Dodaj do ulubionych

kurs Agory a kompleksy

13.06.06, 14:40
Po wysypie (cyklicznym zreszta) watkow o tym, jak to spada kurs, jak sie w
nich ten (ta) i ow niemal slini na mysl, ze juz za chwile, zaraz bedzie
ponizej 30 zl, to przychodzi mi na mysl taki wniosek, ze ci ludzie maja jakis
niezaleczony kompleks wobec Gazety. I ze miesza sie on z wyrywkowym patrzeniem
na rzeczywistosc, zeby jak najlatwiej dalo sie podtrzymywac mity i chore wizje.
Obserwuj wątek
    • splkm Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 14:42
      aleś ty mundry...

jesteś filozofem ??
    • reakcjonista1 Niee :)) To radość :))) 13.06.06, 14:42
      jak spadnie do 15 to sie troche kupi tych nedznych akcji :))
    • nowytor2 30 to już było, a teraz 13.06.06, 14:46
      oferta kupna:
      14:27 29,80
      • sierzant_nowak i co szacowny doradca o. rydzyka nam z tego 13.06.06, 14:49
        wywrozy? :D
        • nowytor2 tu się nie wróży, tu się wie 13.06.06, 14:52
          • sierzant_nowak no to wyloz misiu CO sie wie... 13.06.06, 15:01
            mnie, forumowemu glupkowi nie majacemu pojecia o gieldzie :D. CO sie stanie w przeciagu najblizszego miesiaca? W jaki sposob kurs akcji ma zachwiac pozycja Agory (bo na to przeciez czekacie)?
      • tribunus pisalem juz wczoraj 13.06.06, 14:52
        o tym ze Agora razem z gielda zapikuje w dol. Dzisiejsze otwarcie za oceanem
        zapowiada sie nadal na minusach jesli sytuacja sie nie zmieni to jutro GPW
        poplynie jeszcze mocniej.
        Wiekszosc ludzi zajmujacych sie gielda juz dawno o takim trendzie mowila.
        Co do samej Agory to sprawa jest prosta jak szyny na syberii. Slabe spolki
        spadaja najwiecej. I nic nie pomoze zaklinanie wiatru pieniadze nie znaja
        listosci obnaza kazda glupote.
      • antykagan Re: 30 to już było, a teraz 13.06.06, 16:23
        nowytor2 napisał:

> oferta kupna:
        > 14:27 29,80

Ty półmózgu, nie widzisz jak spadają od kilkunastu dni inne spółki? Szkoda na
        cibei więcej czasu, psycholu.
    • por.ub.jajec Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 14:53
      bryt.bryt napisał:

> Po wysypie (cyklicznym zreszta) watkow o tym, jak to spada kurs, jak sie w
      > nich ten (ta) i ow niemal slini na mysl, ze juz za chwile, zaraz bedzie
      > ponizej 30 zl, to przychodzi mi na mysl taki wniosek, ze ci ludzie maja jakis
      > niezaleczony kompleks wobec Gazety. I ze miesza sie on z wyrywkowym patrzeniem
      > na rzeczywistosc, zeby jak najlatwiej dalo sie podtrzymywac mity i chore
      wizje.
      Pamietaj Bubus, ze gielda to nie zabawa. Tam ludzie wsadzili swoje pieniadze. A
      postepowanie Michnika i jego stadla powoduje, ze je traca z dnia na dzien.
      • cics Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:10
        Śmieszne jest szukanie korelacji między poziomem artykułow Adama Michnika a
        kursem Agory. Nie jest jednak całą prawdą ,że Agora spada bo wszystko spada na
        giełdzie.
        Po prostu Agora została wyzwana na wojnę przeciwko Axelowi Springerowi. To
        spory koncern, a wojna kosztuje.To musi się odbić na zyskach Gazety, a przez to
        również na kursie Agory.
    • b.krakus mało tego… 13.06.06, 14:56
      z czysto statystyczno-socjologicznego punktu widzenia (proporcji przygłupów do
      nieprzygłupów), to zawsze najwyżej będą stać akcje wydawców Faktu czy Życia Na
      Gorąco, natomiast niższe notowania innych periodyków winny być traktowane
      nobilitująco
    • lux_et_veritas Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:06
      A Ty komu będziesz życzył przegranej w jutrzejszym meczu? Polakom czy Niemcom?
    • pink.freud Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:07
      :))))))))))))))))))))
      Mnie to bawi:)))
      Wiekszość pracowników Agory to TW, kapusie, towarzystwo wywodzace się z KPP zionące wręcz nienawiścią do Polski i Polaków.
      Skalski, Michnik, Maleszka, Bikont, Haber, Rapaczyński.. ma mnie nie cieszyć gdy polakożercom kasa topnieje w oczach?:)))))))))))))
      Byłoby zabawne gdyby pejsaty pgr skończył jak inne pgry:)))
      Masz z tym jakiś problem? Umoczyłeś coś w Agorze czy żałujesz ludziom zabawy?:)
      • bryt.bryt Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:11
        pink.freud napisał:

(...)
        > Masz z tym jakiś problem? Umoczyłeś coś w Agorze czy żałujesz ludziom zabawy?:)

Mam drobny problem z tym, ze dzieki tym powstajacym co chwila durnym watkom na
        FK robi sie smietnik o zawartosci bez zadnej wartosci.
        • pink.freud Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:13
          A z tym to już do gorbiego, emerytki, gabrysi czy elznaromajoneza:))
          Ale napewno już protestowałeś i nie muszę Ci mówic;)))
          • nowytor2 Już zaśmiecił oślą ławkę 13.06.06, 15:19
            • bryt.bryt Re: Już zaśmiecił oślą ławkę 13.06.06, 15:20
              To znaczy?
              • nowytor2 Sprawdź oślą 13.06.06, 15:21
                • roro68 Re: Sprawdź oślą 13.06.06, 15:28
                  To znaczy, że post wykasowano z Forum Kraj. To znaczy, że na tym forum wolno
                  pouczać gawiedź, że Gazeta Wyborcza wielką gazetą jest, ale nie wolno podawać
                  prawdziwych informacji o kursie jej akcji, który - tak się składa - pikuje w
                  dół z szumem gówna spuszczanego kanalizacją z dziesiątego piętra.
    • basia.basia Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:34
      bryt.bryt napisał:

> Po wysypie (cyklicznym zreszta) watkow o tym, jak to spada kurs, jak sie w
      > nich ten (ta) i ow niemal slini na mysl, ze juz za chwile, zaraz bedzie
      > ponizej 30 zl, to przychodzi mi na mysl taki wniosek, ze ci ludzie maja jakis
      > niezaleczony kompleks wobec Gazety. I ze miesza sie on z wyrywkowym patrzeniem
      > na rzeczywistosc, zeby jak najlatwiej dalo sie podtrzymywac mity i chore wizje.

Mam zupełnie inne odczucie, choć sama się nie przyłączyłm do chóru radosnych
      głosów. Wydaje mi się, że wielu przejrzało na oczy a niektórzy nie musieli i
      wszyscy oni uważają, że to co się dzieje z akcjami AGORY (spadki zaczęły się
      wkrótce po zapowiedziach kwietniowego startu Dziennika, co jest znamienne)
      to rodzaj kary, którą wymierza GW rynek za wieloletnie bełtanie ludziom w
      głowach, za ustawienie się GW w roli jedynie słusznej mentorki, przepowiadaczki
      przyszłości, sterowanie opinią publiczną, urabianie całych środowisk na swoją
      modłę a w końcu okłamywanie czytelników.
      Oni wszyscy nie mają żadnego wpływu na postępowanie gazety, więc cieszą się że
      dosięgła ją kara skąd inąd:)

Mnie np. wmawiano, że jestem oszołomką, nie dorosłam do demokracji, nie rozumiem
      nowoczesnych trendów itp. A ostatnio wychodzi na to, że to ludzie GW nie dorośli
      do demokracji:) Zawsze byli w poprzek społecznych, poslkich trendów i teraz
      zbierają żniwo.
      • don.kichote Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:50
        basia.basia napisała:

> Mam zupełnie inne odczucie,

> to rodzaj kary, którą wymierza GW rynek za wieloletnie bełtanie ludziom w
        > głowach, za ustawienie się GW w roli jedynie słusznej mentorki, przepowiadaczki
        > przyszłości, sterowanie opinią publiczną, urabianie całych środowisk na swoją
        > modłę a w końcu okłamywanie czytelników.

To masz zupełnie żle odczucia. Rynek, to rynek. Nie kieruje się sentymentami, a
        zarabianiem.
        Jak widać poniżej:

notowania.pb.pl/?c=wig20
        cały WIG 20 (i nie tylko) leci w dół i to od dłuższego czasu!

Nie jest to też zasługa Marcinkiewicza czy innego polityka.
        Takie są ZŁOŻONE prawa rynku!!!
        • acho Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 15:56
          > cały WIG 20 (i nie tylko) leci w dół i to od dłuższego czasu!

Więc spójrz na notowania AGORY z ostatnich 6 miesięcy:
          gielda.onet.pl/0,557,183,spolki.html
          • basia.basia Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 16:06
            acho napisał:

> > cały WIG 20 (i nie tylko) leci w dół i to od dłuższego czasu!
            >
            > Więc spójrz na notowania AGORY z ostatnich 6 miesięcy:
            > gielda.onet.pl/0,557,183,spolki.html
            >

Widać doskonale, że już zapowiedzi ukazania się Dziennika kierowały inwestorami,
            potem padł Nowy Dzień i wystartował Dziennik. Łaska pańska na pstrym koniu
            jeździ no i inwestorzy założyli (ciekawe dlaczego:), że AGORA polegnie, więc się
            wzięli do wyzbywania się akcji AGORY. Bessa spraę jeszce pogorszyła.

gielda.onet.pl/s,1337031,wiadomosci.html

"Według danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy średnia dzienna sprzedaż
            "Gazety Wyborczej" wyniosła w kwietniu tego roku 474.109 egzemplarzy i była
            niższa o 9,6 proc. niż w kwietniu 2005 roku.

Od 14 kwietnia Agora obniżyła cenę "Gazety Wyborczej" w całym kraju do 1,5 zł.
            Tyle samo kosztuje też "Dziennik".

Średnia dzienna sprzedaż "Faktu", wydawanego przez Axel Springer Polska, spadła
            w kwietniu tego roku o 2,9 proc. do 528.948 sztuk.

Natomiast średnia dzienna sprzedaż "Dziennika" wyniosła w kwietniu 253.569
            egzemplarzy, co uplasowało go na trzeciej pozycji wśród największych dzienników."

Tak duża sprzedaż GW utrzymuje się głównie dzięki sprzedaży teczkowej (1zł)
            i obniżeniu ceny do 1,5 zł z dodawaniem prezentów. Ale jak ługo oni tak pociągną?
        • pink.freud Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 17:11
          > cały WIG 20 (i nie tylko) leci w dół i to od dłuższego czasu!
          Tu jest wykres Agory na tle WIG20, tylko ostatnio się pokrywa
          notowania.pb.pl/?c=stocktech&a=plagora00067
          Jeszcze gorzej jest jeśli potarktować Agorę jako poważną inwetycje długoplanową.
          Jeśli ktoś zainwestował 5 lat temu 100zł w przeciętne spółki należące do WIG20 ma dziś 250zł, jeśli w Agorę 75zł, a więc zamiast 150% zysku 25% straty.
      • tribunus Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 17:21
        basia.basia napisała:

>
        > Mam zupełnie inne odczucie, choć sama się nie przyłączyłm do chóru radosnych
        > głosów. Wydaje mi się, że wielu przejrzało na oczy a niektórzy nie musieli i
        > wszyscy oni uważają, że to co się dzieje z akcjami AGORY (spadki zaczęły się
        > wkrótce po zapowiedziach kwietniowego startu Dziennika, co jest znamienne)
        > to rodzaj kary, którą wymierza GW rynek za wieloletnie bełtanie ludziom w
        > głowach, za ustawienie się GW w roli jedynie słusznej mentorki, przepowiadaczki
        > przyszłości, sterowanie opinią publiczną, urabianie całych środowisk na swoją
        > modłę a w końcu okłamywanie czytelników.
        > Oni wszyscy nie mają żadnego wpływu na postępowanie gazety, więc cieszą się że
        > dosięgła ją kara skąd inąd:)
        >
        > Mnie np. wmawiano, że jestem oszołomką, nie dorosłam do demokracji, nie rozumie
        > m
        > nowoczesnych trendów itp. A ostatnio wychodzi na to, że to ludzie GW nie dorośl
        > i
        > do demokracji:) Zawsze byli w poprzek społecznych, poslkich trendów i teraz
        > zbierają żniwo.

Basiu napisalas bardzo trafna analize zdarzen wokol Agory. Od siebie dodam ze
        gwozdziem do trumny bylo obnizenie ceny GW. Wieloletni czytelnicy przekonali sie
        wtedy jak zerowala na ich czytelnictwie GW.
        pozdrawiam
        • pink.freud Re: kurs Agory a kompleksy 13.06.06, 17:24
          Dodatkowo jeszcze zrobiono z nich frajerów, którzy połaszczyli się na prenumeratę za 1zł co było okazją a poźniej obnizyli cenę na 1.5zł:))))))))))))))))))))
    • ratatatam agora do wora , a wor do jeziora 13.06.06, 16:09
      to parafraza hasla niesionego przez protestujaca przeciwko faszyscie
      giertychowi postepowa mlodziez
    • nowytor2 Michnik to najpodlejszy dywersant demokracji 13.06.06, 16:18
      Przeczytaj co ten dobry człowiek narobił. Polska mogła byc dzisiaj zupełnie w
      innym miejscu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43547703
      I mam nadzieję, że wkońcu za to zapłaci.
      • roro68 Re: Michnik to najpodlejszy dywersant demokracji 13.06.06, 16:30
        >>w swiecie obyci przypisywali GW zaiste szatanska destrukcyjna moc.
        Bo Gw miała taką destrukcyjną moc. Dziś stara się za wszelką cenę utrzymać
        chociaż resztki wpływu na opinię publiczną. Podzieli jednak los środowiska UW,
        zostanie wyśmiana. W powyborczym przesileniu GW wzięła kurs na destrukcję i
        kąsanie - cała naprzód. I roztrzaska się.
        W działaniu kierownictwa widzę jednak coś oburzającego: czy po to wchodzili na
        giełdę, żeby puszczać tysiące akcjonariuszy w skarpetkach? Firma giełdowa nie
        powinna wykonywać samobójczych ruchów i przede wszystkim mogłaby rządzić się
        zasadami rynku a nie ideologią. Może idee (zresztą odrzucane przez większość
        klientów) są towarem, ale chyba niekoniecznie na GPW. Kilkanaście gadżetów,
        nalepek, insertów, płyt i encyklopedii nie jest w stanie zrównoważych jednego
        jadowitego tekstu Nadredaktora.
      • sierzant_nowak pomysl troche... Chociaz raz. 13.06.06, 16:34
        Czy "represje" wobec TW bylyby fair, gdyby czlonkowie PZPR i oficerowie dawnych sluzb zadnych represji nie mieli? Nie - zeby bylo uczciwie to lustracja tego rodzaju musialaby byc powiazana z dekomunizacja.

To teraz wytlumacz mi jak w sytuacji w ktorej:
        - 90% administracji publicznej bylo partyjne
        - 90% kierownictwa panstwowych przedsiebiorstw (a wiec 80% gospodarki) bylo partyjne
        - 99% sluzb specjalnych bylo partyjne
        - 90% wojska (kadry oficerskie) bylo partyjne

To wytlumacz mi teraz JAK chcialbys zbudowac panstwo wyrzucajac na raz wszystkich tych ludzi z pracy... KTO zarzadzalby rzeczami, na ktorych tylko - niestety - czerwoni sie znali??
        • roro68 Re: pomysl troche... Chociaz raz. 13.06.06, 16:43
          bredzisz i zmyślasz.
          • sierzant_nowak tak? W ktorym miejscu? 13.06.06, 17:29
            Oficerowie w armii nie byli pod partyjna kontrola? Wierchuszka we wszystkich panstwowych przedsiebiorstwach nie byla z PZPRowskiego nadania? Calosc sluzb specjalnych nie byla mocno czerwona? Calosc wyzszych kadr administracji nie byla czerwona? Z ktorym punktem sie nie zgadzasz? Ktory jest zmyslaniem?
          • cics Re: pomysl troche... Chociaz raz. 13.06.06, 17:31
            roro68 napisał:
            > bredzisz i zmyślasz.

Sierżant nie bredzi i nie zmyśla. A żeby było bardziej surrealistycznie należy
            dodać,że 90% każdej z tych grup jak ich nazywasz "czerwonych" pogardzało PZPR i
            w wyborach 4 czerwca 1989 głosowalo przeciw nim. Jeśli nie wierzysz to poszukaj
            sobie wyniki badań socjologicznych z tego czasu, albo po prostu popytaj
            ludzi,jeśli nie wierzysz w sondaże.
            • tribunus Re: pomysl troche... Chociaz raz. 13.06.06, 17:32
              cics napisał:

>
              > Sierżant nie bredzi i nie zmyśla. A żeby było bardziej surrealistycznie należy
              > dodać,że 90% każdej z tych grup jak ich nazywasz "czerwonych" pogardzało PZPR i
              >
              > w wyborach 4 czerwca 1989 głosowalo przeciw nim. Jeśli nie wierzysz to poszukaj
              >
              > sobie wyniki badań socjologicznych z tego czasu, albo po prostu popytaj
              > ludzi,jeśli nie wierzysz w sondaże.

Masz racje im bylo milsze wlasne koryto niz to ze znaczkiem partyjnym PZPR.
    • my.uczennice.vii.liceum Z ostatniej chwili 13.06.06, 18:32
      Pragnacy zachowac anonimowosc Prezes GPW oswiadczyl naszemu wyslannikowi
      red. Skowronskiemu, ze Gielda nie zawiesi obrotu papierami Agory nawet gdy ich
      cena zblizy sie do zera, a co wiecej bedzie prowadzila ich obrot po cenach
      ujemnych. Zapytany jak to bedzie sie odbywac pan Prezes odpowiedzial, ze nie
      bedzie to skomplikowane. Kupujacy wraz z akcjami bedzie otrzymywal pieniadze,
      wybieranych losowo sprzedajacych sila doprowadzi policja, a dyzurny komornik
      zabezpieczy konieczna przy sprzedazy wplate.
      Pan prezes uchylil sie od odpowiedzi na pytanie jak bedzie wygladala wyplata
      ujemnych dywidend twierdzac, ze jest to wewnetrzna sprawa Agory.
      • tribunus witamy Agore ponizej 30 zl 13.06.06, 23:14
        Pisalem wczoraj ze kurs Agory moze z duzym prawdopodobienstwem spasc ponize 30zl.
        Kurs zjechal do 30zl ale nie spadl nizej. Dzis jestem pewny ze po kolejnej
        minusowej sesji za oceanem kurs Agory spadnie na pewno jutro ponizej 30zl.
        Taki to juz los slabeuszy. Po czarnym wtorku nadchodzi czarna sroda :-)
        • tribunus slowo stalo sie faktem n/t 14.06.06, 11:19
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka