smok5 01.03.06, 15:44 Powodów nie znam ale sie dowiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg [...] 01.03.06, 15:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lortea Jest bodajże radnym warszawskim LSD, a na posła 01.03.06, 15:52 LSD startował bez powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: To mi ulzyło. 01.03.06, 15:56 Calkiem mozliwe, moze nawet w obecnej kadencji:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Mam patent na pozbycie się grypy i AIDS. Trzeba 01.03.06, 16:27 przegłosować wykreślenie tych zjawisk z listy chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg2 Bebe255 to tranwescyta 01.03.06, 16:23 płeć zmienia w zależności od potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Bebe255 to tranwescyta 01.03.06, 16:24 Masz jakies kompleksy, czy to obsesja? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg2 Re: Bebe255 to tranwescyta 01.03.06, 16:25 bebe255 napisała: > Masz jakies kompleksy, czy to obsesja? czytam dokładnie forum Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Bebe255 to tranwescyta 01.03.06, 16:33 Chyba jednak niedokladnie:))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Bebe255 to tranwescyta 01.03.06, 19:41 bebe255 napisała: > Chyba jednak niedokladnie:))))))))))))))))))))) A może Ty się zapomniałaś przelogować ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: To mi ulzyło. 01.03.06, 15:58 smok5 napisał: > Bo jak to pederasta posłem? www.chomiks.com/chomiki133.htm :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 wiewiórzasta 01.03.06, 16:04 biedroń jest pederastą. Sam to rozgłasza. A jkai masz dowody ,że ktokolwiek inny z posłów też nim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Smoku, znowu mi coś wciskasz? 01.03.06, 16:15 smok5 napisał: > biedroń jest pederastą. Sam to rozgłasza. A jkai masz dowody ,że ktokolwiek inn > y > z posłów też nim jest? Buhahahahahahahaha :))))))))))))))))))) www.chomiks.com/chomiki133.htm To już nawet nie jest żenujące. To jest żałosne, Smoku, co robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ty jesteś cimoszenka wiewiorzasta 01.03.06, 18:18 ten sam styl. A i tradycyjnie u obu was - pomówienia dwuznczności i zwykła manipulacja. I wysokie mniemanie o sobie jak wszyscy "inteligentni z dużego miasta".Przy tym kompletny brak kultury nawet jak na to forum. Epitetów w przeciwieństwie do was nie używam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Smoku, ty chyba naprawdę jesteś szurnięty 01.03.06, 18:29 smok5 napisał: > ten sam styl. A i tradycyjnie u obu was - pomówienia dwuznczności i zwykła > manipulacja. Znowu zaczynasz? Znowu mam wyciągać od ciebie dowody na moje rzekome pomówienia, dwuznaczności i manipulacje? Znowu zrobisz z siebie durnia. To, że nie rozumiesz dowcipu z linka, który wkleiłam, to nie moja wina, tylko twojego mózgu. A zatem jeszcze raz: www.chomiks.com/chomiki133.htm Poproś kogoś, żeby ci wytłumaczył o co tu chodzi. > I wysokie mniemanie o sobie jak wszyscy "inteligentni z dużego > miasta".Przy tym kompletny brak kultury nawet jak na to forum. Jeśli nie rozumiesz prostych żartów i skojarzeń, tak samo jak nie rozumiesz na czym polega prawo autorskie (to z wątku obok), to świadczy o tobie, a nie o mnie. I naprawdę - przy tobie mieć wysokie mniemanie o sobie, to żadna sztuka i wcale mnie nie bawi. > Epitetów w > przeciwieństwie do was nie używam. Za to jesteś upierdliwy w swoim nierozumieniu tekstu pisanego w języku podobno dla ciebie ojczystym i wyjątkowo nieudolny w odwracaniu kota ogonem - co jest również upierdliwe. I znowu nie rozumiesz, że nie życzę sobie po raz 58, żebyś mówił do mnie w liczbie mnogiej - wiem, że przyzwyczajenie to druga natura człowieka, ale mógłbyś się chociaż postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Rzadko się wypowiadam o forumowiczach 01.03.06, 19:14 ale przypominam sobie twoje posty jako cimoszenka. Pare ci przypomnę. Udajesz jako wiewiorzasta "oświeconą" ale prawdę o tobie pokazuja posty pod jakimi wystepujesz jako cimoszenka. A dowcipy które mnie śmieszą są zdecydowanie na innym poziomie. Nie wiem lepszym czy gorszym , ale INNYM. Teraz możesz zacząć bluzgać. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Buhahahahahahahahahahahaha :))))))))))))))))))))) 01.03.06, 19:54 Buhahahahahahahaha :))))))))))))))))))))) Dawno się tak nie uśmiałam :))))))))))))) Aż mnie brzuch rozbolał :)))))))))))) Smoku, ty mały biedny chłopczyku :)))) Z tobą naprawdę jest coś nie tak :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt A Ty - Pijak! 03.03.06, 20:43 A wiadomo że każdy pijak to złodziej. Niewyraźnie wyszedł(a)ś na zdjęciu w wizytówce. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Ciebie w ogóle nie ma!!! 03.03.06, 20:48 mr_perfekt napisał: > A wiadomo że każdy pijak to złodziej. > Niewyraźnie wyszedł(a)ś na zdjęciu w wizytówce. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Jest mój bynio (jak byłem mały) 03.03.06, 21:07 ludzie.gazeta.pl/mr_perfekt/0,0.html Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Rzadko się wypowiadam o forumowiczach 03.03.06, 16:46 I niech tak zostanie, tow. smok5! Bo znowu głupoty pleciecie jak potłuczony milicjant z Gliwic. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Byki same tam mieszkają. Jurne i nic poza tym 03.03.06, 20:20 we łbach pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Byki same tam mieszkają. Jurne i nic poza tym 03.03.06, 20:32 hulaj_dusza napisał: > we łbach pusto. > Nie przesadzaj - aż tak źle nie jest - smoki i perfecty to jakieś wyrodki :))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37706961&a=37857829 Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Byki same tam mieszkają. Jurne i nic poza tym 03.03.06, 20:36 wiewiorzasta napisała: > hulaj_dusza napisał: > > > we łbach pusto. > > > > Nie przesadzaj - aż tak źle nie jest - smoki i perfecty to jakieś wyrodki :))) > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37706961&a=37857829 > Postaram się wystrzegać uogólnień:))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tutaj wiewiórzasty cimoszenko trochę twojej kultur 01.03.06, 19:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33239376&a=33239684 nawet te same linki wklejasz. Jestes beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Smoku, przemyśl swoje zachowanie 01.03.06, 19:55 bo się zachowujesz żenująco ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ty wiesz,że ja wiem 01.03.06, 20:04 wiewiórzastycimoszenko. Twoja kulturę pokazuje sygnaturka cimoszenki, Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 01.03.06, 20:06 Smoku! Jesteś niesamowity! Jesteś tak śmieszny, że aż mi cię szkoda :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 uzywasz tych samych linków, popełniliscie te same 02.03.06, 05:41 błedy i ... jeszcze coś po czym was rozpoznałem towarzyszu cimoszenkowiewiorzasty.":)))) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: uzywasz tych samych linków, popełniliscie te 02.03.06, 08:13 > błedy i ... jeszcze coś po czym was rozpoznałem towarzyszu > cimoszenkowiewiorzasty.":)))) Żeby było ciekawiej to towarzysz cimoszenkowiewiorzasty nadaje z Agory. Konspiracja jak w u Hansa Klosa i Brunera. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenko No no, tylko nie cimoszenko 02.03.06, 13:30 Login cimoszenko jest w pewien sposob zwiazany z portalem www.cimoszenko.info/index.html od poczatku jego istnienia. Login byl malo aktywny na forum, ale skutecznie blokowal podroby. Podroba z litera "A" na koncu: "cimoszenka" powstala znacznie pozniej i nie mam z nia nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: No no, tylko nie cimoszenko 02.03.06, 13:57 > Login cimoszenko jest w pewien sposob zwiazany z portalem > www.cimoszenko.info/index.html > od poczatku jego istnienia. Login byl malo aktywny na forum, > ale skutecznie blokowal podroby. > Podroba z litera "A" na koncu: "cimoszenka" powstala znacznie pozniej > i nie mam z nia nic wspolnego. Rzeczywiście loginy są bardzo podobne i łatwo jest się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta smok wstał o świcie i tropi :))))))))))))))))))))) 02.03.06, 13:41 Myślałam, że bardziej żałosny być nie możesz, że pukałeś od spodu z ramion Edgara, ale widzę, że teraz Edgar stoi na tobie i puka :))))))))))) To jest naprawdę żałosne, że ktoś szuka takich kretyńskich pretekstów jak ty - te same linki (???), te same błędy (???), pisze z Agory (???). Jak nie umiesz dyskutować, to spadaj do piaskownicy - tam łopatką w głowę jest na miejscu, ale nie zachowuj się w sposób, który całkowicie odsłania twoją miałkość umysłową - czasami lepiej milczeć i robić dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Kaczyści kwaczą albo.. miauczą:((( 03.03.06, 20:38 artsg napisał: > Hau hau Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta To zdaje się podpada pod groźbę karalną. 03.03.06, 20:17 Ale - narodowi socjaliści są znani ze stosowania przemocy zamiast argumentów - nihil novi. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Miałem w klasie jednego kolegę którego tata... 03.03.06, 20:23 Miałem w klasie jednego kolegę którego tata zapędzał pasem do nauki. No i teraz ten kolega jest wdzięczny tacie bo skończył szkołę. Bez pasa by nie skończył. Może różowy salonik III RP trzeba by pasem lać żeby coś przetłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tylko jednego? Z całej klasy? Musiałeś mieć 03.03.06, 20:27 paskudny charakter. mr_perfekt napisał: > Miałem w klasie jednego kolegę którego tata zapędzał pasem do nauki. > No i teraz ten kolega jest wdzięczny tacie bo skończył szkołę. Bez pasa by nie > skończył. > > Może różowy salonik III RP trzeba by pasem lać żeby coś przetłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Miałem w klasie jednego kolegę którego tata.. 03.03.06, 20:33 mr_perfekt napisał: > Miałem w klasie jednego kolegę którego tata zapędzał pasem do nauki. > No i teraz ten kolega jest wdzięczny tacie bo skończył szkołę. Bez pasa by nie > skończył. Współczuję całej reszcie klasy - że nie skończyła szkoły. > Może różowy salonik III RP trzeba by pasem lać żeby coś przetłumaczyć? "Ale to już było i nie wróci więcej..." pogrobowcu Adolfa. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Akurat nie chce mi się Ciebie flekować... 03.03.06, 20:38 Akurat nie chce mi się Ciebie flekować bo masz przesympatyczny nick. Ale powiem tylko jedno: Ruda Oszustka! Szkołe skończyliśmy prawie w komplecie. Bili nas nauczyciele, starsi koledzy, pani dyrektor... jak to za komuny bywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Spróbuj ze mną, pajacu! 03.03.06, 20:41 mr_perfekt napisał: > Akurat nie chce mi się Ciebie flekować bo masz przesympatyczny nick. > > Ale powiem tylko jedno: > Ruda Oszustka! > > Szkołe skończyliśmy prawie w komplecie. Bili nas nauczyciele, starsi koledzy, > pani dyrektor... jak to za komuny bywalo... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Dobra... hulajnogo na ruskich resorach 03.03.06, 20:46 Ale musimy zacząć niby dyskutować na jakiś temat bo inaczej to jak? Może o historii II wojny światowej? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Dobra... hulajnogo na ruskich resorach 03.03.06, 20:50 mr_perfekt napisał: > Ale musimy zacząć niby dyskutować na jakiś temat bo inaczej to jak? > Może o historii II wojny światowej? Avec plaisir, ale chyba nie w tym zabagnionym przez smoka wątku??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Akurat nie chce mi się Ciebie flekować... 03.03.06, 20:57 mr_perfekt napisał: > Akurat nie chce mi się Ciebie flekować bo masz przesympatyczny nick. Jakoś się nie boję, ani nie wzruszam. > Ale powiem tylko jedno: > Ruda Oszustka! Heh :))) Zaczynamy moją ulubioną zabawę :)))))) Poproszę o udowodnienie na podstawie moich wypowiedzi (postów) powyższe stwierdzenie. Inaczej uznam, że jesteś oszczercą - podciągnę pod to twoich kolegów po ideolo - smoki czy artsgi, bo również takie bzdety opowiadają. > Szkołe skończyliśmy prawie w komplecie. Bili nas nauczyciele, starsi koledzy, > pani dyrektor... jak to za komuny bywalo... A kogo obchodzą twoję traumy z dzieciństwa??? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Wiewiórcze kłamstewka... 03.03.06, 21:46 > > Ruda Oszustka! > Poproszę o udowodnienie na podstawie moich wypowiedzi (postów) powyższe > stwierdzenie Udowodnienie? Proszę bardzo. Dowodów nie trzeba daleko szukać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37706961&a=37717075 "I znowu nie rozumiesz, że nie życzę sobie po raz 58, żebyś mówił do mnie w liczbie mnogiej" Policzyłem ruda oszustko! Nie prosiłaś o to smoka 58 razy! Kłamstwo ma krótkie nogi! Jesteś fałszywą rudą wiewiórą, zakłamaną czerwoną kłamczuchą! A w dodatku strasznie zfrustrowaną... chłopa Ci trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Hehe :))) I tyle czasu ci to zajęło? 03.03.06, 21:58 mr_perfekt napisał: > Udowodnienie? Proszę bardzo. > Dowodów nie trzeba daleko szukać: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=37706961&a=37717075 > "I znowu nie rozumiesz, że nie życzę sobie po raz 58, żebyś mówił do mnie w > liczbie mnogiej" > > Policzyłem ruda oszustko! Nie prosiłaś o to smoka 58 razy! Kłamstwo ma krótkie > nogi! Jesteś fałszywą rudą wiewiórą, zakłamaną czerwoną kłamczuchą! A ile razy 'prosiłam o to smoka' i gdzie są dowody (linki do postów)? I gdzie tu moja rzekoma 'czerwień' (cokolwiek to znaczy)? > A w dodatku > strasznie zfrustrowaną... > chłopa Ci trzeba! Nie dość, że psychiatra, to jeszcze ze specjalizacją seksuologia. PS. Podobno seksuolodzy mają małe ptaszki albo problemy z erekcją (dlatego wybierają taki zawód) - to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Sorry za zwłokę... pizze jadłem... 03.03.06, 22:05 > A ile razy 'prosiłam o to smoka' i gdzie są dowody (linki do postów)? Nie prosiłaś 58 razy. Prosiłaś znacznie i to znacznie mniej razy. Bez dwóch zdań. Dowody są na forum, nie wywiniesz się z tego kłamczucho!!! > PS. Podobno seksuolodzy mają małe ptaszki albo problemy z erekcją (dlatego > wybierają taki zawód) - to prawda? Zerwij z nim powiadam Ci. Tobie potrzebny rześki i żwawy facet który doda Twemu życiu kolorów. Ktoś taki trochę bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Smacznego. 03.03.06, 22:23 mr_perfekt napisał: > Nie prosiłaś 58 razy. Prosiłaś znacznie i to znacznie mniej razy. Bez dwóch > zdań. Dowody są na forum, nie wywiniesz się z tego kłamczucho!!! Tylko taki mój grzech znalazłeś? Ufff... Myślałam, że jesteś bystrzejszy. Na marginesie - zostanę ukrzyżowana czy ukamieniowana? > Zerwij z nim powiadam Ci. > Tobie potrzebny rześki i żwawy facet który doda Twemu życiu kolorów. Ktoś taki > trochę bardziej. Gdybym miała do czynienia w sensie intymnym z seksuologiem, to nie zadawałabym takich pytań, molestatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt zaraz molestatorze... przecież się nie ocieram 03.03.06, 22:31 > Tylko taki mój grzech znalazłeś? Ufff... Co tam jeszcze ukrywasz... poserczujemy zobaczymy... sumienie nieczyste... Głosowałaś na Tuska? Aaaaaaaa... Popierałaś paradę? Aaaaaaaa... Femina pełną gębą! Aaaaaaaa... Aj no a kto tu mówi o kulturze wypowiedzi... Aaaaaaaa... Wiem już wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt no no no... ale Cię bronią gnili i podli... 03.03.06, 22:42 napisalem wątek-anons w których prosiłem o linki anty-wiewiórcze i był wyświetlany może 3 minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: O całe 3 minuty za dlugo;) 03.03.06, 22:48 mr_perfekt napisał: > napisalem wątek-anons w których prosiłem o linki anty-wiewiórcze i był > wyświetlany może 3 minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: no no no... ale Cię bronią gnili i podli... 03.03.06, 23:05 mr_perfekt napisał: > napisalem wątek-anons w których prosiłem o linki anty-wiewiórcze i był > wyświetlany może 3 minuty... Trzeba poczytać netykietę i regulamin, zanim zacznie się używać forum. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: zaraz molestatorze... przecież się nie ociera 03.03.06, 23:05 mr_perfekt napisał: > Co tam jeszcze ukrywasz... poserczujemy zobaczymy... > sumienie nieczyste... A gdzie tu kłamstwo? I co poniższe ma wspólnego z kłamstwem, które mi oszczerco zarzuciłeś? Zaczynasz sobie smoka pakować na plecy? > Głosowałaś na Tuska? > Aaaaaaaa... No i? > Popierałaś paradę? > Aaaaaaaa... No i? > Femina pełną gębą! > Aaaaaaaa... No i? > Aj no a kto tu mówi o kulturze wypowiedzi... > Aaaaaaaa... A co powyższe ma wspólnego z kulturą wypowiedzi albo jej brakiem? > Wiem już wszystko. Wiesz ile i co zjesz, a że się byle jak odżywiasz, to i byle co wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Re: zaraz molestatorze... przecież się nie ociera 03.03.06, 23:19 no to poniższe nie ma nic wspólnego. Tylko tak sobie serczowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Tropiciel od siedmu boleści :))) 03.03.06, 23:21 mr_perfekt napisał: > no to poniższe nie ma nic wspólnego. > Tylko tak sobie serczowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Żenada... nie mogłeś bardziej się wysilić? b/o 03.03.06, 21:59 Bronisz smoka jak niepodleglosci tylko dlatego, że ziomal? Nie przeszkadzają ci te pomówienia, jakie często kieruje bezpodstawnie pod adresem innych forumowiczów? Kiscie się dalej w tym bagnie umysłowym. Ty i smok5. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Smok jest w porzo b/o 03.03.06, 22:16 mr_perfekt napisał: > A forumowicze jakoś sobie radzą... To, że sobie radzą nie ma nic do rzeczy. Smok5 jest prosty jak budowa cepa. Nie jest wcale w porzo, ale teraz nie chce mi się wyciągać jego postów, żeby ci to udowodnić. Jednak słowo, że to zrobię w ciągu najbliższego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Proste jest piękne 03.03.06, 22:33 mr_perfekt napisał: > jak powiedziała cyrklowi linijka. > > Kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: To zdaje się podpada pod groźbę karalną. 03.03.06, 20:39 wiewiorzasta napisała: > Ale - narodowi socjaliści są znani ze stosowania przemocy zamiast argumentów - > nihil novi. > sub sole:))) Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenko Re: Tutaj wiewiórzasty cimoszenko trochę twojej k 02.03.06, 13:40 smok5 napisał 01.03.06 : > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33239376&a=33239684 > nawet te same linki wklejasz. Jestes beznadziejna. 02.03.06 Postu wiewiórzastej z linkiem uzywanym przez "cimoszenka" w sygnaturce dzis juz nie ma pod powyzszym adresem. Giwi gasi pozary. Moze smok5 ma zrzut ekranu? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Odnoszę wrażenie że wiewiórzasta i.... 02.03.06, 13:55 cimoszenko napisał: > smok5 napisał 01.03.06 : > > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33239376&a=33239684 > > nawet te same linki wklejasz. Jestes beznadziejna. > > 02.03.06 > Postu wiewiórzastej z linkiem uzywanym przez "cimoszenka" w sygnaturce > dzis juz nie ma pod powyzszym adresem. > > Giwi gasi pozary. giwi siedzą obok siebie, lub w najgorszym przypadku mają kontakt wzrokowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenko Re: Odnoszę wrażenie że wiewiórzasta i.... 02.03.06, 14:01 Tego nie wiem. Brak koordynacji jest zalosny w kazdym razie. Wiewiorzasta usaje, ze nie wie, ze wycieli ten post, sol w oku. Jezeli ten sam link byl przypadkowy u obu autorow, to jeszcze bardziej "przypadkowe" jest wyciecie klopotliwego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Wkurzyłeś się, czerwony towarzyszu! Luzik! 03.03.06, 21:12 www.smoki.cc.pl/muzeum/smoczka_wkurzony.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: A diabli wiedzą, kompleksy leczy na fk... 03.03.06, 21:18 wiewiorzasta napisała: > :)))))))))))))) > Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta To nie kompleksy, to skryte marzenia :)))))))))))) 03.03.06, 21:28 Tylko, żeby równie źle nie skończył ;) www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591 Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: To nie kompleksy, to skryte marzenia :))))))) 03.03.06, 21:42 wiewiorzasta napisała: > Tylko, żeby równie źle nie skończył ;) > > www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591 > :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Jarosław KOT Kaczyński jest. I wszyscy to 03.03.06, 20:25 wiedzą, oprócz takich ciemniaków - byłych milicjantów, smoków. smok5 napisał: > biedroń jest pederastą. Sam to rozgłasza. A jkai masz dowody ,że ktokolwiek inn > y > z posłów też nim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Brawo Rejtan! 01.03.06, 15:52 Oby tylko nie był to gest na miarę patrona. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni mam kilka pytan 01.03.06, 16:12 karlin napisał: > Oby tylko nie był to gest na miarę patrona. A co towarzysz pederasta na to wszystko? Czy pozwal juz dyrektora-homofoba ktory utrudnil mu kontakt z mlodym mieskiem do Strasburga ? Gdzie byli dziennikarze, swiatowe agencje ??? Kiedy manifa pod Rejtanem ? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Aleś ty niecierpliwy:) 01.03.06, 16:17 Wszystko po kolei. Najsampierw trzeba udowodnić, że Prezydent 5 lat temu dziennikarzom dyski twarde obmacywał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Czy teraz Prezydentowi Wszystkich Sondaży 01.03.06, 16:09 wystarczy refleksu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Czy teraz Prezydentowi Wszystkich Sondaży 01.03.06, 16:14 karlin napisał: > wystarczy refleksu? Wystarczy. Policzy tylko glosy respondentow i natychmiast powie. Powie co mysli :) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg2 Miałeś rację Smoku zabanowali mnie 01.03.06, 16:12 na 3 godz. Nie mogą przełknąć słowa "pederasta" Pozdrawiam artsg Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Miałeś rację Smoku zabanowali mnie 01.03.06, 16:17 artsg2 napisała: > na 3 godz. Nie mogą przełknąć słowa "pederasta" Moze nigdy nie slyszeli i nie rozumieja co znaczy: www.slownik-online.pl/kopalinski/f53a63e1e4bc7626c125657b00774989.php Odpowiedz Link Zgłoś
artsg2 Pozwoliłem sobie wkleić cały tekst 01.03.06, 16:21 pederasta, homoseksualista, homoerota; mężczyzna uprawiający pederastię, stosunki płciowe z mężczyznami. Etym. - gr. paiderastía dosł. 'miłość do chłopców' od paiderastēs 'dosł. kochający chłopców'; zob. -ped-; erastēs 'miłośnik; przyjaciel' z erán 'kochać'. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Jestem duchem i poglądami z tobą 01.03.06, 18:20 moga nam naskoczyć postępowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 01.03.06, 17:46 Możecie napisać, o co dokładnie chodzi? Gdzie go nie wpuścili? I jak to uzasadnili? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Rejtan pokazał jak nalezy traktować 01.03.06, 18:25 postęp i ochydę. Co chyba jest synonimem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Smoki do jaskini i precz od komputera 01.03.06, 18:30 smok5 napisał: > postęp i ochydę. Co chyba jest synonimem. Wszak postęp to ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
teofil.awers Re: Rejtan pokazał jak nalezy traktować 01.03.06, 18:38 smok5 napisał: > postęp i ochydę. Co chyba jest synonimem. Kolego miły, byłbyś łaskaw odpowiedzieć na moje pytanie? Dlaczego Biedronia do Rejtana nie wpuścili? Jak to oficjalnie uzasadnili? I kto go nie wpuścił? Ochroniarz? Sprzątaczka? Dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 nie wiem - nie dowiedziałem się 01.03.06, 19:16 jedynego, który znał odpowiedź ARTSG zbanowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Rejtan pokazał jak nalezy traktować 01.03.06, 19:21 "1-go marca w naszej szkole zaczynają się uroczyste obchody Dni Tolerancji. W środę odbędzie się sesja naukowa, a po niej dyskusja z absolwentami i studentami dziennikarstwa na temat tolerancji. W czwartek odwiedzi nas Amnesty International oraz Pani Magdalena Środa (feministka, była Pełnomocnik Rządu ds. Równego Statusu Kobiet i Mężczyzn). Piątek jest Dniem Kultury Żydowskiej. Odwiedzą nas uczniowie szkoły Fundacji Laudera oraz inni zaproszeni goście. Serdecznie zapraszamy!" Dziś w środę wykładowcą miał być Biedroń. Rada pedagogiczna ustaliła że nie zgadza się na "wykłady" tego pederasty. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 No i się dowiedziałem 01.03.06, 19:24 Rada pedagogiczna zachowała się jak należy. PS Artsg po baniku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: No i się dowiedziałem 01.03.06, 19:28 smok5 napisał: > Rada pedagogiczna zachowała się jak należy. > > PS > Artsg po baniku?:) Pisałem też wcześniej pod innym nickiem "artsg2" A swoją drogą ciekawe co taki pederasta mógłby mówić na "sesji naukowej" Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Masz bagno w głowie, smoku 01.03.06, 19:58 moralne bagno - żaden zdrowy mężczyzna nie musi rzygac na myśl o homoseksualiście, bo o tym nie myśli. Tak samo, jak nikt normalny w tym żarcie: www.chomiks.com/chomiki133.htm nie widzi ani żadnych sugestii, ani żadnych dwuznaczności - tylko ci, co chcą widziec, a widzą, bo mają bagienko moralne w główce :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 a co ty masz w głowie cimowieiwióro? 02.03.06, 05:45 nastpny pościk szanownej wiewiórzastej pod wezwaniem cimoszewicza: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33120975&a=33151519 Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Ja mam mózg, w przeciwieństwie najwyraźniej. 02.03.06, 13:49 Jeśli żądasz, zeby cię wszyscy kochali i się z tobą zgadzali, to wróć do piaskownicy, albo przenieś się na forum Frondy - tam są ludzie, z którymi się świetnie dogadasz. Ale ci musiałam dopiec wykazując twoje łagarstwa swoją drogą :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Ze Smoka akurat jesteśmy dumni! 03.03.06, 20:27 Współczuć Gliwicom należy bo to ostoja Uwecji... I Tusk wygrał w wyborach wysoko - pokazali gliwicki wynik w telewizji... Wstyd na całą Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tow. smok5 - przegięliście! 03.03.06, 20:15 Milicjant w tobie siedzi i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Tow. smok5 - przegięliście! 03.03.06, 20:18 hulaj_dusza napisał: > Milicjant w tobie siedzi i nic tego nie zmieni. Towarzysz Berman by było chyba właściwsze. A może Morel? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tow. smok5 - przegięliście! 03.03.06, 20:22 wiewiorzasta napisała: > hulaj_dusza napisał: > > > Milicjant w tobie siedzi i nic tego nie zmieni. > > Towarzysz Berman by było chyba właściwsze. A może Morel? > Smok byl kiedys milicjantem w Gliwicach i dostał od jakiegos górnika styliskiem od łopaty. Skarżył się na fk. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Tow. smok5 - przegięliście! 03.03.06, 20:30 hulaj_dusza napisał: > Smok byl kiedys milicjantem w Gliwicach i dostał od jakiegos górnika styliskiem > > od łopaty. Skarżył się na fk. :))))))))))) To wiele wyjaśnia - i już nie abstrakcyjnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Tfu bo się porzygam - to rzygaj! 03.03.06, 20:19 Nie masz nigdy nic mądrego do napisania, wyrzygaj swoje posty, może ci się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford I kij mu...w oko (by nie zabrzmialo wulgarnie, bo 01.03.06, 19:18 temat w tym przypadku drazliwy). NB. Ale masz zainteresowania, smoku. Niby nie mam nic przeciwko gejom, ale PUBLICZNE AFISZOWANIE SIE, ze jakis gej cie rajcuje uwazam, smoku, za MALO SMACZNE:))) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 01.03.06, 19:34 > Powiesz na pedala, pedal, to wyją z oburzenia, bo go tak bardzo obrazasz. Wg. > tych porypancow nie wolno obrazac tylko swoich. Na homosia to już nie można powiedzieć pederasta bo zaraz banują. Chociaż jest to słowo zaczerpnięte ze słownika i nie jest wulgaryzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Chciał wejść do gimnazjum bez ukończonej... 03.03.06, 20:33 ... pedałówy. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 01.03.06, 20:01 Feministkę Środę też powinni pogonić, po co ma mieszać dzieciakom w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-ciemnogrodu to jeszcze nic! 01.03.06, 21:25 prezenter Jakub Janiszewski powiedzial publicznie ze jest gejem! czyli homoseksualista zboczencem! Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: to jeszcze nic! 01.03.06, 22:03 ksiaze-ciemnogrodu napisał: > prezenter Jakub Janiszewski powiedzial publicznie ze jest gejem! czyli > homoseksualista zboczencem! Tfuuu. Obrzydliwy zboczeniec pederasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: to jeszcze nic! 01.03.06, 22:26 a gdy założyłem wątek o wyznaniu prezentera TOK FM admin natycmiast mi to wyciął Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: to jeszcze nic! 01.03.06, 23:09 Na forum Tokfm jest kilka wątków komentujących tę wypowiedź Janiszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze-ciemnogrodu Re: A dzisiaj płakał jak to jest dyskryminowany 02.03.06, 13:08 i słusznie..bowiem nie można tolerowac zachow3ań które godzi w podstawowe wartości w ład moralny czy instytucję rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: A dzisiaj płakał jak to jest dyskryminowany 02.03.06, 13:21 ksiaze-ciemnogrodu napisał: > i słusznie..bowiem nie można tolerowac zachow3ań które godzi w podstawowe > wartości w ład moralny czy instytucję rodziny Z tego co mówił to nie pierwsze miejsce skąd go wykopali. Jak widać nie jest tak źle jak to niektórzy próbują nam wbić do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam dyskryminacja i faszyzm! 03.03.06, 16:58 bo to dyskryminacja i faszyzm nie pozwolic Biedroniowi poznac nowych fajnych chlopakow w tej szkole! faszyzm !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: dyskryminacja i faszyzm! 03.03.06, 17:03 I pomyśleć że tyle świeżego mięsa przeszło Biedroniowi koło nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Pedroń żerował 03.03.06, 19:19 ale nic nie upolował - no może poza kopem od wożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ubek-kubek Odbyt kształtuje świadomość ! 03.03.06, 19:23 Nie do wszystkich uczniów jeszcze to dotarło i dlatego wizyty zboczków w szkołach są wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Odbyt kształtuje świadomość ! 03.03.06, 19:49 taaaa www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko giwi - dlaczego taki cham jak smok 03.03.06, 19:34 może na forum bezkarnie wypisywać obelgiMa dysoensę? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Chamem a na dodatek pederastą to jest ... 03.03.06, 19:43 Biedroń i Janiszewski Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Towarzyszu nabukko po co te emocje 03.03.06, 19:58 nie badz taki oburzony bo ci przypomne twoje posty:) Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko Re: Towarzyszu nabukko po co te emocje 03.03.06, 20:33 spoko wielebny pedomnichu. Tak sobie tylko giwi zapytałem. A twoje wydaliny nie budzą emocji, co najwyżej wstręt. Odpowiedz Link Zgłoś
zarys50 Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 03.03.06, 19:34 W Tok FM Biedron wielokrotnie powtarzal klamstwo, zas A. Laszuk nie reagowala, obludnie udajac glupia.. (2006-03-02) Dzien wczesniej Janiszewski przeprowadzil dluga rozmowe z dyrektorem szkoly im. Rejtana. Dyrektor wyraznie i kilkakrotnie powtarzal, ze musial przychylic sie do opinii wiekszosci czlonkow rady pedagogicznej i nie wspominal o zadnym ksiedzu! Jednak taka postawa, szanujaca opinie wiekszosci, bardzo nie spodobala sie najwiekszemu demokracie w Polsce.. czyli temu niewyobrazalnemu obludnikowi Janiszewskiemu. To nie pierwsze juz, niewyobrazalne wprost jawne demonstrownie totalitaryzmu nie tylko medialnego w radio Tok FM!! Dla tego obludnika, demokracja i wolnosc slowa to przywilej tylko dla swoich, dla swojej kliki, zas ludzi inaczej myslacych traktuje jak smieci ktorym zadne prawa sie nie naleza.. Dalej... Laszuk dobrze znala przebieg tamtej rozmowy ktorej dlugie fragmenty byly dwa razy odtwarzane przed jej rozmowa z Biedroniem i co?? Laszuk znajac prawde.. udawala bezczelnie glupia gdy Biedron wielokrotnie klamal w zywe oczy twierdzac, ze spotkanie zostalo odwolane na skutek interwencji ksiedza. A ja sie pytam tej kolejnej zaklamanej obludnicy z Tok FM.. Kto wie lepiej co dzialo sie na posiedzeniu Rady Pedagogicznej, Biedron czy dyrektor?? A teraz ogolne pytanie do was, wy klamcy, manipulatorzy i obludnicy... Jak byscie sie zachowali gdyby w podobny sposob klamal ktos kogo traktujecie jak ostatniego smiecia na tej ziemi, czyli ktoś myslacego inaczej niz wy?? Czy bardzo sie myle zakladajac, ze wycie rozlegaloby sie przez kilka dni we wszystkich mediach nalezacych do ukladu?? Ze liczne srodowiska opiniotworcze domagalyby sie powolania komisji sejmowej??.. Naprawde.. jak wam nie wstyd, wy ludzie bez zadnych zasad?? Wiecie co to wstyd?? Co to zasady?? Uczciwosc, chocby dziennikarska?? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 03.03.06, 19:37 Najlepiej dowalić albo Rydzykowi albo inneku księdzu Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Jestescie obrzydliwie nietolerancyjni, fe 03.03.06, 20:12 pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja_%28socjologia%29 Odpowiedz Link Zgłoś
artsg W ramach ćwiczenia tolerancji wyślij na spotkanie 03.03.06, 20:24 bebe255 napisała: > pl.wikipedia.org/wiki/Tolerancja_%28socjologia%29 z Biedroniem swoje dziecko płci męskiej a może idź sam lub wyślij kogoś z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: W ramach ćwiczenia tolerancji wyślij na spotk 03.03.06, 20:30 Pójdę chetnie sama:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nabukko tylko nie wysyłaj dzieciaka do kościoła 03.03.06, 20:35 tam napewno ktoś będzie chciał do niego dobrać się. I broń boże na ministranta bo go nauczą powitania: niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
zarys50 Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 03.03.06, 21:24 Kampania Tiszert dla Wolności.. Nietolerancja.. Dyskryminacja większości.. (2006-03-03) Cytat z G.W.: "Kampania Tiszert dla Wolności... ..Przypomina, że są wśród nas ludzie, którzy często boją się lub wstydzą przyznać do swojej tożsamości, poglądów czy przeżyć. Jest lustrem, które pozwala dostrzec tę różnorodność... zakładając tiszerty i występując w nich publicznie, chcieliśmy dodać otuchy tym, którym brakuje wsparcia." No prosze prosze, jak piekne, wrecz cudowne hasla nowej, tej lepszej, bo waszej, wiec oswieconej i nieomylnej czesci naszego spoleczenstwa.. i fajnie, ale... Ale ja sie pytam, co by ta nowoczesna i oswiecona czesc spoleczenstwa, i stojace za nia lewackie opiniotworcze media powiedzialy i jak by zareagowaly na tiszerty z napisami np. tego typu: "jestem antysemita", "nie plakalem po gazowanych zydach", "nienawidze pedalow i zydow", "jestem ponizany przez lewakow", "lewacy to ludzie bez zasad", "Miedia lewackie to najwieksze zlo", "nienawidze mordercy Gaudena!". "zydzi won!", itp. itd. A teraz sie pytam... czy bedzie to wyrazanie swoich pogladow i przezyc, czy nie?? CO?? Staniecie obludnicy w obronie takiej kampanii tiszertowej?? Podpiszecie protest?? A podpisaliscie protest, gdy uniemozliwiono zorganizowanie wystawy w parlamencie europejskim?? Wiec mi tu nie chrzancie obludnicy!! Bo popieracie tylko i wylacznie swoich, niezaleznie od tego do jakiego ukladu, nawet mafijnego naleza!! A nie mozna popierac i gloryfikowac takich durnych demonstracji!!!!!!! Tak.. bardzo wielu ludzi wierzacych boi sie przyznac, ze sa ludzmi wierzacymi, bo natychmiast zostaliby wysmiani, ponizeni, wyszydzeni, potraktowani jak tredowaci. Prosze sprawdzic na roznych czatach lub forach dyskusyjnych jak sie traktuje ludzi wierzacych. I teraz prosze porownac to, z holubieniem kazdej tzw mniejszosci, gdy w tym samym czasie tzw. wiekszosci odmawia sie wszelkich praw. Gdy mniejszosc (w tym media) terroryzuje wiekszosc ktorej nikt praktycznie nie broni. Wszelkie media sa w rekach mniejszosci.. zas 'wiekszosc'.. utrzymujaca ze swych podatkow wszelkich darmozjadow i porypancow, w tym i te media ktore pluja na ta wiekszosc.. nie ma nic do powiedzenia! Jesli wy obludnicy w imię demokracji domagacie sie by np. kobiety mialy podobna reprezentacje liczbowa w parlamencie itp. jak mezczyzni... to pytam sie.. a co z innymi dziedzinamy zycia? Dlaczego nie ma prawidlowej reprezentacji jesli chodzi o media?? DLACZEGO media sa tylko w jednych rekach?? I to w rekach mniejszosci?? Jakim prawem sie pytam?? Macie na to mandat od Boga wy obludni totalitarysci?? Kto wam przyznal takie prawo, wy zachlanni i obludni totalitarysci?? I wy smiecie innym zarzucac totalitaryzm?? Jak smiecie obludnicy?!?! I to wg. was ma byc demokracja?? Demokracja i wolnosc, w tym wolnosc slowa ale tylko dla swoich?? Dla wybrancow bogow? A kim wy jestescie do jasnej cholery?? Wy nowa faszystowska Raso Nieomylnych Panow!! Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Typowa metoda: odwrócić kota ogonem 03.03.06, 21:28 i udawac czajnik - eh, kaczyści-faszyści. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly3333 Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 03.03.06, 22:17 a hooy z biedroniem czy innym niemcem Odpowiedz Link Zgłoś
zarys50 Re: Były poseł LSD Biedroń nie wpuszcony do szkoł 03.03.06, 22:42 W Tok FM Biedron wielokrotnie powtarzal klamstwo, zas A. Laszuk nie reagowala, obludnie udajac glupia.. (2006-03-02) Dzien wczesniej Janiszewski przeprowadzil dluga rozmowe z dyrektorem szkoly im. Rejtana. Dyrektor wyraznie i kilkakrotnie powtarzal, ze musial przychylic sie do opinii wiekszosci czlonkow rady pedagogicznej i nie wspominal o zadnym ksiedzu! Jednak taka postawa, szanujaca opinie wiekszosci, bardzo nie spodobala sie najwiekszemu demokracie w Polsce.. czyli temu niewyobrazalnemu obludnikowi Janiszewskiemu. To nie pierwsze juz, niewyobrazalne wprost jawne demonstrownie totalitaryzmu nie tylko medialnego w radio Tok FM!! Dla tego obludnika, demokracja i wolnosc slowa to przywilej tylko dla swoich, dla swojej kliki, zas ludzi inaczej myslacych traktuje jak smieci ktorym zadne prawa sie nie naleza.. Dalej... Laszuk dobrze znala przebieg tamtej rozmowy ktorej dlugie fragmenty byly dwa razy odtwarzane przed jej rozmowa z Biedroniem i co?? Laszuk znajac prawde.. udawala bezczelnie glupia gdy Biedron wielokrotnie klamal w zywe oczy twierdzac, ze spotkanie zostalo odwolane na skutek interwencji ksiedza. A ja sie pytam tej kolejnej zaklamanej obludnicy z Tok FM.. Kto wie lepiej co dzialo sie na posiedzeniu Rady Pedagogicznej, Biedron czy dyrektor?? A teraz ogolne pytanie do was, wy klamcy, manipulatorzy i obludnicy... Jak byscie sie zachowali gdyby w podobny sposob klamal ktos kogo traktujecie jak ostatniego smiecia na tej ziemi, czyli ktoś myslacego inaczej niz wy?? Czy bardzo sie myle zakladajac, ze wycie rozlegaloby sie przez kilka dni we wszystkich mediach nalezacych do ukladu?? Ze liczne srodowiska opiniotworcze domagalyby sie powolania komisji sejmowej??.. Naprawde.. jak wam nie wstyd, wy ludzie bez zadnych zasad?? Wiecie co to wstyd?? Co to zasady?? Uczciwosc, chocby dziennikarska?? Odpowiedz Link Zgłoś