Dodaj do ulubionych

Kto dał zlecenie na Katarynę?

13.07.06, 14:06
Zastanawiam się od wczoraj? I nie znajduję odpowiedzi.
Nie wiem też, dlaczego dał zlecenie?
Obserwuj wątek
    • nautilus.pompilius Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:07
      TW "kataryna" wpadła w szpony Macierewicza.
    • homosovieticus Moim zdanie BB. Pokłociły się o to, która z nich 13.07.06, 14:10
      jest piekniejszą.
      Ciekawym kto mógł ewentualnie zachęcić BB do tego haniebnego kroku.
      • basia.basia Homoś! To jest nie do darowania! 13.07.06, 14:12
        Znikasz mi z ekranu tym razem na zawsze!
        • homosovieticus Re: Homoś! To jest nie do darowania! 13.07.06, 14:14
          będę straszył w takim razie osobiście w nocy!
        • bratek4 Re: Homoś! To jest nie do darowania! 13.07.06, 14:42

Basiu.Basiu, nie każ homosia tak straszliwie, daj mu jeszcze jedną szansę lub
          dwie. Porozmawiaj. Zobacz, nawet trener Janas rozmawia...

basia.basia napisała:

> Znikasz mi z ekranu tym razem na zawsze!
          • homosovieticus Re: Homoś! To jest nie do darowania! 13.07.06, 14:46
            Przyłączam się do apelu bratka4.
    • t-800 Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:10
      Tak na logikę to Agora, ale nie jest to moja żelazna teoria, której zamierzam
      się trzymać.
      • t-800 Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:11
        Aczkolwiek to jedyna teoria. Chodziło mi o to, że nie mam na to żadnych dowodów.
      • homosovieticus Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:12
        Agora to znaczy kto?
        Sama Wanda?
        • t-800 Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:14
          Why not...
          • homosovieticus Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:15
            A co na to RN Agory?
            • t-800 Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:16
              Nie wiem.

W pierwszym momencie nie sięgałem tak wysoko, ale Twoja sugestia co do p. Wandy
              jest logiczna.
              • homosovieticus Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 14:20
                Ona także musi miec kogos nad sobą, chociażby dla zdrowia. Nie uważasz?
      • mmikki Re: Kto dał zlecenie na Katarynę? 13.07.06, 19:33
        t-800 napisał:

> Tak na logikę to Agora, ale nie jest to moja żelazna teoria, której zamierzam
        > się trzymać.

nie Agora - wycinaja kolejne posty, w których ktoś (dajmy na to ja) pisze, że
        kataryna starała sie o etat w Agorze i etatu nie dostała, tylko podpłacany blog
        (czego też sie wypiera opiekun forum, ale moze on za krótki, żeby o tym wiedzieć?)

po rozczarowaniu Agorą jako niedoszłym pracodawca kataryna zaczęła tracic serce
        do Michnika i UW, kierując sympatie w strone PiS. Ostatnio jednak z
        powiatpiewaniem napisała to i owo o genialnym strategu Prezesie, dlategoo
        podejrzewam, że dosiegnęły ja długie ręce Wasserwannymana
    • homosovieticus nie lekceważyłby także tropu wiodącego do samej 13.07.06, 14:18
      Kataryny, mogła przecież sama sobie wystawic zlecenie. Jest autolustracja to i
      musi być autozlecenie.
    • joella.r Macierewicz 13.07.06, 14:26
      • homosovieticus Wykluczone. 13.07.06, 14:31
    • bratek4 Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:44
      • homosovieticus Re: Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:47
        Pierwszy i ostatni zasłuzyli na gwizd historii. No i nie tylko mój.
        • bratek4 Re: Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:51
          Slusznie, tak zaatakowac Kataryne to bylo bardzo niegodne. A czemu przebaczasz
          Miloszowi?
          • homosovieticus Re: Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:54
            Był Literatem-Artystą nie politykiem.Oceniam nie Jego czyny tylko to, co On sam
            potrafił z SIEBIE wydobyć a co ja DOBROWOLNIE odebrałem od Nego.
            • bratek4 Re: Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:55
              Coz, nie umiesz trzymac sie tematu, to nie ma co kontynuowac rozmowy z toba
              • homosovieticus Re: Michnik, Miłosz i Mazowiecki 13.07.06, 14:58
                Twoja wolna wola.
    • kotek.filemon Mosad (n/txt) 13.07.06, 14:44

• oszust1 UKŁAD!!!!! n/t 13.07.06, 14:57
    • nowytor3 Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urbanowi 13.07.06, 15:03
      cza. Najprawdopodobniej chopaki se o blogach rozmawiali i dla takiego
      Urbanowicza mogło być oczywistą rzeczą, że za taki blog Kataryna powinna
      dostawać pieniądzę - blog, który jak się okazuje był w pewnej fazie swego
      istnienia najpopularniejszy w polskim necie.
      Obejrzałem co ma jeden i drugi w swoich blogach do zaprezentowania i wprawdzie
      dużo szumu wokół siebie robią, ale do Kataryny im daleko, po prostu cienkie
      bolki, pomimo najprawdopodobniej dość poważnej pozycji w internetowym biznesie.
      • olany_klient Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 15:48
        To tylko może potwierdzić Urbanowicz, być może sama zainteresowana powinna
        spróbować?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45086228&a=45175642
        • kataryna.kataryna Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 16:29
          olany_klient napisał:

> To tylko może potwierdzić Urbanowicz, być może sama zainteresowana powinna
          > spróbować?

Maila do Urbanowicza napisałam już wczoraj. Właśnie sprostował wszystko na
          swoim blogu:

mediacafepl.blogspot.com/2006/07/afera-kataryny-agora-nie-sponsorowaa.html#links

Bardzo chciałabym wiedzieć kto był informatorem Urbanowicza i dlaczego to
          zrobił. Na pewno nie wierzę, że to redakcja portalu chciała mnie wykończyć.
          • maksimum Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 16:36
            kataryna.kataryna napisała:

> olany_klient napisał:
            >
            > > To tylko może potwierdzić Urbanowicz, być może sama zainteresowana powinn
            > a spróbować?
            >
            >
            > Maila do Urbanowicza napisałam już wczoraj. Właśnie sprostował wszystko na
            > swoim blogu:
            >
            > mediacafepl.blogspot.com/2006/07/afera-kataryny-agora-nie-sponsorowaa.html#links
            >
            > Bardzo chciałabym wiedzieć kto był informatorem Urbanowicza i dlaczego to
            > zrobił. Na pewno nie wierzę, że to redakcja portalu chciała mnie wykończyć.

Nie doceniasz adminow.
            Oni wiedza dobrze,ze jesli kogos sie nadmiernie celebruje,to cala reszta rzuci
            sie by dokopac faworytowi.
            Nie bez powodu moje watki czy biedronki znikaja jak tylko sie tutaj pokaza,a
            twoje sa celebrowane.
            Admini wlasnie licza na to,ze ja i inni "pokrzywdzeni" bedziemy napadali na
            Ciebie.
            Prosta psychotechnika.
            • entefuhrer Nowe zjawisko - martyrologia forumowa ;-> 13.07.06, 16:57
              .
          • giwi Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 16:54
            No i fajnie, że się ta bzdura wyjaśniła. :-) Portal na pewno nie chciał Cię wykończyć. W końcu jakby nie było jesteś autorką jednego z pierwszych liczących się blogów politycznych i piszesz tu, więc przysparzasz chwały gazecie.pl :-)
          • maksimum Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 17:31

> olany_klient napisał:
            >
            > a spróbować?
            >
            >
            >
            > swoim blogu:
            >
            > mediacafepl.blogspot.com/2006/07/afera-kataryny-agora-nie-sponsorowaa.html#links
            >

Po co Ci to wiedziec,przeciez to nie ma znaczenia.
            To sa typowo polskie zachowania i nie ma co z tym walczyc.
            To tak,jakbys chciala wytlumaczyc adminom,ze tresc postu jest najwazniejsza a
            nie ilosc duzych liter w tytule.
            • maksimum Re: Raczej nie zlecenie tylko głupota Tebe i Urba 13.07.06, 18:11
              > kataryna.kataryna napisała:

> > Bardzo chciałabym wiedzieć kto był informatorem Urbanowicza i dlaczego to
              > > zrobił. Na pewno nie wierzę, że to redakcja portalu chciała mnie wykończyć.

To tak,jakbys sie chciala dowiedziec,po co wprowadzono ZA DUZO DUZYCH LITER W
              TYTULE.
              Oni niby "chca" dobrze,albo przynajmniej chca pokazac,ze "chca" dobrze,a
              wychodzi jak zwykle.
              To tak samo jak komuna utwierdzala wszystkich w przekonaniu ,ze chce dobrze.
              Najprosciej i zgodnie z zasadami forum jest traktowac wszystkich tak samo,ale
              ludki adminowe tego nie potrafia,bo charakter wyssany z mlekiem matki kaze im
              jednych utracac,a innych faworyzowac.
          • olany_klient Re: Sprawa zakończona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 14.07.06, 09:24

> olany_klient napisał:
            >
            > a
            > > spróbować?
            >
            >
            >
            > swoim blogu:
            >
            > <a
            href="mediacafepl.blogspot.com/2006/07/afera-kataryny-agora-nie-sponsorowaa.html#links"
            target="_blank">mediacafepl.blogspot.com/2006/07/afera-kataryny-agora-nie-sponsorowaa.html#links</a>
            >

Teraz kiedy jeszcze raz ktoś wspomni o rzekomym sponosroaniu Kataryny przez
            Agorę - zostanie przeze mnie potraktowany jak Materazzi przez Zidana! albo
            jeszcze gorzej ;-)))))))))))

• goniacy.pielegniarz Rozumiem, że żartujesz? 13.07.06, 15:04
      Bo jeśli nie, to chyba czas zejść na ziemię.
      • nielubiegazety2 Gdyby sprawa ograniczyła się tylko do bredni 13.07.06, 15:29
        ENTERA i nie została powtórzona w blogu łałtorytetu mendialnego i tzw. "wątek
        osobisty" nie wisiałby sobie spokojnie na "forumnie"rzecz winna się tylko
        ograniczyć do odszczekania przez ENTER nieprawdziwej informacji.
        Rzecz jest też w ciężarze gatunkowym pomówienia jakiego dopuszczono się wobec
        Kataryny.

Nawet, jeżeli jest to tylko zbieg okoliczności, zastanawiam się dlaczego
        Kataryna jest nienawidzona przez dużą część forumowiczów (pomijam całkowicie
        forumowiczów psychopatów).
        Dziewczyny nikt nie lansował. Swoją renomę zawdzięcza sobie. Dlaczego w dyskusji
        z nią jest tyle osobistch wycieczek, chamskich wpisów. Kataryna nie jest osobą
        prowokującą takie wpisy?
        • leszek.sopot Re: Gdyby sprawa ograniczyła się tylko do bredni 13.07.06, 16:26
          nielubiegazety2 napisał:

> Nawet, jeżeli jest to tylko zbieg okoliczności, zastanawiam się dlaczego
          > Kataryna jest nienawidzona przez dużą część forumowiczów (pomijam całkowicie
          > forumowiczów psychopatów).

Ba, chamstwo na forum rozlało się niby gnojówka na polu. Gdybaliśmy sobie m.in.
          z kataryną, że może po wyborach będzie lepiej. Ale gdzież tam. Ohydne odzywki i
          pomówienia stały się codziennościa. To chyba immanetna cech "niepoprawności
          politycznej" - im ktoś bardziej obskórny tym bardziej pewnie czuje się trendy.
          Cóż, z arogancją jest tym gorzej im więcej arogantów jest na szczytach władzy.

> Dziewczyny nikt nie lansował. Swoją renomę zawdzięcza sobie. Dlaczego w
          dyskusji z nią jest tyle osobistch wycieczek, chamskich wpisów. Kataryna nie
          jest osobą prowokującą takie wpisy?

Na pewno nie. Ale jej wrogowie utożsamiają ją z tymi, którzy w ohydny sposób
          wyrażają to co ona pisze w sposób normalny. A nie każdy chce być utożsamiany z
          pedalstwem, kapusiami, KPP, lumpenliberałami itd. i dlatego odcina się na
          przeciwniku w równie chamski sposób.
        • goniacy.pielegniarz Re: Gdyby sprawa ograniczyła się tylko do bredni 13.07.06, 17:00
          nielubiegazety2 napisał:

> ENTERA i nie została powtórzona w blogu łałtorytetu mendialnego i tzw. "wątek
          > osobisty" nie wisiałby sobie spokojnie na "forumnie"rzecz winna się tylko
          > ograniczyć do odszczekania przez ENTER nieprawdziwej informacji.

Gdyby ten temat admini usuwalu z miejsca, to można bym mówić, że próbują kryć
          całą sprawę.
          To są raczej środowiskowe przepychanki i szturchańce wewnątrz internetowego
          środowiska, skupionego wokół blogów i forów. Nic nadzwyczajnego. Nie
          przypisywałbym temu jakichś poważnych odniesień politycznych.

> Dziewczyny nikt nie lansował. Swoją renomę zawdzięcza sobie. Dlaczego w
          dyskusj
          > i
          > z nią jest tyle osobistch wycieczek, chamskich wpisów. Kataryna nie jest osobą
          > prowokującą takie wpisy?

Cóż, powody wydają mi się dość oczywiste i nie ma to moim zdaniem nic wspólnego
          z polityką, która to jest kwestią dugorzędną. Kataryna była atakowana od dawien
          dawna i każdy kto to widział pewnie to sobie jakoś tłumaczy. Ale nie ma sensu
          robić teraz z tego publicznej dyskusji.
    • niepoprawnypolitycznie To bardzo ciekawe 13.07.06, 15:33
      Przecież te fora mają marginalne znaczenie. A tu trzeba by zadać sobie trud
      itd. Bardzo mnie to dziwi. Czyżby aż tak komus podpadła? wierzę w spiski :) ale
      nie na forach. O co więc chodzi?
    • asienka32 Takie kompromitowanie forumowiczów 13.07.06, 15:35
      niezbyt wygodnych dla linii politycznej GW to jeden ze sposobów moderacji na
      forum.
      Myślę, że parę osób tutaj na forum bierze rzeczywiscie pensję od Agory, ale
      nikt nigdy nie piśnie na ten temat slowa.
      I myślę, że bylibyśmy zaskoczeni mocno kto to jest.

Gazetka za profesjonalnym medium jest, żeby ujawniać swoich "prowokatorów".
      I na tyle profesjonalna aby wiedzieć jak wykurzyć niewygodnych forumowiczów,
      zresztą parę osób sie o tym przekonało.
      • kotek.filemon Re: Takie kompromitowanie forumowiczów 13.07.06, 15:53
        > Myślę, że parę osób tutaj na forum bierze rzeczywiscie pensję od Agory, ale
        > nikt nigdy nie piśnie na ten temat slowa.

Taka biedronka uważa, że wszyscy są na służbie u Michnika. No, może z łaskawym
        wyjątkiem dla paru jednostek. Cóż, służba nie drużba, idę pracować na odcinku...
        • asienka32 Re: Takie kompromitowanie forumowiczów 13.07.06, 15:54
          wszyscy nie, ale emerytka2006 i kropekuk na bank. Chociaż ten ostatni być moze
          robi to społecznie ... jako pozyteczny idota.
          • entefuhrer Tłumacząc na polski... 13.07.06, 16:31
            "Wprawdzie g... (no bo skąd?) wiem, ale sobie i tak chlapnę.

A potem pójdę popałać świętym oburzeniem przy okazji "sprawy kataryny"
      • nowytor3 Nie sądzę aby Agora płaciła komuś z forumowiczów 13.07.06, 15:57
        ogólnie rzecz biorąc obrońcy lewizny to partacze, zachowują się jak pekińczyki,
        dużo i często drą mordy i dzięki ich głupkowatym działaniom coraz więcej ludzi
        zaczyna widzieć w co się gra w Wyborczej.
        I jak tak patrzę na sprawę Kataryny, to jeżeli to miała być świadoma akcja
        przeciw Katarynie, to była to baaaardzo partacka robota i nie chce mi się
        wierzyć, że aż takimi głupkami mieliby być tebe i Urbanowicz - przypuszczam, że
        im się "wypsła" bzdura.
        • kotek.filemon Re: Nie sądzę aby Agora płaciła komuś z forumowic 13.07.06, 15:58
          > zachowują się jak pekińczyki, dużo i często drą mordy

Mowa o leszabie, smoku, numerkowych i całej reszcie tałatajstwa?
          • nowytor3 No przestań machać tym ogonkiem 13.07.06, 16:00

• niepoprawnypolitycznie To można przywalać czerwonym i brać za to kasę? 13.07.06, 16:01
        Wow! to wymarzony sposób zarabiania! Agoro! Wal mejle na priva :)
      • dr.szfajcner Re: Takie kompromitowanie forumowiczów 13.07.06, 17:44
        asienka32 napisała:

> Gazetka za profesjonalnym medium jest,

Nie do konca.
        Na Prasa i media cenzor david.locke jest prawie jawna V kolumna.
        Chyba ze to jescze jakas ptrojna gra ;-)
    • entefuhrer Zlecenie musiał wydać... 13.07.06, 15:53
      ..."Chip" (do spółki z "PC World Komputer"); postanowili wykończyć i "Entera", i katarynę ;->>
      • nielubiegazety2 To raczej Enter musiałby podpuścić konkurencję. 13.07.06, 16:00
        Najgorsze pismo z tej trójki.
        Jest to opinia moja (nie informatyka) jak i wszystkich znanych mi informatyków.
    • rekontra myślę, że nie ma co kontynuować wątku 13.07.06, 16:05

ja czekam na kolejny wątek Kataryny, na jej listy i kropka.

Wierzę całkowicie w to co napisała - czyli że jest to nieprawda- (tak samo jak
      wierzę Zycie Gilowskiej, czyli wierzę w swoją intuicję, w znajomość ludzi),
      sięgam aż do takiego porównania, gdyż rzecz może drobna dla "jakiegoś"
      forumowicza, na pewno jest bardzo poważną próbą dla Kataryny, a ponadto jak
      zawsze nasuwa się pytanie?

w czyim interesie itd. to było ?

pozdrowienia dla Kataryny, i myślę - jeżeli mam prawo coś radzić, że również Ci
      ktorzy lubią Katarynę i ją starają się wspierać, nie rozstrząsali dalej tego
      tematu.

• maksimum To admini wykonczyli Kataryne. 13.07.06, 16:12
        nowytor3 napisał:

> ogólnie rzecz biorąc obrońcy lewizny to partacze, zachowują się jak
        pekińczyki,
        > dużo i często drą mordy i dzięki ich głupkowatym działaniom coraz więcej ludzi
        > zaczyna widzieć w co się gra w Wyborczej.
        > I jak tak patrzę na sprawę Kataryny, to jeżeli to miała być świadoma akcja
        > przeciw Katarynie, to była to baaaardzo partacka robota i nie chce mi się
        > wierzyć, że aż takimi głupkami mieliby być tebe i Urbanowicz - przypuszczam,
        >że im się "wypsła" bzdura.

Dlaczego nie?
        Urbanowicz chcial zablysnac,a admini od lat faworyzuja Kataryne,co sprawia
        wrazenie,ze pracuje ona dla gazety.
        Gdy wybuchla afera z Kataryna,z moich 5 watkow utrzymal sie tylko jeden,a
        reszte wyrzucili i dzieki temu posty Kataryny znalazly sie na piewszym i
        najbardziej widocznym miejscu.
        • maksimum Re: To admini wykonczyli Kataryne. 13.07.06, 16:20
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45184689
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=45182219
          Pewno nawet nie dadza odpowiedzi,dlaczego te watki zniknely??
      • niepoprawnypolitycznie Kataryna trzymaj się! 13.07.06, 16:43
        I pisz dalej. Ale Urbanowicz powinien się wytłumaczyć i przeprosić (albo
        pokazać "kwity")
        • maksimum Re: Kataryna trzymaj się! 13.07.06, 16:54
          niepoprawnypolitycznie napisał:

> I pisz dalej. Ale Urbanowicz powinien się wytłumaczyć i przeprosić (albo
          > pokazać "kwity")

Spoko!Kto sie przejmuje Urbanowiczem?
          Chcial facet zaistniec czyims kosztem i stalo sie.
          • maksimum To admini wykonczyli Kataryne. 13.07.06, 16:57
            O,znowu moje watki na Oslej Lawce!
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=396
            To czas,zebym przylozyl Katarynie.
    • homosovieticus Czy Kataryna zawalczy o status "pokrzywdzonej"? 13.07.06, 17:11
      Prawde o "Katarynie" i jej blogu zna najlepiej Ona sama i jak zechce to ją Wam
      przedstawi.
      • maksimum Za duzo duzych liter w tytule. 13.07.06, 17:16
        forum.gazeta.pl/forum/71,46580,1540811.html?back=/forum/71,46580,1540811.html

Przeciez ta inteligencja adminowa specjalnie dla mnie wymyslila ZA DUZO DUZYCH
        LITER W TYTULE.
    • dr.szfajcner Kur...ski. 13.07.06, 17:41
      katarayna.kataryna skompromitowala sie zupelnie,
      wiec teraz chca obarczyc tym Gazete Wyborcza.

Stare zgarane numery duetu Kur...ski/Semka.
      • nowytor3 Ze względu na lojalność, ciebie by można podejrze 13.07.06, 18:40
        wać o etat Agory. Ale ty po prostu jesteś na to za głupi i raczej jakieś
        chorobowe dolegliwości powodują, że w ramach jakiegoś dziwnego ekshibicjonizmu
        swoją 'entelygencyje' wywalasz na światło dzienne
        • homosovieticus a cóż to za pomysł żeby swoja inteligenckość 13.07.06, 19:21
          chowac pod pierzynę.
          Czy podobne nauki odebrał nowotor3 i w innych dziedzinach zycia społecznego?
        • dr.szfajcner Re: Ze względu na lojalność, ciebie by można pode 13.07.06, 19:44
          nowytor3 napisał:

> wać o etat Agory. Ale ty po prostu jesteś na to za głupi

Rozumiem!!
          Jak bede nielojalny to bede madry!
          Rozpropaguj prosze te swoja zlota mysl wsrod
          Towarzyszy Partyjnych i autorytetow PiSu.

• tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Dlaczego Kataryna jest nienawidzona?????????????? 13.07.06, 21:43

Nawet, jeżeli jest to tylko zbieg okoliczności, zastanawiam się dlaczego
        Kataryna jest nienawidzona przez dużą część forumowiczów (pomijam całkowicie
        forumowiczów psychopatów).
        Dziewczyny nikt nie lansował. Swoją renomę zawdzięcza sobie. Dlaczego w dyskusji
        z nią jest tyle osobistch wycieczek, chamskich wpisów. Kataryna nie jest osobą
        prowokującą takie wpisy?

=============================================================

mi tez to sie rzuca w oczy...
        • homosovieticus a mi nie! 13.07.06, 21:45
        • loppe Re: Dlaczego Kataryna jest nienawidzona????????? 14.07.06, 00:07
          Katarynka niewinna
          • tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Dlaczego Kataryna jest nienawidzona????????? 14.07.06, 09:27

no i dzieki Bogu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka