wujaszek_joe 10.05.06, 23:12 wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.k.i.n Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:24 Financal Times Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:27 łooo! a co napisali? ucieszyli się z samoobrony w rządzie? czy chodzi ci o nasze dobre wyniki gospodarcze. może ty mi napiszesz dzięki jakim działaniom marcinkiewicza mamy wzrost gospodarczy itd? Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 00:16 wujaszek_joe napisał: > łooo! a co napisali? ucieszyli się z samoobrony w rządzie? > czy chodzi ci o nasze dobre wyniki gospodarcze. > może ty mi napiszesz dzięki jakim działaniom marcinkiewicza mamy wzrost > gospodarczy itd? ================================ Dzięki temu że nic nie zdążyli jeszcze spieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow Wlasnie tak sprawe ujmuje Financial Times:) 11.05.06, 03:57 A skin wzialby sobie w koncu dobre rady do serca i podciagnal swoj angielski: >>So far political turmoil has had little impact on the economy. The stock market has been breaking records, the zloty is strengthening against the dollar and the euro, and the government estimates growth for 2006 will exceed 5 per cent, due mainly to entry into the EU in 2004 and economic recovery in Germany, Poland's biggest export market. "Over the short term the impact of current politics on the economy is minimal," says Katarzyna Zajdel-Kurowska, chief economist for Citibank Handlowy, the local arm of Citigroup. "So far this government has had little effect because it has done very little, for good or ill..."<< news.ft.com/cms/s/da331aba-dfc0-11da-afe4-0000779e2340.html Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow I to jak wszyscy diabli - link do najswiezszego 11.05.06, 03:55 tekstu: "While PiS leaders, who have in the past criticised Mr Lepper and Mr Giertych, are swallowing their doubts, two important non-party ministers have refused to co-operate." news.ft.com/cms/s/da331aba-dfc0-11da-afe4-0000779e2340.html Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:27 "wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu" Rozumiem, ze czytasz cala prase zagraniczna, we wszystkich krajach ? Bo jesli nie to bylbym jednak ostrozny z tak daleko idacymi wnioskami. wujaszek_joe napisał: > wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu > A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie > > czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:29 opinie liczących się w świecie gazet można znalezc na portalu gazety, rzeczpospolitej, w onecie, w gazecie forum. i jakoś nie pamietam żadnej laurki dla kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:33 Nie rozsmieszaj mnie ;) "opinie liczących się w świecie gazet można znalezc na portalu gazety, rzeczpospolitej, w onecie, w gazecie forum." Delikatnie powiedziawszy z tej czworki (z Forum nie za bardzo mam kontakt wiec sie nie wypowiem) 3 czyli GW, Rzepa, Onet nie kochaja PiS inaczej wiec jasne jest, ze beda przytaczac tylko opinie negatywne. Nie mowie juz o tym, ze z grubsza wszystkie 3 cytuja tak w 80% te same artykuly i te same gazety ;) Radze rozszerzyc sobie troche troche horyzonty i zrodla informacji, a potem wyciagac daleko idace wnioski :) wujaszek_joe napisał: opinie liczących się w świecie gazet można znalezc na portalu gazety, rzeczpospolitej, w onecie, w gazecie forum. i jakoś nie pamietam żadnej laurki > dla kaczynskich Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:35 frank_drebin napisał: > Radze rozszerzyc sobie troche troche horyzonty i zrodla informacji, a potem > wyciagac daleko idace wnioski :) mógłbys mi jakoś pomóc rozszerzyc te horyzonty i zródła informacji? potem wyciągnę daleko idące wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:41 Radze zaczac porownywac jakie artykuly i z jakich gazet sa cytowane w Rzepie, GW i Onecie. Jak juz zauwazysz, ze zwykle (bo nie zawsze co tez pisalem) cala ta trojca wyrzuca na czolowki te same artykuly, z tych samych gazet zagranicznych to zaczniesz juz byc blisko :) Na poczatek wystarczy. I tak masz zajecia na najblizsze tygodnie az nadto :) wujaszek_joe napisał: > frank_drebin napisał: > > Radze rozszerzyc sobie troche troche horyzonty i zrodla informacji, a pot > em > > wyciagac daleko idace wnioski :) > > mógłbys mi jakoś pomóc rozszerzyc te horyzonty i zródła informacji? > potem wyciągnę daleko idące wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:47 wiem o tym. znalazłeś już cos ciepłego o PiSie? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:49 A ty tak na tacy bys wszystko chcial ? Samodzielnie i do skutku :) Najpierw jak ci pisalem analiza a potem wnioski :) wujaszek_joe napisał: > wiem o tym. > znalazłeś już cos ciepłego o PiSie? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:54 jakbym samodzielnie coś znalazł to bym nie zakładał tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 11.05.06, 00:11 Tak, czy owak juz zaczales proby samodzielnej analizy bo jeszcze pare minut temu wiedziales, ze: "opinie liczących się w świecie gazet można znalezc na portalu gazety, rzeczpospolitej, w onecie, w gazecie forum. i jakoś nie pamietam żadnej laurki dla kaczynskich" A teraz juz zauwazasz, ze moze cytuja te same rzeczy :) Zreszta coz to jest ogolnie "liczaca sie w swiecie gazeta" ? Dosc nieokreslone i szerokie pojecie. A tak naprawde to poszedlem w dyskusje a dyskutujemy o niczym, te niby liczace sie gazety to czyta moze z 1% ludzkosci. Reszta czyta swiatowe odmiany tabloidow, gdzie dominujacym "problemem" sa nowe silikonowe cycki jakiejs tam celebrity lub to czy ufo porwalo kogos tam. Wiec nie dramatyzowalbym co tam gdzie pisza ogolnie. I tak nikt tego prawie nie czyta. wujaszek_joe napisał: > jakbym samodzielnie coś znalazł to bym nie zakładał tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
armex Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:31 Specjalnie starałem się sprawdzić które media i nieznalazłem takowych.Choć przejrzałem wszystkie najważniejsze media światowe.Ale może media Chińskie lub Białoruskie coś dobrego piszą o rządzie narodowo-populistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: Na podstawie czego taki wniosek ? Cytuje: 10.05.06, 23:35 Szaybki ci poszlo. W samej Polsce jest z killanascie w miare cytowanych gazet. na swiecie bedzie z kilkaset, o ile nie kilka tysiecy. A tu prosze pare minut i cala swiatowa prasa przejrzana od deski do deski ;) armex napisała: > Specjalnie starałem się sprawdzić które media i nieznalazłem takowych.Choć > przejrzałem wszystkie najważniejsze media światowe.Ale może media Chińskie lub > Białoruskie coś dobrego piszą o rządzie narodowo-populistycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:31 Rasiści i naziści nie są tolerowani przez opiniotwórcze tytuły. Zarówne te z lewej jak i z prawej strony politycznej. Na nieszczęscie Pis pozwolenie na wpuszczenie do rzadu rasistów i faszystów powoduje, że prasa światowa nie ma o nich dobrej opinii. Natomiast bolszewicka pisowska hołota spod znaku toruńskiej sekty radiowo- telewizyjnej zaraz będzie bredzić, że to nieprawda. Hołota szczeka a karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Ogromna liczba tytulow cytowanych przez nasze medi 10.05.06, 23:35 a znakomite nalezy do jednego wlasciciela. Trudno oczekiwac, ze w Niemczech gazeta nalezaca do Neuepresse, Axel Springer czy jakiegos innego potentata medialnego bedzie pisac cos innego u siebie i w Poslce. Jeden sztab, jedna linia, jedna szczekaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Ogromna liczba tytulow cytowanych przez nasze 10.05.06, 23:36 sa jakieś gazety nienależące do układu? czy całym światem rządzi układ? i sprzysiągł się przeciwko kaczynskim? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Ogromna liczba tytulow cytowanych przez nasze 10.05.06, 23:40 Nie chodzi o uklad, chociaz lewactwo rzadzi mediami. Polecam swietny, wysmienity, doskonaly artykul Wildsteina z ostatniego Wprost! A prawda jest taka, ze jak ktos ma GW, Polityke, ruynszTok, to we wszystkich mediach do znudzenia bebni to samo. To samo jesli ktos ma Newsweeka, Forbesa, Fakt i Dziennik. No nie badz dzieckiem, tylko mysl samodzielnie. Ruszaj glowa. A jak wolisz jakiegos madrego czlowieka, ktory Ci problem przyblizy, to proponuje przeczytac wywiad z Kapuscinskim (przedostatni press). Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Ogromna liczba tytulow cytowanych przez nasze 10.05.06, 23:43 rozumiem że nie pomożesz mi w poszukiwaniu artykułu z zagranicznej prasy, w którym ktoś ciepło pisałby o pisie? lewactwo rządzi Le Monde? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Foreign Policy 11.05.06, 04:19 Jedna z najwazniejszych gazet o problematyce miedzynarodowej. Dla niej robi badania A.t. Kearney www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060510/ekonomia/ekonomia_a_10.html Odpowiedz Link Zgłoś
dr3xhab Re: Ogromna liczba tytulow cytowanych przez nasze 10.05.06, 23:46 No to gdzie i kto w poważnej prasie światowej pisze pochlebnie, albo chociaż neutralnie, o obecnym rządzie? Proszę o przykłady. Czy Le Pen we Francji ma taką gazetę? Szukajmy, a znajdziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Nie wiem i nic mnie to nie obchodzi. 10.05.06, 23:52 Tak jak opisanie idiotyzmow i skandali Blaira, Berlusconiego czy Chiraca malo kogo interesuje w Polsce tak i zagranicznym czytelnikom sprawy polskie zwyczajnie nie sa do zycia potrzenbne. Wystarczy, ze prasie gospodarczej pisza, ze Polska nalezy do grupy najbardziej oplacalnych rynkow i godnych uwagi inwestorow, a o przemyslenia Francuza czy Portugalczyka ani mysle sie troszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Nie wiem i nic mnie to nie obchodzi. 11.05.06, 00:00 moge sobie wyciągnąć taki wniosek, że ci co jednogłośnie krytykowali blaira, berlusconiego i chiraca należą do jakiegoś układu, że tak naprawde to mili ludzie tylko chcieli rozliczyć układ? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:45 wujaszek_joe napisał: > wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu > A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie > > czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? Raczej w wiekszosci sa lewicowe. Ale .Uj z nimi! Ktos tym gazetkom na swiecie ... podrzuca to sierze miesko z Polski. A kto? Zgadnij malutki? No zmarszcz czolko i pomysl? Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:48 Myszko, on wierzy ze oni tak sami z siebie. Notesik,pioro, dylizans i jezdza od wiochy do wiochy i artykuly w pocie czola pisza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:51 frau_blada napisała: > Myszko, on wierzy ze oni tak sami z siebie. Notesik,pioro, dylizans i jezdza od > wiochy do wiochy i artykuly w pocie czola pisza. :) Bo to pracowite chlopaki sa. Ot co! A teraz masz caluska w czolko:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:56 :)))))) Ja nie wiem czy kolega nie zatrwozylby sie jeszcze bardziej, gdyby sie dowiedzial, ze gazety w rekach jednego wlasciciela to pikus, w porownaniu z tym, ze Ci samo, co maja te gazety, maja tez kontrole nad agencjami prasowymi. Hej, ho. Odpowiedz Link Zgłoś
joella.r Wiem, jak pracuja korespondenci zagraniczni 11.05.06, 00:21 w Polsce niczego im nie trzeba specjalnie podrzucać, znają się na robocie Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:49 pewnie te same dranie z warszawy co papieżowi na ojca rydzyka donieśli! czy jestem już bliżej prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:53 A tego nie wiem. Fakt, ze list Kowalczyka nie zostal oficjalnie potwierdzony przez Watykan mowi sam za siebi. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 10.05.06, 23:57 kowalczyk to ten nuncjusz jakiś, tak? (nie znam się na ich stopniach i funkcjach) acha, czyli to nieważne było bo papież nie zaparafował Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada W ogole nikt w Watykanie do takiego pisma sie 11.05.06, 00:30 nie przyznal. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: W ogole nikt w Watykanie do takiego pisma sie 11.05.06, 00:33 taki nuncjusz to chyba wysoko w hierarchii u papieża? trzeba potwierdzać jego słowa, jak jakiegoś referenta na urzędzie? Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Sprawdź sobie najpierw układy własnościowe 10.05.06, 23:45 wujaszek_joe napisał: > czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? ---> Później porównaj, co i jak piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Sprawdź sobie najpierw układy własnościowe 10.05.06, 23:49 Ale zeby sprawdzic kto jest wlascicielem to trzeba sie napocic. Zadna gazeta nie zamieszcza danych na pierwszej stronie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Sprawdź sobie najpierw układy własnościowe 10.05.06, 23:58 To juz nie podskakujesz z radosci ze Springer dolozy Agorze? Szybko zmieniacie pisiorki zdanie.Dobrze was szef wychowal. Wymien moze krajowe gazety ktore pisza o pisuarze dobrze.Tylko nie wymieniaj torunskiej gadzinowki i tygodnika sekretarza KC. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Sprawdź sobie najpierw układy własnościowe 11.05.06, 00:00 frau_blada napisała: > Ale zeby sprawdzic kto jest wlascicielem to trzeba sie napocic. ---> Trzeba sprawdzać wybiórczo - najpierw jak piszą a potem prawie w ciemno można sprawdzać do kogo należy gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Sprawdź sobie najpierw układy własnościowe 10.05.06, 23:55 straszny ten układ. jednogłośnie potępia łukaszenkę, fidela castro, Kaczyńskiego i iran. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada No coz niepokronych trzeba szczypac 10.05.06, 23:59 Szczypali lat 50 i nie dali rady, to niech sobie szczypia dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: No coz niepokronych trzeba szczypac 11.05.06, 00:06 hmm, a wolałabyś mieszkać w kraju niepokornym czy pokornym, sterowanym przez układ? Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 00:12 wujaszek_joe napisał: > wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu > A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie > > czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? Der Spiegel podoba sie Sikorski z PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 00:28 "43-letni Sikorski jest jednym z najmłodszych i z pewnością najbardziej rzucających się w oczy ministrów w gabinecie bliźniaków Kaczyńskich" i to wszystko o kaczynskich, ja chciałbym cos ciepłego o PiSie ciekawy artykuł "Po upadku komunizmu Sikorski pracuje w Warszawie jako doradca konserwatywnego giganta medialnego Ruperta Murdocha." czy to moze oznaczać, że sikorski należy do układu? „Sikorski jest wolny od tak rozpowszechnionego w Polsce poczucia niskiej wartości wobec Zachodu“ – napisała „Gazeta Wyborcza“. strasznie łżą te michniki wiadomosci.onet.pl/1333799,2677,1,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 00:36 wiadomosci.onet.pl/1333464,720,1,1,kioskart.html spiegel: "Wolna Polska kończy się na przedmieściach Torunia. Solidne stalowe ogrodzenie osłania centralę rozgłośni Radio Maryja przed światem zewnętrznym. Kamery kontrolują ulicę. Tutaj społeczeństwo nie ma wstępu." i tak dalej, po układowemu. takze spiegel odpada Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt.z.mojrzeszowa Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 05:32 wujaszek-joe zdziwiony,mowi "A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie" =================================================== a ja o tym wiem od lat szesdziesiatych! ubieglego wieku! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Czy zna ktoś albański ?! ;))))) n/t b/t 11.05.06, 05:56 wujaszek_joe napisał: > wydawało mi się, że cała prasa krytycznie ocenia działania PiSu > A przed chwilą przeczytałem panią bladą, że Le monde jest lewackie > > czy wszystkie gazety na świecie należą do układu? A tu jak zawsze Koniuchy, za któr/e/ych znowu przepraszam (i mam za sobą koniuszego i masztalerzy)... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Czy zna ktoś albański ?! ;))))) n/t b/t 11.05.06, 09:08 faktycznie, za duzo tresci chciałem w trzech zdaniach zmieścić:) czytając następne posty jestem bardziej zrozumiały? Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Czy zna ktoś albański ?! ;))))) n/t b/t 11.05.06, 09:35 wujaszek_joe napisał: > faktycznie, za duzo tresci chciałem w trzech zdaniach zmieścić:) > czytając następne posty jestem bardziej zrozumiały? Zrozumiałam dobrze (?) Twoj post: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41616063&a=41616063 Szukam gazety, której podoba się PiS - "dotarłam" do Albanii - pomyślałam, że może tam... Problem w tym, że nie znam albańskiego! Nie wiem zatem, czy są ZA czy PRZECIW! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: której zagranicznej gazecie podoba się PIS? 11.05.06, 06:15 Oczywiście światowe gazety są po to aby informować. Podobać się lub nie może torebka , sukienka...itd. A od tego są rózne inne czasopisma. Oczywiście wszelkie spekulacje na temat krytyk prasy zagranicznej można skwitować przysłowiem:"Jak nas widzą tak nas piszą" Odpowiedz Link Zgłoś