Dodaj do ulubionych

Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". a nie

08.06.06, 17:21
"proszę pani" na konferencjach prasowych do dziennikarek.Czy w
tej "partyji "nikt nie zna polskiego. Nie jestem poliglotą , ale pamiętam jak
mnie uczono, że do kobiety zwracą się "proszę Pani", potem mozna ew dodać jA
pANIĄ PROSZĘ NP
Obserwuj wątek
    • earthman A czemu inni mówią "naszo koalicjo"? Bo to buraki! 08.06.06, 17:22
      • erg_samowzbudnik Re: A czemu inni mówią "naszo koalicjo"? Bo to bu 08.06.06, 18:14
        Kulo niebiesko je fikcjo.Tako jest prawda obiektywno a to wszystko jest
        definicja adokwatno.
    • kropek_oxford Ci inni to nie "mowia", ale "mowiom". Z Kaczkami 08.06.06, 17:24
      na czele;)
      • wan4 "mówią" to łże-elity, PiS-elyty "mówiom" 08.06.06, 21:20
        "ciemnemu ludowi" co kamstwo trza zwalczać siłom i godnościom osobistom... O!
    • anitka221 Re: Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". 08.06.06, 17:28
      No jak juz zapijaczonyryj się wypowiada w kwestii języka.. to dziwne. Napisz
      lepiej jaki denaturat najlepszy jest.
      • earthman A ten co pijesz przestał ci smakować czy za słaby? 08.06.06, 17:29
      • kropek_oxford A wiec popierasz forme "prosze pania" tudziez 08.06.06, 17:31
        "filipinki" tylko dlatego, ze wyplywaja z PiSuaru? Stalin jako "wielki
        jezykoznawca" to przy tobie, powiedzmy to sobie szczerze, SZCZENIAK - nawet on
        nie byl tak bezczelny, by z bledow jezykowych czynic jezykowa norme:)))
        • anitka221 Re: A wiec popierasz forme "prosze pania" tudziez 08.06.06, 17:32
          kropek oxford to zapijaczonyryj jest.
          • kropek_oxford Ludzie, popatrzcie!!! Anitka ma "argumenty":) 08.06.06, 19:15
            Zenada, PiSuarowa zenada:((((
      • zapijaczonyryj Z przyjemnością odpowiem anitce jesli mi przedtem. 08.06.06, 18:02
        odpowie jakanitka jest najlepsza nr 1, 22, 35, czy moze 221.Poza tym nici mogą
        być 50ki ,40stki , czarne białe , czerwone itd itp. A zapijaczonyryj jest
        anitko221....tylko jeden. I zapweniam cię,ze nie piję denaturatu, no moze
        czasami jak nie mam kasy, ale wtedy go przez chleb przepuszczam, co by kolar
        staciło.
        z pijackim pozdroowieniem
        zapijaczonyryj(bez numeru, jestem jeden i pierwszy wpadłem na taki nick, a czy
        chleje czy nie to napewno nie mówi się proszę panią.
        Myślę, że mija odpowiedz anitkoilestam Cie usatysfakcjonowała
        anitka221 napisała:

> No jak juz zapijaczonyryj się wypowiada w kwestii języka.. to dziwne. Napisz
        > lepiej jaki denaturat najlepszy jest.

• anitka221 Re: Z przyjemnością odpowiem anitce jesli mi prze 08.06.06, 18:23
          Drogi zapijaczony (ryja opuszczam)poligloto. Napewno pisze się na pewno osobno
          ( to se zapisz). No i poliglota nie zajmuje sie językiem ojczystym (mam
          nadzieje). Proponuje pozostac przy starym nicku, bo jest lepszy. Pozdrowienia.
          Zycze miłego dnia
          • jarko-kaczka [...] 08.06.06, 18:31
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • zapijaczonyryj Anitce(ileś tam}jeszcze dodam, ze ,ze: 08.06.06, 18:11
        Proszę Panią, czy moze mi Pani zrobić loda jest po polsku, natomiast proszę
        Pani , czy może mi panią zrobić loda NIE. To pewnik. Niezaleznie od tego ile
        się wypiło,i czego, jak sie sepleni, jak się artykułuje i czy się ma prawidłowy
        zgeyz i umie czytać
        • gat45 Re: Anitce(ileś tam}jeszcze dodam, ze ,ze: 08.06.06, 19:14
          zapijaczonyryj napisał:

> Proszę Panią, czy moze mi Pani zrobić loda jest po polsku, natomiast proszę
          > Pani , czy może mi panią zrobić loda NIE. To pewnik. Niezaleznie od tego ile
          > się wypiło,i czego, jak sie sepleni, jak się artykułuje i czy się ma
          prawidłowy
          >
          > zgeyz i umie czytać

Przepraszam ze sie wtrace w te rozmowe, ale musz Pana zmartwic.

Prosze Pania o zrobienie mi ..... [dalej mi przez klawiature nie przejdzie, bom
          staroswiecka wielce]- forma poprawna

Prosze Pani, czy moze Pani zrobic mi..... [jak wyzej] - takze forma poprawna

Prosze Pania, czy moze mi Pani .... - forma NIEPOPRAWNA
    • gat45 Re: Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". 08.06.06, 17:31
      zapijaczonyryj napisał:

> "proszę pani" na konferencjach prasowych do dziennikarek.Czy w
      > tej "partyji "nikt nie zna polskiego. Nie jestem poliglotą , ale pamiętam jak
      > mnie uczono, że do kobiety zwracą się "proszę Pani", potem mozna ew dodać jA
      > pANIĄ PROSZĘ NP

Ma Pan calkowita racje. Tylko ze do poprawnego wladania wlasnym jezykiem nie
      trzeba byc poliglota... Nawet nie wiem, czy wladanie dwoma wystarczy, na tyle
      poje wyczucie greckiego "poly" nie wystarcza...
      • kropek_oxford Tu akurat to tylko gramatyka lacinska by 08.06.06, 17:32
        wystarczyla:)))
        • gat45 Re: Tu akurat to tylko gramatyka lacinska by 08.06.06, 18:27
          kropek_oxford napisał:

> wystarczyla:)))

Sumituje sie z gory, jezeli to nie do mnie. Ale ja niewprawna, nie wiem, jak
          dojsc do adresata, kiedy post bez cytatu [cytaty tez moze byc].

jezeli zas do mnie - to ja o przedrostku bylam laskawa, po linii POLI-glota, co
          z pewnoscia nie jest gramatyka lacinska.

Przy okazji osmiele sie zapytac : jak sie na tym forum rozpoznaje, kto do kogo
          pije ?
          • kropek_oxford A ja o "prosze pania", przypadek ktory... Tak sie 08.06.06, 19:17
            zesmy niechcacy uzupelnili z ta edukacja klasyczna;)
            • gat45 Re: A ja o "prosze pania", przypadek ktory... Tak 08.06.06, 19:21
              kropek_oxford napisał:

> zesmy niechcacy uzupelnili z ta edukacja klasyczna;)

Prosze Pani = wolacz [vocativus]
              Proszze Pania = biernik [accusativus]

Nic nie zrozumialam z Panskiego powyzszego. Do jakich argumentow Anitki Pan sie
              odnosi ? No i to pytanie, ktore cytuje ?

ja wiem, ze sztuka dyskusji polega na zapedzeniu adwersarza w kozi rog. Moze to
              byc za pomoca pytan, ktore nie wiadomo do czego sie odnosza. Dyskutant milknie
              na chwile, jest zdezorientowany, widac to po nim... Ale to na wizje, nie na
              slowo pisane !

Prosze o uscislenie pytania - z przyjemnoscia odpowiem w miare swoich
              mozliwosci
              • kropek_oxford Mowimy o tym, ze Gosiewskiemu sie Vocativus z 08.06.06, 19:26
                Accusativusem popieprzyl:)))A najpowazniejszym "argumentem" Anitki w dyskusji
                bylo, ze jestem pijany - wybacz, ze na tym poziomie dyskutowac ani mysle.
                • gat45 Re: Mowimy o tym, ze Gosiewskiemu sie Vocativus z 08.06.06, 20:36
                  kropek_oxford napisał:

> Accusativusem popieprzyl:)))A najpowazniejszym "argumentem" Anitki w dyskusji
                  > bylo, ze jestem pijany - wybacz, ze na tym poziomie dyskutowac ani mysle.

A ja wciaz swoje : do kogo taq odpowiedz ? Do mnie czy do Anitki ? Jak tu
                  wykonac rozpoznawcza czynnosc rozpoznawcza ?

Czy stary forumowy wyga nie moze pomoc debiutantce ? Czy nie chce ?
          • 1normalnyczlowiek Najłatwiej rozpoznać kto z kim pije. 08.06.06, 19:55
            gat45 napisała:
            > Przy okazji osmiele sie zapytac : jak sie na tym forum rozpoznaje, kto do kogo
            > pije ?

---> Na tym forum stosunek kogoś do kogoś można nazwać tylko kopaniem -
            rozpoznać łatwo po treści (tej z wnętrza).
            • zapijaczonyryj Re: Najłatwiej rozpoznać kto z kim pije. 08.06.06, 19:57
              raczej bym powiedział: kto z kim pije...
    • venus99 Re: Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". 08.06.06, 18:11
      dlatego,że to jest ćwierćinteligent.
    • mulka Re: Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". 08.06.06, 18:11
      "Proszę panią" to poprawna forma.
      Gosiewski chce powiedzieć "Proszę panią ... o opuszczenie sali"
      (zawiesza przy tym głos po "panią", bo jest delikatnym panem i woli, żeby pani
      sama się domyśliła).
      Jeszce inni używają formy "Proszeł panioł" i to dopiero jest trudne do
      zinterpretowania.
    • bu2m Re: Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią". 08.06.06, 18:23
      Błąd! On mówi "Pr Panią". Przysłuchajcie się.
    • 1normalnyczlowiek Gdyby mówił poprawnie,to co byś jemu zarzucił? 08.06.06, 18:30
      zapijaczonyryj napisał:
      > Dlaczego Gosiewski zraca się "proszę panią".

---> Jeden mówi niepoprawnie, inny nie zawiązuje sznurówek - dają Wam temat do
      dyskusji, bo bez tego nie wiedzielibyście co o nich napisać.
      A swoją drogą Gosiewski już dawno powinien cofnąć się do dalszego szeregu w PiS.
      • kaczy_mozdzek Jak to co?No przecież to ninormalny człowiek jest! 08.06.06, 19:07
        Ty to powinieneś zauważyć.
        • 1normalnyczlowiek Re: Jak to co?No przecież to ninormalny człowiek 08.06.06, 19:24
          kaczy_mozdzek napisał:
          > Ty to powinieneś zauważyć.

---> Zwykłe błędy i wady im też wytykam. Natomiast potknięcia mające swoje
          podłoże w jakiejś chorobie, grzecznie pomijam. Przecież jeśli ktoś ma jakieś
          wady z powodu np. niepełnosprawności większej lub mniejszej, to właśnie powinien
          zasługiwać na uznanie za to, że nie chowa się w ciemnym kącie przed ludźmi, lecz
          stara się być aktywny w jakiejś dziedzinie.
          • kaczy_mozdzek Wszystko to prawda. 08.06.06, 20:49
            Ale niekoniecznie głupiec musi mieć tak ogromny wpływ na państwo i przyszłoś obywateli. A jak głupcowi uświadomić jego stan? Przecież i tak nie uwierzy, a jeśli "...nie chowa się w ciemnym kącie przed ludźmi, lecz stara się być aktywny w jakiejś dziedzinie.", a zwłaszcza w polityce, to jet szkodliwy i trzeba się go pozbyć jak najszybciej.
            • gat45 Re: Wszystko to prawda. 08.06.06, 20:54
              kaczy_mozdzek napisał:

> Ale niekoniecznie głupiec musi mieć tak ogromny wpływ na państwo i przyszłoś
              ob
              > ywateli. A jak głupcowi uświadomić jego stan? Przecież i tak nie uwierzy, a
              jeś
              > li "...nie chowa się w ciemnym kącie przed ludźmi, lecz stara się być aktywny
              w
              ++++++++++

BLAGAM, niech mi ktos odpowie !!!!!!!!!!! Jak rozpoznac, kto komu odpowiada,
              kiedy nie ma cytatu ??????????

Czy tez tutaqj kazdy pisze ot tak sobie, byle swoje rzucic, a ciaglosc dyskusji
              nikogo nie obchodzi ????????????
              > jakiejś dziedzinie.", a zwłaszcza w polityce, to jet szkodliwy i trzeba się
              go
              > pozbyć jak najszybciej.
              >
              • 1normalnyczlowiek Re: Wszystko to prawda. 08.06.06, 20:59
                gat45 napisała:
                > BLAGAM, niech mi ktos odpowie !!!!!!!!!!! Jak rozpoznac, kto komu odpowiada,
                > kiedy nie ma cytatu ??????????

---> Uważam,że forma dyskusji na tym forum jest najlepsza i czytelna - w
                przeciwieństwie do onetu.
                Tu widzisz od razu wszystkie wypowiedzi a kto komu odpowiada widać na podstawie
                drzewka - zanim je rozwiniesz lub z cytatów (Ja prawie zawsze cytuję wypowiedź
                do której chcę się ustosunkować).
              • kaczy_mozdzek Gat45 08.06.06, 21:01
                W okienku "sortuj" ustaw sobie na opcję sortuj i będziesz miał poukładane posty tak, jak ludzie z sobą korespondują.

Nie potrzeba cytować - chyba każdy (no! prawie) potrafi zapamiętać wypowiedź z którą się zgadza, lub nie?!

Zmiany na "drzewko" i odwrotnie można dokonać w kazdej chwili i dowolną ilość razy. :)))))
            • 1normalnyczlowiek Słusznie prawisz-już od pół roku to proponuję. 08.06.06, 20:55
              kaczy_mozdzek napisał:

> Ale niekoniecznie głupiec musi mieć tak ogromny wpływ na państwo i przyszłoś ob
              > ywateli. A jak głupcowi uświadomić jego stan? Przecież i tak nie uwierzy, a jeś
              > li "...nie chowa się w ciemnym kącie przed ludźmi, lecz stara się być aktywny w
              > jakiejś dziedzinie.", a zwłaszcza w polityce, to jet szkodliwy i trzeba się go
              > pozbyć jak najszybciej.
              >
              • kaczy_mozdzek Re: Słusznie prawisz-już od pół roku to proponuję 08.06.06, 21:08
                No widzisz! A wykpienie, przejaskrawienie i wyszydzenie to nieraz najlepszy, a nawet jedyny sposób, żeby takiemu coś uświadomić i skłonic do zawstydzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka