artsg 14.05.06, 16:47 Po opublikowaniu ostatniego sondażu twierdzę że PO miała swoje pięć minut, które właśnie się skończyło. Teraz czekam na rozkaz Donka "sztandar wyprowadzić, światło wyłączyć !" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artsg Całe szczęście że komuszy elektorat jest.. 14.05.06, 16:49 już jedną nogą w grobie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To dlaczego piSS odkłada wybory? 14.05.06, 16:57 Skoro im elektorat zdycha... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Całe szczęście że komuszy elektorat jest.. 14.05.06, 19:29 artsg napisał: > już jedną nogą w grobie. podobnie jak moherowy milion wyborców LPR/PiS Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Re: Brawa dla SLD. 14.05.06, 16:50 Zachowywali się znacznie bardziej powściągliwie i wyraziście od Tuskoidów. Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: Brawa dla SLD. 14.05.06, 19:24 palnick napisał: > Zachowywali się znacznie bardziej powściągliwie i wyraziście od Tuskoidów. O odezwał sie zakamuflowany zwolennik SLD cha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Właśnie.. 14.05.06, 16:50 ... Drodzy Odwiedzający wczoraj byłam świadkiem nowej (jak dla mnie)"metody wychowawczej" i postanowiłam się nią z Wami podzielić . Pewna matka na peronie metra tresowała swoje dziecko! Miała cała torebkę cukierków, dziecko oczywiście chciało się do nich dostać i to było możliwe, ale...musiało uklęknąć przed rodzicielką i wtedy poprosić! Cała scenka powtarzała się przy kolejnych cukierkach. Gdybym nie była w takim szoku to bym zwróciła tej kobiecie uwagę, ale normalnie mnie wmurowało. A co u mnie? 1)robotnicy naprawili verticale (została jeszcze łazienka do zrobienia) 2)udało mi się załatwić sobie wolne na ŚWIĘTA!/niesamowicie się cieszę! Miałam już wizję spędzania ich w Warszawie(500km. od mamy:)na dodatek w pracy/ 3)byłam w kinie na "Niewidoczni" puszysta-ona 2003-12-03 09:08:27 skomentuj (42) film Drodzy Odwiedzający kilkoro z Was prosiło o recenzję filmu „Niewidoczni”, jak rozumiem moją osobistą ocenę, bo w prasie jest ich cała masa: ) Wtajemniczeni wiedzą zapewne, że film rozgrywa się w Londynie a tytułowi niewidoczni to po prostu emigranci. Reżyser (Stephen Frears – min.: „Niebezpieczne związki” , “Przeboje i podboje”,” Kraina Hi-Lo”) ukazał mroczną stronę tego miasta i ciężar codziennego życia ludzi przebywających tam nielegalnie. Wykonują oni najcięższe prace, których zwykle londyńczycy nie chcą się podejmować. Największym ich marzeniem jest ...wolność, ale cena jest bardzo wysoka, dla zdrowo myślącego człowieka zbyt wysoka! Nie będę opowiadała dokładnie bo nie będziecie mieli po co iść do kina: ) Ja osobiście film polecam, reżyserowi udało się zgrabnie połączyć różne gatunki filmowe : dramat, kryminał, dreszczowiec, a również akcenty humorystyczne i romantyczne, co stwarza niepowtarzalną atmosferę. Całość dopełnia świetna gra aktorów i piękne , mroczne zdjęcia Londynu. Ciekawa jestem czy ten film zapadnie Wam w serce , więc zachęcam do szturmowania kin : ) Myślę, że obecnie nie ma w repertuarze nic równie godnego uwagi. Oczywiście to moje indywidualne odczucia i ciekawa jestem Waszych. A może napiszecie mi jakie są Wasze ulubione filmy? Te do których wracacie i które nigdy się nie nudzą: ) puszysta-ona 2003-12-06 10:33:24 skomentuj (37) dzień miniony..prawie:) Drodzy Odwiedzający widzę po komentarzach do poprzedniej notki, że prawdziwi z Was kinomani:) To bardzo dobrze, kto wie, może się nawet mijamy czasem w kinie: ) Dziś miałam dość stresujący dzień, ale na szczęście mam go już za sobą. Wybrałam się na rozmowę z pewnym dyrektorem, który być może przyjmie mnie do pracy. Bardzo mnie stresują takie rozmowy, na szczęście pan okazał się wesołym i kontaktowym człowiekiem, porozmawialiśmy troszkę poważnie, troszkę pół-żartem, a na koniec okazało się, że oboje mieszkamy na Kabatach : ) Kolejnym etapem dnia dzisiejszego był lekarz: ) Drodzy Odwiedzający z pewnością jeszcze nie wspominałam, że mam pewną psychozę? Otóż wszystko zaczęło się od tego, że przeczytałam w prasie o raku skóry i...odbiło mi...: ) Od tego dnia tropie u siebie kolejne nowe plamki i znamiona na skorze: ) Miesiąc temu znalazłam potencjalną i dziś byłam ją sprawdzić. Przychodnia skasowała mi 65 zł., ale przynajmniej uspokoiłam się psychicznie i nie będę już zamęczać Misia codziennym oglądaniem mojego czerniaka: ) Ostatnim etapem, już bardzo przyjemnym była wizyta z koleżanką w Galerii Raster znajdującej się w jednej z kamienic w samym centrum. To ciekawe miejsce , sam pomysł umieszczenia galerii w mieszkaniu jest dość zaskakujący, panuje tam specyficzna atmosfera pełnego luzu. Obecnie do 23-ego grudnia trwa”festiwal sztuki taniej” i można tam po przystępnych cenach zakupić dzieła artystów zarówno z pierwszych stron gazet, jak i studentów ASP. A teraz...idę wreszcie coś zjeść: ) puszysta-ona 2003-12-09 19:07:20 skomentuj (33) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Właśnie.. 14.05.06, 18:04 artsg napisał: > Ale jak się ma .. Trumf,trumf misia bela. Misia asia konfacela. Misia a, misia be, misia asia konface. Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: Właśnie.. 14.05.06, 18:40 TERAZ PANIE Henryku przyszłoscią Polski będzie koalicja pissld. Myślę ze pana to ucieszy. ps. tekstu nie czytałam bo za długi. Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: Właśnie.. 14.05.06, 19:16 oczywiscie to ironia bo nigdy do takiej koalicji nie dojdzie, więc nie wiem z czego ciesza sie głupcy? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 16:57 artsg napisał: > Po opublikowaniu ostatniego sondażu twierdzę że PO miała swoje pięć minut, > które właśnie się skończyło. Teraz czekam na rozkaz Donka "sztandar > wyprowadzić, światło wyłączyć !" Prognozowany przez PGB podział mandatów wyglądałby następująco: PiS 180 mandatów; PO 146 mandatów; koalicja SLD-SdPl 84 mandaty, Samoobrona 48 mandatów, oraz Mniejszość Niemiecka 2 mandaty. I z kim, misiaczku, PIS stworzyłby wiekszościową koalicję w tym sondażowym sejmie? Nie ma wyboru. Tylko z PO! Coś wielki strateg dostaje po tyłku. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 17:57 > I z kim, misiaczku, PIS stworzyłby wiekszościową koalicję w tym sondażowym > sejmie? Nie ma wyboru. Tylko z PO! Coś wielki strateg dostaje po tyłku. > Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO pozostanie tylko wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: I wtedu SLD z 45%! Super! 14.05.06, 18:01 Jak dobrze policzycie to się uzbiera ze 120 % dla SLD Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: I wtedu SLD z 45%! Super! 14.05.06, 18:48 Naiwnośc ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:16 artsg napisał: > Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO > pozostanie tylko wspomnienie. Wspomnienie? Takie jak po PC, ROP i AWS? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:33 ppppp7 napisał: > artsg napisał: > > Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO > > pozostanie tylko wspomnienie. > > Wspomnienie? Takie jak po PC, ROP i AWS? A o pederacji, czy jakoś tak, ty słyszał ? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:36 PD to wyjątek potwierdzający regułę :) Padła sama, resztę wykończyli bracia ksero Odpowiedz Link Zgłoś
smok62 tak źle nie będzie 14.05.06, 18:07 będą powoli szli w kirunku SLD- do wyborów za 3,5 roku będą stanowili już wspólna "platformę" zkomuchami - bedzie się to nazywało POSLaDki Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: tak źle nie będzie 14.05.06, 19:19 smok62 napisała: > będą powoli szli w kirunku SLD- do wyborów za 3,5 roku będą stanowili już > wspólna "platformę" zkomuchami - bedzie się to nazywało POSLaDki Z opluwaczami z KOALICJE SIE NIE SPRAWDZAJĄ. więc pewnie sld będzie chciaŁo wejśc w koalicje z pisem skoro tyle plują na PO? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: frustracją nikt nie zdobedzie popularnosci .. 14.05.06, 18:35 A każda monifa robi swoje. Polacy wreszcie przejrzeli na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:19 Jeden sondaż to jeszcze za mało. Zobaczy się co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Czyżby były jeszcze szanse . 14.05.06, 18:27 Czyżby były jeszcze szanse na inwestycje „przekręt” na „jednorękich bandytów”? Na sadzenie lasów mają przyzwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:34 Dalej będzie to samo - sadzę, że trend się utrzyma. Mój głos PO starciło jeszcze przed wyborami, ale po wyborach zacząłem się zzastanawiać, czy nie "wrócić". Polaryzacja byłaby porządana. Ale PO wcale mnie nie zachęca - nie maja konstruktywnych propozycji, na przemian krytykują kaczki i ocierają sie o ich kupry. Robią wrażenie po prostu trwających na stołkach. Nie spodziewam się spektakularnych klęsk rządu PiS-SO-LPR - niewiele robią wiec niewiele spieprzą. Ludzie sie przyzwyczają do buraka i konia na stanowiskach, a widząc że świat sie nie wali pogodzą się z tym. Poparcie im znacząco nie spadnie, PO za swą bezbarwność i bierność będzie tracić tak na rzecz komuchów i PiS. Dokąd to Polskę zaprowadzi?? Na pewno niedaleko od miejsca, w którym jest dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:39 Na razie nie ma trendu;) Tzn. niby jest, ale jeden pkt to raczej za mało by mówić o jakiejś tendencji i w sumie nie ma się nad czym rozwodzić. W końcu mówimy o zdarzeniach losowych. Jak następny, albo naastępne dwa sondaże będą potwierdzać takie wyniki, będzie można się cieszyć, bądź marudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:40 PS Nie robienie niczego w naszej sytuacji jest szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:56 Drugą Irlandią już nie będziemy, ale przynajmniej niez robią nam drugiej Albanii. Poprzedani kadencja była zmarnowana, obecna też bedzie. A kolejna?? Obym się mylił co do klęski PO. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:02 Niezupełnie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41754721 P{oza tym Irlandia stała się tym czym jest właśnie dlatego że sytuacja stała się dramatyczna i reformy stały się koniecznością ewidentną dla każdego. Miejmy nadzieję że nasi współobywatele i rządzący opanują się wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:30 Zwiększy się deficyt, podniesie składki, zabierze nauce i drogowcom, trochę dodrukuje i jakoś to będzie - jeszcze przez ładnych parę lat. Problem jest znany od dawna i kolejne rządy go nie ruszają. Obywatele i politycy nie opanują się wcześniej. Jak kryzys przyjdzie za PiS, to powiedzą, że to przez układ rozkradający Polskę od lat. Jak przyjdzie za SLD - powiedzą, że to przez oszołomów z prawicy. I ludzie to kupią. Coś tam się pozmienia, połata - tylko tyle, by nie podpaść wyborcom. PO powinna wziąć na siebie uświadomienie spoleczeństwa, definiować stojące przed krajem problemy i proponować konkretne rozwiązania. Dobre kierownictwo byłoby w stanie pogodzić tą "misję" z dbałością o wzrost elektoratu. Na razie PO nie robi nic. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41754721&a=41756092 Chyba nie będzie tak łatwo;) Poza tym z dróg co roku zabierają pieniądze. Ta kasa jest pusta, pomijając że koszt remontów rośnie z roku na rok, a zły stan (i zbyt mały jej rozwój) infrastruktury wpływa niekorzystnie na inwestycje zagraniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma4 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:24 swoboda_t napisał: > Drugą Irlandią już nie będziemy, ale przynajmniej niez robią nam drugiej > Albanii. Poprzedani kadencja była zmarnowana, obecna też bedzie. A kolejna?? > Obym się mylił co do klęski PO. > Tak się zaczęły rządy m niejszości żydowskiej w Polsce” „Hilary Minc wyraził zgodę na eksport węgla kamiennego do ZSRR po „bratnich” cenach, 10-krotnie niższych od cen światowych. Z jego inicjatywy nastąpiło całkowite zniszczenie handlu prywatnego. Zlikwidowano sklepy, restauracje, kawiarnie, a niejednokrotnie także ich właścicieli. Podobny los spotkał rzemiosło i drobną wytwórczość. Jako zdeklarowany rzecznik naśladowania w Polsce wzorów radzieckiego stalinizmu, dążył do likwidacji chłopskiego rolnictwa. Podzielił ludność wiejską, wskazując kułaków, których zniszczono dostawami obowiązkowymi ponad możliwości gospodarstw. Średniacy i biedniacy włączeni zostali z kolei do kołchozów, zwanych z polska Rolniczymi Spółdzielniami Produkcyjnymi. Z ziem obszarników powstały PGR-y. Kościołowi odebrano 300 tys. ha ziemi. Do błędów, które popełnił, Minc przyznał się na jednym z plenum KC. Zmarł 26.11.1974 r. w Warszawie, pochowany na Powązkach. Jego żona Julia Heflich była m.in. red. naczelnym Polskiej Agencji Prasowej. Władza ludowa uhonorowała H. Minca licznymi najwyższymi orderami.” Na ocenę ekipy Balcerowicza musimy poczekać do końca komisji bankowej . Jak w takich warunkach można tworzyć dobrobyt dla Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:26 Chociażby zreformować finanse publiczne, i system podatkowy. To zazwyczaj działa zdaje się. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:42 To Twoim kaczkodanom bliżej do Minca niż Balcerowiczowi. To PiS i ich koledzy z LPR i SO postulują poszerzanie własności państwowej, centralne sterowanie i socjalizm. To Twoi idole chcą rozdawać kasę na górników, kolejarzy itp. prorozwojowe "inwestycje". droga do dobrobytu jest prosta - pozwolić Polakom pracować na siebie tak, jak sobie wymyślą i wydawać ciężko zarobione pieniądze wedle własnego uznania. Z obecnych w parlamencie ugrupowań jednie PO to proponuje - a i tak w bardzo umiarkowany sposób. Reszta chce wszystkim wszystko dać, nie mówiąc kto za to zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
marga_f Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:37 Tak jest, teraz pozostanie koalicja PiS i SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie Jeśli Lepper fiknie 14.05.06, 18:38 za parę miesięcy to pocałują Kaczyńskiego w rękę i wejdą do rządu, żeby nie zdechnąć całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
sklerotycznylud Schemat PO, najpierw powoli pod gorke 14.05.06, 18:43 a potem na leb, na szyje i bec. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Schemat PO, najpierw powoli pod gorke 14.05.06, 19:36 A gdzie widzisz to na łeb na szyję? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Kolejna lekcja pokory dla POkrak ? 14.05.06, 18:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41722014&a=41729691 Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:54 Optymizm tych rydzykowych idiotów budzi mój niekłamany zachwyt. Jakby nie zauwazyli, że cały kit, który im zapewnił zwyciestwo w wyborach już się wyczerpał. Teraz "moi drodzy przyjaciele z PiS" (za tę głupotę Rokicie należy się dwadziescia pięć na gołą) trzeba bedzie zacząć myśleć o swoim elektoracie, ten od platformy sam się wyżywi. I trzeba bedzie na to wygospodarować kasę oprócz tej, którą przeznaczacie na swoje ziemskie potrzeby. I za parę miesięcy skończy się wyborcza laba, zacznie się ten nowy układ podsumowywać. Podejrzewam, że po odejściiu Balcerowicza zaczniecie po cichu drukować nowe nominały przy okazji podnosząc ceny i podatki. Potem juz szybko idzie, dodawanie kolejnych zer do nominałów. Nie na darmo nabraliscie tej czerwonej swołoczy ostatniego sortu do swojego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:33 D O K Ł A D N I E! I kto wie, czy nie wrócą taczki jako narzędzie .... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:38 etta2 napisała: > D O K Ł A D N I E! I kto wie, czy nie wrócą taczki jako narzędzie .... Szkoda brudzić taczki taką swołoczą. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:48 Taczka to narzędzie do transportu - na ogół brudów. Więc spokojnie, załaduje sie całe PiSdusiowo (wespół z koalicyją) i...WOOOOOON! Na śmietnik historii. Nie po to wielu zginęło, odsiedziało w kryminałach, straciło zdrowie, pracę....by dupek chory na waaaadzę cofał nas do epoki totalitaryzmu. Komuna się skończyła, NAPRAWDĘ! I chocby PiSdusie nie wiem jak chcieli, to SE NE WRATI! Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:50 etta2 napisała: > Taczka to narzędzie do transportu - na ogół brudów. Więc spokojnie, załaduje > sie całe PiSdusiowo (wespół z koalicyją) i...WOOOOOON! Na śmietnik historii. > Nie po to wielu zginęło, odsiedziało w kryminałach, straciło zdrowie, > pracę....by dupek chory na waaaadzę cofał nas do epoki totalitaryzmu. Komuna > się skończyła, NAPRAWDĘ! I chocby PiSdusie nie wiem jak chcieli, to SE NE WRATI > ! PO myje to się wywozi szmbiarką. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:57 Moja dobra rada: ucz się pływania w szambie..... Odpowiedz Link Zgłoś
arvelli Właśnie zaczeło się tonięcie PiS-orków. 14.05.06, 19:40 wydaje sie że lepperyzm z zamordyzmem łamane przez wierzeje to pewne pie..ięcie poniżej wymaganych 5% w JESIENNYCH WYBORACH DO SEJMU:)Nawet wspomnienie po PiS-iorkach nie zostanie :):):)):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Pięć miesięcy temu było mi PO-PiSu Częśc ludzi 14.05.06, 19:53 w PO naprawdę to porządni ludzie. Teraz PO nie żal, nic a nic. Miałeś Janie Mario złoty róg. Odpowiedz Link Zgłoś