Dodaj do ulubionych

O tym pajacu co go „napadli” z dezodorantem

07.06.06, 10:35
„Żadna kamera nie zarejestrowała napadu. Przy skrzyżowaniu Emilii Plater
Świętokrzyskiej, w samym centrum stolicy, działa kilka kamer.
– To zdarzenie powinny nagrać kamery zamontowane w pobliskich hotelach i
sklepach – mówi oficer stołecznej policji”

„Dziennik”, 7.06.2006 r., s. 20.
Obserwuj wątek
    • michal00 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:39
      Znaczy - kamery byly zepsute, czy napadu nie bylo?
      • humbak Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:44
        Nieeee. To spisek Opus Dei.
      • ab554 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:49
        Misiu- napadu nie bylo , a towarzyszaca Rabinowi grupka mlodych Zydow musiala
        lzec jak bure suki.I to jest najbardziej obrzydliwe w tym zdarzeniu , ktore
        bylo wlasciwie zorganizowane przeciwko Giertychowi i jego kompetencjom do
        wychowywania mlodziezy.A kto zaplaci za priorytetowe sledztwo?
      • nurni Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:49
        Odnosze wrazenie ze w Polsce nie ma ZADNYCH cmentarzy zolnierzy radzieckich.
        A jeszcze w poczatkach 80-tych za "Solidarnosci" na pewno byly. Pamietam - bo
        co i raz je bezczeszczono ku oburzeniu Wielkiego Brata.

Albo wiec cmentarzy zolnierzy radzieckich juz w Polsce nie ma - albo sa tyle ze
        po likwidacji Solidarnosci przestalo jak reka odjac istniec zapotrzebowanie na
        ich bezczeszczenie.

A wracajac do napadu na rabina.
        Bardzo charakterystyczny portret pamieciowy tez nie pomogl?
        Kamery nie zarejestrowaly tam (na Swietokrzyskiej) chocby samego rabina ?
        • frau_blada Moze on Ci niewidzialny? 07.06.06, 23:17
          nurni napisał:

> A wracajac do napadu na rabina.
          > Bardzo charakterystyczny portret pamieciowy tez nie pomogl?
          > Kamery nie zarejestrowaly tam (na Swietokrzyskiej) chocby samego rabina ?
          >
    • kropek_oxford Kamera tez nie zarejestrowala podkladania bomby 07.06.06, 10:45
      przez IRA pod BBC w Shepherd's Bush. Niemniej bomba, ktorej nie bylo
      pierdyknela jak wszyscy diabli:)))

• snajper55 Re: Kamera tez nie zarejestrowala podkladania bom 07.06.06, 10:48
        kropek_oxford napisał:

> przez IRA pod BBC w Shepherd's Bush. Niemniej bomba, ktorej nie bylo
        > pierdyknela jak wszyscy diabli:)))

Skoro kamery nie zarejestrowały, to żadnej bomby nie było ! A skoro jej nie
        było, to nie mogła pierdyknąć. Chyba logiczne. Dałeś się oszukać masońsko-
        jakiejś tam prowokacji. ;)

S.
      • humbak Re: Kamera tez nie zarejestrowala podkladania bom 07.06.06, 10:50
        Nie twierdzę ąe napadu, ale napad na ulicy to jednak co innego niż podkładanie bomby, prawda?
        • kropek_oxford Niedaleko mnie w nocy zakatowano chlopaka. Tez 07.06.06, 11:51
          akurat pod kamerami nocnego klubu - guzik zarejestrowaly, choc cialo znaleziono
          na miejscu zbrodni. A prosze pamietac, ze UK jest akurat krajem z najlepiej
          rozwinieta w swiecie siecia CCTV; i ze to z reguly sprzet lepszy niz w Polsce.
          Praktyka sadowa jest taka, ze nawet jesli kamera i kogos uchwyci, to delikwent
          jest nie do rozpoznania.
          • michal00 Re: Niedaleko mnie w nocy zakatowano chlopaka. Te 07.06.06, 11:52
            W tym przypadku wg oficera policji kilka kamer niczego nie uchwycilo.
            • kropek_oxford Wiesz, ile kamer CCTV jest na gmachu BBC? 07.06.06, 12:03
              Zaraz ci znajde dane brytyjskiej policji sprzed paru dni - jeden Burek jest
              lepszy nizli tysiac kamaer:)
    • ab554 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:52
      Zdenerwowali sie , ze B16 nie stanal pod pomnikiem i koniecznie musieli
      zaistniec.Zenada , zenua , syf kila i mogila.
      • t-800 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 10:55
        Zauważcie, że relacja o "napadzie" na rabina w Warszawie jest nadawana
        "z Oświęcimia":
        www.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/28/poland.rabbi.reut/?section=cnn_latest
        • nurni "naoczni swiadkowie" 07.06.06, 11:08
          t-800 napisał:

> Zauważcie, że relacja o "napadzie" na rabina w Warszawie jest nadawana
          > "z Oświęcimia":
          > www.cnn.com/2006/WORLD/europe/05/28/poland.rabbi.reut/?section=cnn_latest

A "naoczny swiadek" zachowuje sie dziwnie i powiada ze to zadna prowaokacji i
          nic w sumie wielkiego. Ot "wydarzenie" zaistnialo na swiatowych czolowkach i
          wystarczy.

Niewatpliwie doszlo do przestepstwa.
          Przekonal sie o tym niedawno pewien mieszkaniec Siedlec ktory zglosil w w-wie
          kradziez samochodu. Okazalo sie ze tam gdzie rzekomo go postawil byla rowniez
          policyjna kamera. A poniewaz okazalo - sie przegladajac tasmy - ze opisany
          samochod tego dnia na pewno tam nie stal - "ofiara" przestepstwa trafila do
          pudla.

Nie wiem jak bedzie ale jeszcze moze sie tak zdarzyc ze informacja o napadzie
          na rabina znow trafi na czolowki gazet.
    • gosc.z.korony [...] 07.06.06, 11:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • humbak Re: Kamera nie zarejestrowała, więc banda 07.06.06, 11:07
        Gościu z Korony, nie interesowałem się zbyt sprawą, jakie właściwie są dowody że ten napad miał miejsce?
        • po_godzinach zesnania świadków? 07.06.06, 11:09
          są takie?

PS Czy jesli ukradną ci z piwnicy rower i to zgłaszasz - jest to wystarczający
          dowód na popełnienie kradzieży, czy nie?
          • gniewko_syn_ryba Re: zesnania świadków? 07.06.06, 11:16
            A jeśli w piwnicy masz kamerę, która zarejestrowała, że nigdy tam roweru nie
            było, to czym będzie twoje zgłoszenie, nawet jeśli poszukasz sobie "świadków" ???...
            • po_godzinach bzdury 07.06.06, 11:18
              w piwnicach kamery nie bywaja

idąc twoim tokiem rozumowania - wszelkie zeznania świadków czegokolwiek nie są
              dowodem na nic - w ten sposób dezawwuje sie zaufanie do obywateli i wytwarza
              klimat dusznej, obrzydliwej podejrzliwości

ale - odpowiedz: czy jesli zgłaszasz kradzież na policji chcesz byc traktowany
              jak kłamca?
              • humbak Re: bzdury 07.06.06, 11:31
                > w piwnicach kamery nie bywaja

Chyba że ktoś tam coś kręci na boku;P
              • gniewko_syn_ryba Re: bzdury to TY wypisujesz 07.06.06, 11:32
                po_godzinach napisała:

> w piwnicach kamery nie bywaja

Na placu BYŁY kamery i to chyba sprawne.
                >
                > idąc twoim tokiem rozumowania - wszelkie zeznania świadków czegokolwiek nie są
                > dowodem na nic - w ten sposób dezawwuje sie zaufanie do obywateli i wytwarza
                > klimat dusznej, obrzydliwej podejrzliwości

Jeżeli zeznania świadków są SPRZECZNE z zarejestrowanym obrazem z kamer, to...
                lepiej dowiedz się, co grozi za składanie fałszywych zeznań... :P
                >
                > ale - odpowiedz: czy jesli zgłaszasz kradzież na policji chcesz byc traktowany
                > jak kłamca?

Kradzież zgłaszam na policji tylko wtedy, gdy mam CAŁKOWITĄ PEWNOŚĆ, że miała
                miejsce ! Niezależnie od tego, KAŻDE zgłoszenie kradzieży (także fałszywe) jest
                przez policję traktowane jednakowo (bo wtedy policja jeszcze nie wie, czy jest
                prawdziwe, czy fałszywe). Jeśli jednak w trakcie dochodzenia wychodzą na jaw
                fakty przeczące zgłoszeniu, to policja takiego delikwenta traktuje tak, jak na
                to zasłużył. No chyba, że jest rabinem... ;)))

P.S. Nie wykluczam, że napad miał miejsce i nie oskarżam rabina o kłamstwo ale
                sama musisz przyznać, że okoliczności są cokolwiek zagadkowe i niczego nie można
                wykluczyć...
                • po_godzinach czyżby? 07.06.06, 11:37
                  1. Sfałszowanie zeznań nalezy udowodnić.

