Gość: pokrak IP: *.crowley.pl 21.01.03, 02:12 bo po co komu lepsi urzednicy? trudniej bedzie na nich zwalic wine wlasnej niekompetencji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Własne czesne IP: 213.77.2.* 21.01.03, 12:19 A nie lepiej zatrudniac ludzi z wyzszym wyksztalceniem zamiast pozniej doplacac do ich studiow. Ale oczywiscie nie jest to mozliwe w systemie gdzie o przyjeciu do pracy decyduja nie kompetencje tylko znajomosci. Gość portalu: pokrak napisał(a): > bo po co komu lepsi urzednicy? > trudniej bedzie na nich zwalic wine wlasnej niekompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DooM Dokształcanie pracowników biurowych IP: 217.96.89.* 21.01.03, 16:16 Trudno się nie zgodzić, że lepiej zatrudnić wykształconych pracowników niż ich później dokształcać (na 100% wyszło by taniej). Tylko czemu nie ma tu wywiadu z osobą podejmującą takie decyzje? Wiadomo, że każda uczelnia na której studia są płatne chętnie przyjmie studentów - zwłaszcza wiedząc, że ich czesne będzie opłacone. Może w miejsce Rektora uczelni należało by porozmawiać z p. Andrzejem Gołasikiem? To on zdecydował o wydatkach i wyborze uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyksztalcony Jestem za urzednikami ktorzy cos wiedza IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.03, 19:55 Jestem za doksztalcaniem urzednikow i nie mam nic przeciwko temu by ich doksztalcanie oplacane bylo z moich podatkow na takich warunkach na jakich opisuje to gazeta (polowe czesnego oplaca zainteresowany). Wybor uczelni, to inna sprawa. Lepiej w urzedzie miec wyksztalconych wspolpracownikow niz ciolow. Odpowiedz Link Zgłoś