grzes1231 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 10:55 Bo w nowej polsce wcale wszyscy nie maja byc rowni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k-th jeszcze o tlumaczeniu z roku 1997 10.02.06, 10:57 wtedy tlumaczenie bylo jednak inne - i chyba najlepiej oddawalo ducha akcji : kazdy inny wszyscy równi Odpowiedz Link Zgłoś
lidia.kubiak Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 11:08 Lata 80-te i "Solidarność" to moje lata,ale teraz wstyd mi za tych pyszałków którzy doszedłszy do władzy uznali się za jedynych i słuszych i za nic mają priorytety o które walczyliśmy . Widać w nich "komuna siedzi" i ich żre.A zachowania tych co dorwali się do stołków to nic innego jak mania władzy. Kiedyś już była jedyna słuszna partia i jedyne słuszne hasła . A teraz mam dejavu i czuję się jak w koszmarnym śnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marai333 [...] 10.02.06, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias z gwiazdozbioru Oriona ślą już protest 10.02.06, 11:20 bardziej podoba mi się odniesienie do naszej dumy - Solidarności. A Gazeta i jej towarzystwo to już wszędzie za Żydami węszy. Wszędzie widzi spisek syjonistów. A to przeca wina cyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
radek-kirschbaum Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 11:25 Minister swoja wypowiedzią udowadnia tylko że nie ma zielonego pojęcia na temat tego czym były i są prawa człowieka. Jednym z fundamentalnych praw jest prawo do wolności od dyskryminacji na ten przykład. Ale bezwzględna wolnośc od dyskryminacji nikomu nie przejdzie przez gardło. No more comments. Odpowiedz Link Zgłoś
winka53 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 11:26 <swietnie nazwales sprawy...po imieniu..bo taka jest POLSKA..... wstyd mi ze stad pochodze ,ale dzieki..nie nie...tylko sobie tam nie zyje... amen........... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Wszyscy równi, ale kochający inaczej równiejsi 10.02.06, 11:37 Politpoprawni zawłaszczyli słowa "równość" i "tolerancja". I niestety te same sprawy trzeba teraz w Polsce nazywać inaczej - słowami, pod które politkorekta nie podłożyła swoich znaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp precz z warcholami!!!!!!! 10.02.06, 11:40 i tak dalej..... ps niech zyje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Wszyscy równi, ale kochający inaczej równiejs 10.02.06, 11:41 to dlatego PiSiuary zabraly sie za pisanie slownika jezyka polskiego???? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 10.02.06, 12:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:07 gekon1979 napisał: > projektu napie..nia toporami w pie..ik > ostanie minuty by jeszcze mnie obrac na Krola > a ja bedę królewną :-D Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:11 ;/ krolewna ;/ krolewna sobie mozesz byc ;) byle nie krolowa!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold [...] 10.02.06, 12:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 10.02.06, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:32 gekon1979 napisał: > > wiedziałem że się ucieszysz ty..ty ..ty pedofilu :-D > hahaha > krolewna starsza od krola ;P, wysle sie ciebie do jakiegos klasztoru hihihi > > Żeby mnie zdeflorowali ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:34 no, ale przy pomocy swiecy, bo widzisz to bedzie zenski zakon moze ten co sie zbuntowal, ma przeorysze z wizjami, a siostry kupuja browary w sklepiku ;) ak do tego ciebie wyslemy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:36 gekon1979 napisał: > no, ale przy pomocy swiecy, bo widzisz to bedzie zenski zakon > moze ten co sie zbuntowal, ma przeorysze z wizjami, a siostry kupuja browary w > sklepiku ;) > ak do tego ciebie wyslemy > Ja chcę do Sióstr Trajkotek od św. Berylii Artykulantki !! Mam nadzieje ze ogarków nie pozałują :-P Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 [...] 10.02.06, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold [...] 10.02.06, 12:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: to sa ostanie minuty, na poparcie mojego 10.02.06, 12:42 w klasztorze pieprzyc!! ty tam bedziesz co najwyzej pieprzyc potrawy w kuchni zaraz przegniesz hmm no tego pale! i zostaniesz zamkniety krolewno w wiezy! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka !!!! 10.02.06, 12:47 gekon1979 napisał: > w klasztorze pieprzyc!! > ty tam bedziesz co najwyzej pieprzyc potrawy w kuchni > zaraz przegniesz hmm no tego pale! i zostaniesz zamkniety krolewno w wiezy! > Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 12:58 Mangold i Gekon - załóżcie sobie własne forum i wymieniajcie poglady. A to, co prezentujecie tutaj, jest żałosne i godne matołka-europejczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 13:02 my nic nie reprezentujemy a napewno nie pseudo wartosci juropy, czy kaczystwoskie wizje Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Mów za siebie..:-)) 10.02.06, 13:03 gekon1979 napisał: > my nic nie reprezentujemy > a napewno nie pseudo wartosci juropy, czy kaczystwoskie wizje > Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 ja moge mowic za wszystkich 10.02.06, 13:04 o jak to peja "spiewa"(hihihih) ja reprezentuje biede, a ona reprezentuje mnie(bo peja biedny jest) Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 13:12 Podtrzymuję to, co podałem wcześniej i dodam, że szyderstwem i kpiną udowadniacie swoją głupotę. Sartre (mistrz szyderstwa) już nie jest modny we Francji i biedni Francuzi nie wiedzą obecnie, co z nim począć. I napewno reprezentujecie nie "pseudo wartości juropy", lecz bezmyślnych, po paru browarkach, cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 13:14 ale francuzow powoli i tak juz nie ma wiec w ogole nie ma sie czym przejmowac wlasnie tak browarki browarek to jest w ogole fajna rzecz, bo pozwala wytrzymac obecnosc juropejczykow i prawdziwych polakow Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Kolejny wciągnięty w bezsensowną pogaduchę 10.02.06, 13:20 trza znowu karb na myszce naciąc juz miejsca mi brakuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 13:14 edwj napisał: > Podtrzymuję to, co podałem wcześniej i dodam, że szyderstwem i kpiną > udowadniacie swoją głupotę. Sartre (mistrz szyderstwa) już nie jest modny we > Francji i biedni Francuzi nie wiedzą obecnie, co z nim począć. I napewno > reprezentujecie nie "pseudo wartości juropy", lecz bezmyślnych, po paru > browarkach, cwaniaczków. Ja nie piję i zwisa mi Sartre...na nobla i tak nie mam co liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Zgadzam sie z przedmówcą !! Aż dziw że żaden 10.02.06, 13:02 pisuar sie nie dołączył ....:-)) takie juz z nas jełopy !! edwj napisał: > Mangold i Gekon - załóżcie sobie własne forum i wymieniajcie poglady. A to, co > prezentujecie tutaj, jest żałosne i godne matołka-europejczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: OK wygrałeś królu spadam sie pakować narka 10.02.06, 13:03 edwj napisał: > Mangold i Gekon - załóżcie sobie własne forum i wymieniajcie poglady. A to, co > prezentujecie tutaj, jest żałosne i godne matołka-europejczyka. Matołka ... ćwierć - europejczyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold a zreszta gdzie mamy gadać ?? NIECH NAS ZOBACZĄ 10.02.06, 13:05 edwj napisał: > Mangold i Gekon - załóżcie sobie własne forum i wymieniajcie poglady. A to, co > prezentujecie tutaj, jest żałosne i godne matołka-europejczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 wlasnie tak niech nas zobacza, debile tez maja 10.02.06, 13:06 prawo byc widziani, a nie tylko milosnicy robienia seksu na odwrot! no to taka byla glebsza moja mysl Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jesteśmy różni ..ale solidarni .....ze sobą 10.02.06, 13:08 gekon1979 napisał: > prawo byc widziani, a nie tylko milosnicy robienia seksu na odwrot! no to taka > byla glebsza moja mysl > Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 11:54 Napisałeś" "homoseksualista to niebezpieczny dewiant godzący w ład moralny". Całkowicie się z tym zgadzam. Zboczeńcy nie mogą narzucać ludziom nie zdegenerowanycm swojego stylu bycia. Nie można z odbytu robić ołtarzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
lion84 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 11:57 Wszędzie na świecie podniósł by sie straszliwy dym po czymś takim, a pewnie u nas rozejdzie sie po kościach. Dlaczego? Bo władza znów przegieła maksymalnie z tym, że my sie do tego przyzwyczajamy bo słyszymy o takich rzeczach codziennie. Ludzie! Do czegoś takiego nie wolno nam sioe przyzwyczaić. Ja bardzo nie chce żyć w kraju nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:42 lion84 napisał: > Wszędzie na świecie podniósł by sie straszliwy dym po czymś takim, a pewnie u > nas rozejdzie sie po kościach. Dlaczego? Bo władza znów przegieła maksymalnie z > tym, że my sie do tego przyzwyczajamy bo słyszymy o takich rzeczach codziennie. > > Ludzie! Do czegoś takiego nie wolno nam sioe przyzwyczaić. > > Ja bardzo nie chce żyć w kraju nienawiści. A pomyśl, o jaką równość chodzi światu! Równości za komuny (sloganowej, oczywiscie) też mieliśmy dość. A co mamy teraz? Sąsiad nie zna sąsiada z tej samej klatki, pomimo, że wszystko o nim wie i cieszy się strasznie z jego niepowodzeń. Tym żyje jego otoczenie, niestety. Własnie ta RÓWNOŚĆ, pojęta po twojemu, prowadzi do nienawiści, zawiści. Potrzeba nam solidarności, by to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
pepeha Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:08 Cała polityka tego "moherowego" rzadu nie na żarty zaczyna mnie przerażać. To wszystko zaczyna wyglądac jak powrót do średniowiecza - kiedy Kościół i Państwo były silnie zunifikowane. Osobiście przeciwko Kościołowi nic nie mam, ale przeciwko takiej polityce ogromine dużo. Generalnie niedobrze się robi: ksenofobia, homofobia, równi i równiejsi, ingerowanie w wolność słowa (o którą nota bene się tyle lat walczyło).....O tempora!!!!! o mores!!!!!! Niedługo za przeklinanie na ulicy będa kary więzienia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aktsieta Aby ludziom żyło się po katolicku,a księżom 10.02.06, 12:26 dostatniej! Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:29 Wszyscy tu powtarzacie slogan "wolność słowa, wolność ... ". Ale nikt nie chce wiedzieć, lub nie wie, że wolność - to odpowiedzialność! Sama wolność - to anarchia. A o odpowiedzialności za słowo nikt nie mówi. I czym się różnimy od małp? Możemy gadać, paplać - co nam ślina na język przyniesie, obrażać innych, ich uczucia, kulturę. Zanim język puścisz w taniec, załóż na usta kaganiec - ktoś kiedyś mądrze powiedział. I nie chodzi o to, byś milczał, lecz byś myślał, mówiąc. A tobie, PEPEHA, marzy się nawet wulgarność w wypowiedziach publicznych - ostatnie zdanie: "niedługo za przeklinanie na ulicy będą kary więzienia". Odpowiedz Link Zgłoś
tryku Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:31 Kiedyś mieliśmy do czynienia z orwelowskim powiedzeniem "równi i równiejsi". Teraz mamy do czynienia z pisowskim: "solidarni i solidarniejsi"... Rządy palantuni... Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:33 Jeśli równość źle się kojarzy, to bardzo dziękuję. Solidarność też kojarzy się nie najlepiej, używanie przez tą kłótliwą czeredę słowa 'solidarni' brzmi w dzisiejszych czasach jak kpina. W Poznaniu na ul. Głogowskiej jest fajne bistro "Złota Kaczka". Mam nadzieję, że właściciel nie ma obecnie kłopotów przez tą lekkomyślną nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:34 Złota kaczka? Tak sie knajpy a chińskim jedzeniem nazywają :) Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 12:49 0x0001 - używasz dalej, jak za czasów PRLu, szyderstwa, kpiny - i marzysz o równości, wolności. Czyjej? Oczywiście, twojej! Uzywaj rozumu, a nie usłyszanych tu i ówdzie, sloganów, których nie rozumiesz. Bierz odpowiedzialność za słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 17:42 Powiem szczerze, ze mierzi mnie zarowno cynizm prezentowany uprzednio przez SLD, jak i zapiekla frustracja oraz poczucie misji obecnego obozu rzadzacego. Nie podoba mi sie nadawanie negatywnego zabarwienia slowom do tej pory neutralnym i tyle - nie jestem zwolennikiem zadnej opcji politycznej, rozumu uzywam czesto, a szyderstwo i kpina to nie wynalazek PRL-u! Dajze spokoj, podtrztymuje moja wypowiedz - solidarny w slownikowym znaczeniu tego slowa to: "poczuwający się do współodpowiedzialności, współdziałania; zgodny z kimś w poglądach, postępowaniu itp.; współodpowiedzialny, jednomyślny". Zakrawa to na ironie losu, ze slowo to bardziej pasuje do dzialan obozu postkomunistow, niz wiecznie rozbitej i skloconej ze soba prawicy. Mozna solidarnie dzialac w dobrej sprawie, ale w wspoldzialanie w podlosci tez nalezy nazwac solidarnoscia. To slowo pozbawione pierwotnie zabarwienia emocjonalnego, obecnie historycznie napietnowane. Jestem wdzieczny wszystkim dzialaczom Solidarnosci za to, ze zyje teraz we wzglednie suwerennym, demokratycznym kraju. Ale bardzo rzadko sie zdarza, by rewolucjonisci byli dobrymi rzadzacymi. Burzenie i budowanie to dwie zupelnie rozne sprawy i nie nalezy o tym zapominac. Niemal zawsze bojownicy o wolnosc po jej wywalczeniu zaczynaja szybko ograniczac swobode innych, bo jak sie okazuje ta wolnosc niekoniecznie im odpowiada. Ja ciesze sie, ze Polska uniknela losow Bialorusi czy Ukrainy, ciesze sie, ze nie spotkalo nas to, co dzialo sie na Balkanach. Boje sie jednak, by nasz kraj nie stal sie europejska Argentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa "równi" nie zawsze s? "solidarni"... 10.02.06, 12:38 czego przykladem bywa traktowanie krajow wschodnioeuropejskich przez zachodnioeuropejskich czlonkow UE. Slowo "solidarnosc" okresla relacje pomiedzy czlonkami danej spolecznosci. Slowo "rownosc" okresla relacje czlonkow danej spolecznosci wobec czegos, np. wobec prawa, wobec smierci,wobec obowiazkow itp., Wszakze wiadomo, ze etymologiczne dysputy na forum sa jedynie pretekstem aby wielu zwolennikow "rownosci" moglo sobie napisac ze to co zle - od obludnych katolikow pochodzi. Trwa bowiem antykatolicka krucjata milosnikow rownosci, tolerancji i innych zaczerpnietych z katechizmu idei. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: "równi" nie zawsze s? "solidarni"... 10.02.06, 12:45 Smutne. I nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: "równi" nie zawsze s? "solidarni"... 10.02.06, 13:33 toporowa napisał: > czego przykladem bywa traktowanie krajow wschodnioeuropejskich przez > zachodnioeuropejskich czlonkow UE. > Slowo "solidarnosc" okresla relacje pomiedzy czlonkami danej spolecznosci. > Slowo "rownosc" okresla relacje czlonkow danej spolecznosci wobec czegos, np. w > obec prawa, > wobec smierci,wobec obowiazkow itp., > Wszakze wiadomo, ze etymologiczne dysputy na forum sa jedynie pretekstem aby w > ielu > zwolennikow "rownosci" moglo sobie napisac ze to co zle - od obludnych katoliko > w pochodzi. > Trwa bowiem antykatolicka krucjata milosnikow rownosci, tolerancji i innych z > aczerpnietych z > katechizmu idei. Przecie jest was 95%... możecie zadeptać... ACH!!! Rozumiem! Dosięga was niewiarygodność sondaży - no cóż: kij ma zawsze dwa końce.... Odpowiedz Link Zgłoś
toporowa Re: "równi" nie zawsze s? "solidarni"... 10.02.06, 17:02 sclavus napisal w odpowiedzi na moje slowa: Najnowsza mutacja "homo sovieticus" to: "homo PiSovieticus".... z krzyżykiem... mutacja nad podziw złośliwa... powodująca kwaczkę.. oczywiscie Sclavus ani przez moment nie watpi w swoja wysoka kulture oparta na szacunku dla "obcych" Odpowiedz Link Zgłoś
info69 Nikomu nie mówimy NIE - OBEY 10.02.06, 12:45 jeśli interesuje cię ten temat to musisz koniecznie zajrzeć obey.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamajkore PiSu kampanii wyborczej ciąg dalszy... 10.02.06, 12:52 solidarni - to hasło kampanii wyborczej PiSu czyli chcą sobie zafundować darmową reklamę Odpowiedz Link Zgłoś
edwj Re: PiSu kampanii wyborczej ciąg dalszy... 10.02.06, 12:55 kamajkore napisała: > solidarni - to hasło kampanii wyborczej PiSu > czyli chcą sobie zafundować darmową reklamę > Czy ty wiesz, co znaczy soldarność? Jeśli nie, nie popisuj się ignorancją i nie powtarzaj ulubionej melodii nieudaczników i nieuków. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray NOWE SYNONIMY 10.02.06, 13:09 A ja proponuję władzy, która nami rządzi (nie napiszę "naszej" władzy, bo ona nie jest moja, a tylko kilku milionów wyborców), aby zabrała się za stworzenie nowych słowników języka polskiego, na początek niech będzie "Słownik synonimów i wyrażeń bliskoznacznych" - trzeba iść za ciosem! Odpowiedz Link Zgłoś
dominik_ba Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 13:10 dziwne ze w artykule w ogole nie mowi sie o homofobi. jezeli polskiej wladzy przeszkadza slowo rownosc to dlatego ze kojazona jest z ruchem gejowskim, a polska jest krajem skrajnej homofobi. uwazam ze o homofobi polska prasa powinna mowic wiecej, szczegulnie w takich artykulach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka7112 Przypomnienie o malejacej Polsce 10.02.06, 13:14 Analitycy o wizycie Kaczyńskiego w USA Z punktu widzenia Warszawy, wizyta Lecha Kaczyńskiego w USA następuje w kluczowym momencie dla Europy Środkowej i Wsch., ponieważ dynamika polityczna regionu jest inna, niż była jeszcze kilka miesięcy temu - sądzą analitycy ośrodka badawczego Stratfor. "Historyczny sojusz Polski z USA pozostaje silny, ale nowa dynamika polityczna w Europie Środkowo-wschodniej wzbudza obawy Warszawy i skłoniła niedawno wybranego prezydenta do szukania nowych sposobów przypomnienia o Polsce w Białym Domu" - napisali w komentarzu. Elementami tej nowej dynamiki są m.in. powołanie nowego rządu w Niemczech, twardsza polityka Rosji wobec sąsiadów, pogorszenie stosunków polsko- białoruskich i wzrost rangi Rumunii w polityce zagranicznej USA.REKLAMA Czytaj dalej Analitycy Stratforu zauważają, że po objęciu rządów w Niemczech przez kanclerz Angelę Merkel zmieniła się polityka zagraniczna Niemiec, a Berlin nie przedkłada już stosunków z Moskwą ponad sojusz z USA. Po drugie, jako ważny i wiarygodny sojusznik Waszyngtonu dała się poznać Rumunia. Z tego powodu Warszawa obawia się, że w tym regionie świata może przestać być "oczkiem w głowie Waszyngtonu" i musi zabiegać o uwagę Amerykanów w konkurencji z innymi - twierdzi Stratfor. Uważa też, iż na krajowy użytek polityczny Kaczyński, jako politycznie związany z mniejszościowym rządem PiS-u, chce wykazać, że Polska liczy się w polityce światowej, a ścisła współpraca z USA przynosi wymierne korzyści. Dlatego polski prezydent zabiega o to, aby Amerykanie przyczynili się do modernizacji polskiej armii i znieśli wizy dla Polaków. Ważnym elementem stosunków Polski z USA są też uzasadnione obawy Polski wobec Rosji: "Jako członek NATO, Polska ma znaczny zakres bezpieczeństwa i okazuje to w swej polityce wschodniej. Dążenie Rosji do uzależnienia Ukrainy od dostaw rosyjskiego gazu i szerzej uczynienia tego kraju na powrót niewzruszonym elementem na swych peryferiach zostało zakwestionowane przez Polskę" - dodają analitycy. Polska popiera też opozycję demokratyczną na Białorusi, ale władze w Mińsku oskarżają polski rząd o chęć zdestabilizowania sytuacji politycznej. "Tak jak w przypadku Ukrainy, Polska czuje się na tyle bezpiecznie, iż ingeruje w sprawy prorosyjskiego reżimu w Mińsku i z pewnością w interesie Warszawy jest, by jej wschodni sąsiad był bardziej prozachodni" - podkreślają. W obliczu geopolitycznych zmian w regionie, rząd polski stał się jeszcze bardziej proamerykański, ale zdaniem analityków nie zmienia to faktu, że w obecnej sytuacji o uwagę Waszyngtonu będzie musiał zabiegać bardziej intensywnie niż przed kilkoma miesiącami i w konkurencji z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ronczek Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 13:18 wszystko co dobre i związane z okresem rządów pisiorskich będzie solidarne, bo solidarne znaczy coraz więcej, prawie tyle, co dobre i słuszne, a napewno PISowskie. przygarnęli Prawo, Sprawiedliwość, teraz kolej na Dobro, Prawdę i Słuszność! Odpowiedz Link Zgłoś
rogalika Wole być równa niż solidarna!!! 10.02.06, 13:25 Protestuje przeciwko zmianom hasel i ideologii tylko dlatego, ze nie odpowiadaja wladzy!!! Politycy sa solidarni tylko z soba!!! A ja chce byc rowna ze wszystkimi, zarowno z mlodzieza wiejska jak z homoseksualna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Poza rownoscia... 10.02.06, 13:29 Pomijajac idiotyczna kwestje rownosci, czy nie lepiej po polsku brzmi: Kazdy inny, wszyscy rowni. Poco idiotyczne gramatyczne kalki z angielskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: Świat mówi "równi", Polska - "solidarni" 10.02.06, 14:11 Dlaczego "solidarność" a nie "równośc"? Bo PiS chce podkreślić solidarność tych prawdziwych i toruńsko-katolickich Polaków w walce przeciwko pedałom, żydom, czarnuchom, żołtkom, innowiercom etc. etc. NIECH ŻYJĘ SOLIDARNOŚĆ wg. PiS !!!! :/ Odpowiedz Link Zgłoś