Dodaj do ulubionych

obroncy wolnosci slowa do boju!

14.02.06, 16:50
Sąd Okręgowy w Warszawie zaostrzył karę wobec Leszka Bubla za lżenie Żydów.
Wcześniej Sąd Rejonowy nakazał mu tylko zapłacić 2,5 tys. zł na rzecz PCK; sąd
okręgowy wymierzył mu zaś karę 5 tys. zł grzywny. Ten wyrok jest prawomocny.

Sąd częściowo uwzględnił w ten sposób apelację prokuratury. Chciała ona dla
Bubla pół roku więzienia w zawieszeniu na dwa lata oraz 2 tys. zł grzywny.
Bubel powiedział po wyroku, że rozważy niezapłacenie grzywny i pójście na trzy
miesiące do więzienia.

Powodem procesu był wydany w 2000 r. przez byłego kandydata na prezydenta
zbiór artykułów pt. "Polsko-żydowska wojna o krzyże", w którym znalazły się
takie sformułowania, jak "obrzezano im mózgi", "podstępne jest żydowskie
nasienie" i "pejsaty paplament".

Prokuratura oskarżyła Bubla o publiczne znieważenie grupy ludności z powodu
jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej lub wyznaniowej - za co grozi
do 3 trzech lat więzienia.
Obserwuj wątek
    • ave_duce Re: To nie ma nic wspólnego z wolnością słowa b/o 14.02.06, 17:56

• kosciol.mlodziezy.psychicznej A czy Bublowi chodzi o rasę czy o religię? 14.02.06, 18:00
      Bo nie rozróżniam...
    • zhureck ot, tu wychodzi cała hipokryzja w wydaniu 14.02.06, 18:06
      rodzimych wulnościowców i leberałów. nikt rzecz jasna z tych rycerzy wolnego
      słowa nie zaprotestuje, tak jak nikt pary z gęby nie puścił gdy w Austrii
      przymykano Irvinga i skazywano innych tzw. zaprzeczaczy holokaustu. ba, wielu z
      owych rycerzy całkowicie popiera karanie za owe straszliwe myślozbrodnie.
      Orwell się kłania :(
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej A Bubel krytykiuje żydów jako grupę religijną 14.02.06, 18:13
        czy rasową? Bo jak jako religijną to może po nich jechać ile wlezie.
        • zhureck stwierdzenie "podstępne jest żydowskie" jest 14.02.06, 18:40
          dwuznaczne - może chodzić tu zarówno o naród jak i o ogół talmudystów. załóżmy,
          że o naród. jeżeli, pasuje ci zamykanie za stwierdzenie "podstępne jest
          żydowskie" i nie jesteś hipokrytą, to niezwłocznie zgłoś się do prokuratury -
          wszak sam wielokrotnie o Polakach się obraźliwie wyrażałeś.

natomiast na kuriozum, ba, na ANTYSEMICKIE kuriozum zakrawa ukaranie Bubla
          za "pejsaty paplament" jako za LŻENIE Żydów. bo z tego wynika, iż nazywanie
          kogoś Żydem, tudzież sugerowanie mu tego jest czymś obraźliwym. ergo: w naszych
          sądach zasiadają albo antysemici albo pajace, którym robal politycznej
          poprawności powyżerał mózgi. bliżej prawdy jest rzecz jasna opcja druga.
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Ale ja obrażałem także siebie w ten sposób. 14.02.06, 19:11
            Czy mozna więc mnie ukarać? Ja lubię sobie szkodzić.
            • zhureck a co to ma do rzeczy? jeżeli godzisz się na to 14.02.06, 19:38
              że można karać za obrazę jakiejkolwiek narodowości, to musisz brać pod uwagę
              także tą polską.
              • kosciol.mlodziezy.psychicznej Jak to co ma do rzeczy? 14.02.06, 19:46
                Sąd nie powinien mnie sądzić za szkodzenie sobie. Tym bardziej że nie robię
                tego ze względu na korzyści innego narodu. A poza tym gdzie się opowiedziałem
                za karaniem?
                • zhureck ale przy okazji obrażasz kilkadziesiąt milionów 14.02.06, 19:53
                  innych ludzi, robaczku.

> A poza tym gdzie się opowiedziałem
                  > za karaniem?

nie napisałeś, że nie. jeżeli źle odczytałem - sorry.
                  • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: ale przy okazji obrażasz kilkadziesiąt milion 14.02.06, 20:13
                    zhureck napisał:

> innych ludzi, robaczku.

I co z tego? Dojdziemy w pewnym momencie do punktu że w ogóle nie będzie można
                    powiedzieć krytycznego słowa bo "kilkadziesiąt milionów ludzi" się obrazi w
                    imię źle pojętego honoru, poczucia wspólnoty i tym podobnych pierdół. Nie będę
                    wazeliniarzem i nie pozostawię bez komentarza tego co mnie w tych kilkunastu
                    milionach wkurza. I nikt nie powinien mieć prawa pozywać mnie za to do sądu.
                    • zhureck ale po co mi to wykładasz? moje wcześniejsze 14.02.06, 20:41
                      posty wzięły się z przekonania, że chcesz Bubla karać pieniężnie czy pakować za
                      kratki. jeżeli nie - to cię źle zrozumiałem i już to wyjaśniłem. jakkolwiek nie
                      uważam przynależnośći narodowej czy wyznaniowej za pierdołę, to nie pochwalam
                      prawnego ich znieważania sankcjonowania. wystarczy np. niewinny bojkocik i już
                      bluźniercy, chamy i sku..syny (mowa oczywiście o szmatławcu na M.) mają spore
                      kłopoty :)
      • ave_duce Re: zupa się rozlała... 14.02.06, 18:29
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=36490094&a=36490609
        ;)
      • kropek_oxford Wychodzi twa glupia nadzieja na ANTYSEMITYZM 14.02.06, 20:33
        Kaczorow, Rottenfuhrer Zhurek - predzej sam siebie w jakiejs nowej Berezie
        zobaczysz, nizli ujrzysz Kaczora "goniacego Zyda" :)))
    • zhureck ad wolność słowa - dobry komentarz 14.02.06, 18:22
      ""Niezależni dziennikarze", którzy dotychczas dopuszczali się rażącej
      stronniczości, nagle zaczęli drapować się w płaszcze Konrada. Jak dotąd nikomu
      nie udało się przelicytować red. Gaudena z "Rzeczpospolitej", który zamieścił
      karykatury Mahometa. "Gazeta Wyborcza" bardzo go za to piórem red. Marcina
      Bosackiego chwali, powołując się na opinię Orwella, że wolność słowa obejmuje
      również swobodę mówienia rzeczy nieprzyjemnych dla innych. To oczywiście
      prawda, ale problem jest w tym, że i red. Bosacki i "Gazeta Wyborcza" i red.
      Gauden nie są w swojej zapamiętałości szczerzy. Podobnie jak wtórujący im
      Aleksander Smolar, narzekający na "terror", wprowadzany przez wyznawców islamu.
      Ale przecież nie tylko wyznawcy islamu wprowadzają terror w zakresie swobody
      wypowiedzi. Znacznie wcześniej i jeszcze bardziej dotkliwy terror wprowadzili
      wyznawcy judaizmu i menażerowie holokaustowej industrii. Przecież to
      nie "islamiści" założyli w Wiedniu centralę policji myśli, która monitoruje i
      represjonuje w Europie wszystkie wypowiedzi nieprzyjemne dla Żydów czy Izraela.
      To nie muzułmanie grozili Marlonowi Brando, czy szczuli na Mela Gibsona.
      Czyż "Gazeta Wyborcza" nie wyrażała aprobaty dla penalizacji tzw. kłamstwa
      oświęcimskiego? Nie wzięła udziału w nagonce na dra Dariusza Ratajczaka? Czyż
      to nie ona właśnie w zaciekłej, rzec by można - zoologicznej nietolerancji dla
      wszelkich wypowiedzi "antysemickich" nie da się wyprzedzić nikomu?
      Gdyby "Gazeta Wyborcza" opublikowała, dajmy na to, jakieś złośliwe karykatury
      Mojżesza, skrytykowała represje stosowane wobec historyków-rewizjonistów
      Holokaustu, zażądała zlikwidowania wiedeńskiego gestapo i zaczęła wykazywać
      tolerancję wobec antysemityzmu, to jej walka o wolność słowa wyglądałaby
      bardziej wiarygodnie."
      • kosciol.mlodziezy.psychicznej Dla mnie szałowa była reklama Housewitz 14.02.06, 18:25
        ale politycznie poprawni zdjęli. Szkoda.
        • zhureck Re: Dla mnie szałowa była reklama Housewitz 14.02.06, 18:49
          a dla mnie tandetnym ku..tem. ale cóż, de gustibius...
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej To był świetny pomysł. 14.02.06, 19:08
            Nie docenia się tego.
    • www.pkb.nrd Ale o co Tobie chodzi? 14.02.06, 18:45
      Bo zupełnie nie rozumiem dzieciaku.
    • wiewiorzasta Wolność słowa ma drugą stronę medalu 14.02.06, 19:18
      - odpowiedzialność za słowo.
      • lechtizdajen czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:21
        czyzby???? wolno bylo Nieznalskiej wieszac jaja na krzyzu, wolno bylo obrazac
        Mahometa, wolno bylo sprofanowac ikone , ktora ktos czci - a nie wolno napisac
        "pejsaty paplament"?? ciekawe ciekawe... czekam kiedy pan Grzegorz Gauden
        czolowy obronca slowa zacznie w odcinkach w RP drukowac Bubla
        • malaszaramysz Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 19:24
          gdzie zaczyna się kodeks karny. Bubel przesadził i złamał prawo.Został ukarany -
          w czym problem?
          • lechtizdajen Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 19:26
            widze problem ktory polega na stosowaniu podwojnych standartow
            • malaszaramysz Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 19:30
              Nie ma takiego problemu. Zaraz Ci znajdę w kk odpowiedni paragraf. Sam
              zobaczysz,że ani Nieznalskiej ani Gaudena nie da się z niego skazać a Bubla bez
              problemu.
              • lechtizdajen Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 19:31
                nie tak bez problemu jak ci sie wydaje - nie zapominaj ze to interpretacja
                faktow w wydaniu wysokiego sadu decyduje - a jakie sady mam kazdy widzi
                • malaszaramysz Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 19:58
                  Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój
                  państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych,
                  rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie,
                  karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z
                  powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z
                  powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną
                  innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
                  • lechtizdajen Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 20:44
                    tylko problem w tym CO JEST zniewaga a co NIE JEST
                    a te paragrafy znam na pamiec bylo sie nie wysilac ;]
          • t-800 Re: Wolność słowa kończy się tam, 14.02.06, 21:43
            malaszaramysz napisała:

> gdzie zaczyna się kodeks karny. Bubel przesadził i złamał prawo.Został
            ukarany
            > -
            > w czym problem?

"Pejsaty paplament" to złamanie prawa???
        • wiewiorzasta Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:26
          lechtizdajen napisał:

> czyzby???? wolno bylo Nieznalskiej wieszac jaja na krzyzu,

Ktoś się poczuł urażony - zawiadomił prokuraturę, tak?

> wolno bylo obrazac
          > Mahometa, wolno bylo sprofanowac ikone , ktora ktos czci

Zostały wystosowane przeprosiny?

> - a nie wolno napisac
          > "pejsaty paplament"??

Chyba nie wolno, skoro kogoś to uraziło, tak?

> ciekawe ciekawe... czekam kiedy pan Grzegorz Gauden
          > czolowy obronca slowa zacznie w odcinkach w RP drukowac Bubla

A dlaczego?
          • lechtizdajen Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:27
            w imie wolnosci slowa! czaisz baze? nie ? to lechtizdajen!
            • wiewiorzasta Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:28
              Nie 'czaję bazy'.

Wybacz, ale taki jeżyk - zwłaszcza bez kontekstu - jest mi obcy.
              • lechtizdajen Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:30
                aha, no to lechtizdajen
                • wiewiorzasta Jak zaczniesz mówić po polsku i pokażesz kontekst, 14.02.06, 19:33
                  to może się porozumiemy. Na razie nie ma punktów wspólnych.
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:28
          lechtizdajen napisał:

> czyzby???? wolno bylo Nieznalskiej wieszac jaja na krzyzu,

wolno było

> wolno bylo obrazac
          > Mahometa,

wolno było

> wolno bylo sprofanowac ikone , ktora ktos czci

wolno było

- a nie wolno napisac
          > "pejsaty paplament"??

też sie dziwię, sam mam pejsy

ciekawe ciekawe... czekam kiedy pan Grzegorz Gauden
          > czolowy obronca slowa zacznie w odcinkach w RP drukowac Bubla

mógłby zacząć aby każdy mógł sobie wyrobić zdanie
          • lechtizdajen Re: czyzby czyzyk.... 14.02.06, 19:34
            no to sie zgadzamy widze :D
            albo jest wolnosc slowa albo jej nie ma , nie mozna byc "czesciowo w ciazy" (
            chociaz podobno mozna byc czesciowo obrzezanym - jak to jest naprawde? )
            nie ma czegos takiego jak wolnosc slowa koncesjonowana i reglamentowana- bo to
            nie jest wolnosc slowa
          • zhureck art 196 kk (informacja techniczna) 14.02.06, 19:56
            Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci
            religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów
            religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia
            wolności do lat 2.
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej Paragraf do wykreślenia. 14.02.06, 20:13
            • lechtizdajen Re: art 196 kk (informacja techniczna) 14.02.06, 20:45
              to co czekamy na proces i wyrok skazujacy naczelnego ( skadinand Zyda)
              "Machiny" ?
    • zhureck no dobra robaczku, ale co ty chcesz przez 14.02.06, 19:36
      te rysuneczki i dwuwyrazowe zdania mi przekazać? postaraj się wydusić coś
      więcej, bo to przecież forum DYSKUSYJNE. bo na razie z twoich wypocin możnaby
      wnioskować, iż jesteś co najwyżej ćwierćdebilem, któremu nie dane było jeszcze
      wyjść z piaskownicy.

ps. te same uwagi kieruję do (zdaje się) twojego bełkotliwego kumpla tj.
      hienka.loga :)
      • kropek_oxford Czy tobie Rottenfuher Zhurek uda sie kiedys ad 14.02.06, 20:34
        rem, zamiast ad personam?
        • bladatwarz Re: Czy tobie Rottenfuher Zhurek uda sie kiedys a 14.02.06, 21:55
          A czy mozna podciagnac wyzwiska antypolskie pod te paragrafy?
    • piotr7777 Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 19:48
      Wolność słowa może być ograniczona przepisami prawa ze względu na prawa innych
      osób. Ja tu nie widzę problemu.
      • lechtizdajen Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 20:47
        a ja widze, problem w tym kiedy te ograniczenia ze wzgledu na prawa innych
        osob w naszym kraju sie stosuje, a kiedy sie ich nie stosuje...
        • piotr7777 Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 20:51
          > a ja widze, problem w tym kiedy te ograniczenia ze wzgledu na prawa innych
          > osob w naszym kraju sie stosuje, a kiedy sie ich nie stosuje...
          Masz trochę racji - moherom i wszechpolakom wolno bezkarnie lżyć
          homoseksualistów, Biedroniowi nie wolno atakować katolików.
          Ale chyba nie tu widzisz problem.
          • logo.vlad Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:00
            Itp, itd...
            Po prostu układ jest niesymetryczny - lżyć można stronę słabszą. Owszem, w
            układzie Biedroń - rydzykoidalni oznacza to wolność lżenia homoseksualistów.
            Zabronione jest drażnienie silniejszych w danej parze. W podanym przez Waści
            przykładzie - KKat. I ten brak symetrii wkurza, nawet jeśli jego ofiarą padają
            jednostki tak antypatyczne jak Bubel, a nie tylko zwyczajnie kontrowersyjne jak
            p. Biedroń.
            • lechtizdajen Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:03
              nazywasz lzeniem stwierdzenie ze homoseksualizm jest dewiacja??? i jako dewiacja
              moze byc porownywany z innymi dewiacjami np pedofilia, zoofilia , nekrofilia?
              ja tez tak twierdze! czy mam podac moje dane zeby ulatwic zlozenie pozwu???
              • logo.vlad Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:20
                lechtizdajen napisał:

> nazywasz lzeniem stwierdzenie ze homoseksualizm jest dewiacja??? i jako
                > dewiacja moze byc porownywany z innymi dewiacjami np pedofilia, zoofilia,
                > nekrofilia? ja tez tak twierdze! czy mam podac moje dane zeby ulatwic
                > zlozenie pozwu???

1) Słowo "lżyć" wziąłem z postu p7777. Może i faktycznie zbyt ostre -
                "atakować" byłoby dla Waści do przyjęcia?

2) Takie akurat podejście do homoseksualizmu, jakie i Waszmość prezentujesz,
                jest prezentowane przez znaczną większość polskich katolików, a zarazem było
                oficjalnym podejściem do tematu w III Rzeszy. Czy zatem było lżeniem
                zestawienie katolików z nazistami W TEJ JEDNEJ KONKRETNEJ KWESTII przez p.
                Biedronia?

3) Moim zdaniem - w tym wypadku reakcja powinna była być symetryczna.
                Albo "odpuścić" obu stronom, albo obie (p. Biedronia i jego adwersarzy)
                potraktować równie ostro.

4) Dziękuję za propozycję, nie skorzystam. Część przyczyn wyłuszczyłem powyżej.
                Dodatkowo, nie jestem homoseksualistą, więc jeśli nawet te słowa uważałbym za
                lżenie, to nie mnie one dotyczą, tak i procesować się nie miałbym o co...
          • lechtizdajen Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:01
            1) nie wiem co to/kto to "mohery"
            2) nieznalskiej, czy metzowi wolno bezkarnie - choc z naruszeniem prawa
            obrazac chrzescijan, gaudenowi wolno bezkarnie , choc z naruszeniem prawa
            obrazac muzulmanow , okazuje sie, ze jedynymi, ktorych bezkarnie obrazac nie
            mozna sa zydzi, co wiecej komentarze -jak najbardziej zjadliwe- ale
            niewatpliwie o charakterze politycznym ( i jak twierdzi wielu - w pelni
            uprawnione - a maja prawo do takiej oceny), kierowane pod ich adresem moga
            zostac zinterpretowane przez nadgorliwych sedziow jako przestepstwo z
            cytowanych tu paragrafow kk -i w tym widze problem, ze przyklad skazanego (
            kretyna) bubla ma odstraszyc wszystkich innych ktorzy kiedykolwiek zechcieliby
            poddac krytyce jakiegos zyda - jasno sie wyrazam?
            • wiewiorzasta Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:12
              Lechtizdajen, jeśli ktoś czuje się obrażony przez drugą osobę (czy osoby), to
              pozywa te osoby - tak została pozwana Nieznalska, tak został pozwany Bubel. I
              Nieznalska i Bubel zostali skazani.

Jeśli polscy muzułmanie zdecydują o pozwaniu Gaudena, to też mogą to zrobić. I
              Gauden też może zostać skazany.
              • gniewko_syn_ryba Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:30
                wiewiorzasta napisała:

> Lechtizdajen, jeśli ktoś czuje się obrażony przez drugą osobę (czy osoby), to
                > pozywa te osoby - tak została pozwana Nieznalska, tak został pozwany Bubel. I
                > Nieznalska i Bubel zostali skazani.

Porównaj sobie komentarze GW po ogłoszeniu obu tych wyroków... ;)))
                • wiewiorzasta Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:40
                  gniewko_syn_ryba napisał:

> Porównaj sobie komentarze GW po ogłoszeniu obu tych wyroków... ;)))

Po co? Wiem, jaka może być opinia GW w jednej i drugiej sprawie.
                  • gniewko_syn_ryba Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:53
                    Dzięki ! ;))) Lepiej tego ująć nie mogłaś ! ;))) Miłego walentynkowania ! :)))
                    • wiewiorzasta Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 15.02.06, 00:53
                      gniewko_syn_ryba napisał:

> Dzięki ! ;))) Lepiej tego ująć nie mogłaś ! ;))) Miłego walentynkowania ! :)))

Proszę. Tylko nie wiem, z czego się tak cieszysz.

Miłego, chociaż już chyba po.
    • logo.vlad Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 20:56
      A dysponujesz Waszeć może dziełkiem p. Bubla i uzasadnieniem wyroku sądu?
      Bo żeby wypowiedzieć się wiążąco trzeba by znać całość sprawy...

Jeżeli dotyczyła ona li tylko tych trzech zacytowanych przez Waszmości
      sformułowań (moim zdaniem zresztą nieprzeciętnie plugawych) - to faktycznie
      wyrok na pierwszy rzut oka wygląda na paranoiczny. A brak symetrii denerwuje.

• lechtizdajen Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:08
        nie interesuja mnie publikacje pana bubla ani tym bardziej sam autor -
        odnioslem sie do depeszy agencyjnej - czy w okresleniu "pejsaty paplament" jest
        cos bardziej obrazliwego niz np w tytule pewnego znanego dziela literackiego pt
        "szczuropolacy" ??
        • logo.vlad Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:27
          lechtizdajen napisał:

> nie interesuja mnie publikacje pana bubla ani tym bardziej sam autor -

Rozumiem, mnie też niespecjalnie.

> odnioslem sie do depeszy agencyjnej

I dobrze - pisałem już, że jeśli wszystko wyglądało tak jak to Waszeć
          przedstawiasz, (i - jak rozumiem - jak to przedstawia agencja) to sprawa
          śmierdzi. Cały problem w tym "jeśli".

P.S. W dysputy na temat stopnia obraźliwości rozmaitych porównań i epitetów
          wdawać się nie zamierzam. Co nie znaczy, że nie zauważam różnicy między "proszę
          się uspokoić" a "stul pysk, sk...synu".
    • mmkkll Jestem przeciwko karaniu go. 14.02.06, 21:12
      Tak samo jak i innych osób, które miały procesy za wyrażanie(na ogół resztą
      głupich) poglądów.
      I nie ma to nic wspólnego z sympatiami/antypatiami.
      Zresztą zarówno Bubla, jak i np. Nieznalskiej czy też Urbana nie lubię.
      Ale uważam to za cenę wolności wypowiedzi i nie będę na tą okazję wyskakiwał z
      "odpowiedzialnością za słowa" albo "mową nienawiści".
      Tyle w kwestii poglądów, ale pozostaje jeszcze w tym wypadku prawo, które tej
      wolności nie sprzyja, więc wyrok był w tym wypadku prostą jego konsekwencją.
    • t-800 Re: obroncy wolnosci slowa do boju! 14.02.06, 21:38
      lechtizdajen napisał:

> nasienie" i "pejsaty paplament".

Pejsaty paplament? Buehehehehehehe! Czy tam się jakiemuś siędziemu sufit na łeb
      się nie spadł? ;-)
    • hulaj_dusza Re: "Wolność słowa" to nie wolność głoszenia 15.02.06, 00:59
      poglądów zabronionych przez Konstytucję RP.

Niska coś ta kara, jak za recydywę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka