Dodaj do ulubionych

Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie PO

23.05.06, 10:44
- Rokite i in. w tvp? NIe moge na czlowieka patrzec. Jest mi wstyd jak musze
sluchac Niesiolowskiego, Tuska i tego premiera z Krakowa.

A czy Wam tez jest wstyd?

Za Leppera sie tak nie wstydze, jak za tego od immunitetu.
Obserwuj wątek
    • rootboy Do pięt im nie dorastasz, wiec masz sie czego wsty 23.05.06, 10:46
      dzic ;) zreszta tak jak twoi ulubiency ;)
      • frau_blada Uwazasz, ze Rokita ma wieksza klase od Marcinkieiw 23.05.06, 10:51
        cza?

To moze sie nie licytujmy. Hm... Ja nie mam watpliwosci,ze premier jest wysokiej
        proby facetem na wlasciwym miejscu.

A mowa o wstydzie. Nie wsyd za Hiroszime, chaos, Gmolke, bolszewizm i
        nawolywanie do obywatelskiego nieposluszenstwa, kwestionowanie wyborow
        demokratycznych, i wskazywanie paluchem, kto ma legitymizacje wladzy wg Rokity,
        a kto nie? Obnizanie poziomu politycznego jezyka?

Lepper lepiej mowi od kilku miesiecy.
        • rootboy Tak. Uważam. 23.05.06, 11:09
          Premier jest zwykłą marionetką w rekach Jarka. Zastanów się co by w takiej
          sytuacji zrobił Rokita, gdyby Tusk zaproponował mu Leppera lub Giertycha w rządzie?

A w temacie obniżania poziomu politycznego języka to byś przestał bzdury gadać,
          bo ci nawrzucam do lumpenliberała, łżeelity, bękarta KPP, Wyszyńskiego,
          złodzieja, aferała - liberała, psycholi, debili, cieniasów, że o problemie
          niemieckim i dziadku w wermahcie nie wspomnę ;)
        • marga_f Re: Uwazasz, ze Rokita ma wieksza klase od Marcin 23.05.06, 11:14
          A ja mam odwrotnie.
          Wstyd mi za Marcinkiewicza i innych ,a z Rokity i Tuska jestem dumna.
          To że czasem powiedzieli coś dosadniej używając takich czy innych określeń, nie
          ma znaczenia.Liczy sie to co robią i mówią, choć może trudno to dostrzec, bo
          prasa czy telewizje koncentrują sie często na łapaniu za słowa niż na samej
          treści.
          • n.krug Re: Uwazasz, ze Rokita ma wieksza klase od Marcin 23.05.06, 11:20
            Wstyd mi za Marcinkiewicza i innych ,a z Rokity i Tuska jestem dumna.
            > To że czasem powiedzieli coś dosadniej używając takich czy innych określeń,
            nie ma znaczenia.Liczy sie to co robią i mówią...

lubisz monty pythona?
        • xtrin Re: Uwazasz, ze Rokita ma wieksza klase od Marcin 23.05.06, 11:47
          > Ja nie mam watpliwosci,ze premier jest wysokiej
          > proby facetem na wlasciwym miejscu.

Marcinkiewicz "facetem wysokiej próby"? To ma być żart?
          Żeby być facetem dowolnej próby, to trzeba mieć jaja. Tych Kaziowi brak,
          przynajmniej w działalności publicznej. Że już nie wspomnę o chłopięcych
          zachowaniach w stylu "yes yes yes" czy "cieniasy".
          Belfer-równiacha może być "pożytecznym idiotą", może być nawet lubiany i
          popularny, ale nigdy nie będzie szanowany. I niestety podobnie jest z
          Marcinkiewiczem. W czasach stabilizacji to mógłby być nawet niezły premier -
          cieszący się sympatią, ładnie uśmiechający i budzący zaufanie swą poczciwą
          twarzą. Ale póki co potrzeba nam za premiera prawdziwego faceta.
    • krystian71 wszyscy sie ich wstydza, zwlaszcza ci,co na PO glo 23.05.06, 10:51
      glosowali.To niebywale, zeby tak nisko upasc, to niebywale, zeby takim
      populizmem operowac, jezykiem z rynsztoka pokrywajac zwykly fakt,ze ani w
      czasie wyborow, ani 7 miesiecy po nich PO nie bylo stac, zeby choc w formie
      cienkiej broszury swij program przedstawic.
      • swansea Re: wszyscy sie ich wstydza, zwlaszcza ci,co na P 23.05.06, 11:02
        > glosowali.To niebywale, zeby tak nisko upasc, to niebywale, zeby takim
        > populizmem operowac, jezykiem z rynsztoka pokrywajac zwykly fakt,ze ani w
        > czasie wyborow, ani 7 miesiecy po nich PO nie bylo stac, zeby choc w formie
        > cienkiej broszury swij program przedstawic.

poluzim powiadasz??? a tanie pąnstwo??? to nie populizm??? podalem link do
        taniego panstwa w GP... coś jego wcale nie widać.. te wszystkie wystapienia to
        nie był populizm?? i to jeszcze jaki straszny....

atb
        • krystian71 Re: wszyscy sie ich wstydza, zwlaszcza ci,co na P 23.05.06, 11:22
          nie odwracaj kota ogonem , bo to nie o rzadch PIS-u mowa, ale o wstydzie za
          jezyk, postawe, brak programu i skutecznosci PO.
          Tusk przedstawia wyniki glosowania jako sukces, ja uwazam, ze fakt, ze mimo
          czystki glosowalo przeciwko niemu, na zupelnie nieznanego kanduydata 100 osob,
          to klesta.
          Poza tem doskonale wiem, ze na kongresach w osrodkach, to przelamanie jest o
          wiele bardziej widoczne, wyraznie dzieli POpo polowie.
          Tusk potrafil i ci ludzie kolo niego sformulowac tylko program negatywny, nic
          nowego, nic swojego.
          Z tego co wysluchalem wniosek byl taki :"My robilibysmy to samo co PIS , ale
          lepiej " tego niestety sie nie da sprawdzic i kazdy wie,ze sie juz nie
          sprawdzi,PO miala szanse, tylko jedna, nigdy samodzielnie nie dojdzie do wladzy.
          A przeciez wyraznie slychac,ze takie sa marzenia TUSKA.Sld nie ( bo partia za
          moskiewskie pieniadze) PIS nie,"mohery" nie,rolnicy tez nie ( przeciez to
          cwoki , swiniopasy, z gnojem za paznokciami-jak mowi Niesiolowski )
          Program o tworzeniu jakiegos ruchu spolecznego, to tez kompromitacja i wstyd.
          Platforma , jak sama nazwa wskazuje, juz jest luznym ruchem i wlasnie pod tymi
          samaymi haslami 4 lata temu powstawala.
          Nikogo wiecej pod swe skrzydla nie zapedzi,a juz zwlaszcza operujac takim
          jezykiem-mistrzem pogardy dla wszystkich innych, tych co nosza z biedy tanie
          berety, i nie maja figur modeli

Co do taniego panstwa, ktorym probujesz odwrocic uwage, Marcinkiewicz prosi o
          poczekanie do konca roku i sprawdzenie,czy budzet , ktory mu przydzielono
          zostal przekroczony.On twierdzi,ze nie bedzie, wiec ja sobie poczekam i wtedy
          zabiore glos./
          • zirby Re: wszyscy sie ich wstydza, zwlaszcza ci,co na P 23.05.06, 11:30
            krystkowa jak zwykle mało kumata, wiec trzeba jej powtarzac po dwa razy. Ale co
            mi tam:
            - jak postepuje budowa 3 mln darmowych mieszkań obiecanych przez pisdaków?
            - kiedy nastapi likwidacja podatku od lokat i gieldy, obiecana prza pisdaków?
            - kiedy nastapi obniżka podstawowej stawki VAT z 22 na 15% obiecana przez
            pisdaków?
            - kiedy nastapi obniżenie podatku dochodowego od osób fizycznycch, obiecane
            przez pizadków?
            - kiedy nastapi likwidacja KRRiTV, obiecana przez pi..ków?
            - kiedy nastąpi likwidacja pozabudżetowych funduszy, w stylu PFRON, obiecana
            przez pi..ków?
            - kiedy nastąpi zmniejszenie ilości urzedników i biurokracji, a tym samym
            kosztów funkcjonowania państwa, obiecane przez pi..ków?
            • krystian71 forum ma to do siebie,ze kazdy moze pisac 23.05.06, 11:35
              ale np.ja nie kazdemu musze odpowiadac.
              Przeczytaj uwaznie, tam znajdziesz duzo o sobie
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42300945&a=42304488
              • zirby Ojej, odpowiedz o program pisu przerasta 23.05.06, 11:36
                krystkowa intelektualnie? To moze czas jakas szkole skonczyc, skoro specjalna
                nie wystarcza??? :)
      • zirby Re: wszyscy sie ich wstydza, zwlaszcza ci,co na P 23.05.06, 11:05
        tak tak, towarzyszu. A gdzie jest program pisadków? Gdzie te 3 mln darmowych
        mieszkań, obniżka podatków dochodowych od osób fizycznych, likwidacja podatku
        od lokat i zysków z giełdy, likwidacja KRRiTV, likwidacja pozabudżetowych
        funduszy, obniżenie kosztów funkcjonowania państwa, obniżenie stawki
        podstawowej VATu, gdzie wreszcie "rewolucja moralna" i niedopuszczanie
        krywminalistów i złodziei do władzy? :)))
      • bryt.bryt pie...licie Hipolicie 23.05.06, 11:06
        krystian71 napisała:

> glosowali.To niebywale, zeby tak nisko upasc, to niebywale, zeby takim
        > populizmem operowac, jezykiem z rynsztoka pokrywajac zwykly fakt,ze ani w
        > czasie wyborow, ani 7 miesiecy po nich PO nie bylo stac, zeby choc w formie
        > cienkiej broszury swij program przedstawic.

W tym kontekscie warto by bylo zapytac, co Kazio sadzi o kompleksowym programie
        reformy panstwa, ktory podarowal mu Rokita?
        • krystian71 he,he ,he ale ubaw 23.05.06, 11:25

• wujaszek_joe Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 10:59
      gdzie tu wstyd, co mnie PO obchodzi?
      ja jestem dumny z dzialan koalicji, ciągle podziwiam jak naprawiają nasze
      panstwo.
      co chwila sie slyszy o uchwalanych ustawach służących nam wszystkim. wreszcie
      wladza jest nieskazitelna, walczy z układami, panstwo tanieje, sprawiedliwosc
      triumfuje.
      pan premier to wielki człowiek. skromny, niewiele mówi za to cały czas pracuje.
      czego efekty widać już dziś.
    • kaczy.pisiorek Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 11:03
      frau_blada napisała:

> - Rokite i in. w tvp? NIe moge na czlowieka patrzec. Jest mi wstyd jak musze
      > sluchac Niesiolowskiego, Tuska i tego premiera z Krakowa.
      >
      > A czy Wam tez jest wstyd?
      >
      > Za Leppera sie tak nie wstydze, jak za tego od immunitetu.

To jeszcze nic w porównaniu ze wstydem z powodu Edgara, zi0br0, Cymańskiego,
      Wiecheckiego, Giertycha, Leppera...
    • kropek_oxford Co tam PO - grunt ze "koalicjanty" znow tylka daja 23.05.06, 11:04
      Chamsko-zlodziejskie ich nasienie. A "narod ciemny" im wierzy. Polak i po
      szkodzie GLUPI!
      • frau_blada Czemu taka mokra jestes? 23.05.06, 11:07
        • kropek_oxford Za to ty jestes sucha - seksu ci brak i odbija? 23.05.06, 13:35
          Lecz sie:)))
    • jaa_ga Boszsz...kończ waćpanna, wstydu sobie oszczędź 23.05.06, 11:13
      ...i sromoty
      • frau_blada Re: Boszsz...kończ waćpanna, wstydu sobie oszczęd 23.05.06, 11:20
        Nic z tego.
        :))))))))))))))))
        • haen1950 Re: Boszsz...kończ waćpanna, wstydu sobie oszczęd 23.05.06, 11:24
          Meine frau, pracowicie odrabiasz swoją wierszówkę. To już kampania wyborcza?
          • krystian71 dziwie sie takim reakcjom 23.05.06, 11:31
            co to ma do rzeczy, przeciez ciebie tez jest na forum pelno, i nigdzie nie
            zauwazylem,by ci ktos cos z tego powodu insynuowal.
            Frau ma racje,ze wstydzi sie za luminarzy PO, ale to nie wszystko,m za prostych
            jej zwolennikow, zwlaszcza na tym forum, tez trzeba sie wstydzic.
            Zero intelektualnej rozmowy, zero nawiazania do tematu, odwracane kota w stylu,
            a u was Murzynow bija, chamski jecyk, argumenta ad personam,"tolerancja" bez
            granic, ktora nie przeszkadza,by przeciwnika pedalem nazwac i jeszcze uwazac to
            za obelge.
            Wstyd mi za to wszystko, za to co choc troche Platforma trąci
            • bryt.bryt groteska 23.05.06, 11:36
              krystian71 napisała:

(...)
              > Zero intelektualnej rozmowy, zero nawiazania do tematu, odwracane kota w
              > stylu, a u was Murzynow bija, (...)

Opisujesz pisowski sposob argumentacji. Im dalej brniecie w obrone tej "zalganej
              koalicji", tym bardziej zalosni jestescie.
      • zirby Re: Boszsz...kończ waćpanna, wstydu sobie oszczęd 23.05.06, 11:33
        Wstyd u frau_blada?!?! Na głowe żeś upadł? Wstyd, podobnie jak inteligencja
        jest cechą której akolici pisu nie posiadają. Byliby bowiem wówczas
        zagorożeniem dla kaczego kurdupla:)
        • olek.komsomolec Rokita to już trzecia liga. 23.05.06, 11:47
          W wyborach na prezydenta Krakowa uzyskał trzecie miejsce. Pózniej się trochę na
          Rywinie odkuł, jeszcze trochę poujada i zejdzie ze sceny, a jeszcze nie tak
          dawno miał sznse być ministrem w rządzie Marcinkiewicza.
          • entefuhrer Re: miał szanse być ministrem Marcinkiewicza 23.05.06, 11:54
            Jasne - toż to prawie jak złapać Pana Boga za nogi... ;->
    • n.krug Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 11:50
      Cytat z dzisiejszego Dziennika
      "Wszędzie tam, gdzie pan premier wizytuje nieistniejące autostrady, wszędzie
      tam, gdzie pan wicepremier Dorn straszy lekarzy, tam Platformy nie było i nie
      będzie". Podpisano: Donald Tusk.
      Pusty, sfrustrowany Tusk, który dawno już przekroczył granice śmieszności.
    • mysz_polna5 Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 11:55
      frau_blada napisała:

Mnie raczej oczy wychodza ze zdumienia ... a glowa automatycznie skreca sie w
      bok! Nie moge patrzec, bo zgubie oczy!
      • frau_blada Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 18:33
        Lepiej powiedz myszko co robic?
        Bo ze wstydu to sie mozna przeciez spalic.
        :)
    • logo.vlad Nie mam powodu. 23.05.06, 12:05
      Nie oni rządzą, ani na nich nie głosowałem. A za prywatnego Niesioła czy
      Donalda nie mam powodu się wstydzić. Tak jak i za prywatnego pijaczka na dworcu.
      Jak już, to wstydzę się za tych, którzy oficjalnie reprezentują nasz kraj - za
      rząd i kualicję.
    • xtrin Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 12:06
      Nie.
      Jak widzę Rokitę czy Tuska to słucham co mają do powiedzenia. Jak widzę
      Niesiołowskiego to troche straszno, troche śmieszno, ale niewątpliwie warto
      posłuchać.
      • melisa-bb Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 12:33
        W PO to można posłuchać tylko Gowina, jedyny facet który nie gada bzdur i jego
        wypowiedzi sa wiarygodne. Tusk, HGW i Rokita to pięknisie, którzy mówią ,żeby
        dobrze wypaść w mediach a tego nie cierpię. Niesiołowski to furiat który lubi
        dowalać opozycji, mógłby jak by chciał dowalić Tuskowi,znalazło by sie dużo
        spraw.Nie mogę zrozumieć jak niby taka elyta entelektualna w PO wybrała Tuska,
        chyba im chodzi tylko ,żeby sie nie wychylać w tym klubie, przyczaić ,
        krytykować rząd, nic nie robić. Bo jak sie robi to sie popełnia błędy.l
        • xtrin Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 13:20
          > W PO to można posłuchać tylko Gowina, jedyny facet który nie gada bzdur i jego
          > wypowiedzi sa wiarygodne.

Jak rozumiem słuchałaś wszystkich bez wyjątku polityków PO i możesz tak
          jednoznacznie stwierdzić? :)

> Tusk, HGW i Rokita to pięknisie, którzy mówią ,żeby
          > dobrze wypaść w mediach a tego nie cierpię

Zdarza im się to oczywiście, ale i tak rzadziej chyba niż reszcie polskich
          polityków.

> Nie mogę zrozumieć jak niby taka elyta entelektualna w PO wybrała Tuska,
          > chyba im chodzi tylko ,żeby sie nie wychylać w tym klubie, przyczaić ,
          > krytykować rząd, nic nie robić. Bo jak sie robi to sie popełnia błędy.

A co przepraszam robić mają? Są w opozycji, a głównym zadaniem opozycji jest
          właśnie swoista kontrola rządu. Poza kilkoma wpadkami (becikowe, CBA) PO całkiem
          nieźle się jako opozycja sprawdza.
    • my.uczennice.vii.liceum nie nie odczuwamy wstydu 23.05.06, 13:34
      Patrzac na Rokite, Tuska etc ogarnia nas wku..enie, ze czesto platna
      i zawsze podzegana z zewnatrz antypolskosc nie skonczyla sie na
      bolszewikach i Michniku.
      Gdy patrzymy na nich bez emocji jawia sie jako groteskowa erupcja kretynizmu.
      • frau_blada Bezwstydne jestescie siostry. :)))) 23.05.06, 16:30

• my.uczennice.vii.liceum Re: Bezwstydne jestescie siostry. :)))) 23.05.06, 18:45
          Tez mamy nowa sygnaturke
          • frau_blada Re: Bezwstydne jestescie siostry. :)))) 23.05.06, 18:51
            Ja dzis odnowilam swoja dwa razy. :)))

Mam tez zamiar zmienic nicka, bo tu wszystkim banuja, a mnie trzymaja.
            Wymyslilam blooda, ale nie wiem czy chwyci i czy przypadkiem ktos sobie nie
            zarezerwowal?
            :)
            • my.uczennice.vii.liceum Re: Bezwstydne jestescie siostry. :)))) 23.05.06, 19:01
              Szkoda, ze tak krotko mialysmy razem sygnaturke z Czerwonym Kapturkiem
      • sierzant_nowak och, uczennice... Freud by wiele na temat 23.05.06, 18:49
        waszych fiksacji zwiazanych z erupcjami mogl powiedziec :D
        • my.uczennice.vii.liceum groteskowa erupcja ? ? ? ? 23.05.06, 19:07
          Niejedna mowila wam cos podobnego sierzancie?
          Tym bardziej nie trzeba sie tym denerwowac.
          A juz na pewno nie nalezy sie tym na forum chwalic.
    • sierzant_nowak Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 13:39

np. tych poslow PiS, ktorzy glosowali przeciw odebraniu Rokicie immunitetu?
    • janbezziemi Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 13:47
      frau_blada napisała:

>
      >
      >
      ================================================================================
      A ja nie moge Ciebie czytac,frau blada.Taki wstyd!!!!
    • iza.bella.iza Re: Macie taki wielki wstyd w sobie jak widzicie 23.05.06, 18:38
      frau_blada napisała:

I słusznie, że ci wstyd - w końcu to o takich jak ty mówią, a to co mówią
      niemiłą prawdą o/dla was jest:)

• frau_blada Cos Ty? To o UPR tez sie zle wyrazaja? No wiedzial 23.05.06, 18:40
        am, ze to lze-liberaly sa!
        • iza.bella.iza Na tym forum wszyscy kaczyści łżą 23.05.06, 18:42
          Na tym forum niemal wszyscy kaczyści łżą, że głosowali na UPR. :)))))
          • frau_blada Chyba mylisz osoby. Nigdy nie glosowalam 23.05.06, 18:44
            na PiS i pisze to od miesiecy.
            Widac umknelo to Twojej uwadze.
            Wiedza wybiorcza i pamiec wybiorcza?
            • iza.bella.iza Re: Chyba mylisz osoby. Nigdy nie glosowalam 23.05.06, 18:53
              frau_blada napisała:

> na PiS i pisze to od miesiecy.
              > Widac umknelo to Twojej uwadze.

Nic mi nie umknęło, nic nie wynika z tego, że piszesz, że nie głosowałaś. Mogę
              ci uwierzyć, ale nie muszę. Z tym co głosisz na FK i pogladami głoszonymi przez
              UPR nie widzę żadnej spójności.

> Wiedza wybiorcza i pamiec wybiorcza?
              >

A ty pewnie jesteś omnibusem, który posiadł całą wiedzę, co?
              • frau_blada Re: Chyba mylisz osoby. Nigdy nie glosowalam 23.05.06, 18:56
                Moze nie znasz pogladow UPR, a moze nie znasz stanowiska JKM, zeby PiSowi dac
                szanse?
                Nie wiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka