Gość: Jazz IP: proxy / 212.244.146.* 11.12.02, 12:15 Takie wiadomości mrożą krew w żylakach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: f Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.unia-wolnosci.pl 11.12.02, 12:24 gratulacje Panie Profesorze ! Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka 11.12.02, 12:31 "Jako historyk odgrywa pan znaczącą rolę w polskiej i europejskiej myśli historycznej." Tak, Pan Prezydent delikatnie zasugerował emerytowi, że ciągle brak wielkiego dzieła "Kurestwo polskie za Piastów". Chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polnus Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.proxy.aol.com 11.12.02, 12:54 Wiwat Geremek !!! Ratowal honor Polski gdy uwlaczajace mu dupki siedzialy w mysich norach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.centrala.kbsa / 168.156.5.* 11.12.02, 17:45 Gość portalu: Polnus napisał(a): > Wiwat Geremek !!! Ratowal honor Polski gdy uwlaczajace mu dupki > siedzialy w mysich norach. Tak tak. Poleciał "tajnie" samolotem do Gdańska z gromadą kolesi w czasach gdy pod kontrolą SB nawet nie można było pierdnąć samodzielnie. I ponegocjował ze swym rodakiem Jagielskim "przyszłość Polski". Powinien chyba dostać inne odznaczenie i w innym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.02, 18:33 oleg3 napisał: > "Jako historyk odgrywa pan znaczącą rolę w polskiej i europejskiej myśli > historycznej." > Tak, Pan Prezydent delikatnie zasugerował emerytowi, że ciągle brak wielkiego > dzieła "Kurestwo polskie za Piastów". Chętnie przeczytam. Obawiam sie , ze jezyk jakim sie poslugujesz nie przdalby sie do czytania jakiej kolwiek ksiazki na poziomie.Poslugujesz sie jezykiem chama i holoty. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_zapalkami Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka 11.12.02, 21:03 Gość portalu: Marek napisał(a): > oleg3 napisał: > > > "Jako historyk odgrywa pan znaczącą rolę w polskiej i > europejskiej myśli > > historycznej." > > Tak, Pan Prezydent delikatnie zasugerował emerytowi, że ciągle > brak wielkiego > > dzieła "Kurestwo polskie za Piastów". Chętnie przeczytam. > Obawiam sie , ze jezyk jakim sie poslugujesz nie przdalby sie do > czytania jakiej kolwiek ksiazki na poziomie.Poslugujesz sie > jezykiem chama i holoty. Obaj żeście warci jeden drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelek Mediewalistyka IP: proxy / *.54.208.207.ded5.interaccess.com 11.12.02, 21:13 Pan Profesor jest przeciez mediewalista, specem od "kurestwa" w sredniowiecznej Francji. Moze wreszcie splodzilby cos na nasze rodzime tematy. Pole do popisu ogromne i dziewicze... Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re:hola! hola! 11.12.02, 22:11 A cóż jest obraźliwego w stosowanym przeze mnie języku. Toż ja nawet nie protestuję przeciwko orderowi. Wyśmiewam tylko robienie z prof. Geremka wybitnego naukowca. Przecież to polityk. Jest emerytem w sensie politycznym, a jego dorobek naukowy obejmuje akurat dziedzinę o której napisałem (okres ten sam tylko w Paryżu). Gość portalu: Marek napisał(a): > oleg3 napisał: > > > "Jako historyk odgrywa pan znaczącą rolę w polskiej i > europejskiej myśli > > historycznej." > > Tak, Pan Prezydent delikatnie zasugerował emerytowi, że ciągle > brak wielkiego > > dzieła "Kurestwo polskie za Piastów". Chętnie przeczytam. > Obawiam sie , ze jezyk jakim sie poslugujesz nie przdalby sie do > czytania jakiej kolwiek ksiazki na poziomie.Poslugujesz sie > jezykiem chama i holoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pawel 202 Za co ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.02, 12:53 Rozdawnictwo orderow jest duze ale to juz przekracza wszelkie granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Za co ??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.12.02, 14:36 Gość portalu: Jan Pawel 202 napisał(a): > Rozdawnictwo orderow jest duze ale to juz przekracza wszelkie granice. Jasne zwłaszcza Twoje granice imbecylu... Są ludzie którzy nie pojmują najprostszych rzeczy, idź chłopie na ryby ewentualnie wyrywaj panienki. Myślenie zostaw innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.astercity.net 11.12.02, 12:55 Brawo panie "prezydencie", w kolejce po ten order stoją jeszcze takie tuzy jak michnik, mazowiecki, wałęsa, oleksy, jaskiernia i inni "wielce zasłużeni", szlag by ich wszystkich trafił na raz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.acn.waw.pl 11.12.02, 22:29 Chłopie a co ty zrobiłeś dla Polski że czepiasz się Geremka albo Wałęsy ? Najlepiej to nic nie robić tylko szukać ideału kawalera Orderu Orła Białego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.astercity.net 12.12.02, 09:39 Gość portalu: Master napisał(a): > Chłopie a co ty zrobiłeś dla Polski że czepiasz się Geremka albo Wałęsy ? > Najlepiej to nic nie robić tylko szukać ideału kawalera Orderu Orła Białego. Ja ciężko pracuję dzień w dzień i myślę że w ten sposób robię więcej niż ci faceci - będąc pożal się Boże - politykami. Efekty ich działalności widzę od ponad 10 lat i jeśli Tobie to wystarczy żeby ich odznaczyć najwyższym odznaczeniem państwowym to gratuluję dobrego samopoczucia! Już nawet sam ich widok wystarczy abym miał odruchy wymiotne. Socjalizm z ludzką twarzą... Geremka, Wałęsy et consortes... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.wroc.zigzag.pl 11.12.02, 13:02 Smutne,że wszystko ulega dewaluacji,a to co wyrabia Prezydent z odznaczaniem wg Niego zasłużonych Polaków woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefa Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 11.12.02, 13:27 NO to teraz kolej na Hitlera i Stalina !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pawel CCII Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: 205.233.28.* 11.12.02, 13:40 Brezniew dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Żyd, komuch, mason...itd Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.its.it 11.12.02, 14:03 Gość portalu: Stefa napisał(a): > NO to teraz kolej na Hitlera i Stalina !!! Jestem już dojrzałym człowiekiem i pamiętam jak niewielu ludzi walczyło z komuną. Profesor wśród nich był, o Stefie nie słyszałem. Więc gdy czytam takie teksty, to myślę, że w największą porażkę w Niepodległej Polsce poniosła szkoła a w szkole nauczanie religii i historii. No chyba, że p. Stefę religi uczył sam Ojciec Dyrektor. Bo jak choć trochę trzeźwy i zdrowy człowiek może tak myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 14:29 Stefa jaka Ty jestes biedniutka i glupiutka..... pozal sie Panie Boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimli Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 14:52 Gość portalu: Stefa napisał(a): > NO to teraz kolej na Hitlera i Stalina !!! Prosze odpowiedziec mi w jakie zbrodnie przeciw ludzkosci jest zamieszany prof. Geremk. Jestem studentem historii i jakos nieprzypominam sobie aby byl on oskarzony, a rzucanie kalumni i pisanie bzdor to jedna z wolnosci demokracji o ktora profesor walczyl. Niestety akurat ta wolnosc jest pzez ludzi takich jak pan nadurzywana. Profesorowi nalezy sie szacune chocby za to iz walczyl za ten ustroj ktory tez tworzymy - demokracje. Wiec radze aby za nim sie cos napisze to to najpierw przemyslec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.ny325.east.verizon.net 11.12.02, 17:04 Gość portalu: gimli napisał(a): > Gość portalu: Stefa napisał(a): > > > NO to teraz kolej na Hitlera i Stalina !!! > Prosze odpowiedziec mi w jakie zbrodnie przeciw ludzkosci jest zamieszany > prof. Geremk. Jestem studentem historii i jakos nieprzypominam sobie aby byl > on oskarzony, a rzucanie kalumni i pisanie bzdor to jedna z wolnosci > demokracji o ktora profesor walczyl. Niestety akurat ta wolnosc jest pzez > ludzi takich jak pan nadurzywana. Profesorowi nalezy sie szacune chocby za to > iz walczyl za ten ustroj ktory tez tworzymy - demokracje. Wiec radze aby za > nim sie cos napisze to to najpierw przemyslec!!! KTO CIĘ PRZYJĄŁ NA TE STUDIA? CHYBA GEREMEK. PRZECZYTAJ SWOJĄ WYPOWIEDŹ I PODKREŚL BŁĘDY ORTOGRAFICZNE. WĘŻYKIEM.....WĘŻYKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Md chce mi sie zygac, jak czytam to wasze gowno! IP: *.mad.es.ibm.com / 195.212.29.* 11.12.02, 15:13 Wiekszosc z Was to idioci! Geremek jest jednym z tych,ktory zasluguje na najwyzszy szacunek, bo to czlowiek honoru. A przez Was idioci Polska jest jaka jest. Na szczescie dalej bedziecie kopac rowy i forum to jednyne miejsce gdzie ktokolwiek przeczyta Wasze kretynskie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Gratulacje! IP: *.nycap.rr.com 11.12.02, 13:41 Gratuluje! Najwyzsze odznaczenie dla wybitnego czlowieka, powazanego na swiecie, niezwykle inteligentnego i kulturalnego. Jak slucham wypowiedzi zwolennikow ojca Muchomorka, ktorzy ostatnio kontroluja wszystkie fora Gazety, to sie zastanawiam, skad bierze sie tyle prymitywu i nienawisci w ludziach? Ale zawsze tak jest: jak cos sie dzieje, to wybitni i odwazni podejmuja wyzwania i robia cos, zeby poprawic sytuacje, nawet jezeli jest to niebezpieczne. Jak juz jest lepiej to wypelzaja mety i wszystkich na okolo obrzucaja blotem czerpiac z tego jakas szczegolna satysfakcje!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amber Re: Gratulacje! IP: *.icslab.agh.edu.pl 11.12.02, 13:56 Gość portalu: pawel napisał(a): > Jak slucham wypowiedzi zwolennikow ojca Muchomorka, ktorzy > ostatnio kontroluja wszystkie fora Gazety, to sie zastanawiam, > skad bierze sie tyle prymitywu i nienawisci w ludziach? Ale > zawsze tak jest: jak cos sie dzieje, to wybitni i odwazni > podejmuja wyzwania i robia cos, zeby poprawic sytuacje, nawet > jezeli jest to niebezpieczne. Jak juz jest lepiej to wypelzaja > mety i wszystkich na okolo obrzucaja blotem czerpiac z tego > jakas szczegolna satysfakcje!? Uf, wreszcie ktos normalny. Podpisuje sie obiema rekami. Na przekor chamstwu, cwaniactwu i bezbrzeznej glupocie z jej nieodlacznymi piecioma wykrzyknikami. Brawa dla Profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Gratulacje! IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 11.12.02, 14:02 uważam, że Kulfon nie zasługuje na orła białego! Nie czuję się też cwaniaczkiem, głupcem czy inną wszą tylko dlatego, że wyraziłem swą opinię, mój biedny chory poprzedniku. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gratulacje! 11.12.02, 14:21 Geremek dostal order za najnowsza historie Polski pt: jak politruczylem w PANie i moze powie co robil na placowce w Paryzu?. ...To co olechowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Gratulacje! IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.02, 14:28 Gość portalu: lesio napisał(a): > uważam, że Kulfon nie zasługuje na orła białego! Nie czuję się > też cwaniaczkiem, głupcem czy inną wszą tylko dlatego, że > wyraziłem swą opinię, mój biedny chory poprzedniku. Popieram Twoja wypowiedz, dodajac jedynie, ze swoj odznaczyl swego, a ich klan bije brawo. No, bija brawo dla siebie, wiec trudno sie dziwic. O roli Geremkow, Bieleckich, Sochockich,Skubiszewskich, Kwasniewskich, Borowskich, Bacerowiczow, Gronkiewich-Walz, Mazowiecich, Michnikow i calej reszty klanu napisze kiedys historia. Za pozno bedzie jednak na to, zeby cokolwiek zmienic. Sami sobie jestesmy winni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estraven Odznaczyć Dalaj Lamę IP: *.acn.pl 11.12.02, 14:38 Proponuję Dalaj Lamę. Raz, bo Polak Polakowi świnią (nie wilkiem, bo to byłoby za dużo). Dwa, że jest dostatecznie wielką postacią, żebyście sobie nim gęby nie wycierali (jak innymi wycieracie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimli Re: Odznaczyć Dalaj Lamę IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 15:08 Gość portalu: Estraven napisał(a): > Proponuję Dalaj Lamę. Raz, bo Polak Polakowi świnią (nie wilkiem, bo to byłoby > za dużo). Dwa, że jest dostatecznie wielką postacią, żebyście sobie nim gęby > nie wycierali (jak innymi wycieracie). POPIERAM Ale ja tu widzi tylko jedna przeszkode, Dalaj Lama nie jest katolikiem i Polakiem wiec wszykie "partyjotyczne" podniosa wielkie halo. Nam Polakom nigdy sie nie dogodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Gratulacje! IP: *.uta.fi 11.12.02, 14:41 Gość portalu: lesio napisał(a): > uważam, że Kulfon nie zasługuje na orła białego! Nie czuję się > też cwaniaczkiem, głupcem czy inną wszą tylko dlatego, że > wyraziłem swą opinię, mój biedny chory poprzedniku. Kulfon to cie robil cieciu. Troche szacunku dla starszych i madrzejszych zwisie blady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Gratulacje! IP: *.proxy.aol.com 11.12.02, 15:08 Tow.I sekretarz KU PZPR przy Uniwersytecie Warszawskim Bronislaw Geremek z racji pelnionej funkcji wspolpracowal z SB. To przede wszystkim od niego zalezalo kto zrobi kariere a kogo nalezy zniszczyc!Kiedy w 1980 zorientowal sie,ze idea ktora glosil upadnie to "przesiadl sie do innego pociagu" opluwajac swoich dawnych towarzyszy,ale tylko tych co byli aryjczykami.Typowe zydowskie postepowanie.Odznaczenie go przez prez. Kwasniewskiego (nazwisko rodowe STOLCMAN)nie wymaga komentarzy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Gratulacje! IP: *.euro-trade.com.pl 11.12.02, 15:49 Gość portalu: Amber napisał(a): > Gość portalu: pawel napisał(a): > > > Jak slucham wypowiedzi zwolennikow ojca Muchomorka, ktorzy > > ostatnio kontroluja wszystkie fora Gazety, to sie > zastanawiam, > > skad bierze sie tyle prymitywu i nienawisci w ludziach? Ale > > zawsze tak jest: jak cos sie dzieje, to wybitni i odwazni > > podejmuja wyzwania i robia cos, zeby poprawic sytuacje, nawet > > jezeli jest to niebezpieczne. Jak juz jest lepiej to > wypelzaja > > mety i wszystkich na okolo obrzucaja blotem czerpiac z tego > > jakas szczegolna satysfakcje!? > > Uf, wreszcie ktos normalny. Podpisuje sie obiema rekami. Na > przekor chamstwu, cwaniactwu i bezbrzeznej glupocie z jej > nieodlacznymi piecioma wykrzyknikami. Brawa dla Profesora. niech żyje Bronek!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERZY Re: Gratulacje! IP: *.ny325.east.verizon.net 11.12.02, 17:11 A UMIAŁBYŚ ODPOWIEDZIEĆ NA PYTANIE JAK TEN NASZ WIELKI PAN PROFESOR ZDOBYŁ TĘ PROFESURĘ? CZY NIE BYŁ W SWOIM CZASIE TYPOWYM DUPOLIZEM PARTYJNYM? CZY NIE ZASTANOWIŁO CIĘ, ŻE TAK NAPRAWDĘ WSZYSCY PROFESOROWIE W POLSCE PO 50-CE TO LUDZIE PO USZY UTOPIENI W GÓWNIE? PRZEMYŚL TO I ZAPYTAJ RODZICÓW, KTO MÓGŁ ZOSTAĆ PRACOWNIKIEM NAUKOWYM. JAKIE MUSIAŁ SPEŁNIAĆ KRYTERIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Gratulacje! IP: *.nycap.rr.com 12.12.02, 00:11 Chetnie odpowiem, Rzeczywiscie duzo osob zdobywalo tytuly naukowe w rozny sposob w roznych okresach czasu, szczegolnie w dziedzinie historii(nie sadz ze przed wojna albo 200 lat temu bylo inaczej!). Jednak znam jego uczniow z lat 60-tych, ktorzy potwierdzaja ze zawsze byl przyzwoity i byl dobrym nauczycielem. Tym ktorzy w sposob prymitywny nawiazuja do spraw rasowych moge zasugerowac, ze z punktu widzenia polskiej nauki najwieksza tragedia powojenna bylo bezceremonialne wyproszenie osob pochodzenia zydowskiego w latach 60-tych. Z relacji obiektywnych swiadkow wiem, ze na politechnice warszawskiej (i wielu innych) zostala glownie miernota, bez dorobku i bez mysli. Najlepsi wyjechali... Z jakosci twojej wypowiedzi i znajomosci tematu podejrzewam ze czyscisz kible i lubisz anonimowo wypowiadac sie na forum - pewnie czujesz sie wtedy wazniejszy. Internet ma jednak tez dobre strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 14:26 Profesorze! Gratulacje. Docenia Pana swiat, nie moga Pana rodacy. Smutne. Tym bardziej wiec cieszy ten medal. pozdrawiam, Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibiza Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 14:42 Za co?- za doprowadzenie kraju do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
heimer GRATULACJE. BRAWO. 11.12.02, 14:44 Zawsze bylem dosc daleko od polityki. Nie bylem komuchem, nie bylem solidaruchem. Ale potrafie docenic ludzi, ktorzy poswiecaja czas i sily na PRACE. Na prace dla Polski. Jej terazniejszosci i przyszlosci. GRATULUJE Panie Profesorze, nalezalo sie Panu jak rzadko komu. BRAWO Kwasniewski za to, ze potrafi docenic i uhonorowac ludzi wybitnych z innych opcji politycznych, ktorzy z cala pewnoscia przejda do Polskiej historii jako osoby ktorych postawy beda pokrzepiac serca. A wy palanciki maloduszne moze szydzic, wyzywac. Jestescie zbyt malutcy aby Wasze glupie teksty mogly urazic ludzi madrych. Jestescie przykladem polskiego motlochu, ktory nie zniesie ze ktos jest lepszy, ze cos zrobil. Zlapac za nogi, sciagnac z powrotem do waszego bagienka, niech nikt nie wazy sie wychylic. Jak czytam takie kretynskie posty zaczynam wierzyc, ze jest cos na rzeczy w tych stereotypach o polakach funkcjonujacych na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Cesarz Wszechswiata odznaczony! IP: *.ibch.poznan.pl 11.12.02, 15:08 heimer napisał: > Zawsze bylem dosc daleko od polityki. Nie bylem komuchem, nie > bylem solidaruchem. Ale potrafie docenic ludzi, ktorzy poswiecaja > czas i sily na PRACE. Na prace dla Polski. Jej terazniejszosci i > przyszlosci. > > GRATULUJE Panie Profesorze, nalezalo sie Panu jak rzadko komu. > BRAWO Kwasniewski za to, ze potrafi docenic i uhonorowac ludzi > wybitnych z innych opcji politycznych, ktorzy z cala pewnoscia > przejda do Polskiej historii jako osoby ktorych postawy beda > pokrzepiac serca. > > A wy palanciki maloduszne moze szydzic, wyzywac. Jestescie zbyt > malutcy aby Wasze glupie teksty mogly urazic ludzi madrych. > Jestescie przykladem polskiego motlochu, ktory nie zniesie ze > ktos jest lepszy, ze cos zrobil. Zlapac za nogi, sciagnac z > powrotem do waszego bagienka, niech nikt nie wazy sie wychylic. > Jak czytam takie kretynskie posty zaczynam wierzyc, ze jest cos > na rzeczy w tych stereotypach o polakach funkcjonujacych na > zachodzie. Nie wiem jakie zasługi masz na mysli? Jako minister spraw zagranicznych niewiele zdziałał, a jako szef partii okazał się katastrofą. Dobrze pamiętam jego wypowiedzi, w chwili gdy Unia się "sypała"- lekceważenie oponentów. Jego postawa, pełna arogancji przyczyniła się do upadku tej partii, o jego "zasługach" jako szefa dyplomacji dowiemy się zapewne dopiero po latach. Pewne jest, że zawsze dbał o "swoich", ale tego chyba w poczet zasług nie wliczasz. Geremek był jednym z architektów umowy "Okrągłego Stołu". Należy więc do ojców chrzestnych III RP. Czy osiągnięcia III RP zasługują na uznanie- obawiam się że zdanie są mocno podzielone. Myslę, że Geremek na Zachodzie należy do tej samej kategorii co Gorbaczow. Takich ludzi się chętnie zaprasza, -oni jak tresowane małpy robią to czego organizatorzy od nich oczekują, wygłaszają przemówienia np. nt. wyższosci demokracji nad dyktaturą, dostają medal lub inny błyskotkę, ale tak naprawdę to nikt się z nimi nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslawc Re: GRATULACJE. BRAWO. IP: *.uk.neceur.com / 172.29.20.* 11.12.02, 15:08 Podpisuje sie sie pod tym postem Gratulacje i wyrazy szacunku dla Pana Profesora takie zdazenia daja nadzieje ze Polska jeszcze nie zginela i ze jeszcze pare osob potrafi samodzielnie myslec. Ja sie tylko dziwie dlaczego te wszystkie przyglupy nie ida na strone Nasz Dziennik i dlaczego Rydzyk nie otworzy takiego forum na stronie radio maryja ? Czy moze mi ktos to wytlumaczyc. Nawet taki Urban ma na swojej stronie forum na ktorym kazdy moze sie wypowiadac ale Rydzyk nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: GRATULACJE. BRAWO. IP: *.nycap.rr.com 12.12.02, 00:18 Muchomorek nie dyskutuje! Jak sluchalem RM to nawet jak ktos w sprawach ewangelizacyjnych mial odrebne zdanie to natychmiast go gasili i rozlaczali. Tam wszyscy choralnie podtrzymuja wysokie morale i jedynie sluszna mysl. Ja odbieram aktualne zasmiecanie forum Gazety jako swoisty atak polegajacy na dodawaniu wszedzie opinii w rodzaju: wszyscy to konfidenci, zydzi i ubecy. Takie tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikodem P. Order Orla Bialego stracil na wartosci. IP: *.dhcp-129-79.indiana.edu 11.12.02, 15:03 Przyznawanie OOB ludziom, ktorzy po czesci przyczynili sie do rozpoczecia zdradliwego procesu wchlaniania dopiero co niepodleglej Polski przez socjalistyczna hydre europejska, jest dewaluacja tego orderu. No coz, Kwasniewski i Geremek od samego poczatku byli po tej samej stronie, jako zdrajcy polskiej racji stanu, ktora powinna byc proamerykanska a nie po proeuropejska. Na szczescie pozostaje nadzieja, ze Polacy powiedza NIE Unii i TAK dla NAFTA, bo to jest jedyna prawdziwa gwarancja dobrobytu ekonomicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: Order Orla Bialego stracil na wartosci. IP: *.euro-trade.com.pl 11.12.02, 15:54 Gość portalu: Nikodem P. napisał(a): > Przyznawanie OOB ludziom, ktorzy po czesci przyczynili sie do > rozpoczecia zdradliwego procesu wchlaniania dopiero co > niepodleglej Polski przez socjalistyczna hydre europejska, jest > dewaluacja tego orderu. No coz, Kwasniewski i Geremek od samego > poczatku byli po tej samej stronie, jako zdrajcy polskiej racji > stanu, ktora powinna byc proamerykanska a nie po proeuropejska. > Na szczescie pozostaje nadzieja, ze Polacy powiedza NIE Unii i > TAK dla NAFTA, bo to jest jedyna prawdziwa gwarancja dobrobytu > ekonomicznego. Aleś ty kurwa głupi!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Order Orla Bialego stracil na wartosci. IP: *.proxy.lucent.com 11.12.02, 16:05 Gość portalu: Nikodem P. napisał(a): > Przyznawanie OOB ludziom, ktorzy po czesci przyczynili sie do > rozpoczecia zdradliwego procesu wchlaniania dopiero co > niepodleglej Polski przez socjalistyczna hydre europejska, jest > dewaluacja tego orderu. No coz, Kwasniewski i Geremek od samego > poczatku byli po tej samej stronie, jako zdrajcy polskiej racji > stanu, ktora powinna byc proamerykanska a nie po proeuropejska. > Na szczescie pozostaje nadzieja, ze Polacy powiedza NIE Unii i > TAK dla NAFTA, bo to jest jedyna prawdziwa gwarancja dobrobytu > ekonomicznego. Mimo że staram sie szanować poglądy innych, czasami całymi godzinami zachodzę w głowe skąd biorą sie tacy bezndzejni, bezmozgowi Idioci jak Nikodem P. Może mi ktoś wytłumaczy? Dobrze jedynie że są w mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan A gdzie ta N-A-FTA? _____________________ IP: *.hispeed.ch 11.12.02, 21:58 Gość portalu: Nikodem P. napisał(a): > TAK dla NAFTA, bo to jest jedyna prawdziwa gwarancja dobrobytu > ekonomicznego. A geografię w szkole miałeś? Wiesz, że N.A. w NAFTA, to North America? A gdzie leży Polska? Może jeszcze się zapiszemy do regionalnej organizacji z Malezją i Tajwanem? Też blisko. A zapraszał nas ktoś do NAFTy? Takie gadki budzą w N-A pusty śmiech i pytania, z jakiej choinki się urwali niektórzy polscy "politycy". A może zażądamy, by ONZ opodatkowało resztę świata na wspomaganie naszego rolnictwa? Daliśmy światu Szopena i Kopernika, to się przecież należy. W ogóle wzbudza mnie rozumowanie, że pytanie jest tylko, ile nam kto da. A dlaczego w ogóle ma dawać? Może my musimy też coś wnieść, żeby obu stronom interes się opłacał? Taka wizja świata, że wszystkie bloki ekonomiczne i polityczne świata tylko czekają, by Polska była łaskawa do nich wstąpić, jest - delikatnie mówiąc - naiwna. A za naiwność się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXP Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: proxy / 193.59.95.* 11.12.02, 16:02 ALE KIEDYŚ BYŁ DOBRY W POŚCIELI!.MÓGŁ 7 RAZY W TĘ I Z POWROTEM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinch Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: 129.81.192.* 11.12.02, 17:35 Gość portalu: EXP napisał(a): > ALE KIEDYŚ BYŁ DOBRY W POŚCIELI!.MÓGŁ 7 RAZY W TĘ I Z POWROTEM! ================================================================ Sadzac z Twoich zainteresowan - chyba 'produkujesz' sie na niewlasciwym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcool Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.acn.pl / 10.64.10.* 11.12.02, 17:03 Gość portalu: Jazz napisał(a): > Takie wiadomości mrożą krew w żylakach. Mało jest osób które bardziej niż on na niego zasługują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narodowy Pacyfist Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.rsp.ca 11.12.02, 17:25 Teraz pan Geremek powinien pojechac na odczyty po Polnocnej ameryce zeby przestali nas tu oskarzac o antysemityzm. Ale czy on to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hard Rock Najpierw zrób sobie operację na żylaki! IP: 65.198.229.* 11.12.02, 17:40 potem zajmiemy się problemem odmrażania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzel Bialy Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: proxy / *.cg.shawcable.net 11.12.02, 17:46 Nie zycze sobie,by wreczano moj order jakiemus rabinowi geremkowi,kwachu wiem ze to twoj rodak... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Pawel 202 Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: 205.233.28.* 11.12.02, 18:22 Kurwa, nie wiem jak mozna dac Bronkowi OOB a nie dac Walesie ! Moze tu wszyscy jego fani, ktorzy widzieli, i pamietaja, napisza jak to pan profesor walczyl otake Polske a nie jak dosiadl sie do okraglego stolu. Juz predzej zrozumialbym OOB dla Michnika i Mazowieckiego niz dla tego poczciwiny Bronka. Zawsze spadnie na cztery lapy, szelma jeden. Aha, i dla reszty, wy zlamasy, z tolerancja to u was wlasnie tak jak u Rydzyka. PS Ja swojego kota nazwalem na czesc profesora i zaszczytow powinno wystaqrczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.02, 18:35 Brawo! Zasluzyl sobie profesor w calej rozciaglosci.Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Pieprzony Judasz, sprzedał Polskę IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.12.02, 19:53 Trzeba być tępym Polakiem, albo wyjątkowo perfidnym Judaszem, żeby na takich warunkach kupić udział w NATO. Przez 7 pokoleń będziemy spłacali ten kontrakt. Historia zatoczyła koło: kiedyś dawali odznaczenia za zasługi dla Układu Warszawskiego, teraz za zasługi dla Paktu Północnoatlantyckiego. I wtedy, i teraz dupa boli. A zasłużonym towarzyszom medal. Tylko dlaczego Orzeł, a nie biała gwiazda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyd Szczury IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 21:09 prezydent Wszystkich Ubeków przyznał błyskotkę Lewartowowi 11 listopada po cichutku, żeby się lud nie burzył. Dziś było tylko wręczenie. Wziąwszy pod uwagę, że OOB ustanowił zdrajca narodu, bywalec salonów rosyjskich i francuskich, targowiczanin, żigolak carycy Katarzyny II, oświeceniowy miglanc w peruce i pudrze, mason "król Staś" nagroda jest jak najbardziej zasłużona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Szczury IP: *.nycap.rr.com 12.12.02, 00:24 Dobrze sie czujesz? 70% Polakow to ubecy? Syfiarzu jeden! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marszalek Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: 157.150.192.* 11.12.02, 21:50 Profesor Geremek jak sam powiedzial "probowaL " to jest probowal dzialac tak aby patriotyzm byl sluzba publiczna. Czy wyszlo - kazdy sam ocenia. Jak uwazam ze nie wyszlo, nie wyszlo premierostwo, nie wyszlo w Unii i nie bardzo w polityce zagranicznej. A w historii ? Czy to byl kiedykolwiek znany polski historyk ? Czas na emeryture, ale dlaczego z Orderem Orla Bialego na piersi ? Za NATO ? Za wejscie tam, gzdie potrzeby wchodzic juz nie bylo ? Za sluchanie glosow z Waszyngtonu ? Biedna Polska. Marszalek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amorek Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: proxy / *.lodz.mm.pl 11.12.02, 21:53 Takie wiadomości powodują, że można dostać zapalenia cewki. Facet powinien jak najszybciej znależć się w więzieniu za wszystkie szkody jakie wyrządził Polsce, a pan Kwaśniewski po prostu daje mu łapówkę, żeby tamten załatwił mu posadę w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_zapalkami Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka 11.12.02, 22:23 Panie Profesorze, koncepcja pańska zastąpienia „przodującej klasy robotniczej” tzw. „silną klasą średnią”, realizowana z żelazną, iście bolszewicką konsekwencją przez pańską Unię D. i Unię W., przyniosła w rezultacie naszemu krajowi trwały rozwój korupcji, ekonomicznych nadużyć i mafijnej przestępczości na bizantyjską wręcz skalę. Mówiliście wtedy „Jest to cena za wolność”. Dziś już wiadomo, za jaką wolność, dla kogo i od czego. Gospodarkę, którą w latach powojennych naród odbudowywał i rozwijał kosztem ogromnych wyrzeczeń i w konfrontacji z narzucanymi nam ograniczeniami – rządy pańskich partii zrównały z ziemią w ciągu niecałych ośmiu lat, przynosząc nam, jako drugie trwałe osiągnięcie Unii D. i Unii W. – rekordowe bezrobocie. O ile sobie przypominam, pańscy koledzy partyjni nazywali to „Budową nowoczesnego, europejskiego państwa, na miarę dwudziestego pierwszego wieku” Ustrój państwa, który zręcznie udało wam się narzucić narodowi, jest chorą od poczęcia hybrydą dziewiętnastowiecznego dzikiego liberalizmu z ustrojem tak z upodobaniem przez was osławianej PRL. Ta krzyżówka dziedziczy w sposób idealny wady obu wymienionych formacji, nie mając ani jednej z ich zalet. Ale jest idealną pożywką dla rozwoju owej „silnej klasy średniej”. Nazwaliście to „demokracją”. "Jest to może taki moment, w którym można, a nawet trzeba użyć słowa, które rzadko powinno się pojawiać: patriotyzm pojmowany jako najgłębsze przywiązanie do kraju i do narodu „ – wyrecytował Pan bez zająknienia. Gdyby naprawdę rozumiał Pan to, co mówi, powinien Pan, po tym, co Unia D. i Unia W. zrobiła z naszym krajem – przynajmniej orderu tego nie przyjmować. Ponieważ nie drgnęła Panu przy tym ręka, rozumiem, iż fakt użycia wtedy przez Pana słowa „patriotyzm” - należy traktować jak gorzki żart w stylu Mrożka lub Mleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lim Świetny tekst IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 23:25 Super to ujełaś "Dziewczynko z zapałkami". Podpisuję się pod Twoją opinią. Geremek rzeczywiście nie ma odrobiny honoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslawc Re: Order Orła Białego dla Bronisława Geremka IP: *.uk.neceur.com / 172.29.20.* 12.12.02, 09:51 Smutne jest tylko to ze budowa tego nowego systmu zakladala istnienie pewnej moralnosci i uczciwosc w narodzie a ten zdemoralizowany przez komunizm oglupiony przez katolicym okazal sie niezdolnym do przeprowadzenia niezbednych reform. UW byla jedyna partia ktora podjela sie i ktora miala program wyprowadzenia Polski z marasu. Nie twierdze ze nie popelnila ona zadnych bledow tyle ze przez ostatnie czterdziesci lat ruinowana gospodarke nie da sie wyprowadzic w ciagu roku czy dwoch z dolka. A to przyrzekaja rozni hochsztaplerzy a durny lud ktorym sie duzo obiecuje i ktory nic do tego nie musi czynic aby kasza manna mu z nieba kapala podaza za takimi rydzykami ktorzy wszystkimi nieszczesciami jakie spotykaja Polakow obwinia masonerie zydow i Bog jeden wie kogo. A ciemnota katolicka zalewa i pale w barach i sie uzala jak jej zle przez tych Zydow. Ale ja nie trace nadzieje i ufam ze rozsadek przewazy i sekciarz Rydzyk nie zdazy jeszcze bardziej oglupic i wyrzadzic za duzo krzywd temu biednemu narodowi ktory jednoczac sie z innmyi narodami europejskimi przejmie od nich istniejace i funcjonujace od zarania dziejow wartosci europejskiego humanizum Odpowiedz Link Zgłoś