w11mil 19.02.06, 22:31 Może prof. Gaberle napisze w tym kontekscie coś o państwie respresyjnym i straszliwym Zibro serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3172311.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
euglena_bardzo_zielona Re: Bo regulamin jest za ostry 19.02.06, 23:00 Ten kraj to syf i malaria! Stawka dzienna na utrzymanie więźnia jest wyższa niż na chorego w szpitalu, a te fiuty się jeszcze buntują. Stąd trzeba uciekać, a nie próbować naprawiać - tego chorego narodu i kraju nie da się już naprawić. Nic mu nie pomoże! Ani Rydzyk, ani Lepper, ani prawi, ani lewi, ani kaczory, nikt i nic! :( Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Sygnatariuszy kilku listów umieścił bym 19.02.06, 23:07 w jednym pomieszczeniu z tymi "zagubionymi dziećmi" na dwie, trzy doby. W celach ekumenicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Dobre, he, he. Po paru dniach takiej "kuracji", 19.02.06, 23:19 Zolle i inne Patafiany, na kolanach prosiłyby Ziobera o maksymalne kary dla młodocianych bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Dobre, he, he. Po paru dniach takiej "kuracji 19.02.06, 23:24 tych 100 prosfesorków moznaby tam wysłać;-P Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm A gdzie są granice przyzwoitości i granice 20.02.06, 00:17 samoograniczania własnego forumowego plucia przez takie osoby jak paru przedmówców? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: mylicie się 20.02.06, 01:25 Polecam wizytę w zakładzie poprawczym w Pszczynie. To zupełnie inny świat. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: mylicie się 20.02.06, 01:26 A coś więcej w temacie? Kompletnie mi nic nie mówi - i nie wiem, czy to ironia czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: mylicie się 20.02.06, 01:29 elfhelm napisał: > A coś więcej w temacie? > Kompletnie mi nic nie mówi - i nie wiem, czy to ironia czy też nie. Nie - zupełnie serio. Tam resocjalizacja przynosi efekty. W pewnym momencie zerwano z PRL-owskim założeniem, że nieletni to wrogi element i stworzono coś w rodzaju zakładowej wspólnoty. Są sprawnie działające warsztaty, drużyna piłkarska, gimnazjum itp. Praktycznie nie ma ucieczek. Odpowiedz Link Zgłoś