Dodaj do ulubionych

Floryda - motele, hostele

IP: *.bb.sky.com 09.03.09, 23:26
Witam. wybieram się na przełomie kwietnia i maja na Florydę. Mam zamiar
objechać ją dookoła i w związku z tym pojawił się problem noclegów na trasie
(miami - st. augustin - orlando - sarasota - everglades - key west - miami)).
Czy może ktoś polecić w miarę niedrogie i "kulturalne" motele (siec moteli).
Obserwuj wątek
    • Gość: robak Re: Floryda - motele, hostele IP: *.arc.nasa.gov 10.03.09, 00:20
      www.motel6.com
      www.qualityinn.com

Znajdziesz tez duzo dobrych tanich moteli nie nalezacych do zadnej sieci. Na
      internecie masz mase informacji lacznie z cenami i opiniami turystow.
      • Gość: gosc Re: Floryda - motele, hostele IP: *.sel.cam.ac.uk 10.03.09, 09:13
        Dzieki. Troche juz przegladalem siec w poszukiwaniu i siec moteli 6 mnie
        zainteresowala ale one przewaznie leza w nieciekawych okolicach, a opinie
        klientow to glownie narzekania. Sprawdze jeszcze te quality inn.
        • smithandwesson Re: Floryda - motele, hostele 10.03.09, 15:50
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> Dzieki. Troche juz przegladalem siec w poszukiwaniu i siec moteli 6 mnie
          > zainteresowala ale one przewaznie leza w nieciekawych okolicach, a opinie
          > klientow to glownie narzekania. Sprawdze jeszcze te quality inn.

Motel 6 nie zawsze lezy w nieciekawych miejscach. Bez samochodu i tak nie masz
          po co sie wybierac. Jak wypozyczysz samochod, to jego lokacja nie bedzie wiele
          istotna. Quality Inn tez jest dobrym.
        • saturn5 Re: Floryda - motele, hostele 10.03.09, 20:22
          Co to znaczy "nieciekawe miejsca"?
          Sam korzystam z moteli 6 naprzyklad jak jade na narty do Reno. Czysto i tanio
          ale oczywiscie bez luksusow. Ich TV ma za darmo kanal HBO.

Zdecyduje sie ile chcesz wydac pieniedzy na noc bo wiadomo ze sa duzo lepsze
          miejsca ale beda znacznie wiecej kosztowac. Co za cos, nic nie ma za darmo na
          tym swiecie.
          • Gość: pit Re: Floryda - motele, hostele IP: *.hsd1.mi.comcast.net 11.03.09, 02:28
            W US hotel lub motel jest przy kazdym zjezdzie z autostrady, a czasem kilka przy jednym zjezdzie. Ceny dosyc niskie, nizsze niz w PL, nawet przy 1$=3.6zl ;)
            Oplaca sie podrozowac w conajmniej 2 osoby oczywiscie, bo cena pokoju jest jedna.
            Moja amerykanska strategia jest taka: nie rezerwowac jesli sie robi "objazd", to znacznie uelastycznia wycieczke a ze znalezieniem taniegi i niezlego noclegu na prawde nie ma w tym kraju problemu!

pozdrawiam
            • podroznik125 Re: Floryda - motele, hostele 15.03.09, 21:16
              Robiłem podobną traskę we wrześniu. Nocowaliśmy głownie w
              przyautostradowych motelikach takich jak: Econ Lodge, Travelodge.
              itd. Warunki średnie ale spędzaliśmy tam jakieś 7h na sen więc to nie
              przeszkadzało, a cena przystępna z tego co pamiętam 50-60$ za dwójkę
              + breakfast continental =D
              • krzaczekbzu Re: Floryda - motele, hostele 15.03.09, 21:49
                dla mnie "szóstki" to najgorsze hotele, brudna i z karaluchami,
                posciel często nie jest zmieniana
                • Gość: robak Re: Floryda - motele, hostele IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.03.09, 20:48
                  > brudna i z karaluchami,
                  > posciel często nie jest zmieniana

Bdzury wypisujesz!!
    • jasem_1 Re: Floryda - motele, hostele 16.03.09, 07:37
      W Orlando polecam ten Hotel:
      www.hotelclub.net/DirectHotel.asp?ncl=&id=13712&Checkin=2008-9-13&Checkout=2008-9-20
      Za pokój 4-os (innych nie było) z pełnym wyposażeniem i śniadaniem daliśmy 50$.
      • lasvegasman Re: Floryda - motele, hostele 17.03.09, 03:21
        jasem_1 napisał:

> W Orlando polecam ten Hotel:
        > www.hotelclub.net/DirectHotel.asp?ncl=&id=13712&Checkin=2008-9-13&Checkout=2008-9-20
        > Za pokój 4-os (innych nie było) z pełnym wyposażeniem i śniadaniem daliśmy 50$.

W USA nie placi sie za ilosc osob, tylko za pokoj. Moga najwyzej zadac wiekszej
        zaplaty za tzw. roller bed (dodatkowe lozko). Moga rowniez zapytac, ile osob
        bedzie, ale nie sa w stanie nic zrobic, gdy jest wiecej niz powiesz. Gosci
        zawsze mozna miec. ;)
        • jasem_1 Re: Floryda - motele, hostele 17.03.09, 13:09
          A gdzie ja napisalem, że jest inaczej? Było nas 2 osoby, pokój wzieliśmy z dwoma
          podwójnymi łóżkami a więc 4 osobowy. Nie zmienia to faktu, że cena jest cały
          czas ta sama. To było we wrześniu. Pokoik full wypas taniej niż klitka nad
          polskim morzem heh
          • kupa.kazi Re: Floryda - motele, hostele 19.03.09, 07:44
            zatrzymaj sie tam gdzie kandole wakacjuja,zaplacisz grosze hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka