1normalnyczlowiek 18.03.06, 14:00 Konwencja PO przypomniała dawne zjazdy PZPR. Szumne frazesy - nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deltalima Re: Komunolumpenliberałowie - do niewidzenia! 18.03.06, 14:02 włącz tivi teraz - dopiero przekonasz się jak wygląda pezetpeerowski parteitag. Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Komunolumpenliberałowie - do niewidzenia! 18.03.06, 14:04 ale jaja - kaziu chwali belkę! bo nie wierzę aby prawy i sprawiedliwy kazio przypisywał sobie sukcesy poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Komunolumpenliberałowie - do niewidzenia! 18.03.06, 14:10 deltalima napisał: > ale jaja - kaziu chwali belkę! bo nie wierzę aby prawy i sprawiedliwy kazio > przypisywał sobie sukcesy poprzedników. ----> Oglądałem jedno i oglądam drugie. Konwencja PiS opiera się na konkretach. Konwencja PO - to tylko podlizywanie się samorządowcom broniącym swoich stanowisk jak żłobu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Nowomowa w rozkwicie! 18.03.06, 14:08 "Komunolumpenliberałowie" to nawet lepsze niż "łże-elity". Sam to wymyśliłeś, czy też słyszysz Głosy co ci to podpowiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Chyba rozsadek 18.03.06, 14:13 dr.krisk napisał: > Sam to wymyśliłeś, czy też słyszysz Głosy co ci to podpowiadają? Chyba rozsadek. Zdrowy rozsadek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Rozsadek - ten od rozsadzania? 18.03.06, 14:16 Masz rację - coś rozsadza autora wątku i daje sobie on upust wymyślając owe wdzięczne zbitki słowne. Powiedz szybo pięć razy "komunolumpenliberałowie"! Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Komunolimperlibaralowie, Komunolimperlibaralowie, 18.03.06, 14:34 Komunolimperlibaralowie, Komunolimperlibaralowie, Komunolimperlibaralowie Powiedzialam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A ja zaciąłem się po pierwszym "komunolupin....." 18.03.06, 15:06 Najwyraźniej nie mam papuzich zdolności. Szkoda. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Już wiem! 18.03.06, 14:13 Chcesz pobić rekord Guinnessa na "najdłuższe określenie bez sensu". Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Nowomowa w rozkwicie! 18.03.06, 14:24 dr.krisk napisał: > "Komunolumpenliberałowie" to nawet lepsze niż "łże-elity". > Sam to wymyśliłeś, czy też słyszysz Głosy co ci to podpowiadają? ----> To słowo usłyszałem w relacji z konwencji PiS. Zwrócę tylko uwagę, że takie, nawet wymyślone zlepki słowne, to nie jest nowomowa. Nowomowa była i jest używana do zakłamywania rzeczywistości. Służy do tego by nie było możliwe wzajemne zrozumienie, co kto mówi. Powodem jest przypisywania innej treści, innego znaczenia słowom, które w powszechnym odczuciu rozumiane są jednoznacznie. Np. "demokracja socjalistyczna" - każdy wie, że ten przymiotnik był rozumiany przez myślącego człowieka jako zaprzeczenie demokracji. Podobnie "gospodarka socjalistyczna" - to zaprzeczenie gospodarki. Itd. Sam sobie odpowiedz, czym jest "liberalna wolność", "liberalne państwo". Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Tak też myślałem! 18.03.06, 15:13 1normalnyczlowiek napisał: > ----> To słowo usłyszałem w relacji z konwencji PiS. Nie wątpię. > Zwrócę tylko uwagę, że takie, nawet wymyślone zlepki słowne, to nie jest > nowomowa. Nowomowa była i jest używana do zakłamywania rzeczywistości. Twoja odpowiedź doskonale pasuje do określenia którego używasz. Zbitka słowna sugerująca że to komuniści-lumpenproletariat-liberałowie, służy tylko (jak sam piszesz) zakłamaniu rzeczywistości. Co jak co, ale liberałowie komunistami nie są. Słowo to, sztuczne i fałszywe, ma sugerować że twór taki istnieje, i nie trzeba jego istnienia udowadniać. Jest to typowa PRL-owska nowomowa. Ludziom wbijano do głów zbitki w rodzaju "przejściowe trudności", aby kojarzyło im się tak: jak trudności to przejściowe, a więc miną..... Ze zgrozą obserwuję powrót do PRL-u , którego ze szczerego serca nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Tak jak i ja 18.03.06, 15:36 dr.krisk napisał: > Ze zgrozą obserwuję powrót do PRL-u , którego ze szczerego serca nienawidzę. ---> Dodam tylko, że nie obwiniam prawdziwych liberałów, lecz postkomunistów, którzy przebrali się w liberalne szaty i obwołali się euroliberałami. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kaczyński jak zwykle łże jak bura suka 18.03.06, 15:15 idiotyzmy-kacze napisał: > ----> O samorozwiązaniu Sejmu i o wyborach nie łże. Odpowiedz Link Zgłoś