p.smerf Re: Wzruszyłem się! 12.02.06, 18:30 Kliknęło mi się za wcześnie. Wzruszyłem się oglądając przed chwilę "Kościół i Świat" w TVP2. Dowiedziałem się, iż każdy sprotowiec wyjeżdżający na Olimpiadę otrzymał "Modlitewnik Sportowca", z odpowiednimi modlitwami: "przed treningien". "po treningu", "przed startem", "po starcie" itd. Jeśli nie będzie 40 złotych medali, to ja już nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby brak zlotych medali bedzie dowodem opetania 12.02.06, 18:34 sportowcow Pomrocznej. Hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: brak zlotych medali bedzie dowodem opetania 12.02.06, 18:37 gorby napisał: > sportowcow Pomrocznej. Hehehehe Się uśmiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
gorby a Kazek z OPiSdei zostak wyslany na olimpiade 12.02.06, 18:43 jako szef rzadowego patrolu modlitewnego.Hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Paranoja kościelna w tym kraju siega kosmosu 12.02.06, 20:43 nic nie bylo o modlitwie w "trakcie"? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Paranoja kościelna w tym kraju siega kosmosu 12.02.06, 21:10 > nic nie bylo o modlitwie w "trakcie"? Nie. Nic nie było o "w trakcie" ale to już samo wychodzi z serca: "O Boziu, spraw, żeby go zwiało", "żeby mu narta spadła" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Wzruszyłem się! 12.02.06, 23:07 p.smerf napisał: > Kliknęło mi się za wcześnie. > > Wzruszyłem się oglądając przed chwilę "Kościół i Świat" w TVP2. Dowiedziałem > się, iż każdy sprotowiec wyjeżdżający na Olimpiadę otrzymał "Modlitewnik > Sportowca", z odpowiednimi modlitwami: "przed treningien". "po treningu", "prze > d > startem", "po starcie" itd. Jeśli nie będzie 40 złotych medali, to ja już nic > nie rozumiem. Jedni zarzynaja koguty i skrapiaja ich krwia murawe boiska, inni kadzidlem okadzaja bramke. Co kraj to obyczaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Wzruszyłem się! Nic dziwnego... 13.02.06, 00:42 p.smerf napisał: > Kliknęło mi się za wcześnie. > To ze zrozumiałego w tej sytuacji wzruszenia... > Wzruszyłem się oglądając przed chwilę "Kościół i Świat" w TVP2. Dowiedziałem > się, iż każdy sprotowiec wyjeżdżający na Olimpiadę otrzymał "Modlitewnik > Sportowca", z odpowiednimi modlitwami: "przed treningien". "po treningu", "prze > d > startem", "po starcie" itd. Jeśli nie będzie 40 złotych medali, to ja już nic > nie rozumiem. No, tak. Zaczęło się obiecująco, a skończyło na... 40 medalach???!!! A co to za defetyzm? Przynajmniej 100! Tyle, ile dni TRWA rząd. Tyle, ile ustaw przegłosuje. I ani medalu mniej, bo wtedy się okaże, że sportowcy wpadli w sidła masonów, cyklistów, i tych, no, dziennikarzy mediów polskojęzycznych. Po prostu nowy sPiSek przeciwko miłościwie nam panującym kaczkom... Oto one kaczki, namaszczone przez Ojca: www.ojciec-dyrektor.de/2412/kaczynski.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log :Wzruszyłem się!..ja też P. papo.."tyle" modlitw" 12.02.06, 21:03 i coo?, nasz Małysz na 7-ym, jako ten "dzień" święty.. bez Święta !! !! Qrka Wodna !! Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: :Wzruszyłem się!..ja też P. papo.."tyle" modl 12.02.06, 21:18 Panie Henryku cos mi przyszło do głowy czytajac pana sygnaturkę...moglibyscie otworzyc wyższą szkołe przetrwania... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log p.henryku, nie rozumiem..p.piaf ! ;-( /ble/ble 12.02.06, 23:02 co p. przyszło do głowy.... by do mnie, Prawdziwego Starego Komunisty.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: p.henryku, nie rozumiem..p.piaf ! ;-( /ble/bl 13.02.06, 00:29 henryk.log napisał: > co p. przyszło do głowy.... > by do mnie, Prawdziwego Starego Komunisty.. ? To było spontaniczne pytanie , nie zastanawiałam się nad popierana przez pana ideologią. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: trzeba wyslac do Turynu egzorcyste ! Natychmi 12.02.06, 22:51 koniecznie egzorcyste na kazde zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby1 Re: trzeba wyslac do Turynu egzorcyste ! Natychmi 12.02.06, 23:13 Chcialbym widziec egzorcyste zmierzajacego w powiewnej szacie za para polskich zawodnikow w jezdzie figurowej na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: trzeba wyslac do Turynu egzorcyste ! Natychmi 13.02.06, 00:31 gorby1 napisał: > Chcialbym widziec egzorcyste zmierzajacego w powiewnej szacie za para polskich > zawodnikow w jezdzie figurowej na lodzie. Gorby uprzedzaj jakos takie teksty , omal nie spadłam z krzesła ze smiechu. Odpowiedz Link Zgłoś