Dodaj do ulubionych

Episkopat ma dość o. Rydzyka

• kompost444 Seansów nienawiści Gazety Wyborczej ciąg dalszy 16.02.06, 14:14
      Dzień bez obsmarowania RM to dzień stracony. Tak twierdzi michnikowszczyzna. Przykre, że niektórzy biskupi dają się w to wciągnąć i nie zauważają gry lewactwa na poróżnienie, rozbicie Kościoła w Polsce. Inna ciekawostka socjologiczna to stopień zmanipulowania dużej ilości nautów wypowiadających się na temat RM. Z ankiety wynika, że ilość słuchających i nie lubiących RM jest ~8%, a ilość wypowiadających się negatywnie kilkakrotnie wyższa. Co mówi wam, kochani, logika?
      • halfliner Ona mówi, że myślisz jak kompost. 16.02.06, 14:26
        • widziane_inaczej Lepszy kompost niż Kupa Wybiórczego Gnoju 16.02.06, 14:30
      • terence Re: Seansów nienawiści Gazety Wyborczej ciąg dals 16.02.06, 14:48
        tak tak, wszyscy którym nie podoba się Radio ma ryja Najwspanialszego Wszystkowiedzącego Jedynego Przewielebnego Ojca Dyrektora to muszą być zmanipulowani komuniści , ani chybi
        albo żydzi
        albo masoni
        albo pedały
        o Jezu, czy Ty to widzisz, czy Ty to słyszysz?
        ja słucham Radia M. dłuugo (szczególnie wieczorami, od czasu do czasu) i ideologie jaką głosi jest po prostu beznadziejna, na dłuższą mete robiąca dla całego społeczeństwa źle, mącąca narodową kadź (jak pisał Wyspiański w "Weselu")
        dzieląca na My i Oni
        i nie mam na myśli 95% audycji, gdyż w większości są to modlitwy i msze i to jest OK, ale mam na mysli te 5% audycji gdzie się "politykuje" i to jest straszne , takie głupoty jakie tam słysze czasem to nie wiem czy śmiać się czy płakać
        z resztą teraz to Ojciec Dyr i ojcowie prowadzący "luzują", kiedyś to były hardcorowe wypowiedzi i teorie , hehe siedzieliśmy z bratem i polewaliśmy ( z cyklu "w tych obozach to nie było tak źle jak się mówi")
        nie mówiąc już o zerowej chęci dialogu z innymi poglądami w radyju czy telewizyi czy gazecie, jakoś nie widze nawet jednego forum w tych mediach, nie mówiąc o swobodnej wypowiedzi na antenie...
        apel do tych co to nie lubią ale nie słuchają...ludzie jak krytykujecie to chociaż wiedzcie za co i się zainteresujcie, bo to woda na młyn sekciarzy Ojca Dyrektora...
        i jeszcze jedno , żeby nie było , ja Ojca Dyrektora podziwiam, zrobić takie imperium w 14lat, taka charyzma, no i ta zdolność do przemawiania (chociaż w sumie troche bredzenia), nie podobają mi się jego poglądy "tylko" i mocno autorytatywny charakter, no i to że go prawo nie tyka nawet małym swoim paluszkiem...
        jeśli nie zostało nic innego zacznijmy się śmiać...nie ma lepszej broni niż satyra...
        www.darthrydzyk.com
    • halfliner DEDYKUJĘ WSZYSTKIM RYDZYKOWCOM 16.02.06, 14:15
      www.bigcyc.pl/ccount/click.php?id=3
      • halfliner <a href="http://www.bigcyc.pl/ccount/click.php?id=3" target="_blan 16.02.06, 14:16
    • bogna40 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 14:18
      o. Rydzyka ma dość wiekszość (szczegolnie myśląca większość0 obywateli. Cala
      sytuacja pokazuje slabość kosciola. Dostojnicy wyglaszają krytyke, a O rydzyk
      ma to w nosie. to tak, jakby lekcewazyl kościoł. poświęcilam kiedys sporo czasu
      na słuchanie radia M., by wyrobic sobie wlasna zdanie. No i mam zdanie , bardzo
      negatywne, bo nie potrafię zaakceptowac fałszu, nienawiści i lekceważenia,
      ktore pod płaszczykiem dobrze brzmiących slow plynie z tego radia. Żal mi
      ludzi, ktorzy sluchają tych audycji. Sa albo tak samo źli i zalatwiają swoje
      brudne interesy, albo nie potrafią samodzielnie mysleć i oceniać. mam nadzieję,
      że znajdzie sie odwazny i madry anty-rydzyk, ktory zadba o dobrze pojęte
      interesy kosciola i prawdziwie wierzacych ludzi.
    • exdziewica Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 14:25
      Episkopat ma dość. Biskupi w tajnym liście gromią o. Rydzyka... Powiedziała
      gazeta
      Giertych chce "repolonizacji" mediów ...Powiedziała gazeta
      Jak PiS zjadł kaczkę o wcześniejszych wyborach...Powiedziała gazeta
      TV Trwam niedobrze zarejestrowana ...Powiedziała gazeta
      Kto i dlaczego straszył rozwiązaniem Sejmu ...Powiedziała gazeta
      Ziobro kłamie ws. prof. Ćwiąkalskiego ...Powiedziała gazeta
      Premierowi puszczają nerwy, czyli cieniasy z PO...Powiedziała gazeta
      Platforma przed PiS-em czyli politycy na wodzy sondaży...Powiedziała gazeta
      Gosiewski nie płacił rachunków telefonicznych...Powiedziała gazeta
      Po co PiS wszystkich straszył?...Powiedziała gazeta
      PO: Sto straconych dni rządu ...Powiedziała gazeta
      Profesorowie prawa o Ziobro: PRL wraca ...Powiedziała gazeta
      Krajowa Rada Sądownictwa kontra Ziobro ...Powiedziała gazeta
      Niech żyje Gazeta !!!!!!!!!!!!
      • vvvitek Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 16:50
        I dobrze że powiedziała. Takie jej prawo. Jej fundamentem jest demokracja, może,
        wolno jej, ma zwolenników, reprezentuje pewną część społeczeństwa.
        Innym mediom też wolno, nawet gazeta pana Leszka Bubla trąbi swoje racje i nikt
        jej nie zabrania.
        ALe Radio Maryjna działa inaczej. Jego fundamentem jest przede wszystkim
        religia, dopiero później demokracja. To radio katolickie, nie rządowe. Tu nie
        powinno być miejsca na politkę. Owszem, na newsy, wiadomości tak. Ale już bez
        tych radykalnych komentarz i podsycania atmosfery rozłamu. A nawet jeśli, to
        dlaczego zamyka się na drugą stronę świata politycznego? Dlaczego zawzięcie
        oczernia i krytykuje, a nie da szansy tym "innym" na rzetelną wypowiedź?
        Powiem Ci dlaczego, bo taki wspólny liberalny wróg jest konieczny do nakręcania
        sztucznej spirali niepokoju i wiązania słuchaczy ideą narodowo-katolicką,
        jedynie słuszną wobec sił reakcji. Zgodnie z retoryką wygłaszaną na antenie.
        PS RM jest potrzebne, a jego rola szczytna, wyłączywszy polikierstwo.
    • klenik Problem to raczej jest z KAI 16.02.06, 14:32
      Jak słucham tego PRZECISZEWSKIEGO to rece opadaja.Facet wszystkie rozumy chyba
      zjadł.KAI to jest dopiero polityczny-ale jest poprawny potycznie wiec jest cacy.
      Ale cyrk.
    • talking_head Re: W liście Episkopatu wniosek fałszywy 16.02.06, 14:35
      Księża piszą, że Radio transmisją z podpisania
      paktu stabilizacyjnego opowiada się za jedną
      partią. O ile sobie przypominam to w wydarzeniu
      tym brali udział przedstawiciele trzech różnych
      partii, a więc jeśli już wspiera to trzy a nie
      jedną partię. A czy samo przekazywanie informacji
      jest grzechem ?
    • zetp Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 14:40
      "Kościół jest postrzegany jako strona jednoznacznie popierająca jedną partię
      polityczną". A dlaczego niby ma popierac wszystkie partie? A jakie partie
      popiera "GW" i co na swoich lamach propaguje? Jakie tresci przekazuje
      czytelnikom? Takzwane "wolne media" nie moga zniesc, ze jest mozliwosc
      przekazania spoleczentwu informacji bez ich filtrujacego udzialu! Tymczasem w
      wyniku ewidentnej degeneracji mediow w Polsce, ktore w ponad 70% naleza do
      wlascicieli niepolskich i sluza do przekazywania ICH, a nie POLSKIEJ wizji tego
      co sie na swiecie dzieje ludzie coraz czesciej nastawiaja radio na RM i ogladaja
      TV TRWAM. Ciagle opluwanie wszystkiego co polskie, nazywanie kraju zasciankiem
      Europy, a Polakow wyznajacych stare, polskie zasady i zyjacych wg polskiej
      tradycji zacofancami, wstecznikami czy koltunem, naigrywanie sie z religii i
      wiary, nachalne propagowanie zachowan wynaturzonych i sposobu zycia bez zadnych
      hamulcow moralnych sprawily, ze Polacy szukaja normalnych nosnikow informacji i
      znalezli je w mediach o.Rydzyka! Juz sama nagonka na te media i sposob jej
      prowadzenia pokazuje kim tak naprawde sa ci arbitrzy medialni! Jak dalece ulegla
      wynaturzeniu dawna polska prasa swiadczy chocby przyklad "Gazety Wyborczej"!
      Prosze porownac co jej redakcja proponowala w chwili jej zalozenia, a co
      proponuje dzis!
      • hatteras Wszyscy mamy dosc zwyrodnialca Rydzyka! 16.02.06, 14:57
        Cz?owiek ,ktory w imie religii propaguje rasizm, g?osi nienawisc zas?uguje na
        pogarde i potepienie wszystkich uczciwych ludzi!
        • widziane_inaczej My Wszyscy Wybiórczy zapomniałes dodać 16.02.06, 15:01
          • terence Re: My Wszyscy Wybiórczy zapomniałes dodać 16.02.06, 15:09
            idź na forum Radia Ma ryja albo Waszego Dziennika
            nie możesz? bo nie ma!

...........
            www.dartrydzyk.com
            • hatteras Re: My Wszyscy Wybiórczy zapomnia?es dodac´ 16.02.06, 15:24
              To jest jeden ze szmalcownikow O(oszusta!)Rydzyka,pospolita szmata bez honoru
              i godnosci ludzkiej.
    • uszewia Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 14:55
      Mi się wydaje, że to trochę nie o to chodzi, że ktoś się wyżywa na Rydzyku. Ale
      kościół ma trochę inną misje jak mówić ludzią kto jest dobry na scenie
      politycznej. To sprawia, że babcia, która ma 100 lat i ślepo zawierza
      kościołowi, słuchając radia maryja może uznać, że jak nie zagłosuje na tego i
      tamtego to wieczne potępienie ją czeka... Kościół powinien zająć się sprawami
      wiary a nie polityki to dwie róźne sprawy mimo, że czasami nie da się niektórych
      rzeczy oddzielić, ale są granice wszystkiego i Rydzyk te granice mocno
      przekracza. A mieszanie w to wszystko śmierci Jana Pawła II jest jak najbardziej
      nie na miejscu... Pozdrawiam i "wierzę", że w końcu coś się zmieni :-)...
      • lux-ex-silesia W obronie ojca Rydzka 16.02.06, 17:49
        O. Rydzyk bladzi, bo jego przelozeni z o. Klafka na czele oraz czesc Episkopatu
        sami znalezli sie na zlej drodze, na ktorej prowadzi ich sam Ojciec Klamstwa.

Obawiam sie, bez bezposredniej reakcji Watykanu oraz Generala Zakonu
        Redemptorystow Episkopat Polski niczego tutaj nie wskora.
        Podobnie bylo z abp Petzem (ktorego bp. Zawitkowski na falach Radia Maryja
        bronil do konca jak niepodleglosci). To bezposrednia interwencja Jana Pawla II,
        przygotowana przez kard. Ratzingera doprowadzila dopiero do ustapienia abp
        Petza z urzedu.
        Trzeba sie modlic za bladzacych duchownych z Torunia i ich przelozonych, aby w
        koncu dostrzegli zlo, jakie wyrzadzaja Kosciolowi i Polsce.
        Przeciez i tak bramy piekielne naszego Kosciola nie przemoga.

Szczesc Boze!
    • basiahm Radio Maryja na "swietej wojnie" z odmiencami! 16.02.06, 15:03
      Kto narysuje karykatury?????????????
      • terence Re: Radio Maryja na "swietej wojnie" z odmiencami 16.02.06, 15:05
        www.darthrydzyk.com
      • terence Re: Radio Maryja na "swietej wojnie" z odmiencami 16.02.06, 15:07
        www.dartrydzyk.com
        gdy nie można już nic zrobić nalezy zacząć się śmiać... :)
        • terence Re: Radio Maryja na "swietej wojnie" z odmiencami 16.02.06, 15:11
          a w morde zabrakło h
          oczywiście www.darthrydzyk.com
          zapraszam! :)
          • cymber.gaj Re: Radio Maryja na "swietej wojnie" z odmiencami 16.02.06, 17:24
            terence napisał:

> a w morde zabrakło h
            > oczywiście www.darthrydzyk.com
            > zapraszam! :)

Fajne. Pliskan tińju. :)
    • 18261826www Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 15:45
      Walczac z taka kanalia ludzka,jaka jest Rydzyk,musimy pisac i mowic ludziom
      prawde i tylko prawde!Prawda zwyciezy,a Rydzyk i jego rasistowskie i zaklamane
      RM pojdzie na smietnik historii!Na ten moment czekamy jak na zbawienie!!!
      • jama314 Trochę prawdy o sobie... 16.02.06, 16:03
        Też "pożyteczny idiota", czy "nawiedzony antyklerykał"? A może zwyczajny "kawał
        chama"? Na śmietniku masz gwaratowane miejsce! Nic nie słyszałem aby o. T.
        Rydzyka suspensowano!
        • soulworm gowniane radio, gowniana religia. 16.02.06, 17:14

• wet3 Re: gowniane radio, gowniana religia. 16.02.06, 17:53
            "soulworm" - wstydz sie. Nie obrazaj uczuc religinych innych ludzi. Ja nie
            pisze nic negatywnego o Tobie. Przeciez znam Ciebie doskonale bo zabierales
            czesto glos na forum. Szanuj innych jesli chcesz by sznowany!
      • gogol66 Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 16:31
        GW i prawda? .... było by śmieszne gdyby nie był straszne
        • hatteras Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 16:51
          S?owa prawdy nie wystarcza,tego ?otra juz dawno winno sie osadzic i
          skazac!Dlaczego w innych krajach za g?oszenie rasizmu mozna dostac wyrok
          wieloletniego wiezienia???A u nas nic!bandzior dalej czyni swoje.
        • vvvitek Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 16:55
          gogol66 napisał:

> GW i prawda? .... było by śmieszne gdyby nie był straszne

GW nie indoktrynuje czytelników, nie mówi że ma monopol na prawdę. o. T.Rydzyk
          wręcz przeciwnie. A to jest fundamentalna różnica.
          • gogol66 Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 19:14
            vvvitek napisał:
            > GW nie indoktrynuje czytelników, nie mówi że ma monopol na prawdę. o. T.Rydzyk
            > wręcz przeciwnie. A to jest fundamentalna różnica.

jeśli GW was nie indoktrynuje to czemu jesteście tacy otumanieni?
            • vvvitek Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 17.02.06, 02:33
              > vvvitek napisał:
              > > GW nie indoktrynuje czytelników, nie mówi że ma monopol na prawdę. o. T.R
              > ydzyk
              > > wręcz przeciwnie. A to jest fundamentalna różnica.
              gogol66 napisał:
              > jeśli GW was nie indoktrynuje to czemu jesteście tacy otumanieni?

Ponieważ w odróżnieniu od was, my czytamy różne media i mamy bardzo szeroką
              skalę porównawczą. W tej skali RM reprezentuje skrajny poziom.
              Jeśli RM nie indoktrynuje to czemy WY jesteście tacy otumianieni? Co czytacie
              oprócz tej waszej gazetki? Jaką macie skalę porównawczą? Macie tylko
              argumentację że "oni wszyscy kłamią", że "jest zmowa medialna", że wszystkie
              inne media "to bagno" albo są "sprzedane zachodowi".
              Dziwnie to brzmi, wszyscy są źli, tylko my i nasze jest dobre.
              Dlatego z całą stanowczością twierdzę, że to wy jesteście otumanieni za sprawą
              RM i pana Rydzyka. Celowo mówię pana bo moim Ojcem duchowym on już nie jest.
              • silesius.monachijski Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 17.02.06, 02:44
                wiec wyjasnil mi, co oznacza ten wynik gazetowego "sondazu", w ktorym 70 %
                deklaruje, ze nie slucha RM, a jest nastawiona negatywnie; a gdzie
                samodzielnosc myslenia? a gdzie ocena, oparta o wlasne refleksje? i to Cie nie
                dziwi? dla mnie to kompletna umyslowa degrengolada, i kierowanie sie wylacznie
                ideologicznym nastawieniem gw i pokrewnych mediow; to - dla mnie - szczyt
                intelektualnego dna

vvvitek napisał:

> > vvvitek napisał:
                > > > GW nie indoktrynuje czytelników, nie mówi że ma monopol na prawdę.
                > o. T.R
                > > ydzyk
                > > > wręcz przeciwnie. A to jest fundamentalna różnica.
                > gogol66 napisał:
                > > jeśli GW was nie indoktrynuje to czemu jesteście tacy otumanieni?
                >
                > Ponieważ w odróżnieniu od was, my czytamy różne media i mamy bardzo szeroką
                > skalę porównawczą. W tej skali RM reprezentuje skrajny poziom.
                > Jeśli RM nie indoktrynuje to czemy WY jesteście tacy otumianieni? Co czytacie
                > oprócz tej waszej gazetki? Jaką macie skalę porównawczą? Macie tylko
                > argumentację że "oni wszyscy kłamią", że "jest zmowa medialna", że wszystkie
                > inne media "to bagno" albo są "sprzedane zachodowi".
                > Dziwnie to brzmi, wszyscy są źli, tylko my i nasze jest dobre.
                > Dlatego z całą stanowczością twierdzę, że to wy jesteście otumanieni za sprawą
                > RM i pana Rydzyka. Celowo mówię pana bo moim Ojcem duchowym on już nie jest.
                • vvvitek Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 17.02.06, 02:57
                  > wiec wyjasnil mi, co oznacza ten wynik gazetowego "sondazu", w ktorym 70 %
                  > deklaruje, ze nie slucha RM, a jest nastawiona negatywnie; a gdzie

Ja też nie uważam się za słuchacza, a mimo to wieczorami słucham. Moja matka też
                  słucha i jej się podoba, co rozumiem. Bo są w nim też treści bardzo potrzebne
                  ludziom, tego nie neguję. W tych 70% jest zapewne 20% takich jak ja,
                  słuchających czasmi, 30% nie słucha bo albo się zdążyli przekonać, albo są
                  uprzedzeni opiniami tych którzy się przekonali. Jakieś 20% nie słucha i jest z
                  góry uprzedzona. Ta część jest zupełnie niemiarodajna. Brakuje w sondażu
                  szczegółowej analizy.

> samodzielnosc myslenia? a gdzie ocena, oparta o wlasne refleksje? i to Cie nie
                  > dziwi? dla mnie to kompletna umyslowa degrengolada, i kierowanie sie wylacznie
                  > ideologicznym nastawieniem gw i pokrewnych mediow; to - dla mnie - szczyt

Ja oceniam, mam swoje refleksje. Wielu nie ma, nie wypowiadam się w ich imieniu.
                  Jako człowiek świadomy, wykształcony, inteligentny, myślący itd, w tym osłuchany
                  z różnymi mediami, twierdzę, że w RM dopuszcza się ciągłej manipulacji.
                  Nie twierdzę przy tym że GW nie manipuluje. Jeśli pominiemy RM i GW, to i tak
                  pozostanie nam szerokie spektrum innych mediów i ciągle ten sam obraz: krytyka
                  poczynań T.Rydzyka, podobnie jak wcześniej o.Jankowskiego.

> samodzielnosc myslenia? a gdzie ocena, oparta o wlasne refleksje? i to Cie nie
                  > dziwi? dla mnie to kompletna umyslowa degrengolada, i kierowanie sie wylacznie
                  > ideologicznym nastawieniem gw i pokrewnych mediow; to - dla mnie - szczyt

Brakuje rzeczowej spokojnej dyskusji. Zbyt wielu krzykaczy z jednej i drugiej
                  strony. Ideologiczne nastawienie GW dla mnie nie ma znaczenia, a mimo to
                  podzielam w wielu kwestiach jej punkt widzenia w sprawach RM. Ten akurat punkt
                  podziela szereg innych mediów krajowych, nawet kościelnych.
                  • silesius.monachijski Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 17.02.06, 03:03
                    napewno chcesz dobrze; mnie niepokoi, ze 70% twierdzi, ze nie slucha i jest
                    nastawinona negatywnie; toz to paranoja; nie mowimy o Tobie; Ty sluchasz
                    krytycznie; ale: wiekszosc nie slucha, i "ma swoje zdanie"; zapytaj o dodatek
                    do gw, czyli Tygodnik powszechny; 3 % (w tym i ja) czyta; zas 80 % powie
                    (choc nie czyta), ze to "prawdziwy glos polskiego katolicyzmu"; nie przeraza
                    Cie ta pustka w umyslach ludzi "stukajacych w klawiature", czyli jakos
                    tam "ucywilizowanych"? bo mnie to przeraza

vvvitek napisał:

> > wiec wyjasnil mi, co oznacza ten wynik gazetowego "sondazu", w ktorym 70
                    > %
                    > > deklaruje, ze nie slucha RM, a jest nastawiona negatywnie; a gdzie
                    >
                    > Ja też nie uważam się za słuchacza, a mimo to wieczorami słucham. Moja matka
                    te
                    > ż
                    > słucha i jej się podoba, co rozumiem. Bo są w nim też treści bardzo potrzebne
                    > ludziom, tego nie neguję. W tych 70% jest zapewne 20% takich jak ja,
                    > słuchających czasmi, 30% nie słucha bo albo się zdążyli przekonać, albo są
                    > uprzedzeni opiniami tych którzy się przekonali. Jakieś 20% nie słucha i jest z
                    > góry uprzedzona. Ta część jest zupełnie niemiarodajna. Brakuje w sondażu
                    > szczegółowej analizy.
                    >
                    > > samodzielnosc myslenia? a gdzie ocena, oparta o wlasne refleksje? i to Ci
                    > e nie
                    > > dziwi? dla mnie to kompletna umyslowa degrengolada, i kierowanie sie wyla
                    > cznie
                    > > ideologicznym nastawieniem gw i pokrewnych mediow; to - dla mnie - szczyt
                    >
                    > Ja oceniam, mam swoje refleksje. Wielu nie ma, nie wypowiadam się w ich
                    imieniu
                    > .
                    > Jako człowiek świadomy, wykształcony, inteligentny, myślący itd, w tym
                    osłuchan
                    > y
                    > z różnymi mediami, twierdzę, że w RM dopuszcza się ciągłej manipulacji.
                    > Nie twierdzę przy tym że GW nie manipuluje. Jeśli pominiemy RM i GW, to i tak
                    > pozostanie nam szerokie spektrum innych mediów i ciągle ten sam obraz: krytyka
                    > poczynań T.Rydzyka, podobnie jak wcześniej o.Jankowskiego.
                    >
                    > > samodzielnosc myslenia? a gdzie ocena, oparta o wlasne refleksje? i to Ci
                    > e nie
                    > > dziwi? dla mnie to kompletna umyslowa degrengolada, i kierowanie sie wyla
                    > cznie
                    > > ideologicznym nastawieniem gw i pokrewnych mediow; to - dla mnie - szczyt
                    >
                    > Brakuje rzeczowej spokojnej dyskusji. Zbyt wielu krzykaczy z jednej i drugiej
                    > strony. Ideologiczne nastawienie GW dla mnie nie ma znaczenia, a mimo to
                    > podzielam w wielu kwestiach jej punkt widzenia w sprawach RM. Ten akurat punkt
                    > podziela szereg innych mediów krajowych, nawet kościelnych.
                    • bbn777 Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 17.02.06, 19:13
                      silesius.monachijski napisał:
                      > napewno chcesz dobrze; mnie niepokoi, ze 70% twierdzi, ze nie slucha i jest
                      > nastawinona negatywnie; toz to paranoja; nie mowimy o Tobie; Ty sluchasz
                      > krytycznie; ale: wiekszosc nie slucha, i "ma swoje zdanie"; zapytaj o dodatek
                      > do gw, czyli Tygodnik powszechny; 3 % (w tym i ja) czyta; zas 80 % powie
                      > (choc nie czyta), ze to "prawdziwy glos polskiego katolicyzmu"; nie przeraza
                      > Cie ta pustka w umyslach ludzi "stukajacych w klawiature", czyli jakos
                      > tam "ucywilizowanych"? bo mnie to przeraza

"Nie slucham, nie lubie" - juz w innych watkach tlumaczylem (i nie tylko ja) w
                      jaki inny od Twojego sposobu mozna to odebrac.W skrocie "Nie slucham" = nie
                      slucham teraz. To co vvvitek napisał, potwierdza slusznosc tego co mowilem. A
                      dla Ciebie dalej jest to argumentem...

A teraz wytlumacz mi, czemu obrazasz ludzi, ktorzy nigdy nie sluchali a maja
                      swoje zdanie wyrobione na podstawie np. urywkow audycji, artykulow w (roznych)
                      gazetach, czy calego szumu medialnego, ktory jest zwiazany z RM? Odbierasz im
                      prawo glosu? Twierdzisz, ze tacy ludzie sa glupi... Na jakiej podstawie?
                      Podam Ci inny przyklad(ktory juz podawalem): nie zazywam narkotykow, a uwazam je
                      za zle.

Pozdrawiam
                    • vvvitek Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 18.02.06, 01:05
                      Każda pustka w umysłach ludzi stukających klawiaturę i przebierających paciorki
                      różańca przy słowach z eteru x.dyrektora przyprawia mnie o ból głowy. Tacy
                      ludzie krzyczą najgłośniej. A tą pustkę w głowach doskonale wykorzystują do
                      sterowania nimi haryzmatyczni przywódcy stadka (z każdej strony barykady)
      • klenik Re: Dziekujemy GW za slowa prawdy o Rydzyku 16.02.06, 20:59
        Dziekujemy Radiu Maryja za słowa prawdy o Gazecie wybiorczej
    • jama314 My słuchacze RM też mamy dość!!! 16.02.06, 15:56
      My słuchacze RM też zaczynamy mieć dość prób rozwalenia tego radia rękami
      Kościoła. Myślę, że kiedyś zostanie wystawiony rachunek za to jątrzenie
      wszystkim siejącym wiatr. Najlepsze są wyniki sondy. Podobnie i ja nie słucham
      radia Kwang-Tong w Jemenie Południowym i w dodatku się z nim nie zgadzam.
      Oszołomstwo sięga zenitu! Tylko pogratulować takich "pożytecznych idiotów"!
      • 18261826www Re: My s?uchacze RM tez˙ mamy dos´c´!!! 16.02.06, 16:04
        Jestescie pospolita banda rasistow.Nie macie nic wspolnego ani z
        chrzescijanstwem ani z polska tradycja i kultura.Wychwalajac publicznie na caly
        swiat Hitlra za holokaust daliscie dowod ,ze jestescie pospolitymi bandytami i
        potraktowano was jak bandytow umieszczajac na swiatowej liscie
        HATE RADIO(sprawdz!)rozglosni neohitlerowskich otwarcie propagujacych rasizm i
        nienawisc!
        • jama314 Re: My s?uchacze RM tez˙ mamy dos´c´!!! 16.02.06, 16:29
          Dziękuję, oto mamy typowego przedstawiciela "społeczeństwa otwartego"
          walczącego z polską ksenofobią i antysemityzmem. Pełen miłości i tolerancji. A
          jak dobrze poinformowany! No pozazdrościć. Posada redaktora w GW już czeka!
        • terence Re: My s?uchacze RM tez˙ mamy dos´c´!!! 16.02.06, 17:02
          zluzuj bo ci pikawa wysiądzie... spokojniej,nie uogólnieaj i nie przesadzaj
          lejesz wode na młyn moherów takim gadaniem...
      • wet3 do "jama314" 16.02.06, 16:11
        jama314 napisał:

> My słuchacze RM też zaczynamy mieć dość prób rozwalenia tego radia rękami
        > Kościoła. Myślę, że kiedyś zostanie wystawiony rachunek za to jątrzenie
        > wszystkim siejącym wiatr. Najlepsze są wyniki sondy. Podobnie i ja nie
        słucham
        > radia Kwang-Tong w Jemenie Południowym i w dodatku się z nim nie zgadzam.
        > Oszołomstwo sięga zenitu! Tylko pogratulować takich "pożytecznych idiotów"!

A cz nie przyszlo Ci do glowy, ze cala ta zadyma jest wywolana przez
        przeciwnikow lustracji w KK szukajacych teraz poparcia w GW? Pozdrawiam.
        • jama314 Podzielam... 16.02.06, 17:28
          Nie mam najmniejszych wątpliwości że cała rzesza "autotytetów moralnych"
          poczuła namacalne zagrożenie dekonspiracją i czyni wszelkie możliwe wysiłki
          mające na celu osłabienie frontu prolustracyjnego. Otoczeni "pożytecznymi
          idiotami" zupełnie mie rozumiejącymi istoty rzeczy, usiłującymi upiec przy
          okazji swoje antykościelne fobie, robią komiczny rwetes i wydaje im się że te
          intencje nie są dla normalnych czytelne. Czas "próby ogniem" nadchodzi.
      • terence Re: My słuchacze RM też mamy dość!!! 16.02.06, 16:15
        jama314, ale nikt by się nie czepiał radia co ma ryja, gdyby sobie nadawało w
        spokoju swoje a nie mieszało się (a właściwie Najwspanialszy Wszystkim Sterujący
        Ojciec Dyrektor) do polityki rządu i przestrzegało praw jak inne radia telewizje
        itp pozdrawiam!
        • hatteras Re: My s?uchacze RM tez˙ mamy dos´c´!!! 16.02.06, 16:24
          Ca?y chrzescijanski swiat odcina sie od RM jak od najgorszej zarazy.Wystarczy
          kliknac:radio maryja rasizm...i cz?owiek ma lekture na kilka dni.
          • wet3 do hatteras 16.02.06, 18:03
            hatteras napisała:

> Ca?y chrzescijanski swiat odcina sie od RM jak od najgorszej zarazy.Wystarczy
            > kliknac:radio maryja rasizm...i cz?owiek ma lekture na kilka dni.

Bredzisz jak natchniona!!!
        • wet3 do terrence 16.02.06, 16:27
          terence napisał:

> jama314, ale nikt by się nie czepiał radia co ma ryja, gdyby sobie nadawało w
          > spokoju swoje a nie mieszało się (a właściwie Najwspanialszy Wszystkim
          Sterując
          > y
          > Ojciec Dyrektor) do polityki rządu i przestrzegało praw jak inne radia
          telewizj
          > e
          > itp pozdrawiam!

To politycy wybieraja srodki masowego przekazu. Taki sposob postepowania
          powszechny jest na Zachodzie - gdzie politycy wybieraja media do ktorych maja
          zaufanie. Episkopat zas niepotrzebnie obawia sie, ze wybor mediow O.Rydzyka
          wyglada zbyt mocna na angazowanie sie po czyjejs stronie. I tu KK robi BLAD!!!
          Odwracasz kota ogonem i myslisz, ze ktos w takie bzdury uwierzy. Przeciez
          dobrze wiesz, ze przedstawiciele KK oraz politycy wystepuja w Polsacie i nikt z
          tego powodu nie podnosi kwiku.Wiec o co Tobie chodzi?! Jeszcze potrafimy myslec.
          • terence Re: do terrence 16.02.06, 16:33
            no tak, naiwniak ze mnie, myślałem że radio powinno głosić Ewangelie i pogłębiać
            wiare... ale co ja tam wiem jak pewnie jestem z Tych (My , Oni), albo cos innego...
            a pokaz mi gdzie za granicą rządzący wybieraja religijne rozgłośnie i telewizje?
            chyba w Iranie...
          • terence Re: do terrence 16.02.06, 16:36
            wet3 napisał: "Jeszcze potrafimy myslec"
            tak potraficie, jedynie słusznie według woli Ojca Dyrektora, co powiedza w
            radyju to święte...trochę krytycyzmu w radiu by się przydało nie sadzisz
            wyborcza nie jest idealna ale nie ma takiego ryja...
            • wet3 Re: do terrence 16.02.06, 18:02
              terence napisał:

> wet3 napisał: "Jeszcze potrafimy myslec"
              > tak potraficie, jedynie słusznie według woli Ojca Dyrektora, co powiedza w
              > radyju to święte...trochę krytycyzmu w radiu by się przydało nie sadzisz
              > wyborcza nie jest idealna ale nie ma takiego ryja...

Czy Ty sadzisz, ze O.Rydzyk ma wladze i moc, aby za uszy przyprowadzic
              politykow do swoich srodkow przekazu? Ja mysle, ze to wlasnie politycy wybrali
              RM i Trwam - bo wlasnie w nich moga jasno i wyraznie powiedziec jaki jest ich
              program. Tego nie mogliby zrobic w np. Polsacie (bez przerywania oraz innych
              szykan) oraz w innych poprawnie politycznych mediach. Jesli tego nie widzisz,
              to ... cos tu nie dziala.
              • terence Re: do terrence 17.02.06, 15:57
                nie no masz racje ze politycy sami przychodzą do Ojca Dyrektora... ale my tu nie
                o politykach tylko o twarzy kościoła katolickiego naszego...
                polityka to dla mnie w krysztale pomyje, to znaczy że kościół katolicki ma
                pluskać się w pomyjach?
                radio ma ryja katolicki głos w naszych domach? to mi się nie podoba...
          • vvvitek Re: do terrence 16.02.06, 16:41
            Przysłuchuję się dyskusji. Rząd ma prawo swobodnego wyboru. I wybrał, jego
            prawo. Obawiam się bardziej o sferę religijną przedsięwzięcia. Rządy się
            zmieniają cyklicznie, są lepsze gorsze, zawsze jest opozycja (bynajmniej nie
            ślepo zwalczająca PIS co usiłuje się wmówić radiosłuchaczom).
            Skoro rząd wybiera jakąś rozgłośnię, to znaczy że ma w tym jakiś interes.
            Rozgłośnie katolickie powinny być bezinteresowne i politycznie bezstronne.
            Tymczasem w RM trwa ciągła promocja PISu i koalicjantów przy agresywnej kampanii
            przeciw PO. To jest już jakieś ukierunkowanie rozgłośni, głoszenie własnego
            zdania na ten temat. To już nie jest kościelny głos w każdym domu, ale głos
            narodowo-patriotyczny, głos kościoła narodo-katolickiego, a nie kościoła
            katoliciego. Kościoła, negującego przeciwników obranej linii
            narodowo-katolickiej, mniej lub bardziej wypatrzonej.
            Polsat to medium niezależne, choć nie bezstronne. Nie bazuje na fundamentach
            religijnych, na ludzkiej naiwności. Jest, można go włączyć, wyłączyć. Radio
            Maryja to inne medium, za sprawą atutu jakim jest religia, ma dziesięciokrotnie
            większą siłę przebicia. I wykorzystuje ten atut w celach niestatutowych.
            • roxxx2 Re: do terrence 16.02.06, 17:09
              rydzyk dziala na bardzo prostej zasadzie co nie znaczy wcale glupiej wrecz przeciwnie
              u nas w Polsce emeryci bardzo rzadko maja zainteresowania czy pasje ktore realizuja, znacznie czesciej siedza samotnie w domu czujac sie nikomu niepotrzebni
              wiec jesli jest mozliwosc uczestnictwa w grupie ( nie bez powodu nazywa sie to RODZINA RM)to bardzo szybko to lapia i mocno sie angazuja stanowiac spora sile ktora mozna kierowac i tym samym osiagac takie czy inne cele
              to ze kosciol jest temu przeciwny to rzecz oczywista bo uzycie religii zwieksza sile i bezkarnosc (uczucia religijne to swietny sposob na obrone w przypadku praktycznie kazdej krytyki)
              to ze politycy sie tam pokazuja to akurat mnie nie dziwi , maja tam mozliwosc mowienia co chca nie ma trudnych pytan ( nikt sie nie czepia) , to normalne ze polityk wykorzysta taka okazje .
              a ojciec dyr rosnie w sile i o to chodzi :)
        • vvvitek Rydzyk i Łukaszenka, Radio Maryja i Radio Mińsk 16.02.06, 16:29
          Jest dużo rozgłośni katolickich, chrześcijańskich. Chociażby Radio Plus, radio
          Częstochowa (czy jakoś tak), które nie zajmują się komentatorstwem politycznym.
          Jedynym błędem Radia Maryjna jest to, że mówiąc o polityce (co poniekąd
          zrozumiałe) zabiera się za interpretację, komentowanie i wyciąganie wniosków,
          zawsze silnie spolaryzowanych na prawo. Codziennie na antenie emitowana jest
          którka przemowa o.Rydzyka o tym, że RM to pierwsze polskie radio które rozmawia
          ze wszystkimi, jest otwarte, niezależne, zaprasza znane osobistości, polityków,
          normalnych ludzi.
          Tylko że nie dodaje, że zaprasza polityków jednej sprecyzowanej opcji
          politycznej, zaprasza osobistości reprezentujące jeden sprecyzowany światopogląd
          i edukuje normalnych ludzi pod kątem tego jedynie słusznego światopoglądu. To
          wybuchowa mieszanka. Gdyby stworzyć na wzór Radia Maryja jakąś inną rozgłośnię,
          gdzie zamiast ojca Rydzyka stałaby inna haryzmatyczna postać, wyszłoby nam takie
          nomen omen Radio Białoruś nadające z Mińska. Haryzmatyczny Łukaszenka kochający
          naród i krzewiący narodowy patriotyzm, tradycje, wspólny wróg = Polska i zachód,
          milion słuchaczy, w tym kilkudziesięciu klakierów, ministrowie na antenie. Jak
          lustrzane odbicie, tylko aktorzy inni.
        • jama314 Więcej "pożytecznych idiotów" 16.02.06, 17:43
          Jestem pod wrażeniem tej celnej argumentacji. Tak właśnie wyobrażam
          sobie "pożytecznych idiotów" w Internecie na usługach ateistów. Zdrówka życzę.
    • gogol66 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 16:17
      Redaktor Jacek Żakowski, dziekan Katedry Dziennikarstwa Collegium Civitas -
      uczelni, której misją jest "kształtowanie dojrzałych postaw obywatelskich" - w
      wieczornym magazynie TVN-24 stwierdził, że poglądy Bronisława Wildsteina na
      lustrację przychodzą mu łatwo, ponieważ przez całe lata 80. Wildstein dekował
      się za granicą. 10 lutego w porannej audycji stacji Tok FM redaktor Żakowski
      przestrzegał, żeby określając Bronisława Wildsteina (za J. Kaczyńskim) jako
      szpicę polskiej publicystyki, nie mylić szpicy ze szpiclem. Te insynuacje budzą
      nasz gwałtowny sprzeciw. Zacytowane wypowiedzi red. Żakowskiego uwłaczają
      elementarnym zasadom dziennikarskiej etyki i ludzkiej przyzwoitości. Przywołują
      na pamięć czasy peerelowskiej propagandy, która odmawiała emigrantom prawa
      wypowiadania się w sprawach Polski właśnie dlatego, że "dekowali się za granicą".
      • ziuta38 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 16:30
        papa Benek przyjezdza i ma byc porzadek.
        zadnych lutrow i rydzykow.
        amen.
        • gogol66 Re: Episkopat ma dość Michnika 16.02.06, 16:51
          ziuta38 napisał:
          > papa Benek przyjezdza i ma byc porzadek.
          > zadnych lutrow i rydzykow.amen.

oj!ziuta,oj!ziuta
          co ty taka struta
          jak ślina wypluta
          jak wyjęta z buta
          jakby kawał gluta
          jakoby w PO smuta
          lub w stanie Yuta
          dziwka zaszczuta!
          • hatteras Re: Episkopat ma dos´c´ Michnika 16.02.06, 17:02
            gogol66 napisa?:

> ziuta38 napisa?:
            > > papa Benek przyjezdza i ma byc porzadek.
            > > zadnych lutrow i rydzykow.amen.
            >
            > oj!ziuta,oj!ziuta
            > co ty taka struta
            ====================================================================
            Moze to wydrukuja na pierwszej stronie waszego dziennika?
            > jak s´lina wypluta
            > jak wyje˛ta z buta
            > jakby kawa? gluta
            > jakoby w PO smuta
            > lub w stanie Yuta
            > dziwka zaszczuta!
            • henryk131 KRYTYKUJAC EPISKOPAT KRYTYKUJESZ PAPIEZA I RELIGIE 16.02.06, 18:23
    • gogol66 Re: Episkopat ma dość Michnika 16.02.06, 16:28
      Redaktor Jacek Żakowski, dziekan Katedry Dziennikarstwa Collegium Civitas -
      uczelni, której misją jest "kształtowanie dojrzałych postaw obywatelskich" - w
      wieczornym magazynie TVN-24 stwierdził, że poglądy Bronisława Wildsteina na
      lustrację przychodzą mu łatwo, ponieważ przez całe lata 80. Wildstein dekował
      się za granicą. 10 lutego w porannej audycji stacji Tok FM redaktor Żakowski
      przestrzegał, żeby określając Bronisława Wildsteina (za J. Kaczyńskim) jako
      szpicę polskiej publicystyki, nie mylić szpicy ze szpiclem. Te insynuacje budzą
      nasz gwałtowny sprzeciw. Zacytowane wypowiedzi red. Żakowskiego uwłaczają
      elementarnym zasadom dziennikarskiej etyki i ludzkiej przyzwoitości. Przywołują
      na pamięć czasy peerelowskiej propagandy, która odmawiała emigrantom prawa
      wypowiadania się w sprawach Polski właśnie dlatego, że "dekowali się za granicą".
      • vvvitek Re: Episkopat ma dość Michnika 16.02.06, 16:53
        Ale Twoja wypowiedź jest nie na temat. Ten wątek jest o apelu episkopatu do
        o.Rydzyka.
      • wilmor1 Re: Episkopat ma dość Michnika 16.02.06, 17:58
        gogol66... już każdy wie kim jesteś!.. nie wysilaj sie .. twoja przeszłość
        ubeka jest tak widoczna!.. ten język ,sposób wysławiania sie, znamionuje
        komunistyczną propagandę!.Takim językiem posługiwali sie ubecy, gdy chcieli
        kogoś zdyskredytować w oczach zwykłych ludzi! dla kogo teraz kapujesz? dla
        PISowskiej Partii robotniczej?
        • gogol66 Re: Episkopat ma dość Michnika 16.02.06, 19:21
          wilmor1 napisał:
          > gogol66... już każdy wie kim jesteś!.. nie wysilaj sie .. twoja przeszłość
          > ubeka jest tak widoczna!.. ten język ,sposób wysławiania sie, znamionuje
          > komunistyczną propagandę!.Takim językiem posługiwali sie ubecy, gdy chcieli
          > kogoś zdyskredytować w oczach zwykłych ludzi! dla kogo teraz kapujesz? dla
          > PISowskiej Partii robotniczej?

o cześć ci Maleszka
          synu Adama i Leszka
          ale twoje czyny i słowa
          są godne Pawki Morozowa
          co donosił na swojego tatę
          ty mógłbyś być jego bratem
    • mandrake33 A my mamy dość episkopatu 16.02.06, 17:52
      Watykan nie powinien rządzic Polską. Polska potrzebuje własnego kościoła, niech
      się nazywa jak chce, ale powinien byc suwerenny i służyć Polsce i Polakom.
    • czarek62 Szkoda, ze Episkopat tak dlugo sie wahal! 16.02.06, 17:55
      Pozwolil w ten sposob na rozpanoszenie sie tej negatywnej ideologii ze
      znamionami sekty, przewrocil w milionach mozgow biednym Polakom...itp.itd.
      Watpie, zeby teraz latwo sie tego wzdal, mysle, grzybiarz i jego ferajna.
    • gregorsamsa Byle do czerwca! 16.02.06, 17:58
      Jak przyjedzie owczarek niemiecki to sie te rozwydrzone owieczki (i barany) moze troche uspokoja.
    • talking_head Re: AJ WAJ, I O CZYM BĘDZIE PISAĆ WYBORCZA ? 16.02.06, 18:02
      Dzień bez Ojca Tadeusza to dla pismaków z Gazety
      i innych "merdiów" dzień stracony. Odkąd przycichł,
      z powodów zdrowotnych, ksiądz Henryk z gdańskiej
      Św. Brygidy Radio Maryja jest na tapecie w Wyborczej
      dzień i noc. Aż strach pomyśleć co stanie się z głównym
      śledczym Gazety Mośkiem Lizusem gdy zamilknie Radio.
      Ciekawą informację na temat poziomu czytelników portalu
      przynosi ankieta zamieszczona obok. Ponad 70% ludzi
      deklaruje, że nie zna tego radia bowiem go nie słucha
      ale wie, że go nie lubi, ciekawe.
      Wszystkich krytykantów Radia proszę by choć raz przestawili
      gałkę w swoich radyjkach i posłuchali, na próbę.
      Gwarantuję, że będziecie mocno zdziwieni.
      • chloppolski1 MICHNIK I MASONI... 16.02.06, 18:08
        ...wolaja wielkim glosem do biskupow aby "owieczki katolickie" obronil przed
        Ojcem Rydzykiem i Radiem Maryja, no, no...
        • henryk131 MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHORZU? 16.02.06, 18:20
          • 18261826www Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 18:41
            I dzieki Michnikowi Polska jest dzisiaj wolnym krajem i ludzie moga wyrazac
            swoje mysli i uczucia bez obawy ,ze beda przesladowani,skazywani,bici za to co
            mysla i czuja.I nawet taka szmata,taki smiec jak szpicel rydzyka,moze
            bezkarnie wejsc na forum GW i pluc na jej redaktora i czytelnikow gazety.
            Za to Adam Michnik tez siedzial, niezapominajmy i o tym!
            • jama314 My tchórze podziwialiśmy innych... 16.02.06, 19:11
              Tylko prawda (cała) jest interesująca...
            • klenik Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:16
              Lenin tez siedział.Żaden to argument.Castro również.
              • czat-man Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:24
                klenik napisał:
                > Lenin tez siedział.Żaden to argument.Castro również.

A nawet Adolf.
                • gogol66 Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:30
                  czat-man napisał:
                  > klenik napisał:
                  > > Lenin tez siedział.Żaden to argument.Castro również.
                  > A nawet Adolf.

Napoleon też siedział
                  a myślisz, że jak ktoś chodzi po celi to nie siedzi?
                  • czat-man Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:34
                    gogol66 napisał:
                    > a myślisz, że jak ktoś chodzi po celi to nie siedzi?

Ze co prosze?
                    • gogol66 Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:43
                      czat-man napisał:
                      > gogol66 napisał:
                      > > a myślisz, że jak ktoś chodzi po celi to nie siedzi?
                      > Ze co prosze?

przepraszam, to był taki test na inteligencję
                      • czat-man Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:47
                        gogol66 napisał:
                        > przepraszam, to był taki test na inteligencję

Ahaaaaaaa...
                        Dobry.
                • silesius.monachijski Adolf Hitler tez siedzial 6 lat; i co z tego? 16.02.06, 20:30
                  czat-man napisał:

> klenik napisał:
                  > > Lenin tez siedział.Żaden to argument.Castro również.
                  >
                  > A nawet Adolf.
            • gogol66 Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:26
              18261826www napisał:
              > I dzieki Michnikowi Polska jest dzisiaj wolnym krajem i ludzie moga wyrazac
              > swoje mysli i uczucia bez obawy ,ze beda przesladowani,skazywani,bici za to co
              > mysla i czuja.I nawet taka szmata,taki smiec jak szpicel rydzyka,moze
              > bezkarnie wejsc na forum GW i pluc na jej redaktora i czytelnikow gazety.
              > Za to Adam Michnik tez siedzial, niezapominajmy i o tym!

O! cześć ci Maleszka
              synu Adasia i Leszka
              ale twoje czyny i słowa
              są godne Pawki Morozowa
            • talking_head Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:34
              skoro mamy "wolność wypowiedzi" to skąd
              ta agresja wobec jednej stacji, której
              na dodatek słucha zaledwie 2.5% ludzi ???
              • wilmor1 Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 20:41
                spadaj ćwoku!.. idz całuj rydzyka w d....!
            • kolter Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 22:59
              no i to takich jak silesius najbardziej boli ze mozna juz pisac ze klecha to
              zlodziej ,pederasta,pedofil ,oni uznaja krytyke ale w swoim wykonaniu!!
          • gogol66 MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 19:28
            MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO......a skąd wiesz że siedział?

O! cześć ci Maleszka
            synu Adasia i Leszka
            ale twoje czyny i słowa
            są godne Pawki Morozowa
            • wilmor1 Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 20:39
              gogol66 .. ten sam pamflet, ma ci służyc,ubecki sługusie, za wszystkie
              odpowiedzi?
            • hatteras Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 20:45
              Na tym polega niesprawiedliwosc.A Michnik wspania?y cz?owiek ,otoczony
              szacunkiem i uznaniem wielkich tego swiata,niepodwazalny autorytet
              moralny,spedzil 6 dlugich lat swojego zycia w wiezieniu,a takie zero takie
              nic,smiec,zwyrodnialec,najpodlejszy z pod?ych- rydzyk pozostaje na wolnosci!
              • aisug Re: MICHNIK SIEDZIAL DLA POLSKI 6 LAT, A TY TCHO 16.02.06, 21:33
                hatteras napisała:
                .A Michnik wspania?y cz?owiek ,otoczony
                > szacunkiem i uznaniem wielkich tego swiata,niepodwazalny autorytet
                > moralny,spedzil 6 dlugich lat swojego zycia w wiezieniu,.......
                ===================================================================
                ciekawe, że Popiełuszkę i innych szybko ukatrupili, a Michnik siedział w
                więzieniu i pisał eseje, felietony itd, publikowane na zachodzie
              • barbara444 Michnikowi kazal siedziec Tata zeby sie nazywalo 16.02.06, 21:34
                ze w PRL jest antysemityzm.
                Pozatym to on nie mial z Polska nic wspolnego.
                • kolter [...] 17.02.06, 00:51
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • lodz123 MICHNIK SIEDZIAL DLA SIEBIE 6 LAT ABY SIE UWIARYGO 16.02.06, 21:36
            DNIC.

Wczesniej kazdy go znal jako partyjniaka i brata ubeka. A dzieki wiezienu
            wyszedl czysty jak lza podobnie jak inni jemu podobni jak agent bolek.
      • henryk131 KOCHAJ BLISZNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO HIHIHI 16.02.06, 18:21
      • wilmor1 Re: AJ WAJ, I O CZYM BĘDZIE PISAĆ WYBORCZA ? 16.02.06, 18:31
        talking_head...ćwoku!.. to nie jest radio kościlne, a rydzyk nie jest
        prorokiem! Jesteście sektą, naciągających prostych ludzi na kasę!rydzyk jest
        zwykłym oszustem, jak wielu w tym kraju!
    • gregsmile1 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 18:06
      z wyników głosowania wnioskuję , że moherowe berety nie używają internetu ...
    • henryk131 GDZIE BYLES JAK MICHNIK W 80 SIEDZIALA ZA CIEBIE 6 16.02.06, 18:15
    • abc12323 film 16.02.06, 18:23
      www.youtube.com/w/Moherowe-berety?v=WyxEdbyswKA&search=eurowizja%202006%20polska%20polish%20poland%20funny
    • moja_poczta3 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 18:31
      Po ilości komentarzy już widać że Rydzyk jest bardzo popularny - nie masz o czym
      rozmawiać - już nie pogoda , mamy gwiazdę pełnego formatu . Mam nadzieję że jak
      spadnie to z baaardzo wysoka .
    • a8566685 Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 19:19
      Co za bzdury !!!
      Ta GAZETA jest wlasnie tak "czerwona", ze tylko takie kometarze wypuszcza !
      SMIERC KUMUNIE !!!!!!!!!!!!!
      SMIERC CZERWONYM !!!!!!!!!!!
      SMIERC KWACHOWI I JEMU PODOBNYM !!!!!!!!!!!
      • 18261826www Re: Episkopat ma dos´c´ o. Rydzyka 16.02.06, 19:29
        a8566685 napisa?a:

> Co za bzdury !!!
        > Ta GAZETA jest wlasnie tak "czerwona", ze tylko takie kometarze wypuszcza !
        > SMIERC KUMUNIE !!!!!!!!!!!!!
        > SMIERC CZERWONYM !!!!!!!!!!!
        > SMIERC KWACHOWI I JEMU PODOBNYM !!!!!!!!!!!
        =============================================================================
        jesli napiszesz to i wyslesz do "waszego dziennika"z pewnoscia wydrukuja to
        duzymi literami na pierwszej stronie.
        • a8566685 Re: Episkopat ma dos´c´ o. Rydzyka 16.02.06, 20:18
          Wszystko jest lepsz od czerwonej halastry, smierdzacej kapusniakiem, wodka oraz
          jak Kwasniewski - trupem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • a8566685 Re: Episkopat ma dos´c´ o. Rydzyka 16.02.06, 20:30
          Dzieki kumunie, Kwachom, Moczarom, Jaskierniom, Jaruzelskim, i innym potomkom
          czerwonej nedzy, Polska lezy w rynsztoku Europy.
          A wiadomo, ze co jak co, ale rynsztok, jest bardzo bliski sercu kazdego czerwonego.
          Ilez to razy Kwach lezal ze swa opuchnieta morda we wlasnych wymiocinach,
          wlasnie w rynsztoku.
    • konbar Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 19:32
      "Lepszy Rydzyk niz heretyk"
    • adam81w Dziwne w czasie kampanii wyborczej RM im sie podob 16.02.06, 20:37
      ala a teraz co ? murzyn zrobil swoje , murzyn moze odejsc . Przeciez RM to
      kosciol . czego tu sie wypierac ?
      • hatteras Re: Dziwne w czasie kampanii wyborczej RM im sie 16.02.06, 20:49
        adam81w napisa?:

> ala a teraz co ? murzyn zrobil swoje , murzyn moze odejsc . Przeciez RM to
        > kosciol . czego tu sie wypierac ?
        ===========================================================================
        Radio Maryja to nie koscio?,tylko banda zwyrodnialcow podajacych sie za
        katolikow.Na forum jest jeden "katolik polski",a jaki on katolik wszyscy dobrze
        wiemy.
        • lodz123 "WIELCE KATOLICKI" MICHNIK SIE ODEZWAL 16.02.06, 21:34
          hatteras napisała:

> adam81w napisa?:
          >
          > > ala a teraz co ? murzyn zrobil swoje , murzyn moze odejsc . Przeciez RM t
          > o
          > > kosciol . czego tu sie wypierac ?
          > ===========================================================================
          > Radio Maryja to nie koscio?,tylko banda zwyrodnialcow podajacych sie za
          > katolikow.Na forum jest jeden "katolik polski",a jaki on katolik wszyscy
          dobrze
          >
          > wiemy.

Napewno lepszy katolik od obrzezanego przechszte o "polsko brzmiacym" nazwisku
          michnik ktory ma tatuaz gwiazdy salomonowej na plechach.
    • skin.polski Re: Episkopat ma dość o. Rydzyka 16.02.06, 21:00
      cały? nie! tylko pewna niewielka część która jest na żołdzie Michnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka