henryk.log 18.05.06, 21:24 "Kod(u) Leonarda da Vinci" i przekona mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem uczynić? onet.pl napisał: > Spalą na stosie...? wiadomosci.onet.pl/1325129,69,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xtrin Re: Tobie też płacą za promocję tego chłamu? 18.05.06, 21:28 A widziałaś już? Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Recenzje z Cannes wczoraj byly 18.05.06, 21:29 To bylo do przewidzenia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Hehehehe...Podobala mi sie pewna juz starszawa 19.05.06, 04:46 brytyjska krytyk, ktora skwitowala film jednym slowem: "Bullshit"; inni byli bardziej rozmowni, ale przemielili film ostro. A Brytow dosc ciezko posadzac przeciez o fanatyczny "papizm". Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Czytałam a zazwyczaj film jest gorszy od ksią 18.05.06, 21:32 Ja tam raczej nie nazywam "chłamem" czegoś, czego nie widziałam, bez względu na recenzje i domniemania. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Czytałam a zazwyczaj film jest gorszy od ksią 18.05.06, 21:36 Zaletą amerykańskiej sensacji sązwroty akcji i zaskakujące zakończenie. A o głębię intelektualną sensacyjki nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Jezeli Kod - popluczyny Swietego Graala, Swietej 18.05.06, 21:44 Krwi, czyli uproszczona wersja dla idiotow ksiazki mocno naciaganej na naukowa, a wiec mowiac krotko chlam, zostala sfilmowana w Hollywood, w ktorym od 30 lat nie wyprodukowano ani jednego dobrego filmu. To co to moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Jezeli Kod - popluczyny Swietego Graala, Swie 18.05.06, 22:32 > w Hollywood, w ktorym od 30 lat nie wyprodukowano ani jednego dobrego filmu Musisz stawiać filmom niezwykle wyską poprzeczke :). Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Sad orzekl inaczej - ze obie ksiazki nawiazuja do 19.05.06, 04:42 tych samych opowiesci apokryficznych, a nawet gdyby nie, to fikcja zawsze moze czerpac pomysly z popularyzacji badan:) I slawna spolka autorska tegoz pseudo- naukowego dziela jest biedniejsza o drobne...2 mln funtow kosztow sadowych:))) en.wikipedia.org/wiki/Holy_Blood,_Holy_Grail Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada :)))))))))))) Oj gabryska, gabryska 20.05.06, 11:12 Kazdy myslacy czlowiek wie, ze ten cwok od kodu zerznal pomysl. ,,historycy'' mieli kiepskich adwokatow. Znowu wrocilas do swojego nicka? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Czytałam a zazwyczaj film jest gorszy od ksią 18.05.06, 23:14 Pozegnalas sie wiedzmo i znowu tu straszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asieńko ? 18.05.06, 21:30 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asie 18.05.06, 21:34 i dlaczego lub po co tak pięknie Panią pożegnałem ? :-)))))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41851340&a=41877434 Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asie 18.05.06, 21:39 od dzis A w kwestii mojego pożegnania i powrotów - to zapraszam w imieniu adminów na forum do zdechłej knajpy. Tam temat zapewne szeroko jest omówiony. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asie 18.05.06, 21:40 asienka32 napisała: > od dzis > A w kwestii mojego pożegnania i powrotów - to zapraszam w imieniu adminów na > forum do zdechłej knajpy. > Tam temat zapewne szeroko jest omówiony. Chyba się mylisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log e:dobra jak ty?..to spadaj 'z' i wracaj na FK 18.05.06, 21:56 ile razy dziennie ci się spodoba ! :-)) ps Asieńko kochanie, sądzisz, że o niczym bardziej stukniętym niż ty, nie mamy w Knajpie gadać ? :-)))))))) ps ps Poza tym: Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: e:dobra jak ty?..to spadaj 'z' i wracaj na F 20.05.06, 10:55 > ps > Asieńko kochanie, sądzisz, że o niczym bardziej stukniętym niż ty, nie mamy w > Knajpie gadać ? :-)))))))) Od razu lepiej brzmi panie Heniu! Przynajmniej bez fałszywego popiardywania na słodko :) Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asie 18.05.06, 23:45 asienka32 napisała: > od dzis > A w kwestii mojego pożegnania i powrotów - to zapraszam w imieniu adminów na > forum do zdechłej knajpy. > Tam temat zapewne szeroko jest omówiony. Znowu sobie schlebiasz :) Mimo, że założyłam spec-wątek zachęcający do pożegnania ciebie - nie cieszy się spec-uwagą ;P Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tobie ?.. a od kiedy jesteśmy na ty Pani Asie 19.05.06, 01:02 wiewiorzasta napisała: > Mimo, że założyłam spec-wątek zachęcający do pożegnania ciebie - nie cieszy się > spec-uwagą ;P Sorry Pani Wiewiórzasto, wątek jest zaświadczam, ino obiekt w wątku mało ciekawy zdał mi się .. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: he he he asienko :)) długo wytrzymałaś :)) 18.05.06, 22:04 :-) I na dodatek wrobiła mnie. Jeszcze nikogo tak pięknie jak jej nie żegnałem :-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41851340&a=41877428 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41851340&a=41877434 Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: he he he asienko :)) długo wytrzymałaś :)) 18.05.06, 23:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41851340&a=41997288 ja myślałem, że może tę od koniuchów da się wypędzić Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: he he he asienko :)) długo wytrzymałaś :)) 18.05.06, 23:44 elfhelm napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=41851340&a=41997288 > ja myślałem, że może tę od koniuchów da się wypędzić Uuuu..Panie elfhelm-ie t(a)en zawodnik, znaczy się p.frau jest twardziel, na niego(ją) tabuny koniuchów co noc!!!..a ona nic ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Żegnała się przypadkiem b. wylewnie ostatnio! :-) 19.05.06, 00:41 Bóg mi świadkiem i moje wPiSy ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:25 ja! bo bedę w tym czasie oglądał filmy Leni Rifenstal i czytał dzieła Roesenberga mit XX wieku Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:27 Re: :-) wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8315608&rfbawp=1147980366.575&ticaid=11a0d&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 22:06 Oj, Panie Henryku, bo się może Ma`Jurek (czy on się musi tak nazywać?) wkurzy i - jako zwolennik chłosty dla dzieci - wprowadzi ją ustawowo dla dorosłych, łącznie z zakuwaniem w dyby za nieprawomyślność. I Pana zdybią, jako jednego z pierwszych. A propos palenia na stosie w słonecznej Italii - czy już spalono tego osobnika, który (jak donosiła prasa) pozwał do sądu swojego proboszcza z żądaniem udowodnienia, że Jezus istniał naprawdę? Przy takim żądaniu kot Leonarda jest małą myszą. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Mnie, Panie J. dybią_banują za nieprawomyślność 18.05.06, 22:21 swoi admini..więc Ma'Ju'rki mi nie straszne ;P ps Będąc jak zwykle niemerytorycznym, chciałem Panu powiedzieć, że moje deklaracje, w rodzaju "Myślę, że ucieszy Panią wiadomość, że i ja niedługo udam się Pani śladem." wzięły w łeb..lub ślady zatarte zostały :P Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: Mnie, Panie J. dybią_banują za nieprawomyślno 18.05.06, 22:29 henryk.log napisał: > Będąc jak zwykle niemerytorycznym, chciałem Panu powiedzieć, że moje deklaracje > w rodzaju "Myślę, że ucieszy Panią wiadomość, że i ja niedługo udam się Pani > śladem." wzięły w łeb..lub ślady zatarte zostały :P I dobrze, bo jak napisałem w innym wątku, jeśli Pan zrejteruje, to wyzwę na ubitą ziemię i będę długo wyzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Mnie, Panie J. ,najbardziej Pańskie 18.05.06, 22:47 "..długie wyzywanie.." przekonało, iż zamiary me, na okoliczność zejścia p. a...32 z padołka FK, nie do końca przemyślanymi były. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Ja 18.05.06, 21:27 Na g*wniane amerykanskie filmy z definicji nie chodze od lat 10. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Czasami. :))) Glownie wspieram polskie filmy 18.05.06, 21:31 :))) I azjatyckie :))) Ale te z Dalekiego Wschodu. Na Bliskim nie potrafia robic filmow. :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Ty pani frau , miałaś przekonać 18.05.06, 21:39 mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem uczynić, a nie , że na > Na g*wniane amerykanskie filmy z definicji nie chod(zisz) od lat 10. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Re: Ty pani frau , miałaś przekonać 18.05.06, 21:48 Mnie sie to 95% ze spirytusem skojarzylo Panie Heniu. :) A ja pana przekonywac nie bede. Chcesz Pan, to idz. Podobno sa momenty mocno komiczne z tym biegajacym rainmanem. :) Tak wczoraj pisali, ze to skandalicznie smieszne jest momentami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Ty pani frau , miałaś przekonać 19.05.06, 00:38 > mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem uczynić, > a nie , że na > Na g*wniane amerykanskie filmy z definicji nie chod(zisz) o > d lat > 10. :))) ino w główce koniuchy ci chyba ino lub bez zrozumienia pytanie czytałaś, pani frau ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:28 Ja nie obejrzę. Wiesz,człowiek na rozum i wolną wolę i raczej sam podejmuje takie decyzje.Książka była słaba,więc nie widzę sensu płacić za chłam.tym bardziej,że pierwsze recenzje z festiwalu w Cannes były raczej druzgocące. Odpowiedz Link Zgłoś
maaax Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:36 Ja nie obejrze, gdyz po przeczytaniu kilkunastu stron ksiazki odłożyłem ja z nudów; Odpowiedz Link Zgłoś
tribunus Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:42 Czytalem ksiazke ktora okazal sie powtorka innych. Totalna nuda, wiec szkoda czasu na film. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 21:55 Zdanie Marka Jurka i co on zrobi,malo mnie obchodzi.Ja na film nie pojde,bo zdecydowanie wole slowo pisane, a ksiązke przeczytalam.To tylko ksiązka,ale ksiązka,ktora moze sprowokowac u niektorych zainteresowanie historią chrzescijanstwa oraz katolicyzmu,a takze zachecic do przeczytania Bilblii i wlasnych wnioskow i przemysleń.A to juz moze byc dla KrK niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: A po co oglądac ,jak i tak wiadomo co to opus 18.05.06, 21:57 don corleone ,to z zawiści sie w grobie przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ali.ala Re: Ja natomiast zamiast na Kod pójdę 18.05.06, 22:01 na Lassie ... Zabieram kilka paczek chusteczek higienicznych, bo wiadomo, że się wyryczę po wsze czasy. Dzieciarnia będzie szczęśliwa, bo lubi chodzić do kina, na szczęście nie jest tak wrażliwa jak ja więc chusteczki wezmę tylko dla siebie. Nie wiem, co Marek Jurek na to, i nic mi nie wiadomo na temat jego śladów. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba My nie pójdziemy 18.05.06, 22:04 My tzn. ja i moja małżonka. Szkoda czasu i kasy. "Rewelacje" nie dość, że nieświeże (motywy poruszane dawno temu w "Ostatnim kuszeniu Chrystusa", czy nawet serialu "Millenium", właśnie po raz kolejny powtarzanym chyba w TV4), to jeszcze tego samego sortu, co niegdysiejsze "odkrycia" Daenikena. Jak ktoś wierzy w takie bzdety, to jego sprawa... W porównaniu z "W poszukiwaniu św. Graala" Monthy Pythona nawet mu do brudu na pięcie nie dorasta ! Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Zdecydowanie więcej wokół książki i filmu szumu 18.05.06, 22:09 niż są one w rzeczywistości warte. Takie tam czytadło. Nie jest złe na przykład do pociągu, ale z pewnością nie jest to arcydzieło. Lecz po co robić temu filmowi taką reklamę? Nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Lecz po co robić temu filmowi taką reklamę? 18.05.06, 22:11 > Nie rozumiem... :-)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejrzy 18.05.06, 22:09 "Kod(u) Leonarda da Vinci", tego uznam za prawdziwie 95%-ego Polaka na koniec wątku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 18.05.06, 22:12 Jedno wykazałes P.Henryku! że 95% bywalco f. to .......wpisz co chcesz:))) ps Od jutra kapitana klosa nie oglądam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Ja podażę śladem Wielkiego Ma'Jurka 18.05.06, 22:20 ... ale tylko dlatego, że telewizor w zeszłym tygodniu oddałam wnuczkowi do krakowskiego mieszkania i póki co posiłkuję się jeno radiem:) A Ty obejrzysz Henryku? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Ja chyba nie będe miał wyjścia Pani E. ;P 18.05.06, 22:27 Muszę koniecznie się dowiedzieć, dlaczego Pan Ma'Ju'rek jest taki BOGOBOJNY? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka2006 Jak się dowiesz koniecznie się podziel tą wiedzą 18.05.06, 22:40 ... na forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Pani Jolu, ja już wybrałem! 18.05.06, 22:42 Drogowskaz, czyt. Pan Ma'Ju'rek, jest dla mnie Najwyższym Nakazem. ;P ... a także,..dobro Ojczyzny oraz pomyślność obywateli..” ... jola_iza napisała: > Wybieraj > protestuj.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin A co to jest obowiazek ogladania lub nie ogladania 18.05.06, 22:22 jakichs filmow ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log e:ja nie obejrzę.. i dobrze idąc za P. Ma'Ju'kiem 18.05.06, 23:01 czynisz ! ;) abstrakt2003 napisał: > głupoty mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki usiłowałem kiedyś to przeczytać-ale znudziło mnie 18.05.06, 23:04 więc nie sądzę aby film mnie wciągnął.szkoda czasu i pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: usiłowałem kiedyś to przeczytać-ale znudziło 18.05.06, 23:22 Skoro Dzieciatko Jurek mowi zeby nie isc,i wy nie pojdziecie to ja ide.Przynajmniej raz obejze jakis film w towarzystwie normalnych widzow.Nie wazny film,wazne towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
babariba-babariba a mnie kole mocno pytanie... 18.05.06, 23:10 ...czemu sukienkowi tak się zbulwersowali jedną z wielu powieści, fikcji literackich mówiących o ciemnych stronach watykańskiej monarchii??? Czyżby było coś na rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: a mnie kole mocno pytanie... 18.05.06, 23:17 Jaki rozumek takie pytania. KK dal sie podpuscic jak dziecko w tej sprawie tego to chyba tylko kretyn nie zauwazy. A co do tego, ze sadzisz iz cos jest narzeczy to jakby KK milczal i olal ten caly Kod (co zreszta powinien zrobic) to zapewne bys pisala, ze cos jest na rzeczy bo milczy bo sie nie odnosi do "rewelacji" tam zawartych. babariba-babariba napisała: > ...czemu sukienkowi tak się zbulwersowali jedną z wielu powieści, fikcji > literackich mówiących o ciemnych stronach watykańskiej monarchii??? > Czyżby było coś na rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
tojajurek Re: a mnie kole mocno pytanie... 18.05.06, 23:26 babariba-babariba napisała: > ...czemu sukienkowi tak się zbulwersowali jedną z wielu powieści, fikcji > literackich mówiących o ciemnych stronach watykańskiej monarchii??? > Czyżby było coś na rzeczy??? Tak, czy owak zawsze mnie korciło pytanie co robi obok Jezusa ta ruda kobitka na Ostatniej Wieczerzy i dlaczego Leonardo sobie tak zażartował. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Tak, czy owak zawsze..? z P., P. J. to na poważnie 18.05.06, 23:32 sie nie da ! ;P tojajurek napisał: > Tak, czy owak zawsze mnie korciło pytanie co robi obok Jezusa ta ruda kobitka > na Ostatniej Wieczerzy i dlaczego Leonardo sobie tak zażartował. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Re: a mnie kole mocno pytanie... 18.05.06, 23:36 Ta ruda to na pewno jest cos na rzeczy i siepacze z Opus Dei to ukrywaja od prawiekow, wspolnie z RM ;) tojajurek napisał: > babariba-babariba napisała: > > > ...czemu sukienkowi tak się zbulwersowali jedną z wielu powieści, fikcji > > literackich mówiących o ciemnych stronach watykańskiej monarchii??? > > Czyżby było coś na rzeczy??? > > Tak, czy owak zawsze mnie korciło pytanie co robi obok Jezusa ta ruda kobitka > na Ostatniej Wieczerzy i dlaczego Leonardo sobie tak zażartował. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: a mnie kole mocno pytanie... 18.05.06, 23:46 jest całkiem na rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: a mnie kole mocno obrazek...:-))))))))))) 19.05.06, 02:40 babariba-babariba napisała: img137.imageshack.us/img137/5712/premierafilmu4uo.jpg > ...czemu sukienkowi tak się zbulwersowali jedną z wielu powieści, fikcji > literackich mówiących o ciemnych stronach watykańskiej monarchii??? > Czyżby było coś na rzeczy??? Odpowiedz Link Zgłoś
b.autor spleen 18.05.06, 23:20 żeby ktoś był wierny stale i miał mnie za przyjaciela trud daremny, próżne żale wezmę, kupię se spaniela…. maarek juuurek, smutną ma twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kto z Forumowiczów śladem PiSiaków nie obejrzy 19.05.06, 18:16 "Kod(u) Leonarda da Vinci" i przekona mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem uczynić? onet.pl napisał: Spalą na stosie...? wiadomosci.onet.pl/1325129,69,item.html ps Jak czytam temat wciąż na czasie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
szabrownick Nie obejrzę. Ron Howard -beznadziejne beztalencie 20.05.06, 10:59 reżyserskie. Szkoda mojego czasu na cokolwiek, co ten Pan wyprodukował. Odpowiedz Link Zgłoś
lexxxus Re: Nie obejrzę. Ron Howard -beznadziejne beztale 20.05.06, 11:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42142173&a=42149256 Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka nie obejr 20.05.06, 11:14 Oczywiście, że obejrzę lubie bajki ))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka Oprotestuje 20.05.06, 12:03 Kod Leonarda da Vinci i przekona mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem czynić? ;P !no pasaran! Odpowiedz Link Zgłoś
ave_duce Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka Oprotestu 20.05.06, 12:06 henryk.log napisał: > Kod Leonarda da Vinci i przekona mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem > czynić? ;P > > !no pasaran! > Panie Henryku, śladem dzieciątka chce mnie Pan posłać? Jeszcze by mnie na manowce sprwoadziło. Zatem: sękju, ale no! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Kto z Forumowiczów śladem Ma'Ju'rka Oprotestu 20.05.06, 13:28 ave_duce napisała: > > Kod Leonarda da Vinci i przekona mnie 95%-ego , iż jak Ma'Ju'rek winienem > > czynić? ;P > > > > !no pasaran! > > > Panie Henryku, > > śladem dzieciątka chce mnie Pan posłać? Jeszcze by mnie na manowce sprwoadziło. > Zatem: sękju, ale no! ..to może to ? ;P Frau! puchu marny! ty blada istoto! Odpowiedz Link Zgłoś