t-800 22.05.06, 18:58 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3362466.html Czy posłowi Ryszardowi Kaczyńskiemu powinien zostać uchylony immunitet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kafar.pl Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:00 t-800 napisał: > Czy posłowi Ryszardowi Kaczyńskiemu powinien zostać uchylony immunitet? ------- Odpowiedź Rokity, - Zwykli ludzie nie powinni mieć immunitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie a co? 22.05.06, 19:00 znowu nazwal wachowskiego wielokrotnym przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:11 Nie wiem co na to Rokit(k)a, ale będzie miał odebrany. Spokojnie. wiadomosci.onet.pl/1326859,11,item.html Pijany poseł zawieszony w prawach członka PiS Podobnie szybka reakcja w sprawie pijaństwa wg Faktu. Z tym, że pewniew tego pisarczyka nikt alkoholu lejkiem nie wlewał, tylko pił na ochotnika, a że nie potrafił??? Nie każdy umie. W dodatku pijaństwo było po pracy, a nie w trakcie komisji wiadomosci.onet.pl/1326715,11,item.html Że wpadki będą, to oczywiste. W każdej partii, czy innej zbiorowości, jakieś wpadki są. Ważniejsze jest, jak partia na nie reaguje. Tu zareagowali szybko. I pewnie równie szybko spadną immunitety Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 to bylo do przewidzenia, to nie pierwsza natychmia 22.05.06, 19:36 stowa reakcja i wycofywanie sie z kazdej blednej decyzji kadrowej, gdy cos nieciekawego na swiatlo wyjdzie.Jak z ta sedzina, czy szefem wieziennictwa. Nie jak PO czekanie z Piskorskim cale lata, do Kongresu , zeby Tuska nie przeglosowal i dorabianie jakiejs moralnej ideologii. A glupi Tusk mysli, ze publika wszystkie bzdury lyknie Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:29 t-800 napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3362466.html > > Czy posłowi Ryszardowi Kaczyńskiemu powinien zostać uchylony immunitet? Oczywiście. Przecież Rokita wielokrotnie wypowiadał się przeciwko immunitetowi. Raz zrobił wyjątek. Gdy chodziło o jego własny. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 20:22 Skleroza? Rokita oddal immunitet w tej samej sprawie prze okolo rokiem.Sad sprawe rozpatrzyl i oczyscil Rokite.Czy po kazdej zmianie ukladu Rokita ma oddawac immunitet? Kiedy Hiacynt pokarze swoja teczke? Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 23:19 x2468 napisał: > Skleroza? Rokita oddal immunitet w tej samej sprawie prze okolo rokiem.Sad > sprawe rozpatrzyl i oczyscil Rokite.Czy po kazdej zmianie ukladu Rokita ma > oddawac immunitet? Tak. Po tym co gadał o immunitecie tak właśnie powinien robić - oddawać go za każdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
3210start Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:38 Ja mam inne pytanie. Czy Platforma odwiedziła już Maćka w szpitalu? Czy Rokita wysłał mu kwiaty? A może deklaracja "Miejsce Platformy jest dziś w szpitalu przy łóżku anarchisty Maćka" straciła ważność z chwilą zamknięcia zjazdu PO? I czy ogłaszając chęć umierania (obsesję jakąś ma, czy co?) za cudze poglądy miał także na myśli poglądy zwolenników PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:42 Oczywiście tak! Należy odróżnić wypowiedzi polityczne od czynów zabronionych KK Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta T-800 nie odróżnia... :-((( 22.05.06, 19:48 jaa_ga napisała: > Oczywiście tak! > Należy odróżnić wypowiedzi polityczne > od czynów zabronionych KK Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:52 > Należy odróżnić wypowiedzi polityczne > od czynów zabronionych KK A gdyby ktoś w ramach wypowiedzi politycznej napisał, że Jan Rokita jest kłamcą, tchórzem chowającym się za immunitetem i zwykłym oszustem, to powinien mieć proces, czy to dopuszczalna norma? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Re: Pytanie do Jana Rokity 23.05.06, 01:29 acho napisał: > > A gdyby ktoś w ramach wypowiedzi politycznej napisał, że Jan Rokita jest > kłamcą, tchórzem chowającym się za immunitetem i zwykłym oszustem, to > powinien mieć proces, czy to dopuszczalna norma? Donieś do prokuratora na któregoś z internautów, którzy tak pisali, a się przekonasz czym to się skończy. Mogę ci ze swej strony podpowiedzieć, że niczym, ale może warto przeprowadzić eksperyment. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Pytanie do Jana Rokity 22.05.06, 19:58 Zapomnialeś dodać, że Twoje światłę uwagi nie dotyczą Leppera, a właściwie dotyczą tylko PO Odpowiedz Link Zgłoś
frau_blada Za pijanstwo chyba od razu zostanie pociagniety do 22.05.06, 20:08 odpowiedzialnosci, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
iza.bella.iza Pytanie do prezydenta Kaczyńskiego 23.05.06, 01:25 Czy pan prezydent zrzeknie się immunitetu i podda procedurze sądowej w związku z oczernieniem Wachowskiego, czy też będzie się dekował w pałacu namiestnikowskim do końca kadencji? Przy okazji przypomnę, że pan prezydent jest w swojej decyzji całkowicie niezawisły, ponieważ o jego immunitecie nie musi decydowac sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner ODpwiedz Rokity t osiemsetnemu 23.05.06, 01:35 Janina Paradowska: Jeśli już pan wspomniał o Wieczerzaku, nie bardzo wiem dlaczego nie chciał pan uchylenia immunitetu. Jest coś dziwnego, gdy polityk generalnie walczący o zniesienie immunitetu, nie chce by sejm taki wniosek o uchylenie immunitetu przegłosował. Jan Rokita: Apele do mnie, ze powinienem się zrzec immunitetu, to są niemożliwe, bo ja się zrzec nie mogłem. Ja nie głosowałem za nie uchyleniem sobie immunitetu. Sprawa nosi o tyle charakter bezprzedmiotowy, ze w kwestii sporu między mną a panem Wieczerzakiem, o to czy on jest gangsterem czy nie, toczy się przed sądem, a wniosek, który w tej chwili, Wieczerzak, inspirowany przez Leppera złożył do sejmu, jest drugim wnioskiem w tej samej sprawie, w związku z tym był całkowicie bezprzedmiotowy i jest kpiną z sejmu. Janina Paradowska: Pan w sejmie powoływał się na korespondencję, która jest w komisji etyki, co to za korespondencja? Lepper pisał do Wieczerzaka? Jan Rokita: Wymieniali miedzy sobą korespondencję, na temat tego, w jaki sposób można skompromitować Rokitę. To było jeszcze pod koniec poprzedniej kadencji Sejmu. Pan Wieczerzak, na prośbę Leppera, przekazywał Lepperowi różne sugestie, co do tego, w jakim kierunku można by Rokitę zaatakować. Dotarłem do tego listu przypadkiem, i przedłożyłem go komisji regulaminowej w poprzednim sejmie i on jest w dokumentach komisji. jak może działać gangster i hochsztapler? Tak jak gangster i hochsztapler. Janina Paradowska: Może by ujawnić ten list? Jan Rokita: List jest jawny, czytałem go na posiedzeniu komisji regulaminowej. Bardzo ważna jest prawda. w kwestii immunitetu, że ten proces się toczy. ja go wygrałem w pierwszej instancji, sad w pierwszej instancji zastosował niezbyt trafne, z punktu widzenia apelacji, uzasadnienie. Sąd powiedział, ze Wieczerzak został tyle razy nazwany przestępcą, ze to ze Rokita też go nazwał przestępca, to już nie ma znaczenia. z tym uzasadnieniem nie zgodził się sąd apelacyjny, cofnął sprawę do pierwszej instancji, i ja w tej chwili stoję przed sądem pierwszej instancji i będę udowadniał czy Wieczerzak jest przestępca czy nie. Immunitet był wyrazem złośliwości, chodziło o to żeby gonić króliczka, a nie żeby go dogonić, bo on jest dogoniony, a ja stoję przed sądem w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
olek.komsomolec Rokita łże jak bura suka. 23.05.06, 01:43 To ze toczy się przed sądem jedna sprawa z powództwa Wieczerzaka, nie oznacza że nie może się toczyć inna. Zresztą o tym decyduje sąd, a nie Rokita, Tusk, czy marszałek Oleksy zwany przez Rokitę Jurkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Co niby jest tym klastwem pajacyku pisowski? 23.05.06, 02:02 olek.komsomolec napisał: > To ze toczy się przed sądem jedna sprawa z powództwa Wieczerzaka, nie oznacza > że nie może się toczyć inna. Zresztą o tym decyduje sąd, a nie Rokita, Tusk, > czy marszałek Oleksy zwany przez Rokitę Jurkiem. W ktorym miejscu Rokita sklamal? Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford To wyslij pytanie do Jana Rokity - nasci adres:) 23.05.06, 01:49 Biuro Posła Jana Rokity 31-143 Kraków ul. Basztowa 15/10 tel.0-12-430-01-86 fax.0-12-426-35-60 e-mail: biuro@janrokita.pl www.janrokita.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kropek_oxford Piecyk sie pyta, nawet watek zalozyl. O ten: 23.05.06, 02:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42266393 Odpowiedz Link Zgłoś
olek.komsomolec Kto pyta Rokitę ten błądzi. 23.05.06, 02:38 Na próżno się t-800 trudzi. Odpowiedz Link Zgłoś