2. Jeśli jakas sprawa nie jest jednoznaczna, z jej osądem nalezy sie wstrzymac
                  do wyjasnienia.

Przynajmniej takie zasady obowiązują w cywilizowanym świecie.
                  • gniewko_syn_ryba Re: czyżby? 07.06.06, 11:42
                    po_godzinach napisała:

> 1. Sfałszowanie zeznań nalezy udowodnić.

Oczywiście. Czy jednak uważasz, że w tym przypadku to kamery "złożyły fałszywe
                    zeznania" ?... ;)
                    >
                    > 2. Jeśli jakas sprawa nie jest jednoznaczna, z jej osądem nalezy sie wstrzymac
                    > do wyjasnienia.
                    >
                    A czytałaś mój P.S. ?...
                    • po_godzinach Re: czyżby? 07.06.06, 11:49
                      PS czytałam i nadal uważam, że powinna działać stara, dobra zasada: wszelkie
                      wątpliwości powinny działac na rzecz podejrzanego (w tym wypadku rabina).

Bo każdy z nas może kiedyś stac się takim "podejrzanym".
                      • gniewko_syn_ryba Re: czyżby? 07.06.06, 15:56
                        po_godzinach napisała:

> PS czytałam i nadal uważam, że powinna działać stara, dobra zasada: wszelkie
                        > wątpliwości powinny działac na rzecz podejrzanego (w tym wypadku rabina).

Ta zasada powinna obowiązywać w każdym przypadku, a więc przypomnij ją wszystkim
                        piszącym tu o o. Rydzyku "malwersancie" (chociaż żaden sąd go za to nie skazał),
                        ks. Jankowskim "pedofilu" (chociaż sąd go z tego zarzutu prawomocnie UNIEWINNIŁ)
                        itp. itd....
                        >
                        > Bo każdy z nas może kiedyś stac się takim "podejrzanym".

Póki co, to rabbi jest w tej sprawie POKRZYWDZONYM :P i ten status chyba nie
                        uległ zmianie... ;)
                        • po_godzinach Re: czyżby? 07.06.06, 15:58

> Ta zasada powinna obowiązywać w każdym przypadku

bez dwóch zdan masz rację. W kazdym.

> Póki co, to rabbi jest w tej sprawie POKRZYWDZONYM :P i ten status chyba nie
                          > uległ zmianie... ;)

Oficjalnie tak, jednak w opinii niektórych tutaj jest podejrzany o kłamstwo - i
                          o tym mówię.
                          • gniewko_syn_ryba Re: czyżby? 07.06.06, 16:33
                            po_godzinach napisała:

> > Ta zasada powinna obowiązywać w każdym przypadku
                            >
                            > bez dwóch zdan masz rację. W kazdym.

Będę obserwował twoje reakcje w takich przypadkach :P
                            >
                            > > Póki co, to rabbi jest w tej sprawie POKRZYWDZONYM :P i ten status chyba
                            > nie
                            > > uległ zmianie... ;)
                            >
                            > Oficjalnie tak, jednak w opinii niektórych tutaj jest podejrzany o kłamstwo -
                            i o tym mówię.

Niezbywalnym prawem tzw. opinii publicznej jest komentowanie bieżących wydarzeń,
                            a nawet spekulowanie na temat różnych niejasności. Przecież nawet opiniotwórczy
                            dziennikarze nie tylko z GW tak postępują, a red. Czuchnowski jest w tym
                            niedościgniony, gdyż swoje spekulacje uznaje za rzeczywistość... ;)))
              • kropek_oxford W UK, ktora ma najwieksza ilosc CCTV w swiecie 07.06.06, 12:02
                JESZCZE NIKOGO NIE UDALO SIE SKAZAC na podstawie rejestru video.
                • siekiera77 Re: W UK, ktora ma najwieksza ilosc CCTV w swieci 07.06.06, 12:24
                  kropek_oxford napisał:
                  W UK, ktora ma najwieksza ilosc CCTV w swieci

> JESZCZE NIKOGO NIE UDALO SIE SKAZAC na podstawie rejestru video.

no nieee
                  gabi a nie pamietasz jak cie
                  spieszyli za popylanie porszomercem 270
                  po M1 ???!!!
                  musialas chodzic na piechote
                  zanim dorobilas sie tej zardzewialej ukrainy ;-)
                  • kropek_oxford Dobrze, ze przypominasz: poza wykroczeniami w 07.06.06, 12:43
                    ruchu drogowym:)
                  • kropek_oxford PS: Jak mi posprzatasz ogrod, to dam ci sie nawet 07.06.06, 12:45
                    tym wozem przejechac - dozywa dni swoich w garazu, ale w 100% sprawny i z MOT
                    • siekiera77 Re: PS: Jak mi posprzatasz ogrod, to dam ci sie n 07.06.06, 13:17
                      gabi dziewczyno ze wsi
                      juz ci pisalem ze jak ja
                      jezdzilem tym samochodem
                      to ty na kazdy autobus mowilas
                      pekaes
                      daj se siana
                      i poczytaj teraz opis jakiejs
                      innej eleganckiej lemuzyny.
                      PS
                      znalazlas juz jakas
                      tajemnicza przegrode ogniotrwala
                      a "swoim" wankiszu? :-))
                • gniewko_syn_ryba Re: W UK, ktora ma najwieksza ilosc CCTV w swieci 07.06.06, 15:58
                  kropek_oxford napisał:

> JESZCZE NIKOGO NIE UDALO SIE SKAZAC na podstawie rejestru video.

To wyślijcie swioch "szpeców" ze Skotlandjardu na szkolenie do Belgii bo tam
                  potrafią bezbłędnie !!! ;)))
            • kropek_oxford Kamere? W Polsce? Nie rozsmieszaj:))) 07.06.06, 12:01
              news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1200999.stm
              Tu tez kamery podkladania bomby nie zarejestrowaly - obiektywow dawno nie
              czyszczono:)) Przydaly sie jednak (te z ulic Londynu-widac czyszczone, z
              przejazdu wozu z bomba) w odnalezieniu sprawcy.
          • humbak Re: zesnania świadków? 07.06.06, 11:30
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43187638&a=43190001
            Jak ktoś mi kradnie rower z piwnicy, to są ślady włamania najpewniej. Jeśli nie ma... naprzykład dlatego że złodzieje byli na to zbyt cfani, to mam przerąbane:)
            • po_godzinach Re: zesnania świadków? 07.06.06, 11:34

> Jak ktoś mi kradnie rower z piwnicy, to są ślady włamania najpewniej. Jeśli
              nie
              > ma... naprzykład dlatego że złodzieje byli na to zbyt cfani, to mam
              przerąbane
              > :)
              >

Rzecz w czym innym: w zaufaniu do obywatela. Zaufanie to polega na tym, ze nie
              udowadnia się niewinności, tylko winę. Nie udowadnia sie prawdy, tylko
              kłamstwo - i tak dalej.

Postepowanie przeciwne to destrukcja zycia społecznego i więzi społecznych - a
              to jest podstawa zdrowego państwa.
              • humbak Re: zesnania świadków? 07.06.06, 11:38
                No właśnie. Nie udowadnia się niwiny- a więc najpierw trzeba dowieść że napad był, bo jeśli był napad, to ktoś jest winny.
                • po_godzinach No nie wiem :) 07.06.06, 11:47
                  Wyobraź sobie, że cię napadnięto w taki, czy inny sposób. Że czujesz się
                  napadnięty.

Zgłaszasz to na policji, która mówi ci, że twoje zeznanie jest niewiarygodne,
                  bo nie było świadków a ci, którzy byli kwestionują to, że czujesz się
                  napadnięty.

No i policja każe ci udowodnić, że czułeś się napadnięty.

Cała ta sytuacja dotyczy przeciez każdego z nas. Dla jednych napaścia będzie
                  pobicie, dla innych będzie to wulgarne i agresywne zachowanie - na przykład
                  wobec towarzyszącej ci kobiety.
                  • humbak Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:49
                    Wiesz, jak przychodzę na Policję z podbitym okiem, rozbitym łukiem brwiowy, potarganą fryzurą cfhociaż, to przynajmniej moja wiarygodność rośnie. Trza mieć jakiekolwiek dowody.
                    • po_godzinach Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:51
                      No tak, a jesli bili fachowo - tak, zeby nie zostawiac sladów - jesteś
                      podejrzany o fałszywe zeznania :))
                      • humbak Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:53
                        Niestety. Chyba że pójdę najpierw do lekarza sądowego, on dokona oglądzin i mi poświadczy na papirze że mam odbite nerki i obszerne wylewy wewnętrzne na skutek fachowego pobicia.
                        • po_godzinach Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:55
                          Ja wolę inaczej: wolę, aby policja uwierzyła mi, że zostałam napadnięta. Jeśli
                          będę kłamała, po prostu sprawcy nie zostaną wykryci a cała sprawa umorzona.

Wolę, gdy władza ma zaufanie do obywatela.
                          • humbak Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:56
                            A policja traci czas, który mogłaby spożyktować na łapanie przestępców, alboi inspirowanie się hamerykańskimi kolegami i pochłanianie oponek z kawą?
                            • po_godzinach nie zgadzam się 07.06.06, 12:01
                              policja jest od tego, aby KAŻDE zgłoszenie potraktowała serio i z odpowiednią
                              powagą - po to, aby obywatel miał do niej zaufanie
                              • humbak Re: nie zgadzam się 07.06.06, 12:04
                                Hmmm... a nie potraktowała?
                                • po_godzinach Re: nie zgadzam się 07.06.06, 12:06
                                  potraktowała i chwała jej za to

my tu jednak mówimy o tym, czy powinna potraktować (z powagą), czy nie
                                  • humbak Re: nie zgadzam się 07.06.06, 12:09
                                    Nie. Ja powiedziałem że należy udowodnić że napad był, nie że nie należy tego badać.
                                    • po_godzinach no dobrze 07.06.06, 12:11
                                      w jaki sposób uważasz, że trzeba to, iz napad był udowodnić?
                                      • humbak Re: no dobrze 07.06.06, 12:14
                                        Kropek napisał że ciuch rabina został poddany analizie- to już coś.
                                        Skoro są kamery, należy ustalić z ofiarą i świadkami dokładne miejsce zajscia, potem zweryfikować.
                                        Poza tym nie wiem co to za świadkowie. Jeśli towarzysze rabina, to moąnaby sprócować znaleźć znaleźć dodatkowych świadków.
                                        • po_godzinach rozumiem, ze policja to robi 07.06.06, 12:17
                                          i do czasu, az nie zrobi, wszelkie dywagacje na temat "napadli", "nie napadli"
                                          sa co najmniej nie na miejscu
                                          • humbak Re: rozumiem, ze policja to robi 07.06.06, 12:18
                                            Dlaczego? Można sobie dywagować na podstawie doniesień. Co to szkodzi?
                                            • po_godzinach Re: rozumiem, ze policja to robi 07.06.06, 12:20
                                              Dywagowanie nic nie szkodzi, natomiast bezpodstawne oskarżanie rabina o
                                              kłamstwo - szkodzi, bo jest obrzydliwe.
                                              • humbak Re: rozumiem, ze policja to robi 07.06.06, 12:22
                                                No jakaś podstawa jest, choć być może nie wystarczająca.
                                                • po_godzinach jaka? 07.06.06, 12:23
                                                  • humbak Re: jaka? 07.06.06, 12:29
                                                    JEśli nie widać na kamerach tam zainstalowanych, to jest to podejrzane. Choć T800 musiałby najpierw wiedszieć jak te kamery działają.
                                                  • po_godzinach Re: jaka? 07.06.06, 12:33
                                                    "JEśli nie widać na kamerach tam zainstalowanych, to jest to podejrzane"

Aha, mamy więc trzy możliwości:

1. kamery zarejestrowały rabina, który nie został napadnięty w miejscu, które
                                                    wskazuje i które było kamerowane

2. kamery zarejestrowały inne miejsce, niz wskazane miejsce napadu, nie są więc
                                                    dowodem na nic

3. nie wiemy, jak kamery działają

która odpowiedź pan wybiera? :)
                                                  • humbak Re: jaka? 07.06.06, 12:37
                                                    Yyyy... dać mi szansę!
                                                    A poważnie- napisałem że jest podstawa, choć być może niewystarczająca. T800 chyba się pospieszył.
                                                  • po_godzinach Re: jaka? 07.06.06, 12:39
                                                    Moim zdaniem nie ma podstawy.

t-800 nie "pośpieszył się" - on juz "wie", jak było - ma taką tezę i tyle

mozna współczuć
                                                  • humbak Re: jaka? 07.06.06, 12:40
                                                    TEraz twoje podstawy uważam za niewystarczające:]
                                                  • po_godzinach Re: jaka? 07.06.06, 12:47
                                                    cholerka ...

moje podstawy są takie, ze nie wiemy, jak było

poza tym nie wydaje mi sie, aby powazna bardzo osoba, jaka jest rabin cos
                                                    takiego sobie wymyśliła

no i poza tym opisana wersja wydarzeń (z tym "Polska dla Polaków") wydaje mi
                                                    sie dość prawdopodobna (chocby dlatego, że takich napisów na murach jest
                                                    niemało)

reszta jest tylko domniemaniem, jesli ktos postawił sobie tezę: rabin kłamie,
                                                    będzie w to wierzył i już
                                                  • mysz_polna5 Re: jaka? 07.06.06, 12:54
                                                    po_godzinach napisała:

> cholerka ...

> moje podstawy są takie, ze nie wiemy, jak było

> poza tym nie wydaje mi sie, aby powazna bardzo osoba, jaka jest rabin cos
                                                    > takiego sobie wymyśliła

> no i poza tym opisana wersja wydarzeń (z tym "Polska dla Polaków") wydaje mi
                                                    > sie dość prawdopodobna (chocby dlatego, że takich napisów na murach jest
                                                    > niemało)

> reszta jest tylko domniemaniem, jesli ktos postawił sobie tezę: rabin kłamie,
                                                    > będzie w to wierzył i juz

*******************************************************************************

A mnie cholerka sie wydaje, ze to jest prowokacja ... jak cholerka! I nie
                                                    koniecznie rabina. O cholerka!
                                                    No i zgadnij , kto tu ma racje ... cholerka :)))))))))))))))))
                                                  • humbak Re: jaka? 07.06.06, 13:51
                                                    Czepliwa mysz... no proszę. Ładnie to tak?:) A generalnie:
                                                    do Po_godzinach- nie wiesz czemu T800 napisał co napisał... chyba że dalej to napisał a ja o tym nie wiem:)
                                                    do Myszy- też mi coś tu śmierdzi. I faktycznie niekoniecznie rabin o tym wie. Okrzyk Polska dla Polaków brzmi w tej cytuacji mało wiarygodnie. Kretyni od takich haseł rzucili by jakimś hasłem odnoszącym się bezpośrednio do rabina jak sądzę.
                                                  • po_godzinach Re: jaka? 07.06.06, 13:57
                                                    "> do Po_godzinach- nie wiesz czemu T800 napisał co napisał... chyba że dalej
                                                    to napisał a ja o tym nie wiem:)"

Nie wiem, dlaczego napisał:
                                                    "O tym pajacu co go „napadli” z dezodorantem",
                                                    ale domniemywam, ze nazwanie kogoś "pajacem" wynika z chęci dokopania mu, zaś
                                                    wzięcie w cudzysłów słowa "napadli" sugeruje, że autor kwestionuje fakt napadu

Dalej równiez pisał różne bzdury - jak to on :)

Pozdrawiam Cię, Humbaku - lubię z Tobą rozmawiać :)
                                                  • humbak Re: jaka? 07.06.06, 14:01
                                                    Myślę że za ostro go oceniasz, ale to twoja sprawa.

"Pozdrawiam Cię, Humbaku - lubię z Tobą rozmawiać :)"

Cieszy mnie to, również nie narzekam:)
                                                  • humbak PS 07.06.06, 12:37
                                                    no i zeszliśmy na dno:)
                                                  • humbak PPS 07.06.06, 12:39
                                                    Albo na skrajną prawicę. Jak kto woli.
                                                  • po_godzinach Re: PS 07.06.06, 12:39
                                                    :)

myslę też, że wyczerpaliśmy temat
                                                  • humbak Re: PS 07.06.06, 12:40
                                                    W sumie to tak. Dziękuję za dyskusję.
                  • cie778 Re: No nie wiem :) 07.06.06, 11:51
                    po_godzinach napisała:

> Zgłaszasz to na policji, która mówi ci, że twoje zeznanie jest niewiarygodne,
                    > bo nie było świadków a ci, którzy byli kwestionują to, że czujesz się
                    > napadnięty.

Kiedy tam świadków jest kilku, tylko (zgodnie z tym co t-800 zapodał) ich
                    zeznania są sprzeczne z materialnymi dowodami. Co może prowadzić do wniosku, że
                    kłamali, ergo również samego napadu nie było.
                    • po_godzinach nie 07.06.06, 11:53
                      to prowadzi do wniosku, ze sprawa nie jest jednoznaczna

na pewno zas nie mozna mówic, że wiadomo z całą pewnością, jak to było
                      • cie778 Re: nie 07.06.06, 12:59
                        po_godzinach napisała:

> to prowadzi do wniosku, ze sprawa nie jest jednoznaczna
                        >
                        > na pewno zas nie mozna mówic, że wiadomo z całą pewnością, jak to było

To może zgodzimy się co do faktu, że inaczej interperujemy stwierdzenie "nie ma
                        zapisu napadu"?

Dla mnie z tego wynika, że w miejscu gdzie miał być napad - żadnego napadu na
                        nagraniach nie ma. Pewne wątpliwości może to budzić, bo w tamtym rejonie kamer
                        jest więcej niż psów, a wg policji - przynajmniej kilka skierowanych na miejsce
                        napadu.
                        Dla Ciebie z braku nagrania wynika, że rabina napadli w miejscu gdzie kamer nie
                        ma/były nieczynne.

Pozostaję w przekonaniu, iże moje stanowisko jest lepiej uzasadnione jednakże
                        przy niewielkiej ilości danych serwowanych przez media głównie jest to w dużej
                        mierze kwestia wiary.

Pozostaje czekać na wyniki śledztwa
                        Pozdrawiam
                        jasiol
                        • po_godzinach Re: nie 07.06.06, 13:07
                          > To może zgodzimy się co do faktu, że inaczej interperujemy stwierdzenie "nie
                          ma
                          > zapisu napadu"?

Zgodzimy się.
                          Miło byłoby, gdybyśmy równiez zgodzili sie na stwierdzenie: "Nie ma zapisu
                          braku napadu" (czyli nie ma zapisu spacerującego rabina, którego nikt nie
                          napadł)

Jeśli to zdanie jest prawdziwe:
                          wg policji - przynajmniej kilka skierowanych na miejsce
                          > napadu.

> Dla Ciebie z braku nagrania wynika, że rabina napadli w miejscu gdzie kamer
                          nie
                          > ma/były nieczynne.

Nie, tak nie napisałam.
                          Jesli chcemy dac wiarę zapisowi kamer, musimy uznać, że albo jest zapis rabina
                          spokojnie spacerującego, albo jest zapis bez zarejestrowania jego osoby w ogóle
                          (więc kamerowano inne miejsca lub rabin w tym rejonie w ogóle nie przebywał)

> Pozostaje czekać na wyniki śledztwa
                          > Pozdrawiam

I tu sie zgadzam

Pozdrawiam wzajemnie :)
                          • cie778 Re: nie 07.06.06, 15:02
                            po_godzinach napisała:

> > To może zgodzimy się co do faktu, że inaczej interperujemy stwierdzenie
                            > > "nie ma zapisu napadu"?
                            >
                            > Zgodzimy się.

No to coś już się udało ustalić na dobry początek :-)

> Miło byłoby, gdybyśmy równiez zgodzili sie na stwierdzenie: "Nie ma zapisu
                            > braku napadu" (czyli nie ma zapisu spacerującego rabina, którego nikt nie
                            > napadł)

Miło byłoby, ale tego to ja nie wiem. ;-) Skąd masz taką informację?

> > Dla Ciebie z braku nagrania wynika, że rabina napadli w miejscu gdzie
                            > > kamer nie ma/były nieczynne.
                            >
                            > Nie, tak nie napisałam.
                            > Jesli chcemy dac wiarę zapisowi kamer, musimy uznać, że albo jest zapis
                            > rabina spokojnie spacerującego,

Nikt oficjalnie tego nie potwierdził ale też nie zaprzeczył.

> albo jest zapis bez zarejestrowania jego osoby w ogóle (więc kamerowano
                            > inne miejsca lub rabin w tym rejonie w ogóle nie przebywał)

Jakie inne miejsce? Jak rabin powiedział, gdzie go napadli to się okazało,
                            że miejsce jest filmowane z paru punktów. Już szybciej uwierzę, że rabinowi
                            się poplątały ze zdenerwowania miejsca i rzeczywisty napad miał miejsce poza
                            zasięgiem kamer - ale co ze świadkami wtedy?

> > Pozostaje czekać na wyniki śledztwa
                            >
                            > I tu sie zgadzam
                            >
                            To czekamy :-)

> Pozdrawiam wzajemnie :)

To ja raz jeszcze pozdrawiam. I dzięki za sympatyczną rozmowę

jasiol
            • kropek_oxford Ubrania rabina jest w badaniu laboratoryjnym na 07.06.06, 12:04
              slady zapachowe.
              • pure_truth Re: Ubrania rabina jest w badaniu laboratoryjnym 07.06.06, 13:12
                kropek_oxford napisał:

> slady zapachowe.

No patrz sie, i pewnie odkryja pieprz i czosnek.
        • gosc.z.korony mnie niepokoki coś innego: 07.06.06, 11:09
          jakie są przyczyny nazywania kogoś, kto pełni określone i wiadome, społeczne
          funkcje ,,pajacem'' i ,,kłamcą''?
          • t-800 Re: mnie niepokoki coś innego: 07.06.06, 11:12
            Wyzywasz od hitlerowców, a się oburzasz za "pajaca" i "kłamcę"? Paradne! :-)))
            • gosc.z.korony Wyzywam i będę wyzywał! 07.06.06, 11:22
              Dokąd natrafiać będę na ludzi, którzy z WIADOMYCH POBUDEK podburzają do nienawiści.
              I nie o żadną ,,paradę'' tu idzie.
              • t-800 Re: Wyzywam i będę wyzywał! 07.06.06, 11:26
                Spiski wietrzysz?
                • gosc.z.korony ,,spiski'' to może być wzorek na sukni 07.06.06, 11:29
                  a ,,wietrzy'' pies.
                  A więc jako OBYWATEL I CZŁOWIEK nie wiem o czym mowa...
                  • t-800 Re: ,,spiski'' to może być wzorek na sukni 07.06.06, 11:30
                    Taa, "pajac" to strasznie obraźliwe. Co innego "hitlerowiec", no nie, człowieku
                    i obywatelu? :-)
                    • gosc.z.korony słowo ,,hitlerowiec'' użyte w stosunku do Ciebie 07.06.06, 11:36
                      ma pełnić funkcje odstraszająco-profilaktyczne.
                      Natomiast słowo ,,pajac'' skierowane do znanego polskiego rabina, jest w
                      najlepszym razie przejawem głupoty, a w najgorszym nienawiści.
                      A od nienawiści do zbrodni droga niedaleka...
                      Ot i cała sprawa.
                      • t-800 Re: słowo ,,hitlerowiec'' użyte w stosunku do Cie 07.06.06, 11:39
                        Niezwykle interesująca dialektyka. :-) "Hitlerowiec" pełni jakieś tam funkcje, a
                        "pajac" przejaw "głupoty" i "nienawiści". Ehehehehehehehehehehehe!!! :-)))

Zapisz się do demokratów.pl. Tam Cię nauczą tolerancji i wolności słowa oraz
                        poszanowania poglądów innych. :-)
                        • gosc.z.korony ,,t-800'' widzę że ,,opancerzony'' z Ciebie typ 07.06.06, 11:44
                          dawniej: ,,zakuty łeb''.
                          • cie778 Re: ,,t-800'' widzę że ,,opancerzony'' z Ciebie t 07.06.06, 11:46
                            gosc.z.korony napisał:

> dawniej: ,,zakuty łeb''.

No widzisz? Nie jesteś w stanie użyć żadnych argumentów mających związek ze
                            sprawą. Wyłącznie wyzwiska lub coś, co za wyzwiska uważasz. Brakuje już tylko
                            faszystów i moherów do kompletu.
                            A do meritum - tzn. poważnych wątpliwości co do zaistnienia samego napadu to ani
                            słowa. Żałosne dosyć.

jasiol
                            • gosc.z.korony Rączki i nóżki opadają... 07.06.06, 12:00
                              Na skutek braku ,,jasnowidzenia'' Szanownego Kolegi.
                              Dla mnie oczywiste jest, że nazywanie ,,pajacem'' znanego rabina nie ma nic
                              wspólnego z chęcią ,,wyjaśnienia sprawy'', a wiąże się raczej z próbą
                              udowodnienia z góry założonej tezy.
                              Ale skoro Ty tego nie rozumiesz, to Twój i tylko Twój problem.
                              Czytaj zatem uważniej i szerzej, to może zrozumiesz dlaczego czasem ludzie klną.
                              • cie778 Re: Rączki i nóżki opadają... 07.06.06, 12:23
                                gosc.z.korony napisał:

> Dla mnie oczywiste jest, że nazywanie ,,pajacem'' znanego rabina nie ma nic
                                > wspólnego z chęcią ,,wyjaśnienia sprawy'', a wiąże się raczej z próbą
                                > udowodnienia z góry założonej tezy.

Być może a nawet bardzo prawdopodobne, że t-800 ma już wyrobione zdanie na
                                sprawę i dlatego używa epitetów. Jednakże oprócz epitetów przedstawił pewne
                                argumenty - w postaci doniesienia o jakiś tam wynikach śledztwa.
                                Ty nie raczyłeś użyć _żadnych_ argumentów odnoszących się czy to jego
                                doniesienia czy meritum sprawy czyli napadu na rabina. Użyłeś za to w wielkiej
                                obfitości epitetów i to również takich za które naprawdę można dostać po twarzy
                                albo trafić do sądu (w zależności od temperamentu i możliwości dyskutanta) - w
                                Polsce wiele osób nadal kojarzy kim był Hitler.

jasiol
          • humbak Re: mnie niepokoki coś innego: 07.06.06, 11:32
            To może być niepokojące. Fakt, choć nie wiem czy niepokój jest w tym przypadku właściwy.
      • skrzat-co-ma-150-lat [...] 07.06.06, 11:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • gosc.z.korony bardzo mi miło. 07.06.06, 11:12
          Że jestem tak ,,mocno pojeb... z nienawiści'' do tych co nienawidzą.
          W kręgach innych niż Twoje, nazywają to: ,,zdrową reakcją'', ,,obywatelską
          postawą'', albo ,,zapobieganiem nieszczęściu''.
      • ab554 Re: Kamera nie zarejestrowała, więc banda 07.06.06, 11:13
        Gosciu- nie przesadzaj ,Rabin sie zgnebil wlasnymi recami , bez nozy , a nawet
        bez gazu pieprzowego, my se tylko robimy jaja,gdyby to byl wodz indianski
        Winnetou z kolegami , tez bysmy sobie robili ,chociaz Indianie nie robia takich
        numerow , bo maja honor.
      • siekiera77 Re: Kamera nie zarejestrowała, więc banda 07.06.06, 11:21
        gosc.z.korony napisał:

> forumowych hitlerowców będzie teraz gnębić Żyda?!

gosciu w koronie
        wlasnie dostales wirtualnie w pysk
        za nazwanie mnie hitlerowcem
        wal sie buraku!
        • gosc.z.korony barbarzyńcę i prostaka poznać nie tylko po tym 07.06.06, 11:27
          że pięścią wali, ale i po tym że język ojczysty przeinacza.
          Nie jestem żadnym ,,gościem w koronie'' a ,,gościem z Korony'', czyli z polskiej
          części dawnej Rzeczypospolitej Obojga Narodów.
          Zapomnij więc Dobry Człowieku o jakimkolwiek ,,dawaniu w pysk'', bo do tego
          potrzebna jest i kultura i wiedza. :(
          • siekiera77 Re: barbarzyńcę i prostaka poznać nie tylko po ty 07.06.06, 11:59
            no dobra
            jestes Dobrym Burakiem z korony
            obojga narodow :-)
            i dostajesz jeszcze raz wirtualnie
            w pape za tego hitlerowca :-(
      • michal00 Kluczowe pytanie - co kamery (bylo ich kilka) 07.06.06, 11:41
        zarejestrowaly? Nie dziwi cie wcale, ze zadna kamera nie zarejestrowala napadu?
        • pandada znajdź jeszcze jeden napad 07.06.06, 12:03
          którego sprawców nie zarejestrowały kamery. I dalej się dziw.
    • ab_extra Mówiłem, że proces pojednania się zaostrza? :)))) 07.06.06, 11:05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43189060
      • gosc.z.korony tak, tak, z demagogii ,,bdb'' 07.06.06, 11:13
        Wpisz sobie do dzienniczka.
        • ab_extra Obyty jestem, 16 lat czytałem opiniotwórczą GW 07.06.06, 11:33
          • gosc.z.korony To teraz weź się za ,,ND'', TV Trwam i Radio Maryj 07.06.06, 11:37
            Maryja... wtedy dopiero zrozumiesz jak można na tym polu poszaleć :)
            • ab_extra Ja mówię o morderczym procesie pojednania, a tam 07.06.06, 11:44
              pono sami chorzy z nienawiści, więc o pojednaniu i tolerancji, od których
              kamień na kamieniu nie zostaje, niczego się tam nie dowiem.
              • gosc.z.korony obrona z atakiem Ci się myli 07.06.06, 11:55
                i czasy spokojne z ideologiczną wojną też.
                Czy masz opaskę na oczach, że nie widzisz zmasowanego ataku nacjonal-katolików
                na mniejszości i na ludzi o tolerancyjnym usposobieniu?
                Ile można spokojnie i tolerancyjnie podchodzić do ,,adwersarzy'', którzy gdy
                tylko wyczują że się z nimi nie zgadzasz, zaraz idą w obraźliwy ton?
                W końcu człowieka krew zalewa i też zaczyna walczyć, no bo w końcu z jakiej
                racji nieustannie ustępować? W imię czego oddawać pole społecznej dyskusji
                zwolennikom jednej tylko opcji - nacjonal-kaltolickiej właśnie?
                Rozejrzyj się. Poczytaj rozliczne wątki na tym forum, może zrozumiesz o czym mówię.
                pozdr
                • ab_extra Widzę nadzwyczajne ozywienie róznych radykałów, 07.06.06, 12:14
                  w tym skarajnych, do których zaliczam tak samo MW jak i tęczowe oszołomstwo.
    • karlin Duchowni miewają wizje 07.06.06, 11:09
      Dal nich samych oraz dla wiernych równie realne, jak pustostan w głowie
      Niesiołowskiego.
      • janbezziemi Nie ma sensu 07.06.06, 11:22
        Inicjator wątku ma zwidy. Dyskutowanie z psychopatami nie ma sensu.
        • gniewko_syn_ryba Re: Nie ma sensu 07.06.06, 11:38
          Tzn. co ? Nie ma w dzisiejszym "Dzienniku" 20 strony ani cytowanej informacji
          ???!!! :-000
          • karlin Wizji 07.06.06, 11:40
            nie da się "skręcić" kamerą.

Ale ani duchownemu, ani jego wyznawcom to niczego nie udowodni.
    • dr.krisk Piękny post! Jak za PRL-u! 07.06.06, 11:41
      Po pierwsze, na samym wstępie nazwano Schudrucha "pajacem", co ma sugerowac że
      osoba to niepoważna i wiary jej dawać nie powinniśmy (Dlaczego? Nie wiadomo..).
      Zaatakowany został "dezodorantem" - co podkreśla absolutną błahość zajścia. Ot,
      pajac potraktowany Old Spice'm......
      Najlepsze na koniec! Określenie "kamery nie zarejestrowały zajścia" oznaczać
      może wszystko - mogły byc wyłączone, skierowane w inną stronę, miały zapaćkane
      obiektywy, itd. Ale logika formalna mocą stroną t-800 nie jest....
      Jak nic - przypomina mi się język i metody propagandy PRL-u.....
      Nauka nie poszła w las, t-800 (towarzysz - 800?).
      • t-800 Ustalenia policji 07.06.06, 11:43
        Ustalenia policji:

[...] podbiegł młody człowiek, krzyknął „Polska dla Polaków”, pchnął go a
        następnie prysnął w jego kierunku niezidentyfikowaną substancją w aerozolu,
        która nie wywołała żadnych skutków, po czym uciekł.

W wyniku tego incydentu nikomu nic się nie stało.

www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=1941

To się nadaje do jakiegoś kabaretu! :-)))
        • dr.krisk Twój kabaret.... 07.06.06, 11:45
          Rozumiem, że mogę na ulicy do ciebie podejść, opluć, popchnąć, obsobaczyć i
          spokojnie sobie odejść.
          No tak, szkoła bon-tonu Andrzeja Leppera....
          Nadaje się do kabaretu, ale czarny to humor.
          • t-800 Re: Twój kabaret.... 07.06.06, 11:47
            dr.krisk napisał:

> Rozumiem, że mogę na ulicy do ciebie podejść, opluć, popchnąć, obsobaczyć i
            > spokojnie sobie odejść

Oczywiście! :-) I nawet KILKA kamer w centrum Warszawy tego nie zarejestruje. :-)
            • dr.krisk Re: Twój kabaret.... 07.06.06, 11:50
              t-800 napisał:

> Oczywiście! :-) I nawet KILKA kamer w centrum Warszawy tego nie
              > zarejestruje. :
              Również nie zarejestrują tego wydarzenia kamery w Ustrzykach Górnych, Parczewie
              oraz Bolejewie (bo tam nie ma kamer).
              Gratuluję logiki :)))

• michal00 Re: Twój kabaret.... 07.06.06, 11:51
                " To zdarzenie powinny nagrać kamery zamontowane w pobliskich hotelach i
                sklepach – mówi oficer stołecznej policji”"

Oficer nie wie co mowi?
                • dr.krisk Czy was chłopaki zupełnie pokręciło???? 07.06.06, 11:57
                  michal00 napisał:

> " To zdarzenie powinny nagrać kamery zamontowane w pobliskich hotelach i
                  > sklepach – mówi oficer stołecznej policji”"
                  >
                  > Oficer nie wie co mowi?
                  Oficer wie co mówi, tylko ty nie wiesz co piszesz.
                  Czy w szkołach już nie uczą logiki???????
                  • michal00 Re: Czy was chłopaki zupełnie pokręciło???? 07.06.06, 11:59
                    >Oficer wie co mówi, tylko ty nie wiesz co piszesz.

Wiem co pisze, ale ty chyba nie rozumiesz co czytasz.
                    • kropek_oxford Oj, Michal - ty naprawde sie nie znasz: policja 07.06.06, 12:54
                      zna z doswiadczenia, JAK BARDZO KAMERY CCTV SA ZAWODNE. I dlatego dla niej brak
                      napadu z braku zapisu video NIE WYNIKA. Jesli znasz angielski, to przeczytaj
                      sobie jedna z ostatnich glosnych spraw o morderstwo w UK - dokladnie taka sama
                      sprawa: kamera nie zarejestrowala (nb. morderce zlapano innym sposobem)
                      news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4287061.stm
                      • michal00 Re: Oj, Michal - ty naprawde sie nie znasz: polic 07.06.06, 13:02
                        Kropecki, ja wiem, ze kamery sa zawodne, ale z artykulu nie wynika, ze kamery
                        zawiodly. Natomiast jest napisane, ze policjant "dziwi sie", ze kilka kamer
                        niczego nie zarejestrowalo. Nie "dziwilby sie", gdyby byly niesprawne, bo
                        niezarejestrowanie zdarzenia przez niesprawna kamere zdziwienia budzic nie
                        moze.
                        • karlin Zdziwienie mogły wzbudzić tylko dwie rzeczy 07.06.06, 13:11
                          Na filmie widać spacerującego rabina, na którego nikt nie napada, albo na
                          filmie, pokazującym wskazane miejsce o wskazanej porze, nie ma ani rabina ani
                          napadu.
                          • siekiera77 Re: Zdziwienie mogły wzbudzić tylko dwie rzeczy 08.06.06, 23:49
                            karlin napisał:

> Na filmie widać spacerującego rabina, na którego nikt nie napada, albo na
                            > filmie, pokazującym wskazane miejsce o wskazanej porze, nie ma ani rabina ani
                            > napadu.

zdziwienie???
                            szanpan raczy zartowac!
                            ja bym sie raczej wkoorwil
                            tak samo zreszta jak zwolennicy
                            "teorii napadowej" :-)))))
                • kropek_oxford Kamery CCTV na BBC tez powinny nagrac podkladanie 07.06.06, 12:48
                  bomby (dokladnie: porzucanie samochodu, nafaszerowanego materialem wybuchowym),
                  a tego jednak nie zrobily:)
                  news.bbc.co.uk/1/hi/uk/1200999.stm
                  Mowie wam - nie ufajcie przesadnie TECHNICE:)
        • nurni napad mogl miec miejsce 07.06.06, 12:05
          "Nieznani sprawcy podpalili w nocy z soboty na niedzielę ośrodek żydowski w XI
          dzielnicy Paryża - poinformowały w niedzielę francuskie media. Na zewnątrz
          budynku policja odkryła wymalowane swastyki oraz napisy antyżydowskie.

W niedzielę czyn antysemicki potępili prezydent Jacques Chirac, premier Jean
          Pierre Raffarin, minister spraw wewnętrznych Dominique de Villepin oraz mer
          Paryża Bernard Delanoe. Wszyscy podkreślali konieczność jak najszybszego ujęcia
          i ukarania sprawców, wskazując, że jest to czyn tym bardziej bolesny, że Paryż
          obchodzi właśnie 60. rocznicę wyzwolenia spod okupacji niemieckiej"

www.liberator.org.pl/index.php?see=art&art_id=2040

Podejrzanym jest Żyd
          W nocy z 22 na 23 sierpnia w Paryżu podpalony został budynek ośrodka
          żydowskiego. Paryska policja potwierdziła, iż zatrzymała w związku z tą sprawą
          mieszkającego w Paryżu, ok. 50-letniego Żyda. Nie wyjawiono nazwiska
          podejrzanego, którego scharakteryzowano jako bezdomnego i "psychicznie
          niezrównoważonego". (za WJC, 31 sierpnia 2004

fzp.jewish.org.pl/news08.html

Moze to byl rowniez ktos niezrownowazony ktorego zabolalo pominiecie kwestii
          zydowskiej przy okazji jakiegos waznego wydarzenia. Francuska policja okreslila
          go mianem niezrownowazonego - calkiem trafnie.
        • ab_extra Przy czym wersja rabina jest jeszcze inna 07.06.06, 12:10
          "Napastnik" krzyknął przechodząc obok i minął rabina, ten pogonił
          za "napastnikiem" i zaatakował go, ten go odepchnął i prysnął "czymś" po czym
          uciekł :)
          • t-800 Re: Przy czym wersja rabina jest jeszcze inna 07.06.06, 12:15
            Jest jeszcze jedna wersja (tyle ich jest! do wyboru, do koloru!), mianowicie ze
            ktoś psiknął rabina gazem pieprzowym w twarz i uciekł, a rabin zaczął go gonić.

Ja proponuję, żeby ktoś psiknął sobie gazem w twarz i spróbował pobiegać. :-)))
      • michal00 Re: Piękny post! Jak za PRL-u! 07.06.06, 11:48
        Tylko ze w "DZ" nie jest napisane, ze kamery nie zarejestrowaly zdarzenia z
        podanych przez ciebie powodow, ale ze "policjanci sie dziwia", co wskazuje na
        to, ze kamery byly sprawne.
        • dr.krisk Czytanie między wierszami... 07.06.06, 11:54
          michal00 napisał:

> Tylko ze w "DZ" nie jest napisane, ze kamery nie zarejestrowaly zdarzenia z
          > podanych przez ciebie powodow, ale ze "policjanci sie dziwia", co wskazuje na
          > to, ze kamery byly sprawne.
          A niby dlaczego zdziwienie policjantów wskazuje na sprawnośc kamer???
          Czy uzyskano zapis pokazujący jak Schudrich spaceruje sobie nie niepokojony i
          knuje zbrodniczą prowokację? Raczej nic na to nie wskazuje.
          U mnie na uczelni obrabowano samochód na monitorowanym parkingu. "Kamery nie
          zarejestrowały zdarzenia". Niewielka pociecha dla właściciela obrobionego
          auta...
          • michal00 Re: Czytanie między wierszami... 07.06.06, 11:57
            >A niby dlaczego zdziwienie policjantów wskazuje na sprawnośc kamer???

Ano dlatego, bo gdyby te kamery byly niesprawne, to policjanci nie byliby
            zdziwieni, ze nie zarejestrowaly napadu. Proste?
            • po_godzinach a zarejestrowano brak napadu? 07.06.06, 11:59
              • michal00 Re: a zarejestrowano brak napadu? 07.06.06, 12:01
                Jezeli kamery byly sprawne, to pewnie zarejestrowaly "brak napadu".
                • po_godzinach to czemu o tym nikt nie mówi? 07.06.06, 12:03
                  przeciez wtedy nie byłoby zadnych wątpliwości
                  • michal00 Re: to czemu o tym nikt nie mówi? 07.06.06, 12:07
                    Pewnie z ostroznosci. Nieporecznie jest zarzucac klamstwo rabinowi w
                    antysemickiej Polsce. Mozliwe sa tez inne wyjasnienia - oficer i/lub
                    dziennikarz nie wiedza co mowia/pisza albo sa antysemitemi i prowokatorami.
                    • po_godzinach zarzucasz policji krętactwo? 07.06.06, 12:10
                      • michal00 Re: zarzucasz policji krętactwo? 07.06.06, 12:17
                        udajesz idiotke?
                        • po_godzinach ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:21
                          jesli zapis z kamery ma byc dowodem, poprosimy o ten zapis - i to wszystko
                          • michal00 Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:30
                            Przylaczam sie do prosby o zapis, choc nie wierze w jej skutecznosc. Rabin-
                            klamca moglby zaszkodzic "dialogowi".
                            • po_godzinach Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:35
                              własciwie to ci współczuję, jakieś takie nieciekawe masz wnętrze :)
                              • michal00 Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:37
                                wiesz co - gowno mnie twoje wspolczucie obchodzi. To tak dla zakreslenia granic
                                naszej dyskusji.
                                • dr.krisk I to się nazywa Wyjście Smoka! 07.06.06, 12:39
                                  michal00 napisał:

> wiesz co - gowno mnie twoje wspolczucie obchodzi.
                                  Zawsze lubię, jak znękany adwersarz zaczyna rzucać obelgami. Znaczy -
                                  trafiony/zatopiony.
                                  Dawaj jeszcze, ulżyj sobie!!!
                                  • t-800 Re: I to się nazywa Wyjście Smoka! 07.06.06, 12:40
                                    Ja, nie chwaląc się, zatopiłem Gościa z Korony samym założeniem wątka!
                                    • po_godzinach niepoprawny marzyciel :)) 07.06.06, 12:41
                                • po_godzinach Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:40
                                  tak czy owak - współczuję :))

... a może nawet tym bardziej?
                                  • michal00 Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:47
                                    splywaj juz, bo nudna jestes...
                                    • t-800 Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 12:55
                                      To jej elementarz: psphome.dhtml.pl/reguly_erystyka.html
                                      Wszystkie chwyty ma opanowane do perfekcji. Rasowa demokratka.pl + "GW" w
                                      prenumeracie teczkowej, inteligentka, znaczy się. :-)
                                      • po_godzinach no już, chłopcy 07.06.06, 12:57
                                        nie denerwujcie się tak, bo dostaniecie jeszcze jakiegoś choróbska

czasem warto umiec przyjąć porażkę z godnością (czego wam zyczę)
                                        • dr.krisk Wydało się! 07.06.06, 13:00
                                          Na koniec od inteligentek cię wyzwali. Bardzo mi się podobała "teczkowa
                                          prenumerata GW"......
                                          Zbrodnia po prostu!!!!
                                          • t-800 Re: Wydało się! 07.06.06, 13:02
                                            Jak zbrodnia? To jest fakt prasowy! Prasowy, bo dotyczy prasy. ;-)
                                          • po_godzinach Re: Wydało się! 07.06.06, 13:08
                                            każdy używa takich argumentów, na jakie go stać :)
                                      • michal00 Re: ty chyba nie musisz udawać 07.06.06, 13:16
                                        To jej elementarz: psphome.dhtml.pl/reguly_erystyka.html
                                        > Wszystkie chwyty ma opanowane do perfekcji. Rasowa demokratka.pl + "GW" w
                                        > prenumeracie teczkowej, inteligentka, znaczy się. :-)

Tia, michnikowa szkola odwracania kota ogonem, to sie czuje. Naczelna zasada -
                                        Zyd zawsze jest niewinny i nigdy nie klamie, a jezeli ktos twierdzi inaczej, to
                                        jest zlym czlowiekiem. Swoja droga jestem ciekaw, czy ta notatka w "dzienniku"
                                        spowoduje jakies reakcje zainteresowanych.
            • karlin Czy Ty przypadkiem 07.06.06, 12:03
              michal00 napisał:

> Ano dlatego, bo gdyby te kamery byly niesprawne, to policjanci nie byliby
              > zdziwieni, ze nie zarejestrowaly napadu. Proste?
              ---------------------------------------------------------
              nie za wiele oczekujesz od wypryska?

Do t-800:

A Ty się wstydź.

Rzecz dotyczy osoby duchownej, a te jak wiadomo różne rzeczy widzą, słyszą, o
              rozmaitych sobie piszą, opowiadają...

A nam, niewiernym, nic do tego.
            • dr.krisk Jesteś niepoprawny.... 07.06.06, 12:03
              michal00 napisał:

> >A niby dlaczego zdziwienie policjantów wskazuje na sprawnośc kamer???
              >
              > Ano dlatego, bo gdyby te kamery byly niesprawne, to policjanci nie byliby
              > zdziwieni, ze nie zarejestrowaly napadu. Proste?
              Proste, ale nie dla ciebie.
              Ponosi cię wena interpretacyjna, bo koniecznie chcesz coś udowodnić. Na tej
              samej zasadzie mogę twierdzić że np. systematycznie nie chodzisz do pracy. Mam
              wiele tysięcy ludzi, którzy cię w twojej pracy nie widzieli. Bo mieszkają np. w
              Maroku... To twój sposób wnioskowania.
              • michal00 Re: Jesteś niepoprawny.... 07.06.06, 12:19
                Twoja analogia jest do bani. Jeszcze raz. Jezeli wierzyc oficerowi policji na
                ktorego powoluje sie dziennik, to kilka kamer powinno bylo zarejestrowac napad
                (tzn. miejsce napadu bylo w ich polu widzenia). Jezeli wierzyc dziennikarzowi,
                to oficer byl zdziwiony, ze tak sie nie stalo. Gdyby oficer wiedzial, ze kamery
                byly niesprawne, to - do ciezkiej cholery - NIE BYLBY ZDZIWIONY, ze nie
                zarejestrowaly napadu.
                • dr.krisk Biedny misiu.... 07.06.06, 12:22
                  Czy mamy zapis "Schudricha bez napadu"?
                  Jeżeli nie, to możesz sobie gdybać i dywagować "co policjant miał na myśli".
                  Ja mam na myśli tylko to, że nie umiesz wnioskowac logicznie. Mam nadzieję, że
                  masz mało odpowiedzialną pracę.
                  • michal00 Re: Biedny misiu.... 07.06.06, 12:28
                    Z tekstu nie wynika, jaki dokladnie mamy zapis. Moze i tego calego Schudricha
                    wtedy w ogole tam nie bylo. Tekst oglednie daje do zrozumienia, ze zadnego
                    napadu nie bylo. Mozna sie domyslac, ze ta ostroznosc jest spowodowana "dobrem
                    dialogu polsko-zydowskiego": Jezeli tego nie rozumiesz, to szkoda czasu na
                    dyskusje.
                    • dr.krisk O! Robisz postępy! 07.06.06, 12:37
                      michal00 napisał:

> Z tekstu nie wynika, jaki dokladnie mamy zapis.
                      No to po co robisz zgiełk?
                      Sądzę także, że gdyby uzyskano zapis pokazaujący rzeczywistą napaśc, to
                      udowadniałbyś, że to prowokacja....
                      Najwyraźniej cala ta sytuacja coś cię mocno uwiera, zastanawiam się dlaczego...
                      • michal00 Re: O! Robisz postępy! 07.06.06, 12:47
                        > Z tekstu nie wynika, jaki dokladnie mamy zapis.
                        > No to po co robisz zgiełk?

Jaki zgielk? Analizuje wymowe artykulu. Przeszkadza ci to?
                        • t-800 Re: O! Robisz postępy! 07.06.06, 12:52
                          Ona jest niezła. Wszelkie chwyty erystyczne ma opanwane do perfekcji.
                          psphome.dhtml.pl/reguly_erystyka.html
                        • dr.krisk Logopeda z ciebie.... 07.06.06, 12:53
                          michal00 napisał:

> Jaki zgielk? Analizuje wymowe artykulu. Przeszkadza ci to?
                          Tylko śmieszy. Wolałbym analize faktów, a nie wymowy.
                        • gniewko_syn_ryba Re: O! Robisz postępy! 07.06.06, 16:24
                          michal00 napisał:

> > Z tekstu nie wynika, jaki dokladnie mamy zapis.
                          > > No to po co robisz zgiełk?
                          >
                          > Jaki zgielk? Analizuje wymowe artykulu. Przeszkadza ci to?

On jest jak ten radziecki uczony, co wyrywał muchom skrzydła, a potem dziwił
                          się, że nie latają... ;)))
          • po_godzinach no własnie :) to jest najważniejsze :) 07.06.06, 11:59
            "> Czy uzyskano zapis pokazujący jak Schudrich spaceruje sobie nie niepokojony
            i
            > knuje zbrodniczą prowokację?"

jakoś wszystkim to umyka
            • dr.krisk Bo musi wyjść "na nasze"! 07.06.06, 12:06
              po_godzinach napisała:

> jakoś wszystkim to umyka
              Umyka, bo niespecjalnie pilnują.
              Jak fakty są niewygodne, tym gorzej dla faktów!
              • po_godzinach może tylko nie pomyśleli? 07.06.06, 12:08
                że jeśli wiarygodnym dowodem ma byc zapis z kamery, to powinna ona pokazać
                rabina, który nie został napadnięty :)
                • dr.krisk To byłoby zbyt proste! 07.06.06, 12:12
                  po_godzinach napisała:

> że jeśli wiarygodnym dowodem ma byc zapis z kamery, to powinna ona pokazać
                  > rabina, który nie został napadnięty :)
                  Na to wskazywałaby logika, ale najwyraźniej jest ona ostatnio w niełasce.
                  Zapewne mamy tu do czynienia z tzw. logiką stosowaną, pozwalającą udowodnić
                  każdą tezę. Zwłaszcza tę, ktorą bardzo chcemy udowodnić :)
    • nowytor3 Kto tu kłamie? A słyszał ktoś o akcji Magen? 07.06.06, 12:10
      Porównajcie zapisy:
      fzp.jewish.org.pl/kom6.html
      W sobotę w centrum Warszawy zaatakowany został naczelny rabin Polski, Michael
      Schudrich. Młody człowiek zaczepił rabina, zadał mu kilka pytań, po czym -
      wykrzykując hasło "Polska dla Polaków" - uderzył go i zbiegł. Rabin na szczęście
      nie doznał obrażeń.

www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=1941
      Do samego zdarzenia doszło w sobotę ok. godz. 12.30. W okolicy skrzyżowania ulic
      Emilii Plater i Świętokrzyskiej, do idącego z grupą ludzi rabina, podbiegł młody
      człowiek, krzyknął „Polska dla Polaków”, pchnął go a następnie prysnął w jego
      kierunku niezidentyfikowaną substancją w aerozolu, która nie wywołała żadnych
      skutków, po czym uciekł.

Czyżby to było przygotowanie do akcji MAGEN?
      test.jewish.org.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=138&mode=thread&order=0&thold=0
      (proszę to złoćzyc w pasku adresu)

Akcja MAGEN
      Szanowni Państwo, Drodzy Przyjaciele!
      W związku z ostatnimi wydarzeniami i nasilającymi się aktami antysemityzmu
      Związek Gmin Wyznaniowych Żydowskich w RP uruchamia specjalną akcję MAGEN
      (hebr. tarcza, obrona).

Prosimy o kontakt wszystkie osoby, które w ostatnim czasie otrzymywały
      listy, smsy, telefony lub w inny sposób kierowane do nich były
      sformułowania, groźby lub bezpośrednie akty przemocy o charakterze
      antysemickim.
      Prosimy też, żebyście nie kasowali takich smsów lub maili, nie wyrzucali
      listów, tak aby zostały zachowane wszystkie dowody.
      Informacje można przesyłać na specjalny adres magen@jewish.org.pl
      Wszystkie dane traktowane będą jako poufne. Osoby zgłaszające nie muszą
      podawać danych osobowych.
      Teraz jest szansa, że nie zostanie to potraktowane jako akt o znikomej
      szkodliwości społecznej.
      Pod tym adresem możecie Państwo również otrzymać wsparcie i informacje, jak
      należy w takich sytuacjach reagować."
      • ab554 Re: Kto tu kłamie? A słyszał ktoś o akcji Magen? 07.06.06, 12:37
        We Wproscie w ubieglym tygodniu byla inf. o zastraszaniu m. innymiSchnepfa i
        jakiejs zorganizowanej akcji przeciwko Zydom w ostatnim czasie,telefony , Smsy
        itp.Wszystko teraz mozemy podejrzewac , bo nie mamy informacji, moze to
        akcja....Rabina? Kto z polskich antysemitow znalby numer na komore do Schnepfa?
        • karlin A czy ktoś pamięta, że za parę miesięcy 07.06.06, 13:05
          zostaną zlikwidowane WSI?

Tak się przynajmniej wydaje tym, którzy je chcą zlikwidować.

Po drodze mamy natomiast lipiec z jakże istotnymi z punktu widzenia tradycyjnej
          działalności tajnych służb rocznicami.
      • kropek_oxford A po angielsku potrafi czytac? 07.06.06, 12:57
        news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/4287061.stm
        Wrzuc sobie zreszta CCTV w search - wyjdzie ci jak na dloni zawodnosc tego typu
        kamer - poki co przydaja sie najbardziej do wylapywania dzieciakow,
        rozrabiajacych w szkolnych autobusach. W sprawach powaznych, o morderstwo czy
        zamach terrorystyczny, z uporem maniaka NIE REJESTRUJA sprawcy, choc niby
        powinny.
    • marouder tak wiec pan Schudrich zostal napadniety podczas.. 07.06.06, 13:09
      ...przerwy objadowej kamer.
      I nie dziwota, bo sam takze wlasnie wytaczal sie z kolegami z restauracji, gdzie
      wypelnial obowiazek spozycia tego lub owego w naznaczonym do tego celu czasie.
      Nie prowokujta ludzie antysemnicko!!

t-800 napisał:

> „Żadna kamera nie zarejestrowała napadu. Przy skrzyżowaniu Emilii Plater
      > Świętokrzyskiej, w samym centrum stolicy, działa kilka kamer.
      > – To zdarzenie powinny nagrać kamery zamontowane w pobliskich hotelach i
      > sklepach – mówi oficer stołecznej policji”
      >
      > „Dziennik”, 7.06.2006 r., s. 20.
    • pure_truth Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 13:13
      W ambasadzie Izraela dostanie pewnie medal za udana akcje dywersyjna.
      Czy on ma obywatelstwo izraelskie?
      • t-800 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 13:25
        Nie wiem, na pewno ma amerykańskie i chyba ma polskie.
        • ab554 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 13:32
          To znaczy , ze cala afere chroni amerykanska ambasada, ciekawe , co dostaniemy
          za odgrywanie roli wiecznego chlopca do bicia.A shudricha i tak niedlugo
          odwolaja , nie , sorka , rozchoruje sie i pojedzie na parafie na Floryde.
    • eric_theodore_cartman No i co z tego, ze nie bylo napadu?!? 07.06.06, 13:57
      • eric_theodore_cartman No i co z tego, ze nie bylo napadu?!? 07.06.06, 13:59
        Ale mogł być! Przy takim poziuomie antysemityzmu w polsce kiedy kazdego dnia LPT
        i PiS dokladaja kolejna cegielke pod budowe komor gazowych w Polsce trzeba
        dzialan prewencyjnych. Nie mozna czekac az takie bandyckie napady stana sie
        rzeczywistoscia. Przyszlych sprawcow trzeba scigac juz teraz!
        • siekiera77 Re: No i co z tego, ze nie bylo napadu?!? 07.06.06, 14:16
          niestety, musze sie z taba
          zgodzic
          chociaz...
    • t-800 Re: O tym pajacu co go „napadli” z de 07.06.06, 14:13
      W związku z tym, że minioną sobotę przeżyłem z dala od mediów elektronicznych o
      "antysemickim ataku w sercu Warszawy", jak incydent z rabinem Schudrichem
      określiła nieco później "GW", dowiedziałem się z niedzielnego programu
      prowadzonego przez Bogdana Rymanowskiego. Ton wypowiedzi zaproszonych rozmówców
      - a byli to posłowie M. Kamiński. S. Niesiołowski, R.Czarnecki i R. Kalisz - w
      niczym nie ustępował swoim dramatyzmem komentarzom, jakie można było usłyszeć
      kilka godzin po pamiętnych atakach na World Center [...]

Całość: mazowsze.kraj.com.pl/114902506062023.shtml

:-)
      • skrzat-co-ma-150-lat rabin myślał że polaczki to matoły ...nie docenił 07.06.06, 16:26

• t-800 Re: rabin myślał że polaczki to matoły ...nie doc 07.06.06, 16:36
          Mógłby się wystarać o chociaż o kilka siniaków i papier z obdukcją załatwić.
    • maaax wiadomo -kolejna hucpa majaca popsuc opinie Polski 07.06.06, 16:41
      ponoć Schudrich szedł z kimś, wiec co na o "swiadkowie"
    • francuskilacznik Re: O tym pajacu co go ?napadli? z de 07.06.06, 19:46
      Skandal, nawet nie ujawniono marki dezodorantu !
    • frau_blada :))) Tle dni i nic.... CNN nie podaje, ze kamery 07.06.06, 22:02
      n ie uchwycily wizerunku sprawcy...
      :))))
    • henryk.log Nie piecyku oryginalnyś i ile własnych głębokich 07.06.06, 23:21
      przemyśleń udało ci się sformułować?
      :-))))))))

t-800 napisał:
    • frau_blada Dzis dalej cisza.... :))) Szukaja ochotnika, zeby 08.06.06, 10:01
      sie zglosil jako napastnik?
      • mysz_polna5 Re: Dzis dalej cisza.... :))) Szukaja ochotnika, 08.06.06, 23:54
        frau_blada napisała:

> sie zglosil jako napastnik?

Kamikadze? Czy jakos tak :))))))))))))? A moze sie pomieszalo, i znowu o
        Judasza chodzi?
      • siekiera77 Re: Dzis dalej cisza.... :))) Szukaja ochotnika, 08.06.06, 23:55
        a ile placa ;-)
        i ile trzeba
        odsiedziec? :-(
        • mysz_polna5 Re: Dzis dalej cisza.... :))) Szukaja ochotnika, 08.06.06, 23:58
          siekiera77 napisał:

> a ile placa ;-)
          > i ile trzeba
          > odsiedziec? :-(

********************************************************************************

Cha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka