Dodaj do ulubionych

Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocznię?

• bronek25 Co o.Rydzyk zrobił z pieniedzmi na Stocznie Gdansk 18.02.06, 13:19
      Pos. Cymański mówi,że za Millera śledztwo tez zostało umorzone! Wyobrażacie
      sobie forumowicze gdyby za niego nastąpiło wyjaśnienie tej sprawy? Tenże poseł
      ryczał by na cały świat,że postkomuniści walcza z kościołem, niszą wiarę
      itp.Dziś enkawudziści od Kamińskiego z CBA nawet nie pomyślą by sie temu
      przyjrzeć.A jest o co zabiegać! W Tarnowskich Górach i okolicy ludzie,głównie
      przecież wierzący piliby dobrą wodę po usunięciu wielkiego śmietnika! A tak to
      beda nadal łazić po kościołach i udawać, że nic sie nie stało!
      • ciagciulaciag Co Rydzyk zrobił z pieniedzmi na Stocznie?Przeżarł 18.02.06, 13:40
        • artoo77 Re: Co Rydzyk zrobił z pieniedzmi na Stocznie?Prz 18.02.06, 13:45
          Nic dodac, nic ujac!!!Bravo!:)
    • werter-6 Wyrażę się doslownie czy mogę?? Adminie? 18.02.06, 13:22
      On te pieniądze podpie..l,inaczej ukradl.
    • london13 Cala prawda o Rydzyku 18.02.06, 13:24
      • london13 Re: Cala prawda o Rydzyku 18.02.06, 13:25
    • ja-polak Defraudacja! 18.02.06, 13:27
      Nikt nie moze stac ponad prawem! Prawo obowiazuje wszystkich!
      Jesli Rydzyk przywlaszczyl pieniadze powinien za to odpowiedziec. Kara za
      defraudacje jest wiezienie - i tam sie powinien znalezc jesli zrobil (kolejny)
      przekret!

Panstwo nie moze bronic przestepców! Nawet rzad wyznaniowy PiSu powinien to
      sobie wreszcie uswiadomic, ze jeszcze jest to Polska i brakuje nam jeszcze
      wiele do takich rajów wyznaniowych jak Iran i Afganistan, gdzie "duchowni
      rzadza w imie boga"...
    • struve Ten mój komentarz by pierwszy cenzor go wyciął!!!! 18.02.06, 13:30
      PrzeTRWAMy was Michniki, Blumsztajny, Donaldy, Bolki i inne Lisy. Zastanawiam
      się gdzie jest granica podłości Wybiórczej. Jak było z pieniędzmi na powstanie
      Wybiórczej? O tym cisza! Jak było ze Stocznią powszechnie wiadomo. Pieniądze na
      Stocznie zostały zainwestowane w dzieła wyrastające jak grzyby po deszcze wokół
      RM. Jak ktoś nie chciał to mógł odzyskać swoje pieniądze, było to wielokrotnie
      ogłaszane na antenie. Czyż nie jest dziwne, że martwią się o to ci co nic nie
      dali! Gdyby nasze podatki były tak inwestowane jak robi to o. Rydzyk to nasz
      kraj byłby dziś mocarstwem.
      I jeszcze jedno, Pan Biernacki wielokrotnie się wieszał na Radiu przed wyborami
      w 97 a także po, a teraz pluje. Wstyd. Parafrazując słowa Michnika,
      Wybiórcza „zanim sięgnie po miecz, najpierw sięga po błoto. Zanim wroga
      unicestwi, musi go odczłowieczyć, splugawić."
    • prorok.moheret OTO SA PRAWDZIWI POLACY - zobaczcie ich 18.02.06, 13:35
      i mowia po polsku, i mysla
    • vontomke Jak to co? Zasiał 18.02.06, 13:36
      W końcu za coś musiał postawić swoje imperium medialne, wybudować szkołę dla
      dziennikarzy IVRP. Przecież tych pieniędzy nie dostał z Rosji...
    • emixss Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 13:40
      Drodzy czytelnicy polskojęzycznej Gazety Wyborczej, na temat zbiórki pieniędzy
      to ja coś wiem.Myślę również iż podobne informacje zna bardzo wiele osób,
      oczywiście bardziej to wiedzą słuchacze Radia Maryja niż czytelnicy Gazety
      Wyborczej i inni co tego radia nie słuchają.Zbiórka ogłaszana była poprzez
      Radio Maryja i wśród słuchających tego radia.W sytuacji kiedy nie mgło dojść do
      tej operacji,nagminne były ogłoszenia właśnie w tym radiu przez dłuższy okres
      czasu o możliwości zwrotu tych pieniędzy,tym którzy sobie tego życzą.Jestem
      słuchaczem Radia Maryja od 13 lati to dobrze pamiętam.Każdy kto taką dyspozycję
      złożył ,nie słyszałem aby tego zwrotu nie otrzymał.Ciekawi mnie bardzo od kiedy
      to Gazeta Wyborcza stała się tak wielkim obrońcą "niby poszkodowanych"
      darczyńców.Gdyby tak było jak to propagandowe piśmidło pisze,już dawno
      posłuszne ,SLDowskie służby prokuratorskie i sądownicze oczywiście już dawno
      osądziły by tą sprawę.Reasumując tematem najważniejszym na chwilę obecną nie są
      pieniądze stoczni,jest to jedynie i jak zwykle w takiej sytuacji tematem
      zastępczym,Gazeta Wyborcza przez napisanie o tym chce odwrócić uwagę od
      wielkich,pozytywnych zmian dla uczciwych Polaków.To bardzo łatwo większość
      samodzielnie myślących zauważa którym środowiskom jest taki bieg sprawy jest
      wyrażnie przeszkadza,do nich należy oczywiście Wyborcza,Rdaio
      Zet,RMFfm,Trójka,TVN,POLSAT i wiele innych ośrodków medialnych i sowicie
      opłacanych redaktorów niekoniecznie opłacanych polskimi pieniędzmi.Te
      media,całym blokiem atakują obecny Rząd,Radio Maryja,polskich katolików,dlatego
      że obecny Rząd chce rozliczyć starą nomenklaturę,rozbić skorumpowane od wielu
      lat instytucje,powiązaniajednym słowem chce przywrócić normalność.Kto się tego
      boi,Gazeta Wyborcza ,cały blok medialny "jedynie słuszny" i dlaczego panie i
      panowie samodzielnie myślący oceńcie sami.Moja rada - aby być jak najbliżej
      prawdy należy korzystać ze wszystkich mediów - ja torobię od dawna,naprawdę
      warto.Pzdrawiam.
      • emixss Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 14:04
        Bardzo dziękuję ci za postawę normalnego jeszcze człowieka Polaka.
      • emixss Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 14:06
        Stary tak trzymać.Jest nas wielu a może być jeszcze więcej.
      • terence Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 15:01
        o! normalna wypowiedź sekciarza , no no no, jednak kadry się szkolą i są coraz
        lepsze , znaczy coraz większy IQ, i nawet wypowiedzi nie ma o żydostwie gazety
        no no no nowe kadry się wyrabiają ...
        ta młodzież jest taka fajna, mozna ją urabiać jak plasteline...
        P.S. ja kozystam ze wszystkich mediów a nawet wyobraź sobie że słucham Radio
        Maryja, czasami... szczególnie "rozmowy niedokonczone" , to ma być katolicyzm,
        taka jest jego twarz, bo mi to wygląda na ryja...
      • london13 Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 15:55
        emixss napisał:

>.Każdy kto taką dyspozycję
        >
        > złożył ,nie słyszałem aby tego zwrotu nie otrzymał.

to o co krzyk wytlumacz?

> Reasumując tematem najważniejszym na chwilę obecną nie są
        >
        > pieniądze stoczni,jest to jedynie i jak zwykle w takiej sytuacji tematem
        > zastępczym,Gazeta Wyborcza przez napisanie o tym chce odwrócić uwagę od
        > wielkich,pozytywnych zmian dla uczciwych Polaków.

jakie to zmiany? becikowe czy inna renta pijacka, a moze nowa swiatynia?

> To bardzo łatwo większość
        > samodzielnie myślących zauważa którym środowiskom jest taki bieg sprawy jest
        > wyrażnie przeszkadza,do nich należy oczywiście Wyborcza,Rdaio
        > Zet,RMFfm,Trójka,TVN,POLSAT i wiele innych ośrodków medialnych i sowicie
        > opłacanych redaktorów niekoniecznie opłacanych polskimi pieniędzmi.Te
        > media,całym blokiem atakują obecny Rząd,Radio Maryja,polskich
        katolików,dlatego
        >
        > że obecny Rząd chce rozliczyć starą nomenklaturę,rozbić skorumpowane od wielu
        > lat instytucje,powiązaniajednym słowem chce przywrócić normalność.Kto się
        tego
        > boi,Gazeta Wyborcza ,cały blok medialny "jedynie słuszny" i dlaczego panie i
        > panowie samodzielnie myślący oceńcie sami.Moja rada - aby być jak najbliżej
        > prawdy należy korzystać ze wszystkich mediów - ja torobię od dawna,naprawdę
        > warto.Pzdrawiam.

i co? Wszystko po to zeby rozliczyc paru starych sku..synow? A co z
        przyszloscia? Co z mlodzieza ktora spiernicza z tego waszego cudownego
        katolickiego raju? Niedlugo ten kraj bedzie przypominal dom rydzykowej
        starosci. A starcy nie beda mieli co do gara wlozyc. I nikt im nie dowiezie bo
        nie bedzie drog..
      • antykagan Re: Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocz 18.02.06, 16:33
        emixss napisał:

> Drodzy czytelnicy polskojęzycznej Gazety Wyborczej, na temat zbiórki
        pieniędzy

co to śmieciu znaczy "polskojęzyczna"?

> to ja coś wiem.Myślę również iż podobne informacje zna bardzo wiele osób,
        > oczywiście bardziej to wiedzą słuchacze Radia Maryja niż czytelnicy Gazety
        > Wyborczej i inni co tego radia nie słuchają.Zbiórka ogłaszana była poprzez
        > Radio Maryja i wśród słuchających tego radia.W sytuacji kiedy nie mgło dojść
        do tej operacji,nagminne były ogłoszenia właśnie w tym radiu przez dłuższy
        okres
        > czasu o możliwości zwrotu tych pieniędzy,tym którzy sobie tego życzą.>

Łzesz. Złodziej zwracał tylko tym, którzy mieli potwierdzenie wpłaty. A ile
        osób miało takie potwierdzenia? Przecież te pieniądze nie przechodziły przez
        bank, tylko przez reklamówki. Świadectwa udziałowe były zbierane w parafiach i
        wożone prze zaufane osoby do Torunia i oddawane bez żadnych pokwitowań, tak jak
        te przesyłane w listach. Gdyby Rydzyk nie miał zamiaru ich ukraść, po prostu
        nie przyjmował by anonimowych wpłat i śwaidectw od nieznanych darczyńców. A
        gdzie tutaj prawo?
    • london13 KTO MI ODPOWIE??? 18.02.06, 13:41
      "zgromadzil" pieniadze, zalozyl radyjo. jako zakonnik, wciskajacy kit, ktory
      przespozyl mu pyskatych fanatykow, majac sporo kasy w tak pieknych
      okolicznosciach przyrody i przy tak niespotykanej glupocie narodu - jest
      nietykalny. Tak wlasnie. Nietykalny.

No coz. Jak dla mnie to zwykla gnida. Taki z niego katolik jak z koziej dupy
      traba. A co zrobila ta menda? Moze niech odpowiedza wierni radiosluchacze:
      pomogl komus? moze emerytom, rencistom, rolnikom, a moze glodnym dzieciom?
      Komu????? A moze komunizm obalil?
      To moze stocznie uratowal?? A moze chociaz stoczniowcom pomogl??
      To moze sprawil ze na jego dzialaniu zyskal polski kosciol??

I jeszcze jedno. Zastanawia mnie, po co taki (tfu) cymanski i jemu podobni
      wlaza w dupe rydzykowi? Jaki jest w tym interes dla pisuaru i rydzyka ze tak
      namietnie liza sie po jajach?
    • friedmar ZEOBRO ma sznsę na efekciarkie deklaracje 18.02.06, 14:04
      jakoś nie słyszę młodzika z rozwichrzoną czuprynką i obłędem w oczach głoszącym
      bałwochwałcze deklaracja dojścia prawdy także i w tej srawie.
      Czyżby relatywizm moralny?
      Mocherkowa sprawiedliwość?
      A co z kamisyją prawdy i spawiedliwości albo z medialnym piętnowaniem czynów
      nie moralnych? no panowie czas na IV rzeczypospolitą - jak wszyscy to wszyscy!
      • emixss Re: ZEOBRO ma sznsę na efekciarkie deklaracje 18.02.06, 14:13
        Drogi kolego jesteś całkiem zmanipulowany wyborczymi itp,oduczyli cię myśleć,
        powtarzasz tylko jak papuga,wykorzystaj swój rozum, naprawdę warto.
        • friedmar Re: ZEOBRO ma sznsę na efekciarkie deklaracje 18.02.06, 14:18
          kolego? tez masz katar?
    • silesius.monachijski GW bardzo zazdrosci 18.02.06, 14:16
      Sami chcieli - przy pomocy ukladow z Millerem i Jakubowska - przejac Polsat i
      stworzyc wielkie imperium medialne. Wyszla z tego afera Rywina (ciekaw jestem,
      co powie nowy swiadek w tej sprawie; i dlaczego michnik napisal o tym dopiero w
      grudniu - choc rywin przyszedl do niego w sierpniu?). RM mial czas zajac sie
      przez 10 lat "preziowania" Kwasniewski, a wczesniej rzady Cimoszewicza i
      ostatnio Millera; i co? nic nie znaleziono, wiec dano spokoj; a teraz GW
      odgrzewa stara zupe; ja chetnie poczytalbym sobie o tym, jak gw dochodzi do
      zyskow ponad 200 mln PLN w roku; i moze w koncu sad i prokuratura zajelaby sie
      sprawa kradziezy tytulu GW? Miala to byc gazeta calej solidarnosciowej
      opozycji, a nie prywatny geszeft michnika i miss rapaczynski (remuszko pewne
      rzeczy swietnie opisal)
      • kolter [...] 18.02.06, 14:55
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • yola13 [...] 18.02.06, 15:47
      • uchachany Stare kotlety odgrzewane przez GW mają tutaj 18.02.06, 17:32
        licznych, a żartych smakoszy, <silesiuszu> :-)). Przy okazji zajrzałem sobie do
        paru źródeł i też odgrzałem historię sprzedaży Stoczni; piękny był to zaiste i
        klasyczny przykład "rozszarpywania czerwonego sukna" Rzplitej :-).

BTW: jak się wiedzie temu sędziemu-komisarzowi Kardasiowi, który zadecydował o
        sprzedaży Stoczni Gdańskiej Trójmiejskiej Koropracji Stoczniowej, składającej
        się z Stoczni Gdynia (Szlanta, Kierkowski, Buczkowski) i EVIP-Progress.

Wykazujac się genialnością, jako że w jeden wieczór przeczytał bilans
        ekonomiczny SG i EVIP-u :-)).

A powracjąc do Ojca Dyrektora: jak już sprawa z ocaleniem Stoczni "się rypła"
        (chociaż Społeczny Komitet Ratowania Stoczni Gdańskiej i Przemysłu Okrętowego
        uzyskał już zgodę wierzycieli na postępowanie układowe - oprócz dwóch:
        ówczesnego uwolskiego Prezia Gdańska i Izby Skarbowej - inaczej MF -, co
        świadczyło o tym, że Warszawka już zdecydowała o przekręcie), to Ojciec
        Dyrektor też postanowił kasztany z ognia wyciągnąć, i oddawszy pieniądze tym,
        co się po nie zgłosili z dowodami wpłaty (były apele na antenie, aby zgłaszali
        się ci, co chcą zwrotu), resztę przeznaczył na rozbudowę swojego imperium.
        Przede wszystkim środki zebrane od polonii, a także świadectwa udziałowe,
        zbierane nieraz przez aktyw Rodzin Radia Maryja i przynoszone (tradycyjnie dla
        RM :-)) ) w reklamówkach...

Ile z tego zwinięto poza wolą ofiarodawców, a w ilu przypadkach ofiarodawcy
        autentycznie zdecydowali, by darowizny zostały zużyte przez Ojdyra - tego się
        oczywiście już teraz nie dojdzie, jako że finanse Ojdyra są praktycznie poza
        jakąkolwiek kontrolą.

Natomiast jest zastanawiające to, jak się Ojdyr opędzał od ówczesnego
        przewodniczącego Komitetu, Hutyry, który chciał poznać bilans składek
        (rozpuszczono nawet o nim plotki, ze był pracownikem WSI), a przede wzystkim -
        chciał walczyć dalej i unieważnić sprzedaż Stoczni, wykorzystując akcjonariat
        pracowniczy. W tym celu założył Stowarzyszenie Akcjonariuszy i Obrońców Stoczni
        Gdańskiej "Arka" i próbował sprawę odkręcić w Warszawce. Ale w trakcie którejś
        podróży do stolicy zginął w wypadku.
    • wojtek2784 Za te pieniądze stworzył jedyne polskie media ! 18.02.06, 14:16
      Akurat te pieniądze poszły na dobre cele. Trzeba wrócić do pieniędzy o których
      mówił lobysta Marek Dochnal , a które są na kontach w Szwajcarii tych cwaniaków
      którzy sprzedali Polskę.
      • silesius.monachijski Re: Za te pieniądze stworzył jedyne polskie media 18.02.06, 14:31
        wlasnie; gdy TVN, Polsat, wiele rozglosni radiowych i 80 % gazet regionalnych,
        kontrolowane sa przez obcy kapital, to media Rydzyka sa mediami polskimi (moze
        nawet jedynymi); i dlatego warto ich bronic; sytuacja, ktora panuje w polskich
        mediach (jezeli chodzi o kontrole przez obcy kapital) jest ani we Francji, ani
        w Niemczych nie do pomyslenia; niedawno w Niemczech byl wielki szum medialny,
        gdy jedna z gazet probowali przejac Amerykanie; powtarzam: jedna z gazet, i to
        nie SZ, FAZ czy Die Welt!

wojtek2784 napisał:

> Akurat te pieniądze poszły na dobre cele. Trzeba wrócić do pieniędzy o
        których
        > mówił lobysta Marek Dochnal , a które są na kontach w Szwajcarii tych
        cwaniaków
        >
        > którzy sprzedali Polskę.
        • terence Re: Za te pieniądze stworzył jedyne polskie media 18.02.06, 15:12
          nie jedynie polskie tylko jedynie RYDZYKOWE!!!! nie ma innego myślenia , innych
          poglądów od jedynie słusznych Ojca Dyrektora!
          i prosze sobie Polską mordy nie wycierać,wyobraź sobie że można być patriotą i
          nie zgadzać się z ojcem Tadeuszem,
          patrioci bez oczu wyobraźni i patrzenia w przyszłość, za to patrzący w
          przeszłość ale za to cholere na niej się nieuczący...
          • silesius.monachijski Re: Za te pieniądze stworzył jedyne polskie media 18.02.06, 15:16
            to wymien mi jakies powazne media w Polsce, ktore kapitalowo sa uniezaleznione
            od kapitalu obcego; ja moge ci wymienic media niemieckie i francuskie; nie
            udawaj nasiwnego: jest to wazne, w czyich rekach sa media;

terence napisał:

> nie jedynie polskie tylko jedynie RYDZYKOWE!!!! nie ma innego myślenia ,
            innych
            > poglądów od jedynie słusznych Ojca Dyrektora!
            > i prosze sobie Polską mordy nie wycierać,wyobraź sobie że można być patriotą i
            > nie zgadzać się z ojcem Tadeuszem,
            > patrioci bez oczu wyobraźni i patrzenia w przyszłość, za to patrzący w
            > przeszłość ale za to cholere na niej się nieuczący...
            • london13 Re: Za te pieniądze stworzył jedyne polskie media 18.02.06, 15:49
              jest to wazne jakie sa media. rydzykowe sa subiektywne. w rydzykowych mediach
              nie chodzi o interes Polski tylko o interes rydzykowej firmy. Z obiektywizmem i
              prawda maja wspolnego tyle co maja giertych z kwasniewskim. I nie udawaj
              naiwnego.
      • bezlitosny I stwierdzasz to na "polskojęzycznym" forum 18.02.06, 15:10
        wojtek2784 napisał:

Czy nie uważasz, że to lekkie rozdwojenie jaźni? :-)

> Akurat te pieniądze poszły na dobre cele. Trzeba wrócić do pieniędzy o których

Cele klasztorne u ojców redemptorystów? MSPANC!

> mówił lobysta Marek Dochnal , a które są na kontach w Szwajcarii tych
        > cwaniaków którzy sprzedali Polskę.

Pan Marek mówi zatem i swoich pieniądzach?

• silesius.monachijski Re: I stwierdzasz to na "polskojęzycznym" forum 18.02.06, 15:18
          a sprawa mlodocianego zbrodniarza, ktory potem zrobil kariere bankowa w
          Szwajcarii (o ktorym pisal sam Urban), i transferowal sld-owskie pieniadze na
          konta bankow szwajcarskich? a skad Kwasniewski ma 2 miliony PLN na zakup 400
          metrowego apartamentu w Wilanowie; papiez JPII mu podarowal?

bezlitosny napisał:

> wojtek2784 napisał:
          >
          > Czy nie uważasz, że to lekkie rozdwojenie jaźni? :-)
          >
          > > Akurat te pieniądze poszły na dobre cele. Trzeba wrócić do pieniędzy o kt
          > órych
          >
          > Cele klasztorne u ojców redemptorystów? MSPANC!
          >
          > > mówił lobysta Marek Dochnal , a które są na kontach w Szwajcarii tych
          > > cwaniaków którzy sprzedali Polskę.
          >
          > Pan Marek mówi zatem i swoich pieniądzach?
          >
          • kolter Picer monachijski 18.02.06, 15:25
            a skad wiesz osle .o milionach kwacha z GW ?? niebywale kiedy gw pisze o
            kwasnieskim to jest to wiarygodne zrodlo informacji!! ale kiedy pisze o tadziu
            torunskom to poprostu klamstwa zyda michnika ,jestes najmarniejszy z marnych
            mitomanow silesiusie monachijski!!
            • indeed4 Re: Picer monachijski 18.02.06, 15:40
              Spokojnie, oryginały są na każdym forum :-)))
    • agniecha75 kupil Maybacha ... 18.02.06, 14:35
      ... a glupie emerytki oddaly swoeje renty ..
      a on smieje sie w twarz.
      • silesius.monachijski Re: kupil Maybacha ... 18.02.06, 14:38
        za to michnik jezdzi na hulajnodze

agniecha75 napisała:

> ... a glupie emerytki oddaly swoeje renty ..
        > a on smieje sie w twarz.
        • kolter Re: kupil Maybacha ... 18.02.06, 15:00
          no tak kupil maybacha za kase zebrana na stocznie ,A Michnik jako czlowiek
          ktory 6 lat siedzial w komunistycznych pirdlach zarabia uczciwie jako
          dzienikarz i redaktor naczelny najwiekszej polskiej gazety ,jak go stac to moze
          miec 5 maybachow, a rydz niech opowie tym oszukanym na co wydal ich swiadectwa
          udzialowe!!!
        • wet3 do silesiusa 18.02.06, 15:36
          silesius.monachijski napisał:

> za to michnik jezdzi na hulajnodze
          >
          > agniecha75 napisała:
          >
          > > ... a glupie emerytki oddaly swoeje renty ..
          > > a on smieje sie w twarz.

Forumowicz "sredni4" podal link do art. "Jak bylo naprawde" - wywiad z inz.
          Z.Sulatyckim (wypowiedzi od 100 do 200). Art. zdazylem sciagnac. Potem
          zajrzalem jescze raz - i oczywiscie art. zostal zablokowany czyms innym. Tylko
          majacy nieczyste sumienie tak postepuja. To jest, delikatnie mowiac, NIEUCZCIWE!
          • silesius.monachijski Re: do silesiusa 18.02.06, 15:46
            ciekawe, ze o sprawie ubeckiego agenta, europosla Stanislawa Jalowieckiego
            (ojca biednego Bartosza) tudziez o napasci mafiosa Piskorskiego na Julie Pitere
            GW pisze gdzies tam (trudno to wogole znalezc); ale "kasa" Ryzdyka ich
            interesuje; wiem, ze chca zniszczyc jedyne znaczace medium w Polsce z kapitalem
            w 100 % polskim; komu moze tak bardzo na tym zalezec? he

wet3 napisał:

> silesius.monachijski napisał:
            >
            > > za to michnik jezdzi na hulajnodze
            > >
            > > agniecha75 napisała:
            > >
            > > > ... a glupie emerytki oddaly swoeje renty ..
            > > > a on smieje sie w twarz.
            >
            > Forumowicz "sredni4" podal link do art. "Jak bylo naprawde" - wywiad z inz.
            > Z.Sulatyckim (wypowiedzi od 100 do 200). Art. zdazylem sciagnac. Potem
            > zajrzalem jescze raz - i oczywiscie art. zostal zablokowany czyms innym.
            Tylko
            > majacy nieczyste sumienie tak postepuja. To jest, delikatnie mowiac,
            NIEUCZCIWE
            > !
            • kolter [...] 18.02.06, 15:49
            • wet3 Re: do silesiusa 18.02.06, 15:51
              Usuneli juz post "sredniego4" i moj post, w ktorym podziekowalem mu za podanie
              linku! Czy mozna jeszcze cos wiecej sobie wyobrazic?! I to nazywa sie prasa
              demokratyczna z wolnoscia wypowiedzi. Przeciez nie zlamalismy kodeksu savoir-
              vivre. SWINSTWO!!!
              • kolter Re: do silesiusa 18.02.06, 15:53
                biedulo idz do rydza on kazdy wasz kit lyknie abyscie nie daj Bog cos na niego
                warkneli !!
      • mordzinas Re: kupil Maybacha ... 18.02.06, 16:18
        agniecha75 napisała:

> ... a glupie emerytki oddaly swoeje renty ..
        > a on smieje sie w twarz.

Taaa. Maybacha se kupił...

A ty se kupiłaś słonia .
    • gosvami Matka Pana Posła 18.02.06, 14:37
      Panie Pośle. Dlaczego, do jasnej cholery, za każdym razem gdy mowa jest o radiu
      ma ryja, opowiada Pan co sądzi o nim Pańska matka?? Co to kogo interesuje co
      sądzi kolejna nawiedzona i zwerbowana przez Rydzyka mocherówka?? Gdyby naprawde
      zależało Panu na tym kraju i byłby Pan katolikiem to nie opowiadałby Pan takich
      BZDUR !!
    • slawkoju25 Co ojciec Rydzyk zrobił z pieniędzmi na stocznię? 18.02.06, 14:41
      Ten szatański pomiot Rydzyk i armia jego upadłych aniołów smiejąc się z ludzi
      przej..... pieniądze biednych i zagubionych ludzi. Totalny ciemnogród
    • gosuralf rydzyk to złodziej 18.02.06, 14:46
      Zawsze kradł i bedzie kradł ten krasnal. Teraz pewnie za pieniądze stoczniowców
      kupi sobie nowego majbacha. Szkoda ze rząd nic z tym nie zrobi ale co się
      dziwić jak kaczynskie są przyjecielami rydzka
      • kolter [...] 18.02.06, 14:57
        • lukasito To nietypowy ksiądz 18.02.06, 15:17
          Wydaje mi się, że 'typowy ksidz' to wciąż osoba z powołaniem... Rydzyk się
          minął z powołaniem, ale wynlazł metodę jak tu kraść wykorzystując wiarę innych
          i sutannę. To proste jak sytuacja lisa w kórniku. Koleś nie ma skrupułów.
          Kośćiół powinien reagować szybciej, np. ogłoscić listę instytucji
          autoryzowanych przez episkopat do prowadzenia zbiórek publicznych... A tak...
    • 100a100 Ojciec Rydzyk wie,co zrobic z pieniedzmi! 18.02.06, 14:53
      Ojciec Rydzyk ma glowe na karku i dobrze te pieniadze zainwestowal. Za co
      powstalo radio a potem telewizja TRWAM? Gdyby te pieniadze zainwestowal w
      stocznie gdanska, to staloby sie to samo , co z pieniedzmi artystow,ktorzy
      posluchali "dobrych" rad i zainwestowali w stocznie szczecinska. W obu tych
      przypadkach nie skorzystali i nie skorzystaliby z tego stoczniowcy, lecz obce
      banki i obcy kapital.Bez wplywow z reklamy trudno jest utrzymac stacje
      telewizyjna.
      • wet3 GW, jak zwykle, nie pisze prawdy. 18.02.06, 15:22
        Czemu wszyscy pomawiajacy O.Rydzyka nie przelamia wrodzonego lenistwa i
        postaraja sie szukac prawdy. Przeciez inz. Z.Sulatycki - czlonek Spolecznego
        Komitetu Ratowania Stoczni Gdanskiej mowi wyraznie cos wprost przeciwnego niz
        GW. Osobiscie nie mam najmniejszych watpliwosci, ze wierzyc mozna tylko inz. Z.
        Sulatyckiemu.
        • kolter Re: GW, jak zwykle, nie pisze prawdy. 18.02.06, 15:29
          jedno jest pewne ,zebral swiadectwa udzialowe od ludzi pod pozorem ratowania
          stoczni ,nie zrobil tego !! wiec jako uczciwy czlowiek powinien te kase na cos
          pozytecznego przeznaczyc i rozliczyc sie z kazdego grosza ,ale jako typowy
          oszust to kasa jest gdzies ulokowana ,a profity ciagnie rydz ,jego general
          zakonu i kilku biskupow ktorych sobie kupil amen!!
      • lukasito Re: Ojciec Rydzyk wie,co zrobic z pieniedzmi! 18.02.06, 15:23
        Tyle, że całe to 'imperium' jest zbudowane na grzechu... Jak wieża Babel.
        Zaczęło sie od zwykłego zakonnego radyjka, później już same wałki - fundacja
        zaostała zarejestrowana przez trzech zakonników występujących w cywilu, po to
        aby później afiszować się z katolickością... zbiórka została przeprowadzona
        nielegalnie i nierozliczona... Rydzyk wie jak zdobywać pieniądze, ale nikt nie
        wie co z nimi naprawdę robi...najmniej wiedzą darczyńcy, a najmniej interesują
        się organa ścigania... typowe dla ośmiornicy...
        • xx23 Re: Ojciec Rydzyk wie,co zrobic z pieniedzmi! 18.02.06, 16:49
          A michnik skad ma forse na GW , 40 lat nakradzionych w PRL-u.
          Sproboj zalozyc jakas gazete , he he he...
          Ucz sie od Urbana , Michnika i Rydzyka.
          • kolter Re: Ojciec Rydzyk wie,co zrobic z pieniedzmi! 18.02.06, 16:52
            Michnik 6 lat siedzial w PRLowskim kryminale ,po to tylko zeby jakies szmaty
            pluly mu w twarz na jego wlasnym forum ,ale jako demokrata i czlowiek dialogu
            wiele zniesie !!
    • h_w_o_rydzykowi ach duszpasteSZ w morde J..... 18.02.06, 15:18
      bylem zly i bluzgoow mialem poslac ale ochlonalem przez czas logowania sie na
      tej gazecie... no coz zlamas i tyle
      • terence Re: ach duszpasteSZ w morde J..... 18.02.06, 15:48
        heh wiem wiem, tez tak mam, ale bzluzganie nic nie da, bo to woda na młyn
        moherów i rydzykowych sekciarzy...
        kiedy nie wiadomo co robić nalezy zacząć się śmiać:
        www.bigcyc.pl/ccount/click.php?id=3
        www.darthrydzyk.com

Pozdrawiam wszystkich rydzykantów!;)
    • 1949e pieniadze na stocznie 18.02.06, 15:24
      ludzie, ludzie ludzie, cos wam pomylilo sie z ta wiara.
      Jestem osoba wierzaca i praktykujaca, duchowni to tylko ludzie, ktorzy powinni
      spelniac duchowe obowiazki, a nie bawic sie w " polityke", powinni zyc skromnie
      i cenic inne wartosci i widziec w ludziach dobro, nie patrzac na kolor skory,
      wyznanie czy przynaleznosc do organizacji.
      Jesli ktos czytal " Sluga Bozy", to wie o co mi chodzi
    • premier_pacynka Wydal na dziewczynki a co mial zrobic? Biednym dac 18.02.06, 15:25
      ?? Bez sensu...
    • bernard.nonio i po co te nerwy 18.02.06, 15:27
      Tematem artykułu są pieniadze zbierane na ratowanie stoczni.to jest fakt.nie
      dotarly tam gdzie mialy dotrzeć przeciez nikt temu nie zaprzeczy.Czyli ktos tu
      jest oszustem i przykro to mówic ale i złodziejem.Ale ma do tego prawo.Tak jak
      i ja mam prawo być zlodziejem ,bandyta ,pedałem ,narkomanem,uczciwym
      Polakiem ,chrzescijaninem ,ateistą .To ja decyduje kim jestem i jaki styl zycia
      obieram.Demokracja wolny kraj.Tylko nie ma zgody na to żeby ktoś kto mówi,ze
      jeet chrzescijaninem a kłamał,kradł itd lub działał na szkodę bliżniego.Bo to
      ogranicza już prawo i Boskie i ludzkie.Ale sednem sprawy tzw.RM jest przeciez
      to,że to radio kłamie z założenia i swej istoty.Dlaczego tego tematu nikt nie
      porusza .Tylko ludzie sie obrazaja wzajemnie itd.niepotrzebnie. Jakie
      klamstwo? słuchacz się zapytowuje/ma prawo do tego/ PROSZE ZATEM SZANOWNYCH
      SLUCHACZY RM/szczerze tak was tytułuję bez ironii/,PODAJCIE MI MIEJSCE W PISMIE
      SWIĘTYM GDZIE PAN JEZUS LUB APOSTOŁOWIE MÓWIĄ ,UCZA ,WSPOMINAJA O TYM ,ŻE
      MARIA,MATKA MOJEGO ZBAWICIELA :JEST W NIEBIE, JEST OREDOWNICZKĄ
      GRZESZNIKÓW/POSREDNICZKĄ/ ŻE ZMARTWYCHWSTAŁA .Nie prosze o
      dywagacje ,przypuszczenia ,komentarze tylko o wskazanie miejsca w Pismie św.
      bym mógł uwierzyć również.Jestem chrześcijaninem i zależy mi na moim
      zbawieniu.Ale chcę wierzyć Prawdzie .Pan Jezus powiedział "poswięc ich w
      prawdzie Twojej ,Słowo Twoje jest Prawda .."Dodał też przy pewnej
      okazji "...Prożno mnie czcicie zachopwując nauki ludzkie " Ja nie chcę na
      prózno praktykować nawet pieknych,z punktu widzenia ludzkiego
      praktyk,obrzedów ....i uslyszec kiedyś "...idzcie precz nie znam was.."
      św.Piotr powiedzial takie proste przeciez i zrozumiale,oczywiste zdanie "
      albowiem nie ma pod niebem żadnego innego imienia danego ludziom przez,które
      moglibysmy być zbawieni..".A mówił o imieniu Jezus.Okolo 30 lat pózniej
      przypomnial chrzescijanom czasów apostolskich te prawde Ap.św.Pawel: "...jeden
      jest Bóg jeden też pośrednik miedzy Bogiem a czlowiekiem...Jezus " .Czy jest tu
      miejsce na kombinacje.
    • generalf Ręce precz od Popiełuszki naszych czasów!!! 18.02.06, 15:37
      "Nie można porównywać Rydzyka z Popiełuszką. Ojciec dyrektor cierpi za nas jak
      jego niegdysiejszy szef, który to dał się zabić za nasze grzechy. My, słuchacze
      i cżłonkowie Rodziny RM, postulujemy o nadanie ojcu Rydzykowi Orderu Orła
      Białego i natychmiastowe rozpoczęcie beatyfikacji i kanonizacji. Ponadto, wasze
      ekscelencje kardynałowie, po zakończeniu posługi Benedykta XVI mamy nadzieję, że
      konklawe jednogłośnie ponownie za radą Ducha Świętego wybierze Papieża- Polaka.
      Modlimy się za to, a żmijom pokroju wybiórczej, niepolskim bękartom i zdrajcom
      sprawy narodowej przypomonamy, że w Polsce rządzie nie Stoltzman a Prezydent
      Kaczynski i zrobi z wami robactwo porządek."

Wypowiedź z jednego z for dyskusyjnych.
    • dr.rocco Juz widze , jak go rozlicza hehe 18.02.06, 15:37
    • terence www.darthrydzyk.com 18.02.06, 15:39
      www.darthrydzyk.com
      eee spóźniony refleks dziennikarzy, ja o tym wiedziałem w 1998r ze to wał na kase.
      a na co poszła kasa? jak to na co, na telewizje i szkółke medialną, takie rzeczy
      kosztują...
      imperium Rydzyka kontratakuje...
      .................................
      "Polacy to może i wspaniały naród ale żadne społeczeństwo" Norwid
    • slayer_fan Michnikowa troska o cudze pieniądze 18.02.06, 15:39
      Dlaczego nie wystąpią sami pokrzywdzeni przez "oszusta"?
      O. Rydzyk ma w kraju i na świecie bardzo wpływowych wrogów. Gdyby rzeczywiście dopuszczał się przestępstw to już by siedziaŁ w więzieniu.

Michniku droga wolna. Zamiast oczerniania idź do sądu. Tam nie będziesz miał problemów. Środowisko prawnicze jest po twojej stronie. Przecież niedawno wystosowało list do znienawidzonego przez ciebie ministra Ziobry.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka