takiego nie
        dojdzie, to ja dostanę od Ciebie 100 zł. OK?

> 2. albo coś robić, żeby tych warchołów od żłoba oderwać. To nie jest takie
        > trudne znowu - mamy doświadczenie :)

Chesz obalać demokratycznie wybrane władze?

Pozdrawiam życzliwie
        Margala
        • wiewiorzasta Re: Co z tą Polską???? 05.02.06, 00:56
          margala napisał:

> Wiewiórzasta, nie musisz się spieszyć. nikt paszportów w Polsce nie będzie
          > zabierał. mogę się założyć o 100 zł. jeśli do końca roku 2006 rozpocznie się
          > akcja zabierania paszportów przekażę Ci 100 zł, jeśli do niczego takiego nie
          > dojdzie, to ja dostanę od Ciebie 100 zł. OK?

Z reguły się nie zakładam, zwłaszcza gdy żartuję. Aczkolwiek czarno widzę
          przyszłość...

> Chesz obalać demokratycznie wybrane władze?

Chetnie, zwłaszcza jak się nadmiernie rozpanoszy - pamiętasz Hiszpanię sprzed
          niecałych dwóch lat?

> Pozdrawiam życzliwie
          > Margala

Równie życzliwie ;)
    • margala więcej dystansu i życzliwości 04.02.06, 11:42
      Rafale,

To, że pakt stabilizacyjny został podpisany jedynie w obecności mediów ks.
      Rydzyka też mnie zniesmaczyło. Sądzę jednak, że była to raczej niezręczności niż
      jakiś głębszy zamysł.

Natomiast jeśli chodzi o podpisanie samego paktu, to jestem zadowolony, że rząd
      premiera Marcinkiewicza będzie miał poparcie większości sejmowej. Żałuję, że nie
      jest to większość w postaci PiS-PO.

A tak wogóle to zalecam więcej dystansu do polityki. Na polityce świat się nie
      kończy.

Z życzliwym uśmiechem pozdrawiaM.
    • maretina Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 11:46
      zbieramy sie z mezem do wyjazdu z kraju. brak tu perspektyw i normalnosci...i
      sa bracia kaczynscy z pisem u wladzy.
      niestety nasz wyjazd musi poczekac conajmniej poltora roku:(
      • margala Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 11:52
        maretina napisała:

> zbieramy sie z mezem do wyjazdu z kraju. brak tu perspektyw i normalnosci...i
        > sa bracia kaczynscy z pisem u wladzy.
        > niestety nasz wyjazd musi poczekac conajmniej poltora roku:(

dokąd chcecie wyjechać?
        gdzie Wam będzie lepiej niż w Domu?
        • maretina Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 13:33
          margala napisał:
          > dokąd chcecie wyjechać?
          > gdzie Wam będzie lepiej niż w Domu?
          >
          prawie cala europa stoi otworem. tam za prace dostaje sie wynagrodzenie a nie
          zasilek na czynsz itd... no i nie ma kaczorow a jak beda ludzie ich pokroju to
          moge to zlac, bo to nie bedzie moj kraj. tu ciezko sie z tym co mamy pogodzic.
          ale zeby bylo jasne: glowny powod naszych planow to brak perspektyw. maz
          zapieprza w 3 pracach, ja tez pracuje a czasami nie stac nas nawet na kupienie
          plyty czy pojscie do kina. to chory kraj. mamy tylko jedno zycie, dlatego taka
          decyzje podjelismy.
          • margala Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 14:24
            maretina napisała:

> prawie cala europa stoi otworem. tam za prace dostaje sie wynagrodzenie a nie
            > zasilek na czynsz itd... no i nie ma kaczorow a jak beda ludzie ich pokroju to
            > moge to zlac, bo to nie bedzie moj kraj. tu ciezko sie z tym co mamy pogodzic.
            > ale zeby bylo jasne: glowny powod naszych planow to brak perspektyw. maz
            > zapieprza w 3 pracach, ja tez pracuje a czasami nie stac nas nawet na kupienie
            > plyty czy pojscie do kina. to chory kraj. mamy tylko jedno zycie, dlatego taka
            > decyzje podjelismy.

hmmm...zatem decyzja przede wszystkim ze względów ekonomicznych.

to bardzo smutne, że po 16 latach transformacji nie można uczciwie zarobić na
            godne życie. mam nadzieję, że rząd premiera Marcinkiewicza to zmieni.

pozdrawiaM.
      • qwardian Re: Co z tą Polską???? 04.02.06, 11:58
        Dlaczego aż półtora roku. Jeżeli jestem w stanie w czymś pomóc. Mam kilka dawno
        niużywanych walizek i torb.
        • maretina [...] 04.02.06, 13:35
    • hihiro Nie licz na rzeczową odpowiedź :) 04.02.06, 11:53
      Za to zaraz dowiesz sie od sympatyków PiS, ze:
      1. jesteś komuchem, albo żydem (albo jednym i drugim)
      2. Że należysz do układu i go bronisz
      3. Że jesteś głupi i zmanipulowany
      4. Że jesteś płatnym pachołkiem PO
      5. że nie jesteś prawdziwym Polakiem
      6. Że możesz sobie jechac bo Polska takich jak ty nie potrzebuje

Jednym słowem jeśli lubisz być opluwany to wybrałes najlepszy sposób aby to
      uzyskac ;)
      • ave_duce Re: Nie licz na rzeczową odpowiedź :) dodam 04.02.06, 12:12
        7. gejem, cyklistą, DZIENNIKARZEM mediów polskojęzycznych, płatnym forumowiczem
        i masonem.

;)
      • margala Re: Nie licz na rzeczową odpowiedź :) 04.02.06, 12:23
        hihiro,
        uprzejmie Cię proszę - nie wmawiaj sympatykom PiS takich poglądów. Sam jestem
        jednym z nich i żaden z wymienionych przez Ciebie 6 punktów nie przyszedł mi do
        głowy. To, że się róznimy w poglądach, nie znaczy, że nie powinniśmy szanować.

pozdrawiaM.
        • hihiro [...] 04.02.06, 12:32
    • qwardian [...] 04.02.06, 11:54
      • margala [...] 04.02.06, 12:04
        • qwardian Re: nieładnie qwardian 04.02.06, 12:11
          Dlaczego. Ja spędziłem ćwierć wieku poza granicami Polski i o moim wyborze
          miejsca decydowały ułamki sekundy. Każdy jest kowalem swojego losu.
          • margala qwardian, pisz we własnym imieniu 04.02.06, 12:27
            qwardian,
            bardzo mi się nie podoba, że w imieniu Polaków wypisujesz rzeczy, z którymi -
            jestem przekonany - znaczna ich część się nie zgadza. Pisz - proszę - we własnym
            imieniu.
            • qwardian [...] 04.02.06, 12:39
              • katschy.qper Re: qwardian, za granicą byłeś u Le Pena? 04.02.06, 13:54
          • maretina Re: nieładnie qwardian 04.02.06, 13:42
            qwardian napisał:

> Dlaczego. Ja spędziłem ćwierć wieku poza granicami Polski i o moim wyborze
            > miejsca decydowały ułamki sekundy. Każdy jest kowalem swojego losu.
            tylko moze mys obie "kuc" los tak, jak pozwala nam na to prawo, a to pod
            rzadami pisu jest okrutne. chce sie nas trzymac za buzki, chce sie nam mowic
            jak mamy zyc i co myslec. na dodatek dwa patalachy usiluja wmowic nam, ze sa
            swieci:)
      • maretina qwardian 04.02.06, 13:36
        badz laskaw pisac o sobie. reszcie polakow pozwol wypowiedziec sie
        samodzielnie. nikt nie potrzebuje rzecznika... a tym bardziej buraka i
        antysemity.
        paranoik.
    • leszab No stała się rzecz bardzo bardzo bardzo straszna. 04.02.06, 11:59
      No stała się rzecz bardzo bardzo bardzo straszna.
      Tylko media Rydzyka zostały dopuszczone do oglądania parafowania paktu
      stabilizacyjnego. Straszne. Polska po tym bestialstwie już chyba nigdy się nie
      podniesie. Zaraz pobiegnę posypać sobie głowę popiołem i w międzyczasie biegnąc
      będę rwał na sobie szaty.
      A potem wyjadę do KRLD gdzie jest porządek i prawdziwa demokracja.
    • no.logo Szpilka? Po co? 04.02.06, 12:35
      Czym ten wątek, a w szczególności post go inicjujący, zasłużył sobie na
      przyszpilenie u góry strony? Tak z ciekawości pytam, żeby poznać kryteria...
      • hihiro Re: Szpilka? Po co? 04.02.06, 12:44
        no.logo napisał:

> Czym ten wątek, a w szczególności post go inicjujący, zasłużył sobie na
        > przyszpilenie u góry strony? Tak z ciekawości pytam, żeby poznać kryteria...

Może chcieli dac szanse sympatykom PiS na okazanie ich kultury w pełnej krasie :)
    • kropek_oxford WYRAZNIE PRZECHODZI NA ISLAM :))) n/t 04.02.06, 14:25

• frank_drebin Najpierw naucz sie ortografii a potem opUszczaj ;) 05.02.06, 01:01
      • roro68 Miałem zamiar wyjechać, ale PiS wygrał 05.02.06, 01:27
        Miałem zamiar wyjechać, ale PiS wygrał wybory, więc rozpakowałem walizki, bo
        chyba warto tu jeszcze pomieszkać;-) Mam pełną świadomość, kogo winić za
        doprowadzenie Polski do stanu, w którym młodzi tabunami emigrują zarobkowo na
        Zachód, bo nie mogą utrzymać siebie i rodziny z pracy we własnym kraju. I na
        pewno odpowiedzialni za ten dramat nie są Kaczyńscy, Cymański, ojciec Rydzyk i
        poseł Wasserman oraz Radio Maryja.
        • polonski Re:a ja mam zamiar przyjechac.. 05.02.06, 01:37
          Zaczynam powoli pakowac walizki aby wrocic do nareszcie Polskiego Kraju, ktory
          oposcilem za rzadow zlodzieji i bandytow. Bede wszystko robil ( i mam nadzieje
          inni pomoga) aby nie dopuscic do powtorzenia sie historii, gdzie glupota i
          zlosliwosc braly gore.
          • tabek1 a co takiego PIS robi 05.02.06, 07:39
            Niech napisza zwolennicy PISu co takiego jest dobrego w dzialaniu tej parti.
            Moze to ze sa w koalicji z SO i LPR ? (niech sobie przypomna wszyscy co mowili
            Kaczynscy o panu Lepperze rok temu)
            Moze ze beda karcic nieprzychylne media ? (czy to nie poczatek cenzury)
            Moze ze nie wszystko powiedzieli jesli chodzi o termin ustalenia budzetu?
            Moze to ze sa w koalcji ze grozila Polsce koalicja PO-SLD ? (bez komentarza)
            Moze to ze nieposluszni lekarze mieli isc w kamasze ?
            Moze za becikowe ?
            Moze za marszalka Jurka ?
            Moze za nowa bezstronna KRRiT ?
            Moze za pana Kurskiego ?
            Moze za pana Wassermana ?
            Moze za zabawy polska demokracja ?
            Moze za IV RP ?

To bedzie ciekawy rok dla nas wszystkich, niestety :/

• ave_duce Re: PiSz na Berdyczów;))) 05.02.06, 08:36
              Stamtąd prędzej przyjdzie odpowiedż!

;)
              • malalenka Re: PiSz na Berdyczów;))) 07.02.06, 18:03
                jak tak patrzę na tą polską politykę i polityków to mi po prostu ręce opadają.
                Ale tak sobie myślę że może my -polacy na takich właśnie zasługujemy? Bo
                spójrzmy wokół siebie - same kur... i złodzieje. każdy myśli tylko jak tu
                zakombinować ? Jak oszukać swoją firmę lub naciągnąć kogokolwiek i na cokolwiek.
                Nie widzę wśród naszego społeczeństwa chęci bycia kimś lepszym , kimś kto nie
                oszukuje i nie kłamie. Wiem że zaraz napiszecie że pewnie sam taki jestem i
                dlatego tak piszę. Ale zastanówcie się i przez chwilę pomyślcie czy nie mam choć
                trochę racji? Nie odpisujcie bezmyślnie i tylko po to by mi dowalić za moje
                opinie. Myślmy. Bo to ma przyszłość. Rafał.
                • ave_duce Re: PiSz na Berdyczów;))) 07.02.06, 18:13
                  Pewnie cię rozczaruję - jestem indywidualistką.
                  Nie uogólniaj, proszę.

malalenka napisała:

> Bo
                  > spójrzmy wokół siebie - same kur... i złodzieje. każdy myśli tylko jak tu
                  > zakombinować ? Jak oszukać swoją firmę lub naciągnąć kogokolwiek i na
                  cokolwiek
                  > .
                  > Nie widzę wśród naszego społeczeństwa chęci bycia kimś lepszym , kimś kto nie
                  > oszukuje i nie kłamie.

;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka