Dodaj do ulubionych

GW spuści ze smyczy swoje psy na Ziemkiewicza?

30.06.06, 08:19
fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news?inf=764844
Oto niniejszym Ziemkiewicz napisał co do istoty rzeczy dokładnie to samo, co
powiedział swego czasu Michalkiewicz, tyle, że w RM. Wtedy na cześć
Michalkiewicza na tyłach biurowca na Czerskiej ćwiczył już chyba pluton
egzekucyjny.
A teraz jakaś dziwna cisza zapadła, aż w uszach dzwoni.
Obserwuj wątek
    • kazek100 Re: GW spuści ze smyczy swoje psy na Ziemkiewicza 30.06.06, 08:27
      a po co zajmować się słabym pisarzem, który ostatnio pojawia się w mediach
      częsciej, niż Lenin w radzieckich gazetach? Przecież to nudne jest.
      • ab_extra Pisarz może i marny, ale felietonista niezły, 30.06.06, 08:32
        a w dodatku bardziej znany i poczytny (czyt. opiniotwórczy) od Michalkiewicza.
        Więc bardziej groźny.
        • tribunus Gorss niech posprzata najpierw USA 30.06.06, 08:43
          Ziemkiewicz ma racje. Takie ksiazki nie wzbudza entuzjazmu mlodych Polakow.
          Jesli nie ma takiego antysemityzmu w Polsce jak np. na zachodzie lub w USA to
          trzeba przywolac ten historyczny.
          Jaka to szkoda ze pouczenia Polakow przychodzi z kraju gdzie manifestacje
          KuKluxKlanu ochrania policja i gdzie ta rasistowska organizacja ma sie calkiem
          dobrze.
          Czy Zydom to nie przeszkadza ? ? ? Przeciez oni jawnie glosza rasizm.
          • ab_extra Najśmieszniejsze, ze polskie wydawnictwo Znak 30.06.06, 08:51
            już zaciera ręce z myślą o tym, ile zarobi na wydaniu tego antypolskiego i
            wzbudzającego antysemickie resentymenty gówna. Oni to nazywają procesem
            pojednania. Jak to dobrze, że z Niemcami nas tacy popaprańcy nie jednali, może
            dlatego nam to jakoś coraz lepiej wychodzi.
    • niezapowiedziany bo z tekstu Ziemkiewicza nie wycieka jad 30.06.06, 08:47
      nie uzywa obrazliwych pojec, polemizuje, prezentuje swoja opinie. to jest
      zasadnicza roznica.
      • ab_extra Masz jakiś znormalizowany detektor jadu? 30.06.06, 09:03
        Wiem z doświadczenia, że znajdzie się sporo właścicieli bardziej czułych
        detektorów języka nienawiści, które wykryją go nawet w książce telefonicznej. W
        istocie, merytorycznie, ten tekst jest bardziej ostry od felietonu
        Michalkiewicza, bo znacznie bardziej precyzyjny.
        • marcus_crassus nic nie rozumiesz 30.06.06, 09:26
          nie chodzi o tresc. Chodzi o styl.

Michalkiewicz swoja glupota szkodzi Polsce. Bo zamaiast napisac to w dobrym
          stylu - pisze nieustannie wtracajac prymitywne docinki i ponizajac przeciwnika.

Tak sie nie robi. Jak grasz w pilke masz strzelic gola - a nie faulowac
          wszystkich ktorych spotkasz.

Nie wystarczy miec dobrych checi - trzeba jeszcze umiec je wykorzystac. Dobre
          checi to i Lenin mial
          • reakcjonista1 Michalkiewicz fauluje Żydów i szabesgojów 30.06.06, 09:28
            z holoindustry a badź pewien ze to nie wszyscy Żydzi na swiecie.
            • marcus_crassus przypowieść 30.06.06, 09:43
              zajączek ucieka przez las. zajączku - czemu uciekasz wola mis. Bo idzie
              lesniczy i obcina zajacom piate nogi!

ale zajaczku. nie boj sie. Ty masz cztery!

Ja wiem. Ale lesniczy najpierw obcina o potem liczy.

Michalkiewicz najpierw obcina te nogi. A potem informuje ze chodzi tylko o tych
              i o tych. Trzeba rozumu a nie kopania zydka po kostkach. Chyba ze komus nie
              chodzi o skutecznosc tylko o wyladowanie emocji. Ale proponuje od tego
              zapyziale fora jak GW a nie jakiekolwiek duze media
              • reakcjonista1 Re: przypowieść 30.06.06, 09:46
                przecie pisał o WJC... nie przesadzaj.
                • marcus_crassus mam pytanie 30.06.06, 09:56
                  mozesz chciec i mozesz chciec strzelic gola przy okazji kogos faulujac?
                  Niewazne. Niech Ci nawet bedzie - niech to bedzie "pogranicze faulu"

Jak lepiej? Czy chodzi o to zeby najbardziej kopnac drugiego pilkarza i zeby
                  sedzia tego nie odgwizdal czy jednak zeby strzelic nudnego gola?

No to masz roznice. Po co ryzykowac? Po co grac na granicy - wiedzac ze mozna
                  ja przekroczyc? I zamiast zdobyc bramke - stracic pilke?

Jesli mozna zdobyc bramke i nikogo nie trzeba faulowac - nalezy to zrobic. A
                  nie domagac sie tandetnych oklaskow za ryzykowna gre. Nie o widowicho i radosc
                  plebsu chodzi w pilce noznej. Chodzi o skutecznosc "Punkty"!

To wszystko co nie sluzy temu celowi - jest zbedne. To co wrecz mozna obrocic
                  przeciwko nam - grozne. I szkodliwe
                  • marcus_crassus errata 30.06.06, 09:57
                    mozesz chciec strzelic gola i mozesz chciec strzelic tego samego gola przy
                    okazji kogos faulujac.
                  • reakcjonista1 Re: mam pytanie 30.06.06, 10:02
                    Czepiasz sie stylu, kazdy felietonista ma swoj i niech tak pozostanie.
                    Michalkiewicz z reguły celnie trafia a ze czasem pisze o małzenstwie szympansa z
                    panią Senyszyn nie oznacza przeciez ze tak bedzie lub jest. Michalkiewicz jasno
                    dał do zrozumienia o kim i o czym wtedy pisał i pisze dalej.
          • ab_extra Marcusie, co jest groźniejsze twoim zadaniem: 30.06.06, 10:10
            domniemana głupota Michalkiewicza, czy widoczna gołym okiem zła wola Grossa? I
            dlaczego (i o tym jest w gruncie rzeczy felieton Ziemkiewicza) nie wypada w
            Polsce nazwać jej po imieniu?
            • marcus_crassus co jest grozniejsze 30.06.06, 10:23
              miec zawodnikow ktorzy nie wiedza gdzie jest bramka i nie umiaja kopnac pilki
              czy miec takich ktorzy umieja ale lubia przy okazji zdzilic przeciwnika w morde
              na boisku????

nie wiem. ale wiem ze ani z tymi ani z tymi nie wygramy MS :)

ja tam wole takich co wiedza gdzie jest bramka i umiejac strzelic gola. I nie
              dostana zoltej kartki. Jak bede chcial obejrzyc mordobicie to wlacze sobie boks
              albo skocze na jakies forum gdzie nikt nie wymaga kultury :)
              • ab_extra Bardzo proszę zejść z tych piłkarskich metafor, bo 30.06.06, 10:34
                ja dotąd nie rozumiem o co chodzi w spalonym i wyjasnić mi jak dziecku co w tej
                sprawie jest bramką, co oznacza strzelenie gola i kto sedziuje. Że Gross i jego
                środwisko fauluje (to pojęcie akurat znam) wydaje mi się oczywiste. Tyle, że na
                normalnym meczu zawsze jest taki facet z gwizdkiem. A my tu jesteśmy w akcji
                sam na sam, kopia nas po łydach, a sędzia nie dość, że nie gwiżdże, to go w
                ogóle nie ma na boisku.
                Oczywiście możesz udać,że nic się nie dzieje i wyłaczyć telewizor, ale nie
                zdziw się, jak jakiegoś dnia zaskoczy cię pukanie do twoich własnych drzwi
                jakiejś międzynarodowej komisji denazyfikacyjnej, której będziesz musiał
                udowodnić, że nie jesteś wielbłądem.
                • ab_extra Khm? 30.06.06, 11:37
                  • marcus_crassus nie chce mi sie filozofowac 30.06.06, 13:44
                    musicie przekonac sie w praktyce ktora droga jest bardziej efektywna. z tego co
                    zauwazylem nie rozumiecie czegos takiego jak "efektywnosc"

mozna bronic tak jak ziemkiewicz i tak jak michalkiewicz.

czy to co pisze ziemkiewicz jest gorsze? czy gorzej wskazuje na te fakty? nie

no to chyba lepsza droga?

********************************************************************************

jesli ktos tego nie rozumie to mi sie na godzinne pogaduszki nie chce czasu
                    tracic. pozyjecie - zrozumiecie. kazdy w koncu zrozumie
                    • ab_extra Po pierwsze: nie mamy armat - jak powiedział 30.06.06, 13:54
                      Napoleonowi pewien oficer. Nie mamy NYT, WP, Kongresu Żydów Amerykańskich. O
                      jakiej efektywności mówisz? Nasze pole obrony to nasze polskie opłotki
                      wyłącznie, ale nawet tu wielu nie przekona ani Michalkiewicz, ani Ziemkiewicz.
    • yaddo Dobra sowiecka szkoła dyskusji. 30.06.06, 09:21
      Ziemkiewicz napisał:
      >Ale dla licznych żydowskich aktywistów takie właśnie są: Polacy byli jeszcze
      >gorszymi antysemitami od Hitlera.

Tzw. ustawianie przeciwnika. A może tak fakty, kto tak twierdzi.

>Nie znam jeszcze jego najnowszej książki, która innemu polakożercy, Elie
      >Wieselowi już dała asumpt do rzucania na nasz kraj kalumni - ale przecież do
      >oceny jego rzetelności wystarczy znać poprzednią

Skąd my to znamy.

>("Przecież wasz rząd musiał się zgodzić, żeby Hitler mógł to robić u was" -
      >taki tekst słyszałem w USA nie tylko ja sam

Widocznie dla niego są ważni, tacy jak on (opinie prosto z magla).
      • ab_extra O, już spuściła!!! 30.06.06, 10:21
        Na razie szczeniaczki :)))
    • haen1950 Re: GW spuści ze smyczy swoje psy na Ziemkiewicza 30.06.06, 09:32
      Mnie kwestie żydowsko - polskie nudzą śmiertelnie. Ale zauważyłem dziwny
      historyczny zbieg okoliczności.
      Marzec 1968 - pierwszy zryw wolnościowy, nie kiełbasiany, niezależnie myślącej
      części społeczeństwa. Gomułka rozpętał wspólnie z Moczarem histerię
      antyżydowską i ciemni ludzie to kupili bez zmrużenia oka.
      Rok 2006 - rządy najbardziej ortodyksyjnych katolików i koalicji pod patronatem
      złodziejskiego klechy z Torunia. I znowu w celu odwrócenia uwagi od
      rzeczywistych problemów państwa i polityki proponuję się macę z
      chrzescijańskich dzieci.
      Jak to wiele mają ze sobą wspólnego ci nasi socjaliści.
    • t-800 Edelman żąda zamknięcia portalu Interia.pl /bt. 30.06.06, 13:41

• ab_extra Żąda, czy zażąda? 30.06.06, 13:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka