Dodaj do ulubionych

Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniaków

11.07.06, 16:06
"Z pewnością Polska nie zginęła. Ale również nie pozyskano jej jeszcze dla
współczesnej Europy" - konkluduje komentator gazety "Tagesspiegel".
Taki odbiór Naszego kraju na arenie europejskiej, z winy Kaczyńskich, naraża
Nas na wymierne straty. Unia Europejska to rodzaj spółdzielni. Można coś
osiągnąć, proponując coś w zamian.
Jeśli więc Kaczyńscy, Giertychy i Lepper, przybierają pozę na wszystko
obrażonych malkontentów, to w bardzo szybkim czasie zepchną Nas na margines
europejskiego życia, kultury i gospodarki. Nie będzie gospodarczego rozwoju i
polepszenia warunków życia, bo nikt nie będzie chciał z nami rozmawiać. Po
prostu nie będzie wypadało rozmawiać z bezczelnymi pariasami.
A notoryczne partolenie stosunków z Niemcami, to po prostu (mówiąc językiem
Kaczyńskich): DYWERSJA.
Już widzę jak Putin się z tego cieszy.
Bezmyślność i żenada!
Obserwuj wątek
    • acho Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 11.07.06, 16:07
      Czy mógłbyś nie ulegać forumowej modzie na pisanie per "my"? Ja nie czuję z Tobą duchowego
      pokrewieństwa (ani też polityczno-społeczno-światopoglądowego), więc nie pisz, proszę, w moim
      imieniu.
      • gosc.z.korony Czujesz, czy nie czujesz, to mnie nie interesuje 12.07.06, 09:45
        Pisząc ,,my'' nie ulegam żadnym modom, tylko podkreślam swą narodową i
        ogólnospołeczną przynależność do Polski. Która pozostanie niezmienna aż po mój
        grób. Podkreślam przynależność do narodu, który tym razem przez Kaczyńskich
        ponosi kolejne straty.
        A to, że przez przypadek urodziłeś się w tym samym kraju co ja, to już niestety
        pech. No cóż... rodaków się nie wybiera. Widać Ci ze mną nie po dordze.
        Zdefiniuj się więc ostatecznie i... wyjedź na wschód. Tam władza silna, może
        więc tam będzie Ci lepiej.
        • acho Re: Czujesz, czy nie czujesz, to mnie nie interes 12.07.06, 09:56
          > Zdefiniuj się więc ostatecznie i... wyjedź na wschód. Tam władza silna, może
          > więc tam będzie Ci lepiej.

W XX wieku było już takich dwóch wąsatych panów, którzy ludziom mających inne poglądy proponowali
          wyjazdy. Wpisujesz się w tę poetykę całkiem zgrabnie. Szkoda czasu na dyskusję.
          • gosc.z.korony nic podobnego... Panie proKaczyński obrażalski 12.07.06, 10:12
            Ja tylko sugerowałem, owszem dość dosadnie, że może czas byś się określił.
            Jestem Europejczykiem i metody ,,wąsatych panów'' są mi obce.
            Problem... co z Tobą, gdzie Ci lepiej? W cywilizowanym świecie, czy gdzieś gdzie
            nie szanuje się ludzi, a często funkcjonuje tzw. ,,silna władza'' i tzw.
            ,,narodowe aspiracje''.
            A jak chcesz, to oczywiście zostań, tyle że Polska jest krajem europejskim.
            Natomiast Niemcy już dawno przestali nosić czarne mundury, podobnie jak płaszcze
            z krzyżami.
            A skoro nie chcesz już rozmawiać, no cóż... Twoja strata, bo ja mówić nie
            przestanę. Czy Ci się to podoba, czy nie.
          • mariner4 Twoja napastliwość jest nie na miejscu 12.07.06, 10:13
            Zawsze należymy do jakigoś "my". I nikt nie ma prawa tego dekretować. Ja wiem,
            że takich jak Ty korcą totalitarne rządy aktualnej opcji.
            Tutaj nie ma przymusu pisania.
            Za PRL była w Polsce banicja polityczna. Działaczom "S" dawano "propozycję nie
            do odrzucenia". A co tatuś się tym zajmował?
            M.
            • acho O napastliwości: 12.07.06, 10:27
              mariner4 napisał:

> Twoja napastliwość jest nie na miejscu

a chwilę potem:

> Działaczom "S" dawano "propozycję nie
              > do odrzucenia". A co tatuś się tym zajmował?

Moim ojcem sobie klawiatury nie wycieraj. Bo to on dostawał takie propozycje.
        • danutki Re: Czujesz, czy nie czujesz, to mnie nie interes 12.07.06, 11:01
          gosc.z.korony napisał:

> Pisząc ,,my'' nie ulegam żadnym modom, tylko podkreślam swą narodową i
          > ogólnospołeczną przynależność do Polski. Która pozostanie niezmienna aż po mój
          > grób.

a powinno
          jako goscia zwlaszcza
          ja mam teraz nick danutki i zawsze moge pisac MY danutki
    • forum-i-ja dokladnie ------:-))))))) 11.07.06, 16:07
    • 9111951u Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 11.07.06, 16:07
      kolega jest nieprecyzyjny , to ile Niemcy do spóły z Gazpromem zabulą Polsce za
      katastrofę ekologiczną na Bałtyku. Przecie to coś za coś .
    • zdr1 Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 11.07.06, 16:12
      Ty zawsze byles ciemniakiem. Niczego juz tutaj robic nie trzeba.
      • gosc.z.korony o widzę... jaśnie oświecony... tacy zawsze są 12.07.06, 09:47
        najgorsi... :(
    • kontra59 powstań z kolan 11.07.06, 16:21
      Niemcy to silny naród ale akurat ty nie musisz się tak płaszczyć. Tobie nie
      zagrażają. Trochę więcej godności.
      A tak z ciekawości co do twojego poczucia humoru:
      Też uważasz, że to zabawne jak ci ktoś próbuje insynuować, że rżniesz własną matkę?
      Jak cię to bawi to gratuluję i zalecam wynarodowienie się na Niemca! To w ich,
      szwabskim stylu.
      • karbat Re: zobacz sie w lustrze 11.07.06, 16:27
        Niemcy pisza tak jak nas widza

.....na szczescie polski narod jest madrzejszy niz ich rzad .
        Kaczynscy doszli do wladzy poniewaz korupcaja w Polsce jest tak
        rozpowszechniona jak malaria w niektorych krajach afrykanskich .

Jesli Polacy zauwaza ,ze Kaczynscy walcza nie z mafia lecz beda zwalczac
        wolnosc i liberalizm europejski - wyladuja na smietniku historii ,jak nie jeden
        wczesniejszy rzad .
        Polska jest jednym z najbardziej otwartych i kosmopolitycznych narodow w
        europie .Polacy wiedza dokladnie ,ze przyszlosc Polski lezy w europie .

kaczki widza inaczej ,znowu powod do sraczki kaczki :o

• jack20 Re: powstań z kolan 11.07.06, 16:52
        Co ty pieprzysz.To ty produkujesz insynuacje.
        Dla mnie jest normalne jak sie spytam 50 letniego faceta mieszkajaceg z matka:
        ty jeszcze zyjesz z matka i to bez swistka?
        I w tym sensie ta wypowiedz byla.
      • gosc.z.korony Jeśli chcesz być taki... godny 12.07.06, 09:49
        To zajmij się lepiej postawą Rosjan i ich cara Putina.
        Tam możesz do woli ,,powstawać sobie z kolan''.
        A jeśli nie widzisz różnicy między stosunkiem do Nas Niemców i Rosjan, to
        szczerze Ci współczuję.
    • xyzx1 Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 11.07.06, 16:26
      kolejny "polaczek" bez chociażby odrobiny poczucia nie tyle godności narodowej,
      co osobistej... nauczona cię płaszczyć się przed innymi to się dalej top w tym
      gó..e, ale nie mieszaj w to innych!
      • gosc.z.korony ,,polaczek'' he he he - kiedy nie biją 12.07.06, 09:53
        łatwo wyzywać kogoś od ,,polaczków'' a samemu mienić się ,,Polakiem''.
        Zastanawiam się więc co robiłeś, albo co robili Twoi rodzice, kiedy za bycie
        Polakiem zabijano albo bito?
        A tak... to Twoje wybacz... gadanie to nic innego jak: puste pokrzykiwanie.
        Niemcy mu zagrażają! he he he... Sienkiewicza się naczytał... he he he
    • sanitarny Totalna kleska 11.07.06, 16:46
      Kaczynscy zadarli z wolna zachodnia prasa,beda mieli teraz przesrane, ich
      charty sa bezsilne, a zaden sad nie skarze nikogo ani za karykature ani za
      satyryczny artykol, jak to zrobiono z Urbanem czy z ta pania za
      " profonacje krzyza".To Europaa nie muzulmanski Bliski Wschod.
      • gosc.z.korony Racja! 12.07.06, 09:54
    • az30 kazdy sam robi z siebie ciemniaka i odpowiada za 11.07.06, 16:53
      swe zbrodnie.
      • gosc.z.korony problem tylko w tym, że ,,siedzący w belwederze'' 12.07.06, 09:55
        szkodzą Nam wszystkim.
    • sanitarny Przepraszam.artykul 11.07.06, 16:54
      Zaczerwienilem sie.
    • wujaszek_joe Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 12.07.06, 10:05
      do europejczyków to nam jeszcze baaardzo dużo brakuje.
      kompleksy godnością zasłaniamy. śmieszne
      • gosc.z.korony zgadza się - a tu trzeba się uśmiechać 12.07.06, 10:15
        i ciężko pracować na swą markę.
        Bo obnoszenie się z ranami było dobre tylko na początku. I bardzo Nam pomogło.
        Zyskaliśmy w Europie sympatię.
        A teraz niestety te ,,rany'' zamieniają się w... ,,ropę'', a tego to już nikt
        nie lubi.
        • haen1950 Re: zgadza się - a tu trzeba się uśmiechać 12.07.06, 10:21
          Tak to wygląda. Kaczorki wypowiedziały wojnę Polsce. Zorganizowały do tej wojny
          wszelką mozliwą swołocz. Od postkomuchów po faszystów. Wypowiedzeli wojnę
          Kościołowi.
          To mozna zrobić. Ale to nie przejdzie.
    • dr.krisk A może tacy jesteśmy? 12.07.06, 10:25
      Jak widać dwadzieścia kilka procent naszych obywateli wierzy Kaczyńskim
      całkowicie bezkrytycznie. Sam mam takie przypadki wśród znajomych i w rodzinie.
      Jest to prawdziwa wiara & uczucie żarliwe. Tak Koreańczycy kochali Kim Ir Sena.
      • gosc.z.korony a zauważył Kolega, jak to się na forum obrażają? 12.07.06, 10:41
        i rozmawiać przestają... całkiem wzorem wodzów.
        Niedługo już tylko rozkazy wydawać będą... ;-)))
        Wszak maksymą Kaczyńskich jest: ,,Kto krytykuje niegodzien jest dyskusji''.
        I to zdecydowanie zaczyna być widoczne.
        Mentalna dyktatura i tyle.
        • dr.krisk Albowiem ich wyższośc moralna daje takie prawo! 12.07.06, 10:47
          Po co dyskutować, jak wszystko jest jasne! To czysta strata czasu, tylko te łże-
          elity jeszcze brużdżą, włos na czworo dzielą. Ale policzone są ich dni, jeszcze
          kilka procesików, parę teczuszek się otworzy (a jak zniszczone to się z pamięci
          odtworzy..) - i juz będzie bardzo przyjemnie.
          • gosc.z.korony Franco, Mussolini, Hitler... im też było przyjemni 12.07.06, 10:52
            z pewnością przyjemnie... ;-)))
            Niestety...
            pozdr
    • ab_extra Nie z NAS a z CIEBIE, i nie robią, bo już jesteś 12.07.06, 10:34
      nim od dawna
      • gosc.z.korony no to ,,ab_extra''! 12.07.06, 10:37
        dyktatofilu...
        • biedronka24 jak z korony dziubdzius to nie pisz o ´arenie´ 12.07.06, 10:52
          bo z tej areny wiecej widac niz z poziomu malego zuczka w kraju. To sobie gnidy
          wypracowaliscie. Tylko takim pionkom jak wy placa za kolaboracje grosze....
          • gosc.z.korony ,,kolaboracja''! ,,zdrajca''! ,,dywersant''! 12.07.06, 10:54
            ,,polaczek''! - podrzucam parę na przyszłość hasełek, niech sobie panna
            biedronka, do nacjonal-katolickiego dzienniczka dopisze...
            • biedronka24 mafia kochasiu. I duza kasa- po prostu :))))) 12.07.06, 10:57
              prawda, ze wiesz - czy jestes tak durny?

Taka z ciebie pacynka i tak kiepsko z kojarzeniem faktow? :)))))
              • gosc.z.korony ,,pacynka''! jakież to urokliwe... doprawdy... 12.07.06, 10:59
                urocze.
                • biedronka24 tylko dla wydmuszek 12.07.06, 11:02
                  dla zwyklych ludzi bieda to nic uroczego. Dla tych z lubelskiego z pewnoscia nie...
                  A prezio Kwach mial tyyyyyle czasu - he, he.
                  • gosc.z.korony Czyli, że odwołując się do Twojej ,,inteligencji'' 12.07.06, 11:10
                    Kaczyńscy pragną pomóc tym biednym, zniechęcając wszystkich w Europie do Polski?
                    Zaiste pardane... ,,logyczne'' i ,,wogle''.
                    • ab_extra Niedawno mój znajomy zniechęcił do siebie sąsiada 12.07.06, 11:20
                      Sąsiad powiedział coś brzydkiego o żonie znajomego, więc znajomy obił sąsiadowi
                      mordę. Teraz z pewnościa sąsiad nie pomoże znajomemu przestawiać mebli :))
                      • dr.krisk A co to - braliśmy ślub z Kaczyńskim? 12.07.06, 11:23
                        ab_extra napisał:

> Sąsiad powiedział coś brzydkiego o żonie znajomego,
                        Ja osobiście nic z tym panem nie mam wspólnego. On sam zresztą wielokrotnie
                        podkreślał że też mam mnie gdzieś. Analogia z "żoną sąsiada" nietrafiona.
          • dr.krisk To dlaczego kolaborujesz z obcym kapitałem??? 12.07.06, 10:59
            biedronka24 napisała:

> Tylko takim pionkom jak wy placa za kolaboracje grosze....
            Przebywając (i jak sądzę, pracując) nabijasz kabzę obcym przedsiębiorcom.
            Wspierasz tę wstrętną zachodnią cywilizację co to za dwa, trzy lata ma upaść
            (według ciebie).
            Dlaczego nie wracasz do kraju, kaczki i kartofle polskie tylko na takich jak ty
            czekają!
            • biedronka24 ???? ´Kapitalismus is böse´ - to nie ty tym pisale 12.07.06, 11:07
              s?
              Mysle ze jak ci placa za glupote to na wlasny rachunek budzet domowy powinienes
              prowadzic. A skoro tak to powinienes wiedziec ze jak zarabiam nie w Polsce a
              inwestuje w nauke dzieci i zamierzam do kraju wrocic - to jest dokladnie odwrotnie.
              Ty zas glabie jesli konczyles jakies szkoly to gderasz z podatkow mojej rodziny.
              Ponial?
              • dr.krisk Re: ???? ´Kapitalismus is böse´ - to nie ty tym p 12.07.06, 11:09
                biedronka24 napisała:

> s?
                > Mysle ze jak ci placa za glupote to na wlasny rachunek budzet domowy
                powinienes
                > prowadzic. A skoro tak to powinienes wiedziec ze jak zarabiam nie w Polsce a
                > inwestuje w nauke dzieci i zamierzam do kraju wrocic - to jest dokladnie
                odwrot
                > nie.
                > Ty zas glabie jesli konczyles jakies szkoly to gderasz z podatkow mojej
                rodziny
                > .
                > Ponial?
                Nie poniał. Napisz to jeszcze raz - i po polsku. Np. co to na miłośc boską
                znaczy "Ty zas glabie jesli konczyles jakies szkoly to gderasz z podatkow mojej
                rodziny". Gderam z podatków twojej rodziny???? Co to znaczy????

• biedronka24 nie musi nikt robic - trzeba BYC ciemniakiem 12.07.06, 10:42
      zeby nie umiec wyciagac prostych wnioskow.
      1/ Ile miesiecy u wladzy jest aktualny rzad a ile prezydent?
      2/ za jaki okres wojewodztwo lubelskie zostalo uznane NAJBIEDNIEJSZYM sposrod
      wszystkich regionow nowoprzyjetych czlonkow Unii
      3/ Co ma jakas gazetka lewicujaca do komentarzy na temat demokratycznie
      wybranego rzadu i prezydenta w innym kraju?
      4/ Dlaczego polonia i ludzie z zagranicy wiedza wiecej o przeplywach kasy i
      czarnym PRe dla aktualnego rzadu niz ludzie siedzacy w kraju i sluchajacy mediow?

To tylko kilka pytan. Inteligentny czlowiek jest w stanie sobie je zadac. NIe
      musi do tego byc naukowcem
      • gosc.z.korony najbardziej ,,powala'' mnie Twoje pierwsze pytanie 12.07.06, 10:50
        ,,Ile miesiecy u wladzy jest aktualny rzad a ile prezydent?'' - pytanie to
        raczej winno brzmieć: ile czasu straciła obecna ekipa na przepychanki i
        bezwładne bieganie po korytarzach, czyli na właściwy Kaczyńskim brak organizacji
        i wojny na górze?
        Trzecie też jest niezłe: ,,Co ma jakas gazetka lewicujaca do komentarzy na temat
        demokratycznie
        > wybranego rzadu i prezydenta w innym kraju?'' - obawiam się, że tych
        ,,gazetek'' było więcej, i że nie były to tylko ,,lewicujące gazetki'' a poważne
        czasopisma.
        a 4. - też niezłe... Polonia zawsze wie więcej, co się w kraju dzieje... godny
        to mit, a godny... he he he
        • biedronka24 ja w przeciwienstwie do ciebie wiem co zrobila 12.07.06, 10:53
          i tak sie sklada ze jest troche takich osob w Polsce. Mimo tej ogromnej kasy
          zaangazowanej z zamkniecie buziek...
          I mozesz mi naskoczyc :)))))))
          • gosc.z.korony i wice wersa mitomanko, wice wersa... 12.07.06, 10:57
            ,,Mimo tej ogromnej kasy
            > zaangazowanej z zamkniecie buziek...'' - to muszą być jakieś obżydliwe sprawy,
            płacić wielkie peiniądze za pokazywanie rzeczy ewidentnych... nieudolności
            Kaczyńskich, Giertychów i Leppera.
            • biedronka24 ha, ha. Ile ci placa za zaprzeczanie wlasnej 12.07.06, 11:01
              inteligencji? :))))))
              Ja zupelnie nie mam litosci dla ludzi maluczkich...Generalnie falszywa litoscia
              nie obdzielam- juz pisalam.
              A jak mowie - mozesz mi naskoczyc. Jak nie tu popracuje do gdzie indziej bo to
              co dla mnie wazne mam w glowie. I bede pisac - z dowolnego miejsca na ziemi. A
              jest wiecej takich, ktorzy chca normalnie zyc. Wiec jak nie z powodu
              demokratycznie wybranego rzadu i prezydenta to z powodu paru uczciwych i
              inteligentnych ludzi, predzej czy pozniej twoi chlebodawcy sie wykrusza :)))))
              • dr.krisk Sianko? 12.07.06, 11:02
                biedronka24 napisała:

> bo to
                > co dla mnie wazne mam w glowie.
                Dlaczego siano jest dla ciebie ważne?
                • biedronka24 ooo Dr krisk juz nawet nie musi zaprzeczac 12.07.06, 11:04
                  a wiesz choc o jaka kase chodzi? No strzelaj kotus :)))))))))
                  • gosc.z.korony ooo... jak to się wystawia... jaka ,,głodna'' 12.07.06, 11:06
                    sorki... ,,godna'' ;-)))
                    • biedronka24 Sam sie wystawiasz 12.07.06, 11:08
                      dwa klawisze wcisniete przez pomylke? A moze masz klawiaturke z literka l z
                      kreseczka? Buahahha..

Kotus wez sie pod raczke z kolezanka- po - godzinach.
                      Ona tez ma obsesje jedzenia...
                      A teraz pa.
                      • gosc.z.korony o Matko... 12.07.06, 11:13
                        Zawsze mnie śmieszą tacy co to chcą ,,dołożyć'', ale nie mogą, bo czegoś tam
                        im... nie ,,starcza''.
                        Przez pomyłkę, to ja z Tobą dyskutuję... wiesz?
              • gosc.z.korony ,,moi chlebodawcy'' he he he 12.07.06, 11:04
                głodnemu chleb na myśli... Kto więc Ci płaci urocza biedroneczko?
                Bo jeśli nie było by coś na rzeczy, nazwała byś mnie zwyczajnie głupcem, a nie
                było by mowy o ,,chlebodawcach'' i ,,płaceniu''. Kto zatem płaci Tobie?
      • dr.krisk Dobre! 12.07.06, 10:54
        biedronka24 napisała:

> 4/ Dlaczego polonia i ludzie z zagranicy wiedza wiecej o przeplywach kasy i
        > czarnym PRe dla aktualnego rzadu niz ludzie siedzacy w kraju i sluchajacy
        medio
        > w?
        Albowiem Polonia (to pisze się z dużej litery) nie słucha mediów tylko plotek w
        maglu. A przecież każda biedronka24 wie, że media kłamią a pani Goździkowa wie
        najlepiej.
        • gosc.z.korony eee... to nie płacą kasy? ;-)))) 12.07.06, 10:58
          eee... ;-)))
    • po_godzinach Przecież jesteśmy postsowieccy :) 12.07.06, 10:44
      Z wyjatkiem niemowląt, oczywiście.
      • tony.soprano3 Re: Przecież jesteśmy postsowieccy :) 12.07.06, 10:49
        O znaczne przyspieszenie pracy nad ustawą w ubiegłym tygodniu wnioskował
        premier Kazimierz Marcinkiewicz, który deklarację woli przeprowadzenia
        głębokiej lustracji, w tym dziennikarzy, złożył po raz pierwszy na antenie
        Radia Maryja kilkanaście tygodni temu.
        • po_godzinach Ustawy o zmianie mentalności Polaków? 12.07.06, 10:51
          • gosc.z.korony a jakże! Rydzyk to potrafi... 12.07.06, 11:01
            Bo: ,,zmieniać mentalność;;, to jego dewiza.
            Dobrze, że Marcinkiewicz podjął tak ważną sprawę ,,na antenie Radia Maryja'' ;-)))
            To najlepsze takie miejsce w kraju
    • t-800 Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 12.07.06, 10:54
      To "GW" pisała, że Polacy to analfabeci funkcjonalni - a nie Kaczyńscy.
      • tribunus Re: Kaczyńscy robią z Nas postsowieckich ciemniak 12.07.06, 11:00
        Niech kazdy sadzi wedlug siebie. Przylaczam sie do wypowiedzi t-800 to GW
        zasypuje nas wiadomosciami tego typu.
        • gosc.z.korony ,,to nieprawda'' - krzyknął dureń patrząc w luster 12.07.06, 11:08
          lusterko... ,,Ja przecież jestem taki jak na portrecie''.
          • apbral _____________dwaj durnie w lusterku. 12.07.06, 13:46
            Jak widać dwadzieścia kilka procent naszych obywateli wierzy Kaczyńskim
            Jest to prawdziwa wiara & uczucie żarliwe. Tak Koreańczycy kochali Kim Ir Sena.
            • apbral _____________dwaj durnie w lusterku tak napisali 12.07.06, 13:47
              Posądzanie o „wyższą moralność” ludzi normalnych, prawidłowo oceniających
              komunę dowodzi bezradności polemicznej i głupoty, albo umaczania w komunie.
              Porównanie wyborców autentycznie antykomunistycznego polskiego rządu do
              komunistów koreańskich to szczyty hipokryzji. Gdyby tylko do komunistów...
              porównuje do wszystkich poddanych terrorowi i zniewoleniu dowodząc kompletnego
              niezrozumienia realiów komunizmu i naiwnej wiary w propagandę artykułów,
              pisanych przez dzieci NKWDzistów i PPR-owców z GW.

Tak ocenia ludzi mądrzejszych od siebie i doświadczonych, którzy wiedzę o
              tamtych czasach i redaktorach czerpali z własnego doświadczenia a nie z
              artykułów pisanych przez dzieci rodziców wysługujących się okupantowi:

„Jak widać dwadzieścia kilka procent naszych obywateli wierzy Kaczyńskim
              Jest to prawdziwa wiara & uczucie żarliwe. Tak Koreańczycy kochali Kim Ir Sena.”

-- a tymi kłamstwami przebija Niemców z Tageszaitung podłością.
              Bo kto się obnosił z ranami? I komu to bardzo pomogło?
              Było wręcz przeciwnie. Wszystkie poprzednie rządy zaniedbały prawdę o II WŚ i
              przez 60 lat utwaliły negatywny stereotyp Polaka. Swiat w tym Niemcy nic nie
              wiedzą o swoich dziadkach nazistach i zbrodniarzach uważają, ze to Polacy są
              nazistami i antysemitami.
              Szoku doznał młody Niemiec na wystawie gdy rozpoznał swego dziadka na
              fotografii mordujacego polskie dziecko w mundurze nazisty bo przecież nauczył
              się z historii i od takich
              Polemistów, że nazisci to Polacy a nie Niemcy.
              Bo polski idiota pisze o polskim rządzie antykomunistycznym źle,
              bezrozumnieprzypisując mu faszystowską albo hitlerowską mentalność „wodza”, o
              ironio „zwalczajacego” Koscioł, o którego roli w obalaniu komuny, pewnie tez
              nic nie wie!:

„Bo obnoszenie się z ranami było dobre tylko na początku. I bardzo Nam pomogło.
              Zyskaliśmy w Europie sympatię. A teraz niestety te ,,rany'' zamieniają się
              w... ,,ropę'', a tego to już nikt nie lubi. Tak to wygląda. Kaczorki
              wypowiedziały wojnę Polsce. Zorganizowały do tej wojny wszelką mozliwą swołocz.
              Od postkomuchów po faszystów. Wypowiedzeli wojnę
              Kościołowi.
              To mozna zrobić. Ale to nie przejdzie. i rozmawiać przestają... całkiem wzorem
              wodzów.Niedługo już tylko rozkazy wydawać będą... ;-)))
              Wszak maksymą Kaczyńskich jest: ,,Kto krytykuje niegodzien jest dyskusji''.
              I to zdecydowanie zaczyna być widoczne.
              Mentalna dyktatura i tyle.

• apbral a teraz obaj durnie przeproście Panią Biedronkę/n 12.07.06, 13:52
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka