Dodaj do ulubionych

kolejna kompromitacja Kusrkiego

09.03.06, 19:15
Ulubieńca królowej tego forum, kataryny i paru jej naśladowóców.
Kto widział dzisiejsze Fakty wie o co chodzi.
Obserwuj wątek
    • pogromca_smokow Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:16
      Kolejna? Jakoś sobie nie przypominam wcześniejszych...
      • piotr7777 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:19
        pogromca_smokow napisał:

> Kolejna? Jakoś sobie nie przypominam wcześniejszych...
        Choćby "ciemny lud" i sprawa dwóch Janiszewskich na listach wyborczych.
        • venus99 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:33
          a skromna leśniczóweczka?
          • zio29 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 12.03.06, 04:45
            > a skromna leśniczóweczka?

przebił cimoszenkę ?? chyba jednak nie ..
      • cimoszenka Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 23:42
        Za dużo pijesz zwolenniku płk Biegalskiego.
    • bebe255 On chyba lubi klamac 09.03.06, 19:17
      • loppe Re: On chyba lubi klamac 09.03.06, 19:38
        Tusk?
        • bebe255 Re: On chyba lubi klamac 09.03.06, 19:39
          A kogo dotyczy watek?????
      • snajper55 Nie. On nie potrafi mówić prawdy. ___nt 09.03.06, 19:39

• goniacy.pielegniarz A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:18
      Wystraszoną Pochankę, która puściła dwa razy ten sam trzysekundowy fragment
      wypowiedzi kuzynki Tuska i resztę dopowiedziała?
      • goniacy.pielegniarz Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:20
        Takiej szmiry jak ta dzisiejsza w Faktach, to już dano nie widziałem. Już lepiej
        by wypadli, gdyby siedzieli cicho.
        • bebe255 Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:21
          A co mieli puscic, jak nic wiecej nie mieli. Kurski oszukal na swojej
          konferencji, ze w tym materiale byla cala rodzina Tuska twierdzaca, ze wszyko
          wie:)))
          • nielubiegazety2 Po prostu kłamiesz. 09.03.06, 19:23

• dr.szfajcner Nie wciskaj ciemnoty. Kur...ski klamal. 09.03.06, 19:24
              nielubiegazety2 napisał:

• bebe255 ??? 09.03.06, 19:26
              Masz problemy ze wzrokiem, sluchem, czy umyslem?
              • nielubiegazety2 Ściągnij film z netu i później mów, że nic więcej 09.03.06, 19:41
                TVN nie miał.
                • bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:42
                  Czy TVN mial wypowiedzi innych czlonkow rodziny?
                  • nurni Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:47
                    bebe255 napisała:

> Czy TVN mial wypowiedzi innych czlonkow rodziny?

A pytal innych czy po prostu zawinal sie natychmiast gdy kuzynka przekazala tak
                    parszywe wiadomosci?

Rasowi dziennikarze poszli tym sensacyjnym tropem czy raczej zobaczyli ze
                    wywiad nie spelni oczekiwan redaktorow Faktow?
                    • bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:52
                      Inni nie chcieli sie wypowiadac na ten temat, tzn. ze Kurski klamal mowiac, ze
                      wszyscy wiedzieli.
                      • nurni Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 20:00
                        bebe255 napisała:

> Inni nie chcieli sie wypowiadac na ten temat, tzn. ze Kurski klamal mowiac,
                        ze
                        > wszyscy wiedzieli.

W wolnej chwili pochyl sie nad wewnetrzna logika zdania ktore napisales.
                        Mozesz potem zaplakac nad soba - bedzie to znak ze byles po prostu
                        niedysponowany.
                        • bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 20:04
                          Mam wrazenie, ze to Ty masz duzy problem. Jak Kurski doszedl do wniosku, ze
                          cala rodzina wiedziala, skoro wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym
                          wiedziala? Zastanow sie co piszesz.
        • leszek.sopot Kurski do lasu! 09.03.06, 19:23
          Moim zdaniem Pochanke nie była przerażona, ale zażenowana, gdyż decyzja o takim
          zaprezentowaniu materiału o kuzynce i dziadku, na pewno zapadła wyżej niż w
          redakcji Faktów.
          Adle dziadek to i tak pryszcz, w stosuku do tego, co Kurski wymyślił. Mam dla
          niego jedną radę - jak chce zbadać cały las, to niech tam wywędruje.
          Leśniczówkę sobie już kupił.
      • a.adas Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:20
        A co ta kuzynka powiedziała? Pamiętasz?
      • piotr7777 Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:22
        Kuzynka nie powiedziała, że cała rodzina wiedziała o służbie dziadka tylko że
        ona wiedziała a Tusk mógł nie wiedzieć.
        Ponieważ pochodzę ze Śląska jestem w stanie w to uwierzyć. W PRL nie było
        litości dla volkdeutchów (że wspomnę choćby obóz w Świętochłowicach) a
        dodatkowo szkoły wychowywały w duchu skrajnie antyniemieckim że zwyczajnie
        rodzice nie chcieli się przyznać przed dziećmi a dziadkowie przed wnukami.
        Niezależnie od wszystkiego Kurski twierdząc, że z materiału wynika, że
        wiedziała cała rodzina Tusków kłamał.
      • nurni Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:36
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Wystraszoną Pochankę, która puściła dwa razy ten sam trzysekundowy fragment
        > wypowiedzi kuzynki Tuska i resztę dopowiedziała?

One byly 3-sekundowe ?

Ciecia byly tak ostre ze wygladaly na dwa razy po pol sekundy.
        • michal00 Komisja pod przewodnictwem Kurskiego zajmie sie 09.03.06, 19:42
          tez manipulacjami TVN.
        • karlin Czy zauważyliście 09.03.06, 20:10
          że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący,
          żołnierski ton wypowiedzi.

Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam.
          • nurni Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 20:13
            karlin napisał:

> że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący,
            > żołnierski ton wypowiedzi.
            >
            > Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam.

Calosc byla sztuczna - jak odczytywane czasem w telewizjach sprostowania.
            Podsuwa sie pod nos i trzeba odczytac.
            Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda.
            • karlin To bardzo niebezpieczne 09.03.06, 20:19
              nurni napisał:

> Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda.
              -------------------------------------------------

Jeszcze zaczniesz na nią czatować przy wyjściu z budynku TVN.

Żeby poewangelizować, oczywiście.

Bezpieczniej tak swojsko, zoologicznie.
            • basia.basia Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 20:53
              Odpowiadasz na :

nurni napisał:

> karlin napisał:
              >
              > > że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący,
              >
              > > żołnierski ton wypowiedzi.
              > >
              > > Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam.
              >
              > Calosc byla sztuczna - jak odczytywane czasem w telewizjach sprostowania.
              > Podsuwa sie pod nos i trzeba odczytac.
              > Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda.

Ona była w niezręcznej sytuacji ponieważ pod tekstem oświadczenia TVN24
              w sprawie podpisał się jej mąż czyli szef Faktów:)

Czy ten osławiony film można ściągnąć z netu? Chciałabym wrescie wiedzieć co
              jest grane.
              • nurni Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 20:54
                media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial
                • basia.basia Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 22:21
                  nurni napisał:

> media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial

Pstrykam w to i na dole strony pokazuje się "Tusk nie wiedział" i jak klikam na
                  link to się nic nie dzieje albo raczej pokazują mi się do wyboru różne obrazki
                  ale nie ma wśród nich żadnego o Tusku:(
                  Pewnie robię nie to co trzeba:(

pomocy:)
    • nielubiegazety2 Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN. 09.03.06, 19:22
      Wnuczka dziadka (raczej nie jest historykiem z wykształcenia) wiedziała o
      dziadku, co więcej pokazywała jego zdjęcia ze służby w Wermachcie, a historyk
      piszący o losach własnej rodziny nie wiedział. Jeżeli dobrze pamiętam w Angorze
      był z nią wywiad i wnuczka nie wiedziała nic o... wstapieniu dziadka do armii
      Andersa.

Osmieszasz się dobry człowieku.
      • kataryna.kataryna Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:26
        nielubiegazety2 napisał:

> Jeżeli dobrze pamiętam w Angorze
        > był z nią wywiad i wnuczka nie wiedziała nic o... wstapieniu dziadka do armii
        > Andersa.

To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Andersa
        milczał.
        • piotr7777 Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:31
          kataryna.kataryna napisała:
          > To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Andersa
          > milczał.
          Służba w armii Andersa w PRL, zwłaszcza w czsach stalinowskich, nie była niczym
          chlubnym. Ja też nie wiedziałem, że mój dziadek był w AK.
          • nurni Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:34
            piotr7777 napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
            > > To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Anders
            > a
            > > milczał.
            > Służba w armii Andersa w PRL, zwłaszcza w czsach stalinowskich, nie była
            niczym
            >
            > chlubnym.

Prosze???

Za to o sluzbie w Wehrmachcie mozna bylo spokojnie mowic. nadazam?
          • nielubiegazety2 Tak i ztego strachu dziadek trzymał w rodzinnym 09.03.06, 19:42
            albumie zdjęcia z Wermachtu?
            Nie pitol banialuk.
    • lolowedzynski Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:24
      Kurski to najzwyklejsza łachudra którą się ignoruje.
    • maureen2 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:24
      widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację dzien-
      nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji,
      chyba,że po drugiej stronie stołu.
      • kataryna.kataryna Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:27
        maureen2 napisała:

> widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację
        dzien
        > -
        > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji,
        > chyba,że po drugiej stronie stołu.

A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat
        on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że
        do niej wejdzie.
        • dr.szfajcner Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:41

> A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś?

Tuska - manipulo.manipulo.
          • hrabia.m.c Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:45
            dr.szfajcner napisał:

>
            > > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś?
            >
            > Tuska - manipulo.manipulo.

kur(w)ski nie inwigilował,kur(w)..i szukał prawdy:))))))
        • goniacy.pielegniarz Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:48

> A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat
          > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że
          > do niej wejdzie.

Jeśli już w ogóle taka komisja miałaby powstać, to też uważam, że dobrym
          rozwiązaniem by było, gdyby zasiadł tam Kurski, niżby PiS miał tam wysłać kogoś
          w rodzaju Cymańskiego.
          • kataryna.kataryna Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 20:22
            goniacy.pielegniarz napisał:

>
            >
            > > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Ak
            > urat
            > > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję
            > , że
            > > do niej wejdzie.
            >
            > Jeśli już w ogóle taka komisja miałaby powstać, to też uważam, że dobrym
            > rozwiązaniem by było, gdyby zasiadł tam Kurski, niżby PiS miał tam wysłać
            kogoś
            > w rodzaju Cymańskiego.

A jak się zapatrujesz na możliwy udział Rokity w komisji? Nadal uważasz, że są
            ważniejsze sprawy w kraju?
            • goniacy.pielegniarz Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 20:41

> A jak się zapatrujesz na możliwy udział Rokity w komisji? Nadal uważasz, że są
              > ważniejsze sprawy w kraju?

Zacząć trzeba by od rozpatrywania tej komisji w kontekście sytuacji na scenie
              politycznej. A ta wygląda tak, że nie za bardzo wierzę w to, że ta komisja
              zaistnieje w jakiś poważny sposób, a nawet w to, że w ogóle powstanie.
              Ale jeśli rozważamy hipotetycznie, to nie wiem, co Rokita miałby tam robić. W
              ogóle trudno mi sobie wyobrazić funkcjonowanie takiej komisji i wydaje mi się,
              że posłom PiSu zapewne też. Ładnie się przygotowali do konferencji i szczęśliwie
              Kurski mówił dużo więcej niż Jinx, ale chyba czas wrócić na ziemię.
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:48

> maureen2 napisała:
          >
          > > widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację
          >
          > dzien
          > > -
          > > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji
          > ,
          > > chyba,że po drugiej stronie stołu.

> do niej wejdzie.

Kurski na pewno dopadnie Kaczora ;)
          • dziecko_we_mgle Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:50
            przyladek.dobrej.nadziei napisał:

>
            > Kurski na pewno dopadnie Kaczora ;)
            >

I nie popuści! To bullterier!
        • olany_klient Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 21:41

> maureen2 napisała:
          >
          > > widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację
          >
          > dzien
          > > -
          > > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji
          > ,
          > > chyba,że po drugiej stronie stołu.
          >
          >
          >
          > do niej wejdzie.

Tylko po co Kurski będzie w tej komisji? po to, by udowodnić swoje od lat
          powtarzane teorie? Czy on potrafi odkryć prawdę, szczególnie taką która nie
          będzie zagadzała się z jego tezami? nie sądzę, ten człowiek jest nastawiony
          tylko na nadawnaie, głuchy i ślepy na argumenty, cyniczny, wyrachowany dążący po
          trupach do celu, zaślepiony swoją wizją świata - taki ktoś potrafi udowodnić
          wszystko każdemu. Jego działalnośc w tej komisji nie przyniesie nic dobrego lecz
          z pewnością odegra on rolę głównego podgrzewacza atmosfery, możemy już się
          cieszyć - dzięki Kurskiemu będziemy mieli piękny medialny spektakl, szkoda tylko
          że bezowocny.
        • bryt.bryt szacunek 10.03.06, 10:02

(...)
          > do niej wejdzie.

Takimi wypowiedziami sukcesywnie tracisz resztki szacunku niektorych
          forumowiczow. W sumie jednak szkoda.
      • www.nasznocnik.pl Po jakiej "drugiej stronie stołu" ? Kwalifikacje.. 09.03.06, 19:33
        ...to Kur..ski ma najwyżej na hycla...(chociaż nawet tu miałbym wątpliwości ;-)
    • humbak Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:29
      A dajże spokój z tym gościem. Ostatnio przeczytałem jego wypowiedź w której stwierdził że media publiczne to jedno z większych dóbr jakie posiada naród.
    • lolowedzynski Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:30
      Polecam film Good Night,and Good luck,o epoce McCarthyzmu w stanach w latach
      pięćdziesiątych.To co się u nas teraz dzieje jest jakby kopią zachowań
      wyśmiewanego teraz polityka.Taki los czeka też Kaczyńskich.
      • nielubiegazety2 Film Clooneya jest żenująca manipulacją.To tak 09.03.06, 19:39
        jakby nakręcić film o Rosenbergach na podstawie doniesień sowieckiej propagandy.
        • leszek.sopot ha, ha 09.03.06, 19:42
          nielubiegazety2 napisał:

> jakby nakręcić film o Rosenbergach na podstawie doniesień sowieckiej
          propagandy.

Analogiczne uważasz, że pisanie i mówienie o historii opozycji i "Solidarności"
          w Polsce na podstawie esbeckich materiałów to kompromitacja? A może można
          uważać taką publicystykę za dalszy ciąg "sowieckiej propagandy"?
          • nielubiegazety2 Panie Leszku kulą w płot, albo nawet sztrzał w ko 09.03.06, 20:04
            lano.
            Na podstawie sowieckich archiwów SS ostatecznie rozstrzygnięto "zagadkę"
            Rosenbergów i innych "ofiar" mccarthyzmu.
            Sądzi Pan, że służby sovieckie sfałszowały swoje archiwa by wybielić senatora.
            • leszek.sopot może nie płot ale w parkan? 09.03.06, 20:50
              Czyli nie możemy opierać opisu historii na podstawie opisów naszych wrogów, ale
              na opisie wrogów naszych wrogów?
              • nielubiegazety2 Panie Leszku, ugodowy jestem dzisiaj. Proponuję 09.03.06, 21:47
                następujący kompromis:
                Archiwa pracy operacyjnej służb to nie to samo, co archiwa działu propagandy.
                I może być parkan.
                • leszek.sopot niech i będzie mały murek 09.03.06, 23:19
                  nielubiegazety2 napisał:

> następujący kompromis:
                  > Archiwa pracy operacyjnej służb to nie to samo, co archiwa działu propagandy.
                  > I może być parkan.

Niech będzie, ale gdy ja porównuję język jakim posługiwali się "analitycy" SB,
                  którzy pisali analizy i raporty dla swych zwierzchników, a propagandą partyjną,
                  to nie widzę różnicy. Teraz na podstawie tych raportów i nieweryfikowalnych
                  donosów TW (bo którz z prolustratorów będzie wątpił w to, że TW nie pisał
                  prawdy pisząc np., że Kowalski to alkoholik), bez zderzania ich z innymi
                  relacjami samych opozycjonistów, bez oddzielenia propagandy i zmyśleń od
                  faktów, tworzy się brudny opis historii "Solidarności". Opis, który ma wbić
                  ludziom do głowy, że były w niej same szmaty, a prawdziwi "patrioci" to sami
                  narodowcy, którzy w "Solidarności" nie byli - wręcz przeciwnie, robili wszystko
                  by rzucona przez komunę na kolana nigdy się nie podniosła i nie wahali się, aby
                  w tej sprawie z tymi komuchami kolaborować.
      • mamablues Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 12.03.06, 01:27
        lolowedzynski napisał:

> Polecam film Good Night,and Good luck,o epoce McCarthyzmu w stanach w latach
        > pięćdziesiątych.To co się u nas teraz dzieje jest jakby kopią zachowań
        > wyśmiewanego teraz polityka.Taki los czeka też Kaczyńskich.

Też polecam, świetny przykład manipulowania historią. Tylko warto wcześniej
        trochę ją poznać.
    • hrabia.m.c Re: foru szambiarskie? 09.03.06, 19:34
      Czy za każdym razem jak jacuś bąka puści,
      forumowicze muszą zajmować się gownem??
      • snajper55 Re: foru szambiarskie? 09.03.06, 19:40
        hrabia.m.c napisał:

> Czy za każdym razem jak jacuś bąka puści,
        > forumowicze muszą zajmować się gownem??

On nie puścił bąka. On się zesr.. na wizji.

S.
        • www.nasznocnik.pl Re: On się zesr.. na wizji 09.03.06, 19:47
          Nie pierwszy raz ; w sumie nic dziwnego, że tak go dopieszczają w - nomen omen -
          PiSuarze ;-)
    • loppe Re: kolejna k K 09.03.06, 19:37
      kolejny niejasny wątek z kolejnym w tytule
      • cimoszenka Towarzyszu 09.03.06, 19:49
        wszystko jest jasne. Posłuchaj albo popros kogoś normalnego aby Wam wyjaśnij o
        co chodzi.
        • loppe Re: Towarzyszu Cimoszenku 09.03.06, 19:52
          ja rozumiem że wy oglądacie każde fakty, ale nie jest to jeszcze norma i
          patriotyczny obowiązek
    • w11mil podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:17
      z punktu widzenia przeciwników Kurskiego:
      Kurski doszedl do wniosku, ze cala rodzina wiedziala, nastomiast wszystkim
      wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym wiedziala

Czy prawidłowo rozumuję (nie ogladałem Faktów)?
      • bebe255 Tak 09.03.06, 20:18
        • w11mil a skąd wszyscy wiedzą ze rodzina nic nie wiedziała 09.03.06, 20:21
          • bebe255 Re: a skąd wszyscy wiedzą ze rodzina nic nie wied 09.03.06, 20:23
            Nie ma informacji na temat tego, czy wiedziala, czy nie.
            • w11mil to na czym polega kompromitacja Kurskiego? 09.03.06, 20:26
              bebe255 napisała:

> Nie ma informacji na temat tego, czy wiedziala, czy nie.
              • bebe255 Re: to na czym polega kompromitacja Kurskiego? 09.03.06, 20:27
                Na tym, ze sklamal.
                • w11mil skłamał ze cała rodzina etc? 09.03.06, 20:29
                  a skad wiesz, ze kłamstwem jest ze cała rodzina etc?
                  • bebe255 Re: skłamał ze cała rodzina etc? 09.03.06, 20:31
                    Kurski oparl sie na niewyemitowanym materiale TVN, twierdzac, ze w nim jest
                    dowod na to, ze cala rodzina wiedziala.
      • nurni Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:19
        w11mil napisała:

> z punktu widzenia przeciwników Kurskiego:
        > Kurski doszedl do wniosku, ze cala rodzina wiedziala, nastomiast wszystkim
        > wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym wiedziala

Tylko jedna o to spytano i tu pech. Akurat wiedziala i to jak podkresla
        wiedziala bardzo dobrze.
        Innych nie pytano a sam Tusk byl nieosiagalny - tak powiadaja.

• bebe255 Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:22
          Pytano wiecej, ale nie chcialy sie wypowiadac. Na podstawie dostepnych
          informacji, kazdy rozumujacy logicznie nie dojdzie do wniosku, ze cala rodzina
          wiedziala.
        • karlin Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:24
          media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial

Tutaj do obejrzenia calosc.
          • basia.basia Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 21:00
            karlin napisał:

> media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial
            >
            > Tutaj do obejrzenia calosc.

Jak to się robi?
            • karlin Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 21:06
              Kliknij w ten link.
      • po_godzinach Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:20
        tez nie ogladałam, ale rozumiem to troche inaczej:

Kurski ogłosił, że Tusk musi wiedzieć, skoro wie CAŁA RODZINA, A ON MA NA TO
        DOWODY

Okazało się, że ma dowód tylko na to, że wiedziała tylko kuzynka, która na
        dodatek powiedziała, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo był mały
        • w11mil a jakby tu zastosowac tzw. common sense 09.03.06, 20:25
          typowa rodzina kaszubska o silnych wiezach rodzinnych:
          ponura tajemnicę zna tylko wnuczka (kuzynka Tuska), reszta o niczym nie ma
          pojęcia

>powiedziała, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo był mały
          w takim razie kłamała, widzialem Tuska przed wyborami - wcale nie był mały
          • po_godzinach nie piszę bajek :) 09.03.06, 20:29
            ale kurski na pewno mówił, że wie cała rodzina

a tu okazuje sie - figa z makiem, nie wie

i przedstawia dowód - kuzynkę

a kuzynka mówi, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo w tamtych czasach był zbyt mały,
            by się takimi sprawami interesować (to słyszałam na własne uszy)

innych dowodów - brak

czy dobrze rozumuję?
            • w11mil skad wiesz ze rodzina nie wie? 09.03.06, 20:31
              po_godzinach napisała:
              > a tu okazuje sie - figa z makiem, nie wie

• po_godzinach czytaj ze zrozumieniem 09.03.06, 20:31
                • w11mil dziekuje przeciwnikom Kurskiego za dyskusję 09.03.06, 20:36
                  przyznaję - nigdy nie przestaniecie mnie zadziwiać
                  • po_godzinach drobiazg 09.03.06, 20:38
                    ty nie zadziwiasz - jesteś maksymalnie przewidywalny :)
                    • humbak Re: drobiazg 09.03.06, 20:43
                      -a
                      • po_godzinach Re: drobiazg 09.03.06, 20:45
                        hmm, używa końcówek męskoosobowych ...
                        • humbak Re: drobiazg 09.03.06, 20:49
                          Ale ma napisała:) Ja mam wątplwości:)
                          • po_godzinach Re: drobiazg 09.03.06, 20:52
                            no wiem, że ma "napisała"

może lepiej nie wnikać ...

jesli jest kobietą, to w męskim typie :)
                            • humbak Re: drobiazg 09.03.06, 21:03
                              brutalnaś:)
          • www.nasznocnik.pl Jakiej myślowej ekwilibrystyki by tu nie stosować 09.03.06, 20:29
            ...brutalna prawda jest taka : Kurski nie przedstawił żadnego DOWODU na to, że
            Tusk WIEDZIAŁ.

Koniec, kropka.
            • hrabia.m.c Re: nie macie" głębszych" tematów?? 09.03.06, 21:06
              tylko byle mendą sie zajmować.
    • nielubiegazety2 Angora gdzieś 09.03.06, 20:26
      w połowie października zamieściła wywiad z ową wnuczką. Możemy w nim przeczytać, że:
      że jej matka Eleonora (siostra taty Tuska)opowiedziała jej o losach dziadka.
      Wyraziła zdziwienie, że Donald nie wie o tym Wehrmachcie ale ona przedstawia
      inną, nieznaną historię jego wojennych losów. Z tym, że to właśnie z tą córką
      (Eleonorą) i jej rodziną mieszkał Józef Tusk w Gdańsku.
      Sylwia mówi, że dziadek został zwolniony z obozu w 1943 roku i pracował
      w Gdańsku u Schotza z tym, że musiał się co tydzień meldować na policji.
      Na przełomie sierpnia i września 1944 roku został wcielony do Wehrmachtu
      i wysłany ze swoim oddziałem do Rosji. Wkrótce potem jego jednostka ewakuowała
      się do Danii i tam wpadła w ręce aliantów; Józef Tusk dostał się do obozu
      jenieckiego a do domu wrócił jesienią 1945 r. Sylwia nie miała pojęcia,
      że dostał się do PSZ na Zachodzie.

Dziennikarze TVN nie czytali tego wywiadu???
      A profesjonalny historyk Tusk nie wiedział.
      Kpiny.

Proszę mi uwierzyć, że nie osądzam Józefa Tuska - nie ośmieliłbm się tego robić.
      • a.adas Re: Angora gdzieś 09.03.06, 20:43
        Czyli dziadek jednak był w obozie za polskość?
        I jednak tacy ludzie trafiali do Wehrmachtu?
    • frank_drebin Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:43
      strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego czasu.
      • hrabia.m.c Re: Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:56
        frank_drebin napisał:

> strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego czasu.

Fakt!!
        Tylko TV TRWAM!
        • frank_drebin Re: Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:59
          No coz jesli uwazasz, ze TVN w tym przypadku jako bezposrednio zaangazowana
          jest wiarygodna to gratuluje naiwnosci. Nie mowie juz o tym , ze TVN dosc hmmm
          dlugo dochodzila do tego co w koncu powiedziala kuzynka Tuska. Chodzi mi tylko
          o zauwazenie prostego faktu. Jak ktos sie spiera uzyje wszelkich srodkow zeby
          podwazyc racje przeciwnika.
          hrabia.m.c napisał:

> frank_drebin napisał:
          >
          > > strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego
          > czasu.
          >
          > Fakt!!
          > Tylko TV TRWAM!
    • basia.basia pierwsza kompromitacja Kurskiego... 09.03.06, 23:40
      jeśli ktoś nie pamięta albo nie czytał.

www.angora.com.pl/dodatek/wyborczy/dod_III.pdf
      • w11mil a wiec to Angora wywlokła tę sprawę! 09.03.06, 23:44
        a wszyscy czepiaja sie Kurskiego
        • michal00 Przed Angora o dziadka pytal Najsztub 09.03.06, 23:55
          Tusk dementowal.

www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=529&Itemid=48&limit=1&limitstart=3

To bylo 3 pazdziernika. Potem byla wypowiedz Kurskiego dla Angory. Na koncu
          Tusk udal, ze o niczym nie wiedzial, a TVN nie puscila materialu z kuzynka
          Tuska mowiaca, ze swietnie wiedziala o sluzbie w niemieckiej armii dziadka.
    • piotr7777 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 10.03.06, 08:32
      Zabwane gdy osąd moralny wydają ludzie nie mający pojęcia o sytuacji na Pomorzu.
    • bryt.bryt Kurski pozostanie idolem, czyl odruch wymiotny 10.03.06, 09:21
      piotr7777 napisał:

> Ulubieńca królowej tego forum, kataryny i paru jej naśladowóców.
      > Kto widział dzisiejsze Fakty wie o co chodzi.

Widzialem, ale twierdze, ze ulubieniec ulubiencem pozostanie. Teraz niegodny
      jest Pieczynski.
      Tym ludziom nie przeszkadza to, ze dostali na talezy informacje, ze co innego
      mowi Kurski, a co innego dzialo sie w rzeczywistosci. Tak samo jak Kurski
      Kaczorom nie przeszkadza, a nawet coraz bardzioej sa z niego dumni. Swiadczy o
      tym jego wzrastajaca aktywnosc w mediach i postawienie go na czele forsowania
      sprawy komisji badajacej media.
      Szlag mnie trafia, ale prawda jest taka, ze sk...syn bedzie sobie morde wycieral
      moralnoscia i poszanowaniem wolnosci. Rzygac sie chce ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka