Dodaj do ulubionych

Właśnie skończyło się pięć minut PO.

14.05.06, 16:47
Po opublikowaniu ostatniego sondażu twierdzę że PO miała swoje pięć minut,
które właśnie się skończyło. Teraz czekam na rozkaz Donka "sztandar
wyprowadzić, światło wyłączyć !"
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Brawa dla SLD. 14.05.06, 16:47

• artsg Całe szczęście że komuszy elektorat jest.. 14.05.06, 16:49
        już jedną nogą w grobie.
        • obraza.uczuc.religijnych To dlaczego piSS odkłada wybory? 14.05.06, 16:57
          Skoro im elektorat zdycha...
        • elfhelm Re: Całe szczęście że komuszy elektorat jest.. 14.05.06, 19:29
          artsg napisał:

> już jedną nogą w grobie.

podobnie jak moherowy milion wyborców LPR/PiS
      • palnick Re: Brawa dla SLD. 14.05.06, 16:50
        Zachowywali się znacznie bardziej powściągliwie i wyraziście od Tuskoidów.
        • marga_f Re: Brawa dla SLD. 14.05.06, 19:24
          palnick napisał:

> Zachowywali się znacznie bardziej powściągliwie i wyraziście od Tuskoidów.

O odezwał sie zakamuflowany zwolennik SLD cha cha cha
    • henryk.log Właśnie.. 14.05.06, 16:50
      ...
      Drodzy Odwiedzający wczoraj byłam świadkiem nowej (jak dla mnie)"metody
      wychowawczej" i postanowiłam się nią z Wami podzielić . Pewna matka na peronie
      metra tresowała swoje dziecko! Miała cała torebkę cukierków, dziecko oczywiście
      chciało się do nich dostać i to było możliwe, ale...musiało uklęknąć przed
      rodzicielką i wtedy poprosić! Cała scenka powtarzała się przy kolejnych
      cukierkach. Gdybym nie była w takim szoku to bym zwróciła tej kobiecie uwagę,
      ale normalnie mnie wmurowało.
      A co u mnie?
      1)robotnicy naprawili verticale (została jeszcze łazienka do zrobienia)
      2)udało mi się załatwić sobie wolne na ŚWIĘTA!/niesamowicie się cieszę! Miałam
      już wizję spędzania ich w Warszawie(500km. od mamy:)na dodatek w pracy/
      3)byłam w kinie na "Niewidoczni"

puszysta-ona 2003-12-03 09:08:27
      skomentuj (42) film
      Drodzy Odwiedzający kilkoro z Was prosiło o recenzję filmu „Niewidoczni”, jak
      rozumiem moją osobistą ocenę, bo w prasie jest ich cała masa: ) Wtajemniczeni
      wiedzą zapewne, że film rozgrywa się w Londynie a tytułowi niewidoczni to po
      prostu emigranci. Reżyser (Stephen Frears – min.: „Niebezpieczne związki” ,
      “Przeboje i podboje”,” Kraina Hi-Lo”) ukazał mroczną stronę tego miasta i ciężar
      codziennego życia ludzi przebywających tam nielegalnie. Wykonują oni najcięższe
      prace, których zwykle londyńczycy nie chcą się podejmować. Największym ich
      marzeniem jest ...wolność, ale cena jest bardzo wysoka, dla zdrowo myślącego
      człowieka zbyt wysoka! Nie będę opowiadała dokładnie bo nie będziecie mieli po
      co iść do kina: ) Ja osobiście film polecam, reżyserowi udało się zgrabnie
      połączyć różne gatunki filmowe : dramat, kryminał, dreszczowiec, a również
      akcenty humorystyczne i romantyczne, co stwarza niepowtarzalną atmosferę. Całość
      dopełnia świetna gra aktorów i piękne , mroczne zdjęcia Londynu.
      Ciekawa jestem czy ten film zapadnie Wam w serce , więc zachęcam do szturmowania
      kin : ) Myślę, że obecnie nie ma w repertuarze nic równie godnego uwagi.
      Oczywiście to moje indywidualne odczucia i ciekawa jestem Waszych. A może
      napiszecie mi jakie są Wasze ulubione filmy? Te do których wracacie i które
      nigdy się nie nudzą: )

puszysta-ona 2003-12-06 10:33:24
      skomentuj (37) dzień miniony..prawie:)
      Drodzy Odwiedzający widzę po komentarzach do poprzedniej notki, że prawdziwi z
      Was kinomani:) To bardzo dobrze, kto wie, może się nawet mijamy czasem w kinie: )
      Dziś miałam dość stresujący dzień, ale na szczęście mam go już za sobą. Wybrałam
      się na rozmowę z pewnym dyrektorem, który być może przyjmie mnie do pracy.
      Bardzo mnie stresują takie rozmowy, na szczęście pan okazał się wesołym i
      kontaktowym człowiekiem, porozmawialiśmy troszkę poważnie, troszkę pół-żartem, a
      na koniec okazało się, że oboje mieszkamy na Kabatach : )
      Kolejnym etapem dnia dzisiejszego był lekarz: ) Drodzy Odwiedzający z pewnością
      jeszcze nie wspominałam, że mam pewną psychozę? Otóż wszystko zaczęło się od
      tego, że przeczytałam w prasie o raku skóry i...odbiło mi...: ) Od tego dnia
      tropie u siebie kolejne nowe plamki i znamiona na skorze: ) Miesiąc temu
      znalazłam potencjalną i dziś byłam ją sprawdzić. Przychodnia skasowała mi 65
      zł., ale przynajmniej uspokoiłam się psychicznie i nie będę już zamęczać Misia
      codziennym oglądaniem mojego czerniaka: )
      Ostatnim etapem, już bardzo przyjemnym była wizyta z koleżanką w Galerii Raster
      znajdującej się w jednej z kamienic w samym centrum. To ciekawe miejsce , sam
      pomysł umieszczenia galerii w mieszkaniu jest dość zaskakujący, panuje tam
      specyficzna atmosfera pełnego luzu. Obecnie do 23-ego grudnia trwa”festiwal
      sztuki taniej” i można tam po przystępnych cenach zakupić dzieła artystów
      zarówno z pierwszych stron gazet, jak i studentów ASP.
      A teraz...idę wreszcie coś zjeść: )

puszysta-ona 2003-12-09 19:07:20
      skomentuj (33)
      • artsg Re: Właśnie.. 14.05.06, 16:56
        Ale jak się ma ten tekst do upadku PO ?
        • henryk.log Re: Właśnie.. 14.05.06, 18:04
          artsg napisał:

> Ale jak się ma ..

Trumf,trumf misia bela.
          Misia asia konfacela.
          Misia a, misia be,
          misia asia
          konface.
          • marga_f Re: Właśnie.. 14.05.06, 18:40
            TERAZ PANIE Henryku przyszłoscią Polski będzie koalicja pissld.
            Myślę ze pana to ucieszy.

ps. tekstu nie czytałam bo za długi.
            • marga_f Re: Właśnie.. 14.05.06, 19:16
              oczywiscie to ironia bo nigdy do takiej koalicji nie dojdzie, więc nie wiem z
              czego ciesza sie głupcy?
        • nie_trawie_glupcow Tak jak twoj do upadku PO :))) n/t 14.05.06, 18:40

• ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 16:57
      artsg napisał:
      > Po opublikowaniu ostatniego sondażu twierdzę że PO miała swoje pięć minut,
      > które właśnie się skończyło. Teraz czekam na rozkaz Donka "sztandar
      > wyprowadzić, światło wyłączyć !"

Prognozowany przez PGB podział mandatów wyglądałby następująco: PiS 180
      mandatów; PO 146 mandatów; koalicja SLD-SdPl 84 mandaty, Samoobrona 48
      mandatów, oraz Mniejszość Niemiecka 2 mandaty.

I z kim, misiaczku, PIS stworzyłby wiekszościową koalicję w tym sondażowym
      sejmie? Nie ma wyboru. Tylko z PO! Coś wielki strateg dostaje po tyłku.

• artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 17:57

> I z kim, misiaczku, PIS stworzyłby wiekszościową koalicję w tym sondażowym
        > sejmie? Nie ma wyboru. Tylko z PO! Coś wielki strateg dostaje po tyłku.
        >

Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO
        pozostanie tylko wspomnienie.
        • obraza.uczuc.religijnych I wtedu SLD z 45%! Super! 14.05.06, 17:58
          • artsg Re: I wtedu SLD z 45%! Super! 14.05.06, 18:01
            Jak dobrze policzycie to się uzbiera ze 120 % dla SLD
            • obraza.uczuc.religijnych To niemożliwe bo piSS weźmie 125%. 14.05.06, 18:01

• marga_f Re: I wtedu SLD z 45%! Super! 14.05.06, 18:48
            Naiwnośc ludzka nie zna granic.
        • ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:16
          artsg napisał:
          > Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO
          > pozostanie tylko wspomnienie.

Wspomnienie? Takie jak po PC, ROP i AWS?
          • artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:33
            ppppp7 napisał:

> artsg napisał:
            > > Tylko zauważ że wybory będą za trzy i pół roku. A do tego czasu po PO
            > > pozostanie tylko wspomnienie.
            >
            > Wspomnienie? Takie jak po PC, ROP i AWS?

A o pederacji, czy jakoś tak, ty słyszał ?
            • ppppp7 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:36
              PD to wyjątek potwierdzający regułę :) Padła sama, resztę wykończyli bracia
              ksero
    • smok62 tak źle nie będzie 14.05.06, 18:07
      będą powoli szli w kirunku SLD- do wyborów za 3,5 roku będą stanowili już
      wspólna "platformę" zkomuchami - bedzie się to nazywało POSLaDki
      • marga_f Re: tak źle nie będzie 14.05.06, 19:19
        smok62 napisała:

> będą powoli szli w kirunku SLD- do wyborów za 3,5 roku będą stanowili już
        > wspólna "platformę" zkomuchami - bedzie się to nazywało POSLaDki

Z opluwaczami z KOALICJE SIE NIE SPRAWDZAJĄ.
        więc pewnie sld będzie chciaŁo wejśc w koalicje z pisem skoro tyle plują na PO?
    • remekk frustracją nikt nie zdobedzie popularnosci ... . 14.05.06, 18:17
      • artsg Re: frustracją nikt nie zdobedzie popularnosci .. 14.05.06, 18:35
        A każda monifa robi swoje. Polacy wreszcie przejrzeli na oczy.
    • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:19
      Jeden sondaż to jeszcze za mało. Zobaczy się co dalej.
      • sodoma4 Re: Czyżby były jeszcze szanse . 14.05.06, 18:27
        Czyżby były jeszcze szanse na inwestycje „przekręt” na „jednorękich bandytów”?
        Na sadzenie lasów mają przyzwolenie.
      • swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:34
        Dalej będzie to samo - sadzę, że trend się utrzyma. Mój głos PO starciło
        jeszcze przed wyborami, ale po wyborach zacząłem się zzastanawiać, czy
        nie "wrócić". Polaryzacja byłaby porządana. Ale PO wcale mnie nie zachęca - nie
        maja konstruktywnych propozycji, na przemian krytykują kaczki i ocierają sie o
        ich kupry. Robią wrażenie po prostu trwających na stołkach. Nie spodziewam się
        spektakularnych klęsk rządu PiS-SO-LPR - niewiele robią wiec niewiele spieprzą.
        Ludzie sie przyzwyczają do buraka i konia na stanowiskach, a widząc że świat
        sie nie wali pogodzą się z tym. Poparcie im znacząco nie spadnie, PO za swą
        bezbarwność i bierność będzie tracić tak na rzecz komuchów i PiS. Dokąd to
        Polskę zaprowadzi?? Na pewno niedaleko od miejsca, w którym jest dzisiaj.
        • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:39
          Na razie nie ma trendu;) Tzn. niby jest, ale jeden pkt to raczej za mało by
          mówić o jakiejś tendencji i w sumie nie ma się nad czym rozwodzić. W końcu
          mówimy o zdarzeniach losowych. Jak następny, albo naastępne dwa sondaże będą
          potwierdzać takie wyniki, będzie można się cieszyć, bądź marudzić.
        • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:40
          PS
          Nie robienie niczego w naszej sytuacji jest szkodliwe.
          • swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:56
            Drugą Irlandią już nie będziemy, ale przynajmniej niez robią nam drugiej
            Albanii. Poprzedani kadencja była zmarnowana, obecna też bedzie. A kolejna??
            Obym się mylił co do klęski PO.
            • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:02
              Niezupełnie
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41754721
              P{oza tym Irlandia stała się tym czym jest właśnie dlatego że sytuacja stała
              się dramatyczna i reformy stały się koniecznością ewidentną dla każdego. Miejmy
              nadzieję że nasi współobywatele i rządzący opanują się wcześniej.
              • swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:30
                Zwiększy się deficyt, podniesie składki, zabierze nauce i drogowcom, trochę
                dodrukuje i jakoś to będzie - jeszcze przez ładnych parę lat. Problem jest
                znany od dawna i kolejne rządy go nie ruszają. Obywatele i politycy nie opanują
                się wcześniej. Jak kryzys przyjdzie za PiS, to powiedzą, że to przez układ
                rozkradający Polskę od lat. Jak przyjdzie za SLD - powiedzą, że to przez
                oszołomów z prawicy. I ludzie to kupią. Coś tam się pozmienia, połata - tylko
                tyle, by nie podpaść wyborcom. PO powinna wziąć na siebie uświadomienie
                spoleczeństwa, definiować stojące przed krajem problemy i proponować konkretne
                rozwiązania. Dobre kierownictwo byłoby w stanie pogodzić tą "misję" z dbałością
                o wzrost elektoratu. Na razie PO nie robi nic.
                • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:42
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41754721&a=41756092
                  Chyba nie będzie tak łatwo;) Poza tym z dróg co roku zabierają pieniądze. Ta
                  kasa jest pusta, pomijając że koszt remontów rośnie z roku na rok, a zły stan
                  (i zbyt mały jej rozwój) infrastruktury wpływa niekorzystnie na inwestycje
                  zagraniczne.
            • sodoma4 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:24
              swoboda_t napisał:

> Drugą Irlandią już nie będziemy, ale przynajmniej niez robią nam drugiej
              > Albanii. Poprzedani kadencja była zmarnowana, obecna też bedzie. A kolejna??
              > Obym się mylił co do klęski PO.
              >
              Tak się zaczęły rządy m niejszości żydowskiej w Polsce”

„Hilary Minc wyraził zgodę na eksport węgla kamiennego do ZSRR po „bratnich”
              cenach, 10-krotnie niższych od cen światowych. Z jego inicjatywy nastąpiło
              całkowite zniszczenie handlu prywatnego. Zlikwidowano sklepy, restauracje,
              kawiarnie, a niejednokrotnie także ich właścicieli. Podobny los spotkał
              rzemiosło i drobną wytwórczość. Jako zdeklarowany rzecznik naśladowania w
              Polsce wzorów radzieckiego stalinizmu, dążył do likwidacji chłopskiego
              rolnictwa. Podzielił ludność wiejską, wskazując kułaków, których zniszczono
              dostawami obowiązkowymi ponad możliwości gospodarstw. Średniacy i biedniacy
              włączeni zostali z kolei do kołchozów, zwanych z polska Rolniczymi
              Spółdzielniami Produkcyjnymi. Z ziem obszarników powstały PGR-y. Kościołowi
              odebrano 300 tys. ha ziemi. Do błędów, które popełnił, Minc przyznał się na
              jednym z plenum KC. Zmarł 26.11.1974 r. w Warszawie, pochowany na Powązkach.
              Jego żona Julia Heflich była m.in. red. naczelnym Polskiej Agencji Prasowej.
              Władza ludowa uhonorowała H. Minca licznymi najwyższymi orderami.”

Na ocenę ekipy Balcerowicza musimy poczekać do końca komisji bankowej .

Jak w takich warunkach można tworzyć dobrobyt dla Polaków?
              • humbak Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:26
                Chociażby zreformować finanse publiczne, i system podatkowy. To zazwyczaj
                działa zdaje się.
              • swoboda_t Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:42
                To Twoim kaczkodanom bliżej do Minca niż Balcerowiczowi. To PiS i ich koledzy z
                LPR i SO postulują poszerzanie własności państwowej, centralne sterowanie i
                socjalizm. To Twoi idole chcą rozdawać kasę na górników, kolejarzy itp.
                prorozwojowe "inwestycje". droga do dobrobytu jest prosta - pozwolić Polakom
                pracować na siebie tak, jak sobie wymyślą i wydawać ciężko zarobione pieniądze
                wedle własnego uznania. Z obecnych w parlamencie ugrupowań jednie PO to
                proponuje - a i tak w bardzo umiarkowany sposób. Reszta chce wszystkim wszystko
                dać, nie mówiąc kto za to zapłaci.
    • marga_f Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:37
      Tak jest, teraz pozostanie koalicja PiS i SLD?
    • niepoprawnypolitycznie Jeśli Lepper fiknie 14.05.06, 18:38
      za parę miesięcy to pocałują Kaczyńskiego w rękę i wejdą do rządu, żeby nie
      zdechnąć całkowicie.
    • sklerotycznylud Schemat PO, najpierw powoli pod gorke 14.05.06, 18:43
      a potem na leb, na szyje i bec.
      • humbak Re: Schemat PO, najpierw powoli pod gorke 14.05.06, 19:36
        A gdzie widzisz to na łeb na szyję?
    • artsg Kolejna lekcja pokory dla POkrak ? 14.05.06, 18:48
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41722014&a=41729691
    • haen1950 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 18:54
      Optymizm tych rydzykowych idiotów budzi mój niekłamany zachwyt. Jakby nie
      zauwazyli, że cały kit, który im zapewnił zwyciestwo w wyborach już się
      wyczerpał. Teraz "moi drodzy przyjaciele z PiS" (za tę głupotę Rokicie należy
      się dwadziescia pięć na gołą) trzeba bedzie zacząć myśleć o swoim elektoracie,
      ten od platformy sam się wyżywi. I trzeba bedzie na to wygospodarować kasę
      oprócz tej, którą przeznaczacie na swoje ziemskie potrzeby. I za parę miesięcy
      skończy się wyborcza laba, zacznie się ten nowy układ podsumowywać.
      Podejrzewam, że po odejściiu Balcerowicza zaczniecie po cichu drukować nowe
      nominały przy okazji podnosząc ceny i podatki. Potem juz szybko idzie,
      dodawanie kolejnych zer do nominałów. Nie na darmo nabraliscie tej czerwonej
      swołoczy ostatniego sortu do swojego grona.
      • etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:33
        D O K Ł A D N I E! I kto wie, czy nie wrócą taczki jako narzędzie ....
        • artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:38
          etta2 napisała:

> D O K Ł A D N I E! I kto wie, czy nie wrócą taczki jako narzędzie ....

Szkoda brudzić taczki taką swołoczą.
          • etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:48
            Taczka to narzędzie do transportu - na ogół brudów. Więc spokojnie, załaduje
            sie całe PiSdusiowo (wespół z koalicyją) i...WOOOOOON! Na śmietnik historii.
            Nie po to wielu zginęło, odsiedziało w kryminałach, straciło zdrowie,
            pracę....by dupek chory na waaaadzę cofał nas do epoki totalitaryzmu. Komuna
            się skończyła, NAPRAWDĘ! I chocby PiSdusie nie wiem jak chcieli, to SE NE WRATI!
            • artsg Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:50
              etta2 napisała:

> Taczka to narzędzie do transportu - na ogół brudów. Więc spokojnie, załaduje
              > sie całe PiSdusiowo (wespół z koalicyją) i...WOOOOOON! Na śmietnik historii.
              > Nie po to wielu zginęło, odsiedziało w kryminałach, straciło zdrowie,
              > pracę....by dupek chory na waaaadzę cofał nas do epoki totalitaryzmu. Komuna
              > się skończyła, NAPRAWDĘ! I chocby PiSdusie nie wiem jak chcieli, to SE NE
              WRATI
              > !
              PO myje to się wywozi szmbiarką.
              • etta2 Re: Właśnie skończyło się pięć minut PO. 14.05.06, 19:57
                Moja dobra rada: ucz się pływania w szambie.....
    • arvelli Właśnie zaczeło się tonięcie PiS-orków. 14.05.06, 19:40
      wydaje sie że lepperyzm z zamordyzmem łamane przez wierzeje to pewne pie..ięcie poniżej wymaganych 5% w JESIENNYCH WYBORACH DO SEJMU:)Nawet wspomnienie po PiS-iorkach nie zostanie :):):)):):):)
    • nielubiegazety2 Pięć miesięcy temu było mi PO-PiSu Częśc ludzi 14.05.06, 19:53
      w PO naprawdę to porządni ludzie.
      Teraz PO nie żal, nic a nic.
      Miałeś Janie Mario złoty róg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka