dr.szfajcner 17.06.06, 09:01 Panie Ziemkiewicz, czy to nie Pan opisywal niegdys w N. Czasie ze Rewolucja Bolszewicka została sfinansowana za niemieckie piniadze? Zapewne Pan nie wiesz ze Fakt i Dziennik, takowoż? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 09:23 Porównanie równie głupie jak autor. Co powiesz biedaku o powstałej za pieniadze z Francji gazecie twojego pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
nekrozoofag Dziennik i Fakt to gazety polsko języczne ale 17.06.06, 09:25 (temu nie zaprzeczy nikt) jednak NIEMIECKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt to gazety polsko języczne ale 17.06.06, 09:28 Takie mamy dziś czasy. Wielkie koncerny inwestują w Polsce i trzeba się z tym pogodzić. Można krzywić się na poziom niektórych pisemek (zwłaszcza tych dla kobiet) ale tendencji nie da się cofnąć. Głupotą natomiast jet porównywanie inwestowania w gazety do inwestowania w komunistów w Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:04 mak67 napisał: > Porównanie równie głupie jak autor. Riposta rownie prymitywna jak mocodawcy, jej autora. 0 argumenytow jest przekonuje jedynie partyjniakow na parteitagach Lewa i Sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Tak nas załatwiły łże-elity 17.06.06, 10:09 Z jednej strony niemiecka a z drugiej "nowojorska", skutki hurra liberalizmu. Dwie gazety polskojęzyczne ale żadna polska. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Tak nas załatwiły łże-elity 17.06.06, 10:21 kika113 napisała: > Z jednej strony niemiecka a z drugiej "nowojorska", skutki hurra liberalizmu. > Dwie gazety polskojęzyczne ale żadna polska. Polski, wedlu tych kryteriow byl "Tygodnik Solidarnosc". A nawet Prawdziwie Polska w okresuie gdy rzadzial nia Kaczynski. Problem w tym ze za jego rzadow naklad spadl z 500 000, do poniej 100 000. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:06 dr.szfajcner napisał: > > Panie Ziemkiewicz, czy to nie Pan opisywal > niegdys w N. Czasie ze Rewolucja Bolszewicka > została sfinansowana za niemieckie piniadze? > > Zapewne Pan nie wiesz ze Fakt i Dziennik, > takowoż? No dobrze, juz dobrze. Konkretnie co sugerujesz? Niemcy próbują u nas rozpętac rewolucję bolszewicką. To ciekawe co mowisz i baaaardzo oryginalne. Jak większosc twoich opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:13 dr.szfajcner jako wytrawny pracownik GW został nauczony jak manipulować faktami. Połaczenie prawdy o agenturze niemieckiej u bolszewików z inwestowaniem przez niemców w gazety w Polsce to typowa michnikowszczyzna. Ciekawe, że nie łączy wydania przez francuzów swoich żydów niemcom z powstaniem GW za francuzkie pieniądze. Ostatnio chyba w GW słabo płacą bo dr.szfajcner zawsze nazywał mnie pahołkiem O. Rydzyka a tu taka zmiana Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:23 mak67 napisał: > dr.szfajcner jako wytrawny pracownik GW został nauczony jak manipulować > faktami. Połaczenie prawdy o agenturze niemieckiej u bolszewików z > inwestowaniem przez niemców w gazety w Polsce to typowa michnikowszczyzna. Michnnikowszyzna czyli przypomnienie prawdziwych faktow. Bo jak rozumiem nie negujesz ze Fakt i Dziennik powstal za niemieckie pieniadze, tak jak posrednio Prawda i Izwiestia? Dziekuje w takim razie za uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman szfajcner is funny! 17.06.06, 10:30 dr.szfajcner napisał: > > Bo jak rozumiem nie negujesz ze Fakt i Dziennik powstal za niemieckie > pieniadze, tak jak posrednio Prawda i Izwiestia? > A kto w tym twoim dramacie odgrywa role Lenina i cara Mikolaja? Kaczynski i Kwasniewski?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:32 A jakie ma to znaczenie. AM też dostał kasę z zagranicy na GW Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:39 mak67 napisał: > A jakie ma to znaczenie. AM też dostał kasę z zagranicy na GW Solidarnosc dotawala pieniadze z zagranicy, jest to szeroka znana sprawa,. Czy mam z tego wnosic ze Prezydent Lech Kaczynski, pracuje dla obcego kraju, w zamian za te pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:19 eric_theodore_cartman napisał: > No dobrze, juz dobrze. Konkretnie co sugerujesz? Niemcy próbują u nas rozpętac > rewolucję bolszewicką. Zadaje sie ze pomimu pieknego nica, nie nauczyles sie jeszcze czytac ericu. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:20 I tu mamy standard. Jak się poda fakty to dr.szfajcner nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:22 mak67 napisał: > I tu mamy standard. Jak się poda fakty to dr.szfajcner nie odpowiada Moze to bot? Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:24 Nie on ma instrukcje Odpowiedz Link Zgłoś
olek.olek Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 20.06.06, 08:17 mak67 napisał: > Nie on ma instrukcje Chyba obstrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:24 mak67 napisał: > I tu mamy standard. Jak się poda fakty to dr.szfajcner nie odpowiada Niby co jest tym faktym w twoim rozumieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:26 Jest za gorąco aby tłumaczyć ci sprawy oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:28 mak67 napisał: > Jest za gorąco aby tłumaczyć ci sprawy oczywiste PiSiory jak widze nie opanowali problemu przegrzewania botow. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:29 Poproś na czerskiej aby cię wysłali na kurs pisania po Polsku to niewątpliwie zwiększy twoją "wairygodność" Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:41 mak67 napisał: > Poproś na czerskiej aby cię wysłali na kurs pisania po Polsku to niewątpliwie > zwiększy twoją "wairygodność" Ty byles, robisz bledy ortograficze, a wiarygodnosc twoja siega PiSuaru. Dziekuje - nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:43 Co innego literówka a co innego nagminne pisanie polskich liter bez dodatkowych znaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 17.06.06, 10:49 mak67 napisał: > Co innego literówka a co innego nagminne pisanie polskich liter bez dodatkowych znaków. Kolejny dowod bna to ze programisci PiSu sa slabi, piszac boty. Polowa twoich odpowiecdiz zaczyna ( i konczy sie ) "na co innego ...." Wiadomu ze co innego jest gdy kantuje PiS, i SLD. Oczywiscie co innego dla PiSiorow, bo dla reszty ludzi wszystko jedno. Jeden zlodziej i drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
olek.olek Re: Dziennik i Fakt jak Prawda i Izwiestia 19.06.06, 20:21 mak67 napisał: > Jest za gorąco aby tłumaczyć ci sprawy oczywiste ! Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 10:32 Przy okazji można by jeszcze dodaćza jakie pieniądze powstała GW. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mak67 Re: Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 10:34 Oczywiscie za kasę z Francji. Ale dla postępowców pieniadze dzielą się na dobre i złe. Tak jak kiedyś były miłujace pokój rakiety radzieckie i inne rakiety Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 10:46 mak67 napisał: > Oczywiscie za kasę z Francji. Ale dla postępowców pieniadze dzielą się na dobre > > i złe. Tak jak kiedyś były miłujace pokój rakiety radzieckie i inne rakiety Ale to wszystko tematy poboczne. Mnie interesujelogika rozumowania szfajcnera 1.rzad kajzerowskich Niemiec pomogl bolszewikom-> 2. prawie 100 lat pozniej prywatny koncern prasowy z siedziba w Republice Federalnej uruchamia w Polsce gazete -> 3........???? No wlasnie! Brakuje mi wniosku! Ja nigdy nie glosowalem na Unie Wolnosci wiec jestem z definicji glupi i prymitywny, wiec upraszam szfajcnera aby mi to objasnil.Ale on jak przystalo na "czlowieka rozumnego" po prostu to ignoruje . Buuuuuu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 10:59 eric_theodore_cartman napisał: Mnie interesuje logika rozumowania szfajcnera > 1.rzad kajzerowskich Niemiec pomogl bolszewikom- > 2. prawie 100 lat pozniej > prywatny koncern prasowy z siedziba w Republice Federalnej uruchamia w Polsce > gazete - Nie klam. - 2 gazety i pare czasopism. Nie mna pansta Republika Federalna. > 3........???? No wlasnie! Brakuje mi wniosku! > Ja nigdy nie glosow > alem > na Unie Wolnosci wiec jestem z definicji glupi i prymitywny, wiec upraszam > szfajcnera aby mi to objasnil. > Ale on jak przystalo na "czlowieka rozumnego" po > prostu to ignoruje . Buuuuuu:-) Nie eric, nie ignoruje tego ze jestes glupi i prymitywny. Mylisz sie - przyjalem to do wiadomosci. Co do wnisku - ja wiem ze jestes wytresowany przez Radio Maryja, i Springera wiec nie pottrzebujesz faktow, tylko gotowe wnioski. Ale proponuje byc zdybyl sie od czasu do czasu na samodzielne myslenie, i zamiast oczekiwac wnioskow od innych, sam je wyciagnij. To trudne, ale sprobuj.. Odrzuc od siebie myslenie Springerem i Rydzykiem i spobuj. "Nie lekaj sie " jak mowil JPII. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 11:07 dr.szfajcner napisał: > eric_theodore_cartman napisał: > > Mnie interesuje logika rozumowania szfajcnera > > 1.rzad kajzerowskich Niemiec pomogl bolszewikom- > > 2. prawie 100 lat pozniej > > prywatny koncern prasowy z siedziba w Republice Federalnej uruchamia w P > olsce > > gazete - > > Nie klam. > - 2 gazety i pare czasopism. Wiec gdyby zalozyl tylko nnp 1 gazete i 1 czasopismo to zmienialoby twoj tok rozumowania? > Nie mna pansta Republika Federalna. Podobnie jak nie istnieją Stany Zjednoczone. > > > 3........???? No wlasnie! Brakuje mi wniosku! > > > Ja nigdy nie glosow > > alem > > na Unie Wolnosci wiec jestem z definicji glupi i prymitywny, wiec uprasza > m > > szfajcnera aby mi to objasnil. > > Ale on jak przystalo na "czlowieka rozumnego" po > > prostu to ignoruje . Buuuuuu:-) > > Nie eric, nie ignoruje tego ze jestes glupi i prymitywny. > Mylisz sie - przyjalem to do wiadomosci. > No wlasnie dlatego upraszam jasnie oswieconego pana o sugestie jakie konsekwencje moze miec powstanie Dziennika dla Polski w swietle zajsc w carskiej Rosji. Klasyczna logika nistety nie potrafi ogarnac tego zagadnienia, wiec poodejrzewam, ze jest to jakis specjalny rodzaj logiki, ktorego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: Trzeba by jeszcze dodać 17.06.06, 10:46 qqazz napisał: > Przy okazji można by jeszcze dodaćza jakie pieniądze powstała GW. > > pozdrawiam GW dostaal w prezencie maszyny drukarskiez Francji. Zespol redakcyjny w poczatkowym okresie pracowal za darmo. Wielokrotnie bylo to wyjasniane, w innych watkach. W innych watkach byla tez poruszana sprawa ] finasow Radio Maryja, TRWAM, NAszego Dziennika, Najwyzszego Czasu, Gazety Polskiej, i innych antypolskich pisemek typu Nasza Polska, Glos itp .. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: do doktorka 19.06.06, 20:50 dr.szfajcner napisał: > GW dostaal w prezencie maszyny drukarskiez Francji. > Zespol redakcyjny w poczatkowym okresie pracowal > za darmo. > W innych watkach byla tez poruszana sprawa ] > finasow Radio Maryja, TRWAM, NAszego Dziennika, > Najwyzszego Czasu, Gazety Polskiej, i innych > antypolskich pisemek typu Nasza Polska, Glos itp .. > 1. A mnie sie obiło o uszy że GW sfinansowano za środki które Solidarność dostała z zachodu na rozwój wolnej prasy, p. Michnik wziął je i założył GW co zresztą było jedną z przyczyn konfliktu na lini A. Michnik - NSZZ "S". 2. Miałeś kiedys przynajmniej w rękach te jak twierdzisz "antypolskie pisemka"? Bo jeżeli tak to napisz mi co tam jest takiego antypolskiego, a jeżeli nie to sie lepiej nie odzywaj. nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś