Gość: Polak IP: 206.172.85.* 14.04.01, 15:47 To jest wielki Polak . Mgr.Stolzman i jakala Michnik pocalujcie Ksiedza Jankowskiego wdupe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.04.01, 19:20 Gość portalu: Polak napisał(a): > To jest wielki Polak . Mgr.Stolzman i jakala Michnik pocalujcie Ksiedza > Jankowskiego wdupe. Wystarczy, że całują go w tę część ciała abp Gocłowski i prymas Glemp. Pierwszy: już od lat grożąc mu tylko paluszkiem, bez żadnych konsekwencji; drugi: w ogóle nie reagując na jego chore sianie nienawiści w społeczeństwie. Gdyby metropolitą gdańskim był np. abp Życiński, ksiądz Henryś już od dawna byłby proboszczuniem na zabitej dechami wiejskiej parafii, z dala od kamer i reflektorów. Chyba wtedy zrzuciłby sutannę, bo Kaszubi to na ogół rozsądni ludzie i, na widok "szopek" i "grobów" prałata tylko pukaliby się w głowę. Podobno jednak: "Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy", więc może..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Ksiadz Jankowski IP: *.almda1.sfba.home.com 14.04.01, 22:00 Gość portalu: Luzer napisał(a): > Gość portalu: Polak napisał(a): > > > To jest wielki Polak . Mgr.Stolzman i jakala Michnik pocalujcie Ksiedza > > Jankowskiego wdupe. > > Wystarczy, że całują go w tę część ciała abp Gocłowski i prymas Glemp. Pierwszy > : > już od lat grożąc mu tylko paluszkiem, bez żadnych konsekwencji; drugi: w ogóle > > nie reagując na jego chore sianie nienawiści w społeczeństwie. Gdyby metropolit > ą > gdańskim był np. abp Życiński, ksiądz Henryś już od dawna byłby proboszczuniem > na > zabitej dechami wiejskiej parafii, z dala od kamer i reflektorów. Chyba wtedy > zrzuciłby sutannę, bo Kaszubi to na ogół rozsądni ludzie i, na widok "szopek" > i "grobów" prałata tylko pukaliby się w głowę. Podobno jednak: "Pan Bóg > nierychliwy, ale sprawiedliwy", więc może..." Z kim sie mierzysz? - Wy macie dwoch czy trzecy swoich "kaplanow-wtyczki", a Polacy cala reszte. Zreszta Polacy juz sie budza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 14.04.01, 22:55 Gość portalu: kulka napisał(a): > Z kim sie mierzysz? - Wy macie dwoch czy trzecy swoich "kaplanow-wtyczki" Arcybiskup Życiński wtyczką??? To ciekawe. A czyją? Mossadu? > ...a Polacy cala reszte. Ale, którzy Polacy, bo ja znam ich kilka gatunków?... > Zreszta Polacy juz sie budza... No, to miłego przebudzenia, bracie "prawdziwy Polaku" (to dla odróżnienia od normalnych Polaków). Chyba będzie to przebudzenie z ręką w nocniku, ha, ha, ha!!.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Ksiadz Jankowski IP: *.almda1.sfba.home.com 15.04.01, 02:34 Gość portalu: Luzer napisał(a): > Gość portalu: kulka napisał(a): > > > Z kim sie mierzysz? - Wy macie dwoch czy trzecy swoich "kaplanow-wtyczki" > > Arcybiskup Życiński wtyczką??? To ciekawe. A czyją? Mossadu? > > > ...a Polacy cala reszte. > > Ale, którzy Polacy, bo ja znam ich kilka gatunków?... > > > Zreszta Polacy juz sie budza... > > No, to miłego przebudzenia, bracie "prawdziwy Polaku" (to dla odróżnienia od > normalnych Polaków). Chyba będzie to przebudzenie z ręką w nocniku, ha, ha, ha! > !.. Ja tylko pytam, jakim prawem macisz i dzielisz Polakow. Polacy sa jedni i niepodzielni i to ZLYCH Zydow przeraza. Zdarzaja sie zdrajcy, ale na nich i Wy sie przejedziecie. Gdyby ci zdrajcy chociaz troszeczke mieli wyobrazni to nigdy by nie poszli na kolaboracje z wrogiem Polski tj. ze ZLYMI Zydami. Bowiem, obok polskich Bohaterow i o polskich zdrajcach beda uczyc sie w polskich szkolach nasze dzieci i wnuki. Bedzie wielki wstyd i hanba dla pokolen zdrajcow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 15.04.01, 13:20 A ja się dalej pytam - czyją "wtyczką" ma być, według ciebie, arcybiskup Życiński, "niepodzielny Polaku"? Rozumiem, że jako "wtyczka" jest on również, twoim zdaniem "zdrajcą". Czekam