Dodaj do ulubionych

Ile Palikot wydał na kampanię?

18.04.06, 21:08
Bo mógł ok. 22.000. A w Lublinie na każdym słupie był plakat, a na co drugim
domu bilbord z Palikotem. Lepera pytają o finansowanie (i słusznie) a
Palikota nie. Dlaczego?
Leppera męczą o polityczną korupcję, a Palikot wydał książkę Tuskowi i
momentalnie zyta wyleciała z PO, a Palikot trafił na pierwsze miejsce - i
nikt o to nie pyta. Dlaczego?

niepoprawnypolitycznie
Obserwuj wątek
    • reader.a Re: Ile Palikot wydał na kampanię? 18.04.06, 21:10
      Może dlatego że Palikot sam zapłacił za swoje plakaty? Czy tu są jakieś
      ograniczenia?
      • niepoprawnypolitycznie Tak, ok 22000 zł. 19.04.06, 00:42
        Ostatecznie, ci co płacili (jak twierdzą) lepperowcom też płacili sami, ze
        swoich :)
        • reader.a Re: Tak, ok 22000 zł. 19.04.06, 00:48
          Ale czy oni płacili Lepperowi czy na swoje plakaty?
          • niepoprawnypolitycznie Re: Tak, ok 22000 zł. 19.04.06, 00:54
            W studiu TVNu było kilku gości - jeden twierdził ża dawał kasę Łyżwińskiemu na
            kampanię (lub na niewiadomo co), ale za miejsce na liście.
            Drugi twierdził, że wpłacił dozwolona kwotę i między wierszami - że pozostałe
            kwoty były rozbite na figurantów.
            Trzeci bełkotał.
            • reader.a Re: Tak, ok 22000 zł. 19.04.06, 01:11
              A Lepper zadał cios mówiąc że jeden z nich jechał po pijaku i TVN to nakręcił.
              Wiem wiem, oglądałem.
    • elfhelm Za kampanię Palikota płacił KW PO 19.04.06, 00:47
      a nie Palikot. A że P. był pierwszy na liście, to też miał największą kampanię w
      okręgu.
      • niepoprawnypolitycznie Re: Za kampanię Palikota płacił KW PO 19.04.06, 00:52
        Aaaa to mi się troche rozjaśniło. a skąd KW PO miało kasę? Facet (Izdebski?)
        który oskarżał Leppera wskazał mechanizm rozdzielania dużych wpłat na wiele
        mniejszych, juz dozwolonych, poprzez zaufane osoby. Rozumiem, że Palikot
        wpłacił WYŁĄCZNIE 22.000, bez żadnych sztuczek?

A wydanie książki Tuska i wykoszenie Zyty, to po prostu zbieg okoliczności.
        Taka nowa świecka tradycja - ty mi książkę, a ja doceniam twoją fachowość i myk
        na pierwsze miejsce...
        • idiotyzmy-kacze Re: Za kampanię Palikota płacił KW PO 19.04.06, 01:14
          KW PO miał pieniądze z tego samego źródła co KW PiS - kredytu bankowego. Poza tym chciałem zauważyć że Zyta Gilowska sama odeszła z PO, bo nie chciała aby sąd koleżeński zweryfikował zarzuty o nepotyzm przeciwko niej. Ty mi lepiej powiedz jak to jest bronić bandytów i TW z SO ?
          • niepoprawnypolitycznie Re: Za kampanię Palikota płacił KW PO 19.04.06, 02:37
            >ak to jest bronić bandytów i TW z SO ?

a kysz!!!
            bandytów i TW z SO należy tak samo traktować jak bandytów i TW z PO, albo GW,
            czy innego UW/PD czy SLD. Nie widzę powodów by jednych traktować lepiej, a
            innych gorzej. To że robią Lepperowi koło pióra to OK (jeśli zasłużył), tylko
            nie rozumiem skąd taka taryfa ulgowa np. dla Palikota?

A oglądałeś TVN - smieszny był ten szantaż Morozowskiego: parafrazując "pan,
            panie Meller yntelektualysto, przecież z tym chamem i debilem nie zasiądzie pan
            w jednym rządzie (czyli ci co zasiądą, to też będą chamy i debile)". A Jędruś
            go przeprosił :) i nie dał w papę :)
            • elfhelm to zgłoś sprawę do prokuratury 19.04.06, 10:43
              jeśli masz jakieś intrygujące informacje. Jak nie to mordkę zamknij i już.
              • niepoprawnypolitycznie Re: to zgłoś sprawę do prokuratury 19.04.06, 12:22
                Co jesteś taki nerwowy? Może Ty mi odpowiesz ile Palikot wydał na kampanię?
                • elfhelm Re: to zgłoś sprawę do prokuratury 20.04.06, 18:17
                  sam pewnie wpłacił maxa zgodnie z ustawą. Mógł też coś przekazać swoim
                  pracownikom, by ci wpłacili na konto w swoim imieniu, a w rezultacie poszło to z
                  kasy Palikota. Podobnie być może zrobiła cała czołówka głównych partii,
                  wpłacając kasę przez matki, żony i kochanki.
                  Ale dopóki kogoś nie złapano za rączkę, to nie mamy prawa nikogo oskarżać.
    • piaf.e Re: Ile Palikot wydał na kampanię? 19.04.06, 00:58
      A jak głosuja np. radni w Warszawie?Myśle ze to o wiele ciekawszy temat.
    • piaf.e Re: Ile Palikot wydał na kampanię? 19.04.06, 00:59
      równiez dla prasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka