Gość: Obserwator IP: *.ruca.ua.ac.be 17.11.02, 16:16 Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mg Lecz sie u psychiatry! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 16:32 Czy sadzisz, ze pies byl katolikiem? Czesto masz takie urojenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 16:34 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... Lecz sie czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.02, 16:35 Pragne podzielic sie pewnym ciekawym spostrzezeniem z Niemiec. Ludzie maja tu tez bardzo duzo psow i w zyciu nie widzalem zadnych kagancow. Niedawno po kilku zagryzieniach pojawila sie niesmiala dyskusja nad wprowadzeniem takowych i zostala natychmiast zmieciona lawina ogromnej przewagi przeciwnikow i tych co maja i nie maja psow. Uznano to za niehumanitarne. W Polsce natomiast czy to Swarzedz czy Bialystok spacerowanie wieczorem po osiedlach prywatnych domkow moze co najmniej skonczyc sie palpitacja serca gdy przyczajony na podworku pies- bydle rzuca sie na ogrodzenie z furia orkanu. I to niezaleznie czy jest to maly pudelek czy rotweiler. Wtedy zostaje tylko modlic sie w nadziei, ze w ogrodzeniu nie ma dziury. Tego w Niemczech nie spotkalem. Moze ktos moglby mi na to odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.11.02, 16:43 Zagryzień i pogryzień będzie coraz więcej, gdyz jest to następstwem mody na posiadanie groźnego psa. Gadanie, że nie ma psów-morderców i że zawsze winny jest człowiek to bzdura. Rottweiler to kilkadziesiąt kg mięśni z pazurami i zębami. Takie coś nie powinno biegać samopas między ludźmi. Jamnik mnie przecież nie zagryzie, choćby nawet ktoś go poszczuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graffi Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 18:56 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Zagryzień i pogryzień będzie coraz więcej, gdyz jest to > następstwem mody na posiadanie groźnego psa. > Gadanie, że nie ma psów-morderców i że zawsze winny jest > człowiek to bzdura. > Rottweiler to kilkadziesiąt kg mięśni z pazurami i zębami. > Takie coś nie powinno biegać samopas między ludźmi. > Jamnik mnie przecież nie zagryzie, choćby nawet ktoś go poszczuł. Troszkę Ci się chyba pomyliły pojęcia - sa psy niebezpieczne, natomiast "pies - morderca" to taki "poetycki kwiatek". Psami niebezpiecznymi są w zasadzie wszystkie duże i silne psiaki, gdyż każdy pies ma zęby, pazury i mieśnie, co przy odpowiednim rozmiarze tych pierwszych i masie tych drugich może byc groźne, jeśli pies jest źle prowadzony przez człowieka. Ale winny jest właśnie człowiek, który źle wychował, bądź ewentualnie nie zauważył jakiegoś defektu w psychice psa (co też się zdarza). Ale podobnie, jak nie każdy człowiek większy i silniejszy od innych jest mordercą, tak samo nie każdy pies. A już zupełnie na marginesie - przez zwolenników listy niebezpiecznych ras wilczury nie zostały na niej umieszcone, traktowane sa jako jedne z łagodniejszych i bardziej przyjaznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 64.114.128.* 18.11.02, 04:51 czy pies jak umrze czy on idzie do nieba czy do piekla a moze do czysca ? hmmm ....who will answer this ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 64.114.128.* 18.11.02, 04:53 czy pies jak umrze czy on idzie do nieba czy do piekla a moze do czysca ? hmmm ....who will answer this ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 64.114.128.* 18.11.02, 04:54 czy pies jak umrze czy on idzie do nieba czy do piekla a moze do czysca ? hmmm ....who will answer this ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amrik Re: Psy "mordercy" IP: 207.109.138.* 17.11.02, 19:01 Absolutna bzdura co piszesz. Nie ma psow mordercow, sa mordercy-ludzie, ktorzy tak wychowuja psy. Ja mam takiego psa zaliczanego go "mordercow" - czarnego teriera rosyjskiego, w walce zaden rotweiler czy bullterier nie ma z nim szans. A moj pies jest najspokojniejszym stworzeniem pod sloncem, jak byczek Fernando. Nikomu by w zyciu nie zrobil krzywdy. Nie musze dodawac, ze olewam debilne zakazy i chodze z nia bez kaganca (i bez smyczy). Bo nie mozna wszystkich stworzen wkladac do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Psy IP: *.zabki.net.pl / 10.2.4.* 17.11.02, 19:26 Gość portalu: Amrik napisał(a): > Absolutna bzdura co piszesz. Nie ma psow mordercow, sa > mordercy-ludzie, ktorzy tak wychowuja psy. Ja mam takiego psa > zaliczanego go "mordercow" - czarnego teriera rosyjskiego, w > walce zaden rotweiler czy bullterier nie ma z nim szans. A moj > pies jest najspokojniejszym stworzeniem pod sloncem, jak byczek > Fernando. Nikomu by w zyciu nie zrobil krzywdy. Nie musze > dodawac, ze olewam debilne zakazy i chodze z nia bez kaganca (i > bez smyczy). Bo nie mozna wszystkich stworzen wkladac do jednego > worka. TO JESTES AMRIK, CHYBA DEBILEM, NIE KUMASZ ZE MASZ DZIKIE STWORZENIE A NIE CZLOWIEKA, STWORZENIE KTOREMU KIEDYS W JAKIEJS SYTUACJI, MOZE "ODBIC" I CO WTEDY POWIESZ KRETYNKU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 21:24 Gość portalu: Amrik napisał(a): > Absolutna bzdura co piszesz. Nie ma psow mordercow, sa > mordercy-ludzie, ktorzy tak wychowuja psy. Ja mam takiego psa > zaliczanego go "mordercow" - czarnego teriera rosyjskiego, w > walce zaden rotweiler czy bullterier nie ma z nim szans. A moj > pies jest najspokojniejszym stworzeniem pod sloncem, jak byczek > Fernando. Nikomu by w zyciu nie zrobil krzywdy. Nie musze > dodawac, ze olewam debilne zakazy i chodze z nia bez kaganca (i > bez smyczy). Bo nie mozna wszystkich stworzen wkladac do jednego > worka. Ty wiesz co Amrik, ty idź się lecz. Ja chyba sobie jutro kupię gnata od Ormian na stadionie i też "oleję te debilne zakazy". A jak spotkam twojego psa bez kagańca, to mu właduję cały magazynek. Tak profilaktycznie... Takich jak ty powinni przymusowo reedukować, bo mandat czy rozprawa to za mało... Łukasz olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Psy 'mordercy' IP: proxy / 195.94.193.* 18.11.02, 11:22 Mam nadzieję, ze tobie pierwszemu odgryzie łeb, pewnego pieknego dnia, którego n i c przecież nie zapowiadało....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Psy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.02, 11:44 Ewidentnie winę ponoszą opiekunowie dziecka i pretensje mogą mieć tylko i wyłącznie do siebie. Ale, że temat psów jest aktualnie "na topie" robi się nagonkę. A co gdyby dziewczynka wpadła prosto pod koła samochodu, do studni, rzeki ??? Dziecku w tym wieku, bez nadzoru przydarzyć się może mnóstwo różnych tragedii i podobnie jak w tym przypadku zazwyczaj winni są rodzice, którzy zaniedbali swój obowiązek opieki i właściwie nie wychowali dziecka. Psa nigdy nie zostawia się samego z dzieckiem w tym wieku !!!! Pies, który ją pogryzł, zaeragował jak najbardziej prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: Psy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:36 Ten post Alex jest śmieszny - bawi mnie. Wyjaśniłem na końcu listy wpisów dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Terier rosyjski IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:00 Podziwu godna nieomylność i pewność siebie (i pewność psa). Faktycznie w to wierzysz? Nie wiesz, czy tylko udajesz, że nie wiesz, iż w każdym momencie może coś Twojemu pupilkowi strzelić do głowy i koniec. Nawet Ty nie możesz tego przewidzieć. Ja również mam psa, biega bez kagańca i bez smyczy tam, gdzie to jest możliwe, bo wiem, co można przeżyć widząc szarżującego, prosto na Ciebie, psa. Skąd możesz wiedzieć, że mój bokser biegnie po to, abyś mu rzucił patyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shane Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.etel.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.02, 11:41 Nie masz racji,nawet jamnik uczony agresji,bity i trzymany w zlych warunkach moze zagryzc - porozmawiaj z kynologami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.proxy.fcla.edu 17.11.02, 17:11 Ja mieszkam na Florydzie i mam 2-letniego labradora. Wielu moich sasiadow ma psy, zaden z nich nie biega bez smyczy. Od ochrony domu sa systemy alarmowe. Tutaj gdyby moj pies kogos zaatakowal nawet z minimalnym pogryzieniem to proces i odszkodowania moglyby doprowadzic do bankructwa. Jest wymagane zeby psy byly tresowane. Nie jest to normalne zeby pies zagryzl dziewczynke na smierc, niezaleznie od okolicznosci. Ten pies musial byc grozny albo swiadomie podjudzany przez wlasciciela. Psy nie sa naturalnie niebezpieczne dla ludzi. Trudno zrozumiec dlaczego mogl biegac bez smyczy. Tutaj w podobnym przypadku pies jest usypiany a wlasciciel ponosi odpowiedzialnosc karna i cywilna w stosunku do rodziny poszkodowanej. Niestety smierci dziecka nie da sie odwrocic, ale moze nauczka dla wlasciciela przekona innych o potrzebie lepszej kontroli psow. Trzeba przewidziec ze zamiast zlodzieja pies moze zagryzc dziecko. Jesli tak sie stanie to nie jest to wina psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 18:05 Systemy alarmowe do ochrony domu w Polsce ! Za długo nie miałes kontaktu z krajem. Inna sprawa, że pies też na bandytę niewiele pomoże. Ogólnie problemem jest ludzka głupota, bezmyślność i niezdolność do przewidywania konsekwencji własnego postępowania Odpowiedz Link Zgłoś
jerrylee Na Obserwatora 18.11.02, 09:42 Hej, Obserwatorze! Kiedy i gdzie Obserwowałeś tego psa w kościele katolickim ? Twój komentarz tak mądrym wydał mi się, że z podziwu głos zabrałem. A tak na poważnie - to polecam wszystkim opinię w Rzepie: www.rp.pl/gazeta/wydanie_021118/publicystyka/publicystyka_a_9.htm l Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuzmiak obserwator- lewacka ciota IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 17:08 lewacka cioto, zamknij ryja, strzel se w łeb jak ci się nie podoba, jurek urban cie popiera lewacka świnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psck9 Re: obserwator- lewacka ciota IP: *.fidnet.com 17.11.02, 18:15 Gość portalu: kuzmiak napisał(a): > lewacka cioto, zamknij ryja, strzel se w łeb jak ci się nie > podoba, jurek urban cie popiera lewacka świnio. ale o co chodzi? chyba tobie i temu od katolikow sie watki popieprzyly lol i tak tu w stanach (ja mieszkam w MO) poszedlbys z torbami za takie cos - i dobrze jak ludzie musza za cos placic to sa naprawde ostrozni. tylko tej dziewczynki szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka biedna mała.... IP: 213.192.70.* 17.11.02, 18:00 biedna mała..... ja się zastanawiam, jak to się w ogóle mogło stać, że 5-cioletnia dziewczynka poszła rozdzielać gryzące się psy??? dlaczego nikt jej nie pilnował?? ja sama bym się bała rozdzielać gryzące się psy, a tym bardziej nigdy nie pozwoliłabym dziecku zbliżać się w takiej sytuacji do zwierząt!!! dlaczego nikt nie nauczył małej trzymać się z daleka od walczących zwierząt??? inne pytanie to gdzie byli właściciele psów?? czemu latały sobie wolno bez nadzoru? co innego pies biegający po po ogrodzonym terenie, z którego nie może się wydostać... jak miałam psa, to zawsze na niego uważałam - także dla jego ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: biedna mała.... IP: *.ipt.aol.com 17.11.02, 18:28 Dokladnie, ciekawe co robili rodzice lub opiekunowie dziewczynki. Wbrew wszelkiej logice zapewne chciala uratowac swoje psy i przyplacila zyciem. Nie wiem jakie mamy prawo w tej kwestii, ale odpowiedziec powinien wlasciciel wilczura, ale rowniez rodzice/opiekunowe. Swoja droga roznica pomiedzy wsia polska a niemiecka zapewne polega na tym ze psy maja inne warunki "bytowe:- budy, regularne posilki, no i wlascicieli. Niestety w Polsce jest wiele przypadkow znecania sie nad zwierzetami, co potem jest przyzcyna ich skrzywionej psychiki, i agresji. Gość portalu: alinka napisał(a): > biedna mała..... ja się zastanawiam, jak to się w ogóle mogło > stać, że 5-cioletnia dziewczynka poszła rozdzielać gryzące się > psy??? dlaczego nikt jej nie pilnował?? ja sama bym się bała > rozdzielać gryzące się psy, a tym bardziej nigdy nie > pozwoliłabym dziecku zbliżać się w takiej sytuacji do > zwierząt!!! dlaczego nikt nie nauczył małej trzymać się z daleka > od walczących zwierząt??? > > inne pytanie to gdzie byli właściciele psów?? czemu latały sobie > wolno bez nadzoru? co innego pies biegający po po ogrodzonym > terenie, z którego nie może się wydostać... jak miałam psa, to > zawsze na niego uważałam - także dla jego ochrony. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korniszon_ Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.chello.pl / *.chello.pl 17.11.02, 18:02 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci... Stary, chyba Ci się wątek popierdolił. Nie komentujesz artykułu o średniowiecznym paleniu czarownic, tylko o tragedii - zginęło dziecko. I jak masz pisać takie debilizmy, to lepiej milcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Gdyni Re: "Psy i koty to świętość" IP: *.greenet.pl 17.11.02, 19:00 "Psy i koty to świętość", pies jest po to żeby gryzł i szczekał nawet w mieszkaniach wielorodzinnych. Kot, najlepiej bezpański, brudny i z chorobami, dokarmiany w piwnicach bloków. Obie te kategorie mają toaletę w piwnicach, na chodnikach i skwerach; tam nie ma anonimowych sprzątaczy i wielbicieli. Aha, kogoś zagryzł; to problem ale na dni kilka tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUNIOR do Obserwatora IP: *.wmsd.edu.pl 17.11.02, 18:20 Nie rozumiem twojej wypowiedzi!!! Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 213.25.170.* 17.11.02, 18:27 to na chuj go drażniła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osiem Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.ipt.aol.com 17.11.02, 18:31 i po wypowiedzi "siedem" wpis obserwatora wydaje sie uzasadniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do siedem Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.02, 18:31 Mam nadzieje ze was tumany patrz. Obserwator i Siedem spotka to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.proxy.fcla.edu 17.11.02, 18:37 Gość portalu: siedem napisał(a): > to na chuj go drażniła? Jak widac nie zajales sobie trudu zeby skonczyc czytac ten artykul. Dziewczynka stanela w obronie swoich 2 mniejszych psow ktore wilczur atakowal. Wiekszosc dzieci ktore znam bronilyby swoich pieskow. One w tym wieku jeszcze nie wiedza czym to moze grozic. Czy ty zawsze uzywasz mieso zamiast argumentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedem Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 213.25.170.* 17.11.02, 18:48 wpierdalała sie między wódkę i zakąskę, po co broniła tych kundli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.proxy.fcla.edu 17.11.02, 19:06 Gość portalu: siedem napisał(a): > wpierdalała sie między wódkę i zakąskę, po co broniła tych kundli? Gość portalu: siedem napisał(a): > to na chuj go drażniła? Gość portalu: Tomek napisał(a): Czy ty zawsze uzywasz mieso zamiast argumentow? Teraz juz wiemy ze gosc siedem z Warszawy dodaje mieso do wódki i zakąski. Niewatpliwie daje to pewien punkt widzenia ale nie argument do dyskusji. Ja juz poprzednio napisalem ze 5 letnia dziewczynka naturalnie stanie w obronie swych pieskow. Gosc siedem nie jest w stanie zrozumiec tej motywacji, jak rowniez niewatpliwie nie pamieta co robil w tym wieku. Wódka pamieci nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 19:07 Prowokujesz drogi wpisowcu. Prowokuj jednak w inny sposób, ten jest wyjątkowo nie na miejscu. Nie rób z siebie ścierwa. Masz lustro w domu? Spójrz sobie w oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betka Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 23:58 Gość portalu: siedem napisał(a): > wpierdalała sie między wódkę i zakąskę, po co broniła tych kundli? ciekawa jestem ile ty masz lat bo znam ludzi w roznym wieku i nikt nie ma w glowie takiego pustostanu jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krom Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 18:50 Powinno się wprowadzić wysokie kary pieniężne za "pogryzienia". Nieważne czy dziecko czy ktoś starszy psa drażnił - nie powinno dojść do ewentualności pogryzienia czy zagryzienia człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 19:02 Straszna tragedia. Myślę jednak, ze przy wszystkich wypadkach jakie stały się ostatnio w Polsce ten jest – brakuje odpowiedniego słowa – wyjątkowo pechowy. Dziecko weszło między gryzące się psy. To nie był łańcuch agresji zapoczątkowany przez fakt np. wtargnięcia na teren strzeżonej posesji, nieumyślnego sprowokowania psa etc. Pies „nie rozbiegł się” ze swoją agresją od zera. Dziewczynka weszła w oko cyklonu. Bronię więc psa. Wśród tego co się dzieje ostatnio – tę tragedię rzeczywiście właściwie oddaje słowo: wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.proxy.fcla.edu 17.11.02, 19:16 Gość portalu: tomaszxxx napisał(a): > Straszna tragedia. > Bronię więc psa. Wśród tego co się dzieje ostatnio – tę tragedię rzeczywi > ście właściwie oddaje słowo: wypadek. Jest to straszna tragedia. Ale nie jest to samoistny wypadek. Winny jest wlasciciel wilczura. Gdyby ten pies byl zabezpieczony, pod kontrola, nie doszloby do tragedji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 18.11.02, 10:46 Ale nie jest to samoistny wypadek. Winny jest > wlasciciel wilczura. Gdyby ten pies byl zabezpieczony, pod kontrola, nie > doszloby do tragedji. Gdyby opiekunowie dziewczynki byli w poblizu .... W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.swipnet.se 17.11.02, 19:41 Gość portalu: siedem napisał(a): > to na chuj go drażniła? Ty okropny bambrze, wyzuty z czlowieczenstwa. Wulgarny matole, nawet nie wiesz jak sie poprawnie pisze to co masz miedzy nogami. Czy ty nie masz wspolczucia i respektu dla tej dziewczynki i jej rodzicow. Kim ty jestes, Hanibal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do idioty siedem Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.swipnet.se 17.11.02, 19:45 Gość portalu: do idioty siedem napisał(a): > Gość portalu: siedem napisał(a): > > > to na chuj go drażniła? > Ty okropny bambrze, wyzuty z czlowieczenstwa. Wulgarny matole, > nawet nie wiesz jak sie poprawnie pisze to co masz miedzy > nogami. Czy ty nie masz wspolczucia i respektu dla tej > dziewczynki i jej rodzicow. Kim ty jestes, Hanibal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 62.233.185.* 17.11.02, 20:24 Gość portalu: maria napisał(a): > Gość portalu: siedem napisał(a): > > > to na chuj go drażniła? > Ty okropny bambrze, wyzuty z czlowieczenstwa. Wulgarny matole, > nawet nie wiesz jak sie poprawnie pisze to co masz miedzy > nogami. Czy ty nie masz wspolczucia i respektu dla tej > dziewczynki i jej rodzicow. Kim ty jestes, Hanibal? droga mario! chuj sie dokladnie tak pisze jak napisal siedem, za to hannibal pisze sie zupelnie inaczej. co w zaden sposob nie zmienia faktu, ze jego wypowiedz jest kretynska prowokacja, a koles teraz siedzi czytajac wasze posty i radosnie sie masturbuje po kolacji. szacunek dla myslacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 21:30 Gość portalu: maria napisał(a): > Gość portalu: siedem napisał(a): > > > to na chuj go drażniła? > Ty okropny bambrze, wyzuty z czlowieczenstwa. Wulgarny matole, > nawet nie wiesz jak sie poprawnie pisze to co masz miedzy > nogami. Czy ty nie masz wspolczucia i respektu dla tej > dziewczynki i jej rodzicow. Kim ty jestes, Hanibal? Droga Mario, Zgadzam się w pełni z twoimi zarzutami względem użytkownika Siedem. Sam bym tego lepiej nie ujął. Jednak jedno trzeba mu oddać: słowo na "ch" napisane jest najzupełniej poprawnie. Pozdrawiam Łukasz Olczyki@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psck9 Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.fidnet.com 18.11.02, 00:15 Gość portalu: siedem napisał(a): > to na chuj go drażniła? lol Odpowiedz Link Zgłoś
facet1 Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę 18.11.02, 11:26 Gość portalu: psck9 napisał(a): > Gość portalu: siedem napisał(a): > > > to na chuj go drażniła? > > lol Zgadzam się z lordem.... Smutnym jest fakt, iż ludzka tragedia uaktywnia różnej maści bydlaków i zakompleksionych niedorozwojów. Są dużo groźniejsi od psów... Odpowiedz Link Zgłoś
poslo Odpowiedzialnosc 17.11.02, 19:10 Za wszystkie takie wypadki poza wlasna posesja wlasciciel psa powinien odp. jak za uzycie broni. I tyle. Zaczeto by dbac zeby qwa wreszcie psy kagance nosily. I przestano by puszczac pieski na osiedle zeby "sobie pobiegal" Jesli to bylo poza posesja wlasciciela psa to niech dupek bedzie traktowany tak jakby sam zagryzl to dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lancet Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.telia.com 17.11.02, 19:14 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... ================== - Jewrej????? Shalom polglowku.. Mimo iz wydarzenie straszne i tragiczne, komizmu przydawac mu sie staraja matolki.. Ty "Obserwator" z podobnym sobie "towariszczom Kaganem" lub innym hiper-idiota, - "Krakenem" w zawody smialo mozesz isc.. Powinni cie tez owi "kamerade" rychlo poprzec. Nie przepuszcza tak smakowitego kaska, dowodzacego tego iz: - "zbydlecona spolecznosc katolicka zagryzla 5- letnia dziewczynke". - Racje mial inny Jewrej, A.Einstein twierdzac (i to o swoich pobratymcach w tym przypadku) iz: - "Dwie rzeczy nie maja granic: Wszechswiat i glupota ludzka" lancet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Gdyni Re: "Psy i koty to świętość" IP: *.greenet.pl 17.11.02, 19:40 Psy muszą gryźć, szczekać, i zanieczyszczać, po to je mamy. Koty niczyje muszą zanieczyszczać osiedla mieszkaniowe, nikt po nich nie sprząta a miłośnicy? tylko w mediach występują. Jeśli ktoś zostanie poraniony lub zgryziony to problem rzeczywiście; ale okazuje się że tylko na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.02, 19:52 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... Lecz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 62.233.185.* 17.11.02, 20:30 Gość portalu: Doktor napisał(a): > Gość portalu: Obserwator napisał(a): > > > Zbydlecenie katolickiej spolecznosci.... > > Lecz sie. witaj Doktor :-) po raz pierwszy chyba sie zgodze z Twoja opinia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: gosc do idioty siedem IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 21:33 Masz racje, siedem jest wlasnie taki jak myslisz tylko akurat ch.. napisal poprawnie. A tak ogolnie : ktos tam powiedzial o ukladaniu psow. Akurat na wsi znajdzie sie taki, ktory znajdzie czas na ukladanie swojego podworkowega kundla. Dobrze jak mu da jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 62.233.185.* 17.11.02, 20:37 witam jakos dwa tygodnie temu odbyla sie na forum podobna dyskusja. i co z tego? kolejne dziecko do piachu!!!! w jakim krajy my zyjemy skoro nie mozna ustanowic tak banalnego prawa: masz psa? massz kaganiec i smycz i UZYWASZ tego, bo jak nie to BAM i nie masz psa. dyskusje na temat mniejszej agredywnosci jamnikow niz pitbulli uwazam za jalowo. ciekawe czy dla 2letniego dziecka jamnik rowniez jest niegrozny? tragedia. ide zapalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 21:03 Przeraża mnie ta wiadomość i część głosów w tej dyskusji. Pokazują jaki jest poziom agresji - również u ludzi. Mam psa, wilczura. Jest bardzo spokojny, ale nigdy nie zaufam mu do końca. Oczywiście, że muszę go również spuszczać ze smyczy, bo inaczej mogłoby dojść do tragedii. Pies, który się nie ,,wybiega" będzie na 100% bardziej agresywny. Jednak zawsze staram się puścić go w ustronnym miejscu lub w towarzystwie ludzi, którym to nie przeszkadza. Takie tragedie, to również wynik zaniedbania profilaktyki. Gdzie są sąsiedzi i policjanci, którzy widząc nieodpowiedzialnych właścicieli-katujących i głodzących swoje psy- nie robią NIC. A może zmiana przepisów, brak wszechogarniającej znieczulicy, mogłaby zapobiec takim sytuacjom? Chciałabym aby tacy ,,własciciele" mieli chociaż nieprzyjemności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.spox.org / 192.168.20.* 17.11.02, 21:09 Sprawa jest prosta- to nie pies jest winny, ale jego właściciel. Jezeli własciciele psów będą odpowiadali za świadome spowodowanie śmierci to będą musieli zastanowić się nad posiadaniem, wychowaniem i zabezpieczeniem zwierzęcia. Okazuje sie ze pies może być jak odbezpieczona bomba leżąca na podwórku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Les Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 21:17 Jesli wlascicel psa nie odpowie jak za morderstwo, to jest to niezly patent: szczujesz goscia psami - i po klopocie i wyroku nie ma... Panstwo tfu ...prawa ...tfu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr.wierzchowski Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: 217.153.68.* 17.11.02, 21:34 Ze względu na zasadniczą różnicę między człowiekiem a psem, narastające zgrożenie ze strony właścicieli psów, którzy swoje "łagodne i spokojne stworzenia" prowadzają bez kagańców albo bez smyczy, uważam, że niezbędne jest pilne wdrożenie surowych, finansowych kar dla wszystkich, którzy łamią zasady wyprowdzania psów na spacer. W przypadku pogryzienia człowieka przez psa, pies powinien zostać uśpiony i wtedy oceniony może być jego stan zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 00:00 Ale przeskoki z tematu na temat: Od psa po religioznawstwo a potem do językoznawstwa (ch...). A tak na poważne: 1. Pies jest zwierzęciem drapieżnym, atakowanie to sposób na życie. 2. Można psa wytresować, aby słuchał się pana. Przypominam jednak przysłowie o strzelbie, co raz do roku sama strzela. 3. Za wszystkie szkody wyrządzone przez psa właściciel musi płacić. Najlepiej wprowadzić obowiązkowe ubezpieczenie OC dla posiadaczy psów. W końcu nie wszyscy zmotoryzowani powodują wypadki a ubezpieczenie płacą wszyscy. 4. Każdy ma prawo mieć psa do ochrony przed bandytą. Ale każdy powinien mieć prawo do obrony przed atakującym psem. Skuteczny jest tylko atak wyprzedzający. A zatem do psa bez kagańca, smyczy i tabliczki identyfikacyjnej należy strzelić zanim kogokolwiek ugryzie. 5. Zgadzam się, że pies powinien pobiegać sobie bez smyczy. No to niech właściciele takich psów wynajmą ogrodzony teren, może być jakaś zbankrutowana fabryka, i tam hasają do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: proxy / 193.91.27.* 18.11.02, 04:54 Wszystko pięknie, wszystko ładnie, ale w sumie i tak niewiele z tego wynika. Wydaje mi się, że nie potraficie wyjść poza pewne stereotypy. Zwłaszcza ostatnie komentarze - pies pogryzł, to trzeba go uśpić i ocenić jego stan zdrowia. Jasne. Jak np. ktoś zdzieli kogoś, to też trzeba go uśpić, bo nieszczęsny pewnie groźny dla otoczenia. W większości wypadków jednak za psa odpowiada człowiek. Pies ma swój własny rozum i jeśli jest "prowadzony" odpowiednio, atakować nie będzie. Winę ponoszą opiekunowi, zarówno pogryzionych dzieci /kto zostawia dziecko samo?/, jak i psów. Ale nie same zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: proxy / 193.91.27.* 18.11.02, 04:55 Wszystko pięknie, wszystko ładnie, ale w sumie i tak niewiele z tego wynika. Wydaje mi się, że nie potraficie wyjść poza pewne stereotypy. Zwłaszcza ostatnie komentarze - pies pogryzł, to trzeba go uśpić i ocenić jego stan zdrowia. Jasne. Jak np. ktoś zdzieli kogoś, to też trzeba go uśpić, bo nieszczęsny pewnie groźny dla otoczenia. W większości wypadków jednak za psa odpowiada człowiek. Pies ma swój własny rozum i jeśli jest "prowadzony" odpowiednio, atakować nie będzie. Winę ponoszą opiekunowi, zarówno pogryzionych dzieci /kto zostawia dziecko samo?/, jak i psów. Ale nie same zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: proxy / 193.91.27.* 18.11.02, 04:57 Wszystko pięknie, wszystko ładnie, ale w sumie i tak niewiele z tego wynika. Wydaje mi się, że nie potraficie wyjść poza pewne stereotypy. Zwłaszcza ostatnie komentarze - pies pogryzł, to trzeba go uśpić i ocenić jego stan zdrowia. Jasne. Jak np. ktoś zdzieli kogoś, to też trzeba go uśpić, bo nieszczęsny pewnie groźny dla otoczenia. W większości wypadków jednak za psa odpowiada człowiek. Pies ma swój własny rozum i jeśli jest "prowadzony" odpowiednio, atakować nie będzie. Winę ponoszą opiekunowi, zarówno pogryzionych dzieci /kto zostawia dziecko samo?/, jak i psów. Ale nie same zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 09:38 Tak sobie czytam komentarze - problemem nie są psy czy koty, problem prawdziwy to my sami. Poziom agresji w nas samych jest wyższy niż u psów, nawet tych uznanych za niebezpieczne. Argumentem jest najczęściej jedynie obraźliwy epitet (a gdybyśmy mieli kły??). Przykre, ale jakże czytelne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:40 Wynika Droga maggie, wynika. Takie "gadanie" przerabiano juz w tzw. "krajach sąsiednich", moze nie za miedzą ale niedaleko. Część ras jest tam sterylizowana. Następuje świadoma likwidacja rasy. Koniec problemu, dostrzegasz? Proste wyciszenie. My dopiero zaczynamy. U nas jest dodatkowo pytanie, czy nie sterylizować też części właścicieli psów. Jest znaczna grupa kwalifikująca się do tego zabiegu znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwajcarka Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.adslplus.ch 18.11.02, 15:39 Gość portalu: tomaszxxx napisał(a): > Wynika Droga maggie, wynika. > Takie "gadanie" przerabiano juz w tzw. "krajach sąsiednich", moze nie za miedzą > > ale niedaleko. Część ras jest tam sterylizowana. Następuje świadoma likwidacja > rasy. Koniec problemu, dostrzegasz? Proste wyciszenie. My dopiero zaczynamy. > > U nas jest dodatkowo pytanie, czy nie sterylizować też części właścicieli psów. > > Jest znaczna grupa kwalifikująca się do tego zabiegu znakomicie > Ostatni raz, kiedy pisaliśmy na tym forum na temat agresywnych psów, napisałam, że niedługo temat wróci. Niestety wrócił o wiele prądzej, niż się tego spodziewałam. Psy podejmują często same decyzję o ataku, dlatego powinny być trzymane na smyczy, albo przynajmniej nosić kaganiec. Dla nieodpowiedzialnych właścicieli "nerwowych" psów nie ma żadnego usprawiedliwienia. Uważam, że kary dla nich powinny być bardzo surowe. Każdy człowiek nabywający psa, doskonale wie, po co go kupuje. Jedni dla towarzystwa (i tym wystarczają z reguły niewielkie pieski), inni dla postrachu. Ci drudzy robią to świadomie. Podejmują ryzyko, że agresywne zwierzę wyrwie im się spod kontroli i skrzywdzi dziecko. To nie dziecko jest winne, cokolwiek by się nie stało. Winny jest właściciel niebezpiecznej "zabawki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f_freda Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 09:37 Wydaje mi się że konieczne jest nauczenie dzieci (i niestety wielu dorosłych) jak należy postępowac z psami. Wiele osób które nie mają psa lub co gorsza się psów boją postępuje bardzo głupio - krzyczą, machają rękami, itp. Nie czarujmy się, zawsze będą agresywne psy i nieodpowiedzialni właściciele, bez względu na kary. Widziałam kiedyś w telewizorze jak policja uczyła dzieci w szkole jak się zachować (przykucnąć, rece na głowę) aby pies stracił zainteresowanie i przestał atakować. Myślę że taki instruktaż powinny przejść wszystkie dzieci w przedszkolu lub szkole. Są i inne zasady - np. nie głaskać dwu psów na raz - które warto byłoby rozpropagować. Może Gazeta w porozumieniu z jakimś mądrym weterynarzem lub instruktorem coś takiego wydrukuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
jerrylee Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę 18.11.02, 09:39 Hej, Obserwatorze! Kiedy i gdzie Obserwowałeś tego psa w kościele katolickim ? Twój komentarz tak mądrym wydał mi się, że z podziwu głos zabrałem. A tak na poważnie - to polecam wszystkim opinię w Rzepie: www.rp.pl/gazeta/wydanie_021118/publicystyka/publicystyka_a_9.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: Pies zagryzł pięcioletnią dziewczynkę IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 10:18 Artykuł znakomity. Jako autora linku prosze Cie o wywalenie go na wątku zajawkowym..! Koniecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Pies zagryz? pie˛cioletnia˛ dziewczynke˛ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 09:50 Po pierwsze wazna jest nasza odpowiedzialnosc za nasze zwierzeta. Po drugie odpowiedzialnosc za nasze dzieci. Po trzecie moze warto by sie zastanowic czemu ataki domowych zwierzat przewazaja jesienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ustasza ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl 18.11.02, 10:25 A skad wiecie matolki,ze ta dziewczynka nie ciagnela pieska wczesniej za uszy i ogon i on sie wnerwili i......)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszxxx Re: ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 10:40 Przyszłość int. powinna iść w stronę priorytetu typu natychmiastowa identyfikacja autora wypowiedzi. Wówczas kliniczny kretynizm byłby natychmiast poddawany hospitalizacji. Jeżeli "człowiek" zdrowy - powiedzmy w przypadku wpisowca "Ustasz" - ja sie zgłaszam na ochotnika do wymierzania kary. Np rozgrzeję nad kominkiem metalowy pręt do czerwoności i z całej siły wsadzę mu w dupe. Zimnym końcem, żeby nie mógł wyjąć Apel: ignorować takie dno Odpowiedz Link Zgłoś