piotr7777 09.03.06, 19:15 Ulubieńca królowej tego forum, kataryny i paru jej naśladowóców. Kto widział dzisiejsze Fakty wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca_smokow Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:16 Kolejna? Jakoś sobie nie przypominam wcześniejszych... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:19 pogromca_smokow napisał: > Kolejna? Jakoś sobie nie przypominam wcześniejszych... Choćby "ciemny lud" i sprawa dwóch Janiszewskich na listach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:33 a skromna leśniczóweczka? Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 12.03.06, 04:45 > a skromna leśniczóweczka? przebił cimoszenkę ?? chyba jednak nie .. Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 23:42 Za dużo pijesz zwolenniku płk Biegalskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:18 Wystraszoną Pochankę, która puściła dwa razy ten sam trzysekundowy fragment wypowiedzi kuzynki Tuska i resztę dopowiedziała? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:20 Takiej szmiry jak ta dzisiejsza w Faktach, to już dano nie widziałem. Już lepiej by wypadli, gdyby siedzieli cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:21 A co mieli puscic, jak nic wiecej nie mieli. Kurski oszukal na swojej konferencji, ze w tym materiale byla cala rodzina Tuska twierdzaca, ze wszyko wie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Nie wciskaj ciemnoty. Kur...ski klamal. 09.03.06, 19:24 nielubiegazety2 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Ściągnij film z netu i później mów, że nic więcej 09.03.06, 19:41 TVN nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:42 Czy TVN mial wypowiedzi innych czlonkow rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:47 bebe255 napisała: > Czy TVN mial wypowiedzi innych czlonkow rodziny? A pytal innych czy po prostu zawinal sie natychmiast gdy kuzynka przekazala tak parszywe wiadomosci? Rasowi dziennikarze poszli tym sensacyjnym tropem czy raczej zobaczyli ze wywiad nie spelni oczekiwan redaktorow Faktow? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 19:52 Inni nie chcieli sie wypowiadac na ten temat, tzn. ze Kurski klamal mowiac, ze wszyscy wiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 20:00 bebe255 napisała: > Inni nie chcieli sie wypowiadac na ten temat, tzn. ze Kurski klamal mowiac, ze > wszyscy wiedzieli. W wolnej chwili pochyl sie nad wewnetrzna logika zdania ktore napisales. Mozesz potem zaplakac nad soba - bedzie to znak ze byles po prostu niedysponowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Ściągnij film z netu i później mów, że nic wi 09.03.06, 20:04 Mam wrazenie, ze to Ty masz duzy problem. Jak Kurski doszedl do wniosku, ze cala rodzina wiedziala, skoro wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym wiedziala? Zastanow sie co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Kurski do lasu! 09.03.06, 19:23 Moim zdaniem Pochanke nie była przerażona, ale zażenowana, gdyż decyzja o takim zaprezentowaniu materiału o kuzynce i dziadku, na pewno zapadła wyżej niż w redakcji Faktów. Adle dziadek to i tak pryszcz, w stosuku do tego, co Kurski wymyślił. Mam dla niego jedną radę - jak chce zbadać cały las, to niech tam wywędruje. Leśniczówkę sobie już kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:20 A co ta kuzynka powiedziała? Pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:22 Kuzynka nie powiedziała, że cała rodzina wiedziała o służbie dziadka tylko że ona wiedziała a Tusk mógł nie wiedzieć. Ponieważ pochodzę ze Śląska jestem w stanie w to uwierzyć. W PRL nie było litości dla volkdeutchów (że wspomnę choćby obóz w Świętochłowicach) a dodatkowo szkoły wychowywały w duchu skrajnie antyniemieckim że zwyczajnie rodzice nie chcieli się przyznać przed dziećmi a dziadkowie przed wnukami. Niezależnie od wszystkiego Kurski twierdząc, że z materiału wynika, że wiedziała cała rodzina Tusków kłamał. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: A co widziałeś w tych faktach? 09.03.06, 19:36 goniacy.pielegniarz napisał: > Wystraszoną Pochankę, która puściła dwa razy ten sam trzysekundowy fragment > wypowiedzi kuzynki Tuska i resztę dopowiedziała? One byly 3-sekundowe ? Ciecia byly tak ostre ze wygladaly na dwa razy po pol sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Komisja pod przewodnictwem Kurskiego zajmie sie 09.03.06, 19:42 tez manipulacjami TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Czy zauważyliście 09.03.06, 20:10 że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący, żołnierski ton wypowiedzi. Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 20:13 karlin napisał: > że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący, > żołnierski ton wypowiedzi. > > Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam. Calosc byla sztuczna - jak odczytywane czasem w telewizjach sprostowania. Podsuwa sie pod nos i trzeba odczytac. Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin To bardzo niebezpieczne 09.03.06, 20:19 nurni napisał: > Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda. ------------------------------------------------- Jeszcze zaczniesz na nią czatować przy wyjściu z budynku TVN. Żeby poewangelizować, oczywiście. Bezpieczniej tak swojsko, zoologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 20:53 Odpowiadasz na : nurni napisał: > karlin napisał: > > > że Pochanke jakoś tak coraz ostrzej "poszczekuje". No ma taki skandujący, > > > żołnierski ton wypowiedzi. > > > > Może mi to łatwiej zauważyć, bo ją rzadziej oglądam. > > Calosc byla sztuczna - jak odczytywane czasem w telewizjach sprostowania. > Podsuwa sie pod nos i trzeba odczytac. > Przez chwile bylo mi Pochanke szkoda. Ona była w niezręcznej sytuacji ponieważ pod tekstem oświadczenia TVN24 w sprawie podpisał się jej mąż czyli szef Faktów:) Czy ten osławiony film można ściągnąć z netu? Chciałabym wrescie wiedzieć co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Czy zauważyliście 09.03.06, 22:21 nurni napisał: > media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial Pstrykam w to i na dole strony pokazuje się "Tusk nie wiedział" i jak klikam na link to się nic nie dzieje albo raczej pokazują mi się do wyboru różne obrazki ale nie ma wśród nich żadnego o Tusku:( Pewnie robię nie to co trzeba:( pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN. 09.03.06, 19:22 Wnuczka dziadka (raczej nie jest historykiem z wykształcenia) wiedziała o dziadku, co więcej pokazywała jego zdjęcia ze służby w Wermachcie, a historyk piszący o losach własnej rodziny nie wiedział. Jeżeli dobrze pamiętam w Angorze był z nią wywiad i wnuczka nie wiedziała nic o... wstapieniu dziadka do armii Andersa. Osmieszasz się dobry człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:26 nielubiegazety2 napisał: > Jeżeli dobrze pamiętam w Angorze > był z nią wywiad i wnuczka nie wiedziała nic o... wstapieniu dziadka do armii > Andersa. To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Andersa milczał. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:31 kataryna.kataryna napisała: > To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Andersa > milczał. Służba w armii Andersa w PRL, zwłaszcza w czsach stalinowskich, nie była niczym chlubnym. Ja też nie wiedziałem, że mój dziadek był w AK. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: Sciągnij sobie z sieci to co ocenzurowało TVN 09.03.06, 19:34 piotr7777 napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > To trochę dziwne, że dziadek się jej chwalił Wehrmachtem a o armii Anders > a > > milczał. > Służba w armii Andersa w PRL, zwłaszcza w czsach stalinowskich, nie była niczym > > chlubnym. Prosze??? Za to o sluzbie w Wehrmachcie mozna bylo spokojnie mowic. nadazam? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Tak i ztego strachu dziadek trzymał w rodzinnym 09.03.06, 19:42 albumie zdjęcia z Wermachtu? Nie pitol banialuk. Odpowiedz Link Zgłoś
lolowedzynski Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:24 Kurski to najzwyklejsza łachudra którą się ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:24 widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację dzien- nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji, chyba,że po drugiej stronie stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:27 maureen2 napisała: > widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację dzien > - > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji, > chyba,że po drugiej stronie stołu. A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że do niej wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:41 kataryna.kataryna napisała: > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Tuska - manipulo.manipulo. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:45 dr.szfajcner napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? > > Tuska - manipulo.manipulo. kur(w)ski nie inwigilował,kur(w)..i szukał prawdy:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:48 kataryna.kataryna napisała: > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że > do niej wejdzie. Jeśli już w ogóle taka komisja miałaby powstać, to też uważam, że dobrym rozwiązaniem by było, gdyby zasiadł tam Kurski, niżby PiS miał tam wysłać kogoś w rodzaju Cymańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 20:22 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Ak > urat > > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję > , że > > do niej wejdzie. > > Jeśli już w ogóle taka komisja miałaby powstać, to też uważam, że dobrym > rozwiązaniem by było, gdyby zasiadł tam Kurski, niżby PiS miał tam wysłać kogoś > w rodzaju Cymańskiego. A jak się zapatrujesz na możliwy udział Rokity w komisji? Nadal uważasz, że są ważniejsze sprawy w kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 20:41 kataryna.kataryna napisała: > A jak się zapatrujesz na możliwy udział Rokity w komisji? Nadal uważasz, że są > ważniejsze sprawy w kraju? Zacząć trzeba by od rozpatrywania tej komisji w kontekście sytuacji na scenie politycznej. A ta wygląda tak, że nie za bardzo wierzę w to, że ta komisja zaistnieje w jakiś poważny sposób, a nawet w to, że w ogóle powstanie. Ale jeśli rozważamy hipotetycznie, to nie wiem, co Rokita miałby tam robić. W ogóle trudno mi sobie wyobrazić funkcjonowanie takiej komisji i wydaje mi się, że posłom PiSu zapewne też. Ładnie się przygotowali do konferencji i szczęśliwie Kurski mówił dużo więcej niż Jinx, ale chyba czas wrócić na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:48 kataryna.kataryna napisała: > maureen2 napisała: > > > widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację > > dzien > > - > > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji > , > > chyba,że po drugiej stronie stołu. > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że > do niej wejdzie. Kurski na pewno dopadnie Kaczora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_we_mgle Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:50 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > Kurski na pewno dopadnie Kaczora ;) > I nie popuści! To bullterier! Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 21:41 kataryna.kataryna napisała: > maureen2 napisała: > > > widzialem,że pan Kurski chce być w jakiejś komisji badającej inwigilację > > dzien > > - > > nikarzy ? on jest ostatnią osobą,ktora powinna zasiadać w takiej komisji > , > > chyba,że po drugiej stronie stołu. > > > > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że > do niej wejdzie. Tylko po co Kurski będzie w tej komisji? po to, by udowodnić swoje od lat powtarzane teorie? Czy on potrafi odkryć prawdę, szczególnie taką która nie będzie zagadzała się z jego tezami? nie sądzę, ten człowiek jest nastawiony tylko na nadawnaie, głuchy i ślepy na argumenty, cyniczny, wyrachowany dążący po trupach do celu, zaślepiony swoją wizją świata - taki ktoś potrafi udowodnić wszystko każdemu. Jego działalnośc w tej komisji nie przyniesie nic dobrego lecz z pewnością odegra on rolę głównego podgrzewacza atmosfery, możemy już się cieszyć - dzięki Kurskiemu będziemy mieli piękny medialny spektakl, szkoda tylko że bezowocny. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt szacunek 10.03.06, 10:02 kataryna.kataryna napisała: (...) > A za co Kurski miałby być po drugiej stronie stołu? Inwigilował kogoś? Akurat > on się świetnie nadaje do tej komisji bo był dziennikarzem i mam nadzieję, że > do niej wejdzie. Takimi wypowiedziami sukcesywnie tracisz resztki szacunku niektorych forumowiczow. W sumie jednak szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Po jakiej "drugiej stronie stołu" ? Kwalifikacje.. 09.03.06, 19:33 ...to Kur..ski ma najwyżej na hycla...(chociaż nawet tu miałbym wątpliwości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:29 A dajże spokój z tym gościem. Ostatnio przeczytałem jego wypowiedź w której stwierdził że media publiczne to jedno z większych dóbr jakie posiada naród. Odpowiedz Link Zgłoś
lolowedzynski Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 09.03.06, 19:30 Polecam film Good Night,and Good luck,o epoce McCarthyzmu w stanach w latach pięćdziesiątych.To co się u nas teraz dzieje jest jakby kopią zachowań wyśmiewanego teraz polityka.Taki los czeka też Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Film Clooneya jest żenująca manipulacją.To tak 09.03.06, 19:39 jakby nakręcić film o Rosenbergach na podstawie doniesień sowieckiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot ha, ha 09.03.06, 19:42 nielubiegazety2 napisał: > jakby nakręcić film o Rosenbergach na podstawie doniesień sowieckiej propagandy. Analogiczne uważasz, że pisanie i mówienie o historii opozycji i "Solidarności" w Polsce na podstawie esbeckich materiałów to kompromitacja? A może można uważać taką publicystykę za dalszy ciąg "sowieckiej propagandy"? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Panie Leszku kulą w płot, albo nawet sztrzał w ko 09.03.06, 20:04 lano. Na podstawie sowieckich archiwów SS ostatecznie rozstrzygnięto "zagadkę" Rosenbergów i innych "ofiar" mccarthyzmu. Sądzi Pan, że służby sovieckie sfałszowały swoje archiwa by wybielić senatora. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot może nie płot ale w parkan? 09.03.06, 20:50 Czyli nie możemy opierać opisu historii na podstawie opisów naszych wrogów, ale na opisie wrogów naszych wrogów? Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Panie Leszku, ugodowy jestem dzisiaj. Proponuję 09.03.06, 21:47 następujący kompromis: Archiwa pracy operacyjnej służb to nie to samo, co archiwa działu propagandy. I może być parkan. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot niech i będzie mały murek 09.03.06, 23:19 nielubiegazety2 napisał: > następujący kompromis: > Archiwa pracy operacyjnej służb to nie to samo, co archiwa działu propagandy. > I może być parkan. Niech będzie, ale gdy ja porównuję język jakim posługiwali się "analitycy" SB, którzy pisali analizy i raporty dla swych zwierzchników, a propagandą partyjną, to nie widzę różnicy. Teraz na podstawie tych raportów i nieweryfikowalnych donosów TW (bo którz z prolustratorów będzie wątpił w to, że TW nie pisał prawdy pisząc np., że Kowalski to alkoholik), bez zderzania ich z innymi relacjami samych opozycjonistów, bez oddzielenia propagandy i zmyśleń od faktów, tworzy się brudny opis historii "Solidarności". Opis, który ma wbić ludziom do głowy, że były w niej same szmaty, a prawdziwi "patrioci" to sami narodowcy, którzy w "Solidarności" nie byli - wręcz przeciwnie, robili wszystko by rzucona przez komunę na kolana nigdy się nie podniosła i nie wahali się, aby w tej sprawie z tymi komuchami kolaborować. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 12.03.06, 01:27 lolowedzynski napisał: > Polecam film Good Night,and Good luck,o epoce McCarthyzmu w stanach w latach > pięćdziesiątych.To co się u nas teraz dzieje jest jakby kopią zachowań > wyśmiewanego teraz polityka.Taki los czeka też Kaczyńskich. Też polecam, świetny przykład manipulowania historią. Tylko warto wcześniej trochę ją poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: foru szambiarskie? 09.03.06, 19:34 Czy za każdym razem jak jacuś bąka puści, forumowicze muszą zajmować się gownem?? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: foru szambiarskie? 09.03.06, 19:40 hrabia.m.c napisał: > Czy za każdym razem jak jacuś bąka puści, > forumowicze muszą zajmować się gownem?? On nie puścił bąka. On się zesr.. na wizji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: On się zesr.. na wizji 09.03.06, 19:47 Nie pierwszy raz ; w sumie nic dziwnego, że tak go dopieszczają w - nomen omen - PiSuarze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: kolejna k K 09.03.06, 19:37 kolejny niejasny wątek z kolejnym w tytule Odpowiedz Link Zgłoś
cimoszenka Towarzyszu 09.03.06, 19:49 wszystko jest jasne. Posłuchaj albo popros kogoś normalnego aby Wam wyjaśnij o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Towarzyszu Cimoszenku 09.03.06, 19:52 ja rozumiem że wy oglądacie każde fakty, ale nie jest to jeszcze norma i patriotyczny obowiązek Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:17 z punktu widzenia przeciwników Kurskiego: Kurski doszedl do wniosku, ze cala rodzina wiedziala, nastomiast wszystkim wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym wiedziala Czy prawidłowo rozumuję (nie ogladałem Faktów)? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: a skąd wszyscy wiedzą ze rodzina nic nie wied 09.03.06, 20:23 Nie ma informacji na temat tego, czy wiedziala, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil to na czym polega kompromitacja Kurskiego? 09.03.06, 20:26 bebe255 napisała: > Nie ma informacji na temat tego, czy wiedziala, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: to na czym polega kompromitacja Kurskiego? 09.03.06, 20:27 Na tym, ze sklamal. Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil skłamał ze cała rodzina etc? 09.03.06, 20:29 a skad wiesz, ze kłamstwem jest ze cała rodzina etc? Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: skłamał ze cała rodzina etc? 09.03.06, 20:31 Kurski oparl sie na niewyemitowanym materiale TVN, twierdzac, ze w nim jest dowod na to, ze cala rodzina wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
nurni Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:19 w11mil napisała: > z punktu widzenia przeciwników Kurskiego: > Kurski doszedl do wniosku, ze cala rodzina wiedziala, nastomiast wszystkim > wiadomo, ze tylko jedna osoba z tej rodziny o tym wiedziala Tylko jedna o to spytano i tu pech. Akurat wiedziala i to jak podkresla wiedziala bardzo dobrze. Innych nie pytano a sam Tusk byl nieosiagalny - tak powiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:22 Pytano wiecej, ale nie chcialy sie wypowiadac. Na podstawie dostepnych informacji, kazdy rozumujacy logicznie nie dojdzie do wniosku, ze cala rodzina wiedziala. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:24 media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial Tutaj do obejrzenia calosc. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 21:00 karlin napisał: > media.putfile.com/tusk_nie_wiedzial > > Tutaj do obejrzenia calosc. Jak to się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 21:06 Kliknij w ten link. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: podsumujmy zatem kompromitację Kurskiego 09.03.06, 20:20 tez nie ogladałam, ale rozumiem to troche inaczej: Kurski ogłosił, że Tusk musi wiedzieć, skoro wie CAŁA RODZINA, A ON MA NA TO DOWODY Okazało się, że ma dowód tylko na to, że wiedziała tylko kuzynka, która na dodatek powiedziała, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo był mały Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil a jakby tu zastosowac tzw. common sense 09.03.06, 20:25 typowa rodzina kaszubska o silnych wiezach rodzinnych: ponura tajemnicę zna tylko wnuczka (kuzynka Tuska), reszta o niczym nie ma pojęcia >powiedziała, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo był mały w takim razie kłamała, widzialem Tuska przed wyborami - wcale nie był mały Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach nie piszę bajek :) 09.03.06, 20:29 ale kurski na pewno mówił, że wie cała rodzina a tu okazuje sie - figa z makiem, nie wie i przedstawia dowód - kuzynkę a kuzynka mówi, że Tusk mógł nie wiedzieć, bo w tamtych czasach był zbyt mały, by się takimi sprawami interesować (to słyszałam na własne uszy) innych dowodów - brak czy dobrze rozumuję? Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil skad wiesz ze rodzina nie wie? 09.03.06, 20:31 po_godzinach napisała: > a tu okazuje sie - figa z makiem, nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil dziekuje przeciwnikom Kurskiego za dyskusję 09.03.06, 20:36 przyznaję - nigdy nie przestaniecie mnie zadziwiać Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach drobiazg 09.03.06, 20:38 ty nie zadziwiasz - jesteś maksymalnie przewidywalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: drobiazg 09.03.06, 20:45 hmm, używa końcówek męskoosobowych ... Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach Re: drobiazg 09.03.06, 20:52 no wiem, że ma "napisała" może lepiej nie wnikać ... jesli jest kobietą, to w męskim typie :) Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Jakiej myślowej ekwilibrystyki by tu nie stosować 09.03.06, 20:29 ...brutalna prawda jest taka : Kurski nie przedstawił żadnego DOWODU na to, że Tusk WIEDZIAŁ. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: nie macie" głębszych" tematów?? 09.03.06, 21:06 tylko byle mendą sie zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Angora gdzieś 09.03.06, 20:26 w połowie października zamieściła wywiad z ową wnuczką. Możemy w nim przeczytać, że: że jej matka Eleonora (siostra taty Tuska)opowiedziała jej o losach dziadka. Wyraziła zdziwienie, że Donald nie wie o tym Wehrmachcie ale ona przedstawia inną, nieznaną historię jego wojennych losów. Z tym, że to właśnie z tą córką (Eleonorą) i jej rodziną mieszkał Józef Tusk w Gdańsku. Sylwia mówi, że dziadek został zwolniony z obozu w 1943 roku i pracował w Gdańsku u Schotza z tym, że musiał się co tydzień meldować na policji. Na przełomie sierpnia i września 1944 roku został wcielony do Wehrmachtu i wysłany ze swoim oddziałem do Rosji. Wkrótce potem jego jednostka ewakuowała się do Danii i tam wpadła w ręce aliantów; Józef Tusk dostał się do obozu jenieckiego a do domu wrócił jesienią 1945 r. Sylwia nie miała pojęcia, że dostał się do PSZ na Zachodzie. Dziennikarze TVN nie czytali tego wywiadu??? A profesjonalny historyk Tusk nie wiedział. Kpiny. Proszę mi uwierzyć, że nie osądzam Józefa Tuska - nie ośmieliłbm się tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: Angora gdzieś 09.03.06, 20:43 Czyli dziadek jednak był w obozie za polskość? I jednak tacy ludzie trafiali do Wehrmachtu? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:43 strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:56 frank_drebin napisał: > strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego czasu. Fakt!! Tylko TV TRWAM! Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Gwoli scislosci zadna kompromitacja. TVN jako 09.03.06, 21:59 No coz jesli uwazasz, ze TVN w tym przypadku jako bezposrednio zaangazowana jest wiarygodna to gratuluje naiwnosci. Nie mowie juz o tym , ze TVN dosc hmmm dlugo dochodzila do tego co w koncu powiedziala kuzynka Tuska. Chodzi mi tylko o zauwazenie prostego faktu. Jak ktos sie spiera uzyje wszelkich srodkow zeby podwazyc racje przeciwnika. hrabia.m.c napisał: > frank_drebin napisał: > > > strona w sporze jest tak wiarygodna w tej sprawie jak Trybuna Ludu swego > czasu. > > Fakt!! > Tylko TV TRWAM! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia pierwsza kompromitacja Kurskiego... 09.03.06, 23:40 jeśli ktoś nie pamięta albo nie czytał. www.angora.com.pl/dodatek/wyborczy/dod_III.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
w11mil a wiec to Angora wywlokła tę sprawę! 09.03.06, 23:44 a wszyscy czepiaja sie Kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Przed Angora o dziadka pytal Najsztub 09.03.06, 23:55 Tusk dementowal. www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=529&Itemid=48&limit=1&limitstart=3 To bylo 3 pazdziernika. Potem byla wypowiedz Kurskiego dla Angory. Na koncu Tusk udal, ze o niczym nie wiedzial, a TVN nie puscila materialu z kuzynka Tuska mowiaca, ze swietnie wiedziala o sluzbie w niemieckiej armii dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: kolejna kompromitacja Kusrkiego 10.03.06, 08:32 Zabwane gdy osąd moralny wydają ludzie nie mający pojęcia o sytuacji na Pomorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Kurski pozostanie idolem, czyl odruch wymiotny 10.03.06, 09:21 piotr7777 napisał: > Ulubieńca królowej tego forum, kataryny i paru jej naśladowóców. > Kto widział dzisiejsze Fakty wie o co chodzi. Widzialem, ale twierdze, ze ulubieniec ulubiencem pozostanie. Teraz niegodny jest Pieczynski. Tym ludziom nie przeszkadza to, ze dostali na talezy informacje, ze co innego mowi Kurski, a co innego dzialo sie w rzeczywistosci. Tak samo jak Kurski Kaczorom nie przeszkadza, a nawet coraz bardzioej sa z niego dumni. Swiadczy o tym jego wzrastajaca aktywnosc w mediach i postawienie go na czele forsowania sprawy komisji badajacej media. Szlag mnie trafia, ale prawda jest taka, ze sk...syn bedzie sobie morde wycieral moralnoscia i poszanowaniem wolnosci. Rzygac sie chce ... Odpowiedz Link Zgłoś