na wyjaśnienia. Tylko konkretne, a nie takie mętne brednie jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulka Re: Ksiadz Jankowski IP: *.almda1.sfba.home.com 16.04.01, 01:26 Gość portalu: Luzer napisał(a): > A ja się dalej pytam - czyją "wtyczką" ma być, według ciebie, arcybiskup > Życiński, "niepodzielny Polaku"? Rozumiem, że jako "wtyczka" jest on również, > twoim zdaniem "zdrajcą". Czekam na wyjaśnienia. Tylko konkretne, a nie takie > mętne brednie jak do tej pory. Luzer, kto Ciebie tak nazwal? - mialem Cie zignorowac, ale... powiedz mi, czy ZLY ZYD bedzie bronil takich ksiezy jak np. Biskupa z Lomzy, albo ks. Henryka Jankowsiego? HA, HA, ZLY ZYD broni "swojego ksiedza", puszcza go w tv i w swoich mediach. Zgadnij kto to powiedzial? - "Potrzeba, byśmy - w imieniu społeczności tych, którzy obojętnie patrzyli na ich śmierć - powtórzyli krótkie Dawidowe: "Zgrzeszyłem wobec Pana"; niezależnie od tego, czy jakikolwiek protest obserwatorów mógł okazać się skuteczny w tamtej sytuacji." oraz "Nie poszukujmy dokumentów historycznych, które by mogły tragedię Jedwabnego zamienić w błahy epizod". Albo ten kto zacz? - Bp.(...), ktory chowa swoj krzyz, gdy wystepuje w telewizji, pytany o to odpowiedzial: “nie musze nosic krzyza na klapie, zeby udowodnic swoja wiare” (Wiadomosci KAI 7.XII.00). "Slynne jest powiedzenie Pawla VI z 1972 r., ze “szatanski swad wdarl sie do wnetrza Kosciola”. Ps. Jeszcze slowko "patriotom" ku przestrodze: - "Nasz Kodeks Karny przewiduje sciganie autorow takich obelg (§ 133 Kto publicznie zniewaza Narod lub Rzeczpospolite Polska podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 3". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 17.04.01, 00:20 Gość portalu: kulka napisał(a): > Luzer, kto Ciebie tak nazwal? Kolega ksiądz, a bo co?... > ...mialem Cie zignorowac, ale... Ale co?... > powiedz mi, czy ZLY ZYD bedzie bronil takich ksiezy jak np. > Biskupa z Lomzy, albo ks. Henryka Jankowsiego? HA, HA, > ZLY ZYD broni "swojego ksiedza", puszcza go w tv i w swoich mediach. Powiedz mi, jak odróżniasz ZŁYCH ŻYDÓW od DOBRYCH ŻYDÓW? (o ile, wg ciebie, tacy w ogóle istnieją) Masz jakiś system, czy tak na wyczucie? > Albo ten kto zacz? - Bp.(...), ktory chowa swoj krzyz, gdy wystepuje w > telewizj> i, pytany o to odpowiedzial: “nie musze nosic krzyza na klapie, zeby > udowodnic swoja wiare” (Wiadomosci KAI 7.XII.00). A ty musisz nosić krzyż na widoku, żeby udowadniać swoją wiarę? Po uczynkach jej nie widać? > "Slynne jest powiedzenie Pawla VI z 1972 r., ze “szatanski swad wdarl sie > do wnetrza Kosciola”. No, właśnie! A skąd wiesz jaki swąd papież Paweł miał na myśli? Może swąd integryzmu w posoborowej atmosferze? A skoro już o Pawłach się zgadało: Święty Paweł - to DOBRY ŻYD czy ZŁY ŻYD? W końcu to ty jesteś ekspertem od oceny Żydów... > Ps. Jeszcze slowko "patriotom" ku przestrodze: - "Nasz Kodeks Karny przewiduje > sciganie autorow takich obelg (§ 133 Kto publicznie zniewaza Narod lub > Rzeczpospolite Polska podlega karze pozbawienia wolnosci do lat 3". No właśnie, więc na drugi raz dobrze się zastanów, zanim nazwiesz kogoś "wtyczką" albo zdrajcą. PS. No i nie dowiedziałem się od ciebie jak to z tym arcybiskupem Życińskim - kto go właściwie zwerbował?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Ksiadz Jankowski IP: 62.154.193.* 20.04.01, 20:34 A ja chce, zeby Zydzi uczyli moje dzieci, nie mam nic przeciwko. Bardziej przerazajace jest wyobrazenie, ze taki dzieciol i duren jak pan mialby uczyc moje dzieci. Ty bezduszny idioto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbuNidal Re: Ksiadz Jankowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 10:01 Czytuję twoje wypociny juz od dawna Luzer a wynika z nich jasno , że klimat Polski ci nie służy . Proponuję wyjazd na stałe do Tel Awiwu do swoich przyjaciół których tak nieprzytomnie bronisz . Jeżeli nie jesteś Żydem to szybko się przekonasz ile jesteś wart dla naszych "starszych braci" . Miłego pobytu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Ksiadz Jankowski IP: *.ym1.on.wave.home.com 17.04.01, 19:52 X Jankowski moglby zajac sie modlitwa a polityke zostawic politykom.Sprawa Jedwabnego to problem Bp. lomzynskiego i proboszcza z Jedwabnego,oczywiscie jesli chodzi o wzgledy koscielne.XJankowski i reszta kleru ma wiele do zrobienia na niwie kasciola.Jestesmy najmniej znajacy swoje pismo swiete.Zydzi talmud, arabowie koran znaja na wyrywki.A my co?.Nie- zbyt dokladnie wiemy co tam pisze.Przez 13 lat chodzilem na nauke religii i nigdy nie mozna bylo z ksiedzem podyskutowac na jakies interesujace nas pytania.(Szczegolnie w szkole sredniej).Pytanie bylo" nie na miejscu",albo ksiadz byl do niego nie przygotowany.Dlatego uwazam ze ksieza powinni zajac sie szezeniem wiary wsrod wiernych i pomoca materialna dla tychze, a polityke zostawic dla zawodowcow. (ktorych w Polsce niestety nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.04.01, 02:01 Gość portalu: AbuNidal napisał(a): > Czytuję twoje wypociny juz od dawna Luzer a wynika z nich jasno , że klimat > Polski ci nie służy . Proponuję wyjazd na stałe do Tel Awiwu do swoich > przyjaciół których tak nieprzytomnie bronisz . Jeżeli nie jesteś Żydem to > szybko się przekonasz ile jesteś wart dla naszych "starszych braci" . Miłego > pobytu . A po co mam wyjeżdżać, skoro tu się świetnie czuję? To raczej ty powinieneś wyemigrować - najlepiej do Afganistanu, do swoich kumpli talibów, zebyś nie musiał ciągle wpadać tu, w Polsce na Żydów: na ulicy, w sklepie, w tramwaju i w kościele (pardon, sadząc z nicka, to raczej w meczecie!...)Salaam alejkum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Ksiadz Jankowski IP: 62.154.193.* 20.04.01, 20:39 A Ty AbuNidal, cos ty za jeden, antysemito?! Lepiej spadaj stad Gość portalu: AbuNidal napisał(a): > Czytuję twoje wypociny juz od dawna Luzer a wynika z nich jasno , że klimat > Polski ci nie służy . Proponuję wyjazd na stałe do Tel Awiwu do swoich > przyjaciół których tak nieprzytomnie bronisz . Jeżeli nie jesteś Żydem to > szybko się przekonasz ile jesteś wart dla naszych "starszych braci" . Miłego > pobytu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indris Re: Ksiadz Jankowski IP: *.ibspan.waw.pl 17.04.01, 19:56 Ks. Jankowski bardziej szkodzi Kościołowi niż Urban. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Ksiadz Jankowski IP: *.opole.dialup.inetia.pl 18.04.01, 01:57 Gość portalu: Indris napisał(a): > Ks. Jankowski bardziej szkodzi Kościołowi niż Urban. Co Ty, Indris? Urban kościołowi raczej pomaga niż szkodzi. Przynajmniej ja zawsze po lekturze tekstów Urbana jakoś odczuwałem przypływ sympatii do kościoła (jako bezczelnie opluskwianego). Natomiast po każdej "demonstracji uczuć" ks. Jankowskiego odczuwam gwałtowny odpływ tejże. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ksiadz Jankowski IP: 207.61.17.* 20.04.01, 20:36 Gość portalu: Indris napisał(a): > Ks. Jankowski bardziej szkodzi Kościołowi niż Urban. Pan Partyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Ksiadz Jankowski IP: 62.154.193.* 20.04.01, 20:29 Ty idioto pocaluj tego glupka w sutannie w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pucio Re: Ksiadz Jankowski IP: *.200.152.18.cm-upc.chello.se 20.04.01, 20:44 A kto to taki ten ks. Jankowski? Kiedy sie przechrzcil? Gorliwosc neofity? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum Re: Ksiadz Jankowski IP: *.almda1.sfba.home.com 21.04.01, 10:25 Maria, Monika, Malgosia - jesli nie jestescie pedalami to fajnie ze tu jestescie. Ale, ale cos mi sie wydaje ze te trzy "M" to jeden i ten sam facet - a wiec pedal. To spadaj! Odpowiedz Link Zgłoś