Dodaj do ulubionych

Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowskiego!

07.03.06, 03:12

"-
Obserwuj wątek
    • pandada Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 07:54
      Kurski jest chłopcem do wynajęcia. We łbie mu się nie mieści, że inni mogą nie pracować na zlecenie politycznych bossów.

Pamiętam Żakowskiego z tamtego czasu. Grzecznie wypytywał Kulczyka, a ten gadał, co chciał. Ja miałem wtedy mieszane uczuccia co do Kulczyka, bo w tym wywiadzie nie zdobył mojego zaufania.
      • mr_perfekt "Kelner żakowski" - Buahahahahahahaha!!!! 07.03.06, 13:23
        Świetne!
        Idealnie pasuje do mentalności Żakusia!
    • frau_blada :)))))))) 07.03.06, 07:59
      JŻ – Dostarczyłem informacji, których zechciał nam udzielić dr Kulczyk."

:)

Szczery do bolu Jacek Nedza Z.
      • dr.szfajcner Re: :)))))))) 07.03.06, 10:31
        frau_blada napisała:

> JŻ – Dostarczyłem informacji, których zechciał nam udzielić dr Kulczyk."
        >
        > :)
        >
        > Szczery do bolu Jacek Nedza Z.

Faktycznie nedza ten Jacek Kur...ski.
        Ale malo "ciemnego narodu" mu wierzy latos ....
      • ratatatam ciekawe jaki napiwek dostal od Kulczyka 07.03.06, 10:38
        red Zakowski
        • 8macek Re: ciekawe jaki napiwek dostal od Kulczyka 07.03.06, 10:48
          o!
          i to jest bardzo dobre pytanie!!!
        • deltalima Re: ciekawe jaki napiwek dostal od Kulczyka 07.03.06, 10:51
          a co, pis daje napiwki za pochlebny artykuł?
          • ratatatam Re: ciekawe jaki napiwek dostal od Kulczyka 07.03.06, 10:54
            jesli znajdzie jakiegos zigolaka pokroju Zakowskiego to niewykluczone ...
          • dr.szfajcner Takze posady. Janke juz jawnie robi z siebie 07.03.06, 10:58
            durnia, od czasu gdy Solowow zrezygnowal z nowej gazety.
            Bieadczysko nie ma wyjscia, bo tera Karnowski robi
            za gwiazde dziennkarsta IV RP.
            Zamiar "pomagania dziennikarzom" przez Kaczynskiego
            nawet ostani kretyni z branzy zrozumieli jednoznacznie.
            • ratatatam ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 11:10
              jaki napiwek obstawiasz?
              • kataryna.kataryna Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 11:26
                ratatatam napisał:

> jaki napiwek obstawiasz?

O napiwkach dla Żakowskiego od J&S pisał swego czasu Wprost.
                • ratatatam 2 muzykow z Odessy 07.03.06, 11:49
                  to mowisz ze Zakowski tanczyl tak jak mu zagralo 2 muzykow z Odessy ? ;]

_______________________________________________________________________________
                  ach limoncziki, limoncziki, wy rastiotie nie w swajom sadu...
                  • kataryna.kataryna Re: 2 muzykow z Odessy 07.03.06, 12:08
                    ratatatam napisał:

> to mowisz ze Zakowski tanczyl tak jak mu zagralo 2 muzykow z Odessy ? ;]

Szczegóły można na pewno znaleźć w internecie.

Teresa Kuczyńska:

"Media pomagają zagrożonym prawem

Dotąd firmy, które wpadły w tarapaty, szukały pomocy u polityków. Teraz - jak
                    widać - starają się przeniknąć w tym celu do mediów - poprzez wyspecjalizowane
                    agencje PR. W branży dziennikarskiej mówi się, że to właśnie jedna z nich
                    doprowadziła do ukazania się w "Polityce" wywiadu z tajemniczym
                    współwłaścicielem firmy J&S, Sławomirem Smołokowskim.

Wywiadujący go dziennikarz tygodnika Jacek Żakowski pozwolił mu przedstawić się
                    opinii publicznej w taki sposób, jakiego tamten pragnął. Wielu czytelników
                    odebrało to jako ukrytą promocję. Podobnie odebrano wywiad w tym tygodniku z
                    Kulczykiem, prowadzony uniżenie w najgorętszej dla niego sekwencji zeznań przed
                    sejmową komisją śledczą przez wysłanych specjalnie w tym celu do Rzymu Jacka
                    Żakowskiego i Janinę Paradowską."

www.epr.pl/czytelniatrzy.php?id=229&itemcat=1
                    Jacek Żakowski tak to tłumaczył w wywiadzie dla Pressu:

A wywiad ze Sławomirem Smołokowskim? Czemu służył? Ludzie z branży public
                    relations mówili, że to ukryta promocja.
                    Smołokowskiemu oczywiście chodziło o promocję, a redakcji o ciekawy exclusive.
                    To jest naturalne. Każdy, kto udziela wywiadu, chce coś wypromować. Siebie,
                    swoje idee, firmę. A każdy dziennikarz chce mieć scoopa. To był scoop. J&S to
                    najbardziej tajemniczy biznes w Polsce, który nigdy wcześniej się nie wynurzał
                    i w końcu zgodził się pokazać. Bez względu na to, ile jest prawdy w tym, co
                    powiedział Smołokowski, było to bardzo ciekawe. Przedstawiając z detalami swoją
                    wersję historii J&S i jego własnej, zaryzykował jej weryfikację. Dopóki był w
                    cieniu, nie można było nawet próbować złapać go na kłamstwie. Uznałem, że
                    trzeba być wariatem, żeby nie skorzystać z szansy otwarcia zamkniętego obszaru.

Skorzystać? To nie Pan prosił o rozmowę?
                    Prosiłem – bezskutecznie. Po jakimś czasie dostałem odpowiedź, że zgadza się na
                    rozmowę.

Miał w tym interes.
                    Jak ktoś ma interes z dziennikarzem rozmawiać, to rozmawia, a jak interesu nie
                    ma, to nie ma rozmowy. Dotyczy to polityków, biznesmenów, ludzi mediów, gwiazd
                    show-biznesu. Musimy mieć tę świadomość. Nie ma co udawać, że jest inaczej.

Jaki był ten jego interes?
                    Zastanawialiśmy się nad tym w redakcji. Myślę, że właściciele J&S zdecydowali
                    się ustabilizować swoją sytuację lub zaczęli wchodzić w nowe interesy, dla
                    których musieli zmienić swój tajemniczy image. Bez otwarcia się nie mogli tego
                    zrobić. Musieli się wynurzyć. Nie wykluczam, że były też jakieś frazy, które
                    chcieli komuś przekazać.

Czyli sprowadził się Pan do roli listonosza?
                    Każdy rozsądny dziennikarz wie, że jest kilka poziomów rozmowy. Część zdań
                    rozmówca mówi do dziennikarza, część do publiczności, a część na przykład do
                    swojej żony. Zdanie „Kocham moją żonę” nie jest przekazem dla pań, które
                    podrywa. Nie wszystkie poziomy rozmowy są dla dziennikarza czytelne. Polityk
                    udziela wywiadu, dziennikarzowi wydaje się, że rozmawiają o polityce i ważnych
                    problemach kraju, a tymczasem polityk prowadzi rozgrywkę wewnątrzpartyjną.
                    Wywiad zawsze wymaga jakiejś wspólnoty interesów rozmówcy i dziennikarza. W
                    rozmowie ze Smołokowskim moje BHP polegało na tym, że nie ukrywam w pytaniach,
                    iż J&S ma złą opinię, moje zaufanie do niego jest ograniczone, domagam się
                    sprawdzalnych szczegółów i próbuję weryfikować jego wypowiedzi.

• dr.szfajcner Re: 2 muzykow z Odessy 07.03.06, 12:49

Kuczynska:
                      > sejmową komisją śledczą przez wysłanych specjalnie w tym celu do Rzymu Jacka
                      > Żakowskiego i Janinę Paradowską."

Kur...ski:
                      Wezwany po raz trzeci wyjeżdża do Londynu.
                      (...) Co robi pan redaktor Żakowski z
                      odpowiednikiem żeńskim pana
                      red. Żakowskiego, czyli panią redaktor Paradowską?

Najwyrazniej Kur..skiemu i Kuczynskiej atakowanie
                      Zakowskiego zlecily dwie roznie osoby, a kazda z nich
                      produkowal kwity na wlasna reka. Satd ta rozbieznosc ....
              • czyste.dobro napiwek dla Janke 07.03.06, 11:30
                ratatatam napisał:

PisTV - tu będzie walczył z Gargas i Karnowskim(telewizyjnym )
                nowy naczelny państwowej Rzepy?
              • dr.szfajcner Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 11:37
                ratatatam napisał:

Wydaje mi sie ze najlepszym napiwkiem
                dla Zakowskiego jest piana na ustach Kur...skiego,
                i poszczekiwninie roznych katarynek.
                • ratatatam Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 12:27
                  oj ja bym pana zakowskiego o tak daleko posuniety idealizm nie podejrzewal ;]
                  nie w tej profesji... istnieje taka kategoria zawodow ( nawet baaaardzo starych)
                  w ktorych praca dla przyjemnosci bywa czyms niesamowicie wyjatkowym

;]
                  • dr.szfajcner Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 12:33
                    ratatatam napisał:

> oj ja bym pana zakowskiego o tak daleko posuniety idealizm nie podejrzewal ;]

Ja Ciebie to nawet nie podjrzewam o znajomosc ortografii,
                    ale to chyba nie na temat.
                    Co?
                    • ratatatam Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 12:38
                      nie, to nie temat, ale zawsze mozesz zrobic korekte moich tekstow pod katem
                      ortografii - jesli ci to sprawia przyjemnosc - to zreszta bardzo prestizowe
                      zajecie- podobno jeden z filarow GW niejaki Maleszka oddaje sie mu z pasja.
                      • scoutek Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 12:40
                        lepsze ogladanie klanu i plebanii razem niz sluchanie prezesa czyste dobro...
                        albo jego kserokopii
                        • scoutek sorry!!! 07.03.06, 12:40
                          poplatalo sie
                          ;))
                          • ratatatam Re: sorry!!! 07.03.06, 12:41
                            nie pierwszy raz kolego, nie pierwszy raz
                            :P
                            • scoutek kolezanko jak juz :P n/tx 07.03.06, 12:47

• ratatatam czepiasz sie :P 07.03.06, 12:55
                                nie po to kazia szczuka zdziera glos na manifach zebys sie takiego drobiazgu
                                jak roznica plci czepiala
                                :]
                      • dr.szfajcner Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 12:53
                        ratatatam napisał:

> nie, to nie temat, ale zawsze mozesz zrobic korekte moich tekstow pod katem
                        > ortografii - jesli ci to sprawia przyjemnosc -

Nie sprawia mi to przyjemnosci,
                        ale dowodzi slowom Kur...skiego ze ciemny natrud uwierzy jemu.

to zreszta bardzo prestizowe
                        > zajecie- podobno jeden z filarow GW niejaki Maleszka oddaje sie mu z
                        pasja.

Slyszalem...
                        Podobno sam Lysiak bidaczysko, tworzac wlasna martyrologie,
                        zproponowal Maleszce by sie przyznal ze donosil na niego.

• ratatatam Re: ale wrocmy do napiwku dla Zakowskiego 07.03.06, 13:00
                          ooo to dziwne, ze red michnik nie poprosil swojego podwladnego o pare cieplych
                          slow...
      • kataryna.kataryna Re: :)))))))) 07.03.06, 11:26
        frau_blada napisała:

> JŻ – Dostarczyłem informacji, których zechciał nam udzielić dr Kulczyk."
        >
        > :)
        >
        > Szczery do bolu Jacek Nedza Z.

Pamiętam ten wywiad, przezabawny był. Paradowska i Żakowski nie zadali ani
        jednego kłopotliwego pytania. Wcześniej Żakowski zrobił równie wazeliniarski
        wywiad z J&S. Za to w wywiadach z takim na przykład Macierewiczem dla TOKu daje
        popis strasznego chamstwa.

• dr.szfajcner Re: :)))))))) 07.03.06, 11:39
          kataryna.kataryna napisała:
          > Pamiętam ten wywiad, przezabawny był. Paradowska i Żakowski nie zadali ani
          > jednego kłopotliwego pytania. Wcześniej Żakowski zrobił równie wazeliniarski
          > wywiad z J&S. Za to w wywiadach z takim na przykład Macierewiczem dla TOKu
          daje popis strasznego chamstwa.

No to ladnie ze pokazal prawdziowa nature Macierewicza i Kulczyka.
          Zreszta to bylo widac na Komisji.
          Kulczyk zachowywal sie kulturalnie, a Macierewicz jak Wyszynski ( prokurator).
    • szatek100 Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 10:55
      Trzeba być chyba pomylonym pisuarem , żeby dostrzegać w tym nokaut.NIe rozumiem
      tej euforii.Żakowski nakręcił ciekawy reportaż , w którym tajemniczy dr.
      Kulczyk powiedział coś do publiczności...

pzdr
    • pink.freud Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 11:04
      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Żakowski mógłby przynajmniej udawać, że Kulczyk użył mydła:)
      Niezła reprezentacja "dziennikarzy". Szczera, bezpretensjonalna wypowiedź-dziennikarz jest od robienia laski, jeśli rozmówca zechce to z połykiem:))))))))
      • joannabarska Kain i Abel? 07.03.06, 11:58
        Jak to jest...Kurscy: Jacek i Jarosław są braćmi. Obaj piszą. Kain i Abel ?-
        zapytam z przesadą.
        • ratatatam Adam i Stefan? 07.03.06, 12:01
          Michnikowie rzecz jasna. nie bylbym pewien takiej absolutnej antynomii tych
          dwoch typow.
          • x2468 Re: Adam i Stefan? 07.03.06, 12:04
            Czy napiwkiem byla leniczowka? Od Kulczyka?
            • ratatatam Re: Adam i Stefan? 07.03.06, 12:11
              dla Adama( Stefan przeciez za granica od jakiegos czasu)??? co ty mowisz????
              nie slyszalem zeby Kulczyk wreczal napiwki Michnikowi? Opowiedz nam o tym!
        • indris Jacek i Stanisław 07.03.06, 12:13
          Był już w dziejach Polski precedens. Jacek Małachowski i Stanisław Małachowski.
          Nie wspominając o rodzinie Potockich, gdzie współistnieli i Szczęsny i Ignacy,
          ale oni nie byli braćmi.
          • ratatatam Re: Jacek i Stanisław 07.03.06, 12:22
            no a co powiesz o Adamie i Stefanie Michnikach??? podobni? czy rozni? w
            pogladach i biografii
            • dr.szfajcner Re: Jacek i Stanisław 07.03.06, 12:31
              ratatatam napisał:

> no a co powiesz o Adamie i Stefanie Michnikach??? podobni? czy rozni? w
              > pogladach i biografii

Tak jak Dr. Jekyll i Mr Hyde.
              Nawiasem - odnosze wrazenie ze kataryna.kataryna,
              za tego porzadnego uwaza Stefana.
              • ratatatam Adam i Stefan 07.03.06, 12:40
                moim zdaniem kataryna myli sie w 50 %
          • x2468 Re: Jacek i Stanisław 07.03.06, 12:36
            Bylo rowniez dwoch Wyszynskich.Jeden w PRL drugi w ZSRR.
    • bebe255 Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 12:25
      Nie wiem, czym sie tak podniecasz, nie widze tu zadnego nokautu.
    • krystian71 w czytaniu brzmi niezle, ale to trzeba bylo zobacz 07.03.06, 12:28
      yc na zywo, jak Zakowskiemu zaczela grdyka chodzic i jak przebieral nozkami
    • ppppp7 Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 12:32
      No po prostu nie mogę! Kurski grzebiący na zlecenie polityków w trzecim
      pokoleniu krewnych kandydata na prezydenta, autor "ciemnego ludu" występuje
      jako autorytet moralny, oceniający kto z dziennikarzy jest w "układzie"? Nawet
      już nie chce mi się śmiać.
      • dr.szfajcner Wedlug Kur..skiego lokaj to ten co krytykuje rzad, 07.03.06, 12:36
        a ten co rzadowi kadzi, to odwazny, obiektywny dziennikarz.

Nie wiem czy ciemny narod w to uwierzy ....
        • krystian71 juz dawno uwierzyl.W czasie wyborow 07.03.06, 14:25

• pink.freud Re: Jacek-placek czyli Kurski znokautował Żakowsk 07.03.06, 12:49
        Ja tam śmieję się chętnie.. z frajerów kupujących bajki o rurze Wassermana czy ciemnym ludzie Lisa:))))))))))))))))))))))))))))
        Kurski jest o.k. Podpadł Nocną Zmianą i ujawnieniem, że dziadek Tuska słuzył w Wehrmachcie i że został schwytany przez aliantów, a Tusek (historyk.. hehe) łagał w żywe oczy wciskając naiwnym kit, że nic nie wiedział:)))))))))
        Jakoś szmaciarze z GW nie zrobili jeszcze interesu życia i nie kupili od Kurskiego nieruchomości wycenioną wprost z ich brudnego palucha na 800tys. za 50:))))))))))))))))))))
    • kropek_oxford Kurski robi p r z e c i w k o szefom? Chce 07.03.06, 12:35
      rozwalic ugode z Kulczykiem? Ale fajnie!!
      • x2468 Re: Kurski robi p r z e c i w k o szefom? Chce 07.03.06, 12:39
        Lesniczowke jako napiwek juz otrzymal.Teraz liczy na stadko owieczek.On bedzie
        robil za bace,juchasa i ...tryka.
        • w11mil napisz cos o Maybachu Rydzyka 07.03.06, 14:33
          x2468 napisał:
          > Lesniczowke jako napiwek juz otrzymal.

widziales ten budynek przed remontem?
          wiesz ile byl wart?
          czy zostal oddany Kurskiemu za darmo?
          czy byli inni chętni?
          czy sprzedaż była naruszeniem prawa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka