Dodaj do ulubionych

Pożal sie Boże dyplomaci

06.07.06, 22:46
Zdrajcy tym listem dają do zrozumienia, że nie są prawdziwymi dyplomatami
tylko donoszą na własny kraj (taka tradycja konfidencka), i oferują swoje
usługi jak tania dzi..a w Brukseli. Targowica, kiedyś prosili o interwencję
carycę, następnie Sovietów a teraz szczają na Polskę w Brukseli. Żaden
dyplomata innego kraju tak nigdy by nie postąpił (to wbrew wszelkim zasadom
dyplomacji), tylko pseudopolacy.
Obserwuj wątek
    • t-800 "Demokrata" Geremek dobrze w tym zaprawiony /bt. 06.07.06, 22:49

• dr.krisk Masz rację! 06.07.06, 22:50
      Zamiast prezia po brzuszku pomasować i pocieszyć, to oni zdradziecko nóż mu
      w ..plecy wbijają.
      Ani chybi Lech Kaczyński dostanie nawrotu dyspepsji. Tak na oko - trzy tygodnie
      kompletnej niemocy.
      • kika113 Re: Masz rację! 06.07.06, 22:53
        Ten list to oznaka braku profesjonalizmu, dyplomaci innych krajów pewnie
        zdębieli, zobaczywszy wyczyny naszych "autorytetów"
        • dr.krisk Pocieszę cię... 06.07.06, 22:57
          Nie zdębieli, tylko uspokoili się: najwyraźniej nie wszyscy Polacy są
          kartoflami.
          Niby dlaczego, i w imie jakiej sprawy mamy popierać idiotyzmy prezydenta i jego
          świty?
      • nowytor3 To tak jak prośba o "bratnią pomoc" krajów 06.07.06, 22:55
        Unii Jewropejskiej - pamiętasz?
        Przecież jesteś mądrym chłopcem, przestań więc pieprzyć
      • antykagan Re: Masz rację! 06.07.06, 23:24
        dr.krisk napisał:

> Zamiast prezia po brzuszku pomasować i pocieszyć, to oni zdradziecko nóż mu
        > w ..plecy wbijają.
        > Ani chybi Lech Kaczyński dostanie nawrotu dyspepsji. Tak na oko - trzy
        tygodnie
        >
        > kompletnej niemocy.

Tak, wszyscy Polacy powinni zjednoczyć sie wokół wodza. Nawet jeżeli ten chory
        z nienawiści megaloman przy pomocy urzędu przezydenta, stawiając na szalę ważne
        interesy Polski próbuje załatwić w ten sposób swoje chore ambicje dziecka z
        piaskownicy.

A tak BTW: pisdackie łajdaki, jakie macie prawo mówić np. o Geremku i prof.
        Bartoszewskim, więźniu Oswięcimia i komunistycznym, żołnierzu Armii
        Krajoowej "zdrajca" "targowica"? Jesteście nędznymi śmieciami. Ale wasz idol
        jest już w Europie skończony. Już jest pośmiewiskiem, na jego temat już krążą
        niewybredne żarty, na które zasłużył. Tylko szkoda, że takie coś kpompromituje
        Polskę...
    • tornson Wszędzie dookoła zdrajcy, tylko pomagają 06.07.06, 22:51
      wrogom nastawać na tą IV Rzesz... znaczy się IV Rzeczpospolitą. Przypomina mi
      się film Upadek z kartoflami zamiast Hitlera. :o)
      • kika113 Re: Wszędzie dookoła zdrajcy, tylko pomagają 06.07.06, 22:54
        Taki protest mogli wystosować w kraju, a nie skamlać na forum europejskim,
        sprzedawczyki.
        • tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Wszędzie dookoła zdrajcy, tylko pomagają 06.07.06, 23:03

bedziemy im to pamietac...
    • echo_o W kwestii listu donosicieli... 06.07.06, 23:05
      ...nie wypowiadam się.
      Nie potrafiłabym podejść do tematu bez wulgaryzmów...
      • melisa-bb Re: W kwestii listu donosicieli... 06.07.06, 23:10
        Prezydent może sie nam podobać lub nie , ale politycznie poprawne lizusy
        skalali nasze gniazdo i to jest podłe, a wszystko w dodatku motywuja troska o
        Polske ale FAŁSZ brrrrrr.
        • basia.basia Re: W kwestii listu donosicieli... 06.07.06, 23:42
          To ich demaskuje:

"Odwołanie spotkania na szczycie bez bardzo istotnej przyczyny jest lekceważące
          wobec partnerów."
          • www.nasznocnik.pl Fakt - to stwierdzenie kwalifikuje autorów... 07.07.06, 08:20
            ...właściwie prosto pod ścianę ;-)
          • kataryna.kataryna Re: W kwestii listu donosicieli... 07.07.06, 11:33
            basia.basia napisała:

> To ich demaskuje:
            >
            > "Odwołanie spotkania na szczycie bez bardzo istotnej przyczyny jest
            lekceważące
            > wobec partnerów."

TW Kosk, TW Must, TW Carex z inicjatywy Dariusza Jestem-Na-Liście-Nizieńskiego
            Rosatiego napisali donos na prezydenta, że lekceważy partnerów. Zapewne
            wyłącznie w trosce o dobro Polski. Jak zwykle.

Szkoda, że w tym towarzystwie pojawiają się prof. Bartoszewski i minister
            Meller.
    • mmikki Dzieki Bogu mamy teraz panią Fotygę 06.07.06, 23:47
      i Polska od razu zajasniała jak gwiazda, a inne kraje z podziwem patrzą na naszą
      dyplomację i uczą się, jak robic mocarstwową politykę!
    • nurni Re: Pożal sie Boże dyplomaci 07.07.06, 00:22
      kika113 napisała:

> Zdrajcy tym listem dają do zrozumienia, że nie są prawdziwymi dyplomatami
      > tylko donoszą na własny kraj (taka tradycja konfidencka), i oferują swoje
      > usługi jak tania dzi..a w Brukseli. Targowica, kiedyś prosili o interwencję
      > carycę, następnie Sovietów a teraz szczają na Polskę w Brukseli. Żaden
      > dyplomata innego kraju tak nigdy by nie postąpił (to wbrew wszelkim zasadom
      > dyplomacji), tylko pseudopolacy.

Nie ma chyba sensu przykladac normalnych standardow do kundli majacych
      donosicielska i komunistyczna karte.
      Gdyby ministrami uczyniono gangsterow z Pruszkowa czy Wolomina - pisanie o tym
      ze nie spelniaja oni jakis zasad jest smieszne.
      Byloby przedzwine gdyby budowniczowie PRL odczuwali lojalonosc wobec kraju
      ktory PRL juz nie jest.

Mnie akurat to oswiadczenie cieszy - nie jest zadna niespodzianka.
      Prowinencja tych kundli jest mi znana. Nie spodziewalem sie jedynie ze wyloza
      sie tak glupio.
      • mmikki święte słowa! 07.07.06, 00:25
        ...zwłaszcza ten donosiciel i kundel Bartoszewski...
        • nurni Re: święte słowa! 07.07.06, 00:57
          mmikki napisał:

> ...zwłaszcza ten donosiciel i kundel Bartoszewski...

Bartoszewski wypada wlasnie na tym tle najgorzej.
          Bo jakie mozna miec oczekiwania wobec kundli - wiadomo.
          • mmikki Re: święte słowa! 07.07.06, 01:03
            oczywiście, wszyscy mieli brudne intencje tylko jeden Kaczyński cały czas myślał
            o Polsce...
            i wszystko, co robił, z myslą o Polsce robił, nie tak jak tamte kundle
          • kielczow2003 Re: święte słowa! 07.07.06, 01:05
            Czlowieka ktory przezyl holocaust walczyl o wolna Polske mowisz ze jest kundlem?
            jestes smieciem
            • nurni Re: święte słowa! 07.07.06, 01:07
              kielczow2003 napisał:

> Czlowieka ktory przezyl holocaust walczyl o wolna Polske mowisz ze jest
              kundlem
              > ?
              > jestes smieciem

Jestes funkcjonalnym analfabeta. Niestety nie wiem czy to uleczalne ale spytaj
              kogos wyzszego.

O co? By ci przetlumaczyl jakims cepem to co napisalem.
              • kielczow2003 Re: święte słowa! 07.07.06, 01:13
                Oj oj dziecko nauczylo sie paru sformulowan i teraz zasuwa. Zabawne to jest
                kiedy nie potrafisz sie odniesc do tresci a jezorem klapiesz cos o
                analfabetyzmie. Dalej uwazasz ze Bartoszewski to kundel to ja ci mowie smiec
                jestes i wywloka ludzka
                • nurni Re: święte słowa! 07.07.06, 01:18
                  kielczow2003 napisał:

> Dalej uwazasz ze Bartoszewski to kundel to ja ci mowie smiec
                  > jestes i wywloka ludzka

Niunius,

porzuc beznadziejne zmagania z logika. Przegrywasz przez dyskwalifikacje - pala
                  z rozumienia tekstu. Siadaj.

Zawolaj kogos w chalupie kto pisze podania - taki ktos nie musi byc specjalnie
                  inteligentny ale akurat na twe zalosne zapasy z rozumienia prostego tekstu -
                  moze byc.

Potem - jak juz sie dowiesz co napisalem - przepros i won.
                  • kielczow2003 Re: święte słowa! 07.07.06, 01:23
                    heheheh byc moze chcialbys stwaiac paly ale coz najpierw trzeba troszke sie
                    zstanowic co sie pisze.
                    deprecjacja poprzez upierdliwosc slyszales cos takiego kiedys? nie szkoda. jest
                    to maskowanie a raczej ucieczka od glownego tematu poprzez takie wlasnie uniki.
                    naprawde nie bede tlumaczyl sie przed jakims baranem dlaczego zrobilem jakis
                    blad bo to byloby smieszne. nie rozumiem dlaczego niunius walisz w czlowieka
                    ktory przezyl holocaust i walczyl o kraj w czzasach kiedy sam pan bog nie mial
                    Ciebie w planach?
                    wiesz jak to sie nazywa? ja wiem domysl sie sam
                    zlotko hehehe
                    • nurni Re: święte słowa! 07.07.06, 02:08
                      kielczow2003 napisał:

> heheheh byc moze chcialbys stwaiac paly ale coz najpierw trzeba troszke sie
                      > zstanowic co sie pisze.

Rozumiem. Ten w chalupie od pisania podan juz kima.

> deprecjacja poprzez upierdliwosc slyszales cos takiego kiedys? nie szkoda.

Nie slyszalem i chyba nie szkoda. Zreszta nie chce wglebiac sie w meandry owej
                      upierdliwosci posilkowanej jak czytam deprecjacja.
                      Jakis baran uzywajac dosc prymitywnych narzedzi (czyli swego rozumu) wmawia mi
                      dziecko.
                      Juz dawno zalozylem ze czlek wcale nie uporczymie upierdliwy tylko
                      najzwyczajniej w swiecie glupi. Glupi czyli prawdziwie nieszczesliwy.

Pechowo dla barana nie jestem swietym Franciszkiem.

jest
                      > to maskowanie a raczej ucieczka od glownego tematu poprzez takie wlasnie
                      uniki.

No to maskowanie czy ucieczka filozofie?
                      Nie wiesz to wylosuj sobie. Orzel i reszka. Sloma siano. I tak dalej.

Aha.
                      Zaczynasz zdziebko szelescic.
                      Ale glab jestes tez na trzezwo - bo w koncu glab trzezwy czy utrajtlany dalej
                      jest glabem. Stety.

> naprawde nie bede tlumaczyl sie przed jakims baranem dlaczego zrobilem jakis
                      > blad bo to byloby smieszne.

Obudz starszego - niech ci wyklaruje drukowanymi co jest smieszne.

> nie rozumiem dlaczego niunius walisz w czlowieka
                      > ktory przezyl holocaust i walczyl o kraj w czzasach kiedy sam pan bog nie mial
                      > Ciebie w planach?

Ja juz wiem ze nie rozumiesz, wiem tez i o tym wlasnie pisalem, zebys za
                      rozumienie sie samopas nie bral. Zwazywszy okolicznosci o ktorych zreszta tez
                      pisalem.
                      Moze wroc do komiksu. To nie musi tak byc ze w kazdej dziedzinie jestes do bani.

> wiesz jak to sie nazywa? ja wiem domysl sie sam
                      > zlotko hehehe

Napisalem: funkcjonalny analfabetyzm, kolego wielokrotnie drugoroczny.
                      Wyrazam sie prezyjnie - a tlumaczyc tego nie bede bo jakos nikt nie chce mi
                      placic (chocby pod stolem) za edukacje funkcjonalnych anlfabetow, ze nie
                      wspomne o tym ze zwyklem mierzyc sily na zamiary.

Dlatego stalo juz tam wyzej: przepros i won.
                      • kielczow2003 Re: święte słowa! 07.07.06, 11:26
                        Oj oj zdcenerwowało sie dziecko?
                        Załosne wywody. A ile frustracji. Dyskusja z Toba to istosnie strata czasu.Nie
                        dość że piana leci Ci z pyska niunius to jeszcze nie potrafisz nawet przeprosic.
                        Ale cóz pseudointeligencik to pseudointeligencik.Nie martw sie poseł wierzejski
                        takze myśłi hasłowo PEDAŁ=PEDOFIL Kaczka obsrana z3e szczęscia lezy w Juracie i
                        uczy się hymnu to Ty przeciez możesz pobawić się w repetytora no dawaj Czesiu:-)
                        Nawet nie potrafisz odnieśc się do meritum. Przykry jestes to tyle.

P.S
                        Ach i zobacz sliniaczek Ci sie oslinil znawco komiksow hehehehe
      • durni Pożal sie, Boże, dyskutanci... 07.07.06, 00:30
        .
        • bat_na_szuje Pożal sie, Boże, dyplomaci...chciales powiedziec? 07.07.06, 04:10
          Rzeczywiscie zaprzedane smiecie. Żenada.
          Od kapusia Olechowskiego po specjaliste od perfekcyjnych transakcji
          gieldowych.
          Przykro, ze wdepnal w to rowniez pan Bartoszewski,
          czlowiek nieprzecietny, ktory kiedys demonstrowal charakter i odwage.
          Niestety, ostatnio to chyba juz wiek odebral mu przenikliwosc
          i jasnosc umyslu (inny przyklad: sprawa LOTu).
    • kaczy_mozdzek Pożal sie Boże - pożal. 07.07.06, 00:25
      "Żaden dyplomata innego kraju tak nigdy by nie postąpił...".
      Na pewno!
      Bo nie miałby powodu.
    • sanitarny Jak powinni sie zachowac?jak Francuz z Anglikiem 07.07.06, 00:47
      cy jak Polak? Jedzie pociągiem dama, Anglik, Francuz i porucznik Rżewski.
      Cisza.
      Nagle dama głośno puszcza bąka.
      - Przepraszam, boli mnie żołądek - dzielnie bierze na siebie incydent dobrze
      wychowany Francuz.
      Po chwili dama znów głośno psuje powietrze.
      - Przepraszam, żołądek nie wytrzymał... - winę na siebie bierze Anglik.
      Wstaje porucznik Rżewski.
      - Panowie, idę zapalić na korytarz. Jak ona jeszcze raz pierdnie, powiedzcie,
      że to ja .
    • kielczow2003 Pożal sie Boże Prezydent 07.07.06, 00:53
      wBREW WSZELKIM ZASADOM ZDROWEGO ROZSADKU WCREW INTERSOWI TEGO PANSTWA POSTEPUJE
      WLASNIE KACZYNSKI A CI LUDZIE WYRAZILI SPRZECIW W IMIENIU WIELU LUDZI W TYM
      KRAJU!!!!!!
      CZAS TO POWIEDZIEC WPROST, TEN KRAJ TO NIE JEST PRYWATNY FOLWARK BRACISZKOW
      KACZYNSKICH TO KARJ GDZIE ZYJA LUDZIE Z KRWI I KOSCI I NIE MOZNA POZWOLIC ABY
      JEDEN TYPEK NAWET NA URZEDZIE Z MANDATEM SPOLECZNYM ROBIL Z NAS KRAJ 3 SWIATA!!!
      DZIEKUJE MINISTROM ZA TEN SYGNAL DLA EUROPY CHOC PRZYZNAJE ZE TO BOLI KIEDY JEST
      TAKI ROZDZWIEK.WINNY JEST KACZYSKI!!!!
      POLSKA DYPLOMACJA OD LAT JEST PROFESJONALNYM RESORTEM ZNISZCZONYM I
      SPONIEWIERANYM PRZEZ FANTAZJE BRACI KACZYSKICH. CI LUDZIE NISZCZA POZYCJE TEGO
      KRAJU W SWIECIE!!!
      • kika113 Re: Pożal sie Boże Prezydent 07.07.06, 08:16
        To jest Twoje subiektywne zdanie, ja mam akurat odmienne, i możemy się spierać
        na tym forum, ale dyplomata powinien znać swoją profesję na tyle, żeby
        wiedzieć, że takie rzeczy załatwia się w kraju, na zewnątrz jeśli nie wspierać,
        to przynajmniej zachować dyplomatyczne milczenie. A ty piszesz z jakiego kraju?
        Ale dzięki temu listowi mogliśmy zobaczyć jak niewiele wspólnego maiała polska
        dyplomacja z profesjonalną.
        • kika113 Re: Pożal sie Boże Prezydent 07.07.06, 08:17
          Chyba, że jesteś internacjonałem, ale wtedy nie mów jak powinna zachować się
          POLSKA dyplomacja.
    • kaczka2006 Re: Pożal sie Boże POLSCY dyplomaci 07.07.06, 01:13
      i wszystko jasne!
    • capitalissimus Re: Pożal sie Boże dyplomaci 07.07.06, 08:27
      całe szczęście, że zajaśniała nam właśnie gwiazda minister fotygi, która
      pokazuje zachodowi jak sięprowadzi mocarstwową politykę zagraniczną.
    • ryto4 Re: Pożal sie Boże dyplomaci 07.07.06, 08:30
      Za to PiS ma wspaniałych dyplomatów, już cału Świat nas olewa i się śmieje...
    • ardon Re: Pożal sie Boże dyplomaci 07.07.06, 08:38
      Prawdziwym zdrajcą jest leń patentowany, który nic ne robi i słucha porad
      Radyja, która MaRyjem i Rydza